Actrita americana interpreteaza rolul Claire Underwood, sotia unui politician foarte abil, in acest serial produs de platforma online Netflix, iar producatorul executiv al show-ului, David Fincher, i-a permis sa regizeze cel de-al 10-lea episod din sezonul al doilea al serialului.

Robin Wright spune ca a prins "microbul regiei" si ca de acum inainte doreste sa se concentreze pe construirea unei cariere in spatele camerei de filmat.

"Am inteles intelepciunea care se ascunde in spatele celor 8 milioane de duble filmate, de care ai nevoie in cabina de montaj. Sunt in aceasta industrie de aproape 30 de ani si cred ca sufar putin de mania controlului", a declarat actrita americana pentru revista Town and Country.

"Stai acolo, pe platou, stiind cum ar trebui o scena sa fie turnata sau cunoscand indicatia ce ar trebui data unui actor, dar iti musti limba si nu spui nimic. Da, mi-ar placea sa stau in scaunul regizorului. Sincer, nu mai vreau sa fiu actrita", a adaugat Robin Wright.

Robin Wright s-a nascut in 1966, incepandu-si cariera la varsta de 14 ani, ca fotomodel. A debutat pe marile ecrane in filmul-cult "File de poveste/ The Princess Bride", de Rob Reiner, si de atunci a devenit una dintre cele mai apreciate actrite, jucand si in "Robin Hood, printul hotilor/ Robin Hood: Prince of Thieves" (1991), "Pretendentii/ The Playboys" (1992), "Forrest Gump" (1994), "Razbunarea/ The Crossing Guard" (1995) si "Moll Flanders" (1996).