Evenimentul a avut loc in cadrul programului "Romania promovata de valori", initiat de fostul ministru delegat pentru Turism Maria Grapini.

"Am reprezentat Romania intr-un fel neoficial, pentru ca nu am avut aceasta responsabilitate oficiala, prin ceea ce am facut in cariera noastra si dupa ce am terminat aceasta cariera a fost sa reprezentam Romania si ceea ce inseamna Romania pentru noi, pentru ca noi aici ne-am creat. Noi am devenit ceea ce am devenit pentru faptul ca ne-am nascut aici, am avut ajutor si sprijin si este frumos ca este recunoscuta aceasta valoare, care este o diversitate acum. Nu este vorba numai despre sportivi, este vorba despre oameni care au valoare in arta, in cinematografie, si este un inceput frumos", a spus Nadia Comaneci la finalul ceremoniei, citata de MEDIAFAX.

Ilie Nastase a spus ca si pana acum toti au reprezentat Romania.

"Noi, toti, ne identificam cu tara aceasta, intr-un fel. Toti ne-am nascut aici, vrem sa facem bine si e un lucru frumos ca s-au gandit acum si la noi. Noi si pana acum am reprezentat Romania", a spus Nastase.

Intrebat ce inseamna pasaportul diplomatic pentru el, Helmuth Duckadam a raspuns: "In primul rand, o mandrie. Faptul ca posezi un pasaport diplomatic cred eu ca este un lucru extraordinar si ma bucur foarte mult. Nu stiu daca voi apela vreodata neaparat la acest pasaport. Faptul ca l-am primit alaturi de mari personalitati din Romania ma face foarte mandru".

Proiectul "Romania Promovata prin Valori" a fost demarat la initiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism. El a fost lansat prin evenimentul "Ambasadori ai Turismului Romanesc", organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezinta o noua forma de promovare a Romaniei, care isi propune sa completeze campaniile de imagine aflate in derulare.