Filmul, aparut in 1997, in care actorii Kate Winslet si Leonardo DiCaprio joaca rolurile principale, se situeaza pe primul loc intr-un sondaj britanic al celor mai dureroase filme, obtinand 24% din voturi.

Potrivit MEDIAFAX, pe locul al doilea se afla pelicula "Mizerabilii/ Les Miserables", iar pe locul al treilea, filmul de animatie "Bambi".

Pozitia a patra a fost ocupata de "Calul de lupta/ War Horse", iar pe locul al cincilea s-a pozitionat pelicula lui Steven Spielberg "E.T. Extraterestrul/ E.T. the Extra-Terrestrial".

Acest sondaj a fost realizat de site-ul FreeDeliveryLand.co.uk.

"Desi nu toata lumea recunoaste, toti am plans la un film, la un moment dat in viata. «Titanic» are combinatia perfecta de factori pentru a fi cel mai trist film preferat de intreaga lume. Are intriga, indragostiti condamnati si muzica extrem de emotionanta", a spus un purtator de cuvant al site-ului care a realizat sondajul.

Titanicul a fost prezentat in epoca ca un vapor ce nu poate fi scufundat. Insa carena lui a fost sparta de un aisberg si nava s-a scufundat, provocand moartea a 1.514 persoane dintre cei 2.224 de pasageri aflati la bord.

Epava a fost descoperita de exploratorul Robert Ballard in 1985, la o adancime de aproape 4.000 de metri. Filmul "Titanic" a relansat interesul publicului pentru aceasta drama.

"Titanic" se situeaza pe locul al doilea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 1,84 miliarde de dolari.