Producatorul si compozitorul american in varsta de 80 de ani a chemat in instanta casa de discuri Michael Jackson Productions (MJJ) si compania Sony pentru drepturi de autor neincasate de pe urma filmului "Michael Jackson: Asta-i tot" (2009), a spectacolului sustinut de Cirque du Soleil si a editiei aniversare a albumului "Bad", productii care contin muzica produsa de Quincy Jones, potrivit site-ului tmz.com.

Quincy Jones sustine ca i se cuvin drepturi de autor pentru munca sa la cantecele postume ale lui Michael Jackson, sustinand ca el nu a fost recunoscut ca producator pentru ca melodiile au fost remixate pe nedrept, astfel incat acesta sa nu mai aiba dreptul la profitul final.

"Quincy a fost frustrat in legatura cu aceste chestiuni de cativa ani buni, a inteles ca nu ajunge nicaieri si a simtit nevoia sa actioneze pe cai legale", a declarat Henry Gradstein, avocatul producatorului american, potrivit MEDIAFAX.

Pe de alta parte, avocatul administratorilor bunurilor lui Michael Jackson sustine ca "domnul Jones a fost compensat cum se cuvine pentru cei aproximativ 35 de ani cat a colaborat cu Michael".

Filmul "Michael Jackson: Asta-i tot" a fost produs de AEG Live, compania care se ocupa si de turneul de revenire a artistului, in 2009.
Cele doua spectacole ale companiei Cirque du Soleil, intitulate "The Immortal Tour" si "One" sunt ilustrate cu muzica din intreaga cariera a lui Michael Jackson, obtinand pana acum un profit estimat la 300 de milioane de dolari.