Potrivit MEDIAFAX, toate cele sase filme precedente din franciza "Star Wars"au fost turnate, partial, in Marea Britanie, in studiouri legendare, precum Pinewood, Elstree si Shepperton.

Grupul Disney a anuntat ca va lansa trei noi filme din seria "Razboiul stelelor", dupa ce a achizitionat, in octombrie 2012, studiourile LucasFilm detinute de George Lucas, creatorul acestei francize, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

Cel de-al saptelea film din serie, intitulat "Star Wars: Episode VII", va fi regizat de J.J. Abrams si va fi lansat pe marile ecrane in anul 2015.

Potrivit specialistilor, noul proiect va contribui la revigorarea industriei cinematografice britanice, care a cunoscut anul trecut un moment deosebit de fast gratie succeselor de box office realizate de cele mai recente filme din francizele "James Bond" si "Harry Potter".

Franciza "Star Wars" a generat incasari de peste 4,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial, dupa lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, in anul 1977.