Capul mafiei galatene, Marian Ivan, cel care a deschis o sala de arte martiale pentru luptatorul Ionut Iftimoaie, a fost lichidat, in plina strada, cu mai multe lovituri de cutit. Prieten la catarama cu Ion Clamparu, cu fratii Corduneanu de la Iasi si cu vecinul sau, Cracanatu? de la Braila, Marian Ivan a fost considerat "Nasul" interlopilor galateni. De cativa ani, el era in razboi cu un fost locotenent de-al sau, care si-a creat propria grupare, iar fostul subaltern a tocmit, duminica, un asasin pentru a-l ucide pe Marian Ivan.
Politistii inca nu i-au capturat pe asasini, insa au intrat in alerta, pentru a starpi din fasa un eventual razboi mafiot intre cele doua grupari.

Cel care a cerut sa iasa politistii in strada a fost chiar prefectul judetului Galati, care a recunoscut ca la el in ograda exista grupari mafiote: "Prefectul Gabriel Panaitescu a cerut politiei, Jandarmeriei si Politiei Comunitare sa intensifice masurile de asigurare a ordinii publice a cetatenilor. Solicitarea prefectului este motivata de uciderea in strada a unuia dintre reprezentantii lumii interlope din Galati, fapt care ar putea genera tensiuni si conflicte intre membrii diverselor grupari si bande de cartier."