Prigoana si-a facut aparitia la Hilton pe la ora 23, impreuna cu nevasta, cu Mihaita Maximus si cu... n-o sa va vina sa credeti, soacra! Regele gunoaielor si ai lui s-au asezat la o masa de 12 persoane, in Salonul Diplomatic, in vecinatatea unei mese inconjurate de un clan de rromi prevazuti cu pirandele reglementare.

Cum orchestra aflata, si ea, foarte aproape de masa prigonetului, bubuia asurzitor iar clientii localului fumau in exces trabucuri, nababul care viseaza degeaba sa ajunga primar a fost nevoit sa-l scoata pe Maximus din atmosfera nesanatoasa. Impreuna cu soacra care a cedat si ea nervos din cauza galagiei, Prigoana s-a aciuat in hol, pe o canapea, unde l-a baby-sitterit de zor pe Prigonelul cit se poate de nemultumit. Si pe buna dreptate.

Cit de sarit trebuie sa fii ca sa scoti noaptea, la circiuma, un copil atit de mic? E un pret prea mare, chiar daca iti aduce, in schimb, citiva pupincuristi care trec prin fata ta si iti spun cu ipocrit servilism: "Sa traiti, dom` primar!" In realitate, nimeni nu-si doreste un primar care isi chinuie copilul, ii da nume caraghios si il foloseste pentru a obtine capital politic.