Cineastul nu a fost prezent la gala, insa a trimis o inregistrare cu mesajul sau, la primirea distinctiei. "Sper ca premiul meu sa indemne publicul sa se intoarca in salile de cinema", a spus Mungiu.

Prezentatorii acestei editii au fost redactorul-sef al revistei "VIP", Cristian Brancu, si vedeta TV Mihaela Radulescu. Prezentatoarea de la Antena 1 a mentionat ca Mungiu va impodobi un brad pentru evenimentul "Festivalul Brazilor de Craciun". Evenimentul va avea loc pe 5 decembrie si are ca scop strangerea de fonduri, in urma unei licitatii, pentru organizatia non-guvernamentala "Salvati copiii".

Gala premiilor "VIP" a fost deschisa de un moment de dans din spectacolul "Bal" al Teatrului National de Opereta, la care a luat parte si Beatrice Rancea. In cadrul galei au mai cantat Fuego si trupa Hara, informeaza NewsIn.

Cea de-a 12-a editie a galei "Superlativele VIP" a avut loc la Palatul Parlamentului si a fost transmisa in direct la Antena 1, in cadrul emisiunii "Duminica in familie". Potrivit lui Brancu, premiile au fost acordate pe baza celor 11.000 de voturi ale cititorilor publicatiei "VIP".