Teoretic, in astfel de cazuri, spitalizarea dureaza trei zile.

Anda Adam pare sa fie urmarita la tot pasul de ghinionul de a se accidenta la genunchi. Daca e sa facem un bilant, solista a avut de suferit de trei ori din cauza leziunilor la membrele inferioare.

Astfel, in luna octombrie a anului trecut, dupa filmarea videoclipului la piesa “Nai Nai”, unde regizorul a impus o coregrafie elaborata, cantareata a acuzat dureri grave la ambele picioare, insa, din fericire, a scapat fara ingrijiri speciale.

Nu de acelasi noroc a avut parte Anda o luna mai tarziu, la una dintre editiile emisiunii “Dansez pentru tine”, cand, la repetitii, cu doar doua ore inainte de inceperea concursului, i-a sarit rotula genunchiului stang. Pentru ca nu a dorit sa-si dezamageasca partenerul de dans, cantareata a ignorat recomandarile medicilor, care i-au interzis sa mai intre in competitie si s-a prezentat onorabil la concurs, dansand cu piciorul bandajat intr-o fasa elastica.

Tot ghinionul a urmarit-o pe cantareata si duminica dupa-amiaza cand masina in care se aflau ea si cei patru dansatori ai sai s-a lovit de un parapet pe Drumul National 66. Toti pasagerii au fost transportati la Spitalul de Urgenta din Petrosani, unde au primit primele ingrijiri medicale.

Desi ar fi trebuit sa ramana internata cel putin trei zile, cantareata a insistat sa fie externata dupa doar cateva ore, pe propria semnatura. Conform unor surse neoficiale, solista a fost deranjata de conditiile oferite de spitalul din provincie. impreuna cu Anda au mai fost externati si doi dansatori. Ceilalti doi pasageri nu au putut parasi unitatea medicala.

Unul dintre ei a fost supus unei interventii chirurgicale dupa ce i-au fost identificate leziuni ale splinei, iar celalalt a suferit o contuzie abdominala. Din cauza leziunilor suferite, Anda trebuie sa-si intrerupa concertele timp de o luna si jumatate, perioada in care va urma un tratament, completat de kinetoterapie, medicii recomandandu-i cel putin doua sedinte pe saptamana.

"Repaus de pana la 45 de zile"

Prof. dr. Gheorghe Burnei, seful sectiei Ortopedie din cadrul Spitalului “Marie Curie”, ne-a declarat ca o contuzie survenita la un genunchi care a mai fost traumatizat necesita o explorare atenta pentru a se vedea daca meniscurile si ligamentele nu prezinta semne de lezare.

“Atunci cand e vorba de leziuni simple, este suficienta imobilizarea intr-o orteza sau intr-o atela gipsata, pacientul vindecandu-se in trei saptamani. Daca apar leziuni la nivelul meniscurilor, se impune excizia acestora, iar, daca leziunile sunt la nivelul ligamentelor, e nevoie de reconstructie. Indiferent de leziuni insa, in 30 - 45 de zile, pacientul se reface, ceea ce inseamna ca isi poate relua activitatea obisnuita”, a explicat prof. dr. Burnei. in astfel de situatii, pacientul are nevoie de o perioada de repaus (de pana la 45 de zile), timp in care se face si kinetoterapie. (Oana Neacsu)