Media de varsta a telespectatoarelor interesate de gatit a scazut brusc, cand pe micul ecran a aparut acest persaonj. Cu aerul unui pusti lasat nesupravegheat in bucatarie, care are chef sa incerce toate ingredientele si combinatiile posibile, blondutul usor peltic a facut furori in Marea Britanie.
Succesul sau a contaminat, apoi, intreaga planeta, astfel ca omul a ajuns, in scurta vreme, unul dintre cei mai populari experti in arta culinara.Numele lui este Jamie Oliver si are acum, la cativa ani dupa ce a devenit star, doar 32 de primaveri. Faima si-o datoreaza, e drept, in buna parte farmecului personal, dar impactul initial asupra publicului a fost consolidat, de-a lungul vremii, de seriozitatea cu care isi face intotdeauna treaba.
Adolescentul descoperit intamplator, in timpul unui reportaj, de o echipa de la BBC, este acum tata si cetatean responsabil. A devenit un simbol alluptei impotriva a ceea ce se numeste junk food, initiind un program de introducere in meniul scolilor a mancarii sanatoase.
„Multi copii sunt in stare sa-ti vorbeasca despre droguri, dar habar n-au ce gust au telina sau dovlecelul”. Adept al alimentatiei pe baza de produse naturale, Oliver s-a straduit sa remedieze situatia.in ceea ce priveste arta gatitului, Jamie si-a creat un stil din a combina elemente inedite si din a prezenta retete simple.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Jamie Oliver, bucatarul-fenomen al Angliei, pe faleza din Constanta.