Oprit de politie la un control de rutina, Liviu Mihaiu a fost gasit cu o cantitate de 0,50 mg/l alcool, in aerul expirat. Cum cantitatea de alcool ingurgitata era destul de mare, jurnalistului i-a fost luat permisul de conducere, iar impotriva sa s-a declansat o ancheta penala, intrucat este deja vorba de-o infractiune. Conform Codului Rutier, "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange, ori o concentratie ce depaseste 0,40mg/l alcool pur in aerul expirat sau care se afla in stare de ebrietate, se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani".

Dosarul penal al acestuia a fost instrumentat deja si urmeaza sa fie trimis in instanta. Liviu Mihaiu risca o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani, dar, cu noroc poate scapa cu o pedeapsa cu suspendare. Ceea ce oricum, se va lasa cu cazier! Un alt coleg al lui Mihaiu, Mircea Toma, a avut si el parte de acelasi necaz, dar a scapat mult mai ieftin.

Paparazzii de la revista "Ciao" l-au surprins pe Toma, in noiembrie 2005, exact in momentul in care, oprit fiind de politie, acesta sufla in fiola. Gasit cu o alcoolemie mult mai mica, de 0,17 mg/l, Mircea Toma a scapat doar cu permisul suspendat pe trei luni de zile. Documentul include si o serie de prevederi legate de raspunderea penala sau contraventionala a conducatorilor de autovehicule, stabilind ca soferii auto sa raspunda penal pentru o concentratie alcoolica de peste 0,80 grame/litru alcool pur in sange sau de peste 0,40 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat, in functie de metoda de masurare.