Intr-o seara, la "Dan Diaconescu Direct", gemenele de la Indiggo, proaspat eliminate de la Eurovision si insotite de mama lor proprie si personala, se jeluiau nevoie-mare ca ce nedreptatite au fost ele si ca ce tare e piesa cu care-au ratat calificarea, mai ales ca e compusa de Dieter Bohlen. Deci eu n-am auzit piesa, dar am o intrebare: cine-i Dieter Bohlen asta si de ce reprezinta el, in mod obligatoriu, o mare garantie a succesului? Lasati, nu insistati, stiu ca a facut parte din Modern Talking, o trupa care se vaicarea prin discoteci, cam pe vremea cind eram eu in clasa a VI-a si mergeam in tabara la Navodari, dar asta nu schimba cu nimic situatia. Mai bine "sa vina Basescu", cum a strigat mama perdantelor, la sfirsitul finalei marelui si penibilului Eurovision romanesc. Sa vina sa-i explice lui Dan Diaconescu ca noi, publicul telespectator, ne vrem criminalii, violatorii si sinucigasii in serie inapoi. De fapt, ne-am multumi si cu niste astroloage nefericite, ba chiar si cu niste bioenergeticieni escroci. Cu alte cuvinte, vrem orice in afara de cintarete fara voce si mamele lor indignate, pisaloage si plictisitoare.

Sincer, mi-e din ce in ce mai mila de Stefan Lungu, baiatul care il inlocuieste pe Catalin Maruta la "Tonomatul DP 2". Saracul de el, desi a trecut atita vreme de cind s-a produs marea schimbare, tot i se mai adreseaza cite-o telespectatoare cu "Domnu’ Maruta", cind suna sa-si dea cu parerea despre cit de geniali sint cintaretii invitati in emisiunea lui. Face mititelul de fiecare data tot felul de glume, ca sa salveze momentul, nu zic nu, dar orice-ar face, parca tot trista si penibila mi se pare situatia. Ma gindesc, totusi, ca se putea si mai rau. Mult mai rau. Pai, ia ginditi-va cum ar fi fost daca predecesorul lui Lungu ar fi fost o femeie? Cum ar mai fi scos bietul om camasa cind un telespectator i s-ar fi adresat cu "duduie", "domnisoara X" sau "papusa"? Greu, va zic eu. Iar de la confuziile astea pina la schizofrenie, nici nu mai era mult. Deci, pina la urma, Stefan sa raspunda linistit la numele de Maruta si sa zica, in sinea lui, mersi ca n-a ajuns in situatia de a veni la serviciu platinat, cu buricul gol si in fuste scurte.

In atentia celor care au uitat ca si anul acesta a fost ziua lui Ion Iliescu: fratilor, iar a fost ziua lui Ion Iliescu! Iar, cind cei de la Realitatea TV l-au intrebat ce cadouri a primit cu aceasta ocazie, a explicat ca "multe flori si multa prezenta umana, ca aia conteaza". In ceea ce ma priveste, sper ca declaratia domnului Iliescu sa nu le dea idei prietenilor mei. Nu vreau sa ma trezesc de ziua mea cu un stadion intreg de suporteri ai echipei Rapid, pe considerentul ca prezenta umana e cea care conteaza. Asadar, vreau sa spun si pe aceasta cale un NU hotarit prezentei umane de acest fel, mai ales ca eu nu tin cu Rapid, ci cu Dinamo! Hai Steaua!