Invitat sa isi exprime sentimentele pe care le are fata de subiectul filmului, Joaquin Phoenix a spus:

"Stiu ca oamenii vorbesc despre asta, iar unele dintre credintele (acestui cult, n.r.) sunt ridicole. Insa ele nu sunt cu nimic mai absurde decat credintele catolice sau crestine - asta nu este o insulta pentru cei care cred in aceste lucruri".

Actorul s-a declarat, totodata, uluit de autenticitatea filmului si crede ca liderii aflati intr-o astfel de situatie nu isi dau seama de faptul ca daca detin prea multa putere ajung sa fie afectati de ea.

"Cred ca e usor pentru oameni sa se autoconvinga ca ei fac fapte altruiste, dar in fond, faptele facute cu acel grup reprezinta de fapt un act egoist", a adaugat Joaquin Phoenix.

Joaquin Phoenix, care nu mai jucase intr-un film din 2010, cand a aparut in asa-zisul fals documentar "I'm Still Here", ce prezenta tranzitia lui de la actor celebru la rapper debutant, recunoaste in acelasi interviu faptul ca s-a aflat in pericolul "de a deveni plictisit" de cariera lui artistica.

"Am simtit pur si simplu ca aveam nevoie sa schimb ceva in mod drastic si in acest fel nu m-am mai plictisit. Voiam sa am acelasi sentiment pe care il aveam cand eram tanar, cand imi spuneam: «Acesta e lucrul cel mai important pentru mine si voi pune tot ce am eu mai bun in acest proiect»", a spus Joaquin Phoenix.