Mihaela Ursuleasa trebuia sa sustina doua concerte la Bucuresti cu Orchestra Nationala de Tineret care au fost anulate din cauza starii de sanatate a artistei.

O declaratie completa urmeaza sa fie publicata in scurt timp.

Vestea mortii pianistei s-a raspandit joi pe Facebook, anuntul initial fiind facut de Paavo Jarvi, un colaborator al artistei, potrivit MEDIAFAX.

Nascuta la Brasov, in 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae.

Fiica unui lautar de etnie roma, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La varsta de cinci ani aceasta a inceput sa cante la pian, descifrand partiturile cu ajutorul tatalui sau.

La varsta de 13 ani, artista a primit o bursa de studii la Viena oferita de celebrul dirijor Claudio Abbado dupa ce aceasta castigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia..

In 1999 a castigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competitii internationale "Clara Haskil" in Elvetia. Stabilita la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetite, Stefania.

www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player'; if(typeof flowplayer == 'undefined') { document.write(''); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/81648467140675323fa3694b08e0d5dc/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));