Extraordinara colectie de diamante, rubine, perle si safire va fi scoasa la licitatie pe 13 si 14 decembrie la New York de cunoscuta casa de licitatii Christie's. Colectia a fost estimata la 20 milioane de lire si contine perla “La Peregrina” ce a apartinut Reginei Maria I a Angliei si pe care Richard Burton a cumparat-o pentru Elizabeth Taylor in 1969, de ziua indragostitilor, scrie DailyMail.

Ulteriror, faimoasa actrita i-a “provocat” pe deignerii de la casa de bijuterii Cartier sa-i faca un colier din diamante si rubine pentru “La Peregrina”. Specialistii estimeaza ca acest colier se va vinde pentru o suma cuprinsa intre 1.25 si 1.88 milioane de lire.


De asemenea, doritorii vor putea achizitiona si o tiara cu diamante purtata de actrita in 1957 la gala premiilor Oscar, precum si bijuteriile cu diamante purtate de actrita in ziua in care s-a casatorit cu Burton.

Organizatorii au anuntat ca o parte din incasari va merge catre fundatia Elisabeth Taylor, care se ocupa de persoanele infectate cu virusul HIV.


Citeste povestea lui Elizabeth Taylor, frumoasa cu ochii violet.