Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus, in 19 ianuarie, neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor in cazul decesului Madalinei Manole.

Decizia a fost contestata la Tribunalul Bucuresti de parintii Madalinei Manole, care au solicitat retrimiterea dosarului la procurori, pentru reluarea anchetei privind infractiunea de omor in cazul fiicei lor.

Instanta a admis, luni, solicitatarea si a dispus ca dosarul sa fie retransmis procurorilor, pentru suplimentarea urmaririi penale. Decizia instantei este definitiva, dosarul urmand sa fie transmis Parchetului Tribunalului Bucuresti dupa redactarea motivarii hotararii.

  • Madalina Manole s-a sinucis in dimineata de 14 iulie, chiar de ziua ei de nastere. Cantareata a fost gasita moarta de sotul ei, in locuinta lor din Otopeni.

In 12 august 2010, legistii au incheiat analiza toxicologica in cazul Madalinei Manole si au constatat ca artista inghitise doar Furadan, nefiind gasite in sange alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slabit, potrivit declaratiilor directorului general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

"Ea s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute consecutiva intoxicatiei cu carbofuran. Calea de patrundere a toxicului a fost digestiva (orala). La autopsie s-a constatat o leziune traumatica (plaga contuza parietala stanga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce cel mai probabil prin lovire de plan dur in cadrul starii de rau care a premers decesului, nu are legatura cu mecanismul de producere al mortii si pentru care sus-numita ar fi necesitat opt-noua zile de ingrijiri medicale pentru vindecare in caz de supravietuire", arata procurorii intr-un comunicat de presa, citand din raportul de autopsie.