Au fost prezentate creatii vestimentare concepute pe criterii etice, vintage, de reciclare, reutilizare si cu un impact redus asupra mediului. Bumbacul organic, inul, canepa, matasea naturala, deseurile textile au prins viata intr-o colectie diversificata si plina de culoare.

Seara a continuat cu o “colectie - manifest” de tricouri din bumbac organic pe care au fost imprimate mesaje de consum responsabil de tipul: “Aceasta este o pereche de blugi, dar si poluarea datorata celor 65.000 km parcursi de componentele sale prin fabricile lumii!”.


Colectia a fost prezentata de reprezentati ai organizatiilor EcoAssist – Let’s Do It, Romania!, Lume Buna, Active Watch, Ateliere fara Frontiere si T.E.T.A.

Expozitia de fotografie semnata Katerina Nedelcu a scos la lumina conditiile grele de lucru ale oamenilor din fabricile textile, de multe ori in medii poluante si in conditii de exploatare. In tarile slab dezvoltate din care provin majoritatea hainelor pe care le cumparam muncitorii lucreaza cu compusi chimici folositi in vopsirea si prelucrarea tesaturilor si presteaza un numar ridicat de ore de lucru pentru o remuneratie foarte scazuta.

Dialogul cu designerii despre solutiile propuse pentru o industrie vestimentara mai responsabila s-a incheiat cu un bufet slow food cu produse de peste din Delta Dunarii.