"Indiferent de problemele cu banii, Michael nu avea de gand sa vanda aceste drepturi, ci sa le lase mostenire celor trei copii ai sai. El a simtit intotdeauna ca va fi omorat pentru catalog, insa, cand vorbea despre asta, nu i-am dat niciodata atentie, iar acum inca ma urmareste gandul asta", a declarat Leonard Rowe, bun prieten cu tatal lui Jackson.

In opinia lui Rowe, catalogul muzical si "marca" Michael Jackson valoreaza mult mai mult dupa moartea megastarului, relateaza NewsIn.

  • In 1985, Michael Jackson a platit 47,5 milioane de dolari pentru a fi unicul detinator al drepturilor asupra catalogului sau muzical. Zece ani mai tarziu, din pricina problemelor sale financiare, artistul a vandut 50% din drepturi companiei Sony, pentru 150 de milioane de dolari.

Fostul consilier financiar al regelui muzicii pop a mai spus ca intelegerea semnata de Michael Jackson cu AEG Live, compania organizatoare a concertelor pe care urma sa le sustina vara trecuta, nu a fost decat "o arma financiara indreptata spre capul sau". Potrivit lui Rowe, compania l-ar fi presat prea tare pe Jackson in privinta show-urilor pentru care megastarul repeta intens cu putine zile inainte sa moara.

"Cred ca ei cunosteau situatia lui Michael - problemele cu banii, dependenta de medicamente...L-au prins practic intr-o capcana si trebuie sa stiau foarte bine ceea ce fac", a mai afirmat Rowe.

Michael Jackson a incetat din viata la 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, in urma unei intoxicatii acute cu medicamentul Propofol.