Dupa ce a facut tot posibilul pentru a se feri de noroaie, domnul Tariceanu a trebuit sa joace rolul lui Basescu in filmul de televiziune al tatucului iubitor de popor. Nu numai ca si-a tras cele mai firesti cizme de cauciuc pe care i le-au putut pune la dispozitie consultantii de imagine, dar a trebuit sa-si si puna, intr-o noapte, capul pe perna unui satean. E posibil sa-i fi placut, caci, pina la urma, prim-ministrul nostru e un motociclist invatat cu aventura. Ma si intreb de ce nu s-a dus Domnia Sa la inundatii pe un motoscuter Harley.

Eu, desi nu prea le am pe-astea cu motoarele, am vazut intr-o imagine de la inundatii cum un domn fugea pe ulita unui sat cu o frumusete de motoscuter acvatic, alb cu albastru. Sint convinsa ca i-ar fi placut si domnului Tariceanu sa dea o tura prin curtea scolii. Mai ales ca avea la dispozitie si sinistrati care sa-i faca galerie.

Ce, credeati cumva ca Gabi Jugaru, care, in emisiunea "Cash Taxi" de la Prima TV, plimba cetatenii cu taxiul in scopul parsiv de a le testa cultura generala si, in functie de rezultatul testului, ii rasplateste sau nu cu bani, nu da cu bita-n balta chiar deloc? Ba da. Uite, de plida, intr-o zi, i-a comunicat unui pasager urmatoarele: "Urmatorul raspuns incorect va va duce la pierderea banilor care i-ati cistigat".

Pai, draga Gabi, eu sint constienta ca cei mai multi dintre cetatenii care-i duci tu cu masina nu stie care-i diferenta dintre "care" si "pe care", prin urmare nu are de ce sa se indigneze auzindu-te cum chinui limba romana. Totusi, ti-as atrage atentia asupra unui fapt: printre telespectatorii pe care urmaresc emisiunea, exista foarte multi care se prinde imediat de aceasta greseala, drept pe care, se enerveaza. Si, de nervi, ei poate sa schimbe imediat canalul. Or, asta cu schimbatul canalului e o chestie care, cu siguranta, sefii tai nu si-o doreste. Am dreptate cu chestia care ti-am spus-o?

Intr-un promo al emisiunii "Iarta-ma!" (TVR 1), unul dintre protagonisti spunea, probabil referitor la partea adversa: "Da’ si ea e scroafa!" Vai, ce rusine! Pai, daca cei de la "Iarta-ma!" au ajuns sa se exprime asa, sub nasul delicat, de zina, al Ralucai Moianu, sa ne asteptam ca la "Monica" (Prima TV), o emisiune din aceeasi paradigma, dar mai "hard", sa se lase cu batai in studio?

Cit despre Mircea Radu de la "Din dragoste" (Antena 1), chiar nu stiu cum o sa se mai descurce, saracul, in asemenea conditii de concurenta. Pentru ca, daca la celelalte doua productiuni TV au acces inclusiv rude si vecini, la "Din dragoste" impacarile se desfasoara numai si numai in domeniul sentimental. Asa ca, daca da si el liber la batai, o sa fie chiar nasol. Fiindca, sa recunoastem, la un popor asa pasional si plin de temperament ca al nostru, nu-i bataie mai crincena si mai creativa decit aia din dragoste.