Urmarile lipsei de vitamine si minerale din alimentatia femeilor se vad mai tarziu, la varsta menopauzei, si sunt potentate de accentuata scadere a concentratiei hormonilor feminini.

Efectele se reflecta in metabolismul oaselor, mineralizarea acestora fiind slaba, la fel si rezistenta lor, instalandu-se astfel osteoporoza.


Alimente indicate pentru regimul femeilor

1. Stridiile

Stridiile reprezinta o veritabila sursa de zinc, calciu si fosfor, dar contin si alte minerale esentiale, atat pentru sistemul osos, cat si pentru buna functionare a intregului organism: cupru, iod, fier, potasiu, seleniu etc. O alta sursa veritabila de zinc este reprezentata de crabi, astfel ca, medicii recomanda consumul de stridii sau crab dulce, macar o data pe saptamana.

2. Prunele uscate

Prunele uscate sau prunele foarte coapte sunt alimente-minune pentru femei. Astfel, fie ca sunt consumate in stare proaspata, fie sub forma de compoturi sau mancare de prune uscate, aceste fructe au un continut bogat in cupru si bor, minerale cunoscute ca avand rolul de a preveni osteoporoza. De asemenea, prunele sunt bogate in fibre de inulina, substanta ce accelereaza absorbtia calciului la nivel intestinal.