Tinuta masculina reprezinta cel mai nou trend de pe marile podiumuri din lume care contrazice principiile generale ale acestui an: feminitate, intoarcerea la romantism si inocenta.

De la garderoba de 150.000 de dolari a lui Sarah Palin, care a facut cariera la sfarsitul anului trecut prin masculinitate si rigiditate, pana la celebrii pantaloni ai lui Hillary Clinton, femeile vor din nou sa-si afirme statutul si puterea imitand stilul vestimentar al barbatilor.

Yves Saint Laurent a prins repede acest truc si le-a oferit femeilor ocazia sa arate puternice intr-un sens masculin si sa se incadreze perfect in "normele modei” atunci cand a inceput sa creeze sacouri pentru femei, iar designeri pe val precum Paul Som continua aceasta tendinta prin pantalonii de calarie si camasile sobre din colectia pentru toamna 2009.

Blogurile de styling se rezuma la a recomanda trucuri si metode pentru a te mentine in trend fara prea multe trimiteri precise la piese de pe podiumurile de la saptamanile modei, pentru a ramane fidele "modei de criza”, bazata in mare parte pe improvizatie si abordarea trendurilor cu mai multa imaginatie si mai putin cash.