Cum artistul nu pleaca nicaieri fara iubita sa, Ioana il va insoti si de data aceasta.
PR dixit:

“Pe 20 ianuarie Mihai Traistariu isi va lua zborul spre America. Inca din luna decembrie 2008 artistul a primit invitatia de a canta intr-un concert-maraton , intitulat " Save Africa's Children ", concert ce va avea drept scop strangerea de fonduri pentru copiii bolnavi din Africa. Evenimentul va tine 3 zile si va fi transmis in toata America de postul de televiziune Fox Tv. Spectacolele vor incepe in fiecare zi la pranz , la ora 12.00 si se vor incheia la 3.00 noaptea. Pentru acest scop umanitar s-au mobilizat aproape toate tarile din lume. Din fiecare tara a fost ales un artist, care sa concerteze pe scena din Chicago. Mihai Traistariu a fost ales de reprezentantii televiziunii FOX TV sa reprezinte Romania.

Mihai Traistariu a mai calcat o data pe taram american acum un an, cand a fost primul roman nominalizat la premiile americane " Los Angeles Music Awards ". " Premiile L.A. Music Awards " , eveniment organizat in fiecare an de Fox Tv , aduna laolalta artisti de pe toate continentele si care au reusit sa-si extinda cariera si in afara granitelor tarii de unde provin.

Acum, evenimentul din Chicago este organizat de aceeasi televiziune Fox Tv, care, iata, l-a dorit pe Mihai ca reprezentant al muzicii romanesti. Artistul va canta doar 3 melodii live , ultima dintre ele fiind obligatoriu "Tornero ".