back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Klaus iohannis: romÂnia lucrului bine fĂcut

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:14

De la: _haak0n__, la data 2015-06-16 18:10:16
De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:07:16Cu certitudine nu voi putea dormi la noapte fara a sti de ce INS-ul nu cunoaste cati rezidenti de cetatenie româna sunt in Romania....

Da' facem sa decurga bine lucrurile, cum sa nu?!

NU STII !
LAS-O BALTA TRANSPARENTO, ESTI PARALELA CU REALITATEA, MAI PUTIN CU GAMATICA, DAR SI P'AIA O FESTELESI INDEAJUNS CAT SA SE SIMTA VIOLATA!

S-o las in balta,da' cum asa?

Sa-ti vad steagu' alb, altfel.....

www.youtube.com/watch?v=jwI1j7sslYI

Auzi ti, gramatica violata de o femeie bah!!!!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:15

De la: _haak0n__, la data 2015-06-16 18:12:43
De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:02:55
De la: _haak0n__, la data 2015-06-16 18:00:39
De la: Musetel, la data 2015-06-16 17:59:29
De la: _haak0n__, la data 2015-06-16 17:49:32
De la: Musetel, la data 2015-06-16 17:45:42
De la: Musetel, la data 2015-06-16 17:41:58Bella.... Hak'.... 23,5 deci? Moai, da' ce repede i-am regurgitat, mai ceva ca si planta aia, Adela, de manca oameni si le scuipa papucii si hainele!

Nah si rumega, tarabostes Hak'! Cati '' e'' pana la urma, aain?

VREI SA-TI SPUN EU CATI SUNT?

HAHAHAHA, NICI INS-UL NU STIE, DAR STII DE CE NU STIE NICI INS-UL ?

Razi tu, razi, insa daca ma contrazici de dragu' artei, demonstreaza ca stii raspunsul corect, nah! Altfel suntem pe acelsi prag!

STII, DE CE NICI INS-UL NU STIE ?

Astept cu nerabdare sa imi spui tu in minutele ce vor continua a se scurge, domnule...

CA ECNOMISTA , PARCA ASA TE-AI PRETINS A FI, AR TREBUI SA STII !

In visele tale, se poate.....ieconomista!

Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:17

Hak' te prefer cu argumente care sa-ti intareasca credibilitatea spuselor matale!

Daca te dai la injurii, aia esti, oglinda fermecata!

Tu alegi!

Fosta membra 9am.ro

294 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:18

De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:14:38
De la: _haak0n__, la data 2015-06-16 18:10:16
De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:07:16Cu certitudine nu voi putea dormi la noapte fara a sti de ce INS-ul nu cunoaste cati rezidenti de cetatenie româna sunt in Romania....

NU STII !
LAS-O BALTA TRANSPARENTO, ESTI PARALELA CU REALITATEA, MAI PUTIN CU GAMATICA, DAR SI P'AIA O FESTELESI INDEAJUNS CAT SA SE SIMTA VIOLATA!

S-o las in balta,da' cum asa?

Sa-ti vad steagu' alb, altfel.....

www.youtube.com/watch?v=jwI1j7sslYI

UN SUGUS , NU TE-AR SATISFACE CU MULT MAI BINE DECAT STEAGUL?

Fosta membra 9am.ro

294 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:20

De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:17:25Hak' te prefer cu argumente care sa-ti intareasca credibilitatea spuselor matale!

Tu alegi!

O MAI FRECI MULT? CE ARGUMENTE POTI PRETINDE ATUNCI CAND TE PREZINTI CU DATE FALSE/ ERONATE?

CASCA OCHII SI CITESTE DIN PDF-UL INS, LAM POSTAT DE CEVA TIMP, ETI CHIOARA NU-L VEZI SAU ESTI REDUSA MINTAL S NU-L INTELEGI?

TU CHIAR NU OBSERVI, TE AUTO-DISCREDITEZI, FATUCO.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:21

De la: 9am_4421, la data 2015-06-16 18:14:37

In Romania sunt si rezidenti straini care au drept de vot .
Dar , la ultimul recensamant , imi amintesc cum unul , pe numele lui ,Mircea Badea, declara cu emfaza pe sticla , ca el nu se recenzeaza deoarece nu-i plac intrebarile din chestionarul INS-ului .
Si cum , prin Romanica , "ie " multzi cu antenele -indrumator in viatza , imagineaza-ti cam ce recensamant a fost !

Poi daca legea nu elege pentru toti....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:23

De la: _haak0n__, la data 2015-06-16 18:20:56
De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:17:25Hak' te prefer cu argumente care sa-ti intareasca credibilitatea spuselor matale!

Tu alegi!

O MAI FRECI MULT? CE ARGUMENTE POTI PRETINDE ATUNCI CAND TE PREZINTI CU DATE FALSE/ ERONATE?

CASCA OCHII SI CITESTE DIN PDF-UL INS, LAM POSTAT DE CEVA TIMP, ETI CHIOARA NU-L VEZI SAU ESTI REDUSA MINTAL S NU-L INTELEGI?

TU CHIAR NU OBSERVI, TE AUTO-DISCREDITEZI, FATUCO.

Vai, da' cate credibilitate ai tu!!!
Care e problema ta defapt?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:24

Hak' vrei sa injuri si nu incapi de mine? Da-i drumu', te ignor, parol de fatuca fara credibilitate!

Fosta membra 9am.ro

294 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:25

De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:14:38

lgbt ! AI INCLINATII !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:25

De la: 9am_4421, la data 2015-06-16 18:02:44
De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 17:55:32
De la: 9am_4421, la data 2015-06-16 16:45:11
De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 16:40:45
De la: 9am_4421, la data 2015-06-16 16:32:36
De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 16:24:07da' uite, vreau sa-ti fac o favoare ptr. ca-mi esti, totusi, simpatica si am sa spun ca mai mare prostie cu votatul unor pensii speciale ptr. parlamentari , n-am vazut !

dar si nesimtire si lipsa de fler politic, intrucit chestia asta va functiona ptr. PSD ca o bomba cu ceas in vederea alegerilor din 2016 !

okay , merci de favoare ! Din cand in gand , poate-l mai consiliezi telepatic pe Ponta , ca sare din greseala in greseala si nu-i prevad un happy end !

scumpa madam, cu oamenii astia politici telepatia merge mai greu ca au pingeaua groasa si de aproape 10 ani i-am tot soptit lui Base : demisia, demisia si uite ca, din greseala in greseala, trecura anii si a iesi cu mare pompa din functiune, stergindu-si lacrimile si mucii pe steagul pupat cu dedicatie, in vazul natiunii impresionata la maximum ! !

Hai , nu-ti aloca "merite " nemuncite , a iesit la terminarea mandatului , nu la mantrele pe care le-ai fredonat din tastatura . Si inca ti-era cam frica sa nu cumva sa te pricopsesti cu inca vreun mandat de-al lui pe cap , ai uitat ?

madamita, ce facem , o luam de la-nceput cu intelegerea de tip ca cucu-n gura ?
poi eu tocmai asta spusei : ca Degeaba i-am sugerat telepatic demisia, demisia, ca pingeaua lui cea groasa mi - a blocat mesajul si Jupinu' a iesit bine mersi din functie , desi NU ar fi Meritat dupa cit rau i-a facut Romaniei !

hai , treaca de la mine , te iert !
n-am chef de cearta

nici eu, d'aia iti facui mai devreme favoarea sa-ti spun ca PSD si-a dat foc la valiza alegerilor din 2016 , dar nu-i pling caci prostia se plateste !
in schimb, anticipativa cum ma sti, ca sa nu zic vizionara , plinsul va urma dupa cistigarea alegerilor de catre " Guvernul meu " , dupa cum spuse ca isi doreste dl. Iohannis, presedintele Tuturor romanilor, cel care , Constitutional, nu are Cum sa aibe un guvern al lui !

Fosta membra 9am.ro

294 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:28

De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:24:49Hak' vrei sa injuri si nu incapi de mine? Da-i drumu', te ignor, parol de fatuca fara credibilitate!

NU MERITI SA FI INJURATA, , CEL MULT, "ALINTATA "CU VREO DOUA,TREI ETICHETARI DE DUH, UN EPITET SI-O COMPARATIE DE MARE JELANIE !

SAU N-AI CLIENTI LA TARABA CU SH-URI PE LANGA CARE ITI PETRECI VEACUL DE-A-NPULEA?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:31

Habar nu are cati romani sunt in Romania, da' de aia ataca pe altii care estimeaza totusi un numar!

Habar nu are de ce INS-ul nu stie cati romani ar fi in Romania si peste hotare nicipe atat, da ' de aia blufeaza cu quinta sparta in mana stanga!

Habar nu are sa se exprime romaneste corect, facand greseli de acord intre subiect si predicat, da de aia zice ca io violez gramatica limbii române!

Stii ceva Hakoane, dai dovada de cea mai credibila credibilitate care o putut exista pe pamantu' asta .... de cate miliarde de locuitori?

Gata, o seara faina ca esti obositor, Hak'! Sa te suporte cine te-o suporta, mie imi ajunge imperfectiunea ta!

Stimata audienta, o seara faina si numa 'bine!

Pe maine!

Fosta membra 9am.ro

509 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:31

De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 18:25:10
De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 16:24:07da' uite, vreau sa-ti fac o favoare ptr. ca-mi esti, totusi, simpatica si am sa spun ca mai mare prostie cu votatul unor pensii speciale ptr. parlamentari , n-am vazut !

dar si nesimtire si lipsa de fler politic, intrucit chestia asta va functiona ptr. PSD ca o bomba cu ceas in vederea alegerilor din 2016 !

okay , merci de favoare ! Din cand in gand , poate-l mai consiliezi telepatic pe Ponta , ca sare din greseala in greseala si nu-i prevad un happy end !

scumpa madam, cu oamenii astia politici telepatia merge mai greu ca au pingeaua groasa si de aproape 10 ani i-am tot soptit lui Base : demisia, demisia si uite ca, din greseala in greseala, trecura anii si a iesi cu mare pompa din functiune, stergindu-si lacrimile si mucii pe steagul pupat cu dedicatie, in vazul natiunii impresionata la maximum ! !

Hai , nu-ti aloca "merite " nemuncite , a iesit la terminarea mandatului , nu la mantrele pe care le-ai fredonat din tastatura . Si inca ti-era cam frica sa nu cumva sa te pricopsesti cu inca vreun mandat de-al lui pe cap , ai uitat ?

poi eu tocmai asta spusei : ca Degeaba i-am sugerat telepatic demisia, demisia, ca pingeaua lui cea groasa mi - a blocat mesajul si Jupinu' a iesit bine mersi din functie , desi NU ar fi Meritat dupa cit rau i-a facut Romaniei !

n-am chef de cearta

nici eu, d'aia iti facui mai devreme favoarea sa-ti spun ca PSD si-a dat foc la valiza alegerilor din 2016 , dar nu-i pling caci prostia se plateste !
in schimb, anticipativa cum ma sti, ca sa nu zic vizionara , plinsul va urma dupa cistigarea alegerilor de catre " Guvernul meu " , dupa cum spuse ca isi doreste dl. Iohannis, presedintele Tuturor romanilor, cel care , Constitutional, nu are Cum sa aibe un guvern al lui !

pai daca vorbesti de alegerile din 2016 , ultima fraza , citez "Constitutional, nu are Cum sa aibe un guvern al lui " nu-si are rostul !

Toti o apa si-un pamant , unii mai breji ca altii . Iar romanul sta cu capul intre omoplati , consolandu-se cu " merge si-asa " . Cam asta e , nu avem cu cine !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:33

Hopaaa, te intereseaza? Sufla-n zeama, nah!

Inghetza-tz-ar limba sa nu mai deborzi atata rautate si ura, ca te uratesti, cavalere! Si hai, nu ma mai retine! Nu merita osteneala, sparg usa cu picioru' si pacat de lucru bun pe care tzi l-oi face!

G
A
T
A!

Fosta membra 9am.ro

294 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 18:39

De la: Musetel, la data 2015-06-16 18:31:00Habar nu are cati romani sunt in Romania, da' de aia ataca pe altii care estimeaza totusi un numar!

Habar nu are de ce INS-ul nu stie cati romani ar fi in Romania si peste hotare nicipe atat, da ' de aia blufeaza cu quinta sparta in mana stanga!

Habar nu are sa se exprime romaneste corect, facand greseli de acord intre subiect si predicat, da de aia zice ca io violez gramatica limbii române!

Stii ceva Hakoane, dai dovada de cea mai credibila credibilitate care o putut exista pe pamantu' asta .... de cate miliarde de locuitori?

Gata, o seara faina ca esti obositor, Hak'! Sa te suporte cine te-o suporta, mie imi ajunge imperfectiunea ta!

Stimata audienta, o seara faina si numa 'bine!

Pe maine!

MAI DUUUUUUU-TE SI UITA-TE-N , VEZI DACA NU , SI DACA-I DA, ATUNCI AI DAT-O DRAKU !

TRANSPARENTO, ABEREZI CA O TAMPITA SI CONCLUZIONEZI CA O OLIGOFRENA CONGENITALA.

PENTRU TINE, O DECERVELATA, NU CONTEAZA DACA STIU SAU NU, DAR TE ASIGUR CA STIU, PENTRU TINE ESTE IMPORTANT SA AI O REOCUPARE LA ACEASTA ORA SI ACEASTA PREOCPARE ESTE NOCIVA, ITI VA PRVOACA STARI DEPRESIVE, DEOARECE IMI FORTEZI MANA SA TE JIGNESC.

NU INSITA, AM S-O FAC SI N-O SA REGRET NIMC, DEOARECE ESTE AL TREILEA AVERTISMENT.

INSISTENTILOR PROSTI SI IDIOTILOR NESIMTITI O SA LE SCURTEZ NASUL, POATE CHIAR SI CAPUL, VREI SA FII PRINTRE EI ?

Fosta membra 9am.ro

475 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 19:24

De la: Black_Friday_, la data 2015-06-16 13:16:16
De la: 9am_5164, la data 2015-06-16 10:17:08Am calcat in Piata Universitatii timid deoarece propaganda actualului PSD era credibila.
Cred ca era prin luna martie.
La inceput am stat pe margine cautand cu privirea drogatii,legionarii ori scursurile la care facea referire tovarasul Iliescu.
Cu toata insistenta nu am reusit sa vad decat cateva inaripate care vindeu seminte iar in rest oameni normali,mult mai normali decat imi imaginam.
Era pe la ora pranzului si mi-am propus sa ma duc si seara pentru a ma convinge de realitate.
Ei bine ,seara am iesit cu sotia si copilul,am ascultat tot de pe margine,acolo unde se adunau FSNistii care injurau si incercau disperati sa boicoteze manifestatia si am realizat ca idealurile Pietii erau si ale mele,asa am ajuns sa ma integrez definitiv in acesta miscare profund anti-comunista si venean in fiecare zi dupa program atras ca un magnet de minunatul dar minoritarul popor adunat la km 0 al democratiei.
Nu am votat niciodata cu FSD,PDSR,PSD,USL si sunt convins ca doar eliminarea definitiva de pe scena politica a acestor ucigasi mai poate aduce Romaniei un statut de stat democratic autentic.

In martie 1990 cred ca ai calcat in altceva, nu in Piata Universitatii. Ceva maro si moale, pe care apoi l-ai infulecat pentru ca asa primisei ordin de la Judeteana.
Fenomenul Piata Universitatii a inceput in 22 Aprilie 1990. Ca Golan veritabil, ar fi trebuit sa stii asta. Dar tu esti o facatura. Probabil ca in 1990 tu erai cu fesenistii care condamnau cu manie proletara Golanii.
Un postac platit care a servit PDL-ul si acum este cu arme si bagaje la PMP.

Bai Pinochio, lasa vrajelile astea pentru ca nu poti sa mai pacalesti pe nimeni cu basmele tale de postac PMP! Cine sa te mai creada bai manjitule, dupa toate gogosile pe care le-a turnat tu pe aici sub atatea identitati, ba de Corcodel, ba de Pensionar, Baltoaca, Cristina, gagica canadianului care emigra daca iesea Ponta...Ai fost de toate pe aici si patron de fabricuta de mobila si sponsor de mici electorali la primaria lui Ontanu...si de legat notarial...

Mars ma! Chiar nu realizezi cat de penibil esti? Nu mai pune nimeni baza pe ce scrii tu. Toti te iau in deradere, inclusiv to'ar'sul tau de arme, kakanel, care iti scrie destul de clar ca esti prost cu craci si doar tu nu intelegi...

Of, of,se vede de la o posta ca faci parte din tabara celor care au ucis atat la propriu cat si la figurat in Piata Universitatii .
Boule, nici de data asta nu prea te-a ajutat ,,goagalul,, si ma vad nevoit sa-ti opresc elanul proletar .
22 Aprilie este data cand a fost ocupat bulevardul iar 24 cand am fost ,,nasiti,, de catre idolul vostru.
Proasta p-li mele ,afla jigodie ca manifestatiile anti-Iliescu si anti-FSN au inceput inca din Ianuarie dar erau mentinute in incinta careului ,la fantana.
Inca din martie televiziunea Iliestiana arata imagini sporadice cu sutele de cetateni care strigau Jos Iliescu,jos FSN,jos comunismul iar ziarul Baricada detalia momentele solemne cand se intonau rugaciuni .
Asociatia 21 Decembrie deja avea benere cu ,,Cine a tras in noi dupa 22,, iar partidele istorice erau prezente zi de zi.
Tu nu ai cum sa cunosti aceste amanunte deoarece la tine in comunaFSN dicta.
Ei bine , in martie cand am luat contact cu Piata , km 0 al democratiei era la fantana iar viitorii golani incercuisera zona cu sfoara de care erau atarnate diverse cartoane cu inscrisuri anti-fsn dar si fotografii ale martirilor ucisi in zilele revolutiei.
In fiecare seara acolo se strangeau sute de cetateni iar numarul lor a crescut zilnic pana cand am ajuns in acel punct in care dupa cum era si normal ne-am extins si pe bulevard.
Galeriu nu a venit sa se roage dupa ce a fost deschis balconul asa cum este cunoscut din filmari si cu mult inainte si alaturi de el, Piata a mai fost vizitata de Caramitru,Ana Blandiana,Dinescu,Corneliu Coposu, Ratiu si multi altii.
Data oficiala a fenomenului Universitatii reprezinta doar ziua cand numarul protestatarilor depasise cu mult 10 mii dar pana atunci alte zeci ,sute ,mii de Bucuresteni manifestau de cel putin o luna de zile,zilnic ,fara intrerupere.
Ai inteles jigodie ?
Inca din martie martalogi FSN actuali PSD ,roiau in jurul nostru si injurau de mama focului iar daca reuseau sa treaca linia de demarcatie erau scosi politicos in afara perimetrului
Uite ,daca tu imi dovedesti ca ai un job(te-am mai rugat sa dovedesti ca nu esti un asistat social) eu cu masurile necesare de protectie voi dovedi ca am o legitimatie de membru PNT cu un numar format din TREI cifre, adica sunt printre primii 1000 de membrii PNT.
Acum jigodie bolsevica,afla ca nu ma deranjeaza modul tau de denigrare atunci cand nu mai ai argumente.
Faptul ca imi atribui iduri pe care doar tu si mutanta le cunoasteti nu rezolva problema.
Voi continuati cu mascarile penibile ca doar de acolo mancati si nu va mai saturati.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 19:36

De la: _haak0n__, la data 2015-06-16 16:47:01BA', PENTRU A NU MAI EXISTA DUBII SI DISCUTII ABERANTE PE PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTA ACTUALUL ELECTORAT IDIOT SI POLITICO-MAFIOTII PE CARE SUNTETI CONSTRANSI DE UN BULETNIN DE VOT SA-I ALEGETI, PROPUN O SOLUTIE PE 2 PALIERE:

1. DREPTUL LA VOT IL POATE EXERCITA ORICE CETATEAN CARE POATE PREZENTA:

- 1 BUC. ATESTAT FISCAL, DIN CARE SA REZULTE CA SI-A ACHITAT TAXELE SI IMPOZITELE LA STAT SI SURSA DE VENIT PERSONAL PE ULTIMII 4 ANI.
- 1 BUC. ATESTAT, DIN CARE SA REZULTE CA ESTE CAPABIL SA REZOLVE O ECUATIE DE GRADUL II CU DOUA NECUNOSCUTE
- 1 BUC. C.I. INSOTIT E UN CERTIFICAT MEDICAL DIN CARE SA REZULTE CA ESTE APT PSIHIC, PRN URMARE, RESPONSABIL PTR.FAPTELE SALE.

2. DRETUL DE A FI AES IL POATE AVEA NUMAI CETATENII CARE POT PREZENTA:

- 1 BUC. CAZIER JUDICIAR DIN CARE SA REZULTE CA NU A FOST CONAMNAT DE VREO INSTANTA SI NU ARE VREUN DOSAR DE URMARIRE PENALA INREGISTRAT PE ROLUL VREUNEI PROCURATURI DIN TARA AU STRAINATATE.
-1 BUC. ATESTAT MEDICAL PSIHIATRIC DIN CARE SA REZULTE CA ESTE APT SA DOBANDEASCA FINCTII DE REPREZENTARE SI CONDUCERE IN CADRUL COMUNITATII SI ESTE PERFECT RESPONSABIL PENTRU FAPTELE SALE
-1 BUC. ATESTAT FISCAL DIN CARE SA REZULTE DACA A ACHITAT TAXELE SI IMPOZITELE FATA DE STAT, DACA ARE CREDITE LA VREO BANCA, SURSA ANUALA DE VENIT PERSONAL , CAT SI SURSA DE VENIT ANUAL AL RUDELOR DE GRAR 1,2,3,4, PE ULTIMII 4 ANI.

Ce-ai facut ba kakanele?
Adica presul pupat in cur...te de tine a putut sa candideze ca urmarit penal, dar alegatorul nu poate sa isi exprime dreptul de a alege? Ce optica bolsevica e asta?

Si apoi, tu iti tai singur craca de sub picioare? La cat de afectat esti la mansarda tie ar trebui sa ti se interzic si sa umbli neinsotit, d'apoi sa mai si participi la vot.

Fosta membra 9am.ro

475 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 19:43

PS.Boule ,raspopit multinational,in urma cu ceva timp in virtutea elanului proletar de care dai dovada ai afirmat ca eu si H nu avem servici si din acest motiv suntem prezenti pe forum.
Alta ticalosie care dupa cu se poate observa ,te defineste.
Pai martalogule,oricine poate deschide forumul sa vada cine sunt campionii postarilor si surpriza, prima este mutanta cominternista iar pe locul doi RASPOPITUL.
Cred ca sunteti bine vazuti de catre in organizatia PSD si ca sunteti platiti corespunzator ca doar trebuie sa fi cretin sa faci asemenea servicii si sa nu ai un beneficiu.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 19:45

De la: 9am_5164, la data 2015-06-16 19:24:11
De la: 9am_5164, la data 2015-06-16 10:17:08Am calcat in Piata Universitatii timid deoarece propaganda actualului PSD era credibila.
La inceput am stat pe margine cautand cu privirea drogatii,legionarii ori scursurile la care facea referire tovarasul Iliescu.
Cu toata insistenta nu am reusit sa vad decat cateva inaripate care vindeu seminte iar in rest oameni normali,mult mai normali decat imi imaginam.
Era pe la ora pranzului si mi-am propus sa ma duc si seara pentru a ma convinge de realitate.
Ei bine ,seara am iesit cu sotia si copilul,am ascultat tot de pe margine,acolo unde se adunau FSNistii care injurau si incercau disperati sa boicoteze manifestatia si am realizat ca idealurile Pietii erau si ale mele,asa am ajuns sa ma integrez definitiv in acesta miscare profund anti-comunista si venean in fiecare zi dupa program atras ca un magnet de minunatul dar minoritarul popor adunat la km 0 al democratiei.
Nu am votat niciodata cu FSD,PDSR,PSD,USL si sunt convins ca doar eliminarea definitiva de pe scena politica a acestor ucigasi mai poate aduce Romaniei un statut de stat democratic autentic.

In martie 1990 cred ca ai calcat in altceva, nu in Piata Universitatii. Ceva maro si moale, pe care apoi l-ai infulecat pentru ca asa primisei ordin de la Judeteana.
Fenomenul Piata Universitatii a inceput in 22 Aprilie 1990. Ca Golan veritabil, ar fi trebuit sa stii asta. Dar tu esti o facatura. Probabil ca in 1990 tu erai cu fesenistii care condamnau cu manie proletara Golanii.

Bai Pinochio, lasa vrajelile astea pentru ca nu poti sa mai pacalesti pe nimeni cu basmele tale de postac PMP! Cine sa te mai creada bai manjitule, dupa toate gogosile pe care le-a turnat tu pe aici sub atatea identitati, ba de Corcodel, ba de Pensionar, Baltoaca, Cristina, gagica canadianului care emigra daca iesea Ponta...Ai fost de toate pe aici si patron de fabricuta de mobila si sponsor de mici electorali la primaria lui Ontanu...si de legat notarial...

Mars ma! Chiar nu realizezi cat de penibil esti? Nu mai pune nimeni baza pe ce scrii tu. Toti te iau in deradere, inclusiv to'ar'sul tau de arme, kakanel, care iti scrie destul de clar ca esti prost cu craci si doar tu nu intelegi...

Of, of,se vede de la o posta ca faci parte din tabara celor care au ucis atat la propriu cat si la figurat in Piata Universitatii .
Boule, nici de data asta nu prea te-a ajutat ,,goagalul,, si ma vad nevoit sa-ti opresc elanul proletar .
22 Aprilie este data cand a fost ocupat bulevardul iar 24 cand am fost ,,nasiti,, de catre idolul vostru.
Proasta p-li mele ,afla jigodie ca manifestatiile anti-Iliescu si anti-FSN au inceput inca din Ianuarie dar erau mentinute in incinta careului ,la fantana.
Inca din martie televiziunea Iliestiana arata imagini sporadice cu sutele de cetateni care strigau Jos Iliescu,jos FSN,jos comunismul iar ziarul Baricada detalia momentele solemne cand se intonau rugaciuni .
Asociatia 21 Decembrie deja avea benere cu ,,Cine a tras in noi dupa 22,, iar partidele istorice erau prezente zi de zi.
Ei bine , in martie cand am luat contact cu Piata , km 0 al democratiei era la fantana iar viitorii golani incercuisera zona cu sfoara de care erau atarnate diverse cartoane cu inscrisuri anti-fsn dar si fotografii ale martirilor ucisi in zilele revolutiei.
In fiecare seara acolo se strangeau sute de cetateni iar numarul lor a crescut zilnic pana cand am ajuns in acel punct in care dupa cum era si normal ne-am extins si pe bulevard.
Galeriu nu a venit sa se roage dupa ce a fost deschis balconul asa cum este cunoscut din filmari si cu mult inainte si alaturi de el, Piata a mai fost vizitata de Caramitru,Ana Blandiana,Dinescu,Corneliu Coposu, Ratiu si multi altii.
Data oficiala a fenomenului Universitatii reprezinta doar ziua cand numarul protestatarilor depasise cu mult 10 mii dar pana atunci alte zeci ,sute ,mii de Bucuresteni manifestau de cel putin o luna de zile,zilnic ,fara intrerupere.
Ai inteles jigodie ?
Inca din martie martalogi FSN actuali PSD ,roiau in jurul nostru si injurau de mama focului iar daca reuseau sa treaca linia de demarcatie erau scosi politicos in afara perimetrului
Uite ,daca tu imi dovedesti ca ai un job(te-am mai rugat sa dovedesti ca nu esti un asistat social) eu cu masurile necesare de protectie voi dovedi ca am o legitimatie de membru PNT cu un numar format din TREI cifre, adica sunt printre primii 1000 de membrii PNT.
Acum jigodie bolsevica,afla ca nu ma deranjeaza modul tau de denigrare atunci cand nu mai ai argumente.
Faptul ca imi atribui iduri pe care doar tu si mutanta le cunoasteti nu rezolva problema.
Voi continuati cu mascarile penibile ca doar de acolo mancati si nu va mai saturati.

vezi tu bai panarama ca tu folosesti goagalu si nu stii despre ce rahat mananci....???
iti spune fratele tau ca circulatia a fost oprita in zona pietei universitatii din seara zilei de 20...apoi au venit baietii cu scuturi si-au ,,eliberat'' circulatia....dupa care in seara de 21 iara,,derbedeii'' au intrerupt cirulatia...de data asta au venit,,militienii'' si si-au facut treaba....abia din seara de 22 ,,baietii veseli'' au primit ordin sa-i lase-n ,,zeama'' lor...si p'orma tovarasu' iliescu a decretat ca trebuie ,,lasati sa fiarba-n suc propriu''...restu' e istorie....da' pe care tu n-ai de unde s-o cunosti....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 19:48

VICTOR RONCEA BLOG

„ADEVARUL RAMANE, ORICARE AR FI SOARTA SLUJITORILOR SAI" – GH. I. B.

Eu sunt golanul care a blocat Piata Universitatii pe 22 aprilie 1990 impreuna cu ofiterul de marina Andrei Rochian. Inceputul Fenomenului Piata Universitatii. Dupa 20 de ani
April 22nd, 2010 VR 19 Comments »
Dă mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Piata Universitatii, 21 Decembrie 1989 – 14 iunie 1990

Istoria noastra

21 decembrie 1989: Suntem cu totii in Piata Universitatii, o mana de oamenii care ne cunoasteam din oras ca niste cai brezi, din toate cercurile anti-comuniste: de la artisti la rockeri. De la pranz ne-am aflat la Romana, pe Magheru si pe Calea Victoriei, pentru a ne reintalni pe seara in prima Zona Libera de Comunism a Romaniei. Vom ramane pe strazi, la Televizune, la CC, la Muzeul National de Arta, in Blocul Romarta, la Spitalul de Urgenta si alte centre fierbinti, inca multe zile si nopti.

25 decembrie, Craciun: Este prezentata la TVRL caseta editata a procesului si executiei cuplului Nicolae si Elena Ceausescu. In “completul de judecata” apar, printre altii, Dan Voinea, Virgil Magureanu, Victor Stanculescu si Gelu Voican Vociulescu. Manipularea de la TVRL genereaza in randul opiniei publice primele indoieli serioase in CFSN. In aceeasi zi se fondeaza UDMR, imediat dupa primele organizatii noii infiintate, FSN (Frontul Salvarii Nationale) si GDS (Grupul pentru Dialog Social).

26 decembrie: Este organizat primul miting anticomunist, anti-Iliescu si anti-FSN de dupa Revolutie, la indemnul unui prieten de-al nostru cunoscut printre impuscaturi, pe 22 decembrie 1989, Andrei Rochian, supranumit Marinarul, si cu concursul studentilor de la Arte Plastice.

28 decembrie: Primele semne de organizare in sanul Armata ca forme de protest si rezistenta fata de ocuparea structurilor de comanda de catre agenti KGB si GRU reactivati sub conducerea lui Nicolae Militaru.

31 decembrie: Agentul GRU, generalul Nicolae Militaru si agentul kominternist Silviu Brucan desfiinteaza Unitatea 0110 anti-KGB, preiau sub umbrela Armatei toate structurile informative si aresteaza conducerea serviciului de securitate.

Ianuarie 1990: Sunt interzise manifestatiile in Bucuresti sub pretextul atacurilor si diversiunilor teroriste.

12 ianuarie: Manifestantii anticomunisti desfid ordinul FSN si cer in Piata Victoriei indepartarea de la Conducerea CFSN a nomenclaturistilor si interzicerea PCR. Ion Iliescu, calare pe un tanc, este intrebat de multime “Ce a facut in ultimii cinci ani?”. Se scandeaza: “Cine-a stat cinci ani la rusi, nu poate gandi ca Bush!”

23 ianuarie: Frontul anunta ca va candida in alegeri, in pofida promisiunilor anterioare. Doina Cornea si alti disidenti demisioneaza din Front. Caramitru si Dinescu aveau sa ramana alaturi de Iliescu si Brucan.

28-29 ianuarie: PNTCD, PNL si PSDR cer demisia echipei conduse de Iliescu si Roman si constituirea unei puteri politice care sa includa si partidele istorice. Frontul pune la cale o contramanifestatie a “oamenilor muncii”. Sunt adusi pentru prima oara minerii in Bucuresti.

12 februarie: Are loc interventia ofițerilor membri ai Comitetului de Acțiune pentru Democratizarea Armatei (CADA) la Guvern, unde Gelu Voican Voiculescu, pe atunci viceprim-ministru, se prezintă ca mandatar al președintelui Ion Iliescu. CADA prezinta Dosarele Corbul 1 si Corbul 2 si cere eliminarea cadrelor KGB si GRU plasate sub conducerea ministrului Nicolae Militaru cu sprijinul lui Brucan si Iliescu.

18 februarie: La mitingul Opozitiei, din Piata Victoriei, diversionisti bine antrenati incita multimea pentru a patrunde in forta in sediul Guvernului. Victor Roncea: “Ca printr-o minune, am iesit printre ultimii din cladirea Guvernului – tot impreuna cu Andrei Marinarul, intalnit in sala de consiliu – chiar inainte de a se inchide portile si a urma arestarile”. A doua zi, pe 19 februarie, sunt chemati la Bucuresti minerii, constituiti dupa modelul garzilor civile paramilitare ale Revolutiei bolsevice din Rusia.

3 martie 1990: Macaragiul Gheorghe Gavrilescu darama, in uralele multimii, statuia lui Vladimir Ilici Lenin din Piata Scanteii (azi Piata “Presei Libere”).

20 martie 1990. Are loc la Targu Mures incercarea de rupere a Ardealului, perfectata de agitator maghiari bine organizati, cu sprijinul serviciilor secrete ungare sub observatia celor sovietice, si soldata cu morti si raniti.

22 aprilie 1990: Se implineau patru luni de la revolutie. Asociatii nepolitice au organizat o comemorare la Cimitirul Eroilor, de unde au pornit in mars spre Televiziune. La incheierea manifestatiei, in timp ce coloana de manifestanti se deplasa pe Calea Dorobantilor, de la balconul unui bloc s-a aruncat un ghiveci de flori care a ranit grav o femeie in varsta. Incidentul a facut ca tensiunea din randul manifestantilor sa creasca. Ajunsi in Piata Universitatii, ei ocupa carosabilul, blocand circulatia atat pe B-dul Nicolae Balcescu, cat si pe B-dul Republicii. Pentru prima data dupa Revolutie se inalta baricade, din panourile metalice aflate in jurul santierului de la Spitalul Coltea, care sunt dispuse chiar in Piata Universitatii de catre Victor Roncea si Andrei Rochian, capitan de marina (foto dreapta, din pacate fara pletele de-atunci). Troleibuzele se opresc, generand blocarea traficului. Dupa lasarea intunericului apar, pentru prima oara dupa 21 decembrie 1989, “scutierii”, trupele speciale de interventie. Elena Andronache, membra fondatoare a GID, avea sa consemneze astfel evenimentele: “Primul troleibuz dinspre Rosetti a oprit, lumea s-a dat jos, iar soferul, care parca de-abia astepta asa ceva, s-a intins, obosit, cu capul pe volan; a aparut un politist cu grad si a inceput sa urle la el, ca si cum n-as fi fost de fata: “Ce stai, bai, da-i drumul, treci peste ei!”; ridicandu-si cu greu capul, plictisit, soferul ii spune: “Eu sunt cu ei, dom’le!”, apoi se culca la loc.
Dupa orele 21 se vor pune panouri de tabla, luate de langa Spitalul Coltea si dispuse in cercul Piatei Universitatii – de Victor Roncea si un alt tanar, Andrei Rochian, zis “Marinarul” -, care vor bloca circulatia. Peste noapte, incercuiti de politie, vor ramane circa 30-60 de manifestanti, printre care reprezentanti ai asociatiilor “16-21 Decembrie”, “GID”, “21 Decembrie”, “AFDPR” (Octavian Radulescu) raniti in revolutie, rude ale unor decedati, maicute care au cantat “Hristos a Inviat” si alte cantece religioase, un preot care a slujit la Troita.
La portavoce manifestantii au cerut abrogarea decretului 473 si includerea in legea electorala a punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara – interzicerea candidaturii fostilor activisti comunisti si ofiteri de Securitate pentru primele trei legislaturi.
Se scandau lozinci: “FSN, FSN du-te in URSS”, “Iliescu nu uita, tineretul nu te vrea”, “Nu vrem presedinte care sa ne vanda URSS-ului”, “Nu suntem huligani”, “16-21 nu pleaca nici unul”, “15-22 voi ati tras in noi”, “Jos comunismul”, “Democratie”.
Cum numarul manifestantilor tot scadea, iar politia ramanea pe pozitii, cativa membri ai asociatiilor prezente au incercat, fara succes, mobilizarea studentilor din complexele mai importante.
Dimineata in jur de ora 7, in ploaie, ramasesera vreo 7-8 demonstranti, printre care Octavian Radulescu si doi membri GID. Dintr-o Dacie alba au coborat niste ofiteri de politie care i-au alungat pe manifestanti langa zidurile Universitatii, dirijand circulatia.
Si, pe cand priveau deprimati, infometati, zgribuliti de frig in ploaie cum politistii le calcau in picioare pancartele de panza, mai abitir cea cu “MINISTERUL DE INTERNE = MAN = KGB?”, pe care au ingropat-o in noroi, deodata, Octavian Radulescu incepe sa urle in porta-voce: “Victorie, victorie! Am invins! Victorie!”. Atunci, ne-am uitat unii la altii, gandind cu totii acelasi lucru; mai tarziu, ne-am dat seama ca avea dreptate”.

23 aprilie: Lumea se aduna pe trotuarul din fata Teatrului National. Se vorbeste la portavoce. Peste noapte raman circa 100 de persoane.

24 aprilie: In jurul orei 5.00 dimineata Politia se napusteste asupra oamenilor stransi in jurul troitei, lovindu-i cu salbaticie. In jurul orei 11.00, Politia se retrage, Piata fiind reocupata de cateva sute de manifestanti. Se striga cu patima “Jos Iliescu!” In dimineata aceleiasi zile, presedintele CPUN, Ion Iliescu, cere votarea unei motiuni pentru eliberarea fortata a pietei, motiune ce nu va fi adoptata. Ion Iliescu ii numeste pe cei care il contestau in Piata Universitatii, “golani”.
George Roncea: “La ora 12.00, dupa ce am aflat de la radio ce a zis Iliescu, am decupat un cartonas pe care am scris apasat “Golan”. In stanga, jos, am pus ca o marca semnatura: Ion Iliescu. Trag la xerox cateva sute de bucati si cumpar doua cutii de ace. Imi pun prietena sa se plimbe cu ecusonul pe piept, printre oamenii care comentau indignati ofensa adusa de Iliescu. Chestia uimeste, la inceput, dar foarte iute apare reactia asteptata, de fronda ironica la adresa incruntatului Iliescu, moment in care apar la vedere cu teancul de insigne si cu acele. In doua minute raman fara ecusoane, pe care oamenii, razand, si le prind cu mandrie in piept”. La ora 15.00, Institutul de Arhitectura va fi impodobit cu o inscriptie pe care se putea citi: “Facultate de golani”. Din acel moment s-a implinit fenomenul de auto-legitimare a unui grup social distinct, ce era pana atunci inca difuz si lipsit de contur. Eticheta de “golan” devine insemnul heraldic al minoritatii bunului simt din Romania.

Deschiderea balconului

La ora 17.00, presedintele Ligii Studentilor din Universitate, Marian Munteanu, deschide balconul Facultatii de Geologie, in pofida opozitiei profesorilor. Astfel debuteaza fenomenul Pietei Universitatii. Cheia celebrului balcon este furnizata de catre o femeie de serviciu, al carei nume, din pacate, nu a fost inregistrat de posteritate.
Inaltimea balconului, prelungire simbolica a trupului Universitatii, devenit tribuna a opiniei anticomuniste confera o alta perspectiva celor care contesta fesenismul de stat si de partid. Manifestantii, care pana atunci strabateau orasul in lung si in lat, se stabilizeaza si-si alcatuiesc o fortareata asezata pe un loc strategic. Incarcatura spatiului sacru, datorata jertfei aduse aici, se transfera asupra celor ce-l “locuiesc”. Se constituie astfel frontiera, limita grupului ad-hoc intitulat “golani”, asupra caruia se rasfrange proiectia de ordin spiritual, de continuatori si depozitari ai mesajului celor ucisi aici in decembrie, pentru libertate. Granita teritoriului Golaniei este fixata de perimetrul Universitatii si al Facultatii de Arhitectura si are ca limite periferiale intersectia, nod de circulatie vital al orasului, Intercontinentalul, care exprima simbolic Strainatatea si linia fostei baricade din 21 decembrie.

Organizarea Pietei

Studentii din cele doua facultati s-au constituit in echipe de lucru, pe “specialitati”- respectiv pe expresie vizuala si literar-orala. Eu am ocupat atelierul de la etajul patru al Arhitecturii, ale carui ferestre dadeau spre Piata, unde se aflau studentii anului sase, terminal, de la Institut, care isi pregateau lucrarile de diploma. Primul text afisat pe fatada a fost punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara, scris pe un cearseaf subtilizat de prietena mea de acasa. Doi colegi de la Academia de Arta au adus o enorma reproducere, facuta de mana dupa o fotografie ce-i infatisa pe Iliescu si pe Ceausescu impreuna. S-a intemeiat un grup relativ mic, format din absolventi ai Liceului de Arta N. Tonitza, studenti ai Academiei de Arta si ai Institutului de Arhitectura. Cu totul, eram cam zece. Ni s-au alaturat forte de la Grupul Independent pentru Democratie, asociatie cu multi medicinisti si cu un spirit intreprinzator remarcabil, condusa de Cornel Fieroiu.

Echipa Arhitecturii

Am realizat un proiect scenografic al amenajarii spatiului imagistic al Pietei, pe schema unei scene de tip italian, cu punct unic de focalizare, centrat pe balcon. Ideea era sa se obtina o particularizare distincta a Zonei Libere, atat prin dispunerea lozincilor, care trebuiau sa delimiteze Piata, cat si prin continutul mesajului inscris pe suprafata panzelor. Am compus o sigla a Golaniei, fixata pe turnul Arhitecturii, care desemna ideea nonviolentei simbolic, prin folosirea semnului pacii utilizat de studentii protestatari ai Occidentului din anii 60. Stiam ca avem nevoie de suport international.
Pentru texte l-am utilizat copios pe Iorga – “Cine uita nu merita”- dar si pe Adam Michnik. Toate acele uriase lozinci din Piata au fost realizate in atelierul de la Arhitectura. Fetele trageau la masina panzele, iar noi pictam non-stop, refaceam ce se strica din cauza vantului, ne cataram pe stresinile facultatilor, intr-o echilibristica periculoasa, pentru a atarna alte si alte texte si desene. Am acoperit cladirile Universitatii si ale Arhitecturii, care au devenit suportul unei gazete de perete sui-generis a Pietei Universitatii. Deasupra balconului a fost instalata Icoana Maicii Domnului. Strajuind balconul, de o parte si de alta, se aflau portretele lui Eminescu. Simbolic, aceste efigii guvernau Piata si exprimau spiritul crestinesc si romanesc invocat de studenti.

Ecranul luminat

Atelierul de la Arhitectura si-a extins rolul functional din momentul aparitiei video-proiectorului. “Aparitia” a insemnat sterpelirea sculei, aflata in proprietatea Centrului Cultural al Frantei, care avea deschisa o expozitie la sala Dalles. Aparatul era “imprumutat”, la caderea serii, adus pe sest in Institut, si apoi plasat la loc, dupa ce se difuzau filmele montate tot acolo, la etajul patru. Ecranul fusese construit din bare de aluminiu “completate” din patrimoniul Oficiului de Expozitii. Aveam trei video-uri si doua televizoare adunate de pe la amici. Casetele filmate in timpul Revolutiei erau vizionate in premiera aici, montate improvizat si apoi distribuite la emisari sositi din centrele universitare din tara unde se organizasera mini-Golanii.
Francezii au aflat dupa un timp ca filmele din Piata, se proiectau cu obiectul lor asa ca am ramas fara el. Sorin Dumitrescu a incercat fara succes sa-i convinga pe francezi sa ne mai lase proiectorul. Am incercat la toate centrele culturale la care stiam ca exista video-proiectoare, si cu aceasta ocazie am realizat ce puternica sustinere are regimul Iliescu. Nimeni nu a vrut sa ne serveasca. Tana Rosca, sotia lui Sorin Rosca Stanescu, ne-a facut rost pana la urma de un aparat mai mic de la Scoala germana, unde era profesoara. Nucleul format in studioul ad hoc de la etajul patru a fost generatorul ideei unei televiziuni alternative, care se va numi ulterior SOTI.

Echipa Universitatii

Daca Arhitectura constituia centrul de realizare a imagisticii Pietei, Universitatea reprezenta punctul de difuzie principal al mesajului Golaniei. Cantecele alcatuiau o umbrela sonora ce acoperea teritoriul Pietei si solidariza constiinta publica a locuitorilor acesteia. Baietii de la Liga purtau greul organizarii accesului la balcon, devenit o portavoce de mare putere a pietei. Oameni de toate felurile s-au perindat la balcon si, pe masura ce lua amploare fenomenul Pietei, la balcon au inceput sa apara personalitati de prestigiu ale vietii romanesti.
Grupul de la GDS la inceput ne-a fost ostil, dar cand au vazut ca treaba din Piata se ingroasa si poate aduce un profit, si-au schimbat atitudinea. Studentii din Universitate trebuiau sa faca fata si grupurilor de diversionisti de la diverse asociatii dubioase, aparute ca ciupercile, care incercau sa imprime Pietei o orientare agresiva, pentru a compromite mesajul non-violent lansat si sustinut de studenti.
Tot la Universitate se organiza curatenia si apararea Golaniei, cu concursul GID si al Asociatiei 21 Decembrie. Se facea cu schimbul de paza in perimetrul Pietei, deoarece, inca de la inceput a persistat norul amenintarii si al violentei asupra Zonei. In timp ne-am “dotat” cu aparate de emisie-receptie, de jucarie, cu o raza de actiune de 200 de metri, s-au creat “consemne” si “parole” de acces la “obiective”: balconul, Universitatea, Institutul de Arhitectura, statia de amplificare, videoproiectorul, ecranul si punctul de lucru din spatele acestuia. Era o joaca, dar o traiam cu seriozitatea unor tineri care au vazut multe, mult prea multe pentru varsta lor.

Agonia Pietei

La sfarsitul lui aprilie, se declara greva foamei pentru sustinerea revendicarilor Pietei. Grevistii (veniti din toate regiunile tarii: Timisoara, Cluj, Constanta, Galati) se vor instala in corturi pe peluza din fata Teatrului National. Fara nici o legatura cu manifestatia, in zonele limitrofe ale Pietei Universitatii (deci in afara baricadelor) a aparut treptat un fel de talcioc tiganesc, incurajat de Politie. Era necesara o imagine detestabila asociata Pietei, care sa fie popularizata si ingrosata de Televiziune.
In 17 mai, organizatiile studentesti si ale revolutionarilor au blocat o initiativa, a unor grupuri obscure infiltrate in Piata, care ar fi putut genera razboi civil in Bucuresti. Este vorba de Teodor Maries, actualul uzurpator total ilegal al “Asociatiei 21 decembrie”, pe atunci activ in asa-zisa “Alianta Poporului”. Ne-am dat seama ca nu avem capacitatea operativa pentru a putea bloca actiunile diversioniste ale unor profesionisti. Se intrevedea dezastrul – sfarsitul tragic al Pietii. Pe 24 mai ne-am retras din Piata.

Reprimarea

Hotararea de lichidare a Pietei Universitatii a fost luata pe 11 iunie, in cursul unei intruniri la Guvern, conduse de Ion Iliescu si Petre Roman. Este de amintit ca Adrian Sarbu, actualul magnat media, pe atunci sef de cabinet al lui Petre Roman, propusese chiar plasarea unei incarcaturi de dinamita sub balconul Universitatii. In noaptea de 12 spre 13 iunie, in Piata se aflau aproximativ 200 de persoane si grevistii foamei. In jurul orei 4.00, peste 1000 de politisti au inceput “curatirea” Pietei. Marian Munteanu fusese ridicat de-acasa – in jurul orei 6.00 – pentru o “discutie” la Politie. Iliescu declara pe 15 iunie, referindu-se la evacuarea Pietei: “S-a procedat intr-o maniera foarte, foarte civilizata”.
Caracterul represiv si violent al actiunii a starnit protestele trecatorilor si ale unor studenti din Facultatea de Arhitectura. Politistii i-au retinut si ridicat si pe acestia. Pe 13 iunie, in jurul orei 10.00, Piata, complet eliberata de manifestanti, continua sa fie inconjurata de politisti. In jurul orei 11.00, isi face aparitia grupul de muncitori de la IMGB care “face ordine”, atacand studentii din Institutul de Arhitectura. La ora 12.30, in jurul Pietei Universitatii se aduna deja cateva sute de manifestanti indignati dar pasnici, aflati fata in fata cu scutierii. Politistii ii bombardeaza pe manifestanti cu pietre. Cateva minute mai tarziu incepe confruntarea directa manifestanti-Politie. La ora 14.00, pe lungimea de unda a postului radio Contact s-a interferat o discutie dintre “indicativul 52″ si “53”: “Va rog sa informati pe domnul presedinte. Ne dam foc la toate autobuzele. Asta a fost intelegerea. Va rog sa informati.” “52” si “53” erau Chitac si Diamandescu.

Primii morti

Studentii care pazeau Facultatea de Chimie surprind un tanar care incerca sa dea foc unui autobuz cu ajutorul unei sticle incendiare. Luat la bani marunti, se descopera ca baiatul este elev la Academia de Politie. La ora 15.00, tensiunea in Piata atingea cote maxime. In jurul orei 15.30 este eliberat Marian Munteanu. La 16.10, Politia disparuse complet din zona, piata fiind reocupata de catre manifestanti. La ora 17.00, Marian Munteanu apare in balconul Universitatii facand numeroase apeluri la calm si nonviolenta. In acest timp, sediul MI si SRI era atacat cu pietre si sticle incendiare, de catre indivizi dubiosi, atletici, echipati cu treninguri viu colorate, cam prea ostentativ “civile”. Stingem incendiile declasate in cladirea SRI. In jurul orelor 18.30-19.00, martorii declara ca au auzit sase sau sapte focuri de arma, trase din sediul MI, probabil de la etajul II sau III. Doua persoane au fost ucise.
In fata sediului Televiziunii se aduna aproape 2000 de oameni. Printre ei s-a zvonit ca vor fi admisi, in sediu, reprezentanti ai demonstrantilor, pentru inceperea unui dialog cu conducerea TVR. Astfel, militarii care pazeau institutia au permis patrunderea a 200 de persoane in cladire. La poarta TVR au aparut grupuri de 40-50 de persoane, imbracate in salopete si inarmate cu bate, care au blocat iesirea celor invitati in cladire. Manifestantii retinuti in Televiziune sunt prezentati pe post drept agresori. Razvan Theodorescu intrerupe emisia generand isteria in Valea Jiului. Armata nu a intervenit.

“Rebeliunea legionara”

La ora 22 la TVR, situatia era controlata de fortele de ordine. Manifestantii din fata cladirii au fost complet dispersati in jurul orei 1. TVR a transmis comunicatele presedintelui Iliescu si comunicatele Guvernului, in care se declara ca in tara ar avea loc o “rebeliune legionara”, in vederea rasturnarii ordinii existente. S-a facut apel catre cetatenii judetelor invecinate, precum si la mineri pentru a se deplasa in Capitala “spre a restabili ordinea si a apara democratia.” Executivul insa deja apelase la Armata, iar garnizoana Bucuresti, la ora 17.20 intrase in alarma. In acelasi timp batalioanele de mineri se pregateau pentru a se indrepta catre Bucuresti. Iliescu si Roman nu aveau incredere in Armata, de vreme ce utilizau in paralel o forta civila cu caracter paramilitar.
Armata, la ora 1,05 noaptea, raportase ca a reusit sa controleze situatia in capitala. Trenurile cu mineri, daca se dorea, puteau fi oprite dupa aceasta ora intre Craiova si Caracal. Nu numai ca executivul nu a ordonat aceasta masura, ci dimpotriva, a continuat sa aduca mineri, ultimele trenuri indreptandu-se catre Bucuresti la orele 7 si 9 dimineata.
Pentru deplasarea minerilor, Directia Miscare a Ministerului Transporturilor a aprobat formarea a 11 garnituri speciale de trenuri, cu incalcarea normelor in vigoare si a Regulamentului ministerului. Pentru formarea trenurilor speciale se impunea avizul unei comisii militare, ceea ce nu s-a facut. In dimineata zilei de 14 iunie, la ora 5.00, au ajuns in Bucuresti peste 10.000 de mineri, continuand sa soseasca alte si alte garnituri. In total la Bucuresti s-au adus aproape 20.000 de mineri, ca o demonstratie de forta fara precedent adresata bucurestenilor ce trebuiau cumintiti.

Infernul de la Magurele

In jurul orei 5.30, in Piata Universitatii a navalit hoarda de mineri inarmati cu rangi si securi. Au patruns in cladirea Universitatii si in Institutul de Arhitectura. Cladirile au fost cercetate de la subsol pana in pod, in cautare de efecte legionare ocazie cu care au fost sparte biblioteci, laboratoare, aparatura si o gramada de capete de studenti.
Sediile ziarelor “Dreptatea”, “Romania libera” si ale partidelor istorice au fost devastate. In raidul lor asupra Capitalei, minerii au inhatat peste 1500 de bucuresteni. Majoritatea arestatilor au fost dusi la unitatea militara Magurele, unde au trait un adevarat infern.
Acest lung sir de violente s-a soldat cu peste 900 de raniti, dintre care 500 au avut nevoie de spitalizare. In ceea ce priveste numarul real al mortilor, acesta ramane necunoscut. Oficial, s-a avansat numarul de sapte morti, dintre care cinci decedati prin impuscare. Din investigatiile noastre, alte zeci de morti au fost facuti disparuti. Odata cu ei, in Romania a fost ingropata si democratia. Iliescu si Roman si-au atins scopul. De 20 ani beneficiaza de o libertate nemeritata.

George RONCEA
Victor RONCEA

roncea.ro/2010/04/22/eu-sunt-golanul-care-a-blocat-piata-univers...

Fosta membra 9am.ro

475 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 19:55

De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-16 19:45:34

Ai inteles jigodie ?

vezi tu bai panarama ca tu folosesti goagalu si nu stii despre ce rahat mananci....???
iti spune fratele tau ca circulatia a fost oprita in zona pietei universitatii din seara zilei de 20...apoi au venit baietii cu scuturi si-au ,,eliberat'' circulatia....dupa care in seara de 21 iara,,derbedeii'' au intrerupt cirulatia...de data asta au venit,,militienii'' si si-au facut treaba....abia din seara de 22 ,,baietii veseli'' au primit ordin sa-i lase-n ,,zeama'' lor...si p'orma tovarasu' iliescu a decretat ca trebuie ,,lasati sa fiarba-n suc propriu''...restu' e istorie....da' pe care tu n-ai de unde s-o cunosti....

Ai inviat Flo-ceo!
Revenitule,eu I-am raspuns multinationalului raspopit si acum ca venii vorba de ocuparea bulevardului,afla Flo-ceo ca tentativele au fost nenumarate, inclusiv cele descrise de matale!

Oricum iti multumesc Flo-ceo!

Fosta membra 9am.ro

475 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 20:02

De la: 9am_5164, la data 2015-06-16 19:43:06PS.Boule ,raspopit multinational,in urma cu ceva timp in virtutea elanului proletar de care dai dovada ai afirmat ca eu si H nu avem servici si din acest motiv suntem prezenti pe forum.
Pai martalogule,oricine poate deschide forumul sa vada cine sunt campionii postarilor si surpriza, prima este mutanta cominternista iar pe locul doi RASPOPITUL.
Cred ca sunteti bine vazuti de catre in organizatia PSD si ca sunteti platiti corespunzator ca doar trebuie sa fi cretin sa faci asemenea servicii si sa nu ai un beneficiu.

Tovarasul multinational de cate ori este bagat la colt,asa cum a fost educat,baga cate o postare pe care cu siguranta nu o citeste nimeni dar ocupa un spatiu care sa acopere postarea precedenta.
A costat mult scolarizarea raspopitule?

Fosta membra 9am.ro

475 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 20:04

Ai inteles jigodie ?

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 20:23

Ai inteles jigodie ?

Mananci kktat!!!! Cu lopata, nu cu polonicul!

Fesenistule, din decembrie 1989 pana in aprilie 1990, Piata Universitatii nu a fost centrul atentiei. Manifestatiile anti FSN si anti Iliescu au fost in Piata Victoriei, la sediul Guvernului, in 12 ianuarie, 28 ianuarie si 18 februarie.

Piata Universitatii a devenit Golaniada dupa ce un grup de studenti de la Arhitectura si de la Universitate au blocat traficul in 20 aprilie, dupa ce s-a intamplat ce ti-am postat mai sus.

Restul...sunt fabulatiile tale de fesenist imputit, de sluga miloaga si platita incepand cu iliescu si terminand cu basescu...
Ai profiliul necesar, de handicapat mintal gata sa pupe in cur pe bani, sa sara sa omoare, sa dea in cap, ba golanilor, ba derbedeilor, ba barbosilor, pensionarilor sau a celor care nu il iubesc pe stapanul tau chior.

Hai sictir, spurcatule! Daca ai sange in tine si te tin bracinarii, vin-o si intalneste-te cu mine. Am sa iti arat toate diplomele din dotare, precum si alte "puncte interesante" din CV.
Pana cand nu ai sa faci gestul asta de barbatie, nu te voi considera decat un latrator, un soricar jerpelit si rapanos care se pretinde dulau.

Te astept, kkciosule!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:16

De la: 9am_4421, la data 2015-06-16 18:31:43
De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 18:25:10

n-am chef de cearta

pai daca vorbesti de alegerile din 2016 , ultima fraza , citez "Constitutional, nu are Cum sa aibe un guvern al lui " nu-si are rostul !

Toti o apa si-un pamant , unii mai breji ca altii . Iar romanul sta cu capul intre omoplati , consolandu-se cu " merge si-asa " . Cam asta e , nu avem cu cine !

sincer iti spun ca n-am inteles foarte bine daca esti sau nu de acord cu fraza citata si atunci te-ntreb :
ca presedinte al TUTUROR romanilor si obligat de Constitutie sa fi Mediator si sa te Rupi de partidul care te-a adus la Putere, CUM sa spui si sa insisti, presind , ca vrei un guvern al tau format de partidul liberal, in speta ?

nu, chestia cu " merge si asa " nu e cea corecta ! romanii NU au Alternativa , caci au fost la guvernare Toti cu Toti si , tot in devalmasie ne-au furat !
romanii au ales din oferta facuta crezind ca aleg " raul cel mai mic " si s-a dovedit ca Orice alegere au facut , tot prost a iesit si asta ptr. ca Marfa a fost la pret redus si de cea mai proasta calitate !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:28

De la: 9am_5164, la data 2015-06-16 19:43:06PS.Boule ,raspopit multinational,in urma cu ceva timp in virtutea elanului proletar de care dai dovada ai afirmat ca eu si H nu avem servici si din acest motiv suntem prezenti pe forum.

hai ca esti taaare !
da' tu sau H apareti ca utilizatori 9 AM, ba caraghiosule , ca sa vi se contorizeze nr. de postari ? da' ce prost esti moiiii.... si sa nu uit : gaselnita cu membru PNT mi-a placut rau !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 09:20

De la: gabigabi2, la data 2015-06-17 08:28:59

hai ca esti taaare !
da' tu sau H apareti ca utilizatori 9 AM, ba caraghiosule , ca sa vi se contorizeze nr. de postari ? da' ce prost esti moiiii.... si sa nu uit : gaselnita cu membru PNT mi-a placut rau !

Gabitza... situ poti sa nu apari! Testasem io cum!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 09:21

No, 'mneatza buna!

Fosta membra 9am.ro

475 mesaje

Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 09:31

De la: Black_Friday_, la data 2015-06-16 20:23:42

Ai inteles jigodie ?

Mananci kktat!!!! Cu lopata, nu cu polonicul!

Fesenistule, din decembrie 1989 pana in aprilie 1990, Piata Universitatii nu a fost centrul atentiei. Manifestatiile anti FSN si anti Iliescu au fost in Piata Victoriei, la sediul Guvernului, in 12 ianuarie, 28 ianuarie si 18 februarie.

Piata Universitatii a devenit Golaniada dupa ce un grup de studenti de la Arhitectura si de la Universitate au blocat traficul in 20 aprilie, dupa ce s-a intamplat ce ti-am postat mai sus.

Restul...sunt fabulatiile tale de fesenist imputit, de sluga miloaga si platita incepand cu iliescu si terminand cu basescu...
Ai profiliul necesar, de handicapat mintal gata sa pupe in cur pe bani, sa sara sa omoare, sa dea in cap, ba golanilor, ba derbedeilor, ba barbosilor, pensionarilor sau a celor care nu il iubesc pe stapanul tau chior.

Hai sictir, spurcatule! Daca ai sange in tine si te tin bracinarii, vin-o si intalneste-te cu mine. Am sa iti arat toate diplomele din dotare, precum si alte "puncte interesante" din CV.
Pana cand nu ai sa faci gestul asta de barbatie, nu te voi considera decat un latrator, un soricar jerpelit si rapanos care se pretinde dulau.

Te astept, kkciosule!

Martalogule,se pare ca baza ta de date este conectata la sediul PSD daca nici acum dupa 25 de ani nu ai aflat ca in Piata Universitatii au fost mitinguri marathon(zi de zi) inca din decembrie 89.
Mai mult daca ai fi urmarit interviul dat de Marian Munteanu ai fi aflat ca studentii au hoarat SA SE ALATURE grupurilor care deja manifestau in Piata .
Dar matale in perioada cu pricina banuiesc ca erai la sediul guvernului unde prostii faceau contra manifestatii in sprijinul criminalilor FSN
Ramane sa-mi dovedesti ca ai un job, dar ma indoiesc , ASISTATULE RAPCIGOS!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 09:32

Aparem ori nu in lista celor mai activi utilizatori, contorizarea tot se efectueaza ! Sub phototipu' fiecarui utilizator apare numarul de postari !

No asha dara, e o zi minunata, soarele e sus pe cer, noi facem lucru bine facut referitor la Romania, da?

Premierul ni s-a operat, domnul gabriel Oprea vegheaza ca Romania sa fie pe linia de plutire sau de decolare? Io zic ca necesitam o decolare din tina in care ne zbatem, nu? Voi ce parere aveti?

Avand in vedere ca se apropie perioada de vacanta de 2 luni, credeti ca ar fi bine sa invatam a pluti fiecare si/sau in ansamblu?

Stiu, evident ca pentru domniile voastre stimate vi se va parea ca aiurez precum un pedestras infanterist iubitor al campiilor , mai ales ca e primavara inca pentru cateva zile.... Altii mi-ar vrea nasul micsorat sau -de ce nu?!- insasi capu' pe care il port pe umeri si nu am cum sa il plimb prin balta..... nasul meu e bine cum e , iar Oblio era printre desenele mele preferate

....in rest, bine ati revenit cei ce plecaserati si sper sa ramanem uniti si nu fiecare pentru el/ea, ca ducem dreacu' barca la fundu' oceanului tot incercand sa ambalam in tina!

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului KLAUS IOHANNIS: ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT
Mergi la: