gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 09:51
De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 18:27:28De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 18:01:08De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:57:02De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 17:43:02De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:35:33Pt. Ingrid si Daniela �
In urma unei analize cognoscibil- itrospectiv � retrospective am ajuns la concluzia ca sunteti cei mai dusmani ai forumului, in general si dusmanii mei in particular
Stiu ca voi nu o sa recunoasteti dar nici eu nu fac afirmatii gratuite
Va pot lamuri argumentand indubitabil-logico-demonstrabil , cum ar fi zis sogorul !
Sogoreee...ne aburesti ca sa nu dai horinca!!
Ia argumenteste!
1. Incercati sa modificati I.Q. �ul mediu de pe forum, si faceti acest lucru in mod nedemocratic, impotriva majoritatii ! Drept e ca va mai ajuta vreo cativa � putini .
Noroc ca raman ( din pacate ) destui care sa aduca media la locul ei ( uzual)
2. Nu poate omul scoate o glaja de horinca pe masa ca va si repeziti ca ciorile pe desaga cu cucuruz inainte ca altii sa aiba timp macar sa respire !
3. Manifestati o totala lipsa de respect fata de interlocutor :
Pai eu muncesc o ora la o problema si voi imi veniti cu raspunsul in doua minute ?
Pai frumos e asta ? Putin respect pentru varsta afisata, ce naiba !
Chiar la aia cu talibanii am muncit in timpul programului, si ma rusinez pentru asta .
Iar ea ce-mi face ? In cateva minute vine trosc-pleosc cu raspunsul .
Nici pe gugalica n-avea timp sa cate .
Q.E.D.
Ai dreptate in ceea ce o priveste pe Daniela, e exagerat de desteapta. Dar sa stii ca altfel, e fata buna!
Normal ! Ce elegant o dai cotita - ca erai si tu implicata .
Chiar de ma injurati am sa incerc sa fac o analiza logico-matematica a .... conflictelor de pe forum ( exclud pe aia care sufera cu capul si ies din sfera rationalului argumentativ . Warning -Multe fraze sunt copiate :
1. Introducere in algebra Booleana ( cum sa ne exprimam logic )
Prin Propozitie Logica vom �n�elege orice text lingvistic �n care se afirm� ceva cu privire la unul sau mai multe obiecte. O astfel de afirma�ie poate avea sau
nu o anume semnifica�ie. Obiectul sau obiectele unui enun� trebuie s� apar�in� unui domeniu bine specificat, numit domeniul (mul�imea) de referin�� al enun�ului. Din punct de vedere sintactic, la orice enun� vom distinge:
partea predicativ� �i subiectul sau subiectele
Observatia mea :
O propozitie logica poate contine informatie semnificativa numai in raport cu cel care o primeste
Exemplu : Fie propozitia A = 1075 este identic cu 184
Poate avea valoare logica pt. Gabi si sa fie indiferent � nesemnificativa pentru mine
Vi se pare complicat ?
poi, iubire, chiar are valabilitate acea presupunere, caci dupa ce 1075 a plecat , tu -poate fara sa vrei sau intentionat , ai spus "RABDU ma cheama " si "sogoru" mi-a lasat topicul cognitiv in administrare ! tu ce-ai fi inteles din asta in locul meu ? nu ca-i confirmarea ca @184 -cel ce asa te-a botezat si tu-i spuneai sogore, e acelasi cu @1075 !  nu-s paralele ,2 cite 2, liniile de cale ferata, ia zi ?
|
|
|
Radu_b10
719 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 15:39
Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
M�, drajile mele, acu vreo 70 di ani ( deci cand avem eu cam 2 ani ) zise muma catre mine :
- Poi, ma R�ducule, mai lasa dracului aljebra aia . Mai bine ia de ici o litra di horinc� si-nvat� si tu sa-njuri neao� , rom�neste . C-ai s-ajungi s� forume�ti, si-or r�de si muierile de tine, ca numa� b�larii ai in cap !
Dec�t cu Boole ala mai bine pune mana si invata si tu ceva adjective / apelative derivate din substantive , di j�nu lu� �cretinule, securistule , imbecilule ...... � , eventual combinate cu ceva verbe la imperativul categoric di j�nu lu� � du-te-n ..... � sau � pup�-m�-n ...�
Da� eu de mic n�am pre avut tinere de minte .
Apoi cred ca eram prin clasa a XII-a ( adica repetam clasa a VI-a pentru a doua oara � deci 2 x 6 = 12) cand profa de istorie m-o tras spre aripu�a ei ocrotidoare ( apoi nu r�deti drajilor c�-i numa� un diminutiv di la aripa !) si mi-o soptit :
- Apoi mai ficior, tu stii care-i orijinea poporului rom�n ?
Dupa ce mi-o explicat ea cam juma de ceas ( ca eu mi-s greu de cap ) n-am mai trim�s niciun du�man acolo . Le-am z�s numa la preteni !
S-apoi asa cum mere vremea m-am trez�t studinte la injinerie di prunc frajed - ca n-aveam dic�t vreo triiz�ci di ani ( neimpliniti ) .
Apoi aice cel ma tare mi-o placut ca se putea fuma in pauza si pe hol nu numa-n Water Closed ca-n clasele primare ori ca la muma acasa .
Observatie Booleana � La muma era numa Closed ca Water lipsea � deci era o disjunctie lojic� si mirositoare!
Mie-mi placea cel mai mult sa c�nt . Poi nu va ganditi la �Gaudeamus Igitur�, ca mie-mi placea mai tare aia cu � �uc�-m� bade � si cu � Gheze�u mere p� ��ne, io pe mandra ea sub mine � - restul nu l-am memorat ca nu era a�a interesant .
Si uite a�e m-am trez�t ditamai injineriul , proaspat casatorit ( cred ca era a treia sau a patra oara) la nici 40 de ani.
Acu aveam leafa me, muierea me si glaja me de horinca , da de-njurat neaos romaneste t�t nu �tiem !
Desi le puteam stabili cu certitudine, argumentat algebric originea sistemului de coordonate nu-mi venea sa-i bag ( pardon, ... trimit) acolo nici cand meritau !
Poi era aproape de anii � 80 si eu tot nu aveam curaj sa intru pe forumul lu� 9am pentru ca nu stiam sa bag si sa scot decat, maxim, radical de ordin trei , iar acolo se cerea carte nu gluma !
Si uite ase am ajuns la o varsta oarecum matura ( daca unul ca mine putea fi matur la nici macar 70 de ani) sa intru pe 9am si dupa nici 2 ani sa le v�r si altora Booala in sange !
Asa am ajuns sa bantui pe ice , ierte-m� Domnul si Pruncul Isus , care nu m-or invrednicit cu destula glagorie .
Astea le-am scris eu, Rabdu de la Afumati, in deplina (re)cunostinta ca mai am horinca in budan� !
Care-mi ghiceste ghicitoarea sa ne scrie in privat c� nu vreu sa sar� gali�ele pe noi !
Raporteaza abuz de limbaj
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 18:23
Despre tabele de adevar
Merit� observat� analogia grafic� a simbolurilor logice cu cele din operatiile cu multimi: ^ arat� similar cu ∩ ce reprezint� operația de intersecție a mulțimilor (totalitatea elementelor care se afl� și �ntr-o mulțime și �n cealalt�), iar v seam�n� cu U, reuniunea mulțimilor (elementele ce se afl� sau �ntr-o mulțime sau �n cealalt�).
Tabelul logic exprima toate variantele de rezultat ale unui operator logic
Pentru ca sa nu complicam lucrurile vom opera numai cu doi biti � byte ( numai doua propozitii logice) � bitul este unitatea de baza in informatica
fie propozitiile a, b si c
Sa luam ca exemplu operatorul logic �AND� , adica c = a ^ b
Tabelul de adevar arata cam asa :
a b c
0 0 0
0 1 0
1 0 0
1 1 1
Adica c este adevarata daca , si numai daca , propozitiile a SI b sunt simultan adevarate :
a : merg la mare
b : Daniela merge cu mine
c : Daniela merge la mare
Propozitia c este adevarata daca si nu mai daca a si b sunt simultan adevarate
Pentru operatorul � OR � tabelul de adevar arata :
a b c
0 0 0
0 1 1
1 0 1
1 1 1
Adica c este adevarata daca cel putin a sau b sunt adevarate .
Hai sa complicam putin lucrurile si sa folosim si operatorul � NOT � � negarea variabilei
adica /a = not a . Atunci pt. operatorul �AND� tabelul devine
a deci /a b c
0 1 0 0
0 1 1 1
1 0 0 1
1 0 1 0
Adica in logica formala propozitia a devine /a = eu nu merg la mare , iar restul este logic !
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 20:10
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
M�, drajile mele, acu vreo 70 di ani ( deci cand avem eu cam 2 ani ) zise muma catre mine :
- Poi, ma R�ducule, mai lasa dracului aljebra aia . Mai bine ia de ici o litra di horinc� si-nvat� si tu sa-njuri neao� , rom�neste . C-ai s-ajungi s� forume�ti, si-or r�de si muierile de tine, ca numa� b�larii ai in cap !
Dec�t cu Boole ala mai bine pune mana si invata si tu ceva adjective / apelative derivate din substantive , di j�nu lu� �cretinule, securistule , imbecilule ...... � , eventual combinate cu ceva verbe la imperativul categoric di j�nu lu� � du-te-n ..... � sau � pup�-m�-n ...�
Apoi cred ca eram prin clasa a XII-a ( adica repetam clasa a VI-a pentru a doua oara � deci 2 x 6 = 12) cand profa de istorie m-o tras spre aripu�a ei ocrotidoare ( apoi nu r�deti drajilor c�-i numa� un diminutiv di la aripa !) si mi-o soptit :
Dupa ce mi-o explicat ea cam juma de ceas ( ca eu mi-s greu de cap ) n-am mai trim�s niciun du�man acolo . Le-am z�s numa la preteni !
S-apoi asa cum mere vremea m-am trez�t studinte la injinerie di prunc frajed - ca n-aveam dic�t vreo triiz�ci di ani ( neimpliniti ) .
Apoi aice cel ma tare mi-o placut ca se putea fuma in pauza si pe hol nu numa-n Water Closed ca-n clasele primare ori ca la muma acasa .
Observatie Booleana � La muma era numa Closed ca Water lipsea � deci era o disjunctie lojic� si mirositoare!
Mie-mi placea cel mai mult sa c�nt . Poi nu va ganditi la �Gaudeamus Igitur�, ca mie-mi placea mai tare aia cu � �uc�-m� bade � si cu � Gheze�u mere p� ��ne, io pe mandra ea sub mine � - restul nu l-am memorat ca nu era a�a interesant .
Si uite a�e m-am trez�t ditamai injineriul , proaspat casatorit ( cred ca era a treia sau a patra oara) la nici 40 de ani.
Acu aveam leafa me, muierea me si glaja me de horinca , da de-njurat neaos romaneste t�t nu �tiem !
Desi le puteam stabili cu certitudine, argumentat algebric originea sistemului de coordonate nu-mi venea sa-i bag ( pardon, ... trimit) acolo nici cand meritau !
Poi era aproape de anii � 80 si eu tot nu aveam curaj sa intru pe forumul lu� 9am pentru ca nu stiam sa bag si sa scot decat, maxim, radical de ordin trei , iar acolo se cerea carte nu gluma !
Si uite ase am ajuns la o varsta oarecum matura ( daca unul ca mine putea fi matur la nici macar 70 de ani) sa intru pe 9am si dupa nici 2 ani sa le v�r si altora Booala in sange !
Asa am ajuns sa bantui pe ice , ierte-m� Domnul si Pruncul Isus , care nu m-or invrednicit cu destula glagorie .
Astea le-am scris eu, Rabdu de la Afumati, in deplina (re)cunostinta ca mai am horinca in budan� !
Care-mi ghiceste ghicitoarea sa ne scrie in privat c� nu vreu sa sar� gali�ele pe noi !
Nu le-i ave tu cu bagatul la orijini, da' se pare ca repetitia e mama invataturii... De patru ori proaspat casatorit????????
Nu stiu ce meserie si-o fi dorit mama ta pentru tine, da' stiu ca povestitor ti s-ar fi potrivit de minune
Acuma, cui tre' sa-i multumesc ca te-ai simtit apt de forumul 9AM?.... ca zau i-as da o damigeana de Cotnari (ca horinca e la tine...)
Daniela
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 20:11
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 18:23:05Despre tabele de adevar
Merit� observat� analogia grafic� a simbolurilor logice cu cele din operatiile cu multimi: ^ arat� similar cu ∩ ce reprezint� operația de intersecție a mulțimilor (totalitatea elementelor care se afl� și �ntr-o mulțime și �n cealalt�), iar v seam�n� cu U, reuniunea mulțimilor (elementele ce se afl� sau �ntr-o mulțime sau �n cealalt�).
Tabelul logic exprima toate variantele de rezultat ale unui operator logic
Pentru ca sa nu complicam lucrurile vom opera numai cu doi biti � byte ( numai doua propozitii logice) � bitul este unitatea de baza in informatica
fie propozitiile a, b si c
Sa luam ca exemplu operatorul logic �AND� , adica c = a ^ b
Tabelul de adevar arata cam asa :
a b c
0 0 0
0 1 0
1 0 0
1 1 1
Adica c este adevarata daca , si numai daca , propozitiile a SI b sunt simultan adevarate :
a : merg la mare
b : Daniela merge cu mine
c : Daniela merge la mare
Propozitia c este adevarata daca si nu mai daca a si b sunt simultan adevarate
Pentru operatorul � OR � tabelul de adevar arata :
a b c
0 0 0
0 1 1
1 0 1
1 1 1
Adica c este adevarata daca cel putin a sau b sunt adevarate .
Hai sa complicam putin lucrurile si sa folosim si operatorul � NOT � � negarea variabilei
adica /a = not a . Atunci pt. operatorul �AND� tabelul devine
a deci /a b c
0 1 0 0
0 1 1 1
1 0 0 1
1 0 1 0
Adica in logica formala propozitia a devine /a = eu nu merg la mare , iar restul este logic !
acu' am inteles.... o dai cotita.... nu ma mai iei la mare
Daniela
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 20:47
De la: daniela_, la data 2013-07-16 20:10:13De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
Nu le-i ave tu cu bagatul la orijini, da' se pare ca repetitia e mama invataturii... De patru ori proaspat casatorit????????
Nu stiu ce meserie si-o fi dorit mama ta pentru tine, da' stiu ca povestitor ti s-ar fi potrivit de minune
Acuma, cui tre' sa-i multumesc ca te-ai simtit apt de forumul 9AM?.... ca zau i-as da o damigeana de Cotnari (ca horinca e la tine...)
Ti-am raspuns cu mesaj privat ! Asta numa pentru ca esti moldoveanca desteapta !
Vezi ca m-am dat pe mana ta !
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:05
Bag sama ca ti-o chcat tastatura in poala precum corcodusa !
|
|
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:09
In loc sa incep cu inceputul , m-am aruncat ca galinaceea in lemne si am amintit numai tangential esentialul .
Baza algebrei lui Bula este sistemul binar care are numai doua simboluri : 0 si 1
In mod uzual noi folosim sistemul zecimal care are 10 simboluri : 0, 1, 2 , 3 , ........ 8, 9 !
Putina � istorie� � Sistemul de numarare zecimal a aparut in mod natural si se datoreaza faptului ca avem 10 degete pe care putem numara .
Pentru ca la o mana avem numai 5 degete sistemul latin de numarare poate fi , vag , aproximat ca fiind in baza 5 :
I = 1 - un deget, V = 5 - o palma cu degetele rasfirate ca sa arati ca sunt toate, X = zece � ambele maini incrucisate deasupra capului, adica toate degetele disponibile, IV = 4 � este o palma de la care cobor un deget, VI = 6 � o palma la care mai pun un deget , la fel eszte cu 9 si 11 . Pentru valori mari foloseau multipli C = 100 (centum) , M = 1000 ( mile)
Nu va fie de grija ca am sa ajung si la obiect cand mai am ragaz !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:26
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:05:00Bag sama ca ti-o chcat tastatura in poala precum corcodusa ! cam da... la ora 9 fix s-o lecuta intra antivirusul si ma franeaza la tati celi.....  Da' mai si recapitulam lectia, ca poate ma asculti data viitoare si nu vreau s-o chemi pe mama la scoala
Daniela
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:26
Deci noi stim a numara pe de�te numa pana la 9 . Cand ajungem si la ultimul deget inseamna ca avem mainile ocupate ! Atunce facem cu brisca un semn pe boata ca am terminat cu manurile si o luam de la capat .
Semnul lasat cu brisca pe boata se cheama ca-i de ordin superior .
10 = zece = un semn pe boata si gata .
27 = doua semne facute cu brisca pe boata si inca 7 de�te numarate
Adica nr. de de�te reprezinta unitatile iar semnele de pe boata reprezinta zecile ( numarul zecilor de unitati)
Problema e ca pe boata nu poti face mai mult de ze semne- ca nu le mai poti tine socoteala pe de�te !
Ce faci ?
Poi cand ai facut de zece semne schimbi boata , adica treci la un ordin superior .
Apoi sa zicem ca un ciurdar de pe malurile Ariesului vre sa-si numere bivolitele , 135 la numar:
Poi asta inseamna ca are 10 boate incrustate de tot � ca el numa pana acolo stie numara, dar mai are 3 boate incrustate di tot , si mai are nevoie de 5 de�te ca sa-i iasa socoteala !
Ati pricipit drajele mele ?
Apoi asta-i sistemul de numarare de-i zice zecimal, al de-l stiti voi mai bine !
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:29
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 20:47:36
Ti-am raspuns cu mesaj privat ! Asta numa pentru ca esti moldoveanca desteapta !
Vezi ca m-am dat pe mana ta ! scuze.... m-a sunat o pretina
Daniela
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:32
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:26:56Deci noi stim a numara pe de�te numa pana la 9 . Cand ajungem si la ultimul deget inseamna ca avem mainile ocupate ! Atunce facem cu brisca un semn pe boata ca am terminat cu manurile si o luam de la capat .
Adica nr. de de�te reprezinta unitatile iar semnele de pe boata reprezinta zecile ( numarul zecilor de unitati)
Problema e ca pe boata nu poti face mai mult de ze semne- ca nu le mai poti tine socoteala pe de�te !
Ce faci ?
Poi cand ai facut de zece semne schimbi boata , adica treci la un ordin superior .
Apoi sa zicem ca un ciurdar de pe malurile Ariesului vre sa-si numere bivolitele , 135 la numar:
Poi asta inseamna ca are 10 boate incrustate de tot � ca el numa pana acolo stie numara, dar mai are 3 boate incrustate di tot , si mai are nevoie de 5 de�te ca sa-i iasa socoteala !
Apoi asta-i sistemul de numarare de-i zice zecimal, al de-l stiti voi mai bine !
no, bine ca mi-ai zis de boate....  ...ca daca pica corentu' dau cu boata si iese socoteala
Daniela
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:50
De la: daniela_, la data 2013-07-16 21:32:42De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:26:56Deci noi stim a numara pe de�te numa pana la 9 . Cand ajungem si la ultimul deget inseamna ca avem mainile ocupate ! Atunce facem cu brisca un semn pe boata ca am terminat cu manurile si o luam de la capat .
Ce faci ?
no, bine ca mi-ai zis de boate.... ...ca daca pica corentu' dau cu boata si iese socoteala
Apoi fata draga sa stii de la mine ca nu-i bine sa dai cu boata pe intuneric ca nu stii pe a cui caine-l schilodesti !
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 22:59
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:50:32
Apoi fata draga sa stii de la mine ca nu-i bine sa dai cu boata pe intuneric ca nu stii pe a cui caine-l schilodesti ! cel mult schilodesc un mouse
Daniela
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 23:22
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
 Apai , domnule draga , din ce graiesti dumneatale p'aicisa , s-ar intelege ca cine stie sa bage si sa scoata alea alea , nu stie sa numere pana la 10 de zece ori , sa-si calmeze entuziasmul la bagat/scos
 Prin '80 , nu se inventase 9am dar nu-i o certitudine ca s-a inventat bagatul si scosul odata cu 9am .
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 23:40
asa cum el la 2 ani studia algebra, probabil ca si 9AM-ul era in viziunile sale de prin anii '80...ca la el totul creste intr-o zi, cat la altii in 7
Daniela
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 07:34
De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
Apai , domnule draga , din ce graiesti dumneatale p'aicisa , s-ar intelege ca cine stie sa bage si sa scoata alea alea , nu stie sa numere pana la 10 de zece ori , sa-si calmeze entuziasmul la bagat/scos
Prin '80 , nu se inventase 9am dar nu-i o certitudine ca s-a inventat bagatul si scosul odata cu 9am .
 ce te bagi, bre !?
lasa-l sa spuie, nu vezi ce fain le zice si le-mbirliga ? si, daca nu zimbesti la aruncaturile lui, a cui e vina ?
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 13:06
De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare
D-apoi s� nu crezi drag� domnit� ( ori domni�orule) ca noi c�nd d�m cu zaruza pe h�rtie ori batem tastatura di la abac facem altcumva decat ciurdarul !
Numa ca n-avem boata langa noi s-o scrij�lim cu brisca !
Ce faceam atunce ?
Poi numaram cat ni taie glagoria : 1,2, 3, ........ 7, 8, 9 si cum n-avem boata langa noi dam un semn in fata cu zaruza 1 ! Asta va sa zica ca am pus un semn pe boata si o luam di la cap : 1 1, 1 2 , ...... pana la 1 semn pe boata urmat de 9 ( ca mai departe nici noi nu stim numara ) . Atunce scrim in fata pe 2 � adica doua semne pe boata, si purcedem iar la numarat 21 = doua semne si un deget ...... 25 = doua semne si cinci degete ..........
Acu te-ai lamurit ca ase o bag si-o scot de cate ori vreu chiar daca n-am boata si brisca la mine ? ( la radacina ma refeream !)
Apoi eu ti-oi z�ce matale ( da ramane intre noi ) ca unii stiu a numara chiar si pana la ce zicem noi ca-i 16 ! Adica zic 1, 2, 3, ........., 8, 9, A, B, C, D, E, F
Si numaratoarea asta au botezat-o hexazecimala .
Daca te uiti mata pe calculatorul care-l ai in office , dat pe mod stiintific, nu standard ( de ciurdar ) , ai sa vezi mata sus in stanga niste buline pe care scrie Hex, Dec, Oct, Bin
Ca sa poti numara cum stii mata ramane cu verde blina cu Dec ( sistem zecimal )
Daca muti mata bulina pe Hex(azecimal) ori pe Oct(al)- baza 8, sau Bin(ar), ai sa vezi mata ca nu-ti mai iese socoteala . Ba chiar la Bin nu te lasa prostul sa scrii decat zero si unu .
Chestia cu bazele de numarat o explic numa daca exista amatori care vor sa stie cum numara .... extraterestrii si calculatoarele !
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 14:59
De la: Radu_b10, la data 2013-07-17 13:06:23De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare
D-apoi s� nu crezi drag� domnit� ( ori domni�orule) ca noi c�nd d�m cu zaruza pe h�rtie ori batem tastatura di la abac facem altcumva decat ciurdarul !
Ce faceam atunce ?
Poi numaram cat ni taie glagoria : 1,2, 3, ........ 7, 8, 9 si cum n-avem boata langa noi dam un semn in fata cu zaruza 1 ! Asta va sa zica ca am pus un semn pe boata si o luam di la cap : 1 1, 1 2 , ...... pana la 1 semn pe boata urmat de 9 ( ca mai departe nici noi nu stim numara ) . Atunce scrim in fata pe 2 � adica doua semne pe boata, si purcedem iar la numarat 21 = doua semne si un deget ...... 25 = doua semne si cinci degete ..........
Acu te-ai lamurit ca ase o bag si-o scot de cate ori vreu chiar daca n-am boata si brisca la mine ? ( la radacina ma refeream !)
Apoi eu ti-oi z�ce matale ( da ramane intre noi ) ca unii stiu a numara chiar si pana la ce zicem noi ca-i 16 ! Adica zic 1, 2, 3, ........., 8, 9, A, B, C, D, E, F
Daca te uiti mata pe calculatorul care-l ai in office , dat pe mod stiintific, nu standard ( de ciurdar ) , ai sa vezi mata sus in stanga niste buline pe care scrie Hex, Dec, Oct, Bin
Daca muti mata bulina pe Hex(azecimal) ori pe Oct(al)- baza 8, sau Bin(ar), ai sa vezi mata ca nu-ti mai iese socoteala . Ba chiar la Bin nu te lasa prostul sa scrii decat zero si unu .
Chestia cu bazele de numarat o explic numa daca exista amatori care vor sa stie cum numara .... extraterestrii si calculatoarele !
6d65726369206368657220616d69 !
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 18:20
De la: _2148_, la data 2013-07-17 14:59:09De la: Radu_b10, la data 2013-07-17 13:06:23De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie � orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare
Ce faceam atunce ?
6d65726369206368657220616d69 !
Mai elegant era daca te semnai :
1000001100100 ( = 2148 in binar) sau 4144 ( 2148 in octal) sau 864 ( in hexazecimal) ca, nu te supara mata, da la injurat si la dat aiurea cu zaruza pe ... monitor tat romanu se pricepe .
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 18:46
tare-s curioasa !  Cum ai ajuns la concluzia ca te-am injurat ?
 calculatoarele stiu doar sa numere in hexa ?
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 19:45
De la: _2148_, la data 2013-07-17 18:46:48 tare-s curioasa ! Cum ai ajuns la concluzia ca te-am injurat ?
A : Poi io n-am zis ca mata m-ai injurat ! Am vb. la modul general- majoritar !
B : Dintr-o propozitie logica afirmativ- interogativa ( Q= " tare-s curioasa ! " ) am aflat ca mata esti o "Ea" nu un "EL"
C : Calculatoarele "gandesc" numai in sistem binar . Numa unitatea de iesire ( monitor, imprimanta .... ) traduce pe limba noastra ca sa poata ciurdarul intelege ! Si noi cand dam pe tastatura abacului, aia traduce in binar ce am scris si-i zice abacului pe limba lui binara !
D : Ma bucur ca ai rabdare sa iei un ragaz si pe topicul asta , pe care putini calca .
E : Stie careva unde-o disparut creata aia capitalista ?
Unde A, B, C, D, E se doresc a fi propozitii logice fara operator de implicare = au multime de referinta disjuncta , adica mai pe romaneste nu au treaba una cu alta si nu vor sa supere pe nimeni .
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 10:29
De la: gabigabi2, la data 2013-07-16 09:51:07De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 18:27:28De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 18:01:08De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:57:02De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 17:43:02De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:35:33Pt. Ingrid si Daniela �
In urma unei analize cognoscibil- itrospectiv � retrospective am ajuns la concluzia ca sunteti cei mai dusmani ai forumului, in general si dusmanii mei in particular
Stiu ca voi nu o sa recunoasteti dar nici eu nu fac afirmatii gratuite
Va pot lamuri argumentand indubitabil-logico-demonstrabil , cum ar fi zis sogorul !
Sogoreee...ne aburesti ca sa nu dai horinca!!
Ia argumenteste!
1. Incercati sa modificati I.Q. �ul mediu de pe forum, si faceti acest lucru in mod nedemocratic, impotriva majoritatii ! Drept e ca va mai ajuta vreo cativa � putini .
Noroc ca raman ( din pacate ) destui care sa aduca media la locul ei ( uzual)
2. Nu poate omul scoate o glaja de horinca pe masa ca va si repeziti ca ciorile pe desaga cu cucuruz inainte ca altii sa aiba timp macar sa respire !
3. Manifestati o totala lipsa de respect fata de interlocutor :
Pai eu muncesc o ora la o problema si voi imi veniti cu raspunsul in doua minute ?
Pai frumos e asta ? Putin respect pentru varsta afisata, ce naiba !
Chiar la aia cu talibanii am muncit in timpul programului, si ma rusinez pentru asta .
Iar ea ce-mi face ? In cateva minute vine trosc-pleosc cu raspunsul .
Nici pe gugalica n-avea timp sa cate .
Q.E.D.
Ai dreptate in ceea ce o priveste pe Daniela, e exagerat de desteapta. Dar sa stii ca altfel, e fata buna!
Normal ! Ce elegant o dai cotita - ca erai si tu implicata .
Chiar de ma injurati am sa incerc sa fac o analiza logico-matematica a .... conflictelor de pe forum ( exclud pe aia care sufera cu capul si ies din sfera rationalului argumentativ . Warning -Multe fraze sunt copiate :
1. Introducere in algebra Booleana ( cum sa ne exprimam logic )
Prin Propozitie Logica vom �n�elege orice text lingvistic �n care se afirm� ceva cu privire la unul sau mai multe obiecte. O astfel de afirma�ie poate avea sau
nu o anume semnifica�ie. Obiectul sau obiectele unui enun� trebuie s� apar�in� unui domeniu bine specificat, numit domeniul (mul�imea) de referin�� al enun�ului. Din punct de vedere sintactic, la orice enun� vom distinge:
partea predicativ� �i subiectul sau subiectele
Observatia mea :
O propozitie logica poate contine informatie semnificativa numai in raport cu cel care o primeste
Exemplu : Fie propozitia A = 1075 este identic cu 184
Poate avea valoare logica pt. Gabi si sa fie indiferent � nesemnificativa pentru mine
Vi se pare complicat ?
poi, iubire, chiar are valabilitate acea presupunere, caci dupa ce 1075 a plecat , tu -poate fara sa vrei sau intentionat , ai spus "RABDU ma cheama " si "sogoru" mi-a lasat topicul cognitiv in administrare ! tu ce-ai fi inteles din asta in locul meu ? nu ca-i confirmarea ca @184 -cel ce asa te-a botezat si tu-i spuneai sogore, e acelasi cu @1075 !? nu-s paralele ,2 cite 2, liniile de cale ferata, ia zi ?
m-ai lasat neterminata la problema asta ! cum e ?
|
Fosta membra 9am.ro
16238 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 15:38
De la: Radu_b10, la data 2013-07-17 19:45:13De la: _2148_, la data 2013-07-17 18:46:48 tare-s curioasa ! Cum ai ajuns la concluzia ca te-am injurat ?
A : Poi io n-am zis ca mata m-ai injurat ! Am vb. la modul general- majoritar !
B : Dintr-o propozitie logica afirmativ- interogativa ( Q= " tare-s curioasa ! " ) am aflat ca mata esti o "Ea" nu un "EL"
C : Calculatoarele "gandesc" numai in sistem binar . Numa unitatea de iesire ( monitor, imprimanta .... ) traduce pe limba noastra ca sa poata ciurdarul intelege ! Si noi cand dam pe tastatura abacului, aia traduce in binar ce am scris si-i zice abacului pe limba lui binara !
D : Ma bucur ca ai rabdare sa iei un ragaz si pe topicul asta , pe care putini calca .
E : Stie careva unde-o disparut creata aia capitalista ?
Unde A, B, C, D, E se doresc a fi propozitii logice fara operator de implicare = au multime de referinta disjuncta , adica mai pe romaneste nu au treaba una cu alta si nu vor sa supere pe nimeni .
E - Adicatelea io? capitalista sau capatanoasa? uite-ma p-aicisa...vad ca ne-ai dat multe lectii, mi-e ca ma lasi corigenta
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 15:45
 CREATA !
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:13
Poveste despre sistemul de numeratie binar si la ce-i bun !
Apoi, drajele mele, v�d ca tare inc�rcat aveti cujetul de p�cate dac� lumea b�ntuie mai mult pe la biserica virtual� a p�catosului cela de pop� decat sa vin� pe la �coala me ( adica a cre�ei capitaliste)!
Vou� va st� mintea mai mult la roman�uri cu biografii de�uchete despre orijinea poporului rom�n , a sistemelor de coordonate carteziene si mai polare si a altor orijini , a�e ca am sa-mi dezvolt biografia care bag eu sama ca v-o pl�cut !
P�i eram eu prin clasele primare la �coala din Stra�burg am Mieresch, adica mai pe romaneste la Aiud, cand ne vine un coleg nou de clasa . Intra doamna cu el si z�ce :
- Asta este noul vostru coleg . Il cheama George Boole si-i venit de departe ca sa-nvete carte aici la noi, la Aiud .
Cum o venit pauza ne-am strans in jurul lui ca sa aflam ce si cum .
Nu zici ca rupea binisor romaneste da� le mai amesteca cu o ��ra de nemteste sau ungureste.
Ne zice el ca-i nascut pe Marea Britanie.
Acu am priceput noi de ce venise el la Aiud � c� �coli pe mare nu prea sunt iar el voia sa fie ficior cu carte .
La restu materiilor mai mergea el da la aritmetic� tare z�lud mai era . St�te in banca cu pumnul drept strans si numa cu degetu �la mijlociu ridicat in sus si se uita la el ca la minuni.
Recapitulam despre adunare si toti aveam bri�ca si boata pregatite pentru ceva exerci�iuri complicate, adica la care rezultatul era mai mare ca 9 am ( ca dimineata invatam)
Bula a nostru ave numa brisca si degetul sus cum va spuneam . Si-apoi noi toti stiam a raspunde :
- Rabdule, cat face 7 + 5 ?
apoi eu socoteam repedi si dupa nici 5 minute raspundeam mintena� :
- Apoi fac doua degete si-un semn pe boata drag� doamna, adica 12 cum ar zice tot �colerul cu civilizatiune .
Si-apoi il ia usor pe Bula :
- Ma Georgic� , m� , ia zi tu cat fac zero si cu zero ?
Bula ascunde degetul in pumn si raspunde mintenas :
- Apoi zero doamn� drag� !
- Brava ! Acu zi-mi tu cat fac zero si cu unu ?
Bula scoate de�tu aratator din pumn, se holbeaza la el cateva minute si iute zice :
- Apoi 1 doamna !
- Brava ma ficior, pan� aici e bine. Zi tu acu cat fac 1 + 1 ?
Se uita Bula la deget, il baga-n pumn , scoate brisca si har�ti un semn cu bri�ca pe banca , dupa care z�ce mandru :
- D�apoi un semn pe boata si zero degete , adica 1 0 cum zic romanii pe la noi ! (?)
Acu min�ea el o ��r� c� boat� n-ave da� numa un deget folosea.
Ce zicea el, voia sa citim unu-zero ( ca la fotbal), nu zece ca tot romanul cu carte .
O vazud doamna de aritmetica ca-i zalud rau si-o-nceput sa-l cerce :
- Si daca mai pui unu cat face ?
Scoate Bula de�tu de la locul lui si zice :
- Poi un semn pe boata si un deget , adica 1- 1 ( t�t ca la fotbal citea)
- Si daca mai pui unu ? Zice doamna ca sa-l cerce !
Asta, nebun rau de tot , ce-mi face ?
Rade prima banca si har�ti un semn cu bri�ca pe banca a doua, dupa care z�ce f�los :
- Apoi un semn pe a doua boata ( da� el n-ave niciuna) , 0 semne pe prima si 0 degete , adica 1 0 0 ! Acu cite ca rezultatul la fotbal cu trei echipe pe teren : unu-zero-zero .
- Pai, zice doamna, de ce n-ai scrijalit tot banca ta ?
- Poi era mai mult de un semn si eu numa pana acolo stiu numara !
O vazut doamna c� ista stric� averea �colii da se facuse curioasa mai ceva ca o fata mare :
- Ia pune tu mana pe crid� si scrie la tabla t�t ce ai zis, si chiar mai departe !
Asta nu pricepe unde sa treaca ca nu vide niciun �sheet � prin clasa, da p�n-la urm� o priceput si-o-nceput a scrie :
zero 0 0 0
+ 1 =
unu 0 0 1
+ 1 =
doi 0 1 0
+ 1 =
trei 0 1 1
+ 1 =
patru 1 0 0
+ 1 =
cinci 1 0 1
+ 1 =
sase 1 1 0
+ 1 =
sapte 1 1 1
La care doamna curioasa zice :
- Pai scrie si opt !
- Doamna drag� , pentru asta tre sa mai scrijalesc o banca, ca eu cu un deget si doua banci numa pana aici pot scrie .
E ca la voi cand spuneti 135 , dar din trei cifre nu puteti numara decat pana la 999 , adica 10 la puterea 3 (simboluri) = 1000 de simboluri ca si zero intra la socoata chiar de nu va uitati voi la el .
Apoi eu, care stiu doar dou� ( zero si unu ) pe trei locuri ( degetul si doua banci) numa 8 numere pot scrie ( ca si la mine zero e numar) Adica 2 ( baza de numeratie) la puterea a treia ( 3= cate banci pot scrijeli fara a folosi si degetul)
Dupa ce o ramas doamna cu degetu in gura cam 5 minute l-o-ntrebat bl�nd� :
- Poi bine m� vit� , da pe 2, 3, 4 ....... 8, 9 de ce nu le-nveti ?
- Pai la mine in Mare nu mi-s de folos cand comunica doua vapoare .
- ?
- Pai sa zicem ca eu am trei felinare pe barca mea . Trece un cu vaporul si eu vreu sa-i zic � take a five � ( nu-� ce-i asta da doamna o inteles ca stia ungureste ). Aprind felinarul unu si pe al treilea .Adica
1 0 1 si ala pricepe . Matale cum poti sa scrii 5 numa cu trei felinare ?
Cu patru felinare pot arata de la zero � la 15 ! Mata cum faci, cu toate degetele matale ?
Io daca ridic o mana cu un deget sus , unul jos, unul sus ... adica 1 0 1 0 1 am zis 21 pe limba voastra . Si daca ridic toate degetele de la o mana pot sa-l arat si pe 31 .
- S-o crucit doamna da� i-o dat dreptate ! Ca e mai mult de zece nu pute duce pe degetenici cu doua manuri ! Dupa care intreaba :
- Bun ! Da cand vreti sa scrieti ceva la alt vapor, cum faceti ?
- Pai noi cand vrem a scrie o facem cu a�chii !
- Stai bol�ndule ca acu chiar nu pricep nimic ! Hogy a faszba ? ( cum dracu� - pt. �ia de nu stiu ungureste)
- Poi ne-or invatat americanii sa vorbim in ASCII (American Standard Code for Information Interchange) si cu 7 biti ( 7 felinare) si-n ungureste stim a injura ! Ca la fiecare liter� ori semn ( , ? ! . * - ..... ) i-am dat cate un numar . Chiar mai mult : cand eu aprind felinare pentru trei
( 0 0 0 0 0 1 1 ) ala stie ca am spus � end of text � !
Va urma ( eventual !)
|
Fosta membra 9am.ro
16238 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:31
Foarte frumos povestit sistemul, cred ca pe fii-miu l-ar amuza si mai tare, ei stiind sa vorbeste curent in X si 0...pardon! in 1 si 0.
...si asta cu scrijeleala pe boata ca sa ajungi la sistemul binar e o ttrecere foarte pitoreasca!
Stii vorba aia manipulatoare...usor schimbata: invata-ne, invata-ne, chiar de nu se lipeste, ceva tot ramane.
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:38
De la: gabigabi2, la data 2013-07-18 10:29:58
m-ai lasat neterminata la problema asta ! cum e ? [/quote]
Apoi ase cum ziceam, doamna draga, o propozitie logica are efecte numai raportat la cel care o primeste . Ddica dejaba-ti zic eu matale ca ghezasu de la Aiud catre Simeria are azi 13 minute intarziere, ca nu te intereseaza !
Asa este si aici : sfericitate oualor mele ( adica de la galinaceele mele) nu este ABSOLUT deloc influientata de paralelismul dintre 1075 si 184 !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:49
 AHA !
da' zici ca esti din Aiud ? da' p'ai lui Cristea, din orasul vechi, ii stii ?
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:49
De la: _Ingrid, la data 2013-07-18 16:31:27Foarte frumos povestit sistemul, cred ca pe fii-miu l-ar amuza si mai tare, ei stiind sa vorbeste curent in X si 0...pardon! in 1 si 0.
...si asta cu scrijeleala pe boata ca sa ajungi la sistemul binar e o ttrecere foarte pitoreasca!
Stii vorba aia manipulatoare...usor schimbata: invata-ne, invata-ne, chiar de nu se lipeste, ceva tot ramane.
Chiar daca ai chiulit sper sa fi citit si prima parte a "biografiei" mele !
N-am vrut sa te supar dar m-am uitat ca esti creata si din Bucuresti ( adica din capitala = capitalista )
|
|
|