gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 09:51
De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 18:27:28De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 18:01:08De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:57:02De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 17:43:02De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:35:33Pt. Ingrid si Daniela
In urma unei analize cognoscibil- itrospectiv retrospective am ajuns la concluzia ca sunteti cei mai dusmani ai forumului, in general si dusmanii mei in particular
Stiu ca voi nu o sa recunoasteti dar nici eu nu fac afirmatii gratuite
Va pot lamuri argumentand indubitabil-logico-demonstrabil , cum ar fi zis sogorul !
Sogoreee...ne aburesti ca sa nu dai horinca!!
Ia argumenteste!
1. Incercati sa modificati I.Q. ul mediu de pe forum, si faceti acest lucru in mod nedemocratic, impotriva majoritatii ! Drept e ca va mai ajuta vreo cativa putini .
Noroc ca raman ( din pacate ) destui care sa aduca media la locul ei ( uzual)
2. Nu poate omul scoate o glaja de horinca pe masa ca va si repeziti ca ciorile pe desaga cu cucuruz inainte ca altii sa aiba timp macar sa respire !
3. Manifestati o totala lipsa de respect fata de interlocutor :
Pai eu muncesc o ora la o problema si voi imi veniti cu raspunsul in doua minute ?
Pai frumos e asta ? Putin respect pentru varsta afisata, ce naiba !
Chiar la aia cu talibanii am muncit in timpul programului, si ma rusinez pentru asta .
Iar ea ce-mi face ? In cateva minute vine trosc-pleosc cu raspunsul .
Nici pe gugalica n-avea timp sa cate .
Q.E.D.
Ai dreptate in ceea ce o priveste pe Daniela, e exagerat de desteapta. Dar sa stii ca altfel, e fata buna!
Normal ! Ce elegant o dai cotita - ca erai si tu implicata .
Chiar de ma injurati am sa incerc sa fac o analiza logico-matematica a .... conflictelor de pe forum ( exclud pe aia care sufera cu capul si ies din sfera rationalului argumentativ . Warning -Multe fraze sunt copiate :
1. Introducere in algebra Booleana ( cum sa ne exprimam logic )
Prin Propozitie Logica vom înțelege orice text lingvistic în care se afirmă ceva cu privire la unul sau mai multe obiecte. O astfel de afirmație poate avea sau
nu o anume semnificație. Obiectul sau obiectele unui enunț trebuie să aparțină unui domeniu bine specificat, numit domeniul (mulțimea) de referință al enunțului. Din punct de vedere sintactic, la orice enunț vom distinge:
partea predicativă și subiectul sau subiectele
Observatia mea :
O propozitie logica poate contine informatie semnificativa numai in raport cu cel care o primeste
Exemplu : Fie propozitia A = 1075 este identic cu 184
Poate avea valoare logica pt. Gabi si sa fie indiferent nesemnificativa pentru mine
Vi se pare complicat ?
poi, iubire, chiar are valabilitate acea presupunere, caci dupa ce 1075 a plecat , tu -poate fara sa vrei sau intentionat , ai spus "RABDU ma cheama " si "sogoru" mi-a lasat topicul cognitiv in administrare ! tu ce-ai fi inteles din asta in locul meu ? nu ca-i confirmarea ca @184 -cel ce asa te-a botezat si tu-i spuneai sogore, e acelasi cu @1075 !  nu-s paralele ,2 cite 2, liniile de cale ferata, ia zi ?
|
|
|
Radu_b10
719 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 15:39
Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
Mă, drajile mele, acu vreo 70 di ani ( deci cand avem eu cam 2 ani ) zise muma catre mine :
- Poi, ma Răducule, mai lasa dracului aljebra aia . Mai bine ia de ici o litra di horincă si-nvată si tu sa-njuri neaoș , româneste . C-ai s-ajungi să forumești, si-or râde si muierile de tine, ca numa bălarii ai in cap !
Decât cu Boole ala mai bine pune mana si invata si tu ceva adjective / apelative derivate din substantive , di jănu lu cretinule, securistule , imbecilule ...... , eventual combinate cu ceva verbe la imperativul categoric di jănu lu du-te-n ..... sau pupă-mă-n ...
Da eu de mic nam pre avut tinere de minte .
Apoi cred ca eram prin clasa a XII-a ( adica repetam clasa a VI-a pentru a doua oara deci 2 x 6 = 12) cand profa de istorie m-o tras spre aripuța ei ocrotidoare ( apoi nu râdeti drajilor că-i numa un diminutiv di la aripa !) si mi-o soptit :
- Apoi mai ficior, tu stii care-i orijinea poporului român ?
Dupa ce mi-o explicat ea cam juma de ceas ( ca eu mi-s greu de cap ) n-am mai trimăs niciun dușman acolo . Le-am zâs numa la preteni !
S-apoi asa cum mere vremea m-am trezât studinte la injinerie di prunc frajed - ca n-aveam dicât vreo triizăci di ani ( neimpliniti ) .
Apoi aice cel ma tare mi-o placut ca se putea fuma in pauza si pe hol nu numa-n Water Closed ca-n clasele primare ori ca la muma acasa .
Observatie Booleana La muma era numa Closed ca Water lipsea deci era o disjunctie lojică si mirositoare!
Mie-mi placea cel mai mult sa cânt . Poi nu va ganditi la Gaudeamus Igitur, ca mie-mi placea mai tare aia cu țucă-mă bade si cu Ghezeșu mere pă șâne, io pe mandra ea sub mine - restul nu l-am memorat ca nu era așa interesant .
Si uite așe m-am trezât ditamai injineriul , proaspat casatorit ( cred ca era a treia sau a patra oara) la nici 40 de ani.
Acu aveam leafa me, muierea me si glaja me de horinca , da de-njurat neaos romaneste tăt nu știem !
Desi le puteam stabili cu certitudine, argumentat algebric originea sistemului de coordonate nu-mi venea sa-i bag ( pardon, ... trimit) acolo nici cand meritau !
Poi era aproape de anii 80 si eu tot nu aveam curaj sa intru pe forumul lu 9am pentru ca nu stiam sa bag si sa scot decat, maxim, radical de ordin trei , iar acolo se cerea carte nu gluma !
Si uite ase am ajuns la o varsta oarecum matura ( daca unul ca mine putea fi matur la nici macar 70 de ani) sa intru pe 9am si dupa nici 2 ani sa le vâr si altora Booala in sange !
Asa am ajuns sa bantui pe ice , ierte-mă Domnul si Pruncul Isus , care nu m-or invrednicit cu destula glagorie .
Astea le-am scris eu, Rabdu de la Afumati, in deplina (re)cunostinta ca mai am horinca in budană !
Care-mi ghiceste ghicitoarea sa ne scrie in privat că nu vreu sa sară galițele pe noi !
Raporteaza abuz de limbaj
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 18:23
Despre tabele de adevar
Merită observată analogia grafică a simbolurilor logice cu cele din operatiile cu multimi: ^ arată similar cu ∩ ce reprezintă operația de intersecție a mulțimilor (totalitatea elementelor care se află și într-o mulțime și în cealaltă), iar v seamănă cu U, reuniunea mulțimilor (elementele ce se află sau într-o mulțime sau în cealaltă).
Tabelul logic exprima toate variantele de rezultat ale unui operator logic
Pentru ca sa nu complicam lucrurile vom opera numai cu doi biti byte ( numai doua propozitii logice) bitul este unitatea de baza in informatica
fie propozitiile a, b si c
Sa luam ca exemplu operatorul logic AND , adica c = a ^ b
Tabelul de adevar arata cam asa :
a b c
0 0 0
0 1 0
1 0 0
1 1 1
Adica c este adevarata daca , si numai daca , propozitiile a SI b sunt simultan adevarate :
a : merg la mare
b : Daniela merge cu mine
c : Daniela merge la mare
Propozitia c este adevarata daca si nu mai daca a si b sunt simultan adevarate
Pentru operatorul OR tabelul de adevar arata :
a b c
0 0 0
0 1 1
1 0 1
1 1 1
Adica c este adevarata daca cel putin a sau b sunt adevarate .
Hai sa complicam putin lucrurile si sa folosim si operatorul NOT negarea variabilei
adica /a = not a . Atunci pt. operatorul AND tabelul devine
a deci /a b c
0 1 0 0
0 1 1 1
1 0 0 1
1 0 1 0
Adica in logica formala propozitia a devine /a = eu nu merg la mare , iar restul este logic !
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 20:10
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
Mă, drajile mele, acu vreo 70 di ani ( deci cand avem eu cam 2 ani ) zise muma catre mine :
- Poi, ma Răducule, mai lasa dracului aljebra aia . Mai bine ia de ici o litra di horincă si-nvată si tu sa-njuri neaoș , româneste . C-ai s-ajungi să forumești, si-or râde si muierile de tine, ca numa bălarii ai in cap !
Decât cu Boole ala mai bine pune mana si invata si tu ceva adjective / apelative derivate din substantive , di jănu lu cretinule, securistule , imbecilule ...... , eventual combinate cu ceva verbe la imperativul categoric di jănu lu du-te-n ..... sau pupă-mă-n ...
Apoi cred ca eram prin clasa a XII-a ( adica repetam clasa a VI-a pentru a doua oara deci 2 x 6 = 12) cand profa de istorie m-o tras spre aripuța ei ocrotidoare ( apoi nu râdeti drajilor că-i numa un diminutiv di la aripa !) si mi-o soptit :
Dupa ce mi-o explicat ea cam juma de ceas ( ca eu mi-s greu de cap ) n-am mai trimăs niciun dușman acolo . Le-am zâs numa la preteni !
S-apoi asa cum mere vremea m-am trezât studinte la injinerie di prunc frajed - ca n-aveam dicât vreo triizăci di ani ( neimpliniti ) .
Apoi aice cel ma tare mi-o placut ca se putea fuma in pauza si pe hol nu numa-n Water Closed ca-n clasele primare ori ca la muma acasa .
Observatie Booleana La muma era numa Closed ca Water lipsea deci era o disjunctie lojică si mirositoare!
Mie-mi placea cel mai mult sa cânt . Poi nu va ganditi la Gaudeamus Igitur, ca mie-mi placea mai tare aia cu țucă-mă bade si cu Ghezeșu mere pă șâne, io pe mandra ea sub mine - restul nu l-am memorat ca nu era așa interesant .
Si uite așe m-am trezât ditamai injineriul , proaspat casatorit ( cred ca era a treia sau a patra oara) la nici 40 de ani.
Acu aveam leafa me, muierea me si glaja me de horinca , da de-njurat neaos romaneste tăt nu știem !
Desi le puteam stabili cu certitudine, argumentat algebric originea sistemului de coordonate nu-mi venea sa-i bag ( pardon, ... trimit) acolo nici cand meritau !
Poi era aproape de anii 80 si eu tot nu aveam curaj sa intru pe forumul lu 9am pentru ca nu stiam sa bag si sa scot decat, maxim, radical de ordin trei , iar acolo se cerea carte nu gluma !
Si uite ase am ajuns la o varsta oarecum matura ( daca unul ca mine putea fi matur la nici macar 70 de ani) sa intru pe 9am si dupa nici 2 ani sa le vâr si altora Booala in sange !
Asa am ajuns sa bantui pe ice , ierte-mă Domnul si Pruncul Isus , care nu m-or invrednicit cu destula glagorie .
Astea le-am scris eu, Rabdu de la Afumati, in deplina (re)cunostinta ca mai am horinca in budană !
Care-mi ghiceste ghicitoarea sa ne scrie in privat că nu vreu sa sară galițele pe noi !
Nu le-i ave tu cu bagatul la orijini, da' se pare ca repetitia e mama invataturii... De patru ori proaspat casatorit????????
Nu stiu ce meserie si-o fi dorit mama ta pentru tine, da' stiu ca povestitor ti s-ar fi potrivit de minune
Acuma, cui tre' sa-i multumesc ca te-ai simtit apt de forumul 9AM?.... ca zau i-as da o damigeana de Cotnari (ca horinca e la tine...)
Daniela
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 20:11
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 18:23:05Despre tabele de adevar
Merită observată analogia grafică a simbolurilor logice cu cele din operatiile cu multimi: ^ arată similar cu ∩ ce reprezintă operația de intersecție a mulțimilor (totalitatea elementelor care se află și într-o mulțime și în cealaltă), iar v seamănă cu U, reuniunea mulțimilor (elementele ce se află sau într-o mulțime sau în cealaltă).
Tabelul logic exprima toate variantele de rezultat ale unui operator logic
Pentru ca sa nu complicam lucrurile vom opera numai cu doi biti byte ( numai doua propozitii logice) bitul este unitatea de baza in informatica
fie propozitiile a, b si c
Sa luam ca exemplu operatorul logic AND , adica c = a ^ b
Tabelul de adevar arata cam asa :
a b c
0 0 0
0 1 0
1 0 0
1 1 1
Adica c este adevarata daca , si numai daca , propozitiile a SI b sunt simultan adevarate :
a : merg la mare
b : Daniela merge cu mine
c : Daniela merge la mare
Propozitia c este adevarata daca si nu mai daca a si b sunt simultan adevarate
Pentru operatorul OR tabelul de adevar arata :
a b c
0 0 0
0 1 1
1 0 1
1 1 1
Adica c este adevarata daca cel putin a sau b sunt adevarate .
Hai sa complicam putin lucrurile si sa folosim si operatorul NOT negarea variabilei
adica /a = not a . Atunci pt. operatorul AND tabelul devine
a deci /a b c
0 1 0 0
0 1 1 1
1 0 0 1
1 0 1 0
Adica in logica formala propozitia a devine /a = eu nu merg la mare , iar restul este logic !
acu' am inteles.... o dai cotita.... nu ma mai iei la mare
Daniela
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 20:47
De la: daniela_, la data 2013-07-16 20:10:13De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
Nu le-i ave tu cu bagatul la orijini, da' se pare ca repetitia e mama invataturii... De patru ori proaspat casatorit????????
Nu stiu ce meserie si-o fi dorit mama ta pentru tine, da' stiu ca povestitor ti s-ar fi potrivit de minune
Acuma, cui tre' sa-i multumesc ca te-ai simtit apt de forumul 9AM?.... ca zau i-as da o damigeana de Cotnari (ca horinca e la tine...)
Ti-am raspuns cu mesaj privat ! Asta numa pentru ca esti moldoveanca desteapta !
Vezi ca m-am dat pe mana ta !
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:05
Bag sama ca ti-o chcat tastatura in poala precum corcodusa !
|
|
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:09
In loc sa incep cu inceputul , m-am aruncat ca galinaceea in lemne si am amintit numai tangential esentialul .
Baza algebrei lui Bula este sistemul binar care are numai doua simboluri : 0 si 1
In mod uzual noi folosim sistemul zecimal care are 10 simboluri : 0, 1, 2 , 3 , ........ 8, 9 !
Putina istorie Sistemul de numarare zecimal a aparut in mod natural si se datoreaza faptului ca avem 10 degete pe care putem numara .
Pentru ca la o mana avem numai 5 degete sistemul latin de numarare poate fi , vag , aproximat ca fiind in baza 5 :
I = 1 - un deget, V = 5 - o palma cu degetele rasfirate ca sa arati ca sunt toate, X = zece ambele maini incrucisate deasupra capului, adica toate degetele disponibile, IV = 4 este o palma de la care cobor un deget, VI = 6 o palma la care mai pun un deget , la fel eszte cu 9 si 11 . Pentru valori mari foloseau multipli C = 100 (centum) , M = 1000 ( mile)
Nu va fie de grija ca am sa ajung si la obiect cand mai am ragaz !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:26
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:05:00Bag sama ca ti-o chcat tastatura in poala precum corcodusa ! cam da... la ora 9 fix s-o lecuta intra antivirusul si ma franeaza la tati celi.....  Da' mai si recapitulam lectia, ca poate ma asculti data viitoare si nu vreau s-o chemi pe mama la scoala
Daniela
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:26
Deci noi stim a numara pe dește numa pana la 9 . Cand ajungem si la ultimul deget inseamna ca avem mainile ocupate ! Atunce facem cu brisca un semn pe boata ca am terminat cu manurile si o luam de la capat .
Semnul lasat cu brisca pe boata se cheama ca-i de ordin superior .
10 = zece = un semn pe boata si gata .
27 = doua semne facute cu brisca pe boata si inca 7 dește numarate
Adica nr. de dește reprezinta unitatile iar semnele de pe boata reprezinta zecile ( numarul zecilor de unitati)
Problema e ca pe boata nu poti face mai mult de ze semne- ca nu le mai poti tine socoteala pe dește !
Ce faci ?
Poi cand ai facut de zece semne schimbi boata , adica treci la un ordin superior .
Apoi sa zicem ca un ciurdar de pe malurile Ariesului vre sa-si numere bivolitele , 135 la numar:
Poi asta inseamna ca are 10 boate incrustate de tot ca el numa pana acolo stie numara, dar mai are 3 boate incrustate di tot , si mai are nevoie de 5 dește ca sa-i iasa socoteala !
Ati pricipit drajele mele ?
Apoi asta-i sistemul de numarare de-i zice zecimal, al de-l stiti voi mai bine !
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:29
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 20:47:36
Ti-am raspuns cu mesaj privat ! Asta numa pentru ca esti moldoveanca desteapta !
Vezi ca m-am dat pe mana ta ! scuze.... m-a sunat o pretina
Daniela
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:32
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:26:56Deci noi stim a numara pe dește numa pana la 9 . Cand ajungem si la ultimul deget inseamna ca avem mainile ocupate ! Atunce facem cu brisca un semn pe boata ca am terminat cu manurile si o luam de la capat .
Adica nr. de dește reprezinta unitatile iar semnele de pe boata reprezinta zecile ( numarul zecilor de unitati)
Problema e ca pe boata nu poti face mai mult de ze semne- ca nu le mai poti tine socoteala pe dește !
Ce faci ?
Poi cand ai facut de zece semne schimbi boata , adica treci la un ordin superior .
Apoi sa zicem ca un ciurdar de pe malurile Ariesului vre sa-si numere bivolitele , 135 la numar:
Poi asta inseamna ca are 10 boate incrustate de tot ca el numa pana acolo stie numara, dar mai are 3 boate incrustate di tot , si mai are nevoie de 5 dește ca sa-i iasa socoteala !
Apoi asta-i sistemul de numarare de-i zice zecimal, al de-l stiti voi mai bine !
no, bine ca mi-ai zis de boate....  ...ca daca pica corentu' dau cu boata si iese socoteala
Daniela
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 21:50
De la: daniela_, la data 2013-07-16 21:32:42De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:26:56Deci noi stim a numara pe dește numa pana la 9 . Cand ajungem si la ultimul deget inseamna ca avem mainile ocupate ! Atunce facem cu brisca un semn pe boata ca am terminat cu manurile si o luam de la capat .
Ce faci ?
no, bine ca mi-ai zis de boate.... ...ca daca pica corentu' dau cu boata si iese socoteala
Apoi fata draga sa stii de la mine ca nu-i bine sa dai cu boata pe intuneric ca nu stii pe a cui caine-l schilodesti !
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 22:59
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 21:50:32
Apoi fata draga sa stii de la mine ca nu-i bine sa dai cu boata pe intuneric ca nu stii pe a cui caine-l schilodesti ! cel mult schilodesc un mouse
Daniela
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 23:22
De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
 Apai , domnule draga , din ce graiesti dumneatale p'aicisa , s-ar intelege ca cine stie sa bage si sa scoata alea alea , nu stie sa numere pana la 10 de zece ori , sa-si calmeze entuziasmul la bagat/scos
 Prin '80 , nu se inventase 9am dar nu-i o certitudine ca s-a inventat bagatul si scosul odata cu 9am .
|
Fosta membra 9am.ro
17703 mesaje
|
Postat pe: 16 Iulie 2013, ora 23:40
asa cum el la 2 ani studia algebra, probabil ca si 9AM-ul era in viziunile sale de prin anii '80...ca la el totul creste intr-o zi, cat la altii in 7
Daniela
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 07:34
De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare !
Apai , domnule draga , din ce graiesti dumneatale p'aicisa , s-ar intelege ca cine stie sa bage si sa scoata alea alea , nu stie sa numere pana la 10 de zece ori , sa-si calmeze entuziasmul la bagat/scos
Prin '80 , nu se inventase 9am dar nu-i o certitudine ca s-a inventat bagatul si scosul odata cu 9am .
 ce te bagi, bre !?
lasa-l sa spuie, nu vezi ce fain le zice si le-mbirliga ? si, daca nu zimbesti la aruncaturile lui, a cui e vina ?
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 13:06
De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare
D-apoi să nu crezi dragă domnită ( ori domnișorule) ca noi când dăm cu zaruza pe hârtie ori batem tastatura di la abac facem altcumva decat ciurdarul !
Numa ca n-avem boata langa noi s-o scrijălim cu brisca !
Ce faceam atunce ?
Poi numaram cat ni taie glagoria : 1,2, 3, ........ 7, 8, 9 si cum n-avem boata langa noi dam un semn in fata cu zaruza 1 ! Asta va sa zica ca am pus un semn pe boata si o luam di la cap : 1 1, 1 2 , ...... pana la 1 semn pe boata urmat de 9 ( ca mai departe nici noi nu stim numara ) . Atunce scrim in fata pe 2 adica doua semne pe boata, si purcedem iar la numarat 21 = doua semne si un deget ...... 25 = doua semne si cinci degete ..........
Acu te-ai lamurit ca ase o bag si-o scot de cate ori vreu chiar daca n-am boata si brisca la mine ? ( la radacina ma refeream !)
Apoi eu ti-oi zâce matale ( da ramane intre noi ) ca unii stiu a numara chiar si pana la ce zicem noi ca-i 16 ! Adica zic 1, 2, 3, ........., 8, 9, A, B, C, D, E, F
Si numaratoarea asta au botezat-o hexazecimala .
Daca te uiti mata pe calculatorul care-l ai in office , dat pe mod stiintific, nu standard ( de ciurdar ) , ai sa vezi mata sus in stanga niste buline pe care scrie Hex, Dec, Oct, Bin
Ca sa poti numara cum stii mata ramane cu verde blina cu Dec ( sistem zecimal )
Daca muti mata bulina pe Hex(azecimal) ori pe Oct(al)- baza 8, sau Bin(ar), ai sa vezi mata ca nu-ti mai iese socoteala . Ba chiar la Bin nu te lasa prostul sa scrii decat zero si unu .
Chestia cu bazele de numarat o explic numa daca exista amatori care vor sa stie cum numara .... extraterestrii si calculatoarele !
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 14:59
De la: Radu_b10, la data 2013-07-17 13:06:23De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare
D-apoi să nu crezi dragă domnită ( ori domnișorule) ca noi când dăm cu zaruza pe hârtie ori batem tastatura di la abac facem altcumva decat ciurdarul !
Ce faceam atunce ?
Poi numaram cat ni taie glagoria : 1,2, 3, ........ 7, 8, 9 si cum n-avem boata langa noi dam un semn in fata cu zaruza 1 ! Asta va sa zica ca am pus un semn pe boata si o luam di la cap : 1 1, 1 2 , ...... pana la 1 semn pe boata urmat de 9 ( ca mai departe nici noi nu stim numara ) . Atunce scrim in fata pe 2 adica doua semne pe boata, si purcedem iar la numarat 21 = doua semne si un deget ...... 25 = doua semne si cinci degete ..........
Acu te-ai lamurit ca ase o bag si-o scot de cate ori vreu chiar daca n-am boata si brisca la mine ? ( la radacina ma refeream !)
Apoi eu ti-oi zâce matale ( da ramane intre noi ) ca unii stiu a numara chiar si pana la ce zicem noi ca-i 16 ! Adica zic 1, 2, 3, ........., 8, 9, A, B, C, D, E, F
Daca te uiti mata pe calculatorul care-l ai in office , dat pe mod stiintific, nu standard ( de ciurdar ) , ai sa vezi mata sus in stanga niste buline pe care scrie Hex, Dec, Oct, Bin
Daca muti mata bulina pe Hex(azecimal) ori pe Oct(al)- baza 8, sau Bin(ar), ai sa vezi mata ca nu-ti mai iese socoteala . Ba chiar la Bin nu te lasa prostul sa scrii decat zero si unu .
Chestia cu bazele de numarat o explic numa daca exista amatori care vor sa stie cum numara .... extraterestrii si calculatoarele !
6d65726369206368657220616d69 !
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 18:20
De la: _2148_, la data 2013-07-17 14:59:09De la: Radu_b10, la data 2013-07-17 13:06:23De la: _2148_, la data 2013-07-16 23:22:15De la: Radu_b10, la data 2013-07-16 15:39:18 Biografie orice asemanare cu stilul adoptat de catre clona mea NU este intamplatoare
Ce faceam atunce ?
6d65726369206368657220616d69 !
Mai elegant era daca te semnai :
1000001100100 ( = 2148 in binar) sau 4144 ( 2148 in octal) sau 864 ( in hexazecimal) ca, nu te supara mata, da la injurat si la dat aiurea cu zaruza pe ... monitor tat romanu se pricepe .
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 18:46
tare-s curioasa !  Cum ai ajuns la concluzia ca te-am injurat ?
 calculatoarele stiu doar sa numere in hexa ?
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2013, ora 19:45
De la: _2148_, la data 2013-07-17 18:46:48 tare-s curioasa ! Cum ai ajuns la concluzia ca te-am injurat ?
A : Poi io n-am zis ca mata m-ai injurat ! Am vb. la modul general- majoritar !
B : Dintr-o propozitie logica afirmativ- interogativa ( Q= " tare-s curioasa ! " ) am aflat ca mata esti o "Ea" nu un "EL"
C : Calculatoarele "gandesc" numai in sistem binar . Numa unitatea de iesire ( monitor, imprimanta .... ) traduce pe limba noastra ca sa poata ciurdarul intelege ! Si noi cand dam pe tastatura abacului, aia traduce in binar ce am scris si-i zice abacului pe limba lui binara !
D : Ma bucur ca ai rabdare sa iei un ragaz si pe topicul asta , pe care putini calca .
E : Stie careva unde-o disparut creata aia capitalista ?
Unde A, B, C, D, E se doresc a fi propozitii logice fara operator de implicare = au multime de referinta disjuncta , adica mai pe romaneste nu au treaba una cu alta si nu vor sa supere pe nimeni .
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 10:29
De la: gabigabi2, la data 2013-07-16 09:51:07De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 18:27:28De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 18:01:08De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:57:02De la: _Ingrid, la data 2013-07-15 17:43:02De la: Radu_b10, la data 2013-07-15 17:35:33Pt. Ingrid si Daniela
In urma unei analize cognoscibil- itrospectiv retrospective am ajuns la concluzia ca sunteti cei mai dusmani ai forumului, in general si dusmanii mei in particular
Stiu ca voi nu o sa recunoasteti dar nici eu nu fac afirmatii gratuite
Va pot lamuri argumentand indubitabil-logico-demonstrabil , cum ar fi zis sogorul !
Sogoreee...ne aburesti ca sa nu dai horinca!!
Ia argumenteste!
1. Incercati sa modificati I.Q. ul mediu de pe forum, si faceti acest lucru in mod nedemocratic, impotriva majoritatii ! Drept e ca va mai ajuta vreo cativa putini .
Noroc ca raman ( din pacate ) destui care sa aduca media la locul ei ( uzual)
2. Nu poate omul scoate o glaja de horinca pe masa ca va si repeziti ca ciorile pe desaga cu cucuruz inainte ca altii sa aiba timp macar sa respire !
3. Manifestati o totala lipsa de respect fata de interlocutor :
Pai eu muncesc o ora la o problema si voi imi veniti cu raspunsul in doua minute ?
Pai frumos e asta ? Putin respect pentru varsta afisata, ce naiba !
Chiar la aia cu talibanii am muncit in timpul programului, si ma rusinez pentru asta .
Iar ea ce-mi face ? In cateva minute vine trosc-pleosc cu raspunsul .
Nici pe gugalica n-avea timp sa cate .
Q.E.D.
Ai dreptate in ceea ce o priveste pe Daniela, e exagerat de desteapta. Dar sa stii ca altfel, e fata buna!
Normal ! Ce elegant o dai cotita - ca erai si tu implicata .
Chiar de ma injurati am sa incerc sa fac o analiza logico-matematica a .... conflictelor de pe forum ( exclud pe aia care sufera cu capul si ies din sfera rationalului argumentativ . Warning -Multe fraze sunt copiate :
1. Introducere in algebra Booleana ( cum sa ne exprimam logic )
Prin Propozitie Logica vom înțelege orice text lingvistic în care se afirmă ceva cu privire la unul sau mai multe obiecte. O astfel de afirmație poate avea sau
nu o anume semnificație. Obiectul sau obiectele unui enunț trebuie să aparțină unui domeniu bine specificat, numit domeniul (mulțimea) de referință al enunțului. Din punct de vedere sintactic, la orice enunț vom distinge:
partea predicativă și subiectul sau subiectele
Observatia mea :
O propozitie logica poate contine informatie semnificativa numai in raport cu cel care o primeste
Exemplu : Fie propozitia A = 1075 este identic cu 184
Poate avea valoare logica pt. Gabi si sa fie indiferent nesemnificativa pentru mine
Vi se pare complicat ?
poi, iubire, chiar are valabilitate acea presupunere, caci dupa ce 1075 a plecat , tu -poate fara sa vrei sau intentionat , ai spus "RABDU ma cheama " si "sogoru" mi-a lasat topicul cognitiv in administrare ! tu ce-ai fi inteles din asta in locul meu ? nu ca-i confirmarea ca @184 -cel ce asa te-a botezat si tu-i spuneai sogore, e acelasi cu @1075 !? nu-s paralele ,2 cite 2, liniile de cale ferata, ia zi ?
m-ai lasat neterminata la problema asta ! cum e ?
|
Fosta membra 9am.ro
16238 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 15:38
De la: Radu_b10, la data 2013-07-17 19:45:13De la: _2148_, la data 2013-07-17 18:46:48 tare-s curioasa ! Cum ai ajuns la concluzia ca te-am injurat ?
A : Poi io n-am zis ca mata m-ai injurat ! Am vb. la modul general- majoritar !
B : Dintr-o propozitie logica afirmativ- interogativa ( Q= " tare-s curioasa ! " ) am aflat ca mata esti o "Ea" nu un "EL"
C : Calculatoarele "gandesc" numai in sistem binar . Numa unitatea de iesire ( monitor, imprimanta .... ) traduce pe limba noastra ca sa poata ciurdarul intelege ! Si noi cand dam pe tastatura abacului, aia traduce in binar ce am scris si-i zice abacului pe limba lui binara !
D : Ma bucur ca ai rabdare sa iei un ragaz si pe topicul asta , pe care putini calca .
E : Stie careva unde-o disparut creata aia capitalista ?
Unde A, B, C, D, E se doresc a fi propozitii logice fara operator de implicare = au multime de referinta disjuncta , adica mai pe romaneste nu au treaba una cu alta si nu vor sa supere pe nimeni .
E - Adicatelea io? capitalista sau capatanoasa? uite-ma p-aicisa...vad ca ne-ai dat multe lectii, mi-e ca ma lasi corigenta
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 15:45
 CREATA !
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:13
Poveste despre sistemul de numeratie binar si la ce-i bun !
Apoi, drajele mele, văd ca tare incărcat aveti cujetul de păcate dacă lumea bântuie mai mult pe la biserica virtuală a păcatosului cela de popă decat sa vină pe la școala me ( adica a creței capitaliste)!
Vouă va stă mintea mai mult la romanțuri cu biografii deșuchete despre orijinea poporului român , a sistemelor de coordonate carteziene si mai polare si a altor orijini , așe ca am sa-mi dezvolt biografia care bag eu sama ca v-o plăcut !
Păi eram eu prin clasele primare la școala din Straßburg am Mieresch, adica mai pe romaneste la Aiud, cand ne vine un coleg nou de clasa . Intra doamna cu el si zâce :
- Asta este noul vostru coleg . Il cheama George Boole si-i venit de departe ca sa-nvete carte aici la noi, la Aiud .
Cum o venit pauza ne-am strans in jurul lui ca sa aflam ce si cum .
Nu zici ca rupea binisor romaneste da le mai amesteca cu o țâra de nemteste sau ungureste.
Ne zice el ca-i nascut pe Marea Britanie.
Acu am priceput noi de ce venise el la Aiud că școli pe mare nu prea sunt iar el voia sa fie ficior cu carte .
La restu materiilor mai mergea el da la aritmetică tare zălud mai era . Stăte in banca cu pumnul drept strans si numa cu degetu ăla mijlociu ridicat in sus si se uita la el ca la minuni.
Recapitulam despre adunare si toti aveam brișca si boata pregatite pentru ceva exercițiuri complicate, adica la care rezultatul era mai mare ca 9 am ( ca dimineata invatam)
Bula a nostru ave numa brisca si degetul sus cum va spuneam . Si-apoi noi toti stiam a raspunde :
- Rabdule, cat face 7 + 5 ?
apoi eu socoteam repedi si dupa nici 5 minute raspundeam mintenaș :
- Apoi fac doua degete si-un semn pe boata dragă doamna, adica 12 cum ar zice tot școlerul cu civilizatiune .
Si-apoi il ia usor pe Bula :
- Ma Georgică , mă , ia zi tu cat fac zero si cu zero ?
Bula ascunde degetul in pumn si raspunde mintenas :
- Apoi zero doamnă dragă !
- Brava ! Acu zi-mi tu cat fac zero si cu unu ?
Bula scoate deștu aratator din pumn, se holbeaza la el cateva minute si iute zice :
- Apoi 1 doamna !
- Brava ma ficior, pană aici e bine. Zi tu acu cat fac 1 + 1 ?
Se uita Bula la deget, il baga-n pumn , scoate brisca si harști un semn cu brișca pe banca , dupa care zâce mandru :
- Dapoi un semn pe boata si zero degete , adica 1 0 cum zic romanii pe la noi ! (?)
Acu mințea el o țâră că boată n-ave da numa un deget folosea.
Ce zicea el, voia sa citim unu-zero ( ca la fotbal), nu zece ca tot romanul cu carte .
O vazud doamna de aritmetica ca-i zalud rau si-o-nceput sa-l cerce :
- Si daca mai pui unu cat face ?
Scoate Bula deștu de la locul lui si zice :
- Poi un semn pe boata si un deget , adica 1- 1 ( tăt ca la fotbal citea)
- Si daca mai pui unu ? Zice doamna ca sa-l cerce !
Asta, nebun rau de tot , ce-mi face ?
Rade prima banca si harști un semn cu brișca pe banca a doua, dupa care zâce fălos :
- Apoi un semn pe a doua boata ( da el n-ave niciuna) , 0 semne pe prima si 0 degete , adica 1 0 0 ! Acu cite ca rezultatul la fotbal cu trei echipe pe teren : unu-zero-zero .
- Pai, zice doamna, de ce n-ai scrijalit tot banca ta ?
- Poi era mai mult de un semn si eu numa pana acolo stiu numara !
O vazut doamna că ista strică averea școlii da se facuse curioasa mai ceva ca o fata mare :
- Ia pune tu mana pe cridă si scrie la tabla tăt ce ai zis, si chiar mai departe !
Asta nu pricepe unde sa treaca ca nu vide niciun sheet prin clasa, da pân-la urmă o priceput si-o-nceput a scrie :
zero 0 0 0
+ 1 =
unu 0 0 1
+ 1 =
doi 0 1 0
+ 1 =
trei 0 1 1
+ 1 =
patru 1 0 0
+ 1 =
cinci 1 0 1
+ 1 =
sase 1 1 0
+ 1 =
sapte 1 1 1
La care doamna curioasa zice :
- Pai scrie si opt !
- Doamna dragă , pentru asta tre sa mai scrijalesc o banca, ca eu cu un deget si doua banci numa pana aici pot scrie .
E ca la voi cand spuneti 135 , dar din trei cifre nu puteti numara decat pana la 999 , adica 10 la puterea 3 (simboluri) = 1000 de simboluri ca si zero intra la socoata chiar de nu va uitati voi la el .
Apoi eu, care stiu doar două ( zero si unu ) pe trei locuri ( degetul si doua banci) numa 8 numere pot scrie ( ca si la mine zero e numar) Adica 2 ( baza de numeratie) la puterea a treia ( 3= cate banci pot scrijeli fara a folosi si degetul)
Dupa ce o ramas doamna cu degetu in gura cam 5 minute l-o-ntrebat blândă :
- Poi bine mă vită , da pe 2, 3, 4 ....... 8, 9 de ce nu le-nveti ?
- Pai la mine in Mare nu mi-s de folos cand comunica doua vapoare .
- ?
- Pai sa zicem ca eu am trei felinare pe barca mea . Trece un cu vaporul si eu vreu sa-i zic take a five ( nu-ș ce-i asta da doamna o inteles ca stia ungureste ). Aprind felinarul unu si pe al treilea .Adica
1 0 1 si ala pricepe . Matale cum poti sa scrii 5 numa cu trei felinare ?
Cu patru felinare pot arata de la zero la 15 ! Mata cum faci, cu toate degetele matale ?
Io daca ridic o mana cu un deget sus , unul jos, unul sus ... adica 1 0 1 0 1 am zis 21 pe limba voastra . Si daca ridic toate degetele de la o mana pot sa-l arat si pe 31 .
- S-o crucit doamna da i-o dat dreptate ! Ca e mai mult de zece nu pute duce pe degetenici cu doua manuri ! Dupa care intreaba :
- Bun ! Da cand vreti sa scrieti ceva la alt vapor, cum faceti ?
- Pai noi cand vrem a scrie o facem cu așchii !
- Stai bolândule ca acu chiar nu pricep nimic ! Hogy a faszba ? ( cum dracu - pt. ăia de nu stiu ungureste)
- Poi ne-or invatat americanii sa vorbim in ASCII (American Standard Code for Information Interchange) si cu 7 biti ( 7 felinare) si-n ungureste stim a injura ! Ca la fiecare literă ori semn ( , ? ! . * - ..... ) i-am dat cate un numar . Chiar mai mult : cand eu aprind felinare pentru trei
( 0 0 0 0 0 1 1 ) ala stie ca am spus end of text !
Va urma ( eventual !)
|
Fosta membra 9am.ro
16238 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:31
Foarte frumos povestit sistemul, cred ca pe fii-miu l-ar amuza si mai tare, ei stiind sa vorbeste curent in X si 0...pardon! in 1 si 0.
...si asta cu scrijeleala pe boata ca sa ajungi la sistemul binar e o ttrecere foarte pitoreasca!
Stii vorba aia manipulatoare...usor schimbata: invata-ne, invata-ne, chiar de nu se lipeste, ceva tot ramane.
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:38
De la: gabigabi2, la data 2013-07-18 10:29:58
m-ai lasat neterminata la problema asta ! cum e ? [/quote]
Apoi ase cum ziceam, doamna draga, o propozitie logica are efecte numai raportat la cel care o primeste . Ddica dejaba-ti zic eu matale ca ghezasu de la Aiud catre Simeria are azi 13 minute intarziere, ca nu te intereseaza !
Asa este si aici : sfericitate oualor mele ( adica de la galinaceele mele) nu este ABSOLUT deloc influientata de paralelismul dintre 1075 si 184 !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:49
 AHA !
da' zici ca esti din Aiud ? da' p'ai lui Cristea, din orasul vechi, ii stii ?
|
Radu_b10
719 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2013, ora 16:49
De la: _Ingrid, la data 2013-07-18 16:31:27Foarte frumos povestit sistemul, cred ca pe fii-miu l-ar amuza si mai tare, ei stiind sa vorbeste curent in X si 0...pardon! in 1 si 0.
...si asta cu scrijeleala pe boata ca sa ajungi la sistemul binar e o ttrecere foarte pitoreasca!
Stii vorba aia manipulatoare...usor schimbata: invata-ne, invata-ne, chiar de nu se lipeste, ceva tot ramane.
Chiar daca ai chiulit sper sa fi citit si prima parte a "biografiei" mele !
N-am vrut sa te supar dar m-am uitat ca esti creata si din Bucuresti ( adica din capitala = capitalista )
|
|
|