back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sfaturi practice pentru maini neindemanatice

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 20:34

Cauta-l pe website-ul osim si vezi detalii.

www.osim.ro/brevete/pbrev.html

Radu_b10

719 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 21:44

Ramane subiectul : cum o ajutam pe Myriam pentru ca pizza Margherita sa-i dea blugii inapoi ?
Pentru mine asta este scopul unui topic : sa ne ajutam sau sa postam ceva placut pentru citire ( poezele, proza, fotografii, video .... ) !
Myriam cred ca detine ceva recorduri la foto si video ( bune) !
Cred ca merita un mic efort pentru a o ajuta ! Mai cautati si voi pe net .
Eu mi-am rasturnat machineta si am reusit sa deblochez usa !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 22:16

De la: Radu_b10, la data 2013-09-23 21:44:22Ramane subiectul : cum o ajutam pe Myriam pentru ca pizza Margherita sa-i dea blugii inapoi ?
Pentru mine asta este scopul unui topic : sa ne ajutam sau sa postam ceva placut pentru citire ( poezele, proza, fotografii, video .... ) !

Eu nu cred ca a lasat Myri situatia asa...ori e rezolvata, ori are cel putin un mester prizonier.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2013, ora 23:38

De la: _Ingrid, la data 2013-09-23 22:16:05
De la: Radu_b10, la data 2013-09-23 21:44:22Ramane subiectul : cum o ajutam pe Myriam pentru ca pizza Margherita sa-i dea blugii inapoi ?

Eu nu cred ca a lasat Myri situatia asa...ori e rezolvata, ori are cel putin un mester prizonier.

In seara asta nu s-a rezolvat. Vine maine cu ajutoare si cu scule mai lungi ...
Eu cred ca a fugit pe la vre-un magazin de electrocasnice sa intrebe ce si cum...
Margherita isi face programele, dar nu deschide...

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 13:46

Noh-no, Rabdule, tre sa fi dus de cap daca incerci sa-i oferi sugestii techico-practice de recuperare a Glugilor din sofistricatul artefact, nu-ti surade imaginatia deloc, Rabdule, s-o admiri in toata splendoarea, doar in bikini? sexy.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 14:44

De la: Radu_b10, la data 2013-09-23 14:03:47
De la: nastasemihail, la data 2013-09-23 00:17:01
De la: Radu_b10, la data 2013-09-22 09:46:33
De la: nastasemihail, la data 2013-09-21 23:54:00As avea nevoie de urmatoarele sfaturi
-Vreau panou de sigurante si fuzibile si automate in serie, ptr siguranta.
Cele fuzibile sa le pun mai mari, cele automate mai mici.
se pot pune cu tot cu garantie?

Am postat un desen ! Ce denumim generic " sigurante automate " sunt intrerupatoare automate .
Referitor la desen :
Primul ( general) este un intrerupator general bipolar MCB, uzual de 25 A, la case matri de 32 A .
2 - O "siguranta" diferentiala de 16 A asigura necesarul pentru prize, avand o protectie la 30 mA . Asta inseamna ca daca masina de spalat da la masa sau bagi degetul in priza ea decupleaza inainte de a te omora ( de tot !)
3. Pentru iluminat este suficienta o bipolara de 10 A .
Nu are rost sa mai pui fuzibila ( treaba o face ala de 25A )
Daca pe sigurante scrie Schneider sau Moeller - vor fi bune ( si scumpe in draci ! )
Succes !

Am sigurante automate, performante, cu contacte f bune. Le pun de 25 A.
Dar vreau in serie una fuzibila de 20 A cu una fuzibila de 25 A.
Sint mai lente cele fuzibile, si daca nu declanseaza cea automata, care se poate defecta, face ea treaba.
In sigurantele fuzibile am incredere mai mare, fiindca intotdeauna se ard. De aceea vreau automate in serie, putin mai mici, si mai rapide.
Cind declanseaza cele automate, fuzibilul ramine intreg.
Cind se defecteaza automatele, fuzibilul se arde.
Eu intrebam daca se face cu garantie, de firme.
Fiindca stiu ce vreau.

a. Exista firme autorizate care fac proiectare, executie si asigura garantie . Pentru tensiuni pana la 1 KV gasesti gramada.
b. Prin modul in care sunt gandite nu pot ramane cuplate atunci cand se strica . Se intrerup si nu mai pot fi cuplate.
c. Si automatele pot fi rapide ( sunt cu trei curbe de raspuns) :
" What is the difference between ``B curve,`` ``C curve`` and ``D curve`` Multi-9 breakers?
B Curve: Overcurrent protection for electronic equipment. Magnetic release operates between 3.2 and 4.8 times the Ampere rating.
C curve: Overcurrent protection for general applications. Magnetic release operates betweem 7 and 10 times the Ampere rating.
D curve: Overcurrent protection for loads with high inrush currents (motors, transformers). Magnetic release operates between 10 and 14 times ampere rating."
Daca este vorba de un apartament, 25 A poate fi doar pe generala . Cu cat esti mai aroape de curentul nominal ( Ampere rating ) reactia va fi mai rapida. Daca in loc de C 25 ( dupa curba C , la 25 A) vei folosi o "siguranta" B16 ( 16A dupa curba de comutatie B ) reactia va fi mult mai promta .
Nici triacul sau tiristorul nu au timp sa se arda !
Daca te arde asa tare timpul de reactie ar trebui sa folosesti si la cele fuzibile sigurante rapide ( tubulare, pe care scrie cu verde )
Cred ca stii ca supradimensionarea sigurantelor duce la .... impuscarea cablurilor din perete .
Daca ai instalatia pe Cu de 2,5 mmp, poate suporta cam 16 A ( desi se va incalzi putin), daca instalatia e pe Al 2,5 mmp si 10 A sunt cam multi ! Proiectarea instalatiei se poate face numai in baza unor date de calcul ! Incarcarea ( in Kw ) sau curentul ( A ) pe fiecare traseu, sectiunea conductoarelor ( sau a cablului) si izolatia lor ( PVC, cauciuc, hartie ...) , tipul de montaj ( aparent, ingropat, aerian ...)
Stiu ca beneficiarul se mira : - 150 lei (TVA inclus) pentru o foaie de hartie desenata cu cateva linii ???
Sunt 5-6 ore de munca ( inclus teren ), investitie in AMC-uri, din care onoratul Stat a hotarat ca mai mult de jumate tre sa ia el ca bir !

Stiu f bine cum e cu impuscarea cablurilor in perete. Se pot impusca si cu sigurante f bine diomensionate, cind scurtul e f mare ca amperaj.
La blocuri e parca de 2,5-4 mm2, de Al.
Eu as pune daca as face eu instalatia de 6 mm2, de Cu.
Sint consumatori tip instant ce au 5000 W.
Ceea ce vreau eu sa fac ar trebui facut tocmai ptr a securiza instalatia.
O siguranta automata e f rapida si permite reanclansarea.
Una fuzibila trebuie sa mosmondesti la ea.
Serie e ideal.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 14:46

Iar ce vreau eu cu 25 si 20 A e doar ptr consumatori de forta, instant, incazire electrica si atit.
Restul prizelor pe 10-15 A.
Deci 2 cai ptr prize, cum si este in unele case, dar sigurantele tot impreuna sint.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 14:48

De la: myriam_bozen, la data 2013-09-23 17:42:59
De la: _Ingrid, la data 2013-09-23 17:21:39 Mama dar ce probleme iti face...sper ca nu va fi dauna totala, desi cam asa suna.
Suna-l si tu pe programator sa puna blugii la uscat pana gaseste hardul masinii.

Chiar face daune, mi-a mancat platoul cu prajituri.

Deci dauna consta in lipsa blugi si mincat prajiturile.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 14:49

Eu nu am avut o asemenea problema cind a mea s-a blocat. Usa s-a deschis singura dupa citeva minute, automat.
Problema era cu apa din cuva si nu aveam unde sa o evacuez. In bucatarie nu am sifon in podea.

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje
Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 14:58

De la: nastasemihail, la data 2013-09-24 14:49:39Eu nu am avut o asemenea problema cind a mea s-a blocat. Usa s-a deschis singura dupa citeva minute, automat.
Problema era cu apa din cuva si nu aveam unde sa o evacuez. In bucatarie nu am sifon in podea.

Mi se intampla des sa vreau sa deschid usa masinii de spalat imediat ce se termina programul. Dar sunt acele cateva secunde in care masina se depresurizeaza... Si atunci, blonzimea mea mai trage de clapeta masinii, mai s-o rup, dom'le, da' e dupa masina sau...... Dupa un minut, castig io.....

Pantalonii ca jeansii...... da' fustitele de raman blocate in masina.... Aia trajedie, dom'le! Nu pasaricile mele de la mansarda....

http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q :D
myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2013, ora 22:50

Radule, multumesc pt. sfaturi.
S-a rezolvat problema.

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 17:45

De la: nastasemihail, la data 2013-09-24 14:46:26Iar ce vreau eu cu 25 si 20 A e doar ptr consumatori de forta, instant, incazire electrica si atit.
Deci 2 cai ptr prize, cum si este in unele case, dar sigurantele tot impreuna sint.

Sunt multe date de prelucrat si tu vorbesti cam sibilinic !
Pentru 5000 W , daca consumatorii nu au caracter inductiv ( bobine) vei avea nevoie de un curent I = P / U ; I = 5000 / 220 = 22,7 A ( deci este corecta dimensionarea ta cu sigurante de 25 A ) . La " blocuri" alimentarea apartamentelor se face ( in cel mai fericit caz ) prin conductori de Cu, sectiunea 2,5 mm patrati, care suporta maxim 16 A ( cu pierderi disipate prin incalzire de 3% pentru fiecare 10m de conductor ) .
Prizele, duliile de la becuri sunt proiectate pentru conductor de max. 2,5 mmp . Nu poti baga ( fizic) in gaura aia un conductor de 4- 6 mmp pentru ca are numai ( maxim ) 3 mm diametru . Admit ca duci retea separata pentru consumatorul tau prin conductor de 6 mmp . Inevitabil va ceda conductorul de alimentare generala ( care e si el de 6 mmp dar trebuie sa mai duca in spate ceva vecini ) . Il schimbi si pe ala , va ceda cablul de joasa care alimenteaza blocul .......
Vei ajunge sa modifici sistemul energetic national , de la Portile de Fier si pana la tine .
Sfat : fa un contract de alimentare trifazica ( max. 8 A pe faza )
E mult mai clar daca spui despre ce tip de consumator este vorba . Daca citest contractul cu furnizorul de energie electrica ai sa vezi ca ai voie la un consum maxim de 5 Kwh . Daca te prind .... te belesc aia !
Daca depasesti 10 KWh devii "consumator industrial" si ai alt regim de tarifare ( mai scump, cu tarif pt. ore de varf si normale, cu masurarea factorului de putere - cos fi ....... )
In principiu vreau sa ajut, dar nu poti fi mai clar ? Eventual baga ceva desene ( nu musai dupa i 7 )

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 17:55

De la: myriam_bozen, la data 2013-09-24 22:50:56Radule, multumesc pt. sfaturi.
S-a rezolvat problema.

Esti " rara avis" - Putin stiu sa mai spuna si " multumesc " ! Pentru intentie macar ; nu stiu cat a fost de folositor ajutorul .
Sfat : Baga iute la spalat , din nou, tot ce ai avut in machineta cu nume de pizza :
1. Pentru testare .
2. Nu cred ca au un miros f. placut dupa ce au stat trei zile in stare umeda si ingramadite !
Daca ai tras cu ochiul la ce a facut (a)tehnicul poate povestesti si altora spre invatatura !
Succes !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 25 Septembrie 2013, ora 19:30

De la: Radu_b10, la data 2013-09-25 17:55:28
S-a rezolvat problema.

Esti " rara avis" - Putin stiu sa mai spuna si " multumesc " ! Pentru intentie macar ; nu stiu cat a fost de folositor ajutorul .
Sfat : Baga iute la spalat , din nou, tot ce ai avut in machineta cu nume de pizza :
1. Pentru testare .
2. Nu cred ca au un miros f. placut dupa ce au stat trei zile in stare umeda si ingramadite !
Daca ai tras cu ochiul la ce a facut (a)tehnicul poate povestesti si altora spre invatatura !
Succes !

Cica intr-un autobuz un tanar cedeaza locul unei doamne. Foarte incantata, aceasta il intreaba:
- Nu cumva esti din Galati?
- Ba da, cum v-ati dat seama?
- Pentru ca mi-ai cedat locul.
- Dar dumneavoastra nu cumva sunteti din Bucuresti?
- Ba da, cum ti-ai dat seama?
- Usor, nu mi-ati multumit!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:27

De la: SocratEea, la data 2013-09-24 14:58:36
De la: nastasemihail, la data 2013-09-24 14:49:39Eu nu am avut o asemenea problema cind a mea s-a blocat. Usa s-a deschis singura dupa citeva minute, automat.

Mi se intampla des sa vreau sa deschid usa masinii de spalat imediat ce se termina programul. Dar sunt acele cateva secunde in care masina se depresurizeaza... Si atunci, blonzimea mea mai trage de clapeta masinii, mai s-o rup, dom'le, da' e dupa masina sau...... Dupa un minut, castig io.....

Pantalonii ca jeansii...... da' fustitele de raman blocate in masina.... Aia trajedie, dom'le! Nu pasaricile mele de la mansarda....

Eu pun masina noaptea, ca dureaza 2-3 ore, si nu am probleme cu trasul de usa blocata.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:31

De la: Radu_b10, la data 2013-09-25 17:45:49
De la: nastasemihail, la data 2013-09-24 14:46:26Iar ce vreau eu cu 25 si 20 A e doar ptr consumatori de forta, instant, incazire electrica si atit.

Sunt multe date de prelucrat si tu vorbesti cam sibilinic !
Pentru 5000 W , daca consumatorii nu au caracter inductiv ( bobine) vei avea nevoie de un curent I = P / U ; I = 5000 / 220 = 22,7 A ( deci este corecta dimensionarea ta cu sigurante de 25 A ) . La " blocuri" alimentarea apartamentelor se face ( in cel mai fericit caz ) prin conductori de Cu, sectiunea 2,5 mm patrati, care suporta maxim 16 A ( cu pierderi disipate prin incalzire de 3% pentru fiecare 10m de conductor ) .
Prizele, duliile de la becuri sunt proiectate pentru conductor de max. 2,5 mmp . Nu poti baga ( fizic) in gaura aia un conductor de 4- 6 mmp pentru ca are numai ( maxim ) 3 mm diametru . Admit ca duci retea separata pentru consumatorul tau prin conductor de 6 mmp . Inevitabil va ceda conductorul de alimentare generala ( care e si el de 6 mmp dar trebuie sa mai duca in spate ceva vecini ) . Il schimbi si pe ala , va ceda cablul de joasa care alimenteaza blocul .......
Vei ajunge sa modifici sistemul energetic national , de la Portile de Fier si pana la tine .
Sfat : fa un contract de alimentare trifazica ( max. 8 A pe faza )
E mult mai clar daca spui despre ce tip de consumator este vorba . Daca citest contractul cu furnizorul de energie electrica ai sa vezi ca ai voie la un consum maxim de 5 Kwh . Daca te prind .... te belesc aia !
Daca depasesti 10 KWh devii "consumator industrial" si ai alt regim de tarifare ( mai scump, cu tarif pt. ore de varf si normale, cu masurarea factorului de putere - cos fi ....... )
In principiu vreau sa ajut, dar nu poti fi mai clar ? Eventual baga ceva desene ( nu musai dupa i 7 )

Vezi ca eu nu te-am jignit.
Daca tu asa intelegi sa vorbesti preluind cuvinte tembele de la altii, cu sibilinicul ala e treaba ta.
Eu am intrebat nespecific, ma intereseaza garantia ca sa nu am probleme cu enelul....stat in stat...nu ptr altceva.
Nu iti multumesc tocmai ptr obraznicia de a ma face sibilinic.
Am fost f clar.
Sigurante pe 2 cai la prize si cu serie fuzibile si automate.
Unde e sibilinicul? In capul tau.

Stiu ca nu se face asta.
Dar....TREBUIE....ptr viitor.La cine vrea.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:37

La bloc nici nu exista cabluri in perete de CU.
Si amperajul nu trebuie sa depaseasca 16 A.
Deci nu poti folosi nici 2 consumatori medii rezistivi.
Nu poti folosi un instant, teoretic.
Nu poti folosi aparat de sudura.
Sau alte scule rezistive mai mari.
Chiar si la 2000 W, se incalzesc toate, de la triple, chiar si cabluri in perete, si sigurante.
Toata dimensionarea este facuta cu zgircenie, fiindca trebuia facuta ptr toti de catre o minoritate, adica statul.
Si a iesit ce este acum....cabluri impuscate prin perete pe ici pe colo, la aparate normale rezistive, dar si motoare electrice inductive mai mari.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 15:37

S-a rezolvat problema.

Asa deci mie nu-mi multumesti, nu te mai iubesc....

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 23:52

De la: _Ingrid, la data 2013-09-25 19:30:37
S-a rezolvat problema.

1. Pentru testare .
Succes !

Cica intr-un autobuz un tanar cedeaza locul unei doamne. Foarte incantata, aceasta il intreaba:
- Nu cumva esti din Galati?
- Ba da, cum v-ati dat seama?
- Pentru ca mi-ai cedat locul.
- Dar dumneavoastra nu cumva sunteti din Bucuresti?
- Ba da, cum ti-ai dat seama?
- Usor, nu mi-ati multumit!

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 23:57

S-a rezolvat problema.

1. Pentru testare .
Succes !

Spalat, testat, retestat.
Nu am tras cu ochiul. Se vedea clar ca nu era spatiu suficient, asa ca l-am lasat singur ...Mi s-a recomandat sa astept cuminte sfarsitul programului, apoi sa incerc sa deschid usa.

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2013, ora 23:59

De la: nastasemihail, la data 2013-09-26 15:37:58
S-a rezolvat problema.

Asa deci mie nu-mi multumesti, nu te mai iubesc....

e bine asa??

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 12:04

De la: nastasemihail, la data 2013-09-26 15:37:01La bloc nici nu exista cabluri in perete de CU.
Si amperajul nu trebuie sa depaseasca 16 A.
Deci nu poti folosi nici 2 consumatori medii rezistivi.
Nu poti folosi un instant, teoretic.
Nu poti folosi aparat de sudura.
Sau alte scule rezistive mai mari.
Chiar si la 2000 W, se incalzesc toate, de la triple, chiar si cabluri in perete, si sigurante.
Toata dimensionarea este facuta cu zgircenie, fiindca trebuia facuta ptr toti de catre o minoritate, adica statul.
Si a iesit ce este acum....cabluri impuscate prin perete pe ici pe colo, la aparate normale rezistive, dar si motoare electrice inductive mai mari.

Pentru ca miroase a weekend, si pentru ca m-ai distrat teribil, am sa-ti mai raspund odata ! Nu orice cuvant pe care nu-l pricepi este o jignire ! Era mai simplu sa cauti :
SIBILÍNIC adj. v. ascuns, criptic, enigmatic, misterios
In general exprimarea ta este lacunara . Am vrut sa cred ca este de vina tastatura dar am constatat ca de vina este ... D.E.X.-ul . Deci ti-a sarit mustarul degeaba !
In alta ordine de idei :
Instalatia electrica a uui apartament este dimensionata ( si in Romanica si aiurea) pentru o putere maxima de 3 - 5 Kw.
Inevitabil au aparut consumatori casnici noi ( cuptor microunde ~600W, masina de spalat automatica ~ 2500W, aragaz electric ~ 2500W ....... ) care suprasolicita instalatia .
Daca tu vrei sa faci acolo hala de productie cu strunguri, freze, aparate de sudura etc. – e problema ta .
Aparatul de sudura nu este un consumator rezistiv . Este un consumator inductiv ( are bobinaj). Se poate corecta factorul de putere cu o reactanta capacitiva corect calculata . Inteleg ca aici esti pe felie ! Eu am instalatia pentru prize pe Cu 2,5 si cea de iluminat pe Cu 1,75 si nu am probleme , dar daca vrei poti sa pui in serie doua fuzibile si trei automate ca sa fii total protejat !
Eventual poti inlocui cablurile cu sigurante legate in serie . Electricitatea si carnea de porc chica greu la stomac !

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 14:45

Revenim la subiect ! O problema de logica despre care se spune ca o pot rezolva copii de gradinita in 5-10 minute, programatorii in minim o ora, iar persoanele cu multa scoala in mai multe ore :
2172 = 0 ; 1234 = 0
8809 = 6 ; 5678 = 3
7115 = 0 ; 8218 = 4
6666 = 4 ; 6619 = 4
7662 = 2 ; 6889 = 6
3215 = 0 ; 5813 = 2
0000 = 4
2222 = 0
3333 = 0
7356 = 1
6855 = 3
9881 = 5
2531 = 0
1386 = ? , dar 1360 = ?
Pun de-o glaja de horinca ? Ca n-am mai beut de mult cu voi !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 16:45

De la: Radu_b10, la data 2013-09-27 14:45:52Revenim la subiect ! O problema de logica despre care se spune ca o pot rezolva copii de gradinita in 5-10 minute, programatorii in minim o ora, iar persoanele cu multa scoala in mai multe ore :
2172 = 0 ; 1234 = 0
8809 = 6 ; 5678 = 3
7115 = 0 ; 8218 = 4
6666 = 4 ; 6619 = 4
7662 = 2 ; 6889 = 6
3215 = 0 ; 5813 = 2
0000 = 4
2222 = 0
3333 = 0
7356 = 1
6855 = 3
9881 = 5
2531 = 0
1386 = ? , dar 1360 = ?

1386 =3
1360 = 2

Mi-ai amintit ca citeam in copilarie mult SF, si intr-o povestire eroii s-au trezit intre niste extraterestri foarte prietenosi care ii salvasera de prin galaxii, le descrifrasera documentele, le invatasera limba si conversau joviali cu ei. :Ei spuneau ca cel mai greu le-a fost sa repare nava, caci nu reuseau sa gandeasca atat de rudimentar si simplist incat sa poata reface sistemele

Deci gandind ca un copil de gradinita, am observat ca rezultatele reprezinta cerculetele din fiecare numar

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 17:24

De la: _Ingrid, la data 2013-09-27 16:45:37
De la: Radu_b10, la data 2013-09-27 14:45:52Revenim la subiect ! O problema de logica despre care se spune ca o pot rezolva copii de gradinita in 5-10 minute, programatorii in minim o ora, iar persoanele cu multa scoala in mai multe ore :
2172 = 0 ; 1234 = 0
8809 = 6 ; 5678 = 3
7115 = 0 ; 8218 = 4
6666 = 4 ; 6619 = 4
7662 = 2 ; 6889 = 6
3215 = 0 ; 5813 = 2
0000 = 4
2222 = 0
3333 = 0
7356 = 1
6855 = 3
9881 = 5
2531 = 0
1386 = ? , dar 1360 = ?

1386 =3
1360 = 2

Mi-ai amintit ca citeam in copilarie mult SF, si intr-o povestire eroii s-au trezit intre niste extraterestri foarte prietenosi care ii salvasera de prin galaxii, le descrifrasera documentele, le invatasera limba si conversau joviali cu ei. :Ei spuneau ca cel mai greu le-a fost sa repare nava, caci nu reuseau sa gandeasca atat de rudimentar si simplist incat sa poata reface sistemele

Deci gandind ca un copil de gradinita, am observat ca rezultatele reprezinta cerculetele din fiecare numar

si horinca :
Era, poate, bine sa spui numai rezultatul . Sa lasi loc si pt. alti "GandacI " !
concluzie : ai gandirea unui copil de gradinita ! ( sper ca si simtul umorului ! )

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 17:38

De la: Radu_b10, la data 2013-09-27 17:24:32
De la: _Ingrid, la data 2013-09-27 16:45:37
2172 = 0 ; 1234 = 0
8809 = 6 ; 5678 = 3
7115 = 0 ; 8218 = 4
6666 = 4 ; 6619 = 4
7662 = 2 ; 6889 = 6
3215 = 0 ; 5813 = 2
0000 = 4
2222 = 0
3333 = 0
7356 = 1
6855 = 3
9881 = 5
2531 = 0
1386 = ? , dar 1360 = ?

1386 =3
1360 = 2

si horinca :
Era, poate, bine sa spui numai rezultatul . Sa lasi loc si pt. alti "GandacI " !
concluzie : ai gandirea unui copil de gradinita ! ( sper ca si simtul umorului ! )
...grupa mare! ca m-am gandit totusi

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 19:06

O intrebare la care, poate, se baga si ciurdarul :
Cine a descoperit " Condeiul portãreț fãrã sfârșit, alimentându-se el însuși cu cernealã " ?
Incerc sa formulez intrebarea astfel incat sa gasiti mai greu raspuns de la goagale !
Nota : nu este un savant american din tata irlandez si muma nemtoaica !
Ajutor : cam la 6 ani dupa ce Eteria a scapat de Tudor Vladimirescu !

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 19:19

Aviatia britanica, in al II-lea razboi mondial, putea sa traga cu mitraliera in fata , fara sa-si reteze elicea, intr-o sincronizare perfecta : glontele trecea exact printre pale ! Era rezultatul unei inventii care a aparut printr-o legatura dintre fizica si ... muzica ! La ora actuala reprezinta un capitol separat de studiu in fizica referitor la transmiterea energiei prin intermediul vibratiilor.
CUI apartine teoria si cum se numeste ? ( Daca n-aveti "cui" va dau eu !)
Ne distram si .... bagam la bibilica faptul ca nu numai nemtii e destepti !

Radu_b10

719 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 19:25

Stiati ca exista o sursa de energie electrica care functioneaza de peste 100 de ani ? Se afla intr-un muzeu din Bucuresti ( nu au acces vizitatorii ).
Stiti cine a avut pile ca sa produca asa ceva ? Hai ca-i pe horinca shogore, nu pe vitzichi american sau pe shnaps de facatura !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2013, ora 19:32

De la: Radu_b10, la data 2013-09-27 19:06:37O intrebare la care, poate, se baga si ciurdarul :
Cine a descoperit " Condeiul portãreț fãrã sfârșit, alimentându-se el însuși cu cernealã " ?
Incerc sa formulez intrebarea astfel incat sa gasiti mai greu raspuns de la goagale !
Nota : nu este un savant american din tata irlandez si muma nemtoaica !
Ajutor : cam la 6 ani dupa ce Eteria a scapat de Tudor Vladimirescu !

Stim raspunsul, aduc si clipul in care se dezvolta ideea

www.youtube.com/watch?v=eABStgIbPDI

:)

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sfaturi practice pentru maini neindemanatice
Mergi la: