back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Bucataria,paradisul femeilor!

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
9am25_o

14 mesaje
Membru din: 5/03/2012
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 12:53

De la: Tramp, la data 2012-03-05 12:17:11IEPURE LA CUPTOR
-Un iepure de 1-1,5Kg

Ingrediente pentru PAT
1 ceapa
1 morcov
1 telina potrivita
5 catei usturoi
1 lingura vegeta
200 ml de vin alb

Mod de preparare a patului
Intr-un castron punem apa, adaugam ceapa, morcovul ,telina si usturoiul taiate felii,vinul si condimentam cu vegeta,patul

Punem carnea in aceast pat si o lasam in frigider 12 ore .

Mod de pregatire,
Scoatem carnea din pat si o lasam la scurs 15-20 minute ,intr-o strecuratoare.
In alta strecuratoare punem la scurs ceapa, morcovul si usturoiul, care au fost cu iepurele in pat.

Pasta,ingrediente
-ulei de maslin
-margarina 80% grasime
-veget
-boia dulce de ardei
-combintie de piper (negru,verde,alb si pimant)
-sare dupa gust

Prepararea pastei
Se ia un bol, se pune in el :doua linguri de ulei de masline, margarina, vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare, amestecam totul pana se va obtine o pasta omogena.

Se unge o tava cu ulei, carnea de iepure gata scursa, o ungem peste tot cu pasta si o punem in tava
Peste carne frumos asezata in tava,punem legumele, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor
-Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul.
POFTA BUNA si nu uitati si de un pahar cu vin rosu!




PRAJITI in sos chishcant , flanbati cu napalm so cocktailuri molotoave.



Hei, barbatii sunt cei mai buni, bucatari?
Daca zici tu asa, apai no, asa sa fie !
Ia sa-ncerc io, pe persoana fizica, hihihihi... sa gatesc ceva.
Iac´ta ,am intrat in bucatarie sa-ncerc a gati ceva...dar dupa cum observ, prin acest laborator superdotat, tre´ sa gatesc ceva elaborat, dar nu prea am de niciunele, asa ca, musai, tre´sa merg sa-mi exercit dreptul de....cumparator, nu !?
Bineee, acusi ma-nbrac si-o-ntind la galop tropa-trop tropa-trop,spre zona comerciala.
Bun, mai intai verificam,
- card-ul, este?
Mmm,..este card-ul!
-Avem lichiditati virtuale pe el?
-Mmmm..avem ! bun asa, no ha´, pe cai!
Da, dar calul doarme-n grajd, ...
...hai,...sa-i dau desteptarea, cu tilincuta...sau...
c-un piuit,sau tziuit, na, ete ca functioneshte high-thech-ul...hihiiii
Na,...ca s-a trezit, clipeste tandru la mine si-mi face semne din toti ochii, sper sa nu-mi traga...
... vreo clapa, sau vreo copita,...
ete la ei,abia asteapta sa-i tesal cu pedala de acceleratie pe coame, sa le pun harnasamentul,...
...mai intai le vreific nivelul nutretului din iesle,...
Apoi, verific nivelul lubrifiantului din pantece, ...
...urmeaza sa-mi arunc un ochii spre vasul din care se adapa , cum , nu stiti?
... inspectez acel vas din care armasarii isi extrag acel lichid racoritor atunci cand isi incing potcoavele galopand.
Bah, sa aruncam o ochiada si p´acolo, ....
...la o inspectie vizuala a starii tehnice si-a gradului de uzura a potcoavelor,...
Amu,...verific functionarea corecta a farurilor, si a lampilor de semnalizare de la birja,...
... asa m-a invatat pe mine un nene atunci cand am fost la shcoala de shofat , adica ,sa conduc hergeliile de foarte multi CP,....
... acum nu-i mai numesc asa, cica le zice KW-uri,dar eu ii transorm in CP-uri si tot asa-i strig atunci cand stam de vorba numai noi, adica io cu ei.
...bun, pan-aci toate bune si la locul lor,dar sa nu uit scopul , procurarea ingredientelor necesare gatirii unui menuu, asa ca...
... introduc cheia in contact, verific daca frana de ajutor este actionata si maneta schimbatorului este introdusa in vreo treapta a cutiei de viteze, nu este, bun, ...
...optional, pot actiona demarorul printr-o invartire a cheii in contact, sau prin telecomandare, am s-o fac prin invartirea cheii,...
... dimineata nu strica putin sport extrem, am invartit-o, si,
Ha,...minunea s-a produs, hehehe, se aude , phooi, trapul hergheliei, ...
...un trap al hergheliei pe la vreo 900 si ceva rot/ min. tropa trop, tropa trop, acum la pas, mai incolo la galop....hehehehe!
No, shedeti bland ca nu ma reped, ca berbecul, sa demarez imediat, evident,...
... asptept sa atinga tropaitul hergheliei pragul de temperatura optim unei exploatari in regim normal de functionare,... undeva pe dincolo de 80°C,...
... intre timp, imi aprind o tigara, aaa , a pornit climastrognica, apoi imi scot pixul si nottes-ul din suport si-mi alcatuiesc lista cu ingredientele ce-mi sunt necesare unei gateli de toata isprava, dupa gust mon cher, dupa gust, dupa culoare, si miros(aroma) , mon cher-chelitilor
hmmm...ia sa vedem ...pentru gatit, as avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

-una buc. 0,031gr.set L.I. Diafan, fin dantelat,de preferat neagru, hmmm,..sau alb, eventual rosu, in caz ca,...mmmmmm....
... mai stii, te pui la mintea alora, dupa o asemenea inzapezire a carosabilului distribuitorii au anulat temporar aprovizionarea supermarketului cu produsele pe care le-as fi dorit,asa ca, in caz ca, functionam pe sistem optativ,...
... variante multiple, c-altfel plecam cu sacosa goala si ramanem nepapati,
-una buc. TM+ tdm intr-o paleta coloristica diversificata, musai sa fie proaspete si produse de un procesator consacrat, in bransha, mmbene pan´aci...amu:
-3 buc. Unguent,....eventual, un set.asortat, lichide aromatice,bre...
-una buc.carcasa tigru siberian,transat, proportionat corespunzator, bine tabacit, captusit, si frumos ambalat intr-o caserola special-funduita...
-una preche cobre adulte, dar merge si-un piton jun,cu dubla intrare si musai cu toc cui, peste 10cm, sau sapte, tot de sarpe , de dudau, ca sa muste din dusmani si sa le-nvenineze ochiadele, expediate pe sub ...hmmm..(asta-i traditionala, in trend, á la guta, sau á la vita, chinuitu´ala de-si zice copil minune)
-zarzavat asortat buchetat cu trandafiri la coshulet traditional, culoarea, nu v-o spun,...
... c-are sa va lase gura apa, o sa va irite papilele gustative, si-i bai mare, o sa umblati in limba dupa un asa bucatar,hehehe...
-una buc. patratel cretat de culoare alba, pe care am sa scriu olograf; data, ora, locatia, si un I.l0vEU, evdent,semnat monogramic
-si cam atat...in rest,...modul de preparare, temperaturile atinse in procesul de productie cat si fondul sonor ambiental din spatiul desfashurarii evenimentului culinar v sunt binecunoscute , ...
...daca nu, atunci va puteti imagina, cel putin...
...Spuneti voi, daca n-am reusit sa gatesc femeia mai ceva decat ar fi reusit ea, sa gateasca, sa se gateasca, sa se gandeasca ?...sau sa se fi gatit, sa se ...eeee!? Sa se...ce spuneti de un asa bucatar, is-cu-sit, barbatul este cel mai bun bucatar, stie sa gateasca, ... ´au nu!?...

Pofta Buna, conitelor ! papati tot,tot,tot!....

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 15:08

maaaare mester, ce sa zic ?!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

788 mesaje
Membru din: 29/03/2011
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 17:59

femeia are esperienta vietii, bre! toata ziua-n bucatarie, imposibil sa nu invete ceva

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Martie 2012, ora 04:06

Pizza originala

Cascaval
Brinza
Pasta de rosii
Pasta de ardei
Blat sau piine
Lapte
Unt
Smintina
Oua
Salam
Amestec de condimente uscate
Usturoi
Ceapa
Ardei
Rosii
Ciuperci

Se baga la frigider si se consuma pe rind....pe indelete.....

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 6 Martie 2012, ora 07:01

De la: nastasemihail, la data 2012-03-06 04:06:42Pizza originala

Cascaval
Brinza
Pasta de rosii
Pasta de ardei
Blat sau piine
Lapte
Unt
Smintina
Oua
Salam
Amestec de condimente uscate
Usturoi
Ceapa
Ardei
Rosii
Ciuperci

Se baga la frigider si se consuma pe rind....pe indelete.....


clar : e cea mai originala reteta !

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Martie 2012, ora 04:51

De la: 9am25_o, la data 2012-03-05 12:53:02
De la: Tramp, la data 2012-03-05 12:17:11IEPURE LA CUPTOR
-Un iepure de 1-1,5Kg

Ingrediente pentru PAT
1 ceapa
1 morcov
1 telina potrivita
5 catei usturoi
1 lingura vegeta
200 ml de vin alb

Mod de preparare a patului
Intr-un castron punem apa, adaugam ceapa, morcovul ,telina si usturoiul taiate felii,vinul si condimentam cu vegeta,patul

Punem carnea in aceast pat si o lasam in frigider 12 ore .

Mod de pregatire,
Scoatem carnea din pat si o lasam la scurs 15-20 minute ,intr-o strecuratoare.
In alta strecuratoare punem la scurs ceapa, morcovul si usturoiul, care au fost cu iepurele in pat.

Pasta,ingrediente
-ulei de maslin
-margarina 80% grasime
-veget
-boia dulce de ardei
-combintie de piper (negru,verde,alb si pimant)
-sare dupa gust

Prepararea pastei
Se ia un bol, se pune in el :doua linguri de ulei de masline, margarina, vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare, amestecam totul pana se va obtine o pasta omogena.

Se unge o tava cu ulei, carnea de iepure gata scursa, o ungem peste tot cu pasta si o punem in tava
Peste carne frumos asezata in tava,punem legumele, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor
-Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul.
POFTA BUNA si nu uitati si de un pahar cu vin rosu!




PRAJITI in sos chishcant , flanbati cu napalm so cocktailuri molotoave.



Hei, barbatii sunt cei mai buni, bucatari?
Daca zici tu asa, apai no, asa sa fie !
Ia sa-ncerc io, pe persoana fizica, hihihihi... sa gatesc ceva.
Iac´ta ,am intrat in bucatarie sa-ncerc a gati ceva...dar dupa cum observ, prin acest laborator superdotat, tre´ sa gatesc ceva elaborat, dar nu prea am de niciunele, asa ca, musai, tre´sa merg sa-mi exercit dreptul de....cumparator, nu !?
Bineee, acusi ma-nbrac si-o-ntind la galop tropa-trop tropa-trop,spre zona comerciala.
Bun, mai intai verificam,
- card-ul, este?
Mmm,..este card-ul!
-Avem lichiditati virtuale pe el?
-Mmmm..avem ! bun asa, no ha´, pe cai!
Da, dar calul doarme-n grajd, ...
...hai,...sa-i dau desteptarea, cu tilincuta...sau...
c-un piuit,sau tziuit, na, ete ca functioneshte high-thech-ul...hihiiii
Na,...ca s-a trezit, clipeste tandru la mine si-mi face semne din toti ochii, sper sa nu-mi traga...
... vreo clapa, sau vreo copita,...
ete la ei,abia asteapta sa-i tesal cu pedala de acceleratie pe coame, sa le pun harnasamentul,...
...mai intai le vreific nivelul nutretului din iesle,...
Apoi, verific nivelul lubrifiantului din pantece, ...
...urmeaza sa-mi arunc un ochii spre vasul din care se adapa , cum , nu stiti?
... inspectez acel vas din care armasarii isi extrag acel lichid racoritor atunci cand isi incing potcoavele galopand.
Bah, sa aruncam o ochiada si p´acolo, ....
...la o inspectie vizuala a starii tehnice si-a gradului de uzura a potcoavelor,...
Amu,...verific functionarea corecta a farurilor, si a lampilor de semnalizare de la birja,...
... asa m-a invatat pe mine un nene atunci cand am fost la shcoala de shofat , adica ,sa conduc hergeliile de foarte multi CP,....
... acum nu-i mai numesc asa, cica le zice KW-uri,dar eu ii transorm in CP-uri si tot asa-i strig atunci cand stam de vorba numai noi, adica io cu ei.
...bun, pan-aci toate bune si la locul lor,dar sa nu uit scopul , procurarea ingredientelor necesare gatirii unui menuu, asa ca...
... introduc cheia in contact, verific daca frana de ajutor este actionata si maneta schimbatorului este introdusa in vreo treapta a cutiei de viteze, nu este, bun, ...
...optional, pot actiona demarorul printr-o invartire a cheii in contact, sau prin telecomandare, am s-o fac prin invartirea cheii,...
... dimineata nu strica putin sport extrem, am invartit-o, si,
Ha,...minunea s-a produs, hehehe, se aude , phooi, trapul hergheliei, ...
...un trap al hergheliei pe la vreo 900 si ceva rot/ min. tropa trop, tropa trop, acum la pas, mai incolo la galop....hehehehe!
No, shedeti bland ca nu ma reped, ca berbecul, sa demarez imediat, evident,...
... asptept sa atinga tropaitul hergheliei pragul de temperatura optim unei exploatari in regim normal de functionare,... undeva pe dincolo de 80°C,...
... intre timp, imi aprind o tigara, aaa , a pornit climastrognica, apoi imi scot pixul si nottes-ul din suport si-mi alcatuiesc lista cu ingredientele ce-mi sunt necesare unei gateli de toata isprava, dupa gust mon cher, dupa gust, dupa culoare, si miros(aroma) , mon cher-chelitilor
hmmm...ia sa vedem ...pentru gatit, as avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

-una buc. 0,031gr.set L.I. Diafan, fin dantelat,de preferat neagru, hmmm,..sau alb, eventual rosu, in caz ca,...mmmmmm....
... mai stii, te pui la mintea alora, dupa o asemenea inzapezire a carosabilului distribuitorii au anulat temporar aprovizionarea supermarketului cu produsele pe care le-as fi dorit,asa ca, in caz ca, functionam pe sistem optativ,...
... variante multiple, c-altfel plecam cu sacosa goala si ramanem nepapati,
-una buc. TM+ tdm intr-o paleta coloristica diversificata, musai sa fie proaspete si produse de un procesator consacrat, in bransha, mmbene pan´aci...amu:
-3 buc. Unguent,....eventual, un set.asortat, lichide aromatice,bre...
-una buc.carcasa tigru siberian,transat, proportionat corespunzator, bine tabacit, captusit, si frumos ambalat intr-o caserola special-funduita...
-una preche cobre adulte, dar merge si-un piton jun,cu dubla intrare si musai cu toc cui, peste 10cm, sau sapte, tot de sarpe , de dudau, ca sa muste din dusmani si sa le-nvenineze ochiadele, expediate pe sub ...hmmm..(asta-i traditionala, in trend, á la guta, sau á la vita, chinuitu´ala de-si zice copil minune)
-zarzavat asortat buchetat cu trandafiri la coshulet traditional, culoarea, nu v-o spun,...
... c-are sa va lase gura apa, o sa va irite papilele gustative, si-i bai mare, o sa umblati in limba dupa un asa bucatar,hehehe...
-una buc. patratel cretat de culoare alba, pe care am sa scriu olograf; data, ora, locatia, si un I.l0vEU, evdent,semnat monogramic
-si cam atat...in rest,...modul de preparare, temperaturile atinse in procesul de productie cat si fondul sonor ambiental din spatiul desfashurarii evenimentului culinar v sunt binecunoscute , ...
...daca nu, atunci va puteti imagina, cel putin...
...Spuneti voi, daca n-am reusit sa gatesc femeia mai ceva decat ar fi reusit ea, sa gateasca, sa se gateasca, sa se gandeasca ?...sau sa se fi gatit, sa se ...eeee!? Sa se...ce spuneti de un asa bucatar, is-cu-sit, barbatul este cel mai bun bucatar, stie sa gateasca, ... ´au nu!?...

Pofta Buna, conitelor ! papati tot,tot,tot!....

Te-a gidilat nevasta de ai atita limbarnita.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Martie 2012, ora 04:52

De la: gabigabi2, la data 2012-03-06 07:01:57
De la: nastasemihail, la data 2012-03-06 04:06:42Pizza originala

Cascaval
Brinza
Pasta de rosii
Pasta de ardei
Blat sau piine
Lapte
Unt
Smintina
Oua
Salam
Amestec de condimente uscate
Usturoi
Ceapa
Ardei
Rosii
Ciuperci

Se baga la frigider si se consuma pe rind....pe indelete.....


clar : e cea mai originala reteta !

Toate merg pe principiul asta. Noroc cu stomacul.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 13:11

De la: nastasemihail, la data 2012-03-07 04:52:55
De la: gabigabi2, la data 2012-03-06 07:01:57
De la: nastasemihail, la data 2012-03-06 04:06:42Pizza originala

Cascaval
Brinza
Pasta de rosii
Pasta de ardei
Blat sau piine
Lapte
Unt
Smintina
Oua
Salam
Amestec de condimente uscate
Usturoi
Ceapa
Ardei
Rosii
Ciuperci

Se baga la frigider si se consuma pe rind....pe indelete.....


clar : e cea mai originala reteta !

Toate merg pe principiul asta. Noroc cu stomacul.


Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Martie 2012, ora 15:21

De la: Emilescu, la data 2012-02-29 18:32:50io...m-am gindit sa chemam o moldoveanca sa se ocupe de ... bucatarie

cheam-o!
treb'e viza?

Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Martie 2012, ora 22:28

Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 26 Martie 2012, ora 16:26

De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


da' ce treaba ai tu cu pastele catolic ? ca nu te'oi fi convertit ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

36 mesaje
Membru din: 26/03/2012
Postat pe: 26 Martie 2012, ora 16:32

De la: gabigabi2, la data 2012-03-26 16:26:49
De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


da' ce treaba ai tu cu pastele catolic ? ca nu te'oi fi convertit ?



www.youtube.com/watch?v=Fdbi0TbsK_Y&feature=related
oac oac ​​diri diri da
www.youtube.com/watch?v=jRxzBD4zKUo&feature=related
ceata lui Pitigoi


gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 26 Martie 2012, ora 16:38


Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Martie 2012, ora 16:46

De la: gabigabi2, la data 2012-03-26 16:26:49
De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


da' ce treaba ai tu cu pastele catolic ? ca nu te'oi fi convertit ?

E catolica....dupa ....pisica....

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Martie 2012, ora 16:47

De la: Tramp, la data 2012-03-13 13:11:24
De la: nastasemihail, la data 2012-03-07 04:52:55
De la: gabigabi2, la data 2012-03-06 07:01:57
De la: nastasemihail, la data 2012-03-06 04:06:42Pizza originala

Cascaval
Brinza
Pasta de rosii
Pasta de ardei
Blat sau piine
Lapte
Unt
Smintina
Oua
Salam
Amestec de condimente uscate
Usturoi
Ceapa
Ardei
Rosii
Ciuperci

Se baga la frigider si se consuma pe rind....pe indelete.....


clar : e cea mai originala reteta !

Toate merg pe principiul asta. Noroc cu stomacul.


La mine acasa, cam asa maninc. Si nu numai atit, nici nu le mai incalzesc. Direct din frigider.
efectul unor energizari si fortifiante. Dar noptile.....

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

36 mesaje
Membru din: 26/03/2012
Postat pe: 26 Martie 2012, ora 16:50

www.youtube.com/watch?v=efEePMWO0gw&feature=related

gainusa cea motata este tare ingamfata
face un ou la saptamana si se lauda o luna
gainusa cea motata este tare ingamfata
face un ou la saptamana si se lauda o luna
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
de atata infumurare, face o larma-ngrozitoare
de crezi ca s-a luat la sfada cu tot norodul din ograda
de atata infumurare, face o larma-ngrozitoare
de crezi ca s-a luat la sfada cu tot norodul din ograda
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac



nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Martie 2012, ora 16:53

De la: 9am251612, la data 2012-03-26 16:50:04www.youtube.com/watch?v=efEePMWO0gw&feature=related

gainusa cea motata este tare ingamfata
face un ou la saptamana si se lauda o luna
gainusa cea motata este tare ingamfata
face un ou la saptamana si se lauda o luna
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
de atata infumurare, face o larma-ngrozitoare
de crezi ca s-a luat la sfada cu tot norodul din ograda
de atata infumurare, face o larma-ngrozitoare
de crezi ca s-a luat la sfada cu tot norodul din ograda
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac
cotcodac, cotcodac, oua pentru cozonac


Vezi ca se interpreteaza.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
myriam_bozen

4016 mesaje
Membru din: 7/03/2011
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Martie 2012, ora 20:31

De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


Am sa-ti povestesc cate ceva din ce am observat eu la catolicii din Italia .
In primul rand nu vopsesc ouale. S-a pierdut traditia. In unele zone impodobesc mici copacei sau suporturi( la 50 cm. inaltime) cu oua pictate ( din plastic cred, fiecare dupa gust).
Prin satuletele cu traditii bine mentinute trece preotul si binecuvanteaza cosuletul cu oua (albe ), pus pe masa de gospodina casei.
Ouale apoi sunt folosite la mancarea pt. Pasti...la dulciuri , tarte, etc.
Mancare traditionala... fiecare isi face meniul cum pofteste , in functie de regiuni.
Desigur servesc un aperitiv, apoi , primul fel ..baza paste gatite in "n" moduri, secondo ...carne sau peste, acompaniate de salate sau diverse legume pregatite dupa gust, in functie de zona.
Sunt convinsa ca cei din sud, inconjurati de mare prefera pestele, pe cand cei din nord vor prefera carnea de iepure , sau ...altceva.
Ca si cozonac de Pasti au Colomba , care este cozonacul in forma de porumbel. Si acesta se gaseste pregatit in foarte multe moduri...umplut , tras in ciocolata sau cu multe adaosuri pe deasupra. Pentru Craciun e cel in forma innalta ,putin tzuguiata... Panetone.
Post innainte de Pasti si de Craciun ...unii tin vinerea, in sensul ca nu se mananca carne, dar se mananca peste.
Subliniez sunt " diverse" ce le-am observat in trecere.
Totul difera de la o zona / de la o regiune la alta, ca si la noi de altfel.




Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Martie 2012, ora 20:41

De la: myriam_bozen, la data 2012-03-26 20:31:52
De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


Am sa-ti povestesc cate ceva din ce am observat eu la catolicii din Italia .
In primul rand nu vopsesc ouale. S-a pierdut traditia. In unele zone impodobesc mici copacei sau suporturi( la 50 cm. inaltime) cu oua pictate ( din plastic cred, fiecare dupa gust).
Prin satuletele cu traditii bine mentinute trece preotul si binecuvanteaza cosuletul cu oua (albe ), pus pe masa de gospodina casei.
Ouale apoi sunt folosite la mancarea pt. Pasti...la dulciuri , tarte, etc.
Mancare traditionala... fiecare isi face meniul cum pofteste , in functie de regiuni.
Desigur servesc un aperitiv, apoi , primul fel ..baza paste gatite in "n" moduri, secondo ...carne sau peste, acompaniate de salate sau diverse legume pregatite dupa gust, in functie de zona.
Sunt convinsa ca cei din sud, inconjurati de mare prefera pestele, pe cand cei din nord vor prefera carnea de iepure , sau ...altceva.
Ca si cozonac de Pasti au Colomba , care este cozonacul in forma de porumbel. Si acesta se gaseste pregatit in foarte multe moduri...umplut , tras in ciocolata sau cu multe adaosuri pe deasupra. Pentru Craciun e cel in forma innalta ,putin tzuguiata... Panetone.
Post innainte de Pasti si de Craciun ...unii tin vinerea, in sensul ca nu se mananca carne, dar se mananca peste.
Subliniez sunt " diverse" ce le-am observat in trecere.
Totul difera de la o zona / de la o regiune la alta, ca si la noi de altfel.





Multumesc mi se pare straniu ca nu mai vopsesc ouale, ce era asa greu?! si paste...hmmm..

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Martie 2012, ora 20:43

De la: nastasemihail, la data 2012-03-26 16:46:24
De la: gabigabi2, la data 2012-03-26 16:26:49
De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


da' ce treaba ai tu cu pastele catolic ? ca nu te'oi fi convertit ?

E catolica....dupa ....pisica....



Sotul e catolic....si as vrea sa ii fac preparate cat mai apropiate de amintirile lui..din Ardeal, nimeni?

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
myriam_bozen

4016 mesaje
Membru din: 7/03/2011
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Martie 2012, ora 21:31

De la: _Ingrid, la data 2012-03-26 20:41:39
De la: myriam_bozen, la data 2012-03-26 20:31:52
De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


Am sa-ti povestesc cate ceva din ce am observat eu la catolicii din Italia .
In primul rand nu vopsesc ouale. S-a pierdut traditia. In unele zone impodobesc mici copacei sau suporturi( la 50 cm. inaltime) cu oua pictate ( din plastic cred, fiecare dupa gust).
Prin satuletele cu traditii bine mentinute trece preotul si binecuvanteaza cosuletul cu oua (albe ), pus pe masa de gospodina casei.
Ouale apoi sunt folosite la mancarea pt. Pasti...la dulciuri , tarte, etc.
Mancare traditionala... fiecare isi face meniul cum pofteste , in functie de regiuni.
Desigur servesc un aperitiv, apoi , primul fel ..baza paste gatite in "n" moduri, secondo ...carne sau peste, acompaniate de salate sau diverse legume pregatite dupa gust, in functie de zona.
Sunt convinsa ca cei din sud, inconjurati de mare prefera pestele, pe cand cei din nord vor prefera carnea de iepure , sau ...altceva.
Ca si cozonac de Pasti au Colomba , care este cozonacul in forma de porumbel. Si acesta se gaseste pregatit in foarte multe moduri...umplut , tras in ciocolata sau cu multe adaosuri pe deasupra. Pentru Craciun e cel in forma innalta ,putin tzuguiata... Panetone.
Post innainte de Pasti si de Craciun ...unii tin vinerea, in sensul ca nu se mananca carne, dar se mananca peste.
Subliniez sunt " diverse" ce le-am observat in trecere.
Totul difera de la o zona / de la o regiune la alta, ca si la noi de altfel.





Multumesc mi se pare straniu ca nu mai vopsesc ouale, ce era asa greu?! si paste...hmmm..


S-a pierdut traditia.
In ziua de azi f. multi barbati merg la cursurile de gatit / de bucatarie , pt. ca femeile nu mai au timp sa stea la cratita. Ele dupa ce ies de la munca merg la sala de gimnastica, sambata si duminica ,la plimbare, la film sau la o cafea, ca fetele libere. 3 ore in bucatarie , in picioare, sa faca sarmale sau cine stie ce mancare elaborata...? Nici vorba.

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 10 Aprilie 2012, ora 08:13

De la: _Ingrid, la data 2012-03-26 20:41:39
De la: myriam_bozen, la data 2012-03-26 20:31:52
De la: _Ingrid, la data 2012-03-25 22:28:38Alo..alo..alo...alo.........

E vreun catolic prin preajma.?...preajma...preajma...preajma.....

Ma intereseaza ce se mananca de Pasti in mod obisnuit la catolici si eventual retete de dulciuri care se fac cu aceasta ocazie.

Sa se pregateasca ortodocsii, pe ei ii intreb saptamana viitoare!


Am sa-ti povestesc cate ceva din ce am observat eu la catolicii din Italia .
In primul rand nu vopsesc ouale. S-a pierdut traditia. In unele zone impodobesc mici copacei sau suporturi( la 50 cm. inaltime) cu oua pictate ( din plastic cred, fiecare dupa gust).
Prin satuletele cu traditii bine mentinute trece preotul si binecuvanteaza cosuletul cu oua (albe ), pus pe masa de gospodina casei.
Ouale apoi sunt folosite la mancarea pt. Pasti...la dulciuri , tarte, etc.
Mancare traditionala... fiecare isi face meniul cum pofteste , in functie de regiuni.
Desigur servesc un aperitiv, apoi , primul fel ..baza paste gatite in "n" moduri, secondo ...carne sau peste, acompaniate de salate sau diverse legume pregatite dupa gust, in functie de zona.
Sunt convinsa ca cei din sud, inconjurati de mare prefera pestele, pe cand cei din nord vor prefera carnea de iepure , sau ...altceva.
Ca si cozonac de Pasti au Colomba , care este cozonacul in forma de porumbel. Si acesta se gaseste pregatit in foarte multe moduri...umplut , tras in ciocolata sau cu multe adaosuri pe deasupra. Pentru Craciun e cel in forma innalta ,putin tzuguiata... Panetone.
Post innainte de Pasti si de Craciun ...unii tin vinerea, in sensul ca nu se mananca carne, dar se mananca peste.
Subliniez sunt " diverse" ce le-am observat in trecere.
Totul difera de la o zona / de la o regiune la alta, ca si la noi de altfel.





Multumesc mi se pare straniu ca nu mai vopsesc ouale, ce era asa greu?! si paste...hmmm..

Ouale vopsite natural.......................................................

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:16

............Se ia spanacul,se spala bine,bine!
....se pune in cratita cu tot cu apa ce a ramas pe el
......se lasa pe foc,atat cat se inmoaie in aburii putini de la apa lasata pe el
........devine la culoare un verde frumos la privire
....se opreste focul si se lasa in cratita ,doua trei minute cu un capac deasupra
.....se scoate si se pune intr-un bol
...se pune ulei de masline extra virgin
...se stoarce o jumatate de lamaie
.......se serv este cu .....................!

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:18

Slanina cu ceapa si cu paine prajita!Palinca inainte sau dupa...............!

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 13:28

Doanelor..............................incercati toate reteta de spanac????

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 13:37

De la: Tramp, la data 2012-04-17 13:28:42 Doanelor..............................incercati toate reteta de spanac????


Eu daaa...imi place spanacul, dar ma deranjeaza ca ramane asa putin dupa ce-l oparesti..
Am dat-o pe buruieni tare de tot, si de Pasti am facut un stufat de mare angajament.

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

4095 mesaje
Membru din: 24/10/2011
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 13:41

mai am si acuma spanac dinainte de Paste...il mananc cu friptura de miel

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 14:09

De la: _Ingrid, la data 2012-04-17 13:37:51
De la: Tramp, la data 2012-04-17 13:28:42 Doanelor..............................incercati toate reteta de spanac????


Eu daaa...imi place spanacul, dar ma deranjeaza ca ramane asa putin dupa ce-l oparesti..
Am dat-o pe buruieni tare de tot, si de Pasti am facut un stufat de mare angajament.

Dintre toate buruienile ,cea mai buna buruiana-i carnea!

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 14:10

De la: syster, la data 2012-04-17 13:41:02mai am si acuma spanac dinainte de Paste...il mananc cu friptura de miel

beii,dar ce miel ai pregatit,iti ajuge de la un pascut la altul?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

4095 mesaje
Membru din: 24/10/2011
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 14:23

De la: Tramp, la data 2012-04-17 14:10:49
De la: syster, la data 2012-04-17 13:41:02mai am si acuma spanac dinainte de Paste...il mananc cu friptura de miel

beii,dar ce miel ai pregatit,iti ajuge de la un pascut la altul?

in paradisul meu, cu o paine hranesc toata turma

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului BUCATARIA,paradisul femeilor!
Mergi la: