back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator

Pagini: << 288 289 290 291 292 293 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2014, ora 16:50

upsss, mare uituca sunt : dupa modelul listei cu "dulcegariile" spuse mie de catre pro B, e drept, citeva , pot sa-ti fac si eu una tie, cu Adevarurile servite tie de catre cei antiB ? !
neeee, stai linistit , ca mi-ar fura mult timp s'as ocupa prea mult spatiu....de altfel, tocmai ce ti-am repostat niste discutii cu Dorinel, cu Vania , cu " sobolanul"....oameni neplacut impresionati de tine si frustrarile tale manifestate atit de urit in spatiul virtual - chiar public as putea spune , ca si mine !

Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2014, ora 20:16

De la: gabigabi2, la data 2014-05-08 16:37:52gata draga , m-am stabilizat : esti Mytcor ....ca cite alte infatisari ai avut si ai si o sa mai ai, io nu le mai tin socoteala ca m-am plictisit ...

astazi te-ai "stabilizat", OK., ma bucur, dar maine, cine voi fi ?
pregateste-ti un nickname sofistcat.
ai trecut vreodata prin cabinetul unui medic psihiatru ?
ai dreptu sa nu-mi raspunzi la intrebare.

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2014, ora 10:17

dat fiindca esti omul cameleon, nu ma-ntreba pe mine cine vei fi miine, ci intreaba-te pe tine !
si, apropo de cabinetul unui psihiatru , oare Cine se plimba cu canapeaua furata din cabinet, pe forum ! ia, ghici cine !? da' ai voie sa nu-mi raspunzi !

Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2014, ora 13:33

De la: gabigabi2, la data 2014-05-10 10:17:03dat fiindca esti omul cameleon, nu ma-ntreba pe mine cine vei fi miine, ci intreaba-te pe tine !
si, apropo de cabinetul unui psihiatru , oare Cine se plimba cu canapeaua furata din cabinet, pe forum ! ia, ghici cine !? da' ai voie sa nu-mi raspunzi !

Delirezi continuu...

De la: gabigabi2, la data 2014-05-09 18:46:06

baga-te la politicute si ti-o iei pe coaja imediat daca ai chef de ' o cearta cum se cuvine !

altceva mai stii, Partoneta inepta?
ia-ti doza de medcamente sau mergi la un sarlatan ordinar sa-ti eechilibreze aura ca, e vai si-amar de karma pe care o traiesti, proastaKarma ti-a mai harazit divinitatea, calmeaza-te !

www.youtube.com/watch?v=0dfZ9BXaNyE

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2014, ora 15:14

De la: _haakon_, la data 2014-05-10 13:33:42
De la: gabigabi2, la data 2014-05-10 10:17:03dat fiindca esti omul cameleon, nu ma-ntreba pe mine cine vei fi miine, ci intreaba-te pe tine !

Delirezi continuu...

baga-te la politicute si ti-o iei pe coaja imediat daca ai chef de ' o cearta cum se cuvine !

ia-ti doza de medcamente sau mergi la un sarlatan ordinar sa-ti eechilibreze aura ca, e vai si-amar de karma pe care o traiesti, proastaKarma ti-a mai harazit divinitatea, calmeaza-te !

hehehe, care-i poanta cu citarea acelui fragment : " baga-te la politicute....." ? dar de ce ai mincat o juma' de fraza de acolo, ca sa nu se mai inteleaga ce-am zis si sa "demonstrezi cit de "inepta " sunt eu ?
poi, moi canapeluta , prin trunchiere , nu demonstrezi decit manipularea si mistificarea la care te pricepi la fel de bine ca "excelenta sa" !

Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2014, ora 16:41

De la: gabigabi2, la data 2014-05-10 15:14:54
De la: _haakon_, la data 2014-05-10 13:33:42

Delirezi continuu...

hehehe, care-i poanta cu citarea acelui fragment : " baga-te la politicute....." ? dar de ce ai mincat o juma' de fraza de acolo, ca sa nu se mai inteleaga ce-am zis si sa "demonstrezi cit de "inepta " sunt eu ?
poi, moi canapeluta , prin trunchiere , nu demonstrezi decit manipularea si mistificarea la care te pricepi la fel de bine ca "excelenta sa" !

esentialul era suficient, restul blablaurilor prisoseau deoarece erau adresate altcuiva,insa mentalitea pe care o demonstrezi zilnic, cat si elementele care te caracterizeaza din punct de vedere comportamental , sunt elocvent-edificatoare pentru orice persoana care poseda un minim simt al realitaii.

hai, converseaza-te cu vinerea neagra ca m-ai plictisit cu ifosele de snoaba stupida.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2014, ora 16:44

si care-i RELEVANTA, musiu Canapea ?
la raspunsul Piratului cu " DAIA" asa a scris, asa citez , CE alt raspuns mergea ? dar tu NU STII de gluma, iti lipseste simtul umorului, tu avind doar UMORI !

Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2014, ora 17:56

De la: gabigabi2, la data 2014-05-10 16:44:45si care-i RELEVANTA, musiu Canapea ?
la raspunsul Piratului cu " DAIA" asa a scris, asa citez , CE alt raspuns mergea ? dar tu NU STII de gluma, iti lipseste simtul umorului, tu avind doar UMORI !

ai ajuns sa dormi pe canapea?
nashpa!

exact cum afirma @1454, "esti cu muuuuuult maiproasta decat prevede legea" si de-o nesimtire colosala, adaug eu.

PDL

981 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 10 Mai 2014, ora 21:07

De la: gabigabi2, la data 2014-05-10 16:44:45si care-i RELEVANTA, musiu Canapea ?

Se pare ca ti/ai gasit nanasul Gaby.Acuma pot sa fiu linistit!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2014, ora 08:59

De la: PDL, la data 2014-05-10 21:07:04

Se pare ca ti/ai gasit nanasul Gaby.Acuma pot sa fiu linistit!

ti se pare ....si lui i se pare asta si nu ma mira de ce aveti o asa impresie : ptr. ca percepeti realitatea eronat , incepind de la exceptionala prestatie politica a excelentei care a Ingropat RO , pina la cit de "nas " imi este acest TORTIONAR democratic si european ,fix ca si tine, pe masura STAPINULUI vostru !

PDL

981 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2014, ora 20:49

DEREALIZAREA PNL

Conceptul denegarii realitatii poate caracteriza individul sau grupul social in momentul in care care refuza a vedea realitatea sau ii deturneaza imaginea ei ,desi aceasta exissta si se desfasoara in jurul sau.

Cunosc un caz,in care o persoana feminina care facuse o fixatie pe o personalitate si care ,in disperre de situatie a scos si i-a aratat admiratoarei buletinul de identitate pe care la starea civila scria casatorit in timp ce admiratoarea citea mereu-calatorit.

In acest fel dialogul denegarii realitatii devenise un adevarat dialog al absurdului.

Din pacate denegarea realitatii ne apare astazi in PNL. la niste indivizi disperati,niste indivizi care nu vad ca in politica,si mai ales intr-un partid liberal,acest fenomen inseamna de fapt desprinderea de realitatea politica,sub amenintarea de a merge impotriva istoriei,mai ales cand vorbim de un mare si prestigios partid .

Luni de zile dl.Stolojan,Presedintele Tarii au atras atentia conducerii liberale ca merg pe un drum gresit.
Normal ar fi fost sa discute atunci,daca nu se puteau descurca singuri,si ar fi gasit urechi care sa-i asculte , ar fi obtinut sfaturi pentru a evita actuala degringolada.

In schimb,sfatuitorii de bine, au primit ce era mai rau,rabufniri de aroganta, insulte,trecerea insucceselor pe seama altora, demonizarea presedintelui tarii care i-a adus la putere si izolarea si expedierea in derizoriu al dlui Stolojan.

Imi amintesc advertismentul Presedintelui dat PNL:atentie la Stolojan.

In momentul de fata rasboiul este pierdut si putem spune ca dl. Tariceanu mai este la putere din motive conjucturale (intrarea in UE la 1 ianuarie 2007),oricand contractul PD/PNL poate, legal, duce la debarcarea sa.

Astfel o prevedere a protocolului spune ca postul de prim ministru va fi al acelui partid care are mai multi parlamentari.
Cei 30 de parlamentari in plus ai PNL se imputineaza vazand cu ochii si deja,estimativ a venit momentul ca ,aplicand protocolul Dl.Tariceanu sa cedeze PD postul.

Masa critica de care vorbea dl.Stolojan,cred ca s-a constituit in PNL,avand in vedere ca deja peste 27 de parlamentari liberali declara ca sustin platforma liberala a dlui Stolojan,dintre ei
5-6 facand parte din Conducerea Superioara de partid (care de altfel au si demisionat din functiile detinute).

Nesustinut parlamentar,indiscutabil ca dl.Tariceanu va face apel la PRM si PSD,instinctul puterii devenind de necontrolat la unii lideri PNL si, aceasta nu de acuma ci,chiar de pe vremea dlui.Campeanu sau Quintus.Pentru un post de ministru,liderii liberali au uitat repede de liberalism si principii.Iar daca au facut-o atunci,dece nu ar face-o si azi,mai ales ca asa zisii seniori ii inspira si povatuiesc si azi pe dl.Tariceanu si ceilalti petroliberali.

Daca mai punem in discutie ca sustinerea PC dupa 1 ianuarie nu va mai ,exista vom putea explica mai bine acea stare de dezastru pe care o traieste acuma dl.Tariceanu.

Pe linie de partid situatia este chiar mai rea.Grupul oligarh, petro-liberalii,cum li se spune acuma, chiar daca ar mai putea sa ramana la conducere,in mod artificial, respingerea de catre electorat ar duce la situatia ca PNL sa impartaseasca soarta PNTCD.

Dl.Stolojan si prietenii sai cresc in teritoriu si in sondaje ca voinicul din poveste,treptat se destrama intreaga structura oligarhica,daca pana si Cinteza a ales calea fugii (teoria vasului care se scufunda).

Daca curentul Stolojan va creste asa cum este acum,ori ce inhibitie legata de pastrarea posturilor,de lingusire a premierului va dispare si liberalii vor alege in masa platforma liberala a dizidentilor si vor forma polul de centru-dreapta in care curentul liberal va avea individualitate si va fi respectat.

Acum establishmentul Petro-liberal alege calea perdanta a denegarii realitatii,semn ca acesti oameni nu sunt adevarati politicieni si ca de fapt sunt doar maniaci ai puterii.

Ei au avut mana intinsa a adevaratilor liberali,li s-a cerut sa adere la platforma liberala,li s-a cerut sa determine conducerea vinovata sa faca pasul inapoi.

Dar ca si bolnavul grav care spera ,prin denegarea realitatii, ca se va vindeca,dl.Tariceanu si ai lui neaga realitatea si prefera realitatea iluziilor.

Rasboiul de ariergarda pe care il duc acum,cu metode murdare (excluderi, insulte, activarea mardeiasilor platiti din presa si Forumuri) nu va prelungi cu mult agonia unui sistem oligarhic,care si-a ales ca fundament pe cel mai stimat partid istoric,PNL.

Santajul ca cei care au semnat platforma liberala erau corupti si ca fiindca vor fi dati afara din PNL nu vor mai avea avantaje pare de un cinism pe care numai un om disperat il exteriorizeaza,dupa propria sa masura.

Amenintarea dlui Flutur si a altora,cu masuri drastice nu poate intimida pe adevaratii liberali,pe adevaratii oameni de caracter.

Treptat,aceasta junta va merge cu ochii inchisi, spre neantul politic,poate spunand in sinea lor ca nu inteleg,doar aveau majoritatea sefilor de filiale pe care chiar ei i-au numit.

Si totusi,imparatul este gol,va spune dl.Stefan din Piatra-Neamt,omul,presedintele de filiala judetiana,primar de municipiu si un stimat liberal in judet,care cu obstinatie a tinut si tine pe peretele vizibil din strada,portretul adevaratului Presedinte a PNL,Dl.Stolojan.
Pentru ca dl.Stefan nu musca mana care hraneste liberalismul si recunoaste ca fara Stolojan,Basescu,Musca,Boureanu,Stoica si multi altii,PNL nu si-ar juca azi rolul unui partid istoric,spre binele Romaniei.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2014, ora 09:49

hmmmm, ai schimbat discursul, Mosule ? acum cine merge pe drumul cu spini , Stolojan sau Basescu ?
oricum, Liberalul Stolojan s-a Lasat Calcat in Picioare de don Base' si indepartat , iar Intrebarea ramine de actualitate : DE CE ?
Cu CE era Santajabil si daca era Atunci si a fost trimis sa se trateze de'o boala grava..."Draga Stolo " , Acum Nu mai e santajabil ? de ce n-ar fi ? si de ce nu l-ar tine sub control in continuare aceeasi persoana care a spus ca-i santajabil ?

PDL

981 mesaje

Postat pe: 30 Mai 2014, ora 11:42

Nu cunosc sursa acestui text nesemnat de autor.

Subject:???!!!!

Ceaușescu garantase �mprumuturile contractate de la FMI cu aurul
Apusenilor! Ceea ce �tim, e c� la Ro�ia Montan� se afl� z�c�minte
foarte importante de arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan,
vanadium �i mai ales WOLFRAM, toate av�nd aplica�ii militare �i
industriale strategice. Wolframul, metalul cu punct de topire extrem
de �nalt, este folosit �n industria aero-spa�ial�, dar �i �n ogivele
nucleare. Wolframul se g�se�te doar �n dou� locuri pe planet�. �n
Afganistan �i �n Rom�nia, �n Mun�ii Apuseni. �n 1982, Rom�nia atingea
v�rful de plat� al datoriei de 11 miliarde USD c�tre FMI �i avea
nevoie de lichidit��i pentru a nu intra �n incapacitate de plat�.
Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plat� presupunea
cedarea aurului din Apuseni, cu care Rom�nia garantase �mprumuturile.
Institutul de Prospec�iuni �i Foraje �Geofizica� aduce la cuno�tin�a
lui Ceau�escu c� �n Apuseni, pe l�ng� aur se afl� �i alte comori
extrem de importante. Afl�nd acestea, Ceau�escu ia o decizie care
uime�te Planeta. �n loc s� permit� FMI-ului �nceperea exploat�rii din
Apuseni �i de la Ro�ia Montan�, Ceau�escu pl�te�te p�n� �n 1985 �ntreg
debitul de 11 miliarde USD. Eforturile �ntregii ��ri au fost imense.
Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului , energia
electric� era direc�ionat� 99% spre produc�ia industrial�, limit�nd
astfel �n multe cazuri accesul popula�iei la iluminatul casnic.
Efortul imens f�cut de popor �n acele vremuri viza indirect salvarea
z�c�mintelor din Mun�ii Apuseni, z�caminte girate ca de altfel �i
ast�zi FMI-ului. Pl�tirea datoriilor �nainte de termen a �nfuriat r�u
FMI-ul astfel c� am fost penaliza�i aspru prin aproape triplarea
dob�nzii de drept. Exact precum
un c�m�tar f�r� scrupule FMI-ul a mai luat un r�nd de piele de pe
noi, d�ndu-ne un nou termen pentru luna martie 1989.
Noul termen de 4 ani a fost din nou devansat de Ceau�escu, care cu
ajutorul sacrificiilor imense f�cute de popor reu�e�te s� str�ng� suma
total� care ne elibera de absolut orice datorie cu un an mai devreme!
Din 1988 Romania nu mai avea datorii �i nu doar din martie 1989 cum
unii tr�d�tori �ncearc� s� modifice adev�rul, pentru a ascunde de fapt
cele peste 18 miliarde avute �n plus la momentul atac�rii Rom�niei,
miliarde a c�ror urm� e �ngropat� deocamdat� �n filele dosarului
BANCOREX. Rom�nia era o ma�in� de f�cut bani, de f�cut valut� forte �i
nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul str�in Petre
Roman. Cele 18 miliarde avute �n plus se constituiau din lichidit�ți
bancare sub form� de rezerve valutare, creanțe și sume aflate �n curs
de achitare ca urmare a exporturilor efectuate. De ciud� c� Rom�nia nu
mai are datorii n-i s-a retras de�ndat� de c�tre S.U.A. �i Clauza
Na�iunii celei mai
Favorizate.
Plusul imens de 18 miliarde U.S.D. a �nceput s� produc� moderniz�ri �n
industrie. UM Cugir spre exemplu a fost dotat� cu strunguri noi-nou�e
suedeze, strunguri dotate cu CNC ( comand� numeric� computerizat�).
Inginerii de atunci au am�nat schimbarea liniilor tehnologice pe
diverse motive, iar dup� lovitura de stat din dec 1989 strungurile
moderne, utilajele noi destinate retehnologiz�rii, au r�mas la comand�
tot �n magazii. Nu numai la UM Cugir ci �n �ntreaga țar� s-a dat stop
punerii �n funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate. Industria
rom�neasc� trebuia oprit�. Utilajele noi, strunguri, freze, etc au
ajuns la fier vechi conform directivei date de str�inul Petre Roman,
actualmente parlamentar PNL.
F�r� a avea datorii majore , Ceau�escu pune la cale un plan de
exploatare al Apusenilor �nc� din 1985. FMI-ul �nnebune�te de-a
dreptul, Soros la fel. Planul cu b�taie lung� a lui Ceaușescu le d�
insomni și palpitații deoarece p�n� �n 2040 urmau s� se exploateze
intensiv z�c�mintele de aur, argint �i metale rare, ce urmau s� aduc�
Rom�niei un profit evaluat �n 2013 la nu mai pu�in de 400-500 miliarde
de euro !!! Profit!!! Deja se �ntrecea orice m�sur�. Rom�nia nu mai
avea nevoie de nimic din afar�, �i acoperea singur� necesarul intern,
exporta masiv, �i punea la cale �mpreun� cu China, Iranul �i Libia, o
replic� a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu trebuia
condamnat la moarte prin �mp�care �i Rom�nia condamnat� la jaf �i
s�r�cie! Care dintre dumneavoastr� n-ați str�nge cureaua �i nu a�i
agonisi b�nu� cu b�nu� timp de 8 ani pentru ca apoi s� tr�i�i 1000 de
ani voi �i neamul vostru �n
bog��ie �i prosperitate?
Mai mult dec�t at�t imagina�i-v� ce sume s-au pus �n joc de FMI, Soros
sau al�ii leza�i de independen�a noastr� financiar� pentru a se
cump�ra geologi (Gelu Voican Voiculescu a fost geolog la Ro�ia Montan�
p�n� la revolu�ie), bancheri ( Mugur Is�rescu a fost economist la
Institutul Bancar Mondial), economi�ti ( Stolojan si V�c�roiu au fost
colegi la Institutul National de Planificare Economic�) dar nu �n
ultim r�nd ingineri care s� am�ne retehnologizarea, merceologi care sa
deturneze fluxul de aprovizionare cu alimente, �? Aici a gre�it
Nicolae Ceau�escu DEOARECE tr�darea a venit de l�ng� el. Dar asta-i
alt� poveste la care n-am cum s� nu revin at�ta timp c�t sunt �n
via��. Am v�zut cu ochii mei scena teroristului prezentat la TVR1 pe
data de 23 dec 1989 , scen� care a sc�pat de controlul regiei �i care
din neaten�ia cameramanului la surprins �n continuare pe ofi�erul care
cic� l-ar fi prins pe a�a zisul
terorist cum �l felicita pe acesta!!!!!!!!!! �BRAVO M�I, hai c� te-ai
descurcat bine�, au fost cuvintele de laud� ce au sincronizat sur�sul
�mecheresc al acelui actor nenorocit! Am �nregistrarea, am ar�tat-o ca
atare mai multor prieteni�. �i spre uimirea mea am primit doar
r�spunsuri indiferente, ilogice �i parc� din partea unora c�rora le-a
fost �ters creierul. M� �ntreb cu sinceritate oare c��i mai au
procesorul mental intact �i curajul de a-�i ap�ra �ara neofilit. Oare
c��i solda�i mai are Rom�nia? Ceau�escu a demonstrat �n timpul
procesului � ilegal c� a fost un conduc�tor adev�rat ce nu face
compromisuri nici chiar �n fa�a mor�ii. Chiar �i acum dup� 24 �I CEVA
DE ANI , Iliescu �i ceilal�i poart�-n suflet frica c� Ceaușescu s-ar
putea �ntoarce. Ei simt ceva �i chiar au dreptate. Ceau�escu e �nc�
�viu� �i istoria-l va r�zbuna! Promit s� revin foarte cur�nd cu noi
informații despre
motivul secret ( din nou Ro�ia Montan�) al vizitei avute de Victoria
Nuland ( secretarul de stat American) la palatul Cotroceni și despre
posibila leg�tur� dintre cutremurul anunțat de aproape 1 an pe site-ul
oficial al ambasadei S.U.A. din București și nesupunerea Rom�niei de a
permite exploatarea z�c�mintelor din Apuseni dar nu numai! P�n� atunci
v� sugerez s� citi�i dac� nu �ti�i deja c�te ceva despre tehnologiile
HAARP, tehnologii capabile spun unii de declan�area cutremurelor
printre altele! Unele documente ale armatei americane arata lucrurile
mult mai clar: HAARP are scopul de a descoperi metode de �exploatare a
ionosferei in folosul Departamentului de Ap�rare� da interes

Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2014, ora 11:46

tataie, lasati mainstreamurile si legendele urbane, iata ceeea ce inseamna haarp:

beforeitsnews.com/science-and-technology/2012/10/darpa-reveals-h...
DARPA Reveals HAARP Plans For 2013

Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2014, ora 11:46

tataie, lasati mainstreamurile si legendele urbane, iata ceeea ce inseamna haarp:

beforeitsnews.com/science-and-technology/2012/10/darpa-reveals-h...
DARPA Reveals HAARP Plans For 2013

Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2014, ora 11:51

De la: gabigabi2, la data 2014-05-22 09:49:48hmmmm, ai schimbat discursul, Mosule ? acum cine merge pe drumul cu spini , Stolojan sau Basescu ?
oricum, Liberalul Stolojan s-a Lasat Calcat in Picioare de don Base' si indepartat , iar Intrebarea ramine de actualitate : DE CE ?
Cu CE era Santajabil si daca era Atunci si a fost trimis sa se trateze de'o boala grava..."Draga Stolo " , Acum Nu mai e santajabil ? de ce n-ar fi ? si de ce nu l-ar tine sub control in continuare aceeasi persoana care a spus ca-i santajabil ?

Partoneto, numai in trecut privesti si tot degeaba o faci, nu esti implicata direct si nici martor ocular nu ai fost, o tot lalai cu balverne diverse deoarece n-ai ce face. viitorul iti este indiferent, cum si pe ce cheltuieste guvernul banii contribuabilor te intereseaza, monitorizezi exercitiul bugetar si eficienta cheltuirii sumelor de bani de catre diferitele ministere sau banii din acel fond de rezerva la dispozitia pm-ului?
nu !
pe tine te intereseaza trecutul si ineptiile pe care le debitezi nonsalant.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2014, ora 17:01

De la: _haakon_, la data 2014-05-30 11:51:46
De la: gabigabi2, la data 2014-05-22 09:49:48hmmmm, ai schimbat discursul, Mosule ? acum cine merge pe drumul cu spini , Stolojan sau Basescu ?

Partoneto, numai in trecut privesti si tot degeaba o faci, nu esti implicata direct si nici martor ocular nu ai fost, o tot lalai cu balverne diverse deoarece n-ai ce face. viitorul iti este indiferent, cum si pe ce cheltuieste guvernul banii contribuabilor te intereseaza, monitorizezi exercitiul bugetar si eficienta cheltuirii sumelor de bani de catre diferitele ministere sau banii din acel fond de rezerva la dispozitia pm-ului?
nu !
pe tine te intereseaza trecutul si ineptiile pe care le debitezi nonsalant.

si daca as face alea - alea la ce mi-ar folosi ? nu exista o Curte de Conturi, Nu exista un Guvern, o Banca Nationala ?
si as vrea sa -mi spui ce intelegi prin Ineptie si de ce ceea ce spun eu, caci Asta este Adevarul in legatura cu Stolojan si Base' cel care l-a santajat si tu nu spui INEPTIA Maxima, ca eu ar trebui sa controlez TOT ? sa-l controlez si pe " Spinos" ?

PDL

981 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2014, ora 19:19

INTERNETUL:UN IMPERIU SOCIOPAT?
Cine a practicat cat de cat psihiatria,acum participand la viata unui internet,chiar pe acest forum,are impresia ca nu s-a departat prea tare de specificul psihiatric in care a trait,ba daca ar fi sa vorbim drept,cei despre care urmeaza sa vorbesc sunt chiar mai periculosi.De aceea se cuvine a face o anumita consideratie,in acest cadru mic ca spatiu,asupra sociopatiei si sociopatilor,in general,o categorie umana care nu este considerata ca boala si nu sunt supusi unor restrictii specifice medicale ci mai degraba sistemului judiciar.
Termenii de sociopatie,personalitate sociopata sau antisociala sunt termeni foarte controversati,fara o delimitare precisa,fiind vorba de indivizi greu adaptabili sau chiar inadaptabili la mediul social.Caracteristica acestor indivizi este comportamentul antisocial (delincvent sau chiar criminal),care incepe din copilarie sau adolescenta precoce,manifest�ndu-se in variate arii de manifestare sociala(relatii familiale,scoala,profesie,serviciul militar,casatorie si dece nu si pe internet,in parcuri,oriunde nu pot fi vazuti). Din acest punct de vede internetul,prin anonimatul pe care il asigura este o adevarata mana cereasca pentru desfasurarea acestor sociopatii.
Personalitatile sociopate apar deci ca un grup de personalitati caracterizate prin comportament antisocial,care actioneaza fara a tine cont de consecinte,av�nd ca principal stimul dorinta imediata,care la r�ndul ei se datoreste unei tolerante scazute la frustrare (in timp ce dorintele lor sunt in continua schimbare).Ori anonimatul de pe internet nu face decat sa le stimuleze disarmonia.
Exista doua tipuri de personalitate care intra in conflict cu societatea:
-personalitatile antisociale,caracterizate prin aceea ca se afla in permanent conflict cu regulile sociale si care nu profita sub nici o forma de educatie,de recompensa sau pedeapsa,prezent�nd in acelasi timp si un egocentrism exagerat;
-personalitatile asociale care au fost educati in familii anormale,amorale sau imorale,subculturale sau in alte situatii educative precare.Din aceste motive ei se identifica cu personalitatile dizarmonice si antisociale care le-au servit ca model.
Sociopatul este incapabil de loialitate sau de respect fata de altii sau de valorile sociale iar mediul de anonimat de pe internet,la fel cu scrisul pe garduri sau peretii WC-urilor ii stimuleaza,mai ales ca in aceste situatii pedeapsa este greu de aplicat.
Impulsivi,egoisti,inadaptabili,incapabili de a-si recunoaste vina si de a invata din experienta,tind mai degraba de a acuza pe altii pentru faptele lor antisociale,ei vad vinovatia doar la semenii lor si dece nu la intreaga societate care nu-i apreciaza si pe care vor sa o pedepseasca prin actele lor scabroase si imorale.
Aceste persoane ajung rar la medic,mai des la comisiile de expertiza medico-legale.
Sociopatiile,asa cum am mai aratat,debuteaza din copilarie sau din adolescenta timpurie cu neincadrarea in disciplina scolara,conflictele cu vecinii,profesorii sau colegii.Ca scolari ei nu pot suporta disciplina in clase,nu pot fi atenti la procesul de invatam�nt,disputele si violentele cu colegii sunt foarte frecvente.
Din experienta mea consider ca se pot gasi la sociopati urmatorul profil,sau portret robot de personalitate:
Ei sunt antipatici si mincinosi,nu se poate avea incredere in ei,nu au remuscare sau rusine,nu-si pot motiva actele antisociale.
Se remarca saracia judecatii si esecul invatarii din experienta vietii,egocentricitatea si incapacitatea de a iubi,saracia generala in relatiile afective majore,perspicacitate scazuta.
In viata sunt iresponsabili in relatiile interpersonale,pot avea adesea un comportamentul fanatic,cu sau fara consumul de alcool,viata sexuala impersonala,frivola,se integreaza greu in grup,esueaza in urmarirea unui plan in viata.
Se remarca de asemenea ura,incapat�narea,lipsa de rusine, scolarizarea la nivel inferior,lipsa in delicatetea sentimentelor,cer mult dar nu dau nimic. Cu toate acestea ei sunt satisfacuti,nu resimt sentimentul de anxietate,rusine,de vina sau remuscare.
Nu voi continua,deoarece studiul lor prezinta o literatura enorma si adesea ii putem gasi cel mai des in locurile de detentie.
Totusi,pe media electronica, sociopatii au gasit un mediu prielnic, Aici isi etaleaza nu numai lipsa de cultura dar si trasaturile lor patologice, ura,fanatismul,limbajul coprologic.Lipseste cea mai mica urma de respect interuman.Asa zisii lor adeversari sunt tratati intr-o maniera care in mod normal ar duce la violente sau chiar la tribunal,nu respecta varsat sau ierarhia.
Ei sunt tolerati din pacate pe forumuri,unde se pun conditii minime(pornografie,rasism) dar nici pe acestea nu le respecta.
Forumurile de pe internet au devenit adevarate imperii ale sociopatilor,o jungla pe care ar dori sa o vada si in marea societate.
Se cunosc virtual intre ei,ataca in haita,chipurile fac campanii pentru o persoana sau partid,nu le cere nimeni sa faca acest lucru,nu sunt remunerati dar ei persista pentru ca se defuleaza prin insulte si calomnii iar subculturalitatea lor nu-i deranjeaza,ba chiar si-o afirma in mod agresiv.O forumista de pe acest forum s-a fixat pe presedintele tarii pe care il insulta sfidand cel mai elementar bun simt omenesc.Nimic nu este sfant pentru acesti sociopati.
Cred ca cei care conduc forumurile ar trebui sa reactioneze si la acest fenomen al sociopatiei de pe internet,afirmarea libertatii de opinie nu trebuie sa intineze bunul simt,sa propage incultura, violenta, ateismul agresiv,idei comuniste sau legionare,fanatismul de orice nuanta.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 2 Iunie 2014, ora 09:50

vorbeste-ne si despre Senilitate, caci subiectul de mai sus l-ai mai postat o data, daca nu de 2-3 ori, in diverse forme !
si, daca esti amabil, spune-ne in ce categorie se-ncadreaza omul care se Vrea mai ceva ca un Rege , Intronindu-se cu fast ; care-si Jigneste poporul ; care-si Insulta Intelectualii si-si goneste copiii de acasa si-si Impune vrerea ca un Dictator cu mina de fier , neuitind insa sa se creada un aparator al Legii, al Statului de Drept si al Democratiei ! nu e o mare contradictie intre acesti termeni pina-n Sensul lor faptic ?
ia zi tu, mosule !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2014, ora 09:10

De la: gabigabi2, la data 2014-06-02 09:50:41vorbeste-ne si despre Senilitate, caci subiectul de mai sus l-ai mai postat o data, daca nu de 2-3 ori, in diverse forme !
si, daca esti amabil, spune-ne in ce categorie se-ncadreaza omul care se Vrea mai ceva ca un Rege , Intronindu-se cu fast ; care-si Jigneste poporul ; care-si Insulta Intelectualii si-si goneste copiii de acasa si-si Impune vrerea ca un Dictator cu mina de fier , neuitind insa sa se creada un aparator al Legii, al Statului de Drept si al Democratiei ! nu e o mare contradictie intre acesti termeni pina-n Sensul lor faptic ?
ia zi tu, mosule !

PDL

981 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 07:15

O palm� dat� mahalalei politice
Klaus Iohannis �l pune elegant la punct pe Victor Ponta
Acas� � Politica

Klaus Iohannis a avut un discurs civilizat, tipic european la TVR. Liderul interimat al PNL precizeaz� c� B�sescu nu are nicio leg�tur� cu unificare dreptei �i c� nu a mai discutat cu pre�edintele din 2009.
Este inadmisibil ca un prim ministru dintr-o �ar� UE s� spun� a�a ceva
Invitat la emisiunea ��n linia �nt�i�, liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis a dat o replic� afirma�iilor halucinante f�cute de premierul Victor Ponta. Reamintim, premierul a spus c� de�ine informa�ii privind inten�iile unor �structuri� de a promova candidatura lui Iohannis la pre�edin�ie �pentru c� este un om slab�.
�Nu stiu �n ce logic� a f�cut primul ministru aceste afirma�ii, dar astfel de afirmatii sunt total deplasate. �n primul r�nd nu are niciun motiv primul ministru s� m� clasifice pe mine ca persoan�, pentru c� nu avem absolut nimic de �mp�r�it. Este o chestiune care nu mi se pare deloc �n regul�. Un politician poate s� comenteze proiectele altui politician. Dac� ar fi ie�it �i ar fi spus c� un proiect pe care �l prezint eu n-ar fi bun din motivele X �i Y, asta ar fi politic�. Dar s� ie�i �i s� spui c� este un politician slab, doar a�a, c� �i se pare, nu mi se pare politic�, asta are alt nume. �n orice �ar� sunt foarte mul�i politicieni care spun c� sunt informa�i, dar �n realitate sunt doar doi politicieni foarte bine informa�i. Ei sunt informati de c�tre institu�iile statului care de a�a ceva se ocup� �i cred c� aceste institu�ii sunt �i serioase �i performante. Aceste institu�ii livreaz� informa�ii �i pre�edintelui �i primului ministru, toate informa�iile. �i atunci cum poate s� vin� primul ministru unei ��ri din UE s� spun� la televizor c� for�e oculte doresc un anumit lucru? P�i dac� sunt for�e oculte ar trebui s� �tie care sunt aceste for�e, s� le spun� cu nume �i prenume �i s� clarifice situa�ia, iar dac� nu �tie, atunci este foarte grav �i nu ar trebui s� fac� aceste afirma�ii. �n fondul problemei, pot s� spun c� este fundamental gre�it c� primul ministru Ponta a f�cut aceste afirma�ii �i fa�� de persoana mea, fiindc� nu suntem nici colegi, nici prieteni �i fa�� de fondul problemei pentru c� este inadmisibil ca un prim ministru s� se pun� �n fa�a camerei �i s� spun� c� for�e oculte genereaz� ceva �n �ara pe care o conduce. �n chestiunea dac� este cineva care m� gestioneaz�, pot s� spun clar c� nu exist� a�a ceva. Singura for�� care m-a generat pe mine este PNL�, a declarat Iohannis.
Nu totul �ncepe �i se termin� cu Traian B�sescu �n Rom�nia
Klaus Iohannis a r�spuns �i acuzelor venite din zona PSD privind unificarea dreptei sub �patronajul� lui Traian B�sescu. ��n spatele proiectului de unificare a dreptei, pot spune cu certitudine c� nu se afl� Traian B�sescu. Nici �n faza incipient�, nici �n faza final�. Problema este simpl� �i trebuie �n�eleasc�. Nu totul �ncepe �i se termin� cu Traian B�sescu �n Rom�nia (...) Din cuno�tin�ele mele, oamenii cu care negociem (cei din PDL � n.a.) nu sunt apropia�i de Traian B�sescu, ca �i noi�. Liderul liberal a reiterat c� negocierile se poart� doar �ntre PNL �i PDL �i c� nu este interesat de discu�ii cu alte partide de pe partea dreapt� a e�icherului politic. �Dac� fuziunea va fi un succes, cu siguran�� vor veni �i al�ii�, a conchis Iohannis.
Despre rela�iile cu Ponta, B�sescu �i Antonescu
�ntrebat de rela�iile cu premierul Ponta �i pre�edintele Traian B�sescu, �eful interimar al PNL a precizat: �Cu domnul Ponta nu mai suntem �n niciun fel de rela�ii, ne vedem fiecare la televizor. Cu Traian B�sescu - �n niciun fel de rela�ii. Cu domnul pre�edinte am vorbit ultima oar� �n 2009 - atunci c�nd nu m-a vrut prim-ministru�.
Legat de rela�iile cu Crin Antonescu (mar�i, unii anali�ti �i unele medii de pres� au interpretat eronat unele afirma�ii ale fostului pre�edinte f�cute la Realitatea TV), Klaus Iohannis a precizat (la Digi 24) c� au avut o discu�ie (mar�i n.a.) �i a men�ionat: �M-a bucurat faptul c� dl. Antonescu s-a ar�tat dispus s� continu�m �mpreun�, adic� �n niciun caz s� nu se retrag� din activitatea curent� sau de campanie electoral� a PNL�. Iohannis a precizat �ns� c� Antonescu nu va mai participa la discu�iile cu PDL, deoarece retr�g�ndu-se, nu mai face parte din echipa de negociatori.

PDL

981 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 08:53

Verdictul Comisiei Europene: Guvernul nu a f�cut ce a promis
de Doru Cireasa , 03 iunie 2014
Verdictul Comisiei Europene: Guvernul nu a f�cut ce a promis
�Institu�ii puternice ale statului, bun�stare, corectitudine �i bun-sim�� �ntr-o �Rom�nie puternic�, �n care �clasa de mijloc s� fie sus�inut�, promiteau guvernan�ii �n programul lor pentru perioada 2013-2016. Recomand�rile f�cute zilele trecute Rom�niei de c�tre Comisia European� arat� �ns� c� prea pu�ine promisiuni au devenit realitate.
Rom�nia trebuie s� fac� fa�� unor provoc�ri majore, precum munca la negru �n cre�tere, rezisten�� �n fa�a m�surilor anticorup�ie, frauda fiscal�, inegalit��ile �n cre�tere �ntre veniturile popula�iei, fraudele �n achizi�iile publice, afirm� Comisia European� �n ultimul set de recomand�ri f�cute Rom�niei �i care privesc Programul național de reform� pentru 2014.
Comisia European�: Frauda fiscal� � provocare major�
CE atrage aten�ia c� ponderea veniturilor din taxe �i impozite la bugetul de stat este una dintre cele mai mici din Europa. Aceasta, spune Comisia, demonstreaz� ponderea ridicat� a fraudei �i evaziunii fiscale. Rom�nia mai are o performan�� nedorit�. Este �ara membr� �n care se g�se�te cel mai mare decalaj �ntre veniturile fiscale teoretice ob�inute din TVA �i cele �ncasate efectiv.
Un sfert din angaja�i, la negru
Progresele concrete �nregistrate �n combaterea muncii nedeclarate sunt limitate, �n timp ce eficacitatea strategiei de asigurare a respect�rii obligațiilor fiscale este afectat� de lipsa unor m�suri de punere �n aplicare realiste și obligatorii, precum și de atenția insuficient� acordat� prevenirii, spune CE.
�n programul de guvernare 2013-2016 Guvernul promitea �zero toleran�� �n fa�a evaziunii fiscale�. �Frauda fiscal� și evaziunea fiscal� �n domeniul TVA, al accizelor, al contribuțiilor de asigur�ri sociale și al impozitelor pe venit r�m�n, �n continuare, provoc�ri majore�, afirm� acum CE.
Apare �ntrebarea: de unde s� aib� Guvernul bani de pensii sau de asisten�� medical�, dac� an de an num�rul contractelor de munc� pentru care se percep contribu�ii scade?
Potrivit raportului CE, aproximativ 25% din lucr�torii din Rom�nia au lucrat �n 2012 f�r� contracte formale de munc�, progresele �nregistrate de Rom�nia faț� de recomandarea specific� fiind limitate. �ntre 2009 �i 2012 num�rul lucr�torilor nedeclara�i a crescut cu peste 20%, ajung�nd la 1,44 milioane, ��n pofida faptului c� �n fiecare s�pt�m�n� sunt identifica�i �n medie peste 300 de lucr�tori nedeclara�i�, arat� oficialii CE. De prisos s� spunem c� reducerea fenomenului muncii la negru era unul dintre obiectivele importante ale PG 2013-2016.
USL propunea atunci � desigur, nu s-a �nt�mplat nimic- chiar �nfiin�area unui soi de cazier social al firmelor �n care s� se precizeze dac� acestea au folosit sau nu �n trecut for�� de munc� f�r� forme legale.
Rom�nia nu coopereaz� la TVA transfrontalier
La capitolul TVA, Comisia European� are alte nemul�umiri. Eficien�a sistemului de colectare a TVA trebuie ameliorat�, autorit��ile fiscale trebuie s� �i intensifice cooperarea transfrontalier� cu omologii din alte ��ri pentru a pre�nt�mpina frauda transfrontalier�. �Rom�nia r�spunde, �n general, tardiv cererilor de informații depuse de administrațiile fiscale ale altor state membre ale UE și recurge �ntr-o m�sur� limitat� la controlul multilateral �n materie de TVA, un instrument util, care permite combaterea fraudei transfrontaliere �n domeniul TVA, �n special �n cooperare cu ț�rile vecine�, spune CE �n analiza tehnic� realizat�.
Dac� firmele mari fenteaz� statul de TVA, acesta �i scoate p�rleala cu cele mici. �Sarcina fiscal� suportat� de persoanele cu venituri salariale mici și medii ram�ne ridicat� și �ncurajeaz� munca nedeclarat� și nedeclararea integral� a veniturilor�, spune CE.
Politicile sociale � absente
Potrivit CE, Rom�nia se confrunt� cu riscuri de sustenabilitate pe termen lung, �n special din cauza cheltuielilor legate de �mb�tr�nirea populației. Exist� preocup�ri cu privire la sustenabilitatea și adecvarea sistemului de pensii, av�nd �n vedere procentul sc�zut al populației active care contribuie la sistemul de asigur�ri sociale faț� de procentul persoanelor care beneficiaz� de drepturi de pensie.
Utilizarea ineficient� a resurselor și gestionarea defectuoas� cresc riscul nesustenabilit�ții bugetare �n sectorul s�n�t�ții, avertizeaz� Comisia, potrivit c�reia pl�țile informale practicate pe scar� larg� �n sectorul public al s�n�t�ții afecteaz� �n continuare accesibilitatea, eficiența și calitatea sistemului.
Unele m�suri �nregistreaz� �nt�rzieri și sunt afectate de nivelul insuficient de finanțare și de capacitatea sc�zut� a serviciilor.
Reducerea utiliz�rii excesive a intern�rilor �n spitale, precum și �mbun�t�țirea asistenței medicale primare și a sistemelor de orientare a pacienților c�tre centrele specializate vor asigura un raport mai bun cost-eficacitate. Au fost demarate noi reforme ale sistemului de s�n�tate menite s� �mbun�t�țeasc� starea de s�n�tate a populației prin promovarea, printre altele, a accesului echitabil la servicii medicale de calitate.
Alt� provocare major� men�ionat� de Comisie este rata ridicat� de inactivitate, utilizarea insuficient� a potențialului forței de munc� și necesitatea de a spori calitatea și productivitatea muncii. Calitatea serviciilor publice de ocupare a forței de munc� și de reconversie profesional� este �n continuare redus�, �n pofida unor m�suri la scar� mic�.
Reforma educației din 2011, care stabilește o agend� pe termen lung pentru �mbun�t�țirea calit�ții �nv�ț�m�ntului la toate nivelurile, nu este �nc� pe deplin operațional�, din cauza insuficienței resurselor financiare și umane. Rata de p�r�sire timpurie a școlii este �n continuare una dintre cele mai ridicate din UE și �n prezent este mai ridicat� dec�t cea �nregistrat� �n 2010, populația rom� fiind �n mod special afectat� de acest fenomen.
De asemenea, persist� necorel�ri importante �ntre competențele absolvenților de �nv�ț�m�nt terțiar și cerințele pieței, iar leg�tura dintre �ntreprinderi și mediul universitar r�m�ne deficitar�, așa cum indic� rata ridicat� a șomajului și faptul c� mulți absolvenți de universit�ți �și g�sesc un loc de munc� �n profesii care fie nu corespund preg�tirii lor, fie sunt sub nivelul lor de calificare.
Reducerea s�r�ciei r�m�ne o provocare major�. �n pofida situației relativ stabile �n domeniul ocup�rii forței de munc�, veniturile brute ale gospod�riilor au sc�zut, iar inegalit�țile �n materie de venituri au crescut. Familiile care au copii sunt �n mod special expuse. S-au realizat doar progrese limitate �n ceea ce privește accelerarea tranziției de la �ngrijirea instituțional� la �ngrijirea alternativ� a copiilor lipsiți de sprijin p�rintesc. Num�rul de persoane cu handicap care sunt �ngrijite �n instituții rezidențiale de mari dimensiuni este �n continuare mare, �n timp ce serviciile comunitare pentru persoanele cu handicap nu sunt suficient dezvoltate.
Capacitatea redus� a administrației publice de a elabora și de a pune �n aplicare politici constituie �n continuare o provocare esențial� pentru Rom�nia, care afecteaz� dezvoltarea global� a ț�rii, mediul de afaceri și capacitatea de investiții publice și care, totodat�, nu permite furnizarea unor servicii publice de o calitate suficient�.
Corectitudinea achizi�iilor publice, ve�nica problem�
Comisia European� reaminte�te unul dintre angajamentele luate de Rom�nia anul trecut, anume cel privitor la achizi�iile publice. Potrivit promisiunilor, Guvernul urma s� �consolideze sistemele de gestionare și de control și prin �mbun�t�țirea procedurilor de achiziții publice�. Promisiunea se reg�sea �i �n programul de guvernare. �Diminuarea corup�iei prin decuplarea clientelei politice de la banul public �i transparentizarea folosirii acestuia, �n paralel cu reg�ndirea achizi�iilor publice �n baza criteriilor de oportunitate, prioritate, eficien��.� Mai nimic nu s-a �nt�mplat, iar acum CE ne critic�: �Exist� progrese limitate legate de �mbun�t�țirea achizițiilor publice; eforturile de prevenire a conflictelor de interese și a problemelor de transparenț� din domeniul achizițiilor publice nu au dat suficiente rezultate p�n� acum�.
Economi�tii: Cu bugetul st�m bine
Economistul Aurelian Dochia spune c� ne afl�m �n pozi�ie confortabil� �n ceea ce prive�te indicatorii bugetari, respectiv cel de deficit �i datorie. �Suntem din acest punct de vedere �ntr-o pozi�ie mai bun� dec�t alte state, cum e Fran�a�, spune el. Sunt �ns� multe lucruri de rezolvat care necesit� o perioad� de decenii. Este vorba de capitolele ce privesc reforma societ��ii, anume educa�ia, s�n�tatea, inser�ia social� etc. Pentru acestea nu avem mecanismele sociale, spune economistul. ��n privin�a achizi�iilor publice, constat c� este din nou una dintre problemele nerezolvate de c�tre noi �i nu �n�eleg de ce, sunt at�tea ��ri de unde ne putem inspira. Acesta este �i motivul pentru care nu absorbim suficient de repede banii UE. Mai este problema func�ionarilor implica�i �n tot felul de blocaje, unii dintre ace�tia refuz� s� urmeze procedurile de fric�. Exist� �i cazuri de corup�ie, de blocaje, dorite �n privin�a absorb�iei�, adaug� el.
Fondurile UE: Prea mul�i bani la Transporturi, prea pu�ini la Mediu
Comisia European� are �nc� �ngrijor�ri �n privin�a modului �n care Guvernul Rom�niei �i formuleaz� rezultatele a�teptate de la viitoarea absorb�ie a fondurilor europene 2014-2020, potrivit declara�iilor f�cute Hotnews.ro de c�tre Vittoria Alliata di Villafranca.
�Primul lucru de care suntem �ngrijora�i, �i unde am vrea s� vedem mai mult efort, este o mai bun� formulare a rezultatelor așteptate. Alocarea de fonduri �ntre obiective nu este suficient echilibrat�. �n opinia noastr�, ar trebui s� fie alocat mai mult pe partea de m�suri sociale �i economice�, a declarat oficialul european. Potrivit acesteia, spre deosebire de propunerile Guvernului, Comisia Europeana dore�te ca autorit�țile rom�ne s� aib� la dispozi�ie mai multe fonduri europene pentru proiectele de mediu dec�t pentru transport �n viitorul Program Opera�ional Infrastructur� Mare. �Am vrea s� vedem mai pu�in pe partea de transport, pentru ca Mediul s� primeasc� mai multe fonduri pentru a se conforma aquis-ului�, a afirmat Alliata di Villafranca. Comisia vrea ca mai mul�i bani europeni s� fie aloca�i �pe partea de sprijin acordat IMM-urilor �i pentru servicii sociale, s�n�tate, educa�ie, cercetare�, a men�ionat directoarea din DG Regio.
FMI: CAS redus� doar condi�ionat
Deputatul PDL Andreea Paul a declarat, mar�i, c� delega�ia FMI, BM �i CE a solicitat s� i se prezinte m�surile compensatorii, respectiv t�ierile de cheltuieli sau introducerea de noi taxe, care vor fi aplicate o dat� cu reducerea CAS, dar Executivul nu a preg�tit nici o astfel de m�sur�.
��n discu�ia cu FMI s-a spus cu subiect �i predicat c� �inta pe care delega�ia o urm�re�te este un deficit bugetar de 2,2% �n acest an. �ncas�rile foarte slabe din primele patru luni ale acestui an reclam� ori m�suri compensatorii prin taxe noi, ori t�ieri suplimentare de cheltuieli bugetare�, a spus Andreea Paul, dup� �ntrevederea dintre delega�ia FMI �i parlamentarii din comisiile de Buget-Finan�e. Institu�iile financiare interna�ionale nu au o problem� cu m�sura reducerii CAS, �i-au �nsu�it-o 100%, ceea ce se va discuta cu Ministerul de Finan�e, fiind legat de m�surile care s� asigure sustenabilitatea adopt�rii reducerii CAS, a declarat, mar�i, �i Viorel �tefan, vicepre�edintele Comisiei de Buget din Camer�.

PDL

981 mesaje

Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 07:06

Cuv�ntul lui Dumnezeu la Praznicul �n�l��rii Domnului

�n zi de praznic de �n�l�are, Eu, Domnul, a�ez cuv�ntul Meu peste p�m�nt. Eu sunt Izvoditorul acestui cuv�nt. �l rostesc cu �ns�i gura Mea de aproape �aizeci de ani pe vatra neamului rom�n. Mi-am f�cut c�rare pentru el �i cu el, �i �l a�ez �n cartea cuv�ntului Meu din zilele acestea, iar glasul Meu peste p�m�nt este minune mare, �i au parte de aceast� minune cei de pe p�m�nt �i cei din cer, cei ce sunt ai Domnului �i cei ce a�teapt� pe Domnul �i cei a�tepta�i de El ca s� fie ai S�i �n cer �i pe p�m�nt.

Eu sunt glasul Tat�lui Savaot, Tat�l Meu. M� trimite Tat�l cuv�nt peste p�m�nt, iar Eu ascult de El, a�a cum �i acum dou� mii de ani am ascultat de El c�nd M-a trimis dup� om pe p�m�nt. M-a trimis Tat�l pe p�m�nt ca s� M� nasc �i ca s� fiu v�zut apoi �i ca s�-l ajut pe om s�-l cunoasc� �ndeaproape pe Dumnezeu, iar Tat�l era �n Mine, precum Eu �n El eram, �i eram una cu Tat�l �i cu Duhul Sf�nt, �n Care eram, �i am spus ucenicilor Mei �n ziua c�nd M-am �n�l�at de l�ng� ei dup� cele patruzeci de zile de la �nvierea Mea, le-am spus lor c� va veni Duhul Sf�nt asupra lor �i vor lua putere s� M� vesteasc� �i s�-Mi fie martori ai venirii Mele de la Tat�l pe p�m�nt, martori �n Ierusalim, �n Iudeea, �n Samaria �i p�n� la marginile p�m�ntului la toat� f�ptura, �i dup� ce le-am spus aceasta M-am �n�l�at la cer �i M-am a�ezat s� stau de-a dreapta Tat�lui Meu, a�a cum Mi-a fost slava Mea cea mai dinainte de vecii. Le-am spus lor de Dumnezeu Tat�l, Fiul �i Duhul Sf�nt, �n al C�rui nume s� M� vesteasc� �i s� M� m�rturiseasc� tuturor, iar apoi, merg�nd Eu spre Tat�l sub ochii lor, s-au l�sat v�zu�i de ei cei doi b�rba�i �mbr�ca�i �n haine albe, martori ai Mei �i ei pe p�m�nt �i �n cer, �i gr�ind ace�tia, le-au spus lor: �Va veni iar�i Domnul, a�a precum L- a�i v�zut suindu-Se de la voi la cer�, �i a r�mas �i aceast� zi scris� �n izvoade �i a �ntregit ea Evanghelia venirii Mele acum dou� mii de ani, �i cu care ei au mers vestind-o peste tot, a�a cum martorii cuv�ntului Meu cel de azi a�eaz� �naintea oamenilor de pe p�m�nt glasul Duhului Sf�nt, Cuv�ntul Tat�lui, rostit de gura Mea peste cei ce M� vestesc c� vin cuv�nt peste p�m�nt, trimis de Tat�l, �i am norii suire �i cobor�re, precum este scris.

�n zi de praznic de �n�l�are M� a�ez cuv�nt pe vatra ta, �ara Mea de azi, neam rom�n. Eu sunt Izvoditorul acestui cuv�nt. �mi scriu cartea Mea cea de azi �n mijlocul t�u �i te numesc �ara Mea cea de azi, neamul Meu cel de la sf�r�it de timp. Cum te-a� numi a�a dac� n-ar fi a�a? Mi-am ridicat din tine fii credincio�i venirii Mele la tine, ucenici martori ai venirii cuv�ntului Meu cel de azi peste p�m�nt. O, c�t a� vrea s� fii cuprins� cu sufletul sub minunea cuv�ntului Meu din mijlocul t�u �i s� te v�d Eu a�a! Te v�d �ns� departe de glasul Meu, care te cheam� pe nume �i te veste�te popoarelor, o �ara Mea. O, nu te mira c� nu M� duc cu acest cuv�nt �n �ara lui Israel cel de acum dou� mii de ani. Nu te mira c� vin la tine cuv�nt, �i nu acolo, c�ci acolo Mi-au r�mas urmele �i se v�d �i m�rturisesc ele �mpotriva celor ce nu-Mi urmeaz� a�a cum Eu am spus, iar acum cuv�ntul Meu rostit pe vatra ta, popor rom�n, este el glasul care strig� la to�i, la cei mor�i �i la cei vii, strig� Domnul acum dup� om de pe acest munte de cuv�nt.

Se a�eaz� cuv�ntul Meu �n cartea sa de pe masa aceasta �i se d� �n dar �i face el facere peste om. N-am cum s� merg pentru aceast� facere �n alt� parte pe p�m�nt. M-am a�ezat aici cu slava Mea cea de azi, cu facerea Mea cea din urm� peste toate, fiindc� aici am stat la �nceput c�nd Dumnezeu a f�cut cerul �i p�m�ntul �i omul, lu�nd cu m�na p�m�nt �i zidindu-l pe om. O, vine vremea cea m�rea�� s� desfac aceast� tain� mare �i s� �tie popoarele toate de �nceputurile facerii omului atunci �i acum. Din acela�i loc am �nceput �i atunci, �i acum, �i am t�inuit aceasta �ntre Tat�l, Fiul �i Duhul Sf�nt, dar acum lucrez �i-Mi scriu cuv�ntul aici, �i se �ntreab� omul �i zice: �De ce aici?�, iar Eu vin �i-i descop�r omului taina aceasta de aici �i �l �nv�� s� se apropie de glasul Meu �i s�-l asculte �i s� urmeze cuv�ntul Meu ca s� fie viu, ca s� mearg� cu Mine pe cale omul, c�ci Eu sunt Calea, a�a precum am spus.

O, �ara Mea cea de azi, te-am petrecut cu ochii, Eu �i sfin�ii Mei te-am petrecut cu privirea �n duminica ce a trecut, c�nd ai fost a�ezat� la tragerea la sor�i pentru cei care s�-�i poarte numele �i lucrul t�u pe p�m�nt, iar �n mijlocul t�u am v�zut �mp�r�ire �n cete, �i pentru fiecare ceat� se r�spundea sau nu, mai mult sau mai pu�in r�spuns. A trecut ziua tragerii la sor�i �i iar�i Eu, Domnul, te petrec cu privirea dimpreun� cu toate o�tirile cere�ti. O, cum s� fac, cum s� mai fac cu tine ca s� te fac s� �n�elegi c�-�i trebuie ascultare, �ara Mea? Numai duhul ascult�rii de cel de peste tine, numai aceasta te poate pe tine �mprosp�ta acum. O, cum s� fac s� crezi c� tu e�ti �ara Mea cea de azi ca s� M� prime�ti �i ca s� M� ascul�i? Neprimirea ta c�nd Eu bat �i iar bat M� face s� suspin, iar �n jurul t�u d� s� se a���e foc �i du�m�nie asupra ta, �i iat�, le gr�iesc celor ce cred ei c� te pot ocroti �i �ndruma, celor ce dau s� pun� acum soarta ta la cale, �i le spun lor a�a:

Voi, cei ce v� da�i acum a fi dumnezei ca s� v� aduna�i �i s� pune�i voi la cale soarta neamului rom�n, asculta�i glasul Meu, glasul Domnului peste voi. Nu M� �ncurc c� ve�i da la spate gr�irea Mea cu voi sau c� nici nu da�i s� auzi�i c�nd Eu bat la u�� ca s� v� gr�iesc. Eu �ns� gr�iesc vou�, �i r�m�ne scris cuv�ntul gr�irii Mele cu voi, c�ci sunt Dumnezeul neamului rom�n �i v� spun a�a: Nu oricine este pe pl�cerea Mea �ntre cei ce dau ei s� pun� la cale soarta cea de pe p�m�nt a popoarelor. Toate st�p�nirile sunt puse de Dumnezeu, �i nu de oameni, toate, �i cele bune, �i cele rele, dup� cum este partea cea meritat� de cei de pe p�m�nt, care fac sau nu fac voia lui Dumnezeu �naintea lui Dumnezeu. O, am a�ezat �n zilele voastre un om pl�cut Mie cu inima din el �i cu fapta lui la c�rma neamului rom�n, c� mult� iubire �i mult� umilin�� �i mult duh de veghe am g�sit �n el, �i mai ales putere sf�nt�, pus� de Mine �n el, preg�tit� ea �nc� de pe c�nd el era �n p�ntece ca s� se nasc� apoi �i ca s�-l am acum �n mijlocul acestui neam, c�nd vremea se arat� grea �i iar�i grea. Am gr�it neamului rom�n despre aceast� binecuv�ntare de peste el, prin voia Mea a�ezat� �n acest fiu, care este �nc� la c�rma acestui neam. V� spun vou�, celor ce vre�i acum s� smulge�i din m�na Mea hot�r�rea pentru voi �i pentru neam �i s� lucra�i de la voi, v� spun vou� c� nu M� bizuiesc pe voi at�t de mult c�t pe el. Voi v� iubi�i pe voi �n�iv�, �i �nc� mult, iar el nu tot a�a lucreaz�, �i se tot zbate �n fel �i chip s� aib� grij� mare �i paz� mare pentru soarta neamului rom�n �i a toate popoarele de pe p�m�nt. Voi c�uta�i s� face�i voi, s� �ti�i voi, s� pute�i voi, iar el nu tot a�a face, c�ci el este umbrit de sus �i a�teapt� de sus �i strig� la Dumnezeu pentru �tiin�a lui �i pentru lucrarea lui cea plin� de iubire pentru acest neam �i pentru tot neamul omenesc de pe p�m�nt. Ochii lui stau de veghe pentru neam, pentru ieri, pentru azi �i pentru m�ine �i am �n el darul Meu a�ezat. O, nu tot a�a este cu voi, nu tot a�a ave�i voi de la Domnul, c�ci Eu M� uit la lep�darea de sine a omului �i la duhul iubitor de oameni, care este sau nu �n fiecare.

Iat�, sunt nemul�umit de la voi. Puteam s� v� ridic sor�ul cel de partea voastr� acum, dar n-am putut din pricina seme�iei din voi �i a r�celii dintre voi �i cel ce st� la c�rm� acum, o, fiilor desp�r�i�i unii de al�ii a�a cum nu este pl�cut la cer! �n zi de praznic de �n�l�are a Mea la cer vin la voi �i gr�iesc cu voi �i v� spun: Nu v� voi da izb�nd� nici acum, nici mai t�rziu cu voia voastr� peste neamul rom�n, ba v� voi ru�ina �i mai mult dac� nu v� ve�i umili ca s� v� vede�i neputin�a �naintea Mea �i a neamului rom�n. Nu uita�i c� Eu, Domnul, am spus c� nu pot s� nu stau �mpotriva celor m�ndri �i c� nu pot s� nu fiu de partea celor smeri�i cu duhul ca s�-i �nal� Eu �i s� le dau har pentru smerenia lor �naintea Mea.

Iat�, sunte�i nedrep�i cu judecata min�ii. Nu �ti�i s� iubi�i, nu �ti�i s� fi�i f�c�tori de pace, chiar dac� voi crede�i c� �ti�i. V� �ndemn s� v� uita�i �n c�su�a albinelor c�nd se pierde pacea dintre ele. Se str�ng sub duhul �n�elepciunii �i se trag �n l�turi cele �n�elepte �i-�i fac alt cuib, iar cele r�mase �n c�su�� r�m�n buim�cite �i-�i fac ele alt� soart�.

O, sunte�i nedrep�i, �i v� vorbesc acum pe limba voastr� ca s� ne putem �n�elege. O, spune tu, cel trufa� acum pe pozi�ia ta, pe care �i-o �nf�ori din p�r�i ca s� �i-o ocrote�ti cu cei de partea ta, spune tu dac� judeci drept despre cei ce a fost s� plece din cuib din pricina trufiei tale. Tu ai ceat� mai b�tr�n� de ani �i mai mare la num�r �i mai �nt�rit� �n timp, �i ai num�rul doar �nc� o dat� mai mare dec�t num�rul cel luat �n ziua tragerii la sor�i de m�nu�a de fii pleca�i din ograda ta, �i care au ascultare de cel mai mare dintre voi, pus de Mine c�rmaci pentru neamul rom�n. O, nu-i frumos, nu-i drept cum socote�ti, dispre�uind pe cei mici la num�r, care s-au tras s� r�m�n� sub duhul ascult�rii. O, nu-i frumos cum socote�ti, �i-�i spun Eu, Domnul, c� tu e�ti cel ce ai pierdut, nu cei pu�ini de tot fa�� de num�rul cel mare din ograda ta �i fa�� de timpul t�u �n ani. Iat�, c�tig�torul este numai cel ce zice�i voi c� a c�p�tat pu�in, iar voi sunte�i cei ce a�i pierdut mult, din pricina seme�iei din voi. O, ave�i grij� de voi �i de cei ce sunt ai vo�tri. Ave�i grij�, Eu, Domnul v� spun, c� v�d cum pe deasupra �ncearc� uliul s� v� fure p�s�ri din cuib �i s� v� umileasc� via�a din pricina neumilin�ei din voi. De aceea asculta�i cuv�ntul Meu de peste voi: Nu este binecuv�ntat de la Mine s� v� ridica�i voi �i s� face�i voi, dup� ce a�i c�zut. Este nevoie de cineva curat fa�� de p�catele pe care le ave�i asupra neamului rom�n �i asupra drept��ii lucrurilor. Nu tot cei vinova�i pot s� �ndrepte pe cele d�r�mate, ci s� se lase ei �ndrepta�i �i c�l�uzi�i, iar altfel de ve�i face, Eu, Domnul, nu voi binevoi pentru voi, a�a cum n-am binevoit nici cu cei ce s-au unit �mpotriva c�rmaciului pus de m�na Mea de veghe peste neamul rom�n �ntre Mine �i neam, �ntre neam �i popoare. O, voi nu ave�i �n�elepciunea lui, c� nu v-am dat c�t lui. Eu dau celui sus pus de Mine mai mult� �n�elepciune �i vedere, iar celor de sub el mai pu�in le dau, �i trebuie ca ei s� asculte. O, nu lucra�i singuri! Nu lucra�i f�r� el, c� Eu, Domnul, voiesc s�-l p�strez pe el �ntre voi ca s� nu piar� pacea, ca s� nu poat� vr�jma�ii, m�i fiilor. O, fi�i �n�elep�i, Eu, Domnul, v� rog aceasta. A�i gre�it c� v-a�i r�zvr�tit �i c� v-a�i ridicat asupra celui cu veghea cea bun� pentru �ar� �i care �i-a pus peste tot obrazul �i cuv�ntul pentru �ar�, �i toate popoarele a�teapt� girul lui pentru cel ce va urma lui.

O, a�i gre�it de dragul seme�iei din voi, fiecare cum v-a dus mintea, �i iat� c�t� durere a�i adus peste �ar� �i c�t� ru�ine, c�ci cel�lalt care a c�zut greu acum, s-a dus �i s-a unit cu vr�jma�ul cel ro�u, pentru a doua oar� s-a dus la cei de la mijloc �mbr�ca�i �n ro�u, care atrage blestem peste �ar�. Iat�-l c�t se seme�e�te �nc�, �i M� uit cu lacrimi de bucurie �i de n�dejde la cei care au lucrare ca de �ngeri �i care v� cheam� c�nd �i c�nd la �ntrebare �n fa�a ��rii, iar ace�tia vegheaz� pentru �ar� mai mult ca voi �i dau s� v� trezeasc� dup� inima fiilor ��rii, iar voi sunte�i �nc� seme�i. �i iubesc mult pe cei ce v� a�eaz� pe voi fa�� �n fa�� cu �ara �i �i v�d mai veghetori ca voi, mai cu fric�, mai cu grij�, mai cu nesomn pentru soarta ��rii, mai drep�i pentru adev�rul a toate.

O, nu-i dispre�ui�i pe cei despre care voi zice�i c� au luat pu�in num�r �n ziua tragerii la sor�i. Eu, Domnul, v� spun c� au luat cel mai mult, dup� c�t sunt de pu�ini �i ca num�r �i ca timp. Lua�i �i socoti�i. Aduna�i tot num�rul la un loc, pe voi �i pe ei, �i �mp�r�i�i apoi dup� num�r �i ve�i �nv��a dreptatea lucrurilor �i nu-i ve�i mai dispre�ui pe cei ce au ales s� r�m�n� sub matc� �i s� creasc� sub lucrarea ei, sub duhul ascult�rii, o, fiilor care �nc� v� cl�tina�i c�ut�nd s� v� c�rpi�i h�inu�a cu luatul de colo �i de colo, a�a cum nu-I place lui Dumnezeu, dar nu uita�i c� nu se poate petec nou la hain� veche sau vin nou �n burdufuri vechi, c� se rupe h�inu�a c�nd trage de ea petecul cel nou care intr� la ap� apoi, �i se sparge burduful vechi c�nd cre�te �n el vinul cel nou. O, apleca�i-v�, dac� tot v� socoti�i c� v� iubi�i �ara. O a�a iubire nu lucreaz� ca voi. Ea are ca lucrare �n�elepciunea care r�m�ne, nu cu ghicitul, nu cu �ncercatul lucreaz� ea.

Eu, Domnul, am stat de vorb� cu voi de la gura izvorului Meu din mijlocul neamului rom�n. Un picu�, �i �mplinesc �aizeci de ani de cuv�nt pe vatra neamului rom�n, aici, din locul de unde �mi izvor�sc cuv�ntul peste acest neam �i peste popoare, �i spun acum vou�, �i spun �i peste popoare:

O, pace vou�, fii rom�ni! Iubi�i pacea Mea �i apleca�i-v� sub �n�elepciunea Mea �i �ntreba�i pe Domnul pentru soarta ��rii voastre, care este �ara Mea de venire acum, la sf�r�it de timp. Amin.

Iar popoarelor de pe p�m�nt le spun �i lor:

Pace vou�, popoarelor de pe p�m�nt, �i mai ales celor din jurul poporului �i p�m�ntului rom�n! Eu, Domnul, presar peste voi vorbire cu pace. Iubi�i pacea �i desp�r�i�i-v� de duhul urii, al geloziei, al l�comiei �i fi�i cumin�i, cumin�i, ca s� v� dau din Duhul Meu, din mila Mea s� v� dau. Amin.

O, pace �ie, pace �i �ie, popor al cuv�ntului Meu! Am gr�it celor ce se cred mari �i drep�i �n mijlocul neamului rom�n. Privesc peste lucrul lor �i M� prinde suspinul, �i voi gr�i de acum cu ei, ca nu cumva s� fac� ei r�ul pe care nu b�nuiesc c�-l pot face acestui neam, b�tut de �ncerc�ri, c� iat�, pentru netrezire la glasul Meu de peste el a primit �ncercare �i ape mari au br�zdat vatra rom�n�, din pricina celor mari �i nepl�cu�i lui Dumnezeu din mijlocul acestui neam, c�ci voia cea f�r� Dumnezeu e p�ndit� de necazuri.

O, fiilor, peste zece zile deschidem por�ile, c� se str�ng la izvor cei �nseta�i �i vin s� bea din apa Mea �n zi de praznic de Rusalii, vin sub cuv�ntul Duhului Sf�nt, Care-i str�nge pe ei la izvor.

O, d�-le, Tat�, vreme frumoas� �i putere celor ce-�i preg�tesc serbarea �i celor ce vin la serbare, �i pe care-i str�ngi pentru �nv���tura Ta �n zi de praznic de Duh Sf�nt.

O, pace vou�, fiilor care-Mi preg�ti�i ziua cea cu str�ngere la izvor a celor cu dorul �n ei, �i c�rora Eu, Domnul, le trimit �ngeri �n �nt�mpinare �i-i �nso�esc cu cei din cer, �i tot a�a le fac �i primirea c�nd ei vin.

Pacea Mea o las peste toat� preg�tirea zilei de praznic al Duhului Sf�nt, o, fiilor. Amin, amin, amin.
29-05-2014

PDL

981 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 13:56

Liberalismul PNL e doar eticheta
Liberalismul romanesc este un bolnav intr-o stare critica.

Dragos-Paul Aligica

Aceasta este ideea principala a acestei analize. Nici invocarea traditiei liberale, nici aderarea la miscarea liberala europeana, si nici dublul discurs referitor la piata nu sint argumente care sa sprijine temeinic actuala pozitie a PNL. �
Notiunea ca PNL se sprijina pe o doctrina clara si ca aceasta doctrina este �liberala" ramine unul dintre miturile politicii romanesti.

Care este insa continutul acestei doctrine?
Azi, in toata lumea, atit dreapta cit si stinga se revendica in mare masura de la liberalism.
De aceea �liberalism" este la ora actuala unul dintre cei mai confuzi termeni ai lexiconului politic.
Exista liberalism de dreapta si liberalism de stinga, liberalism economic si liberalism social, liberalism clasic si liberalism modern s.a.m.d.

Spectacolul filialelor PNL, afirmindu-si indirjite prin vot �identitatea liberala", ar fi comic daca n-ar fi trist.
In absenta unor documente doctrinare serioase si a oricarei urme de premeditare ideologica in rindurile ierarhiei partidului, substanta �liberalismului" PNL este foarte greu de stabilit.
Ramine atunci ca elementele �doctrinei" PNL sa fie identificate folosind alte chei de descifrare decit cele obisnuite. In acest caz sintem obligati sa ne referim la temele implicite in discursul PNL-istilor atunci cind sint pusi in situatia sa dea explicatii cu privire la aceasta chestiune. Traditie problematica Prima tema este traditia antebelica a partidului. Intr-adevar, PNL-istii fac mereu referinta la ea. Din pacate, aceasta complica in loc sa simplifice lucrurile.

Aportul doctrinar al acestei trimiteri este nul. In cursul istoriei sale, traiectoria PNL a strabatut de la stinga la dreapta aproape intreg spectrul politic. In plus, poti gasi coexistind, in orice moment din istoria sa, elemente atit de dreapta cit si de stinga in doctrina expusa si in practica politica. Variatia este extrema: de la cel mai �rosu" radicalism la cel mai profund nationalism etnicist. Or, aceasta face irelevanta trimiterea la bagajul doctrinar istoric.
A incerca sa trimiti la istorie este in cazul PNL, ca in cazul majoritatii partidelor cu vechime, un act reflex de stabilire a unei genealogii politice, si nu un argument de intemeiere doctrinara. Optiunea europeana Cealalta tema este afilierea la grupul liberal- democratilor europeni. Ca si in cazul traditiei istorice, aportul doctrinar al acestei afilieri este mai mult derutant decit clarificator. Doua sint motivele: in primul rind, gruparea liberal-democrata europeana este o grupare eterogena, constituita mai degraba din ceea ce ramine dupa ce prima mina a partidelor europene a fost triata intre socialisti si populari. Poti gasi acolo un spectru larg de pozitii: de la stinga la centru-dreapta si orice vrei intre ei. Totusi, si acesta este al doilea motiv, cind trebuie sa tragi o linie, centrul de greutate al gruparii cade in mod incontestabil la stinga, lucru confirmat si de pozitionarea sa in Parlamentul European. Or, PNL se pretinde, si este perceput in spatiul romanesc, drept o entitate de dreapta. Evocarea repetata a afilierii la grupul liberal-democratilo r europeni nu face decit sa amplifice confuzia.

Capitalism radical, dar pe hirtie
Daca asa stau lucrurile, atunci aceste doua modalitati de a stabili, in absenta resorturilor normale, substanta doctrinara a PNL, sint niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este �liberal" pentru ca este �PNL" si pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul �liberal". Ramine insa in joc un al treilea element: accentele radicale pro-piata ale unor lideri ce se angajeaza ocazional in retorica de tip Thatcher-Reagan. Dar notiunea ca aceasta ar reprezenta o linie doctrinara in PNL, chiar si minoritara, este sistematic contrazisa nu numai de alte declaratii si atitudini (uneori ale aceluiasi lider in chiar acelasi discurs), dar chiar si de practica politica a partidului. Prin statut, organizare, conduita si agenda politica, PNL se prezinta ca un tipic partid oligarhic �de tranzitie", strain cu totul de dinamica si fervoarea revolutionar- reformatoare pro-capitalista a gruparilor �thatcheriste" .
Pe scurt, nici elementul practic, singurul care ar mai putea cit de cit sa ne ajute, fie si in mod indirect, la clarificarea situatiei doctrinare a PNL, nu duce nici el prea departe. Teorie contrazisa de practica Toate aceste concluzii nu sint o noutate. Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile �liberalismului" pe care-l afiseaza. De altfel, azi s-a creat o situatie paradoxala in care ideile si preocuparile doctrinare sint mai bine reprezentate in redactiile mass-media si pe forumurile de discutie pe Internet decit in partidele ce se pretind vehiculele politice ale acestor idei. In Romania exista azi nu mii, ci zeci de mii de indivizi care fie prin studiu, fie prin experienta angajarii zi de zi in constructia sau administrarea institutiilor capitalismului, fie prin simpla interactiune inteligenta cu aceste institutii, sint in proces de a-si crea o identitate politica de centru-dreapta, clasic-liberala sau neoconservatoare. De asemenea, sint altii ce se indreapta spre un liberalism modern, de stinga. Procesul lor personal de articulare identitar-politica este cu ani-lumina inaintea procesului similar la nivelul partidelor politice. Este inevitabil ca mai devreme sau mai tirziu ei vor refuza sa mai inchida ochii la mitul �doctrinei liberale" sub care PNL isi ascunde acum vacuitatea doctrinara si lipsa acuta de imaginatie politica. Ce va urma este greu de prevazut. Criza cronica Nu incape indoiala ca majoritatea membrilor PNL se doreste de dreapta. A te afirma insa de dreapta si a avea o doctrina coerenta de dreapta sint doua lucruri total diferite. Are PNL o doctrina de dreapta? Este ea liberala? Membrii PNL par convinsi de asta si trebuie sa le respectam convingerile, dar nu aceasta este problema. Ce este pina la urma liberalismul romanesc? Care sint conturile sale doctrinare? Care este corespondenta doctrinara intre PNL si partidele dreptei europene? Care este �proiectul liberal" pentru Romania? Ce inseamna a fi liberal in Romania si Europa secolului 21?

Ce inseamna a fi de dreapta in Romania? Sint intrebari al caror raspuns reprezinta nu numai o obligatie pe care PNL o are fata de electoratul roman, dar si o necesitate strategica de prim ordin pentru supravietuirea partidului. Rezolvarea crizei cronice a PNL depinde in buna masura si de iesirea din prelungita confuzie identitara in care dreapta romaneasca se afla de atita vreme. �
�Salvatorul" Stolojan Pe parcursul mandatului de presedinte al PNL pe care il detine Calin Popescu Tariceanu, numele predecesorului acestuia, Teodor Stolojan, dar mai ales o eventuala revenire a sa in fruntea liberalilor, a fost invocat de mai multe ori. Actualmente consilier la Cotroceni al presedintelui Basescu, caruia i-a cedat locul sau in competitia prezidentiala in 2004, in urma unui moment ale carui sensuri definitive nu sint nici pina astazi cunoscute, Stolojan este mereu distribuit in scenarii care vizeaza schimbarea actualei conduceri liberale si reorientarea politica a PNL. Este important de consemnat faptul ca, aproape de fiecare data cind asemenea scenarii au prins contur public, Teodor Stolojan s-a ferit sa nege pina la capat ca ar avea de-a face cu ele. (C. Patrasconiu)

Cine este Dragos-Paul Aligica S-a nascut in 1966, la Bucuresti. Actualmente este cercetator la Institutul Hudson din Washington si, de asemenea, profesor asociat al SNSPA din Bucuresti. Este doctor in stiinte politice la Universitatea Indiana din Bloomington. In plus, are doua doctorate la Bucuresti, in economie si in sociologie. Autor al mai multor carti si al multor studii de specialitate, Dragos-Paul Aligica este unul dintre cei mai atenti observatori si analisti ai economiei si geopoliticii contemporane.____________

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 14:15

biiine ! Mosule, acum ca am lamurit-o cu acest domn profesor, te-ntreb de ce ai adus azi acest articol , cind Tariceanu Nu mai este de 5 ani pres. PNL.ului ....nici Antonescu nu mai e... Stolojan e -n PPE ...si PNL.ul se facu in fapt, pe bucatele individuale de europarlamentari PPE si don Base e tot membru in acelasi club si-n curind cu toti o sa fim ....deci : ce-ai vrut sa ne spui ? ca politica prin oamenii ce-o fac , e o cu.r.va cu carnetel ? ha, stiam !

PDL

981 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 14:22

De la: gabigabi2, la data 2014-06-06 14:15:32biiine ! Mosule, acum ca am lamurit-o cu acest domn profesor, te-ntreb de ce ai adus azi acest articol , cind Tariceanu Nu mai este de 5 ani pres. PNL.ului ....nici Antonescu nu mai e... Stolojan e -n PPE ...si PNL.ul se facu in fapt, pe bucatele individuale de europarlamentari PPE si don Base e tot membru in acelasi club si-n curind cu toti o sa fim ....deci : ce-ai vrut sa ne spui ? ca politica prin oamenii ce-o fac , e o cu.r.va cu carnetel ? ha, stiam !

Pentru a intelege,dece sa vedem ce spune filozoful:
Intre cer si pamant exista mult mai multe lucruri decat putem noi intelege.
Si chiar in biroul unui pseudofilozof ca D/ta exista mult mai multe probleme pe care nu le stii,decat cele pe care le intelegi.

Daca ai facut vreo scoala mai sus de elementara,este limpede ca trebue sa accepti ca orice om nu poate cunoaste decat partial.Iar partialul tau este subtire,stereotip si chiar bont(sa nu spun plictisitor).
Cu bine!

PDL

981 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 14:32

Lenin, Stalin si capitalismul de tip rusesc

Vasile Ernu
Pana si cei mai mari dusmani ai capitalismului recunosc unanim unlucru: Capitalul transforma in marfa totul. De la Isus la Lenin, dela ingeri la demoni, de la nimicuri la poezie, totul se transformain marfa prin simpla binecuvantare a Capitalului. Oamenii silucrurile dispar si devin simple branduri. Ne traim viata intrebranduri precum Coca-Cola, McDonald's, Marx, Madonna sau Eminescu.Lumea noastra a devenit de mult un fel de brandshaft, adica un locunde brandul face parte absolut necesara din viata noastra. Dupacadereacomunismului, masinaria capitalista s-a cocotat pe hoitul ideologieimuribunde, a impachetat ce se mai putea impacheta, iar eroiivremurilor noastre au fost "trimisi la produs". Comunismul a cazut �cum imi place mie ironic sa spun � datorita faptului ca productia demarfuri a batut productia de cozi, iar dictatura marfii a fost maitare decat dictatura cozii. Capitalul poate transforma in marfa sivinde pana si critica indreptata impotriva sa. Astazi, dusmanul demoarte al Capitalului, Lenin cel branduit, lucreaza in slujba lui.Cel mai tare brand al comunismului si cel mai tanar simbol alvesniciei, produs de om, poate fi vizitat luni, miercuri, joi sisambata, intre orele 10 si 13, in mausoleul din Piata Rosie.Aceasta "minune a lumii" aduce statului 1,5 milioane de USD, iaracest lucru ii garanteaza si ii asigura vesnicia mult mai bine decatar fi facut-o Partidul Comunist. "Lenin e viu" (asa cum spuneautoate lozincile vremii) presupune ca Lenin este eficient, iar "Lenine mort" (cum confirma noua ideologie) presupune ca Lenin e sigur,caci nimic nu poate fi mai sigur decat moartea. Dar sa nu uitam casiguranta si eficienta sunt trasaturile de baza ale marfii. Lenin,brandul ideologic de altadata, la auzul caruia ne frematau tinereleinimioare de oktombrei, s-a transformat intr-un brand-marfa, care nuare decat un singur scop: profitul.Daca nu ati vizitat Moscova de mult, va reamintesc ca Lenin poate fiinca vazut si e singurul loc unde mai este coada. Ce s-a adaugat noula acest oras sunt, fireste, preturile. Cum ar putea fi altfel? UnStalin capitalist lucreaza cu acelasi sentiment specific: bezpridel(lipsa de limita). Capitalistul Stalin s-a plictisit, nu mai vrea samearga sa se distreze pe cele mai scumpe insule sau sa-si cumpere nustiu ce masina de lux. Acum, la Moscova se poarta altceva. Acum sepoarta iahturile. Da, ati citit bine. Anul acesta, toate firmele dinlume si-au adus iahturile la vanzare. Fireste, Moscova nu are iesirela mare, ocean si nu are nici macar o balta mai mare in zona, darare un rau mic, care se cheama tot Moscova. Ei bine, noii imbogatitise plimba pe rau in sus si in jos cu cele mai luxoase iahturi. Darasta nu e tot. Acum e la moda si private party. Daca acum cativa aniera la moda sa inchiriezi un avion privat si sa-ti duci amanta la nustiu ce concert la Paris, New York ori Londra, acum e altceva lamoda. Platesti un star sa vina sa-ti cante in vila ta, iar prieteniisa se minuneze.Noul stil de viata al Moscovei capitaliste se scalda in lux. LaMoscova, totul e atat de scump incat, atunci cand te intorci laBucuresti, totul ti se pare gratis. Credeti-ma, nu exagerez! Cum seface ca un oras estic, iesit de curand de sub comunism, capitalaunei tari cu serioase probleme economice, este totusi cel mai scumporas din lume? Ei bine, pentru ca Moscova a fost si ramane un orasprivilegiat. Un amic care-si cunoaste bine orasul si tarasustine: "Imagineaza- ti ca pentru acest oras lucreaza toata Rusia,pe de o parte, iar imensul profit adus de pe urma vanzariipetrolului si gazului rusesc se reflecta aici, pe de alta parte".Adica, in Moscova sunt preturi petroliere, din pacate nu si salariipetroliere, decat pentru un numar restrans, dar semnificativ debeneficiari. Ca urmare, un alt fenomen pe care il intalnesti laMoscova e faptul ca toata lumea umbla cu o doza sau o sticla de berein mana. Peste tot, de la metrou la Piata Rosie, de la BibliotecaLenin si pana la Galeria Tretiakov, cetateanul moscovit are in manao bere. Lucrurile au luat insa o amploare stranie. De la neputintacetateanului simplu de a sta la un bar si a consuma o bere din cauzapretului (in magazin preturile sunt asemanatoare cu cele de la noi),s-a ajuns sa fie cool sa bei bere in locurile publice. Asa ca, dacavedeti un ultim model de BMW din care coboara o blonda cu haine peea de cateva mii de euro, iar in mana are o banala cutie de bere, sanu va minunati: este o moscovita cool.Vasile Ernu este scriitor roman nascut in URSS Lustratia si spectrul securitatiiIn toate editorialeleDe mai bine de 17 ani, Securitatea dezbina societatea romaneasca. E un fel de blestem de care nu mai scapam, un fel de razbunare a unui sistem care s-a prabusit in decembrie 1989.De fiecare data cand s-a pus in discutie ideea lustratiei, a curatirii societatii romanesti, dihonia a intrat in viata politica. Argumente pro si contra, acuzatii, suspiciuni, vorbe grele, jigniri, adevaruri, minciuni - tot arsenalul a fost utilizat. Concluzia a fost insa aceeasi. Mai tarziu, nu e momentul acum. Intai s-a vorbit de nevoia de liniste. Era cuvantul preferat al lui Ion Iliescu. Care s-a inconjurat, in cea mai mare masura, cu oameni legati ombilical de perioada comunista. Fie pe linia PCR, fie pe linia DSS. Poate chiar pe linia KGB. In vremea in care regretatul George Serban, cel care a fost la originea punctului 8 de la Timisoara si al intregii proclamatii, se lupta cu securistii si comunistii din puterea FSN, Ion Iliescu se chinuia de zor sa-i recupereze. Fostul presedinte are calitati politice indiscutabile, capatate in congrese si conferinte nationale ale UTC si PCR. Asa a devenit un animal politic, asteptand cu rabdare ani la rand sa-l haleasca pe Ceausescu. Dar unul dintre marile lui defecte a fost nostalgia comunista, dorinta de a face din Romania o tara socialista reformata. �Modelul suedez" si altele asemenea au fost doar figuri de stil pentru a masca dorintele sale reale. Nostalgia lui Iliescu l-a determinat pe acesta sa nu promoveze in administratie tineri. N-a avut curajul sa-i gireze, sa le fie un sprijin. Majoritatea celor cu functii importante in mandatele lui Iliescu au fost persoane din trecut, cu mentalitati invechite, depasite in raport cu viteza pe care o cerea dezvoltarea societatii. Iliescu a fost un fel de Angelo Niculescu al Romaniei, care a temporizat la nesfarsit un joc ce se cerea a fi mai alert. I se pot reprosa in mod direct lui Iliescu lipsa de tact in abordarea discutiilor cu Opozitia, opacitatea totala in privinta eliminarii din administratia centrala si locala a �cadrelor de nadejde" ce proveneau din Partidul Comunist, din Militie sau Securitate. Fara discutie, acestia au perpetuat un gen de mentalitate. Prafuita, anti-occidentala, daunatoare pe deplin noua, mai ales in perioada in care aveam nevoie de o lansare in forta, de o rupere definitiva cu trecutul. O vorba romaneasca spune ca apucaturile rele se invata cel mai repede. Sub comanda oamenilor trecutului, nici tinerii anilor '90 nu au avut prea multe lucruri bune de invatat. Si o spun cu regret ca unii dintre ei au devenit niste mici utecisti sau comunisti intr-un regim semicapitalist de cumetrie, putred de corupt. Adica un fel de caine care miauna si paste iarba. Sub nicio forma nu avea nevoie societatea de astfel de mutanti, pentru a prinde din urma Cehia, Ungaria sau Polonia. Toate au avut in primul val politicieni tineri, curajosi, fara legaturi in trecut. Vecinii nostri au avut chiar un prim-ministru care la vremea investiturii avea 35 de ani. Iar Viktor Orban a fost un personaj performant pentru tara sa. Noi abia in 2006 am gasit unul mai tanar sa-i dam o functie importanta in stat. Si ala este nepotul faimoasei activiste comuniste Gizela Vass,adica oligarhul fin a lui tariceanu,dl. olteanu. Daca legea lustratiei venea la timp si era aplicata fara prea multa galagie, cu inteligenta, probabil eram ceva mai bine plasati acum. Din punct de vedere economic, social, politic. Acum, dupa 17 ani, cand multi dintre comunisti si securisti au disparut sau traiesc o pensie (mult prea) linistita, lustratia nu face decat sa ne tulbure si mai mult. Nu fac o pledoarie antilustratie, dar cred ca pensiile, salariile, infrastructura si poluarea sunt chestiuni mult mai relevante pentru Romania anului 2006. E prea multa vorba si prea putina fapta in dorita lustratie romaneasca. Sunt prea multi lupi paznici la oi si prea multi berbeci care au batut palma cu niste maidanezi, pentru atacarea si slabirea turmei. Complicitatile exista inca. E prea tarziu pentru un adevar dureros. Care ne poate arunca intr-o rafuiala tipic romaneasca. Securitatea se razbuna si ne arunca din nou, dupa 17 ani, in haos.

biografia lui Ceausescu sau ce trebuie sa stim despre criptocomunistiCA SA-SI "LEGITIMEZE" TITLURILE ACADEMICE SI PE CELE DE DOCTOR HONORIS CAUSA, CEAUSESCU SI-A FALSIFICAT ATAT DIPLOMA DE BACALAUREAT, CAT SI PE CEA DE FACULTATE Romania comunista nu a facut nici ea exceptie de la acest fenomen schizofrenic si nici nu avea cum sa faca exceptie, atata timp cat modelul a fost, dupa 1945, cel sovietic. Un exemplu notoriu este Ceausescu, stapanul absolut al Romaniei timp de un sfert de veac, omul care a devenit in anii 70-80 obiectul unui cult al personalitatii inspirat de traditia maoista si de cea nord-coreeana. Predecesorul lui Iliescu la conducerea Romaniei, Nicolae Ceausescu, a inceput inca din 1965, imediat dupa preluarea puterii in partid, opera de cosmetizare a propriei biografii, care s-a dovedit a fi, mai apoi, primul pas in directia cultului personalitatii. Douzeci si trei de milioane de Romani au crezut, timp de un sfert de veac -multi o mai cred si astazi -ca omul care a condus destinele tarii lor se nascuse intr-o comuna onorabila, Scornicesti, intr-o familie de tarani saraci si cinstiti, in realitate, asa cum dovedeste foaia matricola (vezi Anexa 3), Ceausescu nu se nascuse in comuna Scornicesti, ci intr-un catun din apropierea comunei, Tatarai. Conform lui A. B. Cornea, originar din Scornicesti, catunul fusese intemeiat de cateva palcuri de tatari, refugiati prin partea locului dupa rascoala lui Tudor Vladimirescu, pe langa care se aciuasera ulterior mai multe grupuri de tigani nomazi. In timp ce comuna Scornicesti se constituise prin 1803, cand boierul Radu Scornici pnmise incuviintarea Episcopului de Slatina sa-i adune intr-o asezare temeinica pe toti cei de prin partea locului si sa le ridice o biserica. Conform autorului citat, numele real al familiei Ceausescu ar fi fost, initial, Ceausoglu, care se traduce din tataraste prin fiu de sluga. Toate aceste detalii biografice deveneau, fireste, incompatibile -dupa 1965 -cu noul statut al lui Ceausescu si imperativele calitatii sale de lider comunist, cu iz nationalist, ca sa nu mai vorbim cu cele de geniu carpatin, titan al gandirii ori mare carmaci. Astfel ca primul gest facut de Ceauescu in 1965 a fost sistematizarea zonei, adica desfiintarea catunului, unde se afla casa natala, si trecerea intregului teritoriu in administrarea comunei Scornicesti. Astfel, noul lider al Romaniei isi incepea domnia prin raderea de pe fata pamantului a asezarii natale, din necesitati de biografie. Cum ambitule lui Ceausescu, de membru a diverse academii si de doctor honoris causa, impuneau reglementarea urgenta a studulor sale liceale si universitare, s-au luat masuri retroactive . In decembrie 1965, Scoala medie nr. 10 Zoia Kosmodemianskaia elibera Diploma de maturitate nr. 351243 absolventului Ceausescu A. Nicolae, care terminase cursurile anului scolar 1964/ 1965, spre a se bucura de toate drepturile acordate de legile in vigoare (vezi Anexa 4). Absolventul devenise insa, intre timp, de sase luni liderul partidului iar singurele sale studii atestate, pana in acel moment, erau cele patru clase primare (a cincea inceputa, dar neterminata) trecute in foaia matricola mentionata. Odata cosmetizate studiile medii, Ceausescu nu intarzie sa absolve -o luna mai tarziu, in ianuarie 1966 -Institutul de Stiinte Economice V. I. Lenin, conform Diplomei nr. 180142/ ian. 1965 (vezi Anexa 5), document semnat in calitate de rector de Manea Manescu, viitorul prim-ministru. Un fals intelectual calificat. Astfel, din necesitati de biografle, in numai cateva saptamani, Ceausescu parcurgea in zbor toti anii de scoala, din primare pana la bacalaureat, precum si toate examenele facultatii de economic generala -inclusiv examenul de diploma - fireste, cu nota maxima. Drumul geniului carpatin catre academii si titluri de doctor honoris causa era, in felul acesta, larg deschis. La fel s-a procedat si cu atestarea activitatii revolutionare a marelui carmaci. Doua exemple, intre altele. Un proces oarecare din 1936, de la Brasov, al unui grup din care facea parte, intre altii, si Ceausescu dar al carui conducator era, de fapt, un agent Kominternist infiltrat din Romania, Vladimir Tarnovski, a fost falsificat de functionarii umbrelor si metamorfozat intr-un mare proces politic in care, retrospectiv, Ceausescu ii lua locul de lider al grupului lui Tarnovski. Pentru a se acredita astfel, retroactiv, legenda revolutionarului in pantaloni scurti. In timp ce o manifestatie din mai 1939 -organizata de comisarul regal Mihai Ralea din ordinul Regelui Carol al II-lea -era, la randul sau, metamorfozata retroactiv, de aceiasi functionari ai umbrelor, dintr-o manifestatie monarhista intr-una comunista. Condusa, bineinteles, de viitorul geniu carpatin, alaturi de viitoarea sotie si savanta de renume mondial. Ambii inserati, printr-un truc fotografic, intr-o mare multime si redescoperiti, cateva decenii mai tarziu, de apologetii cultului personalitatii lui Ceausescu, ocupati cu scrierea biografiei liderului. Intr-o Romanie in care rescrierea permanenta a trecutului si cosmetizarea propriei biografii, in raport de vremuri si necesitatile momentului, au fost, decenii la rand, un reflex firesc al liderilor comunisti. Cum s-a putea reforma PSD pentru a deveni o social-democratiSigur ca sunt ultimul om care as putea sa contribui esential si probabil nici nu as fi de mult folos dat fiind complexitatea problemei. Chiar daca problema s-ar rezolva in biblioteca,teoretic ,actualul PSD este o constructie deosebit de complexa si periculos chiar de a o reforma. De aceea altii sunt indreptatiti, poate nu mai inteligenti dar capabili de a fi ascultati si eventual urmati. Apreciez ca dl.Geoana ar ptea fi persoana dar chiar daca ar avea puteri supranaturale nu se poate bate cu un establishment format in aproape 2 decenii.Lenin vorbea de partid de mase si partid de cadre. Partidul de mase este excelent dar el nu se poate aplica in practica.Sa ne amintim de cei 4 milioane de membri PCR care nu au ajutat cu numic la salvarea comunisnului. Insasi Lenin vorbea de importanta partidului de cadre. Aici insa dificultatile sunt tot atat de insurmontabile. In cativa ani se formeaza establishmentul care din principiu este reactionar,adica nu mai vrea sa se inoiasca numeric sau ca idei.O mare greseala a fost aceea de a introduce in staful PSD mari inbogatiti si mai rau persoane veroase care au folosit partidul pentru a se imbogati. Pas acuma de ii mai deosebeste,si ce drame se intampla cand sunt dati afara.toti au sustinatori, putere-vezi cazul nastase,DIP, si multi altii. Existenta gruparii de la Cluj si a lui Geoana sunt o premiza care poate deveni certitudine numai daca vor fi mai multi si vor avea putere.IIn momentul acesta in PSD sunt mai multe centre de puitere si invingatorul nu s-a configurat. Social-democratia are intuitiv,mai ales intr-o tara saraca,sanse mari de a culege majoritatea voturilor.Este nevoie de unire si de persoane de tipul lui Basescu,cu simt politic(nu sugerez pe Basescu,am spus de tip Basescu). Cred ca problema care o ridic merita discutii,chiar pe acest forum. dar ce sa facem cu apolitismul funciar al romanilor si cu asa zisa scarba de politica. dar politica este arta de a conduce societatea si fara ea nu se poate. Poate ne scarbesc manierele unor politicieni, dar politica,conducerea polisului este o indeletnicire milenara pentru cetatenii constienti[/ size] __._,_.___ Reintoarcerea paganismului in lumea postmoderna,de Peter JONES Am putea gasi destul de ciudata, sunt convins, imaginea presedintelui american care iese dintr-o biserica protestanta cu o Biblie groasa in mana. Amestecul de religie si politica in lumea cea noua este remarcabil. Cu adevarat, notiunea separatiei Bisericii si a statului a facut progrese de 20 de ani incoace, dar religia a avut mereu un loc insemnat in viata publica americana. La sosirea in Statele Unite ramai surprins de locul pe care il ocupa crestinismul in societate: retele imense de scoli crestine, colegii si universitati crestine, nenumarate facultati de teologie - in aceea unde predau se afla doua imense dulapuri (cu 14 etajere) pline de cataloage ale colegiilor si facultatilor de teologie crestina - sute de edituri crestine, mii de posturi de radio si televiziune crestine, ample lucrari misionare de evanghelizare si actiuni sociale. Miscarea evanghelica recent infiintata "Promise Keepers" aduna in mod regulat pe stadioane cate 60.000, uneori 80.000 de oameni cu scopul de a le da ocazia sa isi reinnoiasca in fata lui Dumnezeu angajamentul luat in fata sotiilor si familiilor lor. Categoric, America este profund crestina. Ea este macar profund religioasa: 97% din populatie crede in Dumnezeu si 90% crede ca Dumnezeu ii iubeste. Precum scrie si pe bancnote: "In God we trust" (In Dumnezeu ne punem increderea). Fiecare copil inscris in sistemul scolar public declama in fiecare dimineata "One Nation Under God" (o natiune sub stapanirea lui Dumnezeu). Totusi, daca indepartam putin ce se afla la suprafata, realitatea pare a fi diferita. Natiunea este religioasa, dar nu crestina. [...] Americanii sunt religiosi, dat moralitatea s-a schimbat si, fara indoiala, si religia sub auspiciile careia se manifesta. Un sociolog de la Universitatea din Boston, Alan Wolfe, a publicat in 1998 un studiu asupra clasei mijlocii americane. El observa: "Eram o tara crestina. Mai nou, am devenit o natiune toleranta, deschisa tuturor religiilor." Colegiul din Dartmouth, una din marile scoli americane, constituie un exemplu. Fondata in 1750 de catre Eleazar Wheelock, unul din liderii marii Redesteptari din secolul al XVIII-lea, institutia academica avea drept obiectiv "sa-L faca pe singurul Dumnezeu si Salvator cunoscut si sa aduca pe copiii paganilor la credinta crestina". In 1945, decanul Ernest Hopkins avea aceeasi viziune: "Dartmouth este un colegiu crestin intemeiat in vederea crestinarii studentilor sai". Decanul de azi, James Freedman, a calificat in 1997 aceste temeiuri crestine ca fiind "odioase", "fantome ale trecutului ce trebuie extirpate din memoria institutiei" . Ce s-a petrecut in America crestina? Doua explicatii diferite, dar complementare, pot fi propuse: revolutia studenteasca si sociala din anii '60 si sosirea postmodernismului. A. Revolutia sociala a anilor '60 O schimbare a fost semnalata in 1992 cand un membru al generatiei hippie a intrat pentru prima oara la Casa Alba si si-a asumat functia cea mai plina de putere din lume. Domnul Clinton a evitat serviciul militar, s-a opus razboiului din Vietnam, a fumat droguri si a adoptat moralitatea libertatii sexuale. Doamna Clinton, de cand era studenta, a fost o feminista convinsa; ea a fost unul din editorii unei reviste de jurisprudenta revolutionara care considerau politistii "pigs", demni de a fi impuscati, membra a unei asociatii de avocati radicali care au aparat "Panterele negre". (E interesant sa o auzim astazi pe d-na Clinton acuzand astazi diverse persoane favorabile dreptului si moralitatii traditionale ca fiind "extremiste" [1]). In 1992, tinerii revolutionari din anii '60, care respinsesera Statul si structurile sale, au preluat puterea politica si au devenit responsabilii conducerii Statului. Revolutia sociala care capatase infatisarea unui esec total a castigat intr-o maniera uimitoare si surprinzatoare. "Este timpul nostru" , a spus cuplul prezidential intrand pe culoarele puterii, si s-a inteles repede ce voia a spune cuvantul "nostru": avortul generalizat, femeia pe campul de lupta in armata, acceptarea homosexualilor in armata, si numirea in guvern a numerosi drogati si a 27 homosexuali declarati. Doua femei - guru, binecunoscute din New Age, au patruns si ele in Casa Alba in calitate de consiliere intime ale d-nei Clinton, membra a bisericii metodiste. In zilele noastre revolutia din anii '60 a devenit si o revolutie filozofica si religioasa a strazii, cu efecte reale si politice. Cartea lui Horowitz si Collier, "Destructive Generation" (1995) prezinta o exegeza a miscarii. Liderii sai, studenti la Berkeley, au editat ziarul oficial Ramparts, purtator de cuvant al acestor idei revolutionare. Ei au caracterizat revolutia ca "distructiva" . Revolutia a distrus ideile obisnuite ale epocii: autoritatea ierarhizata, sexualitatea heterosexuala normativa si biblica si spiritualitatea biblica. In locul lor, ei au propus notiuni de autoritate personala si autonoma, de sexualitate eliberata si spiritualitate orientala. Revolutia n-a fost un esec, in ciuda aparentelor. Sigur, hipiotii si-au taiat parul, si-au facut baie si au inceput sa se imbrace burghez. Numai ca ideile lor s-au raspandit de-a lungul culturii americane si occidentale. Vestul s-a indreptat spre Orient si Orientul s-a deplasat catre Vest. Tehnologia, democratia si comertul occidentalilor au invins Orientul, dar spiritualitatea orientala a invins Vestul. Rezultatele s-au reimtit curand in societate. America a devenit lider mondial in materie de avorturi, de divorturi, de pornografie, de feminism radical. Revolutia din USA a fost in principal spirituala, avand in vedere natura foarte religioasa a societatii. Am asistat la o explozie de spiritualitati si tehnici spirituale, aliate cu o suma de metode cvasi-spirituale in vederea ameliorarii performantelor personale. Eficacitatea, pragmatismul si know-how-ul comercial au dobandit o dimensiune spirituala. O carte recenta, "What Really Matters" (Ce conteaza cu adevarat) , de Tony Schwartz, catalogheaza toate aceste abordari care unifica psihologia si analiza individuala occidentala cu spiritualitatea si disciplinele spirituale ale orientului. In concluzie, autorul anunta cu mandrie "emergenta unei noi intelepciuni americane" care va salva lumea. B. Aparitia postmodernismului Aceasta revolutie sociala a anilor '60, departe de a fi un esec, a fost, in fapt, o mare reusita. A fost randunica ce anunta primavara unei noi lumi postmoderne. Ea a pus sub semnul intrebarii civilizatia moderna si inca nu s-au incheiat influentele profunde asupra inchegarii unei noi lumi postmoderne. Astfel, o alta maniera de a aprecia scandalurile de la Washington este aceea de a considera sosirea lui Bill Clinton la putere ca aceea a primului presedinte postmodern al Statelor Unite. Un comentator vede in comportamentul presedintelui in numeroasele afaceri adulterine care il privesc o punere in scena a unei filozofii postmoderne. In lumea postmoderna nu exista adevar, ci numai constructe personale. Aparenta este esentiala, nu sensul. Daca adevarul este o alta forma a puterii, ratiunea, faptele sau evidenta au mai putina importanta decat oportunismul si exercitiul puterii. A sti sa apuci puterea, a-ti insela adversarul reprezinta astazi tipicul in materie de raporturi intelectuale in interiorul universitatilor americane. Aceasta se intampla si in politica si tehnica e bine pusa la punct in actuala administratie. In ce consta postmodernitatea? d**a Mark C. Taylor, un postmodernist american important, "deconstructia este postmodernul ridicat la rang de metoda". In inima postmodernismului se afla deconstructia. Este interesant de notat ca teoreticienii recunoscuti ai postmodernitatii sunt aproape in exclusivitate francezi, fie prin nastere (Lacan, Foucault, Lyotard, Certeau, Bataille, Maurice Blanchot, Jean-Luc Nancy, Luc Ferry et H�lène Cixous), fie pentru ca au ales Franta ca patrie adoptiva (Levinas, Derrida, Kristeva), sau pentru ca scriu in franceza (Irigaray). Imperiul francez domina in continuare lumea, cel putin prin textele sale filozofice. Made in France: gandit in Franta, exploatat in Statele Unite! Deconstructia este asociata cu Jacques Derrida, care se indoia de posibilitatea de a descrie prin vreo teorie oarecare fenomenul comunicarii literare. Sensul si chiar constiinta noastra de a fi nu exista in afara limbajului; orice limbaj este temporar si relativ. Nu exista semnificat original, transcendent si obiectiv (Dumnezeu, istorie, om, ratiune) care sa fie in afara sistemului lingvistic, care, el insusi, este o inventie omeneasca. Precum spune Ferry, urmandu-l pe Derrida, stiintele umane deterministe pretind sa faca misterul uman vizibil in cele din urma. Efectul lor demistificator este visible. Aceasta reprezinta si slabiciunea lor: postulatul lor fundamental, acela al rationalitatii ascunse, pentru ca e irefutabila, nu este, el insusi, stiintific. El denota o pozitie metafizica si astfel nu ramane decat o credinta printre altele [2]. Derrida se afla in plina reactie impotriva structuralismului. Iesirea din aceasta rezida in sensul emanat de la cititor, nu de al autor sau din structura profunda a textului. Din aceasta indoiala metodologica s-a construit o filozofie deconstructivista/ postmoderna. Pentru ca limbajul este un produs cultural, sensul este in mod necesar un construct social si ar trebui sa fie "deconstruit" . Este motivul pentru care Mark C. Taylor are dreptate: "deconstructia este postmodernismul ridicat la rang de metoda." In inima postmodernismului se gaseste deconstructia. Se simte aici un fel de obligatie morala. In parte, gasim o reactie corecta impotriva orgoliului modern, care, cu rationalismul sau, se crede, multumita gandirii autonome, capabil sa rezolve toate problemele umane. In fapt, d**a c*m urmeaza sa aratam, omul pacatos nu abandoneaza niciodata autonomia gandirii, pentru ca, pentru a se exprima, trebuie sa faca apel la aceasta. Astfel, adevarata tinta artileriei deconstructive este, o data in plus, privirea crestina asupra lumii. a). Deconstructia in calitate de teorie sociala. Jean-Francois Lyotard foloseste aceasta teorie literara pentru a dezvolta o teorie sociala. Lyotard da glas unei suspiciuni fundamentale impotriva "metanarativilor" . Orice asertiune adevarata este un produs social si valid numai in cadrul acestui sistem [3]. " Lumea e un text". Guvernatori, world view/conceptii asupra lumii, tehnologii, istorisiri, teorii stiintifice, obiceiuri sociale si religii sunt toate constructii sociale [4]. Nu exista un "logos transcendent" , nici un sens obiectiv...suntem toti incarcerati in "inchisoarea limbajului". Deconstructivistii se trag din Nietzsche, care credea ca viata omului consta intr-o vointa innascuta de a putea [5]. Adevaratul sens al culturii se gaseste sub suprafata, ascuns in institutii, mascand comploturi sinistre, dar adesea inconstiente. Astfel, deconstructivistii sunt, in mod ciudat, insufletiti de un moralism demn de cruciadele Evului Mediu. b) Deconstructivismul in chip de teorie etica. Homosexualitatea. Michel Foucault, filozoful homosexual, cauta sa dezvolte deconstructia in perimetrul sexualitatii. El tine sa demonstreze ca orice sistem, orice meta-istorisire exprima o vointa de a putea. Nu exista o normativitate sexuala, numai o impunere injusta a vointei heterosexualilor mai numerosi asupra homosexualilor mai putin numerosi. Deconstructia pare a fi implinirea "transvaluarii" nietzscheene a valorilor. d**a Foucault, "asa-zisul adevar" este pur si simplu o hartuire ideologica a celor care detin puterea. In traiectul acestor idei, normativitatea etica biblica in privinta sexualitatii este deconstruita si se plaseaza dinamita la temelia catedralelor gandirii teologice ortodoxe. c). Etica generala Feminista franceza Julia Kristeva declara ca programul etic de azi consta in a se intreba c*m sa inlaturam codurile etice ale trecutului cu urmatoarele scopuri: sa facem loc jocului liber al negativismului, al dorintei, al placerii si al satisfacerii. America de azi a pierdut consensul etic al trecutului in asa fel incat e adesea dificil sa gasesti un juriu capabil de a ajunge la o judecata comuna. Nu mai credem in "America crestina", in existenta principiilor morale sigure si indubitabile. Totul este relativ, obiect al alegerii personale. One Nation, After All. d) Deconstructia in chip de teorie feminista. Despre rolul sexualitatii. Iarasi o frantuzoaica, Simone de Beauvoir, a jucat un rol important. Feminismul poate fi vazut in latura sa pozitiva ca aparare a drepturilor femeilor; dar feminismul recent, in special in Statele Unite, este si o expresie foarte puternica a deconstructiei, avand partea negativa a suprimarii patriarhatului, destramarea sistemului familial bazat pe autoritatea si responsabilitatea tatalui pentru apararea, sustinerea si bunastarea familiei.[.. .] e). Deconstructia Canonului Descoperirea unei biblioteci gnostice in 1945 si publicarea continutului sau in anii '70 a furnizat o sursa de texte pseudo-crestine care permit astazi unui numar de cercetatori biblici americani sa deconstruiasca limitele canonului ortodox si istoric. Am asistat la o conferinta savanta a unuia din nou-testamentarii americani cei mai cunoscuti, care a pretins ca stiinta nou-testamentara americana si-a aflat cea mai semnificativa contributie in admiterea in canonul crestin a evangheliei gnostice d**a Toma. Mai ales potrivit americanilor, ne aflam in procesul de creare a unei noi Biblii pentru o lume noua. f). Deconstruirea lui Dumnezeu De ce a prins postmodernitatea radacini si a inflorit in USA? Pentru ca pamantul a fost pregatit. Esenta insasi a deconstructiei a fost religioasa. Adevarata tinta a artileriei deconstructive, precum am spus-o, este felul crestin de a vedea lumea. Un pamant religios, c*m este America, face ca el sa fie gazda cea mai potrivita pentru a primi spiritualitatea postmoderna. Mark C. Taylor numeste deconstructia "hermeneutica mortii lui Dumnezeu", in 1974, David Miller, inainte de a se vorbi in mod curent despre postmodernism in SUA, a anuntat, in anii '60, moartea lui Dumnezeu, nu moartea dumnezeilor, ci moartea Dumnezeului Bibliei. El a declarat ca moartea lui Dumnezeu, al dumnezeilor si dumnezeelor paganismului imperial trebuie sa renasca. La funeraliile lui Dumnezeu se va naste politeismul. Miller a refuzat normele unidimensionale ale unei civilizatii monoteiste, nu doar in ceea ce priveste religia, ci si politica, ordinea sociala, etica si psihologia. Aceasta revolutie a reusit. America este inca o natiune supusa lui Dumnezeu, dar este vorba de alt Dumnezeu, dumnezeul pluriform si uman al paganismului clasic. Iata cateva exemple: in Statele Unite, in 1993, s-a reunit Parlamentul religiilor lumii, cu 6000 de reprezentanti ai 125 religii.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 14:38

De la: PDL, la data 2014-06-06 14:22:08
De la: gabigabi2, la data 2014-06-06 14:15:32biiine ! Mosule, acum ca am lamurit-o cu acest domn profesor, te-ntreb de ce ai adus azi acest articol , cind Tariceanu Nu mai este de 5 ani pres. PNL.ului ....nici Antonescu nu mai e... Stolojan e -n PPE ...si PNL.ul se facu in fapt, pe bucatele individuale de europarlamentari PPE si don Base e tot membru in acelasi club si-n curind cu toti o sa fim ....deci : ce-ai vrut sa ne spui ? ca politica prin oamenii ce-o fac , e o cu.r.va cu carnetel ? ha, stiam !

Pentru a intelege,dece sa vedem ce spune filozoful:
Intre cer si pamant exista mult mai multe lucruri decat putem noi intelege.
Si chiar in biroul unui pseudofilozof ca D/ta exista mult mai multe probleme pe care nu le stii,decat cele pe care le intelegi.

Daca ai facut vreo scoala mai sus de elementara,este limpede ca trebue sa accepti ca orice om nu poate cunoaste decat partial.Iar partialul tau este subtire,stereotip si chiar bont(sa nu spun plictisitor).
Cu bine!

si care-i partidul meu, ala bont ? ia zi-mi, ca vad ca mata ai facut si Profesionala si esti mai cult decit mine , deci cunoasterea matale e mai "groasa " decit a mea si tre' sa stii, nu !?

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 14:43

dom'le nu o mai jigni pe doamna G2 , este licentiata la Stefan Gheorghiu , ceea ce nu-i chiar de colea !

Cu vederea sta mai rau , asa ca partialul dansei poate fi oricum , orice ...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 14:57

De la: _2148_, la data 2014-06-06 14:43:46

dom'le nu o mai jigni pe doamna G2 , este licentiata la Stefan Gheorghiu , ceea ce nu-i chiar de colea !

Cu vederea sta mai rau , asa ca partialul dansei poate fi oricum , orice ...

ete cum te dai in fapt, postaco ! zice colegul @3909 chestia cu Fanel, hop si tu ! ce Putori sunteti, dragii mamii...ce putori !

Pagini: << 288 289 290 291 292 293 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PRESEDINTELE BASESCU:DRUMUL CU SPINI AL UNUI MARE REFORMATOR
Mergi la: