back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator

Pagini: << 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 >> Sari la pagina:

9am251664

15 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 15:31

De la: gabigabi2, la data 2012-03-30 15:03:34
De la: Gandirea_Politica, la data 2012-03-30 14:35:23Traian Basescu: Unii oameni de afaceri ar fi vrut ca statul roman sa intre in colaps

Conferinta "Reforma institutional� a Statului Roman. Statul asistential, statul minimal sau statul eficient?"

"Nu a existat nici un fel de sprijin public pentru ca acest guvern sa-si duca la capat macar actiunile bune. Aratati-mi un singur post de TV care a sustinut reforma educatiei. Cine a sustinut descentralizarea si restructurarea sistemului de sanatate. Nimeni nu vrea sa spuna la TV adevarurile.", a declarat presedintele Traian Basescu in cadrul dezbaterii cu tema "Reforma institu�ional� a Statului Rom�n. Statul asisten�ial, statul minimal sau statul eficient?", organizata de Institutul de Studii Populare si Fundatia Konrad Adenauer, la care a participat si premierul Emil Boc. Urmariti mai jos principalele teme discutate in cadrul conferintei:

Statul social modern si reforma statului:
Foarte multi au crezut ca reformarea statului este un simplu discurs politic, care nu este destinat implementarii.
Dupa parerea mea, nici Europa nu mai poate rezista in sintagma de stat social asa cum ea a fost aplicata pana acum in statele vechi ale UE.
Vad multe tari din UE care au iesit din criteriile de la Maastricht. Romania nu este in aceasta situatie, de aceea cred ca acum este momentul sa intervenim.
Unul dintre rezultatele evidente ale acestei abordari este criza datoriilor suverane din UE. Statele nu au mai putut sa asigure protectia sociala excesiva cu propriile resurse si au imprumutat. Noi poate avem ocazia sa avem sansa sa ne oprim la timp din acest punct de vedere.
Nu suntem in situatia dificila de a avea datorii mai mari de 80% din PIB. Inca suntem sub 40%. N-are rost sa imprumutam ca sa dam salarii si ajutoare sociale. Daca nu vom intrerupe, va marca evolutia tarii negativ pentru foarte multe decade, nu pentru un an, nu pentru doi.
Interventia este mai usoara acum fata de momentul cand am ajunge la un nivel de indatorare de 70-80% din PIB.
Prioritatile intr-un proces de reforma a statului sunt reforma in abordarea bugetului de stat si modul cum cheltuim resursele.
Bugetul trebuie sa fie multi-anual, predictibil, lucru pe care il schimbam de anul acesta.
Cheltuielile trebuie sa fie transparente.
Reforma fiscala este parte a reformei statului.
Exista categorii pe care vrem sa le aducem la vot si nu le supunem impozitarii. Nu mai putem continua pe ideea scutirilor din interes electoral.
Administratia locala este un alt element al reformei statului.
Licitatiile sunt cele care pana la urma dau valoarea unei lucrari, dar si aceste licitatii trebuie sa se incadreze in ce este dispus beneficiarul sa plateasca. Cine nu se poate incadra in aceste costuri standardizate, n-are decat sa nu participe la licitatii.
Restructurarea aparatului de stat, restructurarea regiilor, precum si optimizarea serviciilor publice reprezinta un alt obiectiv in care s-a lucrat, dar mai sunt destul de facut in aceasta directie.
Criza ne-a gasit cu un aparat greoi, supradimensionat si ineficient.
Masurile din 2010 au meritul ca reduc cheltuielile cu acest aparat.
Romania nu-si poate permite sa mai continue nerestructurarea acestor regii. Sunt datorii de sute de milioane de lei la cea mai mare parte a regiilor. Trebuie sa fie unul din obiectivele anului 2011.
Implica abordari poate mai aspre in discutiile cu sindicatele, dar acest lucru trebuie sa se intample, pentru ca pagubiti sunt cei pe care liderii sindicali spun ca ii apara.
Am putea face din populism o crima impotriva viitorului tarii. Cei care se manifesta violent impotriva guvernului ar trebui sa se gandeasca ce ar face ei: ar sacrifica tara? Acest stat social a inceput sa impinga si Romania catre un derapaj. Putem sa oprim, si asta a facut guvernul in 2010 si avem obligatia sa continuam. In procese mai fine, dar va trebui sa continuam. In acest an inca imprumutam bani ca sa platim cheltuielile sociale.
A existat o incapatanare a guvernului, lucru pentru care ii felicit. Oricat de dificila a fost situatia, au continuat sa palpaie mici investitii. Ca au fost mici drumuri la tara, ca au fost mult criticatele sali de sport, ca au fost 10 km de autostrada, statul nu a abandonat, nu a taiat investitiile pentru consum.
Micile investitii au creat locuri de munca, am ajuns la somaj 6,8%.
Reforma sistemelor educatiei, justitiei si sanatatii:
Un alt element care nu poate fi evitat este educatia. Este o prestatie publica pe care o face statul, o prestatie adresata generatiilor care prefigureaza viitorul. Neglijarea sectorului educatie in reforma ar fi o mare greseala. Sper ca noua lege sa creeze si performanta, sa indeparteze si fabricile de diplome din peisajul educatiei romanesti si, mai ales, sa dea competente tinerilor, competente de care are nevoie in primul rand educatia nationala.
Reformarea statului inseamna si reformarea sistemului de sanatate. A existat o singura abordare: sistemul este subfinantat. Nu spun ca nu este asa, dar este esentiala eficientizarea costurilor din interiorul sistemului.
Romania ofera servicii de proasta calitate in domeniul sanatatii si educatiei.
Statul nu poate pompa bani intr-un sistem ineficient, cu prea putina activitate de preventie si prea multa activitate in spitale.
Avem o pasiune sa ne autoflagelam si, in acelasi timp, exista si o pasiune a aliatilor nostri de a gasi marea problema a Romaniei. Eu nu spun ca nu este o problema in justitie. Totusi, cifrele incep sa contrazica perceptia ca in Romania nu se lupta impotriva coruptiei.
Oglinda se pune atunci cand vedem si sentintele definitive in justitie, dar exact aici a actionat guvernul in ultima perioada prin adoptarea legii micii reforme.
Noul cod al muncii si reforma ajutoarelor sociale:
A fost o generozitate excesiva din punct de vedere al diverselor forme de ajutorare. Aceasta generozitate a fost manata de interese politice, iar rezultatul a fost o stimulare a nemuncii.
Pasii inceputi de guvern in 2010 trebuie continuati si accelerati in 2011.
Nu putem concepe o Romanie moderna fara un cod al muncii care sa flexibilizeze piata muncii.
Multe reforme si-au gasit expresia in legi care sunt in curs de implementare.
Reforma constitutionala si reforma sistemului electoral:
Nu putem privi la Romania ca la un stat modern fara o reforma constitutionala, acompaniata de o reforma electorala.
Ori vot uninominal intr-un singur tur, ori vot uninominal in doua tururi, mai costisitor, poate mai putin reprezentativ din punct de vedere popular.
Este singura formula care poate da Romaniei stabilitate pe termen lung, pentru ca votul uninominal are ca caracteristica crearea de majoritati.
Romania are nevoie, cel putin 10 ani de acum inainte, de guverne stabile, care sa isi asume modernizarea si consolidarea statului.
Intentionez sa ma limitez strict la rezultatul referendumului: o singura camera si maxim 300 de parlamentari.
In cazul in care clasa politica va refuza, exista modalitati de a reduce numarul de parlamentari prin lege, nu prin constitutie.
As mai face o referire care vizeaza reforma, reforma partidelor. Este clar ca in momentul de fata, partidele toate, si in primul rand principalul partid de guvernamant, au nevoie de reforme interne, care sa stimuleze aparitia unei noi generatii de lideri.
Este nevoie de o generatie de politicieni relativ experimentati, dar carora sa li se permita accesul la varful partidelor.
O remarca despre ceva ce vad foarte des spus la televizor: contradictia dintre "nu mai trebuie sa imprumutam atatia bani" si vocile care spun "de ce s-au redus ajutoarele sociale si salariile".
Cred ca unora care inteleg ce este in dezbaterea publica li se pare ciudat ca acelasi post TV pe de o parte sa promoveze reducerea de cheltuieli, disponibilizari si asa mai departe si apoi sa spuna ca indatoram generatiile viitoare.
Apare cate un indurerat de patrie cum ca nu exista o strategie despre ce sa facem in continuare. Romania are o singura strategie, aceea finantata.
Daca vrem sa ne dam ifose, cum putem noi sa dam Romaniei solutii, eu spun ca nu voi cadea in aceasta capcana. Romania are un singur program finantat, cel convenit cu UE pe cele sapte programe operationale.
As vrea sa spun un lucru care nu cred ca nu merita sa fie spus legat de clasa politica, si tot din galeata si sepcuta, spuse de dna. Culcer, mi-a creat sentimentul ca trebuie spus aici: trebuie sa intrerupem mita electorala si sa curatam alegerile. Acest lucru se poate face intr-un singur fel: asumandu-ne standarde de cost pentru fiecare candidat si dandu-i bani din bugetul de stat sau cel local.
Este infinit mai ieftin asa, decat ce se intampla acum. Cand un domn are 50.000 de lei, ii numeri usor afisele si sepcutele. Vor exista facturi, va scrie in lege pe ce poate cheltui banii. Daca vom lasa la liber finantarea partidelor politice, nu vom realiza reforma clasei politice.
Ar fi extrem de sanatos pentru clasa politica. Trebuie sa explicam romanilor: uite, atunci cand taie salariile, astia finanteaza campanii de la stat. Trebuie sa le explicam romanilor ca pierd mult mai mult altfel.
Decat sa batem campii creand noi strategii, mai bine am pune mana sa aplicam strategiile convenite cu UE, care sunt finantate. Putem sa luam lista de credite angajate si mai gasim vreo 4 miliarde de euro neangajati.
Ca o concluzie, Romania trebuie sa defineasca intai sintagma constitutionala, ca este stat social. Nu tot ce ne da prin cap face parte din definitia statului social asa cum se poate aplica in Romania.
Poltici sociale si pensiile militarilor:
Politica sociala trebuie focusata pe cei care au intr-adevar nevoie, pe cei care vor sa munceasca. Nu pe cei care pot sau au pamant in spatele casei, dar asteapta ajutor social si pamantul ramane nelucrat. Nu pe cei care nu accepta orice fel de munca in anumite momente. Trebuie sa ne indreptam catre statul performant.
Legat de pensii o mentinue: este o dezbatere uriasa, la ora 17 voi avea o intalnire cu toti factorii de decizie din institutiile militare. Este evident ca nu s-a raspuns nevoii de a se trimite pana la 1 decembrie a adeverintelor de venit. Ce mi s-a confirmat astazi este ca foarte putine pensii vor scadea. Aplicarea noii legi, mai ales pentru cei care dupa ce au plecat din armata au lucrat, le va aduce pensii mari.
Inchei spunand ca apreciez ca este o obligatie a mea sa promovez ideea de modernizare a statului, sa o sustin politic atat cat pot. Sigur, si alianta la guvernare poate avea limitele ei in a promova legislatia de modernizare a statului. Probabil ca modernizarea codului muncii si flexibilizarea pietii muncii va crea probleme foarte mari.
Incurajez dialogul intre guvern si sindicate, dar trebuie limitat in timp, pentru ca Romania nu mai poate astepta.
Continui sa pledez pentru un stat eficient in locul unuia care nu-si mai poate acoperi propriile cheltuieli.
Este o chestiune de responsabilitate a cuvantului propagat. Acest guvern si aceasta majoritate la limita: un guvern in situatie de recesiune profunda, cu resurse tot mai putine, este un guvern aflat in a doua situatie dupa cea de razboi, ca dificultate. Cea mai mare desconsiderare a actiunii guvernului a venit chiar din interior.
Atata timp cat un stat te umileste, el nu poate fi etichetat ca un stat democratic.
Eu la ora 17 aveam o intalnire cu ministrul apararii si cu cei responsabili pentru pensii. Fiecare beneficiar de pensie trebuia sa vina cu adeverinta de munca. Institutiile trebuiau sa-si dea seama ca masele de pensionari militari nu vor aduce adeverintele la timp si sa ii ajute. Daca incepeau de la 1 decembrie, situatia era alta. Nu trebuie gasit neaparat un responsabil. Nici un militar nu iesea in strada daca se zicea: nu ati putut aduce adeverintele, vom incepe recalcularea de la 1 februarie.
Am primit zeci de mailuri de la ofiteri in rezerva, care nu se adresau ministrului, ci comandantului fortelor armate. Ma intrebau "de ce ne umiliti?".
O chestiune extrem de sensibila la militari. Au fost si mesaje decente, si mesaje furioase. Le-am raspuns celor care ma jigneau. Pentru ca isi dadeau numele si prenumele, m-am interesat care era pensia lor recalculata.
Este un domn colonel, al carui mesaj a ajuns la mama, tata, nu injuraturi, ci exemple.
Acest domn colonel, de la 4300 de lei, primise 1500 de lei. Pentru om a fost un adevarat soc. Am cerut sa se recalculeze, am constatat ca pensia pe care trebuia s-o primeasca era de 3900 de lei. Pierdea vreo 400 de lei pentru ca a iesit inaintea varstei de pensionare.

Suportul politic si mediatic pentru guvernul Boc:
Nu a existat nici un fel de sprijin public pentru ca acest guvern sa-si duca la capat macar actiunile bune. Aratati-mi un singur post de TV care a sustinut reforma educatiei. Cine a sustinut descentralizarea si restructurarea sistemului de sanatate. Nimeni nu vrea sa spuna la TV adevarurile.
Impresia este ca guvernul si presedintele sunt impotriva propriului popor. Este o mare minciuna. In aceasta criza, dincolo de inamicul general, care a fost criza, de statul nefunctional, de cheltuielile extraordinar de mari, atmosfera creata a fost una prin care s-a dorit un colaps.
E, uite ca nu s-a intamplat si nu se va intampla. Unii oameni de afaceri ar fi vrut ca statul roman sa intre in colaps, sa vina la Antene si la Realitatea si sa ne spuna noua cum sa facem.
Pardidul Democrat Liberal si reforma interna:
Lectia anului 2010 a fost una de substanta pentru mine: nu ai ce cauta cu tehnocrati in guvern pe vreme de criza. Mergi cu oameni politici care isi pot convinge colegii. PDL trebuie sa mai reformeze ceva inainte de a reforma tara: sa se intalneasca cu toate partidele si sa stabileasca un nivel pana la care se fac schimbarile. Dupa parerea mea, sub secretar de stat nu ai ce cauta cu numirile.
La ora actuala este un mix convenabil. Interventiile din justitie au dus la realizarea unui mix acceptabil. Trebuie stabilit: de aici nu se mai schimba - ajungem la o intelegere si nu ne mai atingem dupa aceea. Nu vor cadea capete, dar vor trebui asumate responsabilitati.
Lucrurile trebuie vazute cu calm si cu rigoare. In ceea ce priveste competenta: apelul la competenta l-am facut tot timpul in cazul guvernului. Sper ca odata cu congresul partidului sa-si puna la punct acest proces de selectare a competentelor.
In ceea ce priveste competentele din guvern: cu certitudine o sa fie dezaprobat, dar exista urmatoarea realitate: privind la masurile pe care acest guvern le-a luat in 2010 si pe care trebuie sa le ia in 2011, este exclus ca un ministru neangajat politic sa faca fata.
Cum ar fi fost un ministru tehnocrat mergand la grupul PDL cu propunerea de a vota legea salarizarii? Aveti si explicatia de ce nu a rezistat un Vladescu la finante: nu a convins grupurile parlamentare, care nu il recunosteau.
Principalele declaratii ale premierului Emil Boc:
In viziunea noastra, un stat social este un stat care incurajeaza munca, plateste munca, cheltuieste cat produce.
Cei care spun ca Romania putea avea o alta alternativa de evolutie, de a merge pe cheltuieli bugetare excesive, le spun: daca Romania continua pe cheltuielile de pana acum, Romania ar fi avut un deficit de 14%.
Salut si eu alaturi de profesorul Stoica, in legatura cu noua alianta de pe scena politica romaneasca. Aceasta alianta nou creata apara statul lui Ion Iliescu, un stat greoi, birocratic, obez, nereformat. Ponta, Voiculescu, Antonescu sunt aparatorii lui Ion Iliescu. El a creat un stat dupa viziunea sa, care s-a dovedit a fi un stat falimentar.
Provocarea imediata pe care o are guvernul este sa modernizeze legislatia muncii si a ajutorului social. Avem nevoie de o piata a muncii competitiva. Actualul cod al muncii nu mai raspunde nevoilor nimanui. Acest cod al muncii nu este unul al investitorilor straini, cum s-a spus. Este un cod al Romaniei si al romanilor, pentru a permite tuturor sa munceasca, sa permita patronilor sa aiba acces la resurse, este un cod care inlatura barajele din sistem.
Un profesor american spunea "all democracy is local". Aducem puterea aproape de cetatean.
Incurajarea muncii, sustinerea acesteia, reprezinta singura solutie pentru un stat social veritabil. Nu omul este vinovat ca a ajuns intr-asa o stare de depdendenta, ci politicienii care l-au lasat cu mana intinsa si au stimulat nemunca.
Munca si sprijinirea celui care nu poate munci.
Eu sustin ce am declarat public: toate pensiile sub 3000 de lei cu vechime integrala nu vor scadea. Nu vor scadea, pentru ca mecanismul din lege garanteaza pastrarea lor.
Exista la guvern o echipa capabila sa indeplineasca ce si-a asumat.

www.hotnews.ro/stiri-esential-8218396-live-text-traian-basescu-s...

ca de obicei, Minte ! a avut si are Sprijinul B1Tv, al lu' Nasu' ,OTV.ului pina la arestarea lui DD ; l-a mai sprijinit Romania libera, Revista 22 , EVZ si Dilema unde scrie Plesu si Patapievici, inclusiv Liiceanu care-i pupa urma pasilor ...
cit despre Incurajarea muncii si Sprijinirea Cetateanului 25 % din tinerii tarii asteia sunt someri , avem aproape 1 milion cu acte si nu se stie citi carora le-a incetat ajutorul de somaj, nu si-au gasit de lucru si Dumnezeu ce invirteli fac ca sa poata trai....munca la negru e in floare !
dar ce-a mai MARE MINCIUNA a acestui pres. este juramintul depus la investire : JUR SA APAR ....si VINDE pe Nimic BOGATIA TARII , facind lobby ptr. firme ce jefuiesc Ro fara rusine, dar cu sprijinul lui si a guvernului roman ! SPER ca intr-o zi sa fie JUDECATI dupa Faptele lor toti cei ce ne-au adus in pragul colapsului !

Pesedintele a invitat membrii din BP ai PDL la o intalnire de taina informala in vila lac 2 in noaptea de marti spre miercurea ciuc, datorita unei agende foarte incarcate cat si datorita faptului ca presedintele a dorit sa puna la punct noua strategie electorala a partidului , dezbaterile s-au prelungit pana la ora pranzului de-a doua zi, fapt pentru care generozitatea, altruismul,si cointeresarea presedintelui fata de partidul care l-a sustinut in campania electorala prezidentiala, a oferit participantiolr un pranz festiv in tmpul caruia s-au definitivat unele aspecte de ordin technico-tactic delicate, folosindu-ma de un spy webcam, va redau concluziile dezbaterilor in ceea ce priveste strategiile manageriale ce vor fi implementate in campania electorala de partidul prezidential, cat si finalul pranzului savurat de participanti la finalul tainicelor lucrari politice desfasurate in vila lac 2.

www.youtube.com/watch?v=zO8g9OQuESc
spy web cam.- time west -2H GMT

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 15:40

sper sa-si ia si "puii" pe care i-a facut in politica, in barcuta lui si sa se duca pe mare !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 15:57

Am vazut in oras bannere noi cu textul

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

In cadru era Basescu

Ceea ce nu inteleg, e cu cine lupta si in ce scop isi face publicitate.
Si de ce da banii pe asa ceva.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
9am251664

15 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 16:04

De la: _Ingrid, la data 2012-03-30 15:57:38Am vazut in oras bannere noi cu textul

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

In cadru era Basescu

www.youtube.com/watch?v=4PCExU3dVfo&feature=related

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 17:42

De la: _Ingrid, la data 2012-03-30 15:57:38Am vazut in oras bannere noi cu textul

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

In cadru era Basescu

Pentru casutele cumparate din revinzari..............pentru succesuri ..........pentru interesul personal cum a demonstrat de atitea ori/
PESTELE SE STRICA DE LA CAP /

Ioan_voda_cel_cumplit

151 mesaje

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 18:44

De la: pascu08_yahoo_com, la data 2012-03-30 17:42:06

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

NU INTELEGETI PENTRU CA AVETI CAPUL MIC.VA GANDITI DOAR LA MANCARE SI CEVA MAI JOS!

In cadru era Basescu

Pentru casutele cumparate din revinzari..............pentru succesuri ..........pentru interesul personal cum a demonstrat de atitea ori/

Ioan_voda_cel_cumplit

151 mesaje

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 18:45

De la: HALT, la data 2012-03-30 18:44:35

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

NU INTELEGETI PENTRU CA AVETI CAPUL MIC.VA GANDITI DOAR LA MANCARE SI CEVA MAI JOS!

In cadru era Basescu

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 19:36

De la: HALT, la data 2012-03-30 18:45:58

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

In cadru era Basescu

Explica-ne tu, cap mare!

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 19:42

De la: _Ingrid, la data 2012-03-30 19:36:31

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

In cadru era Basescu

Explica-ne tu, cap mare!

neeee, n-are cap mare...e tare, ceea ce e altceva, dar uita-te putin la avatarul lui ! ia uta-te cum la pus la colt pistolul PDL.ist si-i porunceste : posteaza portocaliu pin' la moarte , ori....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 19:43

scuzati eroarea ! L-A pus ...

9am251667

6 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 19:47

De la: gabigabi2, la data 2012-03-30 19:42:04
De la: _Ingrid, la data 2012-03-30 19:36:31

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

In cadru era Basescu

Explica-ne tu, cap mare!

neeee, n-are cap mare...e tare, ceea ce e altceva, dar uita-te putin la avatarul lui ! ia uta-te cum la pus la colt pistolul PDL.ist si-i porunceste : posteaza portocaliu pin' la moarte , ori....

...avataru�anticipeaza pozitia boss-ului la final de mandat !

Mos_tautu

235 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2012, ora 08:04

ROLUL DE LIDER SI SUBCULTURA POLITICA

Rolul de lider. Pentru a intelege mai bine relatia dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu este bine a ne folosi de o serie de date care exprima ceea ce se numeste rolul de lider. In fiecare grup exista un individ care tinde sa coordoneze activitatea celorlanti.El este persoana care primeste si transmite maximum de informatii,iar daca nu este stabilita o structura de comunicare,aceasta depinde de caracteristicile psihologice ale liderului .Din acest punct de vedere presedintele prezinta o dotare aproape naturala,exersata mai ales in cadrul meseriei profesate o viata,aceea de capitan de vapor. In fond in grup exista doi lideri,unul in domeniul ideilor si altul in domeniul eficacitatii.Este vorba de un lider care emite cele mai multe idei si care sunt cel mai frecvent acceptate de catre grup(in cazul nostru presedintele) si un lider neoficial,numit si "cel mai iubit" care diminua tensiunea din grup si care str�nge adesea atitudinile negative contra "omului de idei".(in cazul nostru premierul). Rar aceste roluri pot coincide.Intre cei doi lideri exista relatii reciproce.In discutii,"omul de idei" se adreseaza de fapt "omului cel mai iubit",care in general aproba dar ocazional isi exprima si dezacordul.Reactiile lui de aprobare si desaprobare sunt emotional agreate de intregul grup.Existenta a 2 ierarhii paralele (lider si dizident) ,a doi sefi cu caractere diferite apare in principalele grupe umane (mama-tata,presedinte-premier etc).Nu exista un acord in ceea ce privesc caracteristicile liderului si aceasta deoarece exista mai multe maniere de exercitare a rolului de sef in grup. In functie de felul cum isi joaca rolul exista mai multe feluri de lider: -Liderul autoritar,care ia toate deciziile,dirijeaza toate actiunile din grup,fixeaza rolurile membrilor(aici se poate incadra dl .Basescu); -Liderul democratic,care ia toate deciziile dupa ce discuta; -Grupe de tipul "laissez faire" in care practic nu exista lider sau daca exista el da numai sfacturi atunci c�nd i se cer(gen fostul presedinte Iliescu); Liderul democratic da mai multa satisfactie membrilor grupului in timp ce liderul autoritar este mai eficient. In absenta liderului autoritar grupul se descompune rapid in grupe ostile unul altuia,in timp ce in absenta liderului democratic grupul poate functiona. In politica romaneasca s-au putut distinge trei tipuri de sefi care ar corespunde dinamicilor din diferite grupe: -Seful traditional,rolul fiind determinat prin regula succesiunii neintrerupte (corespunde omului cel mai iubit); -Seful charismatic care reuneste calitatile liderului iubit si ale "omului de idei".El apare mai ales atunci c�nd grupul doreste putere si securitate; -Seful birocratic corespunde "omului de idei" car Observam deci ca relatiile antagonice presedinte/premier nu sunt specifice doar actualului cuplu care conduce Romania ci acest antagonism este bine cunoscut in studiile sociologice. Marea problema este ca aceste antagonisme fiziologice se petrec intr-un mediu din punct de vedere politic subcultural,in care este stimulata dusmania si controversa sterila. Partidele din lipsa unei ideologii specifice prefera sa se afunde in cultura barfei.Numeroase alegeri s-au desfasurat nu pe adevarate programe ci pe valori negative:comunisti,securisti,baroni ,corupti etc.,acest lucru tinand mai degraba de infantilismul politicii romanesti. In aceasta jungla politica si incultura politica excitarea tendintelor antagonioce dintre lideri,lupta pentru a fi lider unic ne arata cat mai avem pana la o adevarata democratie europeana. ________________

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2012, ora 17:42

De la: Mos_tautu, la data 2012-03-31 08:04:29ROLUL DE LIDER SI SUBCULTURA POLITICA

Rolul de lider. Pentru a intelege mai bine relatia dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu este bine a ne folosi de o serie de date care exprima ceea ce se numeste rolul de lider. In fiecare grup exista un individ care tinde sa coordoneze activitatea celorlanti.El este persoana care primeste si transmite maximum de informatii,iar daca nu este stabilita o structura de comunicare,aceasta depinde de caracteristicile psihologice ale liderului .Din acest punct de vedere presedintele prezinta o dotare aproape naturala,exersata mai ales in cadrul meseriei profesate o viata,aceea de capitan de vapor. In fond in grup exista doi lideri,unul in domeniul ideilor si altul in domeniul eficacitatii.Este vorba de un lider care emite cele mai multe idei si care sunt cel mai frecvent acceptate de catre grup(in cazul nostru presedintele) si un lider neoficial,numit si "cel mai iubit" care diminua tensiunea din grup si care str�nge adesea atitudinile negative contra "omului de idei".(in cazul nostru premierul). Rar aceste roluri pot coincide.Intre cei doi lideri exista relatii reciproce.In discutii,"omul de idei" se adreseaza de fapt "omului cel mai iubit",care in general aproba dar ocazional isi exprima si dezacordul.Reactiile lui de aprobare si desaprobare sunt emotional agreate de intregul grup.Existenta a 2 ierarhii paralele (lider si dizident) ,a doi sefi cu caractere diferite apare in principalele grupe umane (mama-tata,presedinte-premier etc).Nu exista un acord in ceea ce privesc caracteristicile liderului si aceasta deoarece exista mai multe maniere de exercitare a rolului de sef in grup. In functie de felul cum isi joaca rolul exista mai multe feluri de lider: -Liderul autoritar,care ia toate deciziile,dirijeaza toate actiunile din grup,fixeaza rolurile membrilor(aici se poate incadra dl .Basescu); -Liderul democratic,care ia toate deciziile dupa ce discuta; -Grupe de tipul "laissez faire" in care practic nu exista lider sau daca exista el da numai sfacturi atunci c�nd i se cer(gen fostul presedinte Iliescu); Liderul democratic da mai multa satisfactie membrilor grupului in timp ce liderul autoritar este mai eficient. In absenta liderului autoritar grupul se descompune rapid in grupe ostile unul altuia,in timp ce in absenta liderului democratic grupul poate functiona. In politica romaneasca s-au putut distinge trei tipuri de sefi care ar corespunde dinamicilor din diferite grupe: -Seful traditional,rolul fiind determinat prin regula succesiunii neintrerupte (corespunde omului cel mai iubit); -Seful charismatic care reuneste calitatile liderului iubit si ale "omului de idei".El apare mai ales atunci c�nd grupul doreste putere si securitate; -Seful birocratic corespunde "omului de idei" car Observam deci ca relatiile antagonice presedinte/premier nu sunt specifice doar actualului cuplu care conduce Romania ci acest antagonism este bine cunoscut in studiile sociologice. Marea problema este ca aceste antagonisme fiziologice se petrec intr-un mediu din punct de vedere politic subcultural,in care este stimulata dusmania si controversa sterila. Partidele din lipsa unei ideologii specifice prefera sa se afunde in cultura barfei.Numeroase alegeri s-au desfasurat nu pe adevarate programe ci pe valori negative:comunisti,securisti,baroni ,corupti etc.,acest lucru tinand mai degraba de infantilismul politicii romanesti. In aceasta jungla politica si incultura politica excitarea tendintelor antagonioce dintre lideri,lupta pentru a fi lider unic ne arata cat mai avem pana la o adevarata democratie europeana. ________________

e fumata deja perioada respectiva, dar se vedea de ATUNCI DIRECTIA democratiei de tip basescian si fraza lui , adresata lui Tariceanu ,in care-i spune ca are O MUTRA DE EUROPEAN CU PAPION LA GIT, va ramine memorabila si explica perfect adversitatea fata de com. UE si lipsa lui de respect ptr. valorile europene....deh, tataru-i un asiatic ce nu va aprecia niciodata democratia, caci genetic o refuza !

9am251675

15 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2012, ora 18:19

-Liderul autoritar,care ia toate deciziile,dirijeaza toate actiunile din grup,fixeaza rolurile membrilor(aici se poate incadra dl .Basescu) un adevarat tribal leader!

guvernul, seful sie si sri..canta si danseaza ptr. tribal leader!
www.youtube.com/watch?v=nF92Ua0Van0&feature=related

9am251675

15 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2012, ora 18:32

www.youtube.com/watch?v=j0n1oM3L4yk
analisto-propagandistii clasei politice romanesti il recunoasteti pe mos tau ? dar pe : boda, liiceanu,ciuvica, tatulici,cotoi,etc...?

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 31 Martie 2012, ora 18:58

Lume, lumeeee, mare minuneeee: am vrut sa dau pe topicul "Preshul basinecsu, ciobanu' cu toorma ratacinda a unui maare khioreean" si am fost redirectionat aici! Sa aiba severu' ceva premonitii espre destructurarea struto-camilei pedelachee? Da au ba, cert este ca tooorma de paricapitate oranj incepe sa'si renege rumegatoru-sef! Semne bune primavara are!

PEDELEPRE, AFARA CU VOI DIN ISTORIE!

BATALUL

109 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 31 Martie 2012, ora 22:14

PRESEDINTELE

--------------------
I
I
I
I
I
I
I
---------------------

LUPTA PENTRU TINE

In cadru era Basescu

pentru finul FALCA
stareanatiunii.com/vila-lui-falca-primar-de-arad.html

http://stareanatiunii.com/informatii-despre-traian-basescu.html
mosul_tautu

219 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 06:28

Dup� ce s-au complimentat reciproc cu apelativul �hoții�, marile partide nu-și dezmint renumele: au �nceput s�-și fure candidații �nainte de-a apuca s�-și fure voturile. R�pit subit de doctrina liberal� pe care o dezavua, dl. Sorin Frunz�verde a explicat de ce nu se mai reg�sea �n partidul al c�rui num�r doi era: �n PDL e �vrajb� politic� și �haos administrativ� iar statul polițienesc �l f�cea s� se simt� at�t de ascultat �nc�t �ne e și fric� s� mai vorbim la telefon�. De asta nici n-a vorbit cu dl. Boc la plecare � ca nu cumva s�-l asculte deși �dac� eram ascultat, PDL nu ajungea aici�. M�car am aflat cine nu-l asculta. S-ar putea totuși ca pe fir s� fi fost DNA � cel puțin așa susținea presa USL �nainte de capitularea sa. Oricum, faptul c� SF și-a p�r�sit partidul cu dou� luni �nainte de alegeri nu miroase-a bine nici pentru PDL, nici pentru sine și nici �entru USL. Dl. Mircea Toader a și declarat c� �Frunz�verde nu e b�rbat� fiindc� s-a purtat ca o femeie și viclean ca un copil alerg�nd dup� un Crin.
A urmat apoi declarația dlui Boc �n calitate de președinte �ncornorat și abandonat. Acesta a vorbit despre cele �dou� crezuri� �nc�lcate de SF și c�ntate de PDL: primul e din imn unde �v�ntul bate, apa trece, pietrele r�m�n� iar al doilea e din repertoriul Dol�neștilor unde �casa p�rinteasc� nu se vinde�. Ei, se mai schimb� și crezurile: acum nici V�ntu nu mai bate, nici Frunza nu suspin� și apele dorm duse iar casa p�rinteasc� se �mparte �ntre urmași la tribunal. Trec�nd de la melo la dram�, dl. Boc a amintit c� au mai plecat și alți lideri din PDL și au disp�rut �n timp ce PDL a c�știgat toate b�t�liile politice și așa va face și acum. Acum va avea un Waterloo - f�r� ca USL s� aib� un Austerlitz. A urmat declarația de recepție a dlui SF ca vicepreședinte �n PNL semnat� de dl. Antonescu: acesta n-a mai vorbit de tr�dare, ci despre �un moment al adev�rului� �n care adversarul corupt de ieri a devenit �un politician de calibru, cu identitate, cultur� politic� și forț�.
Cum SF a luat și un senator cu sine, Senatul e blocat: puterea a pierdut majoritatea iar opoziția n-o are �nc�. Mai trebuie c�teva tr�d�ri pentru ca Senatul s� ajung� și el la momentul adev�rului: �c�nd vom avea majoritatea, vom ataca� a amenințat dl. Antonescu. La PNL �ns�, nu toți liberalii s-au bucurat de ivirea lui Frunz�verde: �unii colegi, a zis dl. Ghișe, se tem s� nu fie o misiune a lui B�sescu, s� submineze PNL din interior�. Pardon! Cu asta se ocup� dl. Antonescu personal

PRADUITORII

5 mesaje
Oras: Caransebes

Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 06:42

De la: mosul_tautu, la data 2012-04-01 06:28:23
Dup� ce s-au complimentat reciproc cu apelativul �hoții�, marile partide nu-și dezmint renumele: au �nceput s�-și fure candidații �nainte de-a apuca s�-și fure voturile. R�pit subit de doctrina liberal� pe care o dezavua, dl. Sorin Frunz�verde a explicat de ce nu se mai reg�sea �n partidul al c�rui num�r doi era: �n PDL e �vrajb� politic� și �haos administrativ� iar statul polițienesc �l f�cea s� se simt� at�t de ascultat �nc�t �ne e și fric� s� mai vorbim la telefon�. De asta nici n-a vorbit cu dl. Boc la plecare � ca nu cumva s�-l asculte deși �dac� eram ascultat, PDL nu ajungea aici�. M�car am aflat cine nu-l asculta. S-ar putea totuși ca pe fir s� fi fost DNA � cel puțin așa susținea presa USL �nainte de capitularea sa. Oricum, faptul c� SF și-a p�r�sit partidul cu dou� luni �nainte de alegeri nu miroase-a bine nici pentru PDL, nici pentru sine și nici �entru USL. Dl. Mircea Toader a și declarat c� �Frunz�verde nu e b�rbat� fiindc� s-a purtat ca o femeie și viclean ca un copil alerg�nd dup� un Crin.
A urmat apoi declarația dlui Boc �n calitate de președinte �ncornorat și abandonat. Acesta a vorbit despre cele �dou� crezuri� �nc�lcate de SF și c�ntate de PDL: primul e din imn unde �v�ntul bate, apa trece, pietrele r�m�n� iar al doilea e din repertoriul Dol�neștilor unde �casa p�rinteasc� nu se vinde�. Ei, se mai schimb� și crezurile: acum nici V�ntu nu mai bate, nici Frunza nu suspin� și apele dorm duse iar casa p�rinteasc� se �mparte �ntre urmași la tribunal. Trec�nd de la melo la dram�, dl. Boc a amintit c� au mai plecat și alți lideri din PDL și au disp�rut �n timp ce PDL a c�știgat toate b�t�liile politice și așa va face și acum. Acum va avea un Waterloo - f�r� ca USL s� aib� un Austerlitz. A urmat declarația de recepție a dlui SF ca vicepreședinte �n PNL semnat� de dl. Antonescu: acesta n-a mai vorbit de tr�dare, ci despre �un moment al adev�rului� �n care adversarul corupt de ieri a devenit �un politician de calibru, cu identitate, cultur� politic� și forț�.
Cum SF a luat și un senator cu sine, Senatul e blocat: puterea a pierdut majoritatea iar opoziția n-o are �nc�. Mai trebuie c�teva tr�d�ri pentru ca Senatul s� ajung� și el la momentul adev�rului: �c�nd vom avea majoritatea, vom ataca� a amenințat dl. Antonescu. La PNL �ns�, nu toți liberalii s-au bucurat de ivirea lui Frunz�verde: �unii colegi, a zis dl. Ghișe, se tem s� nu fie o misiune www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=LgoVDSLoBMk a lui B�sescu, s� submineze PNL din interior�. Pardon! Cu asta se ocup� dl. Antonescu personal

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=LgoVDSLoBMk
pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 11:07

Din ce in ce mai multi PDL-isti in frunte cu frunzaverde parasesc corabia ce capitanul a sabordat-o/
PDL te cauta PNT /

Mos_tautu

235 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 16:23

De la: pascu08_yahoo_com, la data 2012-04-01 11:07:53 Din ce in ce mai multi PDL-isti in frunte cu frunzaverde parasesc corabia ce capitanul a sabordat-o/
PDL te cauta PNT /

Ai inteles frate!

Vom lua in curand PNL care va reveni,unit cu PD-L sa formeze o dreapta romaneasca.

Dl.Frunza verde are o sarcina dificila pana il da jos pe Furerul Crin si apoi se va forma,prin absorbtie Marele PD-L.

Fosta membra 9am.ro

285 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 17:01

De la: vasile_vali, la data 2012-03-31 18:58:02Lume, lumeeee, mare minuneeee: am vrut sa dau pe topicul "Preshul basinecsu, ciobanu' cu toorma ratacinda a unui maare khioreean" si am fost redirectionat aici! Sa aiba severu' ceva premonitii espre destructurarea struto-camilei pedelachee? Da au ba, cert este ca tooorma de paricapitate oranj incepe sa'si renege rumegatoru-sef! Semne bune primavara are!

Shimbarea sefului, bucuria prostilor!
Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii.........!!
Mai rumegatorule, spune-mi si mie care este diferenta intre pdl, pnl, psd, pc, etc???
Daca esti cat decat rumegator scolit vei constata ca nu exista diferenta si ca totul este doar un scenariu pentru inlocuirea cadrelor ,,imbuibate'' cu altele infometate si pline de ura la adresa poporului roman.
Stai cu tata ca rupi lantul de bucurie dar nu iuta;
TOTI SUNT HOTI INDIFERENT DIN CE PARTIDE PROVIN!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 17:14

De la: 9am251136, la data 2012-04-01 17:01:48
De la: vasile_vali, la data 2012-03-31 18:58:02Lume, lumeeee, mare minuneeee: am vrut sa dau pe topicul "Preshul basinecsu, ciobanu' cu toorma ratacinda a unui maare khioreean" si am fost redirectionat aici! Sa aiba severu' ceva premonitii espre destructurarea struto-camilei pedelachee? Da au ba, cert este ca tooorma de paricapitate oranj incepe sa'si renege rumegatoru-sef! Semne bune primavara are!

Shimbarea sefului, bucuria prostilor!
Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii.........!!
Mai rumegatorule, spune-mi si mie care este diferenta intre pdl, pnl, psd, pc, etc???
Daca esti cat decat rumegator scolit vei constata ca nu exista diferenta si ca totul este doar un scenariu pentru inlocuirea cadrelor ,,imbuibate'' cu altele infometate si pline de ura la adresa poporului roman.
Stai cu tata ca rupi lantul de bucurie dar nu iuta;
TOTI SUNT HOTI INDIFERENT DIN CE PARTIDE PROVIN!

fis ! atita timp cit n-ai nici-o solutie , ca n-ai de unde avea de schimbat Radical ceva, ii schimbam pe astia, judecam ce e de judecat si pusi sa plateasca si Soc. Civila + Media sa stea cu ochii pe urmatorii si sa-i amendeze ....ei cu scrisul, populatia cu iesitul in strada si protestat !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 17:15

De la: Mos_tautu, la data 2012-04-01 16:23:33
De la: pascu08_yahoo_com, la data 2012-04-01 11:07:53 Din ce in ce mai multi PDL-isti in frunte cu frunzaverde parasesc corabia ce capitanul a sabordat-o/
PDL te cauta PNT /

Ai inteles frate!

Vom lua in curand PNL care va reveni,unit cu PD-L sa formeze o dreapta romaneasca.

Dl.Frunza verde are o sarcina dificila pana il da jos pe Furerul Crin si apoi se va forma,prin absorbtie Marele PD-L.

asa ti-a scornicit mintea aia Diabolica ? nu stiu daca o sa si ajungi s-o faci....

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 17:38

De la: gabigabi2, la data 2012-04-01 17:15:49
PDL te cauta PNT /

Ai inteles frate!

asa ti-a scornicit mintea aia Diabolica ? nu stiu daca o sa si ajungi s-o faci....

MISIUNEA LUI FRUNZA VERDE,PLANURILE PRESEDINTELUI.
AMBUSCADA FATA DE FURERUL CRIN.

DOAR ORBAN A INTELES FENOMENUL

Demisia unuia din cei patru prim-vicepresedinti ai PDL si trecerea la PNL direct pe pozitia de vicepresedinte au scos la suprafata tensiunile crescande, criza de autoritate profunda din partidul lui Emil Boc si Vasile Blaga precum si efectele ratarii reformei interne. Plecarea lui Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras Severin, nu inseamna mai mult decat este: o importanta pierdere simbolica si practica, dar nu o gaura in cer. O lovitura grea de imagine, dar nu o catastrofa. Un judet aproape pierdut cu doua luni inainte de locale, dar nu disparitia partidului de pe harta electorala. O surpriza? Nicidecum.

Liderii PDL stiau de cel putin doi ani de negocierile lui Sorin Frunzaverde cu liberalii. Va amintiti momentul in care Frunzaverde a criticat in 2010 Guvernul Boc pentru taierile de salarii si majorarea TV? Explicatia primita atunci, neoficial, era ca se afla deja cu un picior in PNL si ca isi construieste justificari. Boc si Blaga afiseaza astazi o falsa surpriza. Stiau.

Recuperarea sa la varful PDL la Conventia Nationala din mai 2011 a fost o greseala, spune Boc, intrat in faza poetica a carierei sale. Numai ca aproape totul s-a intamplat gresit acum un an. Ioan Oltean este alta mare eroare, pretul ei va fi platit curand. La fel cum stiau ca Frunzaverde e gata sa bata palma cu liberalii, stiau si cate parale face Ioan Oltean de la Bistrita. Nici pe Anastase, cel de-al patrulea prim-vicepresedinte, n-o recomanda nimic sa ajunga atat de sus. Totusi, astfel de persoane au ajuns sa conduca partidul, in timp ce figurile mai luminoase au fost impinse in planul doi.

Cu Elena Udrea in fruntea PDL Bucuresti, partidul a atins incredibila contr-aperformanta in cel mai important oras din Romania, cu doua luni inainte de alegeri iar eventuala sustinere a lui Prigoana a generat puternice reactii adverse din partea unor Cristian Preda si Toader Paleologu. Traian Basescu a avut dreptate: nu are cine sa-l bata pe Oprescu. La propriu.

Crizele de azi din interiorul partidului de guvernament, lipsa de autoritate a lui Emil Boc, haosul de nedescris din filiala condusa de Udrea, continua agitatie a garzii vechi asteptand cu cutitul in dinti o catastrofa la alegerile locale din 10 iunie isi au originea in ratarea reformarii interne. Conventia din mai a fost ultima ocazie realista de a curata partidul in speranta recuperarii increderii electoratului. Prabusirea PDL a inceput atunci. Acum, in interiorul PDL domnesc confuzia, neincrederea, revolta primarilor ca guvernul Ungureanu refuza sa le vireze in conturi banii de mita electorala, tensiunile. Demobilizarea pare totala iar Frunzaverde a raspandit virusul tradarii.

Sorin Frunzaverde a fost unul din oamenii de incredere ai lui Traian Basescu. A jucat, candva, un rol pe linia legaturile externe ale PDL, a dispus de relatii, inteligenta si abilitate, a facut uz de aura sa de mason cu acces in cercuri influente. Genul descurcaret si oportunist, cam provincial si fara ambitii reformatoare. Frunzaverde n-a probat nici o secunda viziune. N-a avut mare lucru de spus. Steaua sa politica a apus demult, odata cu retragerea, in urma cu patru ani, de la centru in pozitia de baron local.

Nu cred in conspiratii. Nu tine varianta trimiterii sale cu misiune in PNL, cu scopul refacerii aliantei cu PDL. Astfel de aranjamente se fac cu discretie si fara expuneri inutile. N-are sens sa parasutezi un om cu surle si trambite, sa-ti tragi singur un glont in picior inainte de alegeri, sa-ti pui la bataie intreaga credibilitate, sa te autoflagelezi cu toporul doar ca sa-ti "implantezi" cu succes un om in tabara dusmanului cu scopul de a negocia pacea. Cand inca ai puterea, e mult mai simplu si eficient sa recrutezi pe tacute generalii inamicului. Restul e SF.

Nu cred nici ca exista in acest moment vreun dosar la DNA in care Sorin Frunzaverde sa fie anchetat, altfel citeam demult pagini intregi de stenograme, fapte clare de coruptie si alte dezvaluiri bazate pe probe si documente despre baronul de Caras. Or, ziarele au ramas in stadiul de a forta conexiuni, de a colporta zvonuri, fara a pune nimic convingator pe masa. E foarte posibil ca scandalul din jurul vanzarii minei de cupru de la Moldova Noua, unde sunt anchetati doi apropiati ai sai, sa se adauge la motivele plecarii sale in PDL. Insa nu acest episod sau dorinta de a-si inventa un alibi in caz ca va fi anchetat l-a determinat sa plece. Poate i-a amplificat nemultumirile, i-a grabit decizia, dar nu a determinat-o. A plecat din oportunism, pe drumul deja batatorit al negocierilor cu PNL si, in ultima vreme, cu PSD. A parasit corabia dintr-un calcul rece, socotind ca ramanerea sa intr-un PDL care azi pare ca se scufunda nu mai e o afacere prea rentabila si nu-i ofera perspectiva mentinerii in tabara puterii dupa 2012.

Pe unii i-a pus pe ganduri declaratia lui Frunzaverde despre "statul politienesc", incurajandu-i astfel sa speculeze pe marginea unui posibile anchete in ce-l priveste. Cred ca Frunzaverde si-a justificat plecarea printr-o acuzatie devenita loc comun pentru a da un sens ceva mai inalt unei tradari motivata de oportunismul cel mai pur si pentru a fi scutit de explicatii mai serioase. Si totusi: nu poti denunta in mod credibil "statul politienesc" cand in cercul tau de prieteni gasim un fost colonel SIE, cand ai avut in subordine Directia de Informatii a Armatei in urma cu cinci ani, cand te zbateai in urma cu un an sa ajungi in varful partidului de guvernament sau cand faceai pe ideologul "Miscarii Populare" acum cateva luni, cand tu insuti esti acuzat ca te comporti in filiala ta ca un mic satrap.

Profilul sau de politician oportunist, gata oricand sa-si salveze pielea, il gasiti intr-un excelent articol publicat in 2006 de jurnalistul de investigatii Dan Badea, care a radiografiat cariera si afacerile lui Sorin Frunzaverde pana la acea data. Badea mentioneaza declaratia unui fost subprefect de Caras, care sustinea ca, dupa ce fosta conducere PD dezertase in bloc la PSD in pragul alegerilor din 2004, Sorin Frunzaverde, ramas singurel, incepuse sa se agite pe la usa partidului condus atunci de atotputernicul Nastase: "Frunzaverde a incercat sa vina la noi, dar cu anumite privilegii. Un catelus nu poate sa ceara de la un dulau privilegii. Ori cu el, ori fara el, nu mai conteaza pentru PSD. Insa, ar fi mai interesant fara el�.

Simplu spus, PDL culege acum ce a semanat: tradarea ca mod de a face politica. Pare cam ridicol sa tipi dupa Frunzaverde "vantul bate, apa trece, pietrele raman" si ca "nu vinzi casa parinteasca" dupa ce ai umplut-o cu politicieni cu talpi de vant si statornici ca apa.

P.S. Daca ne gandim bine, Frunzaverde a tradat chiar si in interiorul PDL. L-a tradat pe Blaga, la Conventia Nationala din mai 2011, cand a candidat in echipa sa, Blaga a pierdut in fata lui Boc iar Frunzaverde n-a respectat intelegerea de a nu intra in noua conducere ci a mers la negocieri sa capete o functie, ajungand astfel unul din cei patru prim-vicepresedinti.

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 17:55

Mi�carea Popular�, pas cu pas

Cum poate ajuta Frunza verde din interiorul PNL

Strategia ini�ial� a �nfiin��rii unui partid alternativ� sau a schimb�rii radicale la fa�� a PDL, proiect prezentat �n urm� cu un an drept "Alb� ca Z�pada", pare a fi pierdut teren �n perspectiva lui 2012, o construc�ie mult mai larg� fiind considerat� mai eficient�. �i asta pentru c� simpla apari�ie unui satelit politic al PDL sau cosmetizarea acestuia nu ar fi fost de ajuns pentru atragerea rapid� a electoratului de dreapta, �n conservare �nc�, nemul�umit de virarea spre st�nga a PNL, dar �i de oferta "tutelar�" a lui Traian B�sescu.

Se pare ca o ambuscada asupra PNL a fost gandita la Cotroceni si executata de parintele Miscarii populare Sorin Frunza verde.

Mi�carea Popular�, g�ndit� pe de Sebastian L�z�roiu, vine pe modelul Alian�ei Civice (AC) din anii `90, de mobilizare dinspre societatea civil� c�tre politic. �i atunci, �i acum, o mare parte a electoratului care poate fi considerat ca �mp�rt�ind valori de dreapta era subreprezentat�, iar Alian�a Civic� i-a pus la dispozi�ie o platform� de manifestare. Ini�ial, membrii AC au sus�inut partidele istorice, �ns� ulterior unii dintre ei au f�cut un pas �nainte �nfiin��nd Partidul Alian�ei Civice (PAC). E�ecul electoral i-a f�cut pe ace�tia din urm� s�-�i caute locul �n alte partide, cu predilec�ie PN�CD �i PNL. �n paralel, Alian�a Civic� le-a sus�inut activ tot pe acestea.

Este genul de solu�ie g�ndit� se pare acum de Sebastian L�z�roiu: manifestarea �n acela�i cadru a tuturor energiilor de dreapta. Oferta se adreseaz� pe de o parte ONG-urilor, care vor avea un rol de mobilizare electoral� �n favoarea PDL, dar la pachet vor beneficia de deschiderea por�ilor partidului pentru cei care vor s� treac� la nivelul de politician. Este vorba de mai multe organiza�ii ale societ��ii civile construite pe principiile conservatoare, populare sau cre�tin-democrate, cum e cazul Centrului de Analiz� �i Dezvoltare Institu�ional� (CADI), Institutul pentru Studii Populare (ISP) sau Funda�ia Cre�tin Democrat� (FCD), care se manifest� �i acum �n sfera de influen�� a PDL.

Pe de alt� parte, vizate sunt forma�iunile mai mici, de genul UNPR, care poate reprezenta dimensiunea social� a Mi�c�rii, sau a unor aripi din PN�CD, m�cinat de scandaluri interne �i ineficient electoral, sau din PNL. De alfel, la nivelul strategiei de comunicare mesajul PDL este mai articulat �n acest sens. �n ultimele luni, democrat-liberalii au mar�at pe polarizarea st�nga-dreapta, autolegitim�ndu-se ca singura forma�iune de dreapta �i folosind titulatura Alian�a Socialist� pentru USL. De asemenea, Cotrocenii via Sebastian L�z�roiu au alimentat scenariul potrivit c�ruia exist� o mare mas� de nemul�umi�i �n PNL de alian�a cu PSD, fiind doar o chestiune de timp p�n� la o mi�care radical� de p�r�sire a taberei patronate de Crin Antonescu.

�n contextul tendin�elor de polarizare a scenei politice, mi�carea civico-politic� oferit� de Sebastian L�z�roiu este un prim pas pentru legitimarea unui mare partid alternativ� la USL/PSD. Nu �ns� �n timpul r�mas p�n� la alegeri, insuficient pentru impunerea unei forma�iuni de acest gen. De altfel, din acest motiv oferta nu este una ultimativ�, chiar dac� scopul este ca mai micii parteneri politici s� se topeasc� �n PDL, dup� ce �ntr-o prim� faz� vor fi participat la alegeri al�turi de democrat-liberali.

Timpul prea scurt ar putea fi �i explica�ia pentru care nu s-a mers doar pe varianta schimb�rii denumirii PDL, potrivit analizelor democrat-liberalilor termenul "popular" fiind asimilat �n acest moment mai degrab� st�ngii.

Ar mai fi de remarcat faptul c� o astfel de construc�ie vizeaz� �i rezolvarea problemei de cadre pe care o are PDL �i, implicit, impunerea unei noi garnituri de lideri dintre cei care s-au implicat �n realizarea proiectului, prin impunerea unor mesaje credibile.

In fine daca constructia Miscarii populare va avea greutati,trimiterea unor Cai Troieni in PNL ar usura mult misiunea.

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 17:57

ALEA JACTA EST
Asta este ceea ce a spus Julius Caesar trupelor sale in anul 49 IC, in timp ce treceau Rubiconul.
Dl.Stolojan,demnitarii si parlamentarii liberali au trecut si ei Rubiconul si,ceea ce spuneau cu putin timp in urma,ca rabdarea lor s-a terminat si ca vor trece la masuri radicale s-a intamplat in practica,mai repede decat ne asteptam.
S-a pus piatra de temelie a Partidului Liberal Democrat (PLD),pe baza platformei liberale ,care reinoieste si aduce la original doctrina liberala,transformata in ceva confuz si caduc de catre grupului petro-liberal.
Voi cita dintr-o postare a mea anterioara :
Multi vad o mare contradictie intre liberalism si PNL-ism,in care liberalismul consta dintr-un corp amorf de principii.reunite la intamplare.
O doctrina trebuie sa contina atat elementul istoric,o componenta explicativa si o pragmatica politica
Structura explicativa este hard core a oricarei ideologii sau doctrine politice ,aici fiind incluse cauzalitatile si semnificatiile dar acest lucru pare a nu fi asimilat de actualul PNL,iar simpla afirmare a trecutului glorios nu este suficient.
Dar cum sa pretinzi acest lucru fara o desbatere ideologica si a unui acord general in jurul unei ideologii structurate.Deci aduni un grup si ii ceri sa rezolve probleme concrete,dar in lipsa unui acord asupra principiilor(ideologiei).
Platformistii au fost sinceri,lucru care a dus la o aderenta nesperat de mare a parlamentarilor liberali si a personalitatilor liberale cu cea mai mare notorietate publica,a peste 12.000 de membri PNL,in timp ce dl.Tariceanu si grupul sau au intrat in deruta si nu s-au putut desparti de masurile punitive,masurile de forta,prin aceasta evidentiind primitivismul acestui grup care nu este capabil sa promoveze nici democratia in partid,dar sa mai vorbim de Romania.
Politica PNL a dus la formarea unor veritabile centre de putere interesate de obtinerea de resurse prin ajungerea la guvernare,si acesta a fost unul dintre argumentele temeinice ale platformistilor liberali in contestatia oligarhiei PNL.
Formarea unor grupuri organizate,prin oferire de beneficii a stat la baza sistemului politic din Romania in ultimii 17 ani si combaterea acestui sistem formeaza miezul popularitatii Platformei Stolojan-Stoica,in ciuda sistemului demagogic desvoltat de oligarhii PNL.
In acest moment,care doar aparent pare o divizare a PNL,formare PLD este doar o etapa, pentru ca actualul PNL a fost confiscat de grupul oligarh petro-liberal,etapa a doua urmand a fi o noua reunificare cu vechiul PNL,recuperand nu numai sigla si infrastructura,dar si adevaratul liberalism si eliminarea corpilor toxici oligarhi care paraziteaza azi liberalismul.

Voi incheia cu un motto al unei Monografii proprii care se potriveste aici in mod deosebit:
"A�a dar ce este noul? �nainte de toate curaj �i,apoi otrava unei temporare �nfrangeri a spiritului.A crede ca noul se impune de la sine numai pentru ca este nou,se dovedeste o ideie falsa.Nu toti oamenii unei epoci urca,simultan �i tinandu-se de mana,spre psicurile ei.A urca pe piscurile noi ale unei epoci �nseamna �nclestare dramatica,platita mai �nt�i de creatorul ei.Dup� care,asemenea unei reptile epoca naparleste.Si chiar daca oamenii toti ,ai unei epoci,ajung sa �nteleaga �i sa traiasca noul,ceea ce a fost vechi �nca mai lasa urme.Mai las� cicatrici.
Dar aceasta este o poveste atat de veche �ncat nici nu ma mai mir ca fiecare generatie o �nvata de la �nceput"
Al.Caprariu:"Primavar� Scandinava",ed.Dacia,1980

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 18:00

Poporul il sustine pe Dl. pe Basescu

Frati romani,

Am avut pana acuma presedinti comunisti si criptocomunisti(Ceausescu,Iliescu),am avut un presedinte care a luat functia drept o decoratie,care a inslelat sperantele noastre (E.Constantinescu).

Acuma avem pentru prima data un presedinte care se declara ,,servitorul poporului,,,un presedinte activ care pune tot ce are mai bun pentru a ridica din noroi tara noastra.

O poate face singur.Evident ca nu.Daca nu va fi sprijinit,daca romanul va ramane,ca deobicei pasiv vom pierde ultima sansa de a iesi dinmocirla comunista,din psihologia mioritica,din psihologia custii in care am fost tinuti.

Dusmanii sunt puternici si furiosi.L-ati vazut pe Iacubov cum ameninta,ati vazut ce pateste Dna Macovei si toti cei care vor sa reformeze si modernizeze romania.

Deschid aceasta discutie pentru a sprijini pe presedintele nostru,care vrea binele tarii dar are nevoie de sprijinul poporului.

Exista obstacole nu numai din partea coruptilor sau opozitiei neloiale dar si a inertiei generale,a obisnuintei romanilor cu raul,credintei ca ,,asa ne este scris,,.

Deci sa purcedem sa sprijinim pe Dl.presedinte Basescu.

Sunt de acord ca Dl.Basescu are nevoie de incurajarea celor buni,celor care cred in viitor.
Iata un motto pentru acest viitor erou al neamului romanesc:

Asa dar ce este noul? Inainte de toate curaj si,apoi otrava unei temporare infrangeri a spiritului.A crede ca noul se impune de la sine numai pentru ca este nou,se dovedeste o ideie falsa.Nu toti oamenii unei epoci urca,simultan si tinandu-se de mana,spre psicurile ei.A urca pe piscurile noi ale unei epoci inseamna inclestare dramatica,platita mai intai de creatorul ei.Dupa care,asemenea unei reptile epoca naparleste.Si chiar daca oamenii toti ,ai unei epoci,ajung sa inteleaga si sa traiasca noul,ceea ce a fost vechi inca mai lasa urme.Mai lasa cicatrici.
Dar aceasta este o poveste atat de veche incat nici nu ma mai mir ca fiecare generatie o invata de la inceput.
Al.Caprariu:"Primavara Scandinava",ed.Dacia,1980

Basescu are nevoie de sprijinul popular.Nimeni nu poate fi atat de puternic incat sa se lupte cu hidra comunisto-securisto-corupta.

Basescu este o sansa pentru romania.Nu numai pentru a intra im UE,pentru a fi respectati in NATO dar si pentru a ne schimba imaginea noastra de romani,de a nu vedea ca doar strainii pot.

Aici cred ca in primul rand este interesat tineretul.Emigrarea nu poate cuprinde pe toti,locul nostru este aici.Dar trebuie sa fie un loc care sa ne faca sa fim mandri.

Dece ia mai multe masuri,dece este mai implicat in viata tarii Basescu intanmpina o opozitie tot mai mare,care poate deveni criminala.Demult la noi ura nu se mai manifesta civilizat.De aceea Basescu trebuie sa aiba sprijin.El nu este Constantinescu care isi savura maretia si grandoarea.El este un muncitor,un om care a acceptat greaua sarcina de a fi acolo unde pericolul este mai mare,de a se confrunta cu raul.

Ati vazut hidra ranita(Iacubov) cum ameninta in disperarea sa.Sa nu credem ca cei ca iacubov dorm si ca viitorul tarii este asigurat doar pentru ca basescu este in fruntea tariiAm auzit critici cind basescu s-a exprimat pentru o politica mai agresiva a Romaniei fata de amenintarile din lumea actuala,alaturi de NATO sau USA.
Cine are indoieli asupra justetei acestei atitudini ii recomandam sa-l citeasca pe Cioaran si care arata ca un popor care nu stie sa se apere,sa devina chiar agresiv va fi in umbra istoriei,chiar va disparea.Ce credeti ca statul roman s-a creat din mila marilor puteri.Daca nuparticipam la primul rasboi mondial aveam Romania mare,daca nu introrceam armele contra Germaniei in al 2-lea aveam Ardealul de Nord.
In istorie nimic nu se da la pacatosi,nimic nu se da de pomana.Pentru acestia este buna doar sclavia, doar servitutea.
Cu prudenta si inteligent,doctrina lui Basescu va fi benefica pentru intregirea tarii.Ati vazut ce a faczt doar o vizita in Basarabia!

Este reconfortant sa ai un presedinte ca Basescu.
De la presesintele "invins" si care a dat gata partidul care l-a propulsat,la presedintele vechii gandiri marxiste,astazi avem un presedinte care se declara"invingatorul" vechilor nomenclaturisti.
Acest presedinte de talent,acestpresedinte norocos,in 2 luni a facut cat nimeni nu se astepta.
Preluand o adevarata ofensiva in exterior,Basescu aduce servicii tarii noastre redandu-i demnitatea printre tarile lumii.Cele spuse de Buch nu sunt complezente ci o apreciere obiectiva fata de o mare personalitatea europeana.A fi prietenul Americii este un lucru de mare importanta.
Basescu merge apoi la timisoara pentru a aniversa 15 ani de la declaratia de la Timisoara.Cine a mai pomenit de punctul 8 al acestei declaratii in cei 15 ani.Nimeni.
Sa il ajute Dumnezeu pentru a deveni omul providential pentru acest popor oropsit.
Succes domnule presedinte!
In ultima vreme am urmarit presa si TV.Rar mi-a fost dat sa vad atata reavointa fata de dl.Presedinte Basescu.
A fost primit la Casa Alba si numit prieten,aliat privilegiat,om care a dat un sfat bun lui Bush.
Credeti ca a fost motiv de mandrie nationala,ca o tarisoara ca a noastra este primita prin vrednicul ei presedinte de maniera aceasta.Nu
Cica Bush si-a batut joc de el,ca ceea ce a spus spune la sute de sefi de state care il viziteaza,ca nu a obtinut nimic de la FMI iar cand s-a anuntat ca a obtinut ca' a fost o mita a lui Bush,ca de fapt omul merituos este Stolojan.
Ce poate invata tineretul de la acesti oameni,multi pretinzandu-se cu staif,comentatori,ziaristi,presedinti de uniune a ziaristilor,comentatori cu pretentie.
Daca ar fi facut niste straini sau unguri,sau ucrainieni da,desi numeni nu s-a compromis sa spuna asa ceva.
Discutii intre postatorii pro-Basescu
Domnule presedinte,
Nu este vorba de a va da sfaturi dar fiind o discutie publica,acest punct de vedere trebuie expus.
Este jalnica aceasta trasatura de caracter a romanilor.Cand cineva face ceva,so pe el,nu trebuie sa faca,este rau,jalnica traasatura de caracter nationala.
La fel si pentru Dna.Macovei,Dl.Popescu,Seres etc,in loc sa-i incurajeze pentru ca pentru prima data cineva face ceva realmente echitabil pentru tara,acesti neoameni nu fac altceva decat sa insulte:fata lui Basescu e mafiota,Dna Macovei fiica de sefcurist,Basesvcu a furat flota,are case luate pe nedrept etc.
Rusine domnilor.Daca ati fi dusmani ai tarii v-as intelege.Asa suntesi doar niste psihopati,niste sociopati care ve-ti muri de invidie.
Pacat ca cu relele voastre obiceiuri molipsiti tineretul,care fie vorba intre noi,incepe sa va calce pe urme.
Oare asa se intampla la alte natiuni mari sau mici ale lumii?
Nu conteaza partidul,tara romaneasca nu este divizata dupa partide.Cine este roman stie ce si cand sa critice si asta face bine conducatorului,desi domnii....desi criticati nu s-au simtit.
Ce jale pe acesti oameni care nu pot vedea decat prin ochelarii calomniei,invidiei,a unui interes meschin,poate.

Ceea ce se intampla la noi de la instalarea noului guvern ingrijoreaza.Se iau masuri antipopulare,evident de a lasa greaua sarcina pe umerii saracimii(greutatea impozitului pe consum,unde Catarama mananca-consuma-ca si Vasile de la tara dar castiga evident diferit).
De asemenea economia creste dar nu si nivelul de trai.Se intreaba lumea,unde se duc banii?
Nu exista nici o mila fata de saracime,care stiti ca este 66% din populatia votanta a tarii.
Am auzit pe multi regretand ce au votat,desi PSD prin coruptie era intolerabil.
Dar mai este o problema.Saracimea nu vrea prea mult,o bucatica de paine si o asigurare a sanatatii.
la sanatate PNL a facut un lucru desagreabil.Numirea lui cinteza ca ministru doar dupa aspectul fizic si un aer de inteligenta a fost o greseala enorma care va duce Alianta in lunga opozitie.
Acest om practica genocidul batranilor.A inceput cu desfiintarea cabinetelor medicilor pensionari si apoi s-a pus pe pensionari,pana la adevarat genocid(morti la cozi,sectorul sanitar prost condus prin incapacitate,ciubuc peste tot,doar pielea a mai ramas pe batrani si saraci).
Credeti ca veti mai putea apela la votul a 6 milioane de pensionari,chiar daca inainte de alegeri vetui da la "viermii acestia" (care vor mai ramane vii-acolo un 5-10%).
Sa stiti ca daca va bazati pe prostia si uitarea oamenilor gresiti.
Noi avem nevoie de un adevarat partis social-democrat.Alianta dv.cu PNL a fost buna atunci,acuma va duce de rapa.Acesti Dendy ai politicii,bogati,plini de ei nu pot fi iubiti decat de patronii pe care ii servesc.Ei sunt doar Cinteza la patrat,unii incompetenti,altii ca Cinteza rai.
Eu zic sa reflectati,Dle.Basescu.
Sunteti un mare politician dar trebuie sa o deovedeiti in practica

Cred ca antevorbitorul are multa dreptate.Daca va continua cu nechemati ca Cinteza in tara noastra se va creia un teren minunat pentru proliferarea unui partid comunist.
CXa sa fiu sincer chiar ma mir ca nu a fost speculata aceasta lipsa de umanitate a regimului iliescu si din pacate si acuma,mai ales prin alunecosii si adesea inconstientii liberali.
Daca P.D.alege un ministru ca monica macovei,exemplu de daruire,decizie,sacrificiu,PNL alege un ministru ca Cinteza,incompetent,lipsit si de simtul comun (popular bunul simt) care practica genocidul batranilor.Nu stiu daca si proprii parinti ii trateaza la fel.
Cinteza este o grea piatra de moara pentru alianta DA.O va simti alianta la alegeri.

Bravo Domnule Basescu,
In sfarsit avem un adevarat presedinte,un presedinte care rezolva,care actioneaza.
El ataca coruptia in justitie,in sanatate.Si nu o face declarativ,ci concret.
Cred ca trebuie sa sprijinim pe acest om,pe dna.Macovei pentru ca si ei sunt oameni iar rezistenta si ura contra lor sunt mari.
In sfarsit,cineva rezolva nu minte!

Basescu nu este Dumnezeu ci om.

Este singura institutie care functioneaza in tara noastra.

In timp ce guvernul derapeaza,in timp ce liberalii cred ca pot face ce vor in tara,in timp ce agresiunea contra cetatenilor de catre liberali este tot mai absurda,singurul care isi respecta promisiunile si care indreptateste sperantele electoratului este Basescu.

Basescu trebuie sprijinit.Daca il pierdem pe el va fi nevoie de decenii pentru a se mai repeta acest fenomen.

Sa judecam,sa rationam.

Basescu trebuie sprijinit de popor,de presa,de societatea civila,chiar daca uneori pare ca face unele gafe.Nu este sfant dar este un mare politician.

Dle Presedinte,
Cititi presa,solicitati SRI,nu se mai poate cu Cinteza.
Va rugam a-l demite imediat pe acest impostor,sponsorizat de firmele de medicamente,autorul genocidului batranilor,cel care nu respecta legea si pe proprii lui colegi pensionari le-a luat titlul de medic(legea 306/2004,art,17,paragraf 4 nu este reespectata de acest nemernic.

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 18:03

CATA DEMOCRATIE EXISTA IN ROMANIA

In Romania se desfasoara un fenomen sociologic numit de catre sociologi �socul libertatii�,reprezentat printr-o �stare de turmentare� din cauza rupturii in respectarea traditiilor si avand un caracter duplicitar caracterizat prin atrac�ia fa�� de mediul prezent �i nostalgia schimb�rii mediului din care s-a plecat. Este vorba,de o dubita�ie �ntre dorin�a de a se adapta dar �i frica de a-�i pierde identitatea �i de a nu mai putea juca rolul social �nv��at anterior. Sentimentele ambigui tr�ite de individ apar ca obstacole serioase �n fa�a readapt�rii, put�nd duce la reac�ii depresive importante,inclusuv la tentative de sinucidere.Se pot declan�a,de asemenea tulbur�ri de comportament cu agresivitate,ur�,acte delictuale, revendicativitate etc. �n acest context,tinerii sunt mai pu�in atin�i dec�t adul�ii iar femeile mai pu�in dec�t b�rba�ii.Frustra�iile noului mediu supun individul la reac�ii de adaptare importante,mai ale dac� este vorba de o persoan� imatur� �i dependent�. Aceste considerente le-am observat chiar prin studiul facut asupra postarilor la acest forum dar si pe altele. Indivizii,practic alienati,nu stiu cui sau carui grup sa se alature,participand la campanii initiate de anumite persoane inductoare si interesate. vezi perpetua campanie antibasescu,anti PD,UDMR in care indivizi cumsecade in viata cotidiana debiteaza insulte,unii doar simple interjectii iar unii posteaza si 20 de posturi in 24 ore. Toate acestea ne indica acel �soc al libertatii�,caci acesti indivizi au capatat libertatea dar practic nu au ce face cu ea si pentru campaniile,adesea josnice pe care le duc au impresia doar a unei oarecare consideratie. Pe de alta parte liderii politici sau aceia care sunt la putere se pot imparti schematic in cel putin 3 categorii: -Liderul autoritar,care ia toate deciziile,dirijeaz� toate ac�iunile din grup,fixeaz� rolurile membrilor. El este adesea iubit sau urat si este mai ales desirabil pentru vechile generatii care au trait dictatura. -Liderul cu tendinta de "laissez faire" �n care practic nu exist� lider sau dac� exist� el d� numai sfacturi atunci c�nd i se cer,este cel mai dorit de tineri dar care de obicei este manipulat de prietenii politici. -In fine,un liderul democratic,care ia toate deciziile dup� ce discut� ar fi desirabil dar Romania nu a avut inca de-a-face cu un asemenea sistem de conducere,ramanand mai mult o problema de discutie. In societatea romaneasca lucrurile sunt departe de a fi asezate.Presa contribuie din plin la desorientarea populatiei,campaniile ilogice,stirile bomba tin populatia intr-o permanenta stare de stres. Avem experienta a 3 schimbari de regim politic,de trei presedentii si de fiecare data aceasta personalitate in scurt timp a devenit o personalitate demonizata. In momentul de fata psihoza antibasescu a ajuns la niste cote a caror efect poate fi imprevizibil.Minciuni,incriminari,vorbe �auzite� din vant,practic ori ce miscare a presedintelui sunt �acte �aproape criminale. Nu trebuie sa fii simpatizantul presedintelui pentru a intui gravitatea pana la patologie a manipularii si creerii psihozei colective,a catastrofismului,urii irationale. In ziare,pe forumuri,in societate se practica calomnia,inamicitia,destramarea solidaritatii umane. Sa fie acesta oare �socul libertatii�,a unei libertati cu care nu ne-am obisnuit,care merge de la violenta de pe stadioane,la crime,violuri,bruscarea batranilor,femeilor,celor cu anumit handicap. Oare asa intram noi in Europa si ce pretentii vom avea,ce fel de imagine vom avea acolo? XISTA IN ROMANIA

9am251696

29 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2012, ora 18:57

De la: gabigabi2, la data 2012-04-01 17:15:49
PDL te cauta PNT /

Ai inteles frate!

www.youtube.com/watch?v=FkwZjkYYczU&feature=related
Apolodor - Funny Songs for Children Romania

Pagini: << 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PRESEDINTELE BASESCU:DRUMUL CU SPINI AL UNUI MARE REFORMATOR
Mergi la: