vasile_vali
2835 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 9 Ianuarie 2012, ora 20:42
De la: Gandirea_Politica, la data 2012-01-09 07:23:57De la: vasile_vali, la data 2012-01-08 23:42:59De la: Te_Vad_Te_Vad, la data 2012-01-08 22:46:49LUNGUL DRUM AL MINCIUNII IN POLITICA ROMANEASCA
Scriu aceasta postare pe baza unor articole publicate in presa si in care sunt enumerate minciunile fundamentale care au dirijat Romania pe actuala cale a politicii oligarhice,exprimate cel mai bine prin sindromul celor 322.
1.Iliescu si cei din jurul lui(fostii comunisti) promiteau in 1990 ca Frontului Salvarii Nationale nu va deveni niciodata partid politic.Dar FSN s-a dovedit in mai putin de doua luni o minciuna si ,intr-o logica de lumea a treia.
2.Minciunile TVR sustinatoarea criptocomunismului au fost permanente. Cristian Pirvulescu remarca de exemplu minciuna TVR din 28 ianuarie 1990, care a spus ca din cauza cetii nu a putut transmite manifestatia din Piata Victoriei impotriva participarii FSN la guvernare.
3.Minciuna panselutelor. Demonstrantii din Piata Universitatii nu au fost doar golan�, ci, potrivit presei feseniste, si legionari, drogati sau prostituate. Iar mineriada din 13-15 iunie a fost prezentata de autoritati drept un fel de miscare ecologista: minerii nu doar ca au curatat Piata Universitatii de golani, dar au plantat acolo si panselute.
Istoricul Zoe Petre vorbeste de cascada de minciuni si dezinformare care a pregatit si a sustinut alegerile din 1990 si corolarul lor - mineriada din iunie, atat in discursul politic, cat si in presa controlata de FSN.
4.60.000 de morti la revolutie si minciuna teroristilor apar ca cele mai mari neadevaruri. Minciuna cu genocidul, transmisa catre media straine, au folosit-o de ce? Ca sa obtina adeziune? Bineinteles ca, odata ce si-a dat seama ca informatia nu e adevarata, presa straina a reactionat corespunzator, depreciind tot evenimentul, continua Cristian Pirvulescu.
5.Iliescu disident. Dupa Vladimir Tismaneanu, Ion Iliescu a fost un comunist disciplinat care nu a avut curajul sa semneze nici macar Scrisoarea celor sase veterani comunisti adresata lui Ceausescu in martie 1989. Vag marginalizat, el nu a fost nici pe departe un opozant al ideologiei si practicilor totalitarismului de tip bolsevic.
6.Silviu Brucan nu a fost un disident, ci un fractionist in interiorul castei birocratice comuniste, indignat de paranoia lui Ceausescu si de abuzurile Securitatii mai ales dupa 1985 si nu de natura monolitic-represiva a regimului din chiar momentul luarii puterii in martie 1945.
7.Petre Roman nu a crescut in casa unui patriot care ii canta pe furis la ureche Hora Unirii, ci a unui militant cominternist cu optiuni de otel, omul pe care sovieticii si Gheorghiu-Dej l-au desemnat sa-i franga vointa de rezistenta lui Imre Nagy in timpul detentiei de la Snagov (1956-1957).
8.Desfiintarea si scoaterea in afara legii a Partidului Comunist Roman reprezinta, in opinia istoricului Lucian Boia, minciuna numarul 1 a tarii: Romania este una dintre tarile care s-au desprins cel mai greu de comunism. Faptul ca o tara atat de atasata de trecutul sau comunist isi desfiinteaza partidul comunist e o manipulare foarte bine gandita, geniala, cu efecte pe termen lung. Astfel, cadre ale PCR care au vrut sa conduca Romania au obtinut o credibilitate pe care nu ar fi putut-o obtine altcumva. Noi nu mai avem nimic de-a face cu comunismul: serviciile secrete nu mai sunt continuatoarele fostei Securitati, ci isi gasesc o afinitate cu Siguranta Nationala de dinainte de comunism.
Dupa Cristian Pirvulescu la noi, PCR nici nu a fost desfiintat, nici nu s-a reformat. S-a volatilizat. Iar FSN nu a fost, formal, continuatorul PCR. FSN s-a nascut din spuma marii, era emanatie, era de fapt emanatie radioactiva.
9.Lupta contra partidelor istorice.Liberalii,taranistii erau considerati depravati iar regele hot. Discreditarea liderilor partidelor de opozitie si a regelui Mihai s-a facut la inceputul anilor �90 cu armele anilor �50. Au fost acuzati ca se afla in slujba serviciilor secrete occidentale, ca au dus o viata plina de placeri interzise in strainatate si ca au venit acasa dupa revolutie sa vanda tara.
10.Despre regele Mihai se spunea ca la abdicare a plecat din tara cu vagoane de comori nationale si ca vrea sa se intoarca pentru a reinstaura monarhia.
11Minciunile care au facut un rau profund societatii romanesti sunt cele legate de persoanele care au aparut atunci in spatiul romanesc, in special de cei care veneau din strainatate. Despre Radu Campeanu se vehicula ca a dus la Paris o viata depravata, cu femei si droguri. Despre Ratiu marile minciuni au aparut la mineriada, cand minerii controlati si ghidati de ofiterii de informatii au intrat in sediul PNT, iar la televiziunea publica s-a spus ca s-au gasit acolo droguri, bani falsi si matrite de bani falsi.
Seamana foarte mult cu minciunile din anii 50, ceea ce ne arata ca aceleasi mecanisme le-au creat. FSN a instrumentat un clivaj care a marcat societatea romaneasca in anii �90, astfel incat sa izoleze grupul restrans de suporteri ai partidelor istorice si sa asmuta impotriva lor majoritatea celorlalti oameni,spune istoricul Stejarel Olaru.
12.Minciuni cu efecte sociale.
-Invitatiile generoase la pensionare anticipata din anii �90-�91. Andrei Cornea spune: Foarte multi oameni au fost stimulati de regim sa iasa la pensie prin conditiile foarte avantajoase de care beneficiau. In scurt timp, acele pensii care erau mari la inceput n-au mai valorat nimic din cauza inflatiei.
-O minciuna foarte frumoasa a fost si cuponiada, care ii transforma pe toti in actionari.Minciuni au mai fost si Caritasul, FNI si toate jocurile piramidale.
-Minciuna ca Constantinescu s-a opus clauzei natiunii celei mai favorizate. In realitate Emil Constantinescu intervenise energic in favoarea acordarii clauzei, dl Iliescu a trebuit sa ceara scuze in direct la televizor, in prezenta celui pe care il calomniase.
13.Firul rosu n-a existat. Ion Iliescu a mai mintit, crede Zoe Petre, si in scandalul firului rosu. Dl Iliescu a sustinut mai intai ca acest proiect nu a existat niciodata, apoi a recunoscut ca s-a discutat vag ceva in CSAT, dar fara urmari, in fine - ca proiectul a existat, dar ca el nu contravenea cu nimic apropierii Romaniei de NATO�.
14.Aderarea la UE. Istoricul Armand Gosu crede ca cea mai mare minciuna recenta este cea referitoare la indeplinirea standardelor de aderare la UE si ca ea apartine si autoritatilor romane, si celor de la Bruxelles.
15.Lustratia. Deocamdata, cei doi mari lustrati sunt Mona Musca si Carol Sebastian. Declaratiile clasei politice sunt niste mari minciuni, de fapt nu facem curat, facem o lege care sa justifice existenta fostilor comunisti.
16.Mitul alegerilor corecte. Cristian Pirvulescu nu crede ca in Romania alegerile sunt corecte: Numaratoarea voturilor e deficitara, mai ales in zona rurala, iar marja de frauda este de cateva procente bune. Cine isi imagineaza ca ce s-a intamplat
la Stefanesti a fost o exceptie se insala .
17.Cresterea economica. Parvulescu se indoieste si de cresterea economica anuntata de guvern. Pe de-o parte, mecanismul statistic prin care se calculeaza e foarte contestat de multi, pe de alta, ea nu se regaseste in viata oamenilor. Guvernul spune ca in 2014 Romania va fi a saptea putere economica a Europei, asta inseamna ca lumea se prabuseste in jurul nostru, dar Romania rezista eroic,spune autorul.
18.Mitul economiei de piata. Analistul economic Ilie Serbanescu acuza economia din Romania ca e clientelara: Nu e o economie de piata. De cand cu capitalul strain nu s-a facut nimic in directia asta, au inlocuit clientela romana cu cea straina. Sunt cinci-sase miliarde de dolari care dispar anual in buzunarele diferitelor persoane.
Deci iata mediul politic romanesc,un mediu infectat de minciuna,manipulare de oligarhie.La adapostul acestora politicienii si cei din grupul lor se imbogatesc sub pavaza parlamentului celor 322.
Dar iata ca dl.Tariceanu o spune clar:grupul de interese este o prostie,probabil ca si oligarhia.Atata cinism nu s-a mai vazut nici la Iliescu!
Ba jiguodiie portocaloaie, vezi ca'ti superi boocile dragi buzoaielor tale oranj'ate amintind de FSN'90=pedelacheii de azi! Ca doar si boocile dragi tie statura atunci sluj si cu extremitatea ailalta cascata la tavarisci iliescovici si nu au cracnit, ba chiar au indrumat garniturile de mineri catre "scuarurile cu garofite"!!! Ba, tu te vezi dimineatza cat de kkretin poti sa te maimutaresti?
PEDELEPRE, AFAR CU VOI DIN ISTORIE!
Pisha-te ca vine trenul !
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
Casca gura!
|
|
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 9 Ianuarie 2012, ora 20:49
De la: Pace_Voua, la data 2012-01-09 10:30:35Pagini din Istoria Tiganilor in Europa
1000 - Tiganii mei ajung �n Imperiul Bizantin.
1300 - Intrarea tiganilor mei �n Europa.
1400 - Sunt mentionati �n Bulgaria "�n numar mare".
1417- Regele Sigismund al Ungariei emite un ordin de libera trecere pentru nomazii mei tigani.
1422 - Roma primeste primii mei tigani.
1427 - Ajung la portile Parisului.
1445 - Domnitorul Vlad Tepes aduce �n Tara Rom�neasca 12.000 de oameni -> despre care se spunea ca "arata ca niste egipteni".
1449 - Sunt goniti din Frankfurt pe Main.
1471 � Stefan cel Mare aduce �n Moldova 17.000 de tigani
- �n Elvetia se dau primele legi antitiganesti.
1476 si 1487 - Regele Matthias al Slovaciei le ofera, prin decret, libera trecere.
1482 � Brandenburg-ul emite primele legi �mpotriva lor.
1492 - Apar legi antitiganesti �n Spania.
1496 - Parlamentele din Landau si Freiburg �i declara pe rromii mei tradatori ai crestinitatii, spioni turci si aducatori de ciuma.
1498- Patru tigani �l �nsotesc pe Cristofor Columb �n cea de-a treia calatorie�n America.
1504 - Ludovic al Xll-lea �i goneste din Franta.
1525 - �n Olanda, "egiptenii" mei sunt somati sa paraseasca tara �n doua zile.
1530 - �n Anglia este introdusa prima lege de izgonire a tiganilor mei .
1541 - Tiganii mei din Praga sunt acuzati de incendierea orasului.
1568 - Papa Pius al V-lea ordona expulzarea tiganilor mei de pe domeniile Bisericii Romano-Catolice.
1600 - Legislatia spaniola permite populatiei sa se constituie �n grupari armate care sa-i v�neze pe tiganii mei .
1650 - Au loc ultimele executii ale tiganilor mei �n Anglia. Pedeapsa este �nlocuita cu deportarea �n America.
1685 - Portugalia deporteaza tiganii mei �n Brazilia.
1717 - �n Spania sunt desemnate 41 de localitati �n care este permisa asezarea tiganilor mei .
1733 - �mparateasa Anna a Rusiei le cere tiganilor mei sa devina sedentari.
1749 - �n Spania se constituie tribunale ad hoc pentru �mpartirea tiganilor mei �n "rai" si "buni".
1753 - Stefan Valy, un student ungur, descopera originea Punjabi a limbii romani.
1761- Maria Tereza da primele legi privind sedentarizarea tiganilor mei .
1782 - Jozef al ll-lea al Ungariei accepta scolarizarea tiganilor mei si participarea lor la serviciul religios.
1803 - Napoleon interzice dreptul de rezidenta al tiganilor mei �n Franta.
1816 - John Hoyland scrie prima lucrare importanta �n favoarea tiganilor mei din Anglia, dar este �nceputa si deportarea lor �n Australia.
1834 - Domnitorul Alexandru Ghica elibereaza toti tiganii mei din Tara Rom�neasca.
1844 si 1847 - Bisericile Moldovei si Valahiei �si elibereaza robii.
1856 - Sclavia este abolita �n Principatele Rom�ne. Anul marcheaza �nceputul unei mari migratii spre vest.
1864 - Domnitorul Alexandru Ioan Cuza recunoaste libertatea totala a tiganilor mei din Principatele Unite.
1870 - Cancelarul Otto von Bismarck da o circulara prin care interzice intrarea tiganilor mei �n Germania.
1885 - Statele Unite ale Americii �i forteaza pe tiganii mei sa se �ntoarca �n Europa
1904 - Parlamentul Prusiei reglementeaza deplasarea si modul de viata ale tiganilor mei .
1909 - Are loc, �n Ungaria, conferinta pentru politica fata de tiganii mei.
1912 - Guvernul francez introduce obligativitatea "carnetului antropo-metric" pentru toti rromii mei .
1925 - Se �nfiinteaza Asociatia scriitorilor sovietici tigani.
1938 - �ntre 12 si 18 iunie sute de tigani din Germania si Austria sunt prinsi, batuti si �nchisi.
1939 - Se formeaza, �n Grecia, Asociatia Culturala Panelenica a tiganilor mei greci.
1952 - Ia nastere Biserica evanghelica a tiganilor mei din Franta si Marea Britanie.
1958 - Cehoslovacia interzice prin lege nomadismul.
1959 - �n Elvetia, Zohri Muller fondeaza organizatia ProTzigania Svizzera.
1967 - Ia fiinta Asociatia tiganilor mei din Finlanda.
1971 - Delegati din 14 tari participa la primul Congres Mondial al Tiganilor mei, desfasurat �n Anglia.
1972 - Uniunea Internationala a Rromilor mei devine membra a Consiliului Europei.
1979 - Uniunea Internationala a Rromilor mei devine membra cu statut consultativ �n cadrul UNESCO.
1985 - Phralilpe (Fratia), prima organizatie a tiganilor mei, aprobata oficial de un guvern, se constituie �n Rom�nia.
1986 - Uniunea Internationala a Rromilor mei devine membra a UNICEF.
1997 - Ceferino Jimenez Malla este primul tigan canonizat din istoria Bisericii catolice
Bv, ba tigane, in sfarsit iti dovedesti grosimea obrazului "bronzat"! Nu stiam de unde atata tupeu pe tine, "mosule"- de cik  71 de ani!!!!
PEDELEPRE, AFARA CU VOI DIN ISTORIE!
|
mosul_tautu
219 mesaje
|
Postat pe: 9 Ianuarie 2012, ora 21:28
De la: vasile_vali, la data 2012-01-09 20:49:40De la: Pace_Voua, la data 2012-01-09 10:30:35Pagini din Istoria Tiganilor in Europa
1000 - Tiganii mei ajung �n Imperiul Bizantin.
1300 - Intrarea tiganilor mei �n Europa.
1400 - Sunt mentionati �n Bulgaria "�n numar mare".
1417- Regele Sigismund al Ungariei emite un ordin de libera trecere pentru nomazii mei tigani.
1422 - Roma primeste primii mei tigani.
1427 - Ajung la portile Parisului.
1445 - Domnitorul Vlad Tepes aduce �n Tara Rom�neasca 12.000 de oameni -> despre care se spunea ca "arata ca niste egipteni".
1449 - Sunt goniti din Frankfurt pe Main.
1471 � Stefan cel Mare aduce �n Moldova 17.000 de tigani
- �n Elvetia se dau primele legi antitiganesti.
1476 si 1487 - Regele Matthias al Slovaciei le ofera, prin decret, libera trecere.
1482 � Brandenburg-ul emite primele legi �mpotriva lor.
1492 - Apar legi antitiganesti �n Spania.
1496 - Parlamentele din Landau si Freiburg �i declara pe rromii mei tradatori ai crestinitatii, spioni turci si aducatori de ciuma.
1498- Patru tigani �l �nsotesc pe Cristofor Columb �n cea de-a treia calatorie�n America.
1504 - Ludovic al Xll-lea �i goneste din Franta.
1525 - �n Olanda, "egiptenii" mei sunt somati sa paraseasca tara �n doua zile.
1530 - �n Anglia este introdusa prima lege de izgonire a tiganilor mei .
1541 - Tiganii mei din Praga sunt acuzati de incendierea orasului.
1568 - Papa Pius al V-lea ordona expulzarea tiganilor mei de pe domeniile Bisericii Romano-Catolice.
1600 - Legislatia spaniola permite populatiei sa se constituie �n grupari armate care sa-i v�neze pe tiganii mei .
1650 - Au loc ultimele executii ale tiganilor mei �n Anglia. Pedeapsa este �nlocuita cu deportarea �n America.
1685 - Portugalia deporteaza tiganii mei �n Brazilia.
1717 - �n Spania sunt desemnate 41 de localitati �n care este permisa asezarea tiganilor mei .
1733 - �mparateasa Anna a Rusiei le cere tiganilor mei sa devina sedentari.
1749 - �n Spania se constituie tribunale ad hoc pentru �mpartirea tiganilor mei �n "rai" si "buni".
1753 - Stefan Valy, un student ungur, descopera originea Punjabi a limbii romani.
1761- Maria Tereza da primele legi privind sedentarizarea tiganilor mei .
1782 - Jozef al ll-lea al Ungariei accepta scolarizarea tiganilor mei si participarea lor la serviciul religios.
1803 - Napoleon interzice dreptul de rezidenta al tiganilor mei �n Franta.
1816 - John Hoyland scrie prima lucrare importanta �n favoarea tiganilor mei din Anglia, dar este �nceputa si deportarea lor �n Australia.
1834 - Domnitorul Alexandru Ghica elibereaza toti tiganii mei din Tara Rom�neasca.
1844 si 1847 - Bisericile Moldovei si Valahiei �si elibereaza robii.
1856 - Sclavia este abolita �n Principatele Rom�ne. Anul marcheaza �nceputul unei mari migratii spre vest.
1864 - Domnitorul Alexandru Ioan Cuza recunoaste libertatea totala a tiganilor mei din Principatele Unite.
1870 - Cancelarul Otto von Bismarck da o circulara prin care interzice intrarea tiganilor mei �n Germania.
1885 - Statele Unite ale Americii �i forteaza pe tiganii mei sa se �ntoarca �n Europa
1904 - Parlamentul Prusiei reglementeaza deplasarea si modul de viata ale tiganilor mei .
1909 - Are loc, �n Ungaria, conferinta pentru politica fata de tiganii mei.
1912 - Guvernul francez introduce obligativitatea "carnetului antropo-metric" pentru toti rromii mei .
1925 - Se �nfiinteaza Asociatia scriitorilor sovietici tigani.
1938 - �ntre 12 si 18 iunie sute de tigani din Germania si Austria sunt prinsi, batuti si �nchisi.
1939 - Se formeaza, �n Grecia, Asociatia Culturala Panelenica a tiganilor mei greci.
1952 - Ia nastere Biserica evanghelica a tiganilor mei din Franta si Marea Britanie.
1958 - Cehoslovacia interzice prin lege nomadismul.
1959 - �n Elvetia, Zohri Muller fondeaza organizatia ProTzigania Svizzera.
1967 - Ia fiinta Asociatia tiganilor mei din Finlanda.
1971 - Delegati din 14 tari participa la primul Congres Mondial al Tiganilor mei, desfasurat �n Anglia.
1972 - Uniunea Internationala a Rromilor mei devine membra a Consiliului Europei.
1979 - Uniunea Internationala a Rromilor mei devine membra cu statut consultativ �n cadrul UNESCO.
1985 - Phralilpe (Fratia), prima organizatie a tiganilor mei, aprobata oficial de un guvern, se constituie �n Rom�nia.
1986 - Uniunea Internationala a Rromilor mei devine membra a UNICEF.
1997 - Ceferino Jimenez Malla este primul tigan canonizat din istoria Bisericii catolice
Bv, ba tigane, in sfarsit iti dovedesti grosimea obrazului "bronzat"! Nu stiam de unde atata tupeu pe tine, "mosule"- de cik 71 de ani!!!!
Pisha-te ca vine trenul
|
Femme_Politique
246 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 9 Ianuarie 2012, ora 21:36
USL a �nceput anul cu proiecte abstracte și �probabile�
Scris de Drago� St�nculescu
Nici anul 2012 nu anunț� vreo reorganizare �n curtea revoluției roșii conduse de Crin și Ponta. Aceleași proiecte caduce au fost scoase de la naftalin� pentru a și reșapate și �n acest an crucial, c�nd USL se arat� �ncrez�toare c� va obține este 50% din voturile rom�nilor deși nu prezint� nimic concret. Deși au anunțat pe tot parcursul zilei de ieri c� or s� prezinte un calendar al unei așa-zise suspend�ri a lui B�sescu, Ponta și Crin au �uitat� din nou s� se țin� de promisiune și p�n� la �nchiderea ediției acest lucru nu s-a �nt�mplat. Cei doi au p�strat același aer de mister �n jurul �proiectului�. Victor Ponta, a declarat ieri c� tema suspend�rii pre�edintelui Traian B�sescu se va concretiza �n ac�iunea politic� a USL �n anul 2012 �ntr-o campanie na�ional� de str�ngere de semn�turi din partea popula�iei, �n paralel cu alegerile preliminare. �Suspendarea pre�edintelui, din punctul nostru de vedere va fi o ac�iune �n paralel (cu alegerile preliminare organizate pentru candida�ii USL �n luna iunie, n.red.) de str�ngere de semn�turi, dar a�a cum �ti�i foarte bine �n momentul actual nu trece de Parlament, va trece �n momentul �n care avem majoritate. Asta �nseamn� c� mergem acolo unde nu exist� control politic asupra parlamentarilor PDL, UDMR �i ce sunt ei �i mergem c�tre oameni�, a explicat Ponta.
Cel�lalt Ponta
Din ce a l�sat de �nțeles, USL sper� s� c�știge alegerile și s� �l suspende pe B�sescu. �Noi am comunicat foarte clar ce se �nt�mpl� cu acel document �i el �i urmeaz� cursul, precum �i dezvolt�rile din jurul acelui document. Cred c� am spus destul de clar la sf�r�itul anului trecut�, a spus la r�ndul s�u, Antonescu. USL a anunțat calendar privind dezbaterile pe care le va organiza opozi�ia �n jurul documentului ce con�ine argumentele pentru suspendarea pre�edintelui B�sescu, a spus ieri Crin Antonescu. La �nceputul �edin�ei USL, Antonescu a fost �ntrebat �cum a r�mas cu suspendarea lui Traian B�sescu� pentru c� liderii USL nu au fost capabili s� l�mureasc� aceast� chestiune. �Eu cred c� nel�murirea v� aparține, noi am comunicat foarte clar ce se �nt�mpl� cu acest document. El �și urmeaz� cursul, precum și dezvolt�rile din jurul acelui document. Cred c� am spus destul de clar la sf�rșitul anului trecut și nu ne-am r�zg�ndit. V� anunț�m ast�zi un calendar destul de complet �n care și acest document �și va g�si locul�, a r�spuns Antonescu.
Turnee probabile
Cum liderilor USL le st� bine cu drumul, aceștia au hot�r�t ca �probabil� s� se pun� pe vizite externe pentru a cunoaște mai bine pe l�ng� cine trebuie s� se gudure sau al cui papuc s� pupe. Liderii USL Victor Ponta �i Crin Antonescu �i-au fixat ca priorit��i externe pentru anul 2012 o vizit� politic� �n SUA �i una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte dou� vizite, una �n Danemarca �i alta �n Olanda. �Probabil c� vom merge �i �n SUA pentru a avea o �nt�lnire politic�. (...) Pentru semestrul acesta priortit��ile sunt Danemarca �i Olanda, pentru tot anul priorit��ile sunt Bruxelles �i o vizit� probabil �n SUA�, a spus, luni, pre�edintele PSD Victor Ponta. El a precizat c�, �mpreun� cu Antonescu, va merge s�pt�m�na viitoare la Strasbourg, unde se alege noul pre�edinte al Parlamentului European, care este membru al Partidului Social-Democrat german. �Vom merge �mpreun� pentru a discuta cu grupurile social-democrat �i liberal. Suntem invita�i am�ndoi�, a spus Ponta. El a spus c� USL �i propune pentru 2012 s� desf�oare un set de ac�iuni externe prin care s� se angajeze c� va implementa �n continuare politica anticorup�ie, c� va asigura independen�a real� a structurilor actuale ANI �i DNA, c� va pune �n practic� politici publice astfel �nc�t Rom�nia s� intre �n Schengen �i s� se ridice MCV.
Dragoș St�nculescu
|
|
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 9 Ianuarie 2012, ora 22:24
De la: Femme_Politique, la data 2012-01-09 21:36:43USL a �nceput anul cu proiecte abstracte și �probabile�
Nici anul 2012 nu anunț� vreo reorganizare �n curtea revoluției roșii conduse de Crin și Ponta. Aceleași proiecte caduce au fost scoase de la naftalin� pentru a și reșapate și �n acest an crucial, c�nd USL se arat� �ncrez�toare c� va obține este 50% din voturile rom�nilor deși nu prezint� nimic concret. Deși au anunțat pe tot parcursul zilei de ieri c� or s� prezinte un calendar al unei așa-zise suspend�ri a lui B�sescu, Ponta și Crin au �uitat� din nou s� se țin� de promisiune și p�n� la �nchiderea ediției acest lucru nu s-a �nt�mplat. Cei doi au p�strat același aer de mister �n jurul �proiectului�. Victor Ponta, a declarat ieri c� tema suspend�rii pre�edintelui Traian B�sescu se va concretiza �n ac�iunea politic� a USL �n anul 2012 �ntr-o campanie na�ional� de str�ngere de semn�turi din partea popula�iei, �n paralel cu alegerile preliminare. �Suspendarea pre�edintelui, din punctul nostru de vedere va fi o ac�iune �n paralel (cu alegerile preliminare organizate pentru candida�ii USL �n luna iunie, n.red.) de str�ngere de semn�turi, dar a�a cum �ti�i foarte bine �n momentul actual nu trece de Parlament, va trece �n momentul �n care avem majoritate. Asta �nseamn� c� mergem acolo unde nu exist� control politic asupra parlamentarilor PDL, UDMR �i ce sunt ei �i mergem c�tre oameni�, a explicat Ponta.
Cel�lalt Ponta
Din ce a l�sat de �nțeles, USL sper� s� c�știge alegerile și s� �l suspende pe B�sescu. �Noi am comunicat foarte clar ce se �nt�mpl� cu acel document �i el �i urmeaz� cursul, precum �i dezvolt�rile din jurul acelui document. Cred c� am spus destul de clar la sf�r�itul anului trecut�, a spus la r�ndul s�u, Antonescu. USL a anunțat calendar privind dezbaterile pe care le va organiza opozi�ia �n jurul documentului ce con�ine argumentele pentru suspendarea pre�edintelui B�sescu, a spus ieri Crin Antonescu. La �nceputul �edin�ei USL, Antonescu a fost �ntrebat �cum a r�mas cu suspendarea lui Traian B�sescu� pentru c� liderii USL nu au fost capabili s� l�mureasc� aceast� chestiune. �Eu cred c� nel�murirea v� aparține, noi am comunicat foarte clar ce se �nt�mpl� cu acest document. El �și urmeaz� cursul, precum și dezvolt�rile din jurul acelui document. Cred c� am spus destul de clar la sf�rșitul anului trecut și nu ne-am r�zg�ndit. V� anunț�m ast�zi un calendar destul de complet �n care și acest document �și va g�si locul�, a r�spuns Antonescu.
Turnee probabile
Cum liderilor USL le st� bine cu drumul, aceștia au hot�r�t ca �probabil� s� se pun� pe vizite externe pentru a cunoaște mai bine pe l�ng� cine trebuie s� se gudure sau al cui papuc s� pupe. Liderii USL Victor Ponta �i Crin Antonescu �i-au fixat ca priorit��i externe pentru anul 2012 o vizit� politic� �n SUA �i una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte dou� vizite, una �n Danemarca �i alta �n Olanda. �Probabil c� vom merge �i �n SUA pentru a avea o �nt�lnire politic�. (...) Pentru semestrul acesta priortit��ile sunt Danemarca �i Olanda, pentru tot anul priorit��ile sunt Bruxelles �i o vizit� probabil �n SUA�, a spus, luni, pre�edintele PSD Victor Ponta. El a precizat c�, �mpreun� cu Antonescu, va merge s�pt�m�na viitoare la Strasbourg, unde se alege noul pre�edinte al Parlamentului European, care este membru al Partidului Social-Democrat german. �Vom merge �mpreun� pentru a discuta cu grupurile social-democrat �i liberal. Suntem invita�i am�ndoi�, a spus Ponta. El a spus c� USL �i propune pentru 2012 s� desf�oare un set de ac�iuni externe prin care s� se angajeze c� va implementa �n continuare politica anticorup�ie, c� va asigura independen�a real� a structurilor actuale ANI �i DNA, c� va pune �n practic� politici publice astfel �nc�t Rom�nia s� intre �n Schengen �i s� se ridice MCV.
Dragoș St�nculescu
Cine e acest dragos pupinbasecsu? E un politruc reevaluat de la Curentul, care face ceea ce stie el mai bine: sa sufle'n booc'ile prezidentiale pt vreo stipendie kkotroceniana! Caci TRU'uri latente si hamesite sunt, iar pe timp de criza, tb sa tragi si tu neste parale, chit ca sunt 30, chit ca cel care ti'i "da" e Iuda! Ptiu, pieriti Iudelor care sunteti voi muti si aveti rapacitate!
|
pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 06:35
De la: vasile_vali, la data 2012-01-08 18:21:41De la: pascu08_yahoo_com, la data 2012-01-08 17:23:54
Daca in capul statului au ramas aceiasi praduitori !
Dar o sa le vina rindul la marturisiri.
Natia asta a ars intro revolutie/ rezultatele se vad la votari. nici basescu nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.... / multa galagie nimic concret sa duca natia spre evropa / majoritatea cred ca na duce la est.......
Romaniii vor spre adevarata europa/
Asteptam un partid cu adevarat european /
Sau trebuie creat??????????????????????????????????
Ma tem ca timpul marturisirilor nu va veni atat de repede, pe cat vor lua cel mai rapid charter spre Ouagadougou! Caci, prin comparatie, in Grecia cand s'a auzit de FMI si rigorile acordului de imprumut, 300 mld de ioroi au si plecat spre Switzerland, undeva sub vreo partie aflata departe de ochii curiosi ai vreunui DNA-ist grec!!! La fel se va intampla si cu borfetele astea, care si'au plantat slugi la DNA, PG, BEC, Parlament si in celelalte comitii zdranga-zdranga...pentru ce credeti? Pentru a avea timp sa fuga, domnule, spre paradisuri fiscale cu care Romania nu are acord de extradare!!!
Vom trai si vom vedea, daca am dreptate au ba...Pana atunci, ochii mari pisica 13 la granite!!!
"NIHIL SINE DEO!"[/quote]
 Sigur ai dreptate / toate declaratiile basesciene au fost niste declaratii ale unui mare farsorr. A reusit sa adoarma ciinii de paza. / Adevaratul baseacu se vede la alegerile pt parlamentul de la bruxelles precum si in felul in care ia aparare grupurilor de interese de sub obladuirea pdl/. despre criza romaneasca ce sirguincios o conduce .......declaratia guvernatorului bnr ; Mai usor cu criza pe scari' spune tor. inclusiv despre capacitatea basescului de a deveni un presedinte european si devotat natiei . /
Acelas lup inbracat in piei de oaie/
DEGEABA/
Raporteaza abuz de limbaj
|
Severin_pedelistul
115 mesaje
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 08:35
Opozi�ia infantil�
de Cristian �u�u
Am o veste bun� pentru Traian B�sescu & co.: Opozi�ia nu s-a trezit. Doarme-n front, cu degetu�mare-n gur�. Dac� vre�i, v� fac un tablou al teatrului de r�zboi pesedisto-penelist. Dar, v� avertizez, e plictisitor, un fel de natur� moart� cu crini obosi�i. A� aminti doar c�teva din marile �succesuri� ale Opozi�iei de toamn�-iarn� 2011: pierderea �efiei Senatului, debarcarea lui Geoan�, ratarea vizitei �n SUA, ne�nregistrarea USL la OSIM, sprijinirea candidaturii independentului Oprescu la Prim�rie. A� fi trecut aici �i cele dou� bilete c�tigate de Victor Ponta la concertul de Anul Nou de la Viena, dar pentru c� a stat patru r�nduri �n spatele omului de afaceri Sebastian Ghi��, cred c� mai bine ne rezum�m la cele amintite deja.
Opozi�ia de iarn�/prim�var� 2012 �ncepe la fel de promi��tor pentru Traian B�sescu & co. Prima decizie a Opozi�iei pare s� fi fost luat� la cap�tul unui campionat na�ional de piticot, jucat pe perioada vacan�ei de s�rb�tori: viitorii candida�i ai USL vor fi valida�i public. Adic� cum? Bun� �ntrebare. Patru ore am �ncercat ieri s� m� l�muresc cu liderii USL privitor la ce presupune aceast� validare public�. N-am reu�it. Nici m�car ei nu �tiau prea bine ce se vrea. Din c�te a �n�eles parlamentarul A (s� nu le d�m nume, de data asta), �candidatul, dup� ce a fost desemnat, trebuie s� str�ng� semn�turi, b�nuiesc�. L-am �ntrebat �i pe parlamentarul B, tot de la USL, ce vrea s� �nsemne validarea public�. �Acum aud pentru prima oar�. Las�-m� s� m� interesez �i te sun eu mai �ncolo�. Nici parlamentarul C nu �tia precis: �Cred c� aceia care vor s� candideze trebuie s� aib� un anume num�r de sus�in�tori�.
To�i cei trei parlamentari cu care am vorbit, dar �i al�ii pe care nu-i mai amintim acum, vor s�-�i p�streze locurile �i �n mandatul 2012-2016.
S� le ur�m succes, c� vor avea mare nevoie ca s� �n�eleag� ce au de f�cut.
|
|
|
DERATIZAREA
9 mesaje
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 19:48
De la: 9am129906, la data 2010-11-02 13:43:22O alta lectie a dlui Presedinte:relatia justitie/politica
Dl.Presedinte devine cu zi ce trece un profesor de politica de care clasa politica trebuie sa tina seama sau chiar sa mai invete cate ceva.
Raportul de activitate al procurorilor a oferit un asemenea prilej iar procurorul sef,ministrul justitiei si alti vorbitori au subliniat enormele greutati a unui sistem judiciar scapat de partizanatul comunist dar care a incaput pe mana unor cripto-comunisti si a unor politicieni hotarati de a folosi justitia in scopul imbogatirii si a eludarii oricarei pedepse.
Sa desincriminezi bancruta bancara,alte delicte legate de bancile devalizate de PSD.Sa iti folosesti functia de ministru pentru a opri anchetele ministrilor sau parlamentarilor sunt actiuni,as spune criminale,in care infractorii se pare au pus stapanire pe tara si fac ceea ce doresc.
La 3 zile de la inscaunare dl.Chiuariu(PNL) doreste desfiintarea DNA,inlocuirea unui procuror care se ocupa de delicte ale ministrilor cu persoane docile.
Este prea mult si arata cat de mult au suferit acesti politicieni cand la ministerul Justitiei oficia dna Macovei.
Bietii procurori si mai ales cei din DNA au avut si mai au de luptat nu cu nedreptatile sau infractorii ci cu clasa politica care a ajuns la un grad de indolenta incat,pe fata,vor desfiintarea organelor de justitie care le incurca afacerile ilegale.
Pe de alta parte trusturile de presa,bine cunoscute,sustin oligarhii carora le si apartin,fac o propaganda desantata.Avem acum zdrahoni de presa specializati in lupta contra justitiei si a celor care o apara si care zi de zi,ora de ora ataca DNA si mai ale pe garantul justitiei in Romania Dl.Presedinte Basescu.
Este suficient sa asculti elucubratiile irationale ale lui Valerian Stan cel cu laptropul,Ciuvica,Ciutacu,Radu Tudor etc si sa realizezi ce inseamna persoane care au abandonat demult obiectivitatea jurnalistica,unii dintre ei facand adevarate psihoze anti-Basescu prin lipsa lor de logica.
Multi sustin ca unii fanatici,pretinsi ziaristi,au ajuns deja la limita alienarii,a delirului facut fata de Basescu.
Presedintele,cu o clarviziune excelenta,cere dlor.Procurori sa nu tina seama de imixtiunile politice,de interesele electorale ,bruiajul mediatic si sa aplice legea in Romania indiferent de politicienii corupti care ii ataca.
Sunteti,spune Excelenta sa,o categorie situata intre popor si Dumnezeu,deoarece de voi depinde dreptatea in aceasta tara.
Faptul ca o clasa politica depasita,corupta,rupta de popor va este potrivnica trebuie sa va onoreze si ambitioneze.
Presedintele cere Ministrului Justitiei,un tanar care promite,sa inapoieze in sistemul judiciar pe magiustratii luati in Guvern,pentru ca nu aceasta este misiunea magistratilor de a fi langa politicieni ci sa fie acolo unde se face dreptate.
Situatia in justitia romana este dezastruoasa si acest lucru i se reproseaza clasei politice depasite.
Aceasta clasa politica nu are vocatie sociala sau politica ci a devenit doar o modalitatea de imbogatire fara pedeapsa,adica o clasaparazitara.
Obraznicia acestei clase politce este fara precedent,de la legi care favorizeaza infractorii,la demiterea Dnei Macovei pana la formare de clanuri de tip mafiot prin care,fara a mai tine cont de doctrinele lor politice se unesc pentru a scapa de cel mai mare dusman al lor,dl.Presedinte Basescu.
Parlamentul tarii pare a fi ajuns o ascunzatoare de hoti,prin cautarea imunitatii parlamentare,a scutului parlamentar pentru a nu fi cercetati penal.
Dl.Nastase cere unirea intregii clase politice afara de PD-L(PC,PSD, UDMR,PRM,PNL) pentru a se uni intr-un partid unic antiprezidential,numai pentru a putea perpetua inca un ciclu electoral regimul coruptilor si a scapa de pedepse si a subjuga justitia.
Dl.presedinte le da insa lectii de politica si patriotism.
Acum va urma judecata cea mare,a poporului,a electoratului.
Rar s-a mai vazut ca aproape toti politicienii sa se uneasca intr-o asemenea internationala mafiota antipopulara numai pentru a capata dreptul de a fura si a nu mai fi pedepsiti pentru ce au furat.
Multam mai kakanare pentru lauda ,treci si spala bideul
|
|
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 21:30
De la: Severin_pedelistul, la data 2012-01-10 08:35:49Opozi�ia infantil�
de Cristian �u�u
Am o veste bun� pentru Traian B�sescu & co.: Opozi�ia nu s-a trezit. Doarme-n front, cu degetu�mare-n gur�. Dac� vre�i, v� fac un tablou al teatrului de r�zboi pesedisto-penelist. Dar, v� avertizez, e plictisitor, un fel de natur� moart� cu crini obosi�i. A� aminti doar c�teva din marile �succesuri� ale Opozi�iei de toamn�-iarn� 2011: pierderea �efiei Senatului, debarcarea lui Geoan�, ratarea vizitei �n SUA, ne�nregistrarea USL la OSIM, sprijinirea candidaturii independentului Oprescu la Prim�rie. A� fi trecut aici �i cele dou� bilete c�tigate de Victor Ponta la concertul de Anul Nou de la Viena, dar pentru c� a stat patru r�nduri �n spatele omului de afaceri Sebastian Ghi��, cred c� mai bine ne rezum�m la cele amintite deja.
Opozi�ia de iarn�/prim�var� 2012 �ncepe la fel de promi��tor pentru Traian B�sescu & co. Prima decizie a Opozi�iei pare s� fi fost luat� la cap�tul unui campionat na�ional de piticot, jucat pe perioada vacan�ei de s�rb�tori: viitorii candida�i ai USL vor fi valida�i public. Adic� cum? Bun� �ntrebare. Patru ore am �ncercat ieri s� m� l�muresc cu liderii USL privitor la ce presupune aceast� validare public�. N-am reu�it. Nici m�car ei nu �tiau prea bine ce se vrea. Din c�te a �n�eles parlamentarul A (s� nu le d�m nume, de data asta), �candidatul, dup� ce a fost desemnat, trebuie s� str�ng� semn�turi, b�nuiesc�. L-am �ntrebat �i pe parlamentarul B, tot de la USL, ce vrea s� �nsemne validarea public�. �Acum aud pentru prima oar�. Las�-m� s� m� interesez �i te sun eu mai �ncolo�. Nici parlamentarul C nu �tia precis: �Cred c� aceia care vor s� candideze trebuie s� aib� un anume num�r de sus�in�tori�.
To�i cei trei parlamentari cu care am vorbit, dar �i al�ii pe care nu-i mai amintim acum, vor s�-�i p�streze locurile �i �n mandatul 2012-2016.
Ca de obicei, ba soparla pedelepra, "citezi" niste vidanje pupinbasiste, pe post de "argumente" la cat de muti si cu rapacitate sunteti voi, aia care formati toorma pedelachee!
Da' hai sa vedem cine e trompeta asta noua, pe care ne'o fluturi p'aci:
1) 4 ani "jurnalist" la excrementul zilei;
2) 2009 -demis de la Cotidianul in 2009 pe motiv de booze nedezlipite de posteriorul khukhuveeean;
3) actualmente -se pare- tzucalar la "puterea"...
Hai, ba mos Taunu, alti suti nu ti'ai gasit ca sa'ti "bazezi" vomele pedeleproase?
PEDELACHEI SUNTETI MUTI SI AVETI RAPACITATE!
|
Te_Vad_Te_Vad
261 mesaje
Oras: Braila
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 23:15
De la: vasile_vali, la data 2012-01-10 21:30:57De la: Severin_pedelistul, la data 2012-01-10 08:35:49Opozi�ia infantil�
de Cristian �u�u
Ca de obicei, ba soparla pedelepra, "citezi" niste vidanje pupinbasiste, pe post de "argumente" la cat de muti si cu rapacitate sunteti voi, aia care formati toorma pedelachee!
Da' hai sa vedem cine e trompeta asta noua, pe care ne'o fluturi p'aci:
1) 4 ani "jurnalist" la excrementul zilei;
2) 2009 -demis de la Cotidianul in 2009 pe motiv de booze nedezlipite de posteriorul khukhuveeean;
3) actualmente -se pare- tzucalar la "puterea"...
Hai, ba mos Taunu, alti suti nu ti'ai gasit ca sa'ti "bazezi" vomele pedeleproase?
PEDELACHEI SUNTETI MUTI SI AVETI RAPACITATE!
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2012, ora 16:17
auzi tu, CLONA, uita-te bine si vezi pe citi Spini a mai calcat tov. pres. cu noua lege a sanatatii ! e chiar atit de importanta fam. Cocos ,incit trebuie ca un popor sa fie sacrificat ? sau ,de fapt, pune-n aplicare scoaterea cit mai grabnica din sistem, din cauze naturale desigur, a pensionarilor si bolnavilor, categorisiti a fi "cancerul bugetului de Stat " ?
|
Ioan_voda_cel_cumplit
151 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2012, ora 18:45
De la: gabigabi2, la data 2012-01-11 16:17:40auzi tu, CLONA, uita-te bine si vezi pe citi Spini a mai calcat tov. pres. cu noua lege a sanatatii ! e chiar atit de importanta fam. Cocos ,incit trebuie ca un popor sa fie sacrificat ? sau ,de fapt, pune-n aplicare scoaterea cit mai grabnica din sistem, din cauze naturale desigur, a pensionarilor si bolnavilor, categorisiti a fi "cancerul bugetului de Stat " ?
La mincinosi si la provocatori,la aceia care deturneaza adevarul pentru p�aranoice idei politice nu trebue raspuns.
Tot ce afirmi dumneta sunt doar minciuni,pentru ca un prost nu ar putea face acest lucru in aceasta maniera dar un paranoic politic poate.
Imi este mila de dumneta cum te foloseste Bitman din subsolul Pnl
|
pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2012, ora 18:52
De la: HALT, la data 2012-01-11 18:45:42De la: gabigabi2, la data 2012-01-11 16:17:40auzi tu, CLONA, uita-te bine si vezi pe citi Spini a mai calcat tov. pres. cu noua lege a sanatatii ! e chiar atit de importanta fam. Cocos ,incit trebuie ca un popor sa fie sacrificat ? sau ,de fapt, pune-n aplicare scoaterea cit mai grabnica din sistem, din cauze naturale desigur, a pensionarilor si bolnavilor, categorisiti a fi "cancerul bugetului de Stat " ?
La mincinosi si la provocatori,la aceia care deturneaza adevarul pentru p�aranoice idei politice nu trebue raspuns.
Tot ce afirmi dumneta sunt doar minciuni,pentru ca un prost nu ar putea face acest lucru in aceasta maniera dar un paranoic politic poate.
|
mosul_tautu
219 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2012, ora 21:27
COMERT CU NAIVITATEA OAMENILOR?
Se spune ca pe un rau voitor nimic nu-l poate lamuri.Unde a auzit doamna ziarista ca se privatizeaza serviciile medicale de urgenta si sa afirme ritos ca se face comert cu viata.Cica nu vor medicii ,nu vor sindicatele si mai ales ca asa a zis(sa fim seriosi daca trebue luat in seama) Ponta si Crin.Stimata doamna o reforma nu se face prin referendum.Daca ati fi ceva mai docta ati realize ca oprice reforma,mai ales una radicala, nu este primita favorabil de profitorii vechiului sistem,dar si de cei incadrati in acel sistem din cauza fricii de nou,a fricii ca nu vor mai avea un rol sau nu vor sti ce sa faca in noul sistem.Este o lege universala si asi spune fiziologica,orice reforma naste panica si anxietateFaptul ca psihoza noului aduce avantaje unor politicieni care dorm cu degetul in gura (Ponta,Crin),nu inseamna ca panicarda ziarista are dreptete.
Medicii romanii sunt de partea lui Arafat iata un slogan demagogic,care a mers pana acolo incat Ponta l-a si angajat in ipoteticul lor viitor guvern.
Sunt de partea dlui Arafat ar fi afirmat un medic care lucreaza in urgente.Naiva afirmatie,SMURD-ul este al tarii dar Arafat a fost foarte important.Numai ca reformele nu se fac cu referendumuri si nici cu demagogie politica.
Iata ce spunea un mare autor privind lupta noului pentru a se impune:
"A�a dar ce este noul? �nainte de toate curaj �i,apoi otrava unei temporare �nfr�ngri a spiritului.Acrede c� noul se impune de la sine numai pentru c� este nou,se dovede�te o ideie fals�.Nu to�i oamenii unei epoci urc�,simultan �i �in�ndu-se de m�n�,spre psicurile ei.A urca pe piscurile noi ale unei epoci �nseamn� �ncle�tare dramatic�,pl�tit� mai �nt�i de creatorul ei.Dup� care,asemenea unei reptile epoca n�p�rle�te.�i chiar dac� oamenii to�i ,ai unei epoci,ajung s� �n�eleag� �i s� tr�iasc� noul,ceea ce a fost vechi �nc� mai las� urme.Mai las� cicatrici.
Dar aceasta este o poveste at�t de veche �nc�t nici nu m� mai mir c� fiecare genera�ie o �nva�� de la �nceput"
Al.C�prariu:"Prim�var� Scandinav�",ed.Dacia,1980
|
Fosta membra 9am.ro
10086 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 01:53
|
Fosta membra 9am.ro
10086 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 01:54
|
Fosta membra 9am.ro
10086 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 01:56
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 09:05
De la: HALT, la data 2012-01-11 18:45:42De la: gabigabi2, la data 2012-01-11 16:17:40auzi tu, CLONA, uita-te bine si vezi pe citi Spini a mai calcat tov. pres. cu noua lege a sanatatii ! e chiar atit de importanta fam. Cocos ,incit trebuie ca un popor sa fie sacrificat ? sau ,de fapt, pune-n aplicare scoaterea cit mai grabnica din sistem, din cauze naturale desigur, a pensionarilor si bolnavilor, categorisiti a fi "cancerul bugetului de Stat " ?
care-i minciuna ? ca Baietii destepti - vezi dl. Cocos- vor sa puna mina pe sistemul de sanatate romanesc ?
si de ce-s eu provocatoare ? ca intreb de ce strici ceva ce merge bine si pui in loc ceva ce e lasat la lacomia unor indivizi fara scrupule ? si ai uitat de formula prezidentiala, atit de eleganta : CANCERUL bugetului de stat ? oau ! ce memorie scurta ai ! d'aia ti se pare ca tot ce spune el e sfint : uiti nasoala pe care a spus-o ieri si totul ti se pare nou si proaspat !
|
Gandirea_Politica
259 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 11:00
De la: gabigabi2, la data 2012-01-12 09:05:21De la: HALT, la data 2012-01-11 18:45:42De la: gabigabi2, la data 2012-01-11 16:17:40auzi tu, CLONA, uita-te bine si vezi pe citi Spini a mai calcat tov. pres. cu noua lege a sanatatii ! e chiar atit de importanta fam. Cocos ,incit trebuie ca un popor sa fie sacrificat ? sau ,de fapt, pune-n aplicare scoaterea cit mai grabnica din sistem, din cauze naturale desigur, a pensionarilor si bolnavilor, categorisiti a fi "cancerul bugetului de Stat " ?
care-i minciuna ? ca Baietii destepti - vezi dl. Cocos- vor sa puna mina pe sistemul de sanatate romanesc ?
si de ce-s eu provocatoare ? ca intreb de ce strici ceva ce merge bine si pui in loc ceva ce e lasat la lacomia unor indivizi fara scrupule ? si ai uitat de formula prezidentiala, atit de eleganta : CANCERUL bugetului de stat ? oau ! ce memorie scurta ai ! d'aia ti se pare ca tot ce spune el e sfint : uiti nasoala pe care a spus-o ieri si totul ti se pare nou si proaspat !
Stimabilo,
Dumneta esti o mica provocatoare,un fel de difuzot,o cutie de rezonanta a celor mai reactionare idei ale partidelor cripto-comuniste(PSD si fractiunea socialista din PNL a lui crin).
Nici in vocabular nu excelati decat in limitele unui aparatcic:Cocos,baietii destepti de tipul lui tov.securist Nicolae care a dat un milion euro pentru Geoana ,sa puna mana pe resursele din sanatate.
Ca cei care te manipuleaza se tem de orice reforma nu mai este cazul.
daca ar fi la putere ai tai tara ar continua sa fie inghetata ca in toata perioada conducerii PSD-PNL.
Ce ar mai urma,doar steagul rosu si portretul lui Ceausescu care evident este mai bun decat basescu.
Numai ca acest comunist este un elefant mort xchiar daca reforma este doar un soricel,dar viu.
Nu asteptam nimic de la dumneta si dojana pe care o fac nu este pentru dumneta.Poate mai citesc si altii.
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 15:39
De la: Gandirea_Politica, la data 2012-01-12 11:00:31De la: gabigabi2, la data 2012-01-12 09:05:21De la: HALT, la data 2012-01-11 18:45:42De la: gabigabi2, la data 2012-01-11 16:17:40auzi tu, CLONA, uita-te bine si vezi pe citi Spini a mai calcat tov. pres. cu noua lege a sanatatii ! e chiar atit de importanta fam. Cocos ,incit trebuie ca un popor sa fie sacrificat ? sau ,de fapt, pune-n aplicare scoaterea cit mai grabnica din sistem, din cauze naturale desigur, a pensionarilor si bolnavilor, categorisiti a fi "cancerul bugetului de Stat " ?
Stimabilo,
Dumneta esti o mica provocatoare,un fel de difuzot,o cutie de rezonanta a celor mai reactionare idei ale partidelor cripto-comuniste(PSD si fractiunea socialista din PNL a lui crin).
Nici in vocabular nu excelati decat in limitele unui aparatcic:Cocos,baietii destepti de tipul lui tov.securist Nicolae care a dat un milion euro pentru Geoana ,sa puna mana pe resursele din sanatate.
daca ar fi la putere ai tai tara ar continua sa fie inghetata ca in toata perioada conducerii PSD-PNL.
Ce ar mai urma,doar steagul rosu si portretul lui Ceausescu care evident este mai bun decat basescu.
Numai ca acest comunist este un elefant mort xchiar daca reforma este doar un soricel,dar viu.
Nu asteptam nimic de la dumneta si dojana pe care o fac nu este pentru dumneta.Poate mai citesc si altii.
vuvuzela portocalie ,imi ingadui sa-ti aduc aminte , ca vad ca ai memoria cu adevarat scurta, ca pina acum 3 ani si tu ai votat un partid Rosu , cu steaguri, lalala , din Internationala Socialista ....oauuu, nu stiai ?  si, intr-o noapte furtunoasa din pct .de vedere doctrinar, bineinteles  Sefu' s-a simtit un liberal sadea si a renuntat la Iliescu si PSD , n-au mai fost frati de 3 trandafiri rosii si s-a mai decolorat olecuta, devenind portocaliu....da' ce-i al lui e al lui :Trandafirul si Spinii  i-a pastrat ....ei s'apoi ,din drag si dor de rosu si vremurile bune de altadata, a inventat UNPR.ul....ia ghici ce culoare are ? si ce de steaguri fluturinde sunt la adunarile lor ....oauuu, o adevarata incintare !
ce-am vrut sa spun cu asta ? ca vorbesti de funie in casa spinzuratului !
|
Mos_tautu
235 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 18:15
Este interesant daca nu ar fi trist in ce fel se divid opiniile privind reforma in sanatate,ca de altfel in toate domeniile.Pentru ca PSD si fractiunea social-liberata Tatarasacu-Antonescu a mentinut poporul in ignoranta,de la sa nu ne vindem tara,pana la aceia ca vin mosierii.Din pacate proportia celor prostiti sau a activistilor securisto-comunisti este mare.Forumul este o evidentiere a calitatii si culturii sociale si politice a cititorilor unui ziar.Pe de o parte cativa care stiu cate de necesara este reforma si ce greutati intampinam,pe de alta parte acea parte abrutizata,cu un limbaj suburban si fara nici o cultura politica.Daca cineva mai crede ca sanatatea poate ramane cum a fost in perioada Ceausescu,cu aceleasi metehne,bataia de joc de pacienti,ciubuc,organizare piramidala cu fostii comunisti in frunte de la director la colegiu medicilor si basescu va tace va inselati.
Asa ca de voie sau nevoie o sa inghititi in sec,si asa zisii mari specialisti medicali,si sindicatele,si partizanismul unui stangist(palestinienii se nasc stangisti exact cum italienii se nasc tenori).
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 18:34
De la: Mos_tautu, la data 2012-01-12 18:15:05Este interesant daca nu ar fi trist in ce fel se divid opiniile privind reforma in sanatate,ca de altfel in toate domeniile.Pentru ca PSD si fractiunea social-liberata Tatarasacu-Antonescu a mentinut poporul in ignoranta,de la sa nu ne vindem tara,pana la aceia ca vin mosierii.Din pacate proportia celor prostiti sau a activistilor securisto-comunisti este mare.Forumul este o evidentiere a calitatii si culturii sociale si politice a cititorilor unui ziar.Pe de o parte cativa care stiu cate de necesara este reforma si ce greutati intampinam,pe de alta parte acea parte abrutizata,cu un limbaj suburban si fara nici o cultura politica.Daca cineva mai crede ca sanatatea poate ramane cum a fost in perioada Ceausescu,cu aceleasi metehne,bataia de joc de pacienti,ciubuc,organizare piramidala cu fostii comunisti in frunte de la director la colegiu medicilor si basescu va tace va inselati.
Asa ca de voie sau nevoie o sa inghititi in sec,si asa zisii mari specialisti medicali,si sindicatele,si partizanismul unui stangist(palestinienii se nasc stangisti exact cum italienii se nasc tenori).
Mosule, iar vorbesti de Funie in casa spinzuratului ! parca presedintele tau ne ameninta cu mogulii, cu bubulii, cu mafiotii, baietii destepti, grupurile de interese....Vintu si Voivculescu, care ne luau Sarea si nu ne mai facea nimeni Posta .....nici-o Privatizare in tara asta NU si-a atins scopul ...nici de eficientizare financiara sau tehnologica , nici de transparenta in banii incasati din privatizari si ce s-a ales de ei ....suntem mai saraci ca oricind si cind Jupinu' insista atit pe cite ceva, te-ntrebi ingrijorat : ce mai pierd si de data asta ? caci voi, portocaliilor, NU dati, ci Luati !
|
cristianvitu
732 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 20:13
De la: Gandirea_Politica, la data 2012-01-12 11:00:31De la: gabigabi2, la data 2012-01-12 09:05:21De la: HALT, la data 2012-01-11 18:45:42De la: gabigabi2, la data 2012-01-11 16:17:40auzi tu, CLONA, uita-te bine si vezi pe citi Spini a mai calcat tov. pres. cu noua lege a sanatatii ! e chiar atit de importanta fam. Cocos ,incit trebuie ca un popor sa fie sacrificat ? sau ,de fapt, pune-n aplicare scoaterea cit mai grabnica din sistem, din cauze naturale desigur, a pensionarilor si bolnavilor, categorisiti a fi "cancerul bugetului de Stat " ?
Stimabilo,
de omnia dubitandum
|
Te_Vad_Te_Vad
261 mesaje
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2012, ora 14:00
Prima victorie a lui Ponta: ruperea PSD
Scris de Nicolae Bucur
Partidul care se identific� practic cu �ntreaga istorie postdecembrist� a Rom�niei este pe cale s� se f�r�mițeze dup� modelul Uniunii Sovietice, prin implozie. Colosul cu picioare de lut care p�rea cea mai trainic� formațiune politic� autohton� va deveni �n cel mai scurt timp doar o amintire, totul fiind cauzat de luptele interne care macin� PSD-ul troicii Iliescu-N�stase-Ponta. Stilul stalinist �n care imberbul politician Victor Ponta a ales s� �și elimine adversari interni incomozi a st�rnit o �ntreag� furtun� �n s�nul acestei formațiuni care este pe cale de a sucumba. Pic�tura care a umplut paharul, paradoxal, nu este legat� de politic�, ci de �chiloț�relile� cu care Ponta a �nceput s� opereze cu ajutorul amicului Sebastian Ghiț� și a sa televiziune f�cut� pe genunchi, Rom�nia TV. �Surse� bine informate sub protecția anonimatului au declarat pentru jurnaliștii �nregimentați �n haznaua media a lui Ghiț� c� Vanghelie și Oana Mizil au o idil�, �n condițiile �n care ambii membri ai PSD sunt c�s�toriți. Evident, tot scandalul a fost provocat de interesele lui liderului PSD. �ntregul scandal cu iz monden are �n fapt o miz� politic� menit� s� �i discrediteze pe cei doi oameni incomozi ai lui Ponta. Dac� �n cazul mazilirii lui Geoan� s-a recurs la metode oarecum politice, șeful din Kiseleff vrea s� se debaraseze de Vanghelie cu ajutorul cancan-urilor și amantl�curilor. Acolo unde argumentele se termin�, �ncepe mizeria. Aceast� mojicie, sper� Ponta, �i va face s� plece din partid pe cei doi deveniți indezirabili. Din surse la fel de sigure, ziarul �Curentul� a intrat �n posesia unor informații care vorbesc despre faptul c� Vanghelie nu va pleca din PSD cu m�na goal�, ci cu numai puțin de 25 de parlamentari care vor adera la partidul pe care acesta urmeaz� s� �l �nființeze. Aceleași surse ne-au asigurat c� pe l�ng� aceste plec�ri ale parlamentarilor, mai multe organizații �ntregi vor adera la noua structur� creat�.
Exodul va fi unul �n mas� deoarece se preg�tește desprin�derea din PSD a mai multor organizații și alipirea lor la noul partid. Printre acestea se reg�sesc filiale județene ale PSD din: Giurgiu, Br�ila, Buz�u, o parte important� important� a celei din Galați, Botoșani, Olt, Hunedoara, C�l�rași, precum și majoritatea filialelor PSD București din toate sectoarele. Toate aceste filiale enumerate se vor ralia �n jurul noii platforme, urm�nd care �n restul ț�rii s� fie organizate noi filiale ale noii formațiuni.
Artificii staliniste
Scandalul a pornit �n urm� cu c�teva zile, c�nd televiziunea lui Ghiț�, Rom�nia TV, a dat o știre potrivit c�reia cei doi sunt amanți. Deși se zvonea c� Vanghelie și Mizil sunt deja �n c�ut�ri de alte z�ri politice, �mpreun� cu mai mulți parlamentari și primari, Vanghelie a declarat �n repetate r�nduri c� nu vrea s� plece din PSD. Inițial, Ponta i-a luat forțat, print-un artificiu de prost gust, șefia PSD București pe care acesta o c�știgase prin vot deschis, �nlocuindu-l pe Vanghelie cu o comisie format� din personaje precum Ponta, Iliescu, N�stase sau Corina Crețu. Pe Oana Mizil, Ponta a �ncercat s� o execute �n cadrul USL, atunci c�nd i-a dat peste nas acesteia spun�nd c� nu exist� vreun motiv pentru care pre�edintele CJ C�l�ra�i, R�ducu Filipescu (PNL), s� nu fie susținut pentru un nou mandat, din moment ce �st� foarte bine �n sondaje�. Șeful PSD a fost �ntrebat, �n vara anului trecut, cum vede decizia Oanei Mizil de a nu mai candida la �efia CJ. "Foarte bine. (...) Din moment ce avem un președinte acolo care st� foarte bine �n sondaje, de ce trebuie s�-l schimb�m pe domnul Filipescu?", a replicat Ponta. Evident, frustr�rile șefului PSD s-a amplificat v�z�nd c� Vanghelie, dar și Oana Mizil, nu p�r�sesc de bun� voie barca PSD-ului și se �nc�p�ț�neaz� s� r�m�n�.
Oprea confirm� anticipat
Informațiile ziarului �Curentul� au fost confirmate anticipat și de șeful UNPR Gabriel Oprea care a intervenit telefonic zilele trecute la Rom�nia TV a lui Ghiț�, pe marginea b�rfei care �i are ca protagoniști pe Vanghelie și Mizil, transmiț�ndu-i acestuia un mesaj extrem de elocvent. ��i �nțeleg nemulțumirea lui Victor Ponta fiindc�, atunci c�nd ți se dezintegreaz� partidul, ai niște frustr�ri�, a declarat Gabriel Oprea la Rom�nia TV. �Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este prietenul meu. Trebuie s� disociem la un moment dat relațiile interumane de politic�. El este un om inteligent, poate deveni un lider politic major, dar nu �n momentul de faț�, a ad�ugat ministrul Ap�r�rii. Acesta �l sf�tuiește �nsa pe Victor Ponta s� renunțe la tonul ironic dac� vrea sa p�streze simpatia social-democraților. �C�t timp ești ironic și iei la mișto, riști sa fii luat la mișto. E nevoie de mai multa expertiza", avertizeaz� șeful UNPR. P�n� �n prezent foarte mulți membri ai PSD, dar și PNL, au p�r�sit corabia PSD, al�tur�ndu-se UNPR-ului lui Oprea, cei mai mulți fiind nemulțumiți de alianța politice PSD-PNL, dar și de metodele autarhice folosite de cei doi diletanți politici, Ponta și Antonescu, precum și de lipsa de viziune politic� a acestora.
Nicolae Bucur
|
Te_Vad_Te_Vad
261 mesaje
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2012, ora 14:01
Antonescu vrea s� �ncalece USL prin excepții �n anumite colegii electorale
Proiectul USL se dovedește �nc� o dat� nefuncțional din cauza certurilor produse de �mp�rțirea ciolanului. Chiar dac� așa-zisul principiul a parit�ții se dorește a fi litera de evanghelie, niciun dintre cei doi �revoluționari roșii� nu dorește s� lase de la el, ci mai degrab� vor s� funcționeze pe principiul �primus inter pares�. Mai nou, Crin Antonescu nu neag� posibilitatea ca unii candidați ai PNL s� mearg� peste capul colegilor din PSD, asta �n care sondajele vor releva faptul c� sunt mai bine plasați. Deși PNL și PSD și-au �mp�rțit colegiile pentru alegerile parlamentare și locale din acest an, tocmai aceste �excepții� pot fi catalizatorul ruperii USL. Crin Antonescu a declarat ca susținerea �n comun de c�tre PSD și PNL a unui candidat pentru alegerile parlamentare va constitui excepție, deoarece marea majoritate a actualilor parlamentari ai celor dou� partide vor avea prima șans� �n a fi nominalizați pe listele USL �n colegiile pe care le reprezinta deja. �Noi nu am dat toate detaliile despre aceste alegeri preliminare pentru c� este o idee lansat� care trebuie prelucrat�, discutat� �n interiorul partidelor. �n principiu, noi o s� ținem cont de toate posibilitatile pentru a g�si cele mai bune variante de candidați. Actualii parlamentari, d�nșii pornesc ca favoriți, m�car pentru c� au cota lor de notorietate. (...) situația �n care va ap�rea cineva din afara partidului cu o cota ridicat�, o situație statistic puțin probabil�, va fi o excepție�, spune Antonescu. El nu exclude posibilitatea ca �n unele cazuri �titularii� de colegiu s� fie devansați de alți candidați, fapt ce implic� mutarea candidatului principal �n alt� parte. Acest lucru ar �nsemna ca deplasarea acestuia s� afecteze locul unui alt candidatul eligibil al USL, fapt ce va crea un lanț al sl�biciunilor și un deranj mare �n cascad�.
PSD opteaz� pentru modelul american
Dar nici aceast� formul� nu este un definitiv�. Posibila reorganizare teritorial� și redesenarea colegiilor electorale poate reprezenta un nou motiv de ne�nțelegeri �n USL. �Bine�nțeles c� �n cele mai multe cazuri, cei care sunt parlamentari �n colegiile actuale pornesc cu prima șans� dac� sistemul electoral o sa r�m�n� așa, pentru c� este cel mai puțin d�un�tor pentru PDL. Dac� se vor schimba colegiile, se vor redesena, atunci se va porni de la alte calcule�, a precizat Antonescu. Pe de alt� parte, PSD pare s� aib� o alt� strategie care s� includ� �n acest proces al desemn�rilor �n colegii și alți actori externi USL-ului. Vicepreședintele Valeriu Zgonea a declarat pentru portalul ziare.com c� acei candidați ai Uniunii Social-Liberale pentru alegerile parlamentare si, posibil, locale de anul acesta, vor fi desemnați cu ajutorul alegerilor interne, așa-numitele alegeri primare. El a mai ad�ugat c� partidul pe care �l reprezint� ar opta pentru ideea ca nu doar membrii USL s� poat� vota la acest scrutin intern, ci și cet�țenii neafiliați politic, inclusiv cei din diaspora. Totodat�, spera acesta, ca acest proces s� nu pun� �n pericol principiul parit�ții PSD - PNL, prev�zut �n protocolul USL, lucru ca pare din ce �n ce mai improbabil datorit� ecuației politice tot mai complicate care include tot mai multe variabile. Acest model propus de PSD, spune Zgonea, este de inspirație american�. Mai exact este vorba de așa-numitele caucusuri. Acestea sunt adun�ri ale aleg�torilor, care se reunesc �i aleg la nivelul circumscripției lor, apoi la nivel de comitat și de stat, delegații care vor susține un anume candidat la convenția național� a partidului. Caucusurile nu sunt deschise dec�t aleg�torilor afilia�i partidului respectiv. �n Statele Unite, c�nd un cet�țean se �nscrie pe lista electoral� a statului s�u, el trebuie s� se identifice ca democrat, republican sau independent.
Dragoș St�nculescu
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2012, ora 00:09
De la: Mos_tautu, la data 2012-01-12 18:15:05Este interesant daca nu ar fi trist in ce fel se divid opiniile privind reforma in sanatate,ca de altfel in toate domeniile.Pentru ca PSD si fractiunea social-liberata Tatarasacu-Antonescu a mentinut poporul in ignoranta,de la sa nu ne vindem tara,pana la aceia ca vin mosierii.Din pacate proportia celor prostiti sau a activistilor securisto-comunisti este mare.Forumul este o evidentiere a calitatii si culturii sociale si politice a cititorilor unui ziar.Pe de o parte cativa care stiu cate de necesara este reforma si ce greutati intampinam,pe de alta parte acea parte abrutizata,cu un limbaj suburban si fara nici o cultura politica.Daca cineva mai crede ca sanatatea poate ramane cum a fost in perioada Ceausescu,cu aceleasi metehne,bataia de joc de pacienti,ciubuc,organizare piramidala cu fostii comunisti in frunte de la director la colegiu medicilor si basescu va tace va inselati.
Ba mincinosule, vezi ca'ti creste nanaul ala cat borcanu', la cati castraveti incerci sa ne vinzi, ba tismanene in haine de oaie!! Ba kkomunistule feckaloid, ia raspunde tu la o intrebare simpla: daca Cahul e capitala Afganistanului, asa cum cred boocile pe care le sufli zi de zi, Kabul a cui capitala este? Cumva a raoinului Kabul din R. Moldova, nu? kkabulist nenorocit si gretos amirositor de flatulari oranj'ate!!!
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2012, ora 00:14
De la: mosul_tautu, la data 2012-01-11 21:27:48COMERT CU NAIVITATEA OAMENILOR?
Se spune ca pe un rau voitor nimic nu-l poate lamuri.Unde a auzit doamna ziarista ca se privatizeaza serviciile medicale de urgenta si sa afirme ritos ca se face comert cu viata.Cica nu vor medicii ,nu vor sindicatele si mai ales ca asa a zis(sa fim seriosi daca trebue luat in seama) Ponta si Crin.Stimata doamna o reforma nu se face prin referendum.Daca ati fi ceva mai docta ati realize ca oprice reforma,mai ales una radicala, nu este primita favorabil de profitorii vechiului sistem,dar si de cei incadrati in acel sistem din cauza fricii de nou,a fricii ca nu vor mai avea un rol sau nu vor sti ce sa faca in noul sistem.Este o lege universala si asi spune fiziologica,orice reforma naste panica si anxietateFaptul ca psihoza noului aduce avantaje unor politicieni care dorm cu degetul in gura (Ponta,Crin),nu inseamna ca panicarda ziarista are dreptete.
Medicii romanii sunt de partea lui Arafat iata un slogan demagogic,care a mers pana acolo incat Ponta l-a si angajat in ipoteticul lor viitor guvern.
Sunt de partea dlui Arafat ar fi afirmat un medic care lucreaza in urgente.Naiva afirmatie,SMURD-ul este al tarii dar Arafat a fost foarte important.Numai ca reformele nu se fac cu referendumuri si nici cu demagogie politica.
Iata ce spunea un mare autor privind lupta noului pentru a se impune:
"A�a dar ce este noul? �nainte de toate curaj �i,apoi otrava unei temporare �nfr�ngri a spiritului.Acrede c� noul se impune de la sine numai pentru c� este nou,se dovede�te o ideie fals�.Nu to�i oamenii unei epoci urc�,simultan �i �in�ndu-se de m�n�,spre psicurile ei.A urca pe piscurile noi ale unei epoci �nseamn� �ncle�tare dramatic�,pl�tit� mai �nt�i de creatorul ei.Dup� care,asemenea unei reptile epoca n�p�rle�te.�i chiar dac� oamenii to�i ,ai unei epoci,ajung s� �n�eleag� �i s� tr�iasc� noul,ceea ce a fost vechi �nc� mai las� urme.Mai las� cicatrici.
Dar aceasta este o poveste at�t de veche �nc�t nici nu m� mai mir c� fiecare genera�ie o �nva�� de la �nceput"
Al.C�prariu:"Prim�var� Scandinav�",ed.Dacia,1980
Ba mos Sta_capra, tie ti'e frica de reforma medicala, pt ca ar putea sa'ti gaseasca in 2 timpi si 3 miscari leacul bolii tale mintale=paranoia: juvatul!! Sau...poti ajuta un pic reforma sanatatii, scutind'o de o cheltuiala splimentara, punandu'ti sg. gatlejul in inelul funiei..!! N'aibi grija, de impins impingem noi scaunelul...
PEDELACHEI, SUNTETI MUTI SI AVETI RAPACITATE!
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2012, ora 00:18
De la: Te_Vad_Te_Vad, la data 2012-01-13 14:01:24Antonescu vrea s� �ncalece USL prin excepții �n anumite colegii electorale
Proiectul USL se dovedește �nc� o dat� nefuncțional din cauza certurilor produse de �mp�rțirea ciolanului. Chiar dac� așa-zisul principiul a parit�ții se dorește a fi litera de evanghelie, niciun dintre cei doi �revoluționari roșii� nu dorește s� lase de la el, ci mai degrab� vor s� funcționeze pe principiul �primus inter pares�. Mai nou, Crin Antonescu nu neag� posibilitatea ca unii candidați ai PNL s� mearg� peste capul colegilor din PSD, asta �n care sondajele vor releva faptul c� sunt mai bine plasați. Deși PNL și PSD și-au �mp�rțit colegiile pentru alegerile parlamentare și locale din acest an, tocmai aceste �excepții� pot fi catalizatorul ruperii USL. Crin Antonescu a declarat ca susținerea �n comun de c�tre PSD și PNL a unui candidat pentru alegerile parlamentare va constitui excepție, deoarece marea majoritate a actualilor parlamentari ai celor dou� partide vor avea prima șans� �n a fi nominalizați pe listele USL �n colegiile pe care le reprezinta deja. �Noi nu am dat toate detaliile despre aceste alegeri preliminare pentru c� este o idee lansat� care trebuie prelucrat�, discutat� �n interiorul partidelor. �n principiu, noi o s� ținem cont de toate posibilitatile pentru a g�si cele mai bune variante de candidați. Actualii parlamentari, d�nșii pornesc ca favoriți, m�car pentru c� au cota lor de notorietate. (...) situația �n care va ap�rea cineva din afara partidului cu o cota ridicat�, o situație statistic puțin probabil�, va fi o excepție�, spune Antonescu. El nu exclude posibilitatea ca �n unele cazuri �titularii� de colegiu s� fie devansați de alți candidați, fapt ce implic� mutarea candidatului principal �n alt� parte. Acest lucru ar �nsemna ca deplasarea acestuia s� afecteze locul unui alt candidatul eligibil al USL, fapt ce va crea un lanț al sl�biciunilor și un deranj mare �n cascad�.
Dar nici aceast� formul� nu este un definitiv�. Posibila reorganizare teritorial� și redesenarea colegiilor electorale poate reprezenta un nou motiv de ne�nțelegeri �n USL. �Bine�nțeles c� �n cele mai multe cazuri, cei care sunt parlamentari �n colegiile actuale pornesc cu prima șans� dac� sistemul electoral o sa r�m�n� așa, pentru c� este cel mai puțin d�un�tor pentru PDL. Dac� se vor schimba colegiile, se vor redesena, atunci se va porni de la alte calcule�, a precizat Antonescu. Pe de alt� parte, PSD pare s� aib� o alt� strategie care s� includ� �n acest proces al desemn�rilor �n colegii și alți actori externi USL-ului. Vicepreședintele Valeriu Zgonea a declarat pentru portalul ziare.com c� acei candidați ai Uniunii Social-Liberale pentru alegerile parlamentare si, posibil, locale de anul acesta, vor fi desemnați cu ajutorul alegerilor interne, așa-numitele alegeri primare. El a mai ad�ugat c� partidul pe care �l reprezint� ar opta pentru ideea ca nu doar membrii USL s� poat� vota la acest scrutin intern, ci și cet�țenii neafiliați politic, inclusiv cei din diaspora. Totodat�, spera acesta, ca acest proces s� nu pun� �n pericol principiul parit�ții PSD - PNL, prev�zut �n protocolul USL, lucru ca pare din ce �n ce mai improbabil datorit� ecuației politice tot mai complicate care include tot mai multe variabile. Acest model propus de PSD, spune Zgonea, este de inspirație american�. Mai exact este vorba de așa-numitele caucusuri. Acestea sunt adun�ri ale aleg�torilor, care se reunesc �i aleg la nivelul circumscripției lor, apoi la nivel de comitat și de stat, delegații care vor susține un anume candidat la convenția național� a partidului. Caucusurile nu sunt deschise dec�t aleg�torilor afilia�i partidului respectiv. �n Statele Unite, c�nd un cet�țean se �nscrie pe lista electoral� a statului s�u, el trebuie s� se identifice ca democrat, republican sau independent.
Dragoș St�nculescu
Pe tine te'a incalecat jegul, ba mos Senilu, si alergi ca nebunu' prin meandrele concretului, incercand sa'ti raspunzi unei intrebari ce'ti framanta axonul singuratic: "daca sunt prost cu diploma, wwodra ce mai e?"
|
Femme_Politique
246 mesaje
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2012, ora 07:46
De la: vasile_vali, la data 2012-01-14 00:18:06De la: Te_Vad_Te_Vad, la data 2012-01-13 14:01:24Antonescu vrea s� �ncalece USL prin excepții �n anumite colegii electorale
Dragoș St�nculescu
Pe tine te'a incalecat jegul, ba mos Senilu, si alergi ca nebunu' prin meandrele concretului, incercand sa'ti raspunzi unei intrebari ce'ti framanta axonul singuratic: "daca sunt prost cu diploma, wwodra ce mai e?"
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2012, ora 08:46
@femela politica, esti o MADAMA ca toate damele pedeliste ! ...niste "javre ordinare " !
|
|
|