Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 25 Octombrie 2014, ora 07:23
de Marin ai scapat ....nu te-ai lasat pina omul nu si-a luat lumea-n cap....vrei sa ramii singur ?
vad ca si postarea mea ai mincat-o .... ti-am zis bine ca esti ca boala aia care ajunge sa se devoreze pe sine insusi !
|
|
Fosta membra 9am.ro 544 mesaje Membru din: 13/10/2014 |
Postat pe: 25 Octombrie 2014, ora 09:58
poti justifica afirmatia aiuristica pe care ti-a fatat-o acea tigva vacuumata si pe care o expui pe taraba tutei demente ca proasta-n targ, , nanaco ?
numai ineptii iti debiteaza acea devla vidata, nesimtito ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 9 Noiembrie 2014, ora 23:23
UN INGINER ROMAN ULUIESTE CU DECLARATIA SA: MUNTII CARPATI ASCUND O POARTA DESCHISA CATRE UN ALT UNIVERS!
Un inginer roman pasionat de calatorii si drumetii a venit cu o poveste uluitoare despre o zi de toamna din anul 1990, ce i-a dat ochilor sa vada o poarta deschisa catre un alt Univers. Iata-i povestea: �Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri. Era in ziua de 22 septembrie 1990. pe la ora 11. Plecasem pe unul din traseele mele favorite. Piatra Mare pe la Sapte Scari. Ziua era foarte frumoasa , calduroasa chiar in umbra padurii. In jurul orei 11, mai aveam cam o jumatate de ora pana la cabana si incetinisem ritmul , ca sa ma bucur de frumusetea peisajului. Parasisem cursul izvorului si incepusem un fel de �ratacire intentionata, ca sa mai schimb ceva din monotonia cararii. Drumeagul meu urca catre o culme impaturita si , la un moment dat , am zarit ceva bizar, ca o sclipire , in dreapta mea; soarele , reflectat intr-un obiect. M-am gandit imediat la nesimtitii care lasa mormane de conserve si borcane prin padure. O curiozitate stupida m-a impins catre acel loc: eram convins ca e vorba de vreo sticla de vin aruncata, dar vroiam sa ma conving. Cand am zarit-o prima data, lucirea era undeva cam la vreo 20 , 30 de metri catre culme. Am inceput sa urc, dar n-am vazut nimic .In mod evident , eram in alt unghi fata de lumina soarelui. Dupa cateva minute de urcat , am inceput sa-mi pun oaresce intrebari: eram intr-un luminis , totul imi era vizibil , dar nu vedeam nici un obiect capabil sa reflecte lumina. Eram pe cale sa plec mai departe, cand am vazut�imi este greu sa va descriu. Era o forma eliptica, verticala , pe care nu o sesizam decat prim modificarea luminii. Stiti cum arata fenomenul optic denumit �Fata Morgana�� pe sosele , din cauza caldurii la sol , se produce frecvent acest fenomen: peisajul era deformat, unduit, ca si cum ar fi privit printr-un geam curb. Acelasi lucru, cu o deformare in unghiuri drept , il aveam eu in fata ochilor. Era un brad in spatele formei:portiunea de trunchi din spatele elipsei ciudate era deformata, voalata. Daca vreti o alta comparatie , mai semana cu o perspectiva unduita pe care o aveti prin vaporii de benzina. M-am apropiat si am constatat cu uimire ca nu vedeam nici un obiect material care sa poata genera un asemenea efect. In locul respectiv nu era nimic. Un nimic care arata ca o diafragma , o suprafata eliptica intinsa in aer , aparent concava. Mai uimitor era faptul ca din spate, forma respectiva nu mai exista. M-am intrepus intre ea si bradul despre care v-am mai spus si n-am mai vazut-o. Nici nu mai stiam unde era. A trebuit sa revin in pozitia initiala pentru a o revedea. Elipsa avea cam 1 metru , 1 metru si 20 in diametru mare, adica inaltimea, si maximum 40 de centimetri in cel mic, in latime. Baza era cam la 25-30 de centimetri de sol. Plutea. Era perfect transparenta , in afara de fenomenul de unduire , de voalare, a spatiului din spatele ei. Marginile erau foarte netede , adica fenomenul de alterare optica se termina brusc. M-am fatait cateva clipe in jurul ei si apoi am incercat sa o ating. Din fericire , un fel de instinct , de teama nemotivata (forma parea perfect inofensiva) m-a facut sa iau mai intai o creanga de brad de pe jos. Prima data am atins marginile elipsei . Creanga intampina o rezistenta elastica ca si cum as fi apasat pe un balon. Elipsa se deforma foarte putin in locul in care apasau eu, dar rezistenta era de netrecut dupa doar cativa centimetri castigati. Atunci am apropiat creanga de centrul elipsei. Nu am intampinat nici un fel de rezistenta: creanga intra fara probleme in forma aceea ciudata, dar nu mai era vizibila. Era ca un fel de gaura in care varful crengii disparuse total; in tot acest timp , continuam sa vad perfect peisajul unduit din spate. Creanga avea vreo 50 de centimetri lungime si disparuse pe jumatate inauntru. Cand am retras-o, am vazut cu groaza ca nu mai avea decat 20 de centimetri lungime. Portiunea intrata in forma aceea disparuse cu totul�, povesteste inginerul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 544 mesaje Membru din: 13/10/2014 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2014, ora 12:08
WoW !
multi, multi cretini! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2014, ora 20:12
Da asta le intrece chiar pe toate! Eram sa si cred jumate , daca nu faceau greseli de fizica si daca nu-l l-ar fi amestecat pe Dumnezeu in levitatie....materialul asta e bun pentru tinertul de azi care nu stiu nimic. Si pot fi pacaliti foarte usor. Cred ca si asta se vrea , avand in vedere interesul scazut pentru carte, cat si nepasarea atat a dascalilor cat si a statului. Cu cat o sa fim mai prosti , cu atat mai usor de manipulat. Si mai ales...
Secretele calugarilor budisti care leviteaza De�i este inexplicabil� �i nenum�ra�i farsori au trucat-o, levita�ia r�m�ne o realitate. Un semn de �ntrebare pentru oamenii de �tiin�� �i o dovad� a supranaturalului pentru credincio�i. Dac� �n Biblie, levita�ia este interpretat� ca miracol, fiind un fenomen atribuit for�elor divine, �n fizic�, levita�ia la nivelul c�mpurilor magnetice nu e nici un mister. Dar cum reu�esc s� pluteasc� oamenii, f�r� nici un sprijin material? Cum e posibil ca un corp uman s� �nving� de unul singur for�a gravita�ional�? Acestea sunt �ntreb�ri �n fa�a c�rora �tiin�a se declar� neputincioas�, �n ciuda nenum�ratelor cazuri de levita�ie semnalate chiar �i �n istoria recent�. Un fenomen magnetic Dou� bare de magnet se atrag. Dac� invers�m polii uneia din bare, barele se vor respinge cu putere. Dar, dac� leg�m de o bobin� de induc�ie o baterie sau o alt� surs� de electricitate �i l�s�m s� cad� un inel de aluminiu pe partea care iese din interiorul bobinei, inelul va pluti �n aer, p�r�nd a sfida legile gravita�iei. Pe acest principiu s-a �ncercat explicarea levita�iei: plutirea unui corp se datoreaz� modific�rii propriei noastre atrac�ii magnetice �n raport cu p�m�ntul. Dar cum? Care e mecanismul prin care oamenii pot deveni u�ori ca fulgul? S-a spus c� aceast� misterioas� capacitate exist� �n fiecare din noi, �i c�, dac� nu ar fi ap�rut mijloacele de locomo�ie, to�i oamenii ar fi levitat �i azi. �ns� acum controlul asupra levita�iei nu-l pot avea dec�t persoanele ini�iate. Cei mai renumi�i posesori ai acestei capacit��i ar fi yoghinii foarte avansa�i care fac chiar demonstra�ii publice de levita�ie. 3 ore �n aer �n scrierile vechi, se pomene�te de fantastica facultate a unor c�lug�ri de a se desprinde de p�m�nt �i de a pluti �n aer cu u�urin�a unei p�s�ri. To�i sfin�ii p�rinti-zbur�tori au fost oameni cucernici, d�rui�i contempla�iei, dragostei de Dumnezeu. Giuseppe Desa, n�scut �n 1603 la Copertina, a fost un copil firav �i, dup� cum spun contemporanii, nu prea r�s�rit la minte. La m�n�stirea franciscan� de la Grotella, principala lui ocupa�ie era aceea de a zbura �n jurul sf�ntului l�ca�. Martorii povestesc c� scotea un strig�t ascu�it �i, imediat, ��nea �n aer �i se men�inea acolo inert. Apoi cobora lin �i �i continua rug�ciunile. Trimis la m�n�stirea Sf�ntului Oficiu din Napoli, t�n�rul monah �i-a continuat raidurile aeriene. Suveranul pontif Urban al VIII-lea l-a v�zut cu ochii lui �i a propus canonizarea lui Giuseppe Desa. Dar sanctificarea nu a mai avut loc, deoarece papa a murit. Desa s-a mutat la catedrala din Assisi unde a continuat s� zboare la 18 metri deasupra solului. Uneori r�m�nea �n aer chiar 3 ore. Printre cei care l-au v�zut au fost �i eminen�i oameni de cultur�, printre care �i un prieten al matematicianului Leibniz. Ca p�s�rile cerului Teresa d�Avila, Maria d�Agreda, autoarea lucr�rii �Ciudat de Dios�, Pietro d�Alcantara, reformator al franciscanilor, p�rintele Suarez, unul din marii teologicieni ai veacului XVI, cu to�ii au sim�it levita�ia ca pe o for�� incontrolabil�, o putere ce le-a fost h�r�zit�. �Puterea sose�te din afara sim�urilor mele, m� simt brusc �n�l�at� de parc� a� fi tras� de un magnet�, m�rturisea Maria Villani, �n secolul XVII. �Unii au �ncercat s� se opun�, cum a f�cut �i Maria d�Agreda, dar a �nceput s� vomite s�nge�, istorise�te episcopul Ximenes Santiago. Teresa d�Avila, �s-a apucat cu m�inile de rogojina pe care st�tea, dar s-a ridicat �n aer, �in�nd-o �n m�n�, relateaz� episcopul Yepes. Decolarea f�r� aripi sau f�r� alte mijloace de zbor, av�nd drept combustie doar for�a divin�, a �nregistrat veritabile performan�e. Preafericitul Tomaso de Cori se ridica cu mare vitez� p�n� sub acoperi�ul bisericii de la Civitella. Marie de Jesus Crucifie, �n secolul XIX, �i-a uitat o sanda �n v�rful unui tei. Maestrul levita�iei Mediumul Daniel Dunglass Home (1833-1886) a f�cut demonstra�ii de levita�ie �n fa�a a numeroase personalit��i, printre care Napoleon al III-lea, Mark Twain, William Thackeray. �ntr-o cas� din Londra, �n fa�a unor personalit��i politice �i militare, a ie�it �n zbor pe fereastr� �i s-a �ntors pe alta. Fizicianul William Crookes a ajuns la concluzia c� puterile lui Home erau de neconstestat, dup� ce a trecut cu m�na pe sub trupul lui Home aflat �n levita�ie. Medici de mare reputa�ie l-au examinat, dar nu au g�sit nimic special �n anatomia sau caracteristicile fizice ale subiectului, considerat cel mai mare tri�or al secolului XIX. Cel mai recent caz de levita�ie �n public s-a petrecut la o m�n�stire din Napoli, �n 1974, c�nd un c�lug�r b�tr�n �i infirm, s-a ridicat deasupra capetelor unei mul�imi de credincio�i. Apoi a parcurs prin aer o distan�� de 2 km. C�l�tori f�r� trup �n China dinaintea comunismului, �n Tibet �i Japonia, levita�ia era practicat� �n mod obi�nuit. Despre Sri Sathya Sai Baba se spune c� �n copilarie materializa diferite alimente. La v�rsta de 37 de ani, �n fa�a a mii de oameni el a materializat c�teva obiecte sacre. �n prezent el tr�ie�te solitar �i �i-a prezis data mor�ii (2022) �i cea a unei noi re�ncarn�ri (2030). Dar, p�n� atunci, indianul str�nge mul�imi numeroase de fani �n fa�a c�rora se ridic� deasupra solului, plutind cu bra�ele �mpreunate a rug�ciune. Textele sacre indiene vorbesc de oameni care au vizitat, �n timpurile �ndep�rtate, Luna, Soarele sau stelele prin metoda proiec�iei astrale. Adic� a dedubl�rii �n timpul somnului, c�nd trupul astral se desprinde de cel carnal. �n astral, timpul �i spa�iul nu conteaz�, nici temperatura, nici lipsa atmosferei. ��n Tibet, c�l�torim mult, nu prin levita�ie, ci prin proiec�ie astral�, tehnic� pe care o control�m �n �ntregime. Atunci, eul p�r�se�te trupul, r�m�n�nd legat de el prin Cordonul de argint. E�ti liber s� mergi unde vrei, cu viteza g�ndului�, spune un c�lug�r buddhist. �Fenomenul este extraordinar, cu at�t mai mult cu c�t contravine ra�iunii mele, care �mi spune c�, din punct de vedere �tiin�ific, este o imposibilitate� dr. William Crookes � Platforma zbur�toare Viktor S. Grebennikov �i platforma lui zbur�toare reprezint� un caz celebru care continu� s� uimeasc� lumea �tiin�ific�. Inventatorul rus era pasionat de insecte �i pictur�. �n 1988, a anun�at c� a descoperit elemente antigravita�ionale �n exoscheletele chitinoase a unor specii de g�ndaci din Siberia. Pe baza acestei descoperiri �i a principiilor bionice, Grebennikov a construit o platform� capabil� s� se ridice singur� �n aer, cu om cu tot. Viteza de deplasare a ciudatului dispozitiv atinge 25 km/min. Din 1991, Grebennikov �i-a tot perfec�ionat mijlocul de transport personal al c�rui mecanism de func�ionare nici �n ziua de azi nu a fost elucidat. � Trenuri suspendate Trenurile pe pern� magnetic� sunt recunoscute drept cel mai rapid de transport terestru din lume. Anul trecut, un tren japonez de �levita�ie magnetic� a stabilit un nou record de vitez�: 581 km/or�. Maglev difer� de trenurile conven�ionale prin faptul c� nu atinge �ina pe care se deplaseaz�, eliminind astfel fric�iunea �i reduc�nd zgomotul deplas�rii. Parcurge 30 km �n 8 minute, extrem de lin �i silen�ios. Poate accelera �n numai 2 minute p�n� la viteza de 320 km/h. � Lucrurilor le e mai u�or Oamenii de �tiin�� britanici au demonstrat recent c� levita�ia nu este doar un truc. Laurence Eaves �i colegii s�i de la Universitatea din Nottingham au folosit tehnica levita�iei pentru a face s� pluteasc� o moned� de aur, o moned� de o lir� sterlin�, dou� tipuri de cristale �i o bucat� de plumb, cu ajutorul unui c�mp magnetic variabil. Ei au descoperit c� acest efect se intensific� �ntr-un mediu de oxigen rece, magnetizat. � Magie sau realitate? �ntreaga planet� a putut vedea cum un celebru magician din zilele noastre, David Blaine, a f�cut o demonstra�ie de levita�ie pe strad�, �n mijlocul oamenilor. Din moment ce totul a fost filmat �i transmis �n lumea �ntreag�, for�a sugestiei sau hipnoza nu pot constitui o explica�ie satisf�c�toare. Chiar �i oamenii de �tiin�� au c�zut de acord c� Blaine reu�e�te s� pluteasc� deasupra asfaltului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2014, ora 07:10
De la: Marin56, la data 2014-11-10 20:12:25Da asta le intrece chiar pe toate! Eram sa si cred jumate , daca nu faceau greseli de fizica si daca nu-l l-ar fi amestecat pe Dumnezeu in levitatie....materialul asta e bun pentru tinertul de azi care nu stiu nimic. Si pot fi pacaliti foarte usor. Cred ca si asta se vrea , avand in vedere interesul scazut pentru carte, cat si nepasarea atat a dascalilor cat si a statului. Cu cat o sa fim mai prosti , cu atat mai usor de manipulat. Si mai ales... Marinica, te-am prins. Deci tu imi spui mie pe un topic al meu ca nu-ti foloseste la nimic levitatia, si ca poate daca bei ceai....levitezi, si aici vii cu....kevitatia. E chiar articolul asta. Sa-ti zic ceva de dulce in acelasi stil in care tu le injuri altora postarile si tu vii cu postari identice. Si, da.....9909999 % din cazuri sint excrocherii. Deci ce prezinti aici sint......
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2014, ora 07:11
Marinica daca nu te legai la modul urit de comentariile mele, nu iti spuneam nimic.
Continua sa levitezi cu ceaiul....cum spuneai tu.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2014, ora 07:13
De la: Marin56, la data 2014-11-09 23:23:19UN INGINER ROMAN ULUIESTE CU DECLARATIA SA: MUNTII CARPATI ASCUND O POARTA DESCHISA CATRE UN ALT UNIVERS! Parerea mea sa nu te legi de ....gauri din astea care fac sa dispara diverse, ca nu stii cind vin dupa tine. La gauri ma refer.
|
|
|
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2014, ora 07:14
Si da exista disparitii.
Au fost in fata unor martori. S-a lasat si cu politia..... Noroc ca a aparut obiectul disparitiei. Era ....un om....
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2014, ora 07:15
Avem un caz de persoana ce dispare si apare.
Il vedem si....nu-l vedem cu totii.
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2014, ora 08:36
Am spus ca nu cred in ea! Si daca ar fi, la ce ar folosi? Cu ce ne ajuta? Cat despre disparitiile alea... Daca e real acel articol , atunci de ce nimeni nu a mai repetat experimentul? Sa dea anul , data , ora , locul exact...Ca doar nu se mut!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2014, ora 15:52
Nu e scopul existentei sa dea raportul
|
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2014, ora 12:06
POI SIGUR! TIPIC ROMANESC! INTOTDEAUNA SE VA GASI CINEVA PE CARE SA SE DEA VINA SI MAI ALES CAND INTERESELE NU MAI SUNT COMUNE SAU NU MAI COINCID. INTOTDEAUNA CEL CARE NU IESE , AR FI FOST CEL MAI BUN. DE AICI REZULTA FATARNICIA OAMEILOR, DE A NU FI CINSTITI SI SINCERI. DE A SCHIMBA MEREU TABARA, DANDU-SE DUPA PROPRIILE INTERESE. ADICA A TINE CU URSUL. CAND VORBELE LOR CURGEAU PLINE DE OCARA, IAR ACU SUNT PRECUM MIEREA! INTOTDEAUNA ROMANUL A SCHIMBAT TABARA, TRECAND DE PARTEA CELOR PUTERNICI, ASTA CEL PUTIN PROVIZORIU. ASA CUM AU FACUT-O SI O FAC DE SECOLE, CAND SE BUCURAU CAND SE SCHIMBA DOMNITORUL SAU SEFUL. CAND PUPAU MANTIA NOUA, CU GANDURI ASCUNSE.SI ASTA SE VEDE SI ACU PE INTERNET, SI MAI ALES PE FACEBOOK, UNDE OAMENI, DACA II POT NUMII ASA, SE GUDURAU CU UNII PE CARE ACU II BLAMEAZA SI INVERS. LIPSA DE SINCERITATE SAU POATE ACU SPUNEAU SI EI ODATA ADEVARUL. ISI DADEAU ARAMA PE FATA. CE ATI MAI FI COMENTAT DACA IESEA PONTA ? LA PARIU CA SI ATUNCI S-AR FI GASIT CEVA DE COMENTAT, C-ASA-I ROMANUL! NU STIU CAND O VENI ZIUA CAND TOT ROMANUL O SA FIE VESNIC MULTUMIT, MUNCITOR SI CINSTIT , MACAR CU EL INSUSI, CACI ATUNCI VA FI PE DRUMUL BUN! CAND BU=I VA MA PASA DE VECIN, UITANDU-SE IN OGRADA LUI. POATE CA FAPTUL CA IOHANES A IESIT CASTIGATOR, NU ESTE O INTAMPLARE, ESTE SAU A FOST ALEGEREA ROMANILOR, DORNICI NECONTENIT DE SCHIMBARE. POATE ACU ACEASTA SCHIMBARE VA VENI, PENTRU A NU-SI VEDEA SPERANTELE ZADARNICITE, DE A CREDE INTR- O VIATA MAI BUNA. LUCRU CE L-A SPERAT MII DE ANI.
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2014, ora 15:52
De la: Marin56, la data 2014-11-11 08:36:57Am spus ca nu cred in ea! Si daca ar fi, la ce ar folosi? Cu ce ne ajuta? Cat despre disparitiile alea... Daca e real acel articol , atunci de ce nimeni nu a mai repetat experimentul? Sa dea anul , data , ora , locul exact...Ca doar nu se mut! Adica nu ar folosi la nimic....LEVITATIA? Disparitiile unor oameni sau si obiecte, explicatia lor nu ar folosi la nimic? Toate aceste fenomene cind vor fi explicate, viata noastra va fi complet altfel chiar ca si gindire. Si chiar daca acele fenomene nu le vom accesa continuu si cind vrem. Acum gindim in termeni...am....vreau....sa fiu primul...sa fiu mai sus...sa am bani....sa-mi inving nu stiu ce dusman....etc. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 509 mesaje Membru din: 21/09/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Decembrie 2014, ora 23:23
De la: haak0n, la data 2014-08-13 20:08:42De la: _2148_, la data 2014-07-25 13:12:37De la: _2148_, la data 2014-07-25 12:15:58De la: haak0n, la data 2014-07-24 18:09:53De la: _2148_, la data 2014-07-21 18:31:00 vplay.ro/watch/dfkh2ue3/
|
Bebi56 66 mesaje Membru din: 15/11/2015 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 20:54
Si uite ca mai sunt inca minuni pe lumea asta. Dupa lupte seculare, care au durat 59 de ani, mi-am vazut in sfarsit visul cu ochii. Regasirea sau intregirea familie de la Nartesti. Am aflat cine e mama si cei doi tati, cand erau de 19 ani in �55 si mama de 21de ani....
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 20:59
1
|
Fosta membra 9am.ro 14 mesaje Membru din: 15/11/2015 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 21:41
De la: ioi_Haakon_oio, la data 2014-11-10 12:08:45WoW ! Nu-s prea multi, doar vro 7 miliarde! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 14 mesaje Membru din: 15/11/2015 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 21:43
De la: nastasemihail, la data 2014-11-11 07:11:13Marinica daca nu te legai la modul urit de comentariile mele, nu iti spuneam nimic. Si io levitez cand beau o litra de vin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2015, ora 15:21
�n continuare aș vrea s�-i dedic o mic� poezie, chiar dac� nu am faț� de Eminescu, din care s� reias� și regretul meu. �mi pare r�u c� nu am cunoscut-o mai demult, pe c�nd era �nc� �n viaț�...C�t despre adev�ratul tat�, va r�m�ne veșnic o enigm�. Cel putin asa credeam pe atunci.
DE CE AI PLECAT De ce ai plecat și tu, din viața mea? C�nd mai aveam un pic și d�deam de tine. Dar soarta nu ne-a h�r�zit S� ne �nt�lnim cu bine. De ce nu ai vrut s� m� cunoști, E treaba ta, si o știi prea bine, Poate ai vrut s� m� cunoști, Dar nici ție nu-țI-a fost prea bine. Poate a fost și vina mea, C� nu am crezut �n tine, Soarta nu te-a scos �n calea mea, �ntreb�nd mai mult de tine. Cumva am știut prea bine, C�nd tu te hot�rai s� pleci, Departe de aceast� lume, L�s�nd �n urma regrete reci. �mi pare nespus de r�u, C� nu am reușit s� te cunosc, C� poate mi-ar fi fost mai bine, Al�turi de pieptul t�u. Știu c� n-a fost vina și dorința ta, De a m� pl�smui pe mine, Dar �n tot acesti ani, care au trecut, Mereu �n suflet �ntrebam de tine. Te-ai dus, Și am �nțeles prea bine, S� nu m� țin de pasul t�u, Pierdut� veșnic pentru mine, Mama a sufletului meu. Și uite așa, m-am n�scut și eu, �n minciun� și mister. Am fost mințit tot timpul privind adev�rata mea identitate. Am fost inselat, spunandu-mise tot felul de povesti vanatoresti in privinta provenientei mele. Mister pe care nici p�n� azi nu l-am elucidat. Un mister care m-a urm�rit de mic p�n� acu și cred c� si toat� viața. Misterul apariției mele. Adus dup� 8 zile la Casa Copilului, unde am stat timp de doi ani, p�n� am fost �nfiat de cei �n cauz� - fam Grigoriu. Nu mi-am cunoscut niciodat� adev�rații p�rinți. Pe cei care m-au creeat. Dar dac� ea a murit, m�car adev�ratul tat�, dac� mai tr�iește, s� aib� curajul r�spunderii, acu �n ultimile clipe ale mele, s� aib� curajul s� se arate, sau s� recunoasc� adev�rata apartenenț� a mea. Poate nu �ndr�znește, poate nu crede c� m� merit�, sau poate eu nu-l merit cu adev�rat. S-au poate nici nu ma stie� Oricare ar fi fost situația, sau oricum ar fi stat lucrurile, poate ar fi fost bine și pentru el de a mai știi ceva de existența mea. �mi pare r�u c� nu ai vrut s� te ar�ți m�car odat�. Ca s� pot muri și eu cu conștiința �mp�cat�, c� �n sf�rșit mi-am cunoscut și pe adev�ratul tat�. S� nu-ți fie fric� c� ți-oi face moral�. Te iert! Te-am iertat de mult! M�car demonstreaz� c�: �S�ngele ap� nu se face!� La urma urmei vorba lui nana: ``Mama, e cea care te crește, nu și cea care te face !...`` Acu d�unezi c�teva zile �n urm�, intru pe NET, și caut la numele Ariton, un posibil num�r de telefon. Dau de unul Ariton Vasile. Sun! �mi r�spunde, și dup� ce m� prezint, acesta m� recunoaște, spun�nd c� el fusese cu ani �n urm� la mine acas�. El era unchiul meu. Fratele mamei mele - Vasilica! �ncerc s�-l �ntreb mai multe de tata. De mama aflasem c� murise. �mi spune cu oarecare repulsie la adresa lui, c� e din Galați. �l �ntreb cum pot ajunge la ei acolo. �mi spune. Eu voiam s� vin Luni. Acu era S�mb�t�. Totuși �mi spune, ca s� sun Duminic�, dac� vin. Sun Duminic�, dar nimic. Nu mi-a mai r�spuns nimeni. Totuși Luni, �mi i-au inima �n dinți și m� hot�r�sc s� plec la N�rtești. Dar din start nu-mi erau boii acas� de dimineaț�. Reușesc s� ajung �n stația de autobuz. Aștept pe 11. Dup� zece minute de așteptate cineva ne spune c� șoferii sunt �n grev�. Cum dimineaț� era frig și �ntuneric, plec cam 800m la stația de maxi-taxi, dincolo de piata din M39. De aici am luat un maxi-taxi, care trebuia s� m� duc� �n M19. De acolo aș fi luat o curs� spre Tecuci, dup� care alta p�n� la N�rtești. Numai c� pe drum, din cauza emoției ce puse st�p�nire iar pe mine, dup� vreo 3-4 stații, mi se face r�u. Simțeam c� nu voi putea ajunge nici p�n� �n M19, dar�mite p�n� la Tecuci. Așa c�, cobor și m� �ntorc acas�, incercand sa ma adun. Mai t�rziu �ncerc s� sun la el. Ia-m expilcat ca nu am putut veni ca nu ma simteam bine. C�nd am �ntrebat de tat�, acesta nu mi-a dat prea multe detalii. Mi-a spus totuși c� tat�l meu e de 77 de ani ast�zi, c� are cas� și apartament �n Galati, c� e mai mare dec�t unchiul Vasile, c� respectivul tat�, avea 18 ani pe atunci, și cum mama mea era bolnav�, boal� mintal�, a profitat de neputința ei si �mpotriva voinței ei, ceea ce a avut ca rezultat aducerea mea pe lume. Deci am fost victima unui viol! Și cum mama mea cred c� se �nc�p�țina s� m� aib�, a f�cut tot ce i-a stat �n putinț�, s� m� aduc� pe lume. Nu stiu daca rudele mele de atunci erau prea incantate de aparitia mea. Dar faptul ca am vrut sa traiesc a fost mai puternic, asa c� la 7 luni a sc�pat de mine, n�sc�ndu-m� prematur. Cum la naștere aveam aproape 2,1 kile, fapt confirmat din h�rtia cu datele mele de vaccinare, rezult� c� eram prea pl�p�nd, ca s� poat� ea, s� se �ncurce cu mine. Așa c� presat� de �mprejur�ri si rude, nefiind siguri c� m� v-a putea crește si s�-mi asigure un viitor decent, au renunțat la mine dup� 8 zile. Așa am ajuns la Casa Copilului din Galati �n anul 1956. Ce mi se pare �nc� destul de bizar, e faptul, c� nici chiar d�nsul - Vasile, nu prea era ferm convins și sigur de fapta m�rșav�, a pretinsului meu tat�. Nu era sigur c� ar fi fost el. Numai b�nuiește. El zicea c� era si el de 19 ani si era la armat� pe vremea aia! Cine s� mai știe ce e �n nebuloasa asta obscur�, ce se cheam� �enigma nașterii mele�! �n alt� zi �mi vine ideea s� m� duc la poliție la secția 4, de l�ng� mine. Ajuns acolo �ntreb la intrare pe cineva: - Nu v� sup�rați, �ncep eu. Ce șanse aș avea ca s�-mi mai g�sesc adev�rații p�rinți, de acu 58 de ani? Un plutonier, dup� ce afl� despre ce e vorba, m� �ndrum� s� m� duc la Casa Copilului de pe Br�ilei, vis-a-vis de Poliția mare. Ajuns acolo sunt sf�tuit s� dau o declarație despre tot ce știu. O depun și �mi spune c� imi v-a trimite r�spunsul acas�. Dup� dou� s�pt�m�ni, primesc r�spunsul: �Urmare scrisorii trimise instituției noastre, v� comunic�m r�spunsul primit din partea serviciului care are atribuții, �n ceea ce privește rezolvarea solicit�rii aprobate. Pe verso aveam deja r�spunsul: �Urmare a scrisorii dvs. inregistrat� cu nr 13509/11.04.2014 prin care ne solicitați sprijinul �n vederea obținerii informațiilor cu privire la identitatea p�rinților biologici, v� aducem la cunoștinț� c� autoritatea competent� este Tribunalul Galați. �n acest sens v� rug�m s� v� adresați instanței de judecat� pentru a solicita autorizarea accesului la informațiile solicitate, conform art.68, alin 4 din Legea 273/2004 privind regimul juridic al adopției republicat� 2012 � Scurt și cuprinz�tor! Alte belele! Numai la Tribunal nu am mai ajuns! Așa c� mai r�m�ne varianta, s� m� duc� cineva cu mașina mic� p�n� acolo la N�rtești... Sa-mi vad si eu macar odata satul natal. Poate �ntr-o zi se v-a face lumin� și �n viața mea. Poate voi afla adev�rul, de a știi cine au fost p�rinții mei cu adev�rat! Poate �ntr-o zi o s� aflu r�spunsul la aceast� �ntrebare! Și cred c� aceast� zi, nu se va l�sa prea mult așteptat�. Și �ntradev�r veni c�nd m� așteptam mai puțin. V-am mai spus atunci, cu ani in urm�, despre vizita inopinant� a presupuselor mele rude. Rude ce nu au fost primite atunci cu prea mare entuziasm de soție si cumnata. Si nici eu nu prea eram convins de asta. Puneti-va si voi in pielea mea. Cum v-ar veni, sa va treziți cu cineva care ar afirma ca va este ruda? Si mai ales mama sau tata? Sa va dea niste informații, de care nu a ați știut toata viața? Ca timp depeste 50 de ani nimeni nu s-a obosit macar sa va caute. Poate totuși a intervenit iar divinitatea. Ca exist� pe undeva aceea chemare l�untric�, a ceea ce se cheam� �fluid energetic�. C� pe undeva exist� o chemare. Așa și in cazul meu. Eu av�nd calculator, nu m-am sfiit s�-mi fac cont pe face book. Iar dup� ce am pus și poza, o rud�, fata lui nea Vasile, cel care am mai vorbit cu el, mi-a cerut prietenie. Neștiind cine e, nu m-am grabit sa-i dau accept. A trecut iar ceva vreme, p�n� s� m� conving�. Și asta pentru ca s-a prezentat a fi verișoara mea de la N�rtești. Așa am luat legatura cu ea și m-au dus in vizit� la N�rtești. Așa mi-am cunoscut noile neamuri. O multime de unchi, m�tuși si veri și verișoare. Și astea nu erau sa fie toate. Noua familie Ariton, in care p�trunsem, avea s� fie mult mai numeroas�. Nu aș putea zice, c� nu m-au primit bine, ca ar fi fost prea inc�ntați s� m� vad�, dup� at�ția ani, dar și cu mare surprindere. Și iata c� dup� lupte seculare, așa cum spunea Caragiale, care au durat 59 de ani, iata implinit și visul meu, de a-mi afla cine au fost parintii, mama și tata, precum și noile rude. Aveam s� aflu c� bunica lor și implicit și a mea, ar fi avut 7 copii, din care unul ar fi murit. Mai ramase patru fete, respectiv, m�tușile și doi baieți, respectiv unchii. De rest lista ar fi mult prea lunga și nici eu nu m-am familiarizat cu restul familiei, mai ales mulți din ei fiind și plecați. �n cele doua zile petrecute la ei, la țar�, am mai aflat c�te ceva informatii , referitor la apartenenta mea si cine ar fi fost tata. Aveam s� aflu c� banuitul tat� al meu traiește inc�. Mi s-a spus atunci o poveste petrecut� cu 60 de ani in urm�. Mama mea Ariton Vasilica, c�nd a avut vreo 6 ani, a suferit un accident, care s-a l�sat cu operație la cap. �n urma acestei operații, doctorii nu au reușit-o, iar ea a ramas cu sechele pe viaț�. De atunci nu mai judeca cum trebuie, ca era un pic dus� cu pluta, c� uneori nu judeca, dar avea totusi rare momente de luciditate, intreb�nd tot timpul de mine. Dar iat� ce au povestit noile rude ale mele: C�nd mama avea v�rsta de 21 de ani, a fost trimis� la c�mp de bunica ei, cu de mancare la niste oameni tocmiți cu ziua, dar și s� dea m�ncare la niște c�ini. Pe c�nd mergea singur� pe deal, este atacat� de doi indivizi, supus� la perversiuni și �n final violat�. Acele animale, erau doi frati, �n persoana familiei Podașc�. Tache si Niț� Podașc�. Dup� �ntoarcerea ei acas�, ar fi povestit despre isprava celor doi. Binențele c� at�t bunica c�t și bunicul, s-au f�cut foc și par�. Cine nu s-ar fi f�cut dup� urma acestui gest m�rșav. Binențeles c� ei usturoi nu m�ncase și gura nu le mirosea. Nu au vrut s� recunoasca. Cum bunicul era un om dintr-o bucat�, nu s-a sfiit sa-i dea pe cei doi m�rșavi, pe m�na legii. Dar cum atunci, ca și acu, banii fac legea. Au sc�pat cu fața curat�. Ei pe atunci urmau sa se duca in armat�. Aveau 19 ani. Din cei doi se b�nuia c� defapt Niț� fusese principalul vinovat. Ca de fapt Tache numai asistase, ajut�ndu-l pe frasu. Fapt confirmat și de vecini. Nu am avut �nc� ocazia s�-l v�d. Nu am mai aflat și alte am�nunte, dar un lucru e sigur, tat�l meu ar fi intradev�r Niț� Podașc�. Fapt confirmat și de vecini, c�nd m-au v�zut �n vizit� la ei. Dupa 7 luni mama mea are o naștere spontan�, in condiții bizare, sub privirea unei alte m�tuși mai mici Viruța, ce avea pe atunci cic� 7-8 ani., deși nu se cam potrivesc anii, dar asta conteaza mai puțin. Dup� care a doua zi sunt dus la spital la Tecuci. De aici probabil c� am fost transferat la Galați. Cum am ajuns la Casa Copilului, �sta este �nc� un mister. Nici rudele actuale nu știu precis, s-au poate nu vor s� spun�. Așa m-am trezit adus, dup� 8 zile, la Casa Copilului din Galați. Unele m�tuși afirm� c� eu, a doua zi de la naștere, am fost dus la casa popii, de c�tre bunic și botezat cu numele de Ariton Marin. Coincidenț� sau nu, cine știe? Același nume avea s� mi-l pun� și nana mea � Maria, sora mamei ce m-a infiat mai t�rziu: numnele de Marin. �ntr-uc�t eram suspicios, și mai sunt și acu de unele detalii, am �ntrebat dac� am certificat de naștere cu numele de Ariton Marin. Dup� ce am dat niște copii dup� buletin si vechiul certificat de naștere al meu, mi s-a promis s� mi -se elibereze un duplicat dup� originalul nou. Acum sunt �n așteptare. Abia aștept s�-l v�d. Toate rudele actuale au spus c� toate aceste manevre de a fi �ndep�rtat de familia lor, au fost f�cute f�r� știrea lor. C� am disp�rut subit și nimeni nu s-a obosit �n cei 35 de ani ce au urmat, s� m� caute. Noroc de video! Chiar disp�rusem? M� teleportasem pe alt� planet�? Nimeni nu a fost interesat s� m� caute? Deși m�tușa si p�rinții adoptivi Grigoriu, mi-ar fi spus cu totul alt� poveste. C� nu de puține ori mama adev�rat�, m-ar fi c�utat disperat�, c� a fost de nenum�rate ori at�t �n casa p�rinților, c�t si a bunicii mele Aneta. Fapt confirmat și de tanti Lili, sora bun� a mamei care m-a �nfiat. Dar s-a lovit ca de un zid de �nd�rjirea lor: - Ce l-ai aruncat, și acu te-a p�lit dorul de el? S� nu te mai atingi s-au s� te apropii de el, ca te dau pe m�na militiei...Ciudat! �nc� mai sunt inv�luit de mister. De mult mister. Pe ea nu o condamn. Nu o judec. Ea nu judeca! Dar ei, dar �ntreaga familie...? C�nd a aflat c� eu dup� 35 de ani exist, mama, nu a mai �ncetat s� �ntrebe de mine, și s� doreasc� s� m� vad�. - C�nd �mi aduceți b�iatul fa? Vreau s�-l v�d... Iar rudele actuale, spun c� ea nu era apt� de a face un drum așa de lung, de la N�rtești, p�n� la mine acas�, unde st�team pe vremea aia, la Galați. Probabil c� venea �nsoțit� de bunic� s-au bunic. Cine știe? A murit la v�rsta de 79 de ani, pe 6 ianuarie, la trei zile dup� moartea maestrului Sergiu N. A murit cu aceast� dorinț� �n g�nd și �n suflet... Dorinț� ce nu am putut s� i-o �ndeplinesc. ---sf�rșit--- Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2015, ora 16:05
De la: Marin_Grigoriu_1, la data 2015-11-18 15:21:27�n continuare aș vrea s�-i dedic o mic� poezie, chiar dac� nu am faț� de Eminescu, din care s� reias� și regretul meu. �mi pare r�u c� nu am cunoscut-o mai demult, pe c�nd era �nc� �n viaț�...C�t despre adev�ratul tat�, va r�m�ne veșnic o enigm�. Cel putin asa credeam pe atunci. aaa,ma bucur sa te revad, don Marin ! si-mi pare bine ca o parte din mister s-a risipit, dar e clar ca vei ramine cu un dor si un regret, toata viata si-mi parerau ptr. dumneata ! in rest, toate bune sau asa-si-asa ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2015, ora 17:16
Da. In general mai bine. Nu ati vazut ca m-am apucat de electronica. Mi-am gasit de treaba. Sa vad daca se tin de cuvant si ma invita si de Craciun , cum au promis. Poate mai aflu si alte detalii.
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2015, ora 17:49
De la: Marin_Grigoriu_1, la data 2015-11-18 17:16:12Da. In general mai bine. Nu ati vazut ca m-am apucat de electronica. Mi-am gasit de treaba. Sa vad daca se tin de cuvant si ma invita si de Craciun , cum au promis. Poate mai aflu si alte detalii. da' parca asta era marea pasiune: electronica sau m-am inselat eu si nu mai tin minte bine ? nu va puneti mari sperante : daca va invita , e bine si daca nu, nu ! va sarut si numai bine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2015, ora 18:46
Poi da, asta a fost pasiunea mea de mic. Eu stiu? Poate o sa fie vremera buna. Sa nu fie zapada mare sa fie cald si sa nu bata vantul...Da vad ca e cam pustiu pe aici.
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2015, ora 14:50
Singura treaba care a ramas inca nerezolvata, este aparitia tatei, cu toate ca eu sufleteste inclin sa cred ca tot am o legatira cu maestrul Beligan. Il simt ... ii traiesc durerea... stiu ca sufera... ii traiesc si lui suferinta... simt ceva ce nu am mai simtit demult... a fost febletea mea de mic si din totdeauna.... Exista un flux , o legatura... un fluid ce ne leaga... si nu stiu de ce ? am aflat ca a fost internat pentru o infectie urinara... ar trebui familia sa ii mai dea o pauza, sa traiasca si el linistit cate zile i-am mai ramas. ca destul a trait in stres toata viata. paote apuca si el suta...
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2015, ora 15:18
don Marine, dar nu prea se leaga, domnule !
cu ce ocazie sa se fi intilnit Beligan cu mama dumitale ? a fost el in sat la Nartesti ? si, mai ales, sa-si fi pus el mintea cu o fata cam slabuta cu duhul ? eu zic sa nu-ti mai faci asemenea ginduri !.....sau, mai stii ? o-ti avea vreo legatura dintro viata anterioara !? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2015, ora 19:03
Ar fi o idee... Eu ma gandeam ca nu neaparat sa fie tata, poate frate sau o ruda mai indepartata, arbore... Ceva totusi simt ca ne leaga. Cand o sa-l vad pe tata cu var de acolo mai vad. Totusi ceva se intampla cu el. Simt ca sufera.
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2015, ora 14:53
poate ca e o legatura si s-a facut in urma ideii dumitale constante , ba chiar insistenta , ca el ti-e tata si atunci v-ati conectat telepatic pe el, desi nu aveati nici un temei sa banuiti paternitatea lui !
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2015, ora 23:53
Posibil si asta sa fie o treaba. Dar de ce atunci Beligan, pe vremea cand vorbeam eu cu voi, am intrat pe blogul lui, si el l-a sters, iar Alexandru mi-a refuzat prietenia pe facebook. Sa fie o intamplare si asta? I-am spus ca l-am simpatizat toata viata si ca mai bine era el taticul meu...
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2015, ora 07:10
De la: Bebi56, la data 2015-11-21 23:53:00Posibil si asta sa fie o treaba. Dar de ce atunci Beligan, pe vremea cand vorbeam eu cu voi, am intrat pe blogul lui, si el l-a sters, iar Alexandru mi-a refuzat prietenia pe facebook. Sa fie o intamplare si asta? I-am spus ca l-am simpatizat toata viata si ca mai bine era el taticul meu... ei, na , argument ! la cita lume ii scrie si, mai ales, CE ii scrie , nu-i de mirare ! nu stiu cine-i Alexandru ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

ti-am zis bine ca esti ca boala aia care ajunge sa se devoreze pe sine insusi !