back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2526 2527 2528 2529 2530 2531 2532 2533 2534 2535 >> Sari la pagina:

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2016, ora 08:45

De la: gabigabi2, la data 2016-10-24 13:41:10 s' am pus s'un dovleac la copt, daca-ti place !

Aaa, aici e o nebunie cu dovlecii, nici nu banuiam ca sunt atat de multe specii si atat de diferite intre ele. Nepotica mea adora dovlecii, si din vreo cinci sase diferiti intre ei, pe care ii aveam acasa, am zis sa iau unul fac o placinta. Stiti cum sunt cei din pozele de Halloween? Ei bine, din acela am luat, dar cand l-am razuit am vazut ca nu avea nici textura nici gustul potrivit.
Placinta a iesit buna, ca ar fi iesit si din sfecla furajera, cu zahar si scortisoara, dar doua felii pe care le-am lasat sa le coacem simple, pentru copil, char nu se puteau manca!

newhampshirefarms.net/wp-content/uploads/isolated-pumpkin.jpg

Acum am luat dovleac pe care scrie ca este pentru placinte, ii acord si aceluia o sansa!

Simplitatea este sofisticarea extremã - Leonardo da Vinci
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2016, ora 15:18

De la: lngrid, la data 2016-10-26 08:28:07Buna dimineata, dragii mei dragi!!!

Topai de bucurie ca am reusit sa-mi rezolv problemele tehnice care m-au tinut departe de forum de la schimbarea adresei si a calculatorului!
Abia asteptam sa sporovaiesc cu voi despre tot ce ma uimeste pe la americanii astia, mai mult sau mai putin fleacuri de zi cu zi!
Pana una alta, deoarece totul in bucataria noastra este foarte sanatos, va poftesc la o cafea organica, indulcita cu zahar brun, pentru cei care o vor dulce!

Pun si o prajitura cu mere intregi, organice, preparata cu unt organic, oua organice si faina....ati ghicit? organica. Zahar nu am pus ca doar nu mananc numai eu, am pus doar trei linguri d miere!
Si e chiar foarte buna! ...daca se face si la voi cald, o putem combina cu inghetata, merge foarte bine!

organic, altfel cum ?

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2016, ora 15:26

De la: lngrid, la data 2016-10-26 08:45:01
De la: gabigabi2, la data 2016-10-24 13:41:10 s' am pus s'un dovleac la copt, daca-ti place !

Aaa, aici e o nebunie cu dovlecii, nici nu banuiam ca sunt atat de multe specii si atat de diferite intre ele. Nepotica mea adora dovlecii, si din vreo cinci sase diferiti intre ei, pe care ii aveam acasa, am zis sa iau unul fac o placinta. Stiti cum sunt cei din pozele de Halloween? Ei bine, din acela am luat, dar cand l-am razuit am vazut ca nu avea nici textura nici gustul potrivit.
Placinta a iesit buna, ca ar fi iesit si din sfecla furajera, cu zahar si scortisoara, dar doua felii pe care le-am lasat sa le coacem simple, pentru copil, char nu se puteau manca!

newhampshirefarms.net/wp-content/uploads/isolated-pumpkin.jpg

Acum am luat dovleac pe care scrie ca este pentru placinte, ii acord si aceluia o sansa!

ei, chiar mi-ar place sa vad pe viu sarbatoarea asta " infricosatoare " ! am vazut multe filme cu secvente de halloween si mi-l aduc aminte acum pe " Monk " , dar pe viu, e clar ca altu-i impactul !
si iar ma-ntreb : ce anume sarbatoream in copilarie haladuind pe strada , pe la vecini, tot cu un dovleac scobit si pusa o luminarica-n el , ca nu-mi vine a crede ca halloweenul ca doar ....deh, nu cadra ideologic ?!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2016, ora 14:54

De la: lngrid, la data 2016-10-26 08:28:07Buna dimineata, dragii mei dragi!!!

Topai de bucurie ca am reusit sa-mi rezolv problemele tehnice care m-au tinut departe de forum de la schimbarea adresei si a calculatorului!
Abia asteptam sa sporovaiesc cu voi despre tot ce ma uimeste pe la americanii astia, mai mult sau mai putin fleacuri de zi cu zi!
Pana una alta, deoarece totul in bucataria noastra este foarte sanatos, va poftesc la o cafea organica, indulcita cu zahar brun, pentru cei care o vor dulce!

Pun si o prajitura cu mere intregi, organice, preparata cu unt organic, oua organice si faina....ati ghicit? organica. Zahar nu am pus ca doar nu mananc numai eu, am pus doar trei linguri d miere!
Si e chiar foarte buna! ...daca se face si la voi cald, o putem combina cu inghetata, merge foarte bine!

" Topaila" ce faci ? te astept sa vi

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2016, ora 14:56

si pun de o cafea cu tot dichisul !
iar in cuptor sta rumenit la fata un ghiveci, de mori de pofta numa' uitindu-te la el !

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2016, ora 08:46

Aici-s, sar-mana pentru cafea!

Dar cum eu dau sa ma culc iar voi sa va treziti, uite ca pun de-o cafea prospata si aromata! si organica, se stie!

Cu sarbatoarea ,,infricosetoare" e lucru serios aici, americanii o asteapta cu nerabdare si isi fac planuri pentru asta inca de prin iunie.Acum doua saptamani intreba intr-o doara o doamna de la Gymboree ( locul de joaca si de muzica al copilasilor sub varsta de gradinita) daca e gata costumul. Cand a auzit ca ,,aproape", a parut alarmata de-a dreptul,aolica, dar nu mai e timp!

De fapt e mare amuzament, le place sa isi decoreze casele cu dovleci si schelete si copiilor sa colinde. Si firma baiatului meu a decorat cu paianjeni si lilieci inca de acum o luna, iar sambata au si petrecerea traditinala. Copiii colinda si primesc dulciuri, ofertele sunt foarte bune in octombrie, este cea mai mare vanzare de dulciuri din tot anul.
Cred ca dovleacul nostru cu lumanare in el era de Ziua mortilor sau Luminatie, iar daca erai in Ardeal atunci, acolo tot timpul s-au respectat sarbatorile crestine, indiferent de ideologie.

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2016, ora 08:58

De la: gabigabi2, la data 2016-10-27 14:56:26si pun de o cafea cu tot dichisul !
iar in cuptor sta rumenit la fata un ghiveci, de mori de pofta numa' uitindu-te la el !

Eu am facut o mare ciorba de perisoare, de am crezut ca mi se sparge nepoata A mancat asa cu pofta ca nu a avut rabdare sa manance cu lingurita si a sorbit zeama cu paiul, ca pe sucul de portocale preferat. Bine-nteles ca si perisoarele au fost exterminate cu succes.

Ce nu-mi place aici, e ca s-au obisnuit sa manance un singur fel de mancare la o masa. Adica pastele cu ciuperci facute inaintea ciorbei vor ramane nemancate, doar copilul a mancat o portie, iar ceilalti mananca ciorba si gata! saru'mana pentru masa!.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2016, ora 14:20

De la: lngrid, la data 2016-10-28 08:46:19Aici-s, sar-mana pentru cafea!

Dar cum eu dau sa ma culc iar voi sa va treziti, uite ca pun de-o cafea prospata si aromata! si organica, se stie!

Cu sarbatoarea ,,infricosetoare" e lucru serios aici, americanii o asteapta cu nerabdare si isi fac planuri pentru asta inca de prin iunie.Acum doua saptamani intreba intr-o doara o doamna de la Gymboree ( locul de joaca si de muzica al copilasilor sub varsta de gradinita) daca e gata costumul. Cand a auzit ca ,,aproape", a parut alarmata de-a dreptul,aolica, dar nu mai e timp!

De fapt e mare amuzament, le place sa isi decoreze casele cu dovleci si schelete si copiilor sa colinde. Si firma baiatului meu a decorat cu paianjeni si lilieci inca de acum o luna, iar sambata au si petrecerea traditinala. Copiii colinda si primesc dulciuri, ofertele sunt foarte bune in octombrie, este cea mai mare vanzare de dulciuri din tot anul.
Cred ca dovleacul nostru cu lumanare in el era de Ziua mortilor sau Luminatie, iar daca erai in Ardeal atunci, acolo tot timpul s-au respectat sarbatorile crestine, indiferent de ideologie.

incep cu sfirsitul : nu, nu eram in Ardeal, caci sunt nascuta aici , dar mama mea era ardeleanca, intr-adevar , iar colindatul pe la vecini se-ntimpla cam prin 54-56 , sa zic ? cam asa ....in sfirsit, nu mai conteaza dupa atitia amar de ani.....e posibil sa fi ramas ca un rezidiu in memoria oamenilor a vechiului regim burghezo- mosieresc de dinainte de razboi !......dar e posibil sa fi fost si ceva cu Iluminatia ..... da' stii care-i poanta cea mai tare ? cartierul in care m-am nascut era Preponderent evreiesc !

deci , ma-ntorc la sarbatoarea cea vrajita : costumele se fac ? nu se-nchiriaza sau pastreaza de la an la an , imprumutindu-se vecinii-ntre ei ? si, iar ma bintuie o amintire de demult : mere d'alea infipte-n bat si date prin zahar ars se vindeau , cam tot pe acum , la simigeriile care existau la tot pasul , imbiindu-ne pe noi copiii cu tot felul de placinte - cu brinza, carne, mere sau dovleac - si cu bucati mari de dovleac simplu: copt si atit ! ehhhhh, unde esti copilarie ?!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2016, ora 14:37

.rezidiu sau reziduu ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2016, ora 14:44

De la: lngrid, la data 2016-10-28 08:58:54
De la: gabigabi2, la data 2016-10-27 14:56:26si pun de o cafea cu tot dichisul !

Eu am facut o mare ciorba de perisoare, de am crezut ca mi se sparge nepoata A mancat asa cu pofta ca nu a avut rabdare sa manance cu lingurita si a sorbit zeama cu paiul, ca pe sucul de portocale preferat. Bine-nteles ca si perisoarele au fost exterminate cu succes.

Ce nu-mi place aici, e ca s-au obisnuit sa manance un singur fel de mancare la o masa. Adica pastele cu ciuperci facute inaintea ciorbei vor ramane nemancate, doar copilul a mancat o portie, iar ceilalti mananca ciorba si gata! saru'mana pentru masa!.

citi anisori are nepoata ta ? am impresia ca Ciorba este ceva cam iesit din uzul familiilor de p'afara !
si Raducu meu imi spune ca nu prea exista ciorba din cind in cind si foarte rar cite un fel de supa, dar felul 1 e de baza si, zice el , ca-i mai bine : nu mai e balonat decind a adoptat si el acest stil !
.....mai o fi, ce sa mai zic !?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2016, ora 14:47

aaaaauuuu m-am pacalit cu dovleacul pus la copt....nu-i bun la gust absolut de loc ! pfffff, l-am aruncat....ce rau imi pare dupa el !

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 29 Octombrie 2016, ora 03:28

De la: gabigabi2, la data 2016-10-28 14:44:26

citi anisori are nepoata ta ? am impresia ca Ciorba este ceva cam iesit din uzul familiilor de p'afara !
si Raducu meu imi spune ca nu prea exista ciorba din cind in cind si foarte rar cite un fel de supa, dar felul 1 e de baza si, zice el , ca-i mai bine : nu mai e balonat decind a adoptat si el acest stil !

Asa este, de fapt se mananca supe, asta am facut-o ,,ciorba" in farfuria mea, cu ardei iute si un pic de otet.
Nepotica are un an si aproape 9 luni, este nascuta in februarie. In mod normal toate lumea se mira cat este de dezvoltata la 20 de luni, aceasta fiind varsta de referinta pe aici, numarul de luni. Incerc sa nu vorbesc foarte mult despre ea, sa nu plictisesc, cum stim, orice cioara isi lauda puiul

Cu costumele nu stiu cum se intampla in restul Americii, dar aici clar nu este asa, cum spuneam, se pregatesc cu de toate de prin iunie. Nora mea o face pe fetita sperietoare de ciori, si pe taica-su sperietor si gata! Asta inseamna salopeta de blugi si camasa in carouri, cu o palarie de paie pe cap, eventual niste petice insailate ici colo. Asa ca ramanem cu blugii si camasa si pentru zilele obisnuite.
Podoabele sunt ca cele de Craciun, le tin de pe un an pe altul, asa stim ca la apartamentul de vis-a-vis sta aceeasi familie ca si anul trecut :) Deja au aparut si dovlecii ciopliti pe la intrari. Colindatorii bat numai la usile care au semne ca tin Halloween-ul, ai mei au fost f dezamagiti in primul an ca luasera o tona de dulciuri dar nu le-a batut nimeni la usa Au mancat la ele cateva luni. Am incercat sa pun cateva poze legate de eveniment, dar nu mi le ia site-ul, or fi prea mari . Mai incerc!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Octombrie 2016, ora 15:47

De la: lngrid, la data 2016-10-29 03:28:58
De la: gabigabi2, la data 2016-10-28 14:44:26

Asa este, de fapt se mananca supe, asta am facut-o ,,ciorba" in farfuria mea, cu ardei iute si un pic de otet.
Nepotica are un an si aproape 9 luni, este nascuta in februarie. In mod normal toate lumea se mira cat este de dezvoltata la 20 de luni, aceasta fiind varsta de referinta pe aici, numarul de luni. Incerc sa nu vorbesc foarte mult despre ea, sa nu plictisesc, cum stim, orice cioara isi lauda puiul

Cu costumele nu stiu cum se intampla in restul Americii, dar aici clar nu este asa, cum spuneam, se pregatesc cu de toate de prin iunie. Nora mea o face pe fetita sperietoare de ciori, si pe taica-su sperietor si gata! Asta inseamna salopeta de blugi si camasa in carouri, cu o palarie de paie pe cap, eventual niste petice insailate ici colo. Asa ca ramanem cu blugii si camasa si pentru zilele obisnuite.
Podoabele sunt ca cele de Craciun, le tin de pe un an pe altul, asa stim ca la apartamentul de vis-a-vis sta aceeasi familie ca si anul trecut :) Deja au aparut si dovlecii ciopliti pe la intrari. Colindatorii bat numai la usile care au semne ca tin Halloween-ul, ai mei au fost f dezamagiti in primul an ca luasera o tona de dulciuri dar nu le-a batut nimeni la usa Au mancat la ele cateva luni. Am incercat sa pun cateva poze legate de eveniment, dar nu mi le ia site-ul, or fi prea mari . Mai incerc!

ma incinta ce povestesti si ptr. ca tocmai ce-am vazut aseara la DIVA un film fix- da' fix despre asta, ca doar asta seara ne speriem parca te si vad cu ochii mintii plecind la colindat in costum de bunicuta scufitei rosii ! eeee, ce zici ? n-ar fi o experienta de neuitat ?

PS
sa va traiasca puiul mititel si sa se faca maricel si frumusel !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Octombrie 2016, ora 16:03

da' o cafeluta la ora asta, nu merge ? am si chec cu lamiie, fructe, cappuccino, cacao si ce mai vreti ? am si dor si drag de voi, ori pe oriunde ati fi !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2016, ora 14:55

ce-am zis ieri e valabil si azi !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2016, ora 17:56

Si eu sunt o conservatoare! Conserv doar ce e bun! Si imi face placere sa va regasesc sanatosi si mereu prezenti!

Gandurile-mi va sunt alaturi in fiecare zi si va transmit numai bine neincetat!

Voi ce mai mesteriti? Sper ca sunteti bine si intregi cu totii, stimti cafegii iubiti!

Ma bucur, Gabi, ca ai oparte din tine aici pentru noi si iti multumesc!

Ma bucur ca Ingrid a ajuns cu bine la familie si ca ne impartaseste din cele traite pe amte meleaguri, pe alt continent. Aici, in hexagon, oamenii ne povestesc ca in USA totul e mai mare, ma gandesc ca inclusiv libertatearasei umane. Ingrid, un gand bun de la mine, cu drag de tine!

Flo'... cum stai cu schimbarea tarii? Cand ma intorc acasa, zic? Mai shed ghini merci pe aici, spui? Ok, dar de mutat totma voi muta la vara! Doamne ajuta! Pana atunci mai curge multa apa pe Siret, nu-i asa? Ai grija de toti ai tai, inclusiv de matale! Cu respect!

Symy... nea Symy... iti transmit calm si rabdare, atata catpot si io imparti. Stii ca uneori si stocul meu se epuizeaza, stii... MERCI ca mi-ai fost alaturi si m-ai intarit de departe cand mai era sa cad si io.... Ce ar fi ca matale si Florin sa intoarceti pagina si sa va iertati reciproc, ha? Zic... Salutari alor tai de care te rog a avea grija de toti, sa nu pierzi vreunul dintre cei mici pentru ca toti sunt ai lui Dumnezeu, doar stii si matale asta!

Domnule Black, inca nu m-ai iertat... dar iti las timp! Merci anticipat! Numai bine tie si tuturor alor tai!

Giova sper sa fii bine, Doamne ajuta! Da-ne vesti pe forum macar de Craciun, doar sa stim ca esti ok... God bless you!

Mihail .... merci ! Te salut cu respect si iti transmit numa' bine tie si alor tai , cu drag!

Mai tastati si voi cate un gand bun pe forumel, doar aici ne-am cunoscut, ar fi pacat sa il lasam sa moara... forumelul ...

Mno... de am uitat pe careva, nu a fost cu intentie. Accept sa ma trageti de urechi la prima citire, aham!

Ah, sa nu uit : NOI SARBATORIM VIATA, nu moartea! NOI SUNTEM VII si nu inspiram frica nimanui! Dumnezeu este VIATA,LUMINA, LINISTE, IUBIRE, CONVIVIALITATE! Cei ce il percep altfel pe Dumnezeu, o fac deoarece ei sunt altfel decat ... noi, copiii lui Dumnezeu!

Si... nimic fara Dumnezeu! Aveti grija de voi si de toti ai vostri pe care Dumnezeu vi i-a dat !

Reverente, cu drag...

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2016, ora 18:13

Adevarul este unul singur si il cunosc doar cei care sunt de la Dumnezeu , indiferent de sex,de rasa, de culoarea pielii, de limba graita, de meseria ocupata, de studiile realizate, de averile stranse... Sangele, dragii mei, sangele este acelasi care ne curge in vene! Ma refer ca un zero plus este un zero plus, indiferent de ce v-am insirat in precedent! Dumnezeu este unul singur. Cautati adevarul si acesta va va elibera!

Catolic ori ortodox, crestin ori musulman, toti stiu ca Domnul nostru Isus Cristos a fost crucificat de rautatea si de necredinta lumii. I-au batut cate un cui toti si fiecare in parte prin rautatile si prin necredinta lor. Ce ar fi ca noi sa nu facem ca ei? Eu , una, am ales sa fac doar binele, asa sa ma ajute Dumnezeu!

Nu va mai certati pentru ca astfel inlaturati divinitatea!

... daca toti ar fi suficient de cerebrali pentru a ajunge la un consens, lumea ar fi altfel... Nimic fara Dumnezeu!

Seara faina....ptiu, edeja seara, cu ceasul asta nou, la mine se insereaza, la voi in Ro , cred ca e déjà noapte .... La re!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
lngrid

294 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 07:33

Ei, uite ca maine e ziua cu Halloween-ul si de dragul nepoticai ne pliem si noi. Asadar am cioplit dovlecii, i-am pus la usa, maine vor veni colindatorii si vor primi bomboane.

Am fost la un magazin de profil www.spirithalloween.com/ pentru palaria de sperietoare si am plecat cu mana goala, erau chiar prea ingrozitoare si proaste toate propunerile lor, asa ca adaptam dupa gustul nostru. Dar am vazut ca exista costumele gata facute, personaje sau elemente sugestive, foarte ieftine ca doar nu trebuie sa tina decat o noapte.

Am descoperit ca dovlecii nu tin, se strica repede, cei ai vecinilor care i-au pus la usa acum patru zile sunt deja flescaiti, spre disperarea fetitei noastre, care nu suporta sa se intample nimic rau, nici macar in povesti.

Inca n-am gasit dovleacul potrivit pentru placinta, am copt acum inca unul care se lauda ca ar fi dulce - n-ai sa vezi! e total searbad si cu o textura seaca, bine ca m-am abtinut sa investesc in el alte ingrediente.
Asa ca fac cinste cu o cafea aromata si chec de banane cu stafide!

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 08:34

In legatura cu consensul mentionat de Musetica, sunt exact in locul in care am inca de invatat despre respectul total fata de orice persoana, oricat de diferita ar fi de ceea ce ne este familiar.
Fiind patria internetului, populatia este extraordinar de diversa, mie imi pare ca predomina indienii, asiaticii gen chinezi/coreeni/japonezi si mexicanii ca populatie bastinasa.
In asemenea amalgam, totul ne diferentiaza pe fiecare, obiceiuri, credinta, port, alimentatie, si chiar diversitatea aceasta pare si sa ii unesca, asa cum pietrele diferite ale unui mozaic, compun un tablou frumos.
Toata lumea respecta pe toata lumea, cuvantul frecvent auzit este ,,sorry", pentru orice fleac, adica scuze, n-am vrut sa te deranjez, am gresit. Daca eu am senzatia ca deranjez si incerc sa remediez - de exemplu sa-mi scot copilul de pe traseul bicicletelor - primesc un zambitor,,it-s OK!" adica ,,nu-i nici o problema, lasa ca trec eu mai asa"
Regulile locului, sunt scrise acolo unde trebuie, ca sa stii de ele sa poti sa le respecti.
Ca sa fii liber, trebuie sa ai grija in primul rand sa nu ingradesti prin comportamentul tau libertatea altora de a fi linistiti si relaxati.
Nu poti folosi nici un cuvant negativ legat de aspectul, obiceiurile sau credintele cuiva. toti sunt buni si frumosi in moduri diferite. Atat de diferite incat poti invata de la fiecare lucruri bune si sa aplici ceea ce iti place - cel mai usor se realizeaza acest lucru in alimentatie, asa ca va pot povesti despre subiect mai pe larg.
Deocamdata insa ma opresc aici, chiar nu vreau sa plictisesc.

Va doresc o zi frumoasa tuturor!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 15:06

De la: lngrid, la data 2016-10-31 07:33:54Ei, uite ca maine e ziua cu Halloween-ul si de dragul nepoticai ne pliem si noi. Asadar am cioplit dovlecii, i-am pus la usa, maine vor veni colindatorii si vor primi bomboane.

Am fost la un magazin de profil www.spirithalloween.com/ pentru palaria de sperietoare si am plecat cu mana goala, erau chiar prea ingrozitoare si proaste toate propunerile lor, asa ca adaptam dupa gustul nostru. Dar am vazut ca exista costumele gata facute, personaje sau elemente sugestive, foarte ieftine ca doar nu trebuie sa tina decat o noapte.

Am descoperit ca dovlecii nu tin, se strica repede, cei ai vecinilor care i-au pus la usa acum patru zile sunt deja flescaiti, spre disperarea fetitei noastre, care nu suporta sa se intample nimic rau, nici macar in povesti.

Inca n-am gasit dovleacul potrivit pentru placinta, am copt acum inca unul care se lauda ca ar fi dulce - n-ai sa vezi! e total searbad si cu o textura seaca, bine ca m-am abtinut sa investesc in el alte ingrediente.
Asa ca fac cinste cu o cafea aromata si chec de banane cu stafide!

se primeste cu placere !

ti-am vazut pozele cu dovleci .....aia scluptati deja erau chiar hidosi, dar asa tre' sa fie, de groaza, adica !

... dar eu il prefer , totusi , pe Dovleacul din povestea Cenuseresei, transformat de de zina- nasa in caleasca ce-o duce la castel , unde-i balul dat de printul sortit ....da' nici acel dovleac nu tine decit pin' la miezul noptii !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 15:13

stai linistita , ca totul e atit de Altfel, incit nu-i cazul de plictiseala, asa ca zi-i cum e cu alimentatia !

Musetelule, apropo de Libertatea conferita de spatiul american , eu cred si spun ca daca nu te simti liber in spiritul si constiinta ta , oriunde ai fi , tot incatusat te vei simti si NIMIC nu te poate elibera !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 15:27

Ingrid, te citesc cu mare drag!

Stilistul de peste drum demagazinul meu se afla si el in state, dar el e la New York acum. Si elne impartaseste impresiile sale imediat ce se intoarce si il vad afara pe trotuar la o tigara!

Mi-orvenit trei prunci la 12,laamiaza: Bomboane sau blestem? Io am raspuns: Nu sarbatorim halloweenu'! La care pruncii, doi feciori si o printesa cu ochi superbi albastri : Esti frumoasa! Evident ca m-au surprins cu allor ''blestemm', plus ca sunt copiii cu care fiul meu se mai joaca pe afara. Suntem amestecati si noi pe aici, de maimulte natii, dar tocmai asta ne apropie: diferentele! Chiar era o reclama pe bus in vara care zicea: Suntem diferiti si doar asa suntem puternici!

Bun asa...

Gabita, la libertate ma refer la LIBERTATEA fara existenta prejudecatii! In sensul ca daca o tipa trece pe strada cu o galeata in loc de o poseta , nimeni sa nu o judece ca nu poarta ultima creatie in voga drept poseta! In fine...Se stie ca americanii sunt cei mai liberi, aham!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 15:38

poiii, poti merge si cu o galetusa la brat, dar si-n fundul gol si-n Romanica si nica nu ti se-ntimpla ....am vazut io !

P>S
uneori chiar le reprosez americanilor ca au atita Libertate, incit le-o exporta si altora, chiar daca aia nu si doresc acel fel de libertate ....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 15:43

Na, ca de maine e Noiembrie. Vremea scorpionilor!

Aici inca e frumos si avem parte de zile de primavara, pe bune. Saptamana trecuta ne trezeam in ceata, de abia vedai la 300 de metri inainte...si inapoi!

Vrea careva a se muta in hexagon? Vand sandramaua si ma mut in zona muntoasa si cu soare, ne-am saturat de nord, de ploi si de umezeala! De ati stii ce am descoperit zilele acestea... Numele de fata al mamei are origine, nu ghiciti: Alsace! Tot inspre Germania, da, da! Tata origini germanice, mama iar... Alsace e la granita cu Germania, am auzit ca e o zona faina. Am trecut doar prin tara bascilor, m-am indragostit de ea! Are ceva in comun cu spiritul românesc!

Ati vazut ca se lucreaza la renovarea mormantului unde se presupune ca a fost asezat trupul lui Isus Cristos? Sunt in lucrari de cateva zile. Preconizeaza sa termine pana de Pasti 2017. ,,Tehnicile ultra-moderne'' utilizate de responsabilii efectuarii lucrarilor si a cercetarilor, au pus in evidenta faptul ca parti din integritatea mormantului emana o vibratie electromagnetica intensa. Sa vedem ce se va mai afla! Un membru al unei cronici parisiene a afirmat ca resuscitarea nu o vor reusi sa o dovedeasca oamenii de stiinta, insa déjà , DEJA, s-a remarcat si dovedit existenta undelor electromagnetice intense ale partilor studiate!

Oare ce ar putea comenta draconu', hm? Cum ma intrebati ''cine e draconu'''? Hakonu', evident!

Bun... Voi citi cu drag ce aveti a spune despre ceea ce simtiti ca trebuie sa spuneti! Cu drag!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 15:49

De la: gabigabi2, la data 2016-10-31 15:38:54poiii, poti merge si cu o galetusa la brat, dar si-n fundul gol si-n Romanica si nica nu ti se-ntimpla ....am vazut io !

P>S
uneori chiar le reprosez americanilor ca au atita Libertate, incit le-o exporta si altora, chiar daca aia nu si doresc acel fel de libertate ....

ha ha ha!!! Heidi la cules de ..... ce poate culege Heidi prin capitala româneasca, aai?

Surpindeti-ma astfel incat sa vreau sa vizitez Bucurestiul intr-o zi , in viitor! Am vazut Antipa, am vazut gari, hoteluri si aeropoarte, am vazut Victoria, tramwayul, am vazut Herastraul .... ei, fost-ai lele, evident, in vremea lui ceasca, clar. Dar azi fug de capitale! Parca de Madrid nu as fugi. Singura dintre cate am vizitat in care as trai!

OK, va las cu bine, sa ne regasim cu bine! Aveti grija de voi si de toti ai vostri! Pe curand!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 16:31

immmm....trebuia sa fi fost ieri in gradina Cismigiu ....in afara faptului ca toamna e innebunitoare , ea insasi , cu toata gama ei de culori cu care imbraca natura, mai era si un parfum de mici, de cirnati, fripturi, pastrama , la gratar toate .....fasole cu ciolan, sarmale....da' nu mai stiu ce nu era si MUST .....mai , Must d'asta proaspat , cu aroma aia de strugure spart in dinti ! eeeee, ce zici ?

Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2016, ora 22:17

De la: Musetel, la data 2016-10-31 15:43:37

DEJA, s-a remarcat si dovedit existenta undelor electromagnetice intense ale partilor studiate!

Oare ce ar putea comenta draconu', hm? Cum ma intrebati ''cine e draconu'''? Hakonu', evident!

laugh out loud, very loud...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2016, ora 15:21

asaaaa e marti ; e 1 noe . sarbatoarea tuturor sfintilor ptr. unii , care o si sarbatoresc printr-o zi libera .....iar ptr. noi, se-mplinesc astazi 88 ani decind a-nceput sa emita RADIO.ul in Romania, fiind prima emisiune pe viu La Multi Ani, carevasazica, intrucit mie-mi pare radioul mai necesar si mai accesibil decit teveul ....
si , ptr. toate astea, hai sa punem de'o cafeluta....sau un cappuccino , daca vreti !
in cuptor e o mare si bogata in de toate -musaca , la care merge orice : un must, un pahar de vin sau, de bere....avem di toate !

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2016, ora 23:38

Cineva mi-a raportat pozele
Daca este reactia unei persoane care considera ca popularizez Halloween-ul, ii cer scuze pe aceasta cale. Cu sau fara noi fenomenul exista si doar am adus informatii despre el, fara vreo simpatie speciala.

Legat de ce spui tu Gabi, ca americanii au prea multa libertate de tipul cel de care noi nu ne dorim, este doar perceptia noastra de acasa. Mie aici, mi se pare ca sunt mult mai stricti decat noi in orice.
Daca de pilda ai lasat masina la bordura rosie, ti-o ridica in secunda doi, nu se discuta, ce nu e voie nu e voie.
Am fost interesata de regulile afisate de ei si chiar le-am fotografiat. Par simple si de la sine intelese, dar la noi nu sunt respectate pe cand la ei...nu sunt incalcate.
Iaca, secretul lui Polichinelle, atat de simplu poate fi.
Rezultatul?
LINISTE
CURATENIE
CIVILIZATIE

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2016, ora 23:54

De la: gabigabi2, la data 2016-10-31 15:06:39
se primeste cu placere !

ti-am vazut pozele cu dovleci .....aia scluptati deja erau chiar hidosi, dar asa tre' sa fie, de groaza, adica !

... dar eu il prefer , totusi , pe Dovleacul din povestea Cenuseresei, transformat de de zina- nasa in caleasca ce-o duce la castel , unde-i balul dat de printul sortit ....da' nici acel dovleac nu tine decit pin' la miezul noptii !

,,sculptati"

Ei chiar am cumparat exact un dovleac din acela, cica ar fi bun pentru placinta, se numeste Cinderella! iar cel pentru cioplit se numeste Jumpin’ Jack

Dar acum am scos din cuptor un tort de mere ca este ziua nurorii mele si a dorit un tort pe care il poate manca si fetita, adica numai cu ingrediente sanatoase si organice. Fara zahar!
Mai sa stii ca l-am inventat si pe asta, am pus hartie de copt in locul tapetului de caramel, am bagat in locul cotoarelor un amestec de banana si stafide, iar aluatul l-am indulcit cu banana si o lingura de miere. Deja l-am rasturnat si este perfect, doar sa il imbrac in frisca!
Dupa ce il inauguram va servesc cu tot dragul!

Pagini: << 2526 2527 2528 2529 2530 2531 2532 2533 2534 2535 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: