back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2424 2425 2426 2427 2428 2429 2430 2431 2432 2433 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2015, ora 17:00

Insula si cocotieri... Ce ne mai tre' ?

www.youtube.com/watch?v=cOrc37wNUqU

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2015, ora 17:03

www.youtube.com/watch?v=Obi4iELWJ3Y

Sha la la la la.....

Imediat imi pica fisa....

Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2015, ora 17:09

Io imi iau niste filme, voi luati ce credeti ca va va fi de folos ....

www.youtube.com/watch?v=V4-OLa_Ni-4 Coyote Ugly

City of Angels www.youtube.com/watch?v=UY6y_SRsw3E

Asta imi aminteste de Cartea lui Enoh. Stiu, unii cred ce cred, eu citesc si ceea ce altii nu cred!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2015, ora 17:12

Sunt curioasa ce ati salva daca ati sti ca ceasul v-a sosit... Eu, una, SUFLETUL !

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti !

Sa aveti o Duminica binecuvantata si toate zilele sa va fie frumoase !

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 11:42

Doi ardeleni stãteau de vorbã: – Bã, io nu mai pot ! De când cu emisiunile aste cu gãtit, muierea mea o luat-o razna ! Ieri o fãcut ciorbã de fasole cu smochine. Smochine, bã, SMOCHINE !!! – Mie-mi zici? A mea o pus piersici în tocãnița de cartofi… cicã sã-i dea un fleivãr modern… – Mi-i și fricã sã vin acasã, cã cine știe ce blãstãmãție pune pe masã. O trebuit sã mãnânc mãmãligã cu rodii… Cu rodii, bã, CU RODII, paștele ei de mâncare! – Io mãnânc pe ascuns, cã mi-i milã s-o jignesc… O fãcut sarmale umplute cu creveți. Am așteptat sã adoarmã ca sã mânc un parizer cinstit… – A mea i-o pus la prunc la școalã pitã cu unturã și cu rucola… – Asta nu-i nimic: am ținut pomanã dupã mã-sa și o fãcut colivã cu mascarpone și sirop de arțar… flambatã! … ... – Bã. – Da, bã. – Atâta am vorbit de mâncare, cã mi s-o fãcut sete ! – Ie, și mie… – Hai sã merem la crâșmã, sã pușcãm niște shot-uri de Jägermeister !

Salveazã râsul românesc!
www.FunkyDonkey.ro & www.Facebook.com/Bancuri

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 11:48

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 11:54

Lectie de fiscalitate

Intr-o dimineata, stapanitorul unei cetati fu trezit de strigatele ce razbateau din piata: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat!” Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet ce vindea mere, inconjurat de o multime de musterii. „Trebuie sa fie tare bune merele alea”, isi spuse mai-marele cetatii si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau sfetnic si ii porunci: - Ia cinci galbeni si mergi sa cumperi mere de la targovetul acela. Primul sfetnic il chema pe paharnic si ii spuse: - Uite patru galbeni, mergi si cumpara de ei mere stapanului. Paharnicul se adresa, la randul sau, stolnicului: - Poftim trei galbeni de care sa cumperi pentru stapan mere de la targovetul acela. Stolnicul il chema pe primul strajer, ii dadu doi galbeni si il trimise dupa mere. Primul strajer ii dadu un galben unui strajer din subordine, iar acela se duse la targovet si ii lua la rost: - Hei, ce tot strigi asa? Ai tulburat somnul stapanului, iar drept pedeapsa mi-a poruncit sa-ti confisc caruta asta cu mere! Zis si facut. Dosi jumatate de caruta, apoi se intoarse la primul strajer, zicandu-i: - Am facut un targ nemaipomenit! Cu un galben am cumparat o jumatate din caruta cu mere a targovetului. Primul strajer merse la stolnic: - M-am targuit si cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am putut sa iau un sac cu mere! Stolnicul, repede la paharnic: - Cu trei galbeni am luat o tolba intreaga cu mere. Paharnicul dosi jumatate din tolba si apoi merse la primul sfetnic: - Iata, cu cei patru galbeni am luat o jumatate de tolba cu mere. Primul sfetnic se infatisa dinaintea stapanitorului cetatii si glasui: - Maria ta, iata, am indeplinit porunca. Numai ca de cei cinci galbeni n-am putut sa targuiesc decat cinci mere. Mai-marele cetatii musca dintr-un mar si cugeta: „Hmmm… cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Si, cu toate astea, targovetul acela avea o multime de musterii... Inseamna ca lumea o duce bine, are bani... Ia sa maresc eu birurile!”

Salveazã râsul românesc!
www.FunkyDonkey.ro & www.Facebook.com/Bancuri

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 11:58

De la: Fl_Orion999, la data 2015-10-26 11:54:25 Lectie de fiscalitate

Intr-o dimineata, stapanitorul unei cetati fu trezit de strigatele ce razbateau din piata: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat!” Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet ce vindea mere, inconjurat de o multime de musterii. „Trebuie sa fie tare bune merele alea”, isi spuse mai-marele cetatii si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau sfetnic si ii porunci: - Ia cinci galbeni si mergi sa cumperi mere de la targovetul acela. Primul sfetnic il chema pe paharnic si ii spuse: - Uite patru galbeni, mergi si cumpara de ei mere stapanului. Paharnicul se adresa, la randul sau, stolnicului: - Poftim trei galbeni de care sa cumperi pentru stapan mere de la targovetul acela. Stolnicul il chema pe primul strajer, ii dadu doi galbeni si il trimise dupa mere. Primul strajer ii dadu un galben unui strajer din subordine, iar acela se duse la targovet si ii lua la rost: - Hei, ce tot strigi asa? Ai tulburat somnul stapanului, iar drept pedeapsa mi-a poruncit sa-ti confisc caruta asta cu mere! Zis si facut. Dosi jumatate de caruta, apoi se intoarse la primul strajer, zicandu-i: - Am facut un targ nemaipomenit! Cu un galben am cumparat o jumatate din caruta cu mere a targovetului. Primul strajer merse la stolnic: - M-am targuit si cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am putut sa iau un sac cu mere! Stolnicul, repede la paharnic: - Cu trei galbeni am luat o tolba intreaga cu mere. Paharnicul dosi jumatate din tolba si apoi merse la primul sfetnic: - Iata, cu cei patru galbeni am luat o jumatate de tolba cu mere. Primul sfetnic se infatisa dinaintea stapanitorului cetatii si glasui: - Maria ta, iata, am indeplinit porunca. Numai ca de cei cinci galbeni n-am putut sa targuiesc decat cinci mere. Mai-marele cetatii musca dintr-un mar si cugeta: „Hmmm… cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Si, cu toate astea, targovetul acela avea o multime de musterii... Inseamna ca lumea o duce bine, are bani... Ia sa maresc eu birurile!”

Salveazã râsul românesc!
www.FunkyDonkey.ro & www.Facebook.com/Bancuri[/quote]

iote cam asa se-ntampla si la romanica de merg treburile cum merg....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 12:02

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 14:05

De la: Musetel, la data 2015-10-25 16:58:34La mine merge déjà caldura, nush la voi... Brrrrr... Oare cum o fi prin tarile calde? Ne-ar placea?

A la la la la long

www.youtube.com/watch?v=uc2UEfWjvo8[/quote]

ooo, nu ! la cit de rau m-am prajit in vara asta groaznic de fierbinte , tarile calde, NU !....si mai au si furtuni tropicale si ploi nesfirsite in anotimpul " rece " !
las' asa, climatul temperat e cel mai echilibrat !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 14:24

De la: Musetel, la data 2015-10-25 17:00:21Insula si cocotieri... Ce ne mai tre' ?

www.youtube.com/watch?v=cOrc37wNUqU[/quote]
ce ne mai trebuie ? sa nu se topesca ghetarii si
sa nu creasca nivelul oceanelor cu 7 sau 10 m ca sa mai avem pe ce insula cu palmieri sa ne rasfatam !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 14:26

De la: Fl_Orion999, la data 2015-10-26 11:58:24
De la: Fl_Orion999, la data 2015-10-26 11:54:25 Lectie de fiscalitate

Salveazã râsul românesc!
www.FunkyDonkey.ro & www.Facebook.com/Bancuri[/quote]

iote cam asa se-ntampla si la romanica de merg treburile cum merg....

poiii, pociu sa te contrazic ? nu poci....
asa ca pun de'o cafea fiscalizata si dai si tu un ban virtual !
ai, ce zici ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 15:23

pffff, poate reusesc pina nu ies de pe forum sa apuc sa urez La Multi Ani tuturor celor pe care-i cheama Dumitru , caci ieri am uitat sa fac aceeasi urare de Sanatate si Viata lunga, MJSR Mihai I !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 16:45

Stiam io ca imi place la aceasta sueta cu doi oameni exceptionali! Mi-ati lasat oarece cavei pe fundu' ibricului sau tre' sa storc zatzu', bre?

De va zic ce auzii azi referitor la carne rosie, nu mai mancam nicio sarma sau o mancam musai ca ardeleanu' din bancu' lu' Flo': cu creveti, na! Sau cu pasat, ce mai, nu mai mancam carne rosie ca e cancerigena, ar fi al treilea in topul produselor cancerigene dupa alcool si tutn.

Peste déjà nu mai mancam ca sunt crescuti cu ce-stiu-io-ce si riscam sa mancam mutanti de peste. Puiul e aviar, iepurele sare prea jos, dinozaurii or disparut samd.

Shtevie.... imparte cineva cu mine o portie de urzici, ha?

...da' nu de alea de pe marginea trotuarului pe unde o trecut inaintea noastra cateii comunitari capitalisti!

Bun asa, sa aveti o zi faina! Si o seara si mai faina!

Maybe tomorrow - UB 40

www.youtube.com/watch?v=-jxJ7hZ3Q7o

Am uitat a va spune, doamna Gabi, domnu' Florin, MERCI, pardon, MULTUMESC!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 17:11

biine, m-ai convins :
miine fac o supa de rosii si o musaca de cartofi cu carne de pui , ca daca e sa ma iau dupa toate prostiile ar trebui sa bem doar apa si sa tragem adinc, aer in piept !
da' staaai : apa si aerul nu-s deja poluate si ele ? aoleu, ce ne facem fratilor ?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 17:45

De la: gabigabi2, la data 2015-10-26 17:11:06biine, m-ai convins :
miine fac o supa de rosii si o musaca de cartofi cu carne de pui , ca daca e sa ma iau dupa toate prostiile ar trebui sa bem doar apa si sa tragem adinc, aer in piept !
da' staaai : apa si aerul nu-s deja poluate si ele ? aoleu, ce ne facem fratilor ?

www.expunere.com/cele-7-izvoare-din-bucegi-au-cea-mai-pura-apa-d...

www.antena3.ro/timp-liber/turism/cascada-cu-apa-vie-exista-are-7...

www.hailabord.ro/2011/12/cascada-7-izvoare-una-mai-pitoreasca-nu.html

Cascada cu apã vie existã: are 7 izvoare

Apa vie este o prezenþã de necontestat în tradiþiile ºi în basmele noastre! Proprietãþile lichidului erau miraculoase. Putea vindeca orice boalã, orice ranã, oricât de adâncã. Ba chiar putea sã învingã moartea. Care este originea acestei legende e greu de spus. Unii cred cã povestea apei vii s-a nãscut undeva în Bucegi.

Acolo existã un loc unic în România. Din munte rãsar ºapte izvoare. Legenda spune cã de acolo a bãut Zalmoxe prima oarã apã. Iar pentru preoþii daci era un loc sfânt.

Într-un fel, oamenii de ºtiinþã au confirmat natura miraculoasã a apei de aici. Studiile aratã cã este cea mai purã nu doar din România, ci din întreaga Europã.

Deºi este puþin promovatã, cascada 7 izvoare atrage mulþi turiºti. Dar poate tocmai faptul cã este puþin promovat a ajutat locul sã-ºi pãstreze acea frumuseþe sãlbaticã. Un alt loc a cãrui frumuseþe îþi taie respiraþia este lacul Scropoasa, aflat la doar 300 de metri de izvorul cu cea mai purã apã din România.

www.hailabord.ro/2011/12/izvoarele-tamaduitoare-daca-vrei-sa-ti.html

www.amosnews.ro/cel-mai-pur-aer-de-pe-planeta-este-intr-o-statiu...

www.realitatea.net/locurile-cu-cel-mai-curat-aer-din-romania_168...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2015, ora 17:57

De la: Musetel, la data 2015-10-26 16:45:08

Stiam io ca imi place la aceasta sueta cu doi oameni exceptionali! Mi-ati lasat oarece cavei pe fundu' ibricului sau tre' sa storc zatzu', bre?

De va zic ce auzii azi referitor la carne rosie, nu mai mancam nicio sarma sau o mancam musai ca ardeleanu' din bancu' lu' Flo': cu creveti, na! Sau cu pasat, ce mai, nu mai mancam carne rosie ca e cancerigena, ar fi al treilea in topul produselor cancerigene dupa alcool si tutn.

Peste déjà nu mai mancam ca sunt crescuti cu ce-stiu-io-ce si riscam sa mancam mutanti de peste. Puiul e aviar, iepurele sare prea jos, dinozaurii or disparut samd.

Shtevie.... imparte cineva cu mine o portie de urzici, ha?

...da' nu de alea de pe marginea trotuarului pe unde o trecut inaintea noastra cateii comunitari capitalisti!

Bun asa, sa aveti o zi faina! Si o seara si mai faina!

Maybe tomorrow - UB 40

www.youtube.com/watch?v=-jxJ7hZ3Q7o

Am uitat a va spune, doamna Gabi, domnu' Florin, MERCI, pardon, MULTUMESC!

Micii, carnatii sau ceafa de porc, pe lista neagra a produselor CANCERIGENE. Explicatiile sefului OMS pentru Romania
gratar

Consumul de carne procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice, conform OMS, transmite Reuters.

17
Comenteaza

Agentia internationala pentru studii oncologice (International Agency for Research on Cancer - IARC), parte a OMS, a plasat carnea procesata, asa cum este cea folosita in crenvursti sau in sunca in grupul 1 de risc, alaturi de tutun, azbest si gazele de esapament rezultate de la motoarele diesel.

"Pentru o persoana, riscul de imbolnavire de cancer colorectal din cauza consumului de carne procesata ramane redus din punct de vedere statistic, insa acest risc creste odata cu cantitatea de astfel de carne consumata", a explicat dr. Kurt Straif, conducatorul Programului de monografii derulat in cadrul IARC.

Carnea rosie, categorie in care este inclusa carnea de vita, miel/oaie/berbec si porc, a fost introdusa in grupa de risc 2, fiind clasificata drept "carcinogen probabil". Pe aceasta lista se mai afla substante precum glifosatul, un erbicid cancerigen.

Clasificarea carnii rosii in grupa 2 de risc oncologic reflecta existenta unor "dovezi limitate" ca poate provoca afectiuni oncologice.

In cadrul acestui raport IARC a identificat in special legaturile dintre consumul acestor tipuri de carne si cancerul colorectal, dar au fost observate si asocieri cu cancerele de prostata si pancreas.

Raportul OMS include carnea procesata pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen, iar carnea rosie, in urmatorea categorie de risc. Informatia, aparuta initial vineri, a starnit proteste din partea reprezentantilor industriei alimentare din Statele Unite.

Practic, raportul OMS catalogheaza costita, carnea tocata, salamul, carnatii – dar si micii romanesti – drept alimente care va cresc riscul de cancer la fel de mult precum tigarile sau azbestul. Ar putea fi vorba mai ales despre cancerul de colon. World Cancer Research Fund (WCRF) a avertizat in trecut ca exista “dovezi solide” in favoarea ipotezei ca un consum excesiv de carne rosie ar favoriza aparitia cancerului.

O explicatie posibila este accea ca pigmentul care da culoarea specifica carnii rosii, hematina, ar putea afecta mucoasa intestinului.

De asemenea, metodele de conservare a carnii prin afumare, uscare sau sarare ar putea duce la formarea unor compusi cancerigeni.

Raportul OMS nu implica neaparat necesitatea unor modificari ale legislatiei in privinta acestor alimente, dar ar putea afecta vanzarile si increderea consumatorilor.

Seful OMS pentru Romania: Regimurile monoalimetare bazate pe carne pot fi daunatoare

Seful Biroului OMS pentru Romania, Victor Olsavszky, atrage atentia ca regimurile monoalimentare bazate pe carne pot fi daunatoare.

El a explicat ca, potrivit ultimului raport al OMS, carnea procesata poate fi cauza unor cancere, in special digestive, mai ales colo-rectal.

"Sigur, acest lucru il stim de mai multa vreme. De data aceasta, Agentia Internationala de Studiu asupra Cancerului vine cu o serie de argumente si evidente. Trebuie sa facem o distinctie intre riscul prezentat de carnea procesata sau carnea rosie si faptul ca ele reprezinta un anumit pericol sau un anumit factor cancerigen. Urmeaza acum sa se determine cata carne trebuie sa mananci ca sa fii la risc. Or acest lucru nu este inca suficient studiat", a afirmat luni Olsavszky, la Senat.

Seful Biroului OMS pentru Romania a amintit ca japonezii au atras atentia asupra acestui fapt inca din anii '50 sau '60.

"Noi stim de multa vreme. inca de prin anii '50 - '60 japonezii au fost primii care au demonstrat relatia intre carnea afumata, pestele afumat si aparitia cancerului gastric. De aceea, ceea ce noi recomandam este acea dieta echilibrata: vegetale, fructe si carne, care nu e foarte importanta. Numai ca regimurile acestea monoalimentare bazate numai pe carne pot fi daunatoare. OMS a emis o serie de ghiduri vizavi de dieta echilibrata numai pentru anumite lucruri: cata sare, cat zahar si cate grasimi. Pentru carne, inca nu. Aceasta ar fi urmatoarea etapa de cercetare", a adaugat Olsavszky.

stirileprotv.ro/stiri/sanatate/micii-carnatii-sau-ceafa-de-porc-...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2015, ora 06:34

asaaaa, se facu iar de dimineata si se arata a fi o zi de toamna chiar placuta si sper ca asa o sa va fie !
avem fierturi ptr. toate gusturile : cafea, ceai si , ptr. ca ma trezi cu o pofta de cacao-n cap, o facui si pe aia ! cine vrea, n-are decit sa-si puna s'un tzir de lapte sau d'alea de frisca !

P.S
oare ce'or mai fi facind alde Sandu, Giova, Piratul sau dragii nostri poeti ? cu gindul cel bun indreptat si spre ei, va doresc o zi speciala !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2015, ora 10:28

Neatza buna, Gabitza! Neatza buna cafenea!

Cartea timpului

Ieri este in trecut...
Momentul de acum,
Din prezent, devine scrum!
Multe lacrimi au umplut
Oceanul din privirea
Ochilor inghetati!
Strafulgerand nemurirea
O clipa de dezbati
Si pui in balanta
Totul in doua talere,
Daca iei un pic de ata
Si redevi marele
Astru de departe
Ce cunoaste si auza
Reusesti sa scrii o carte
Sufletului calauza.

O semnez cu drag cand voi scoate cartea, probabil va fi una dintre carti.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2015, ora 10:31

Fiecare pasare isi afla un cuib la un moment dat. Probabil ca cei ce au décis sa paraseasca acest forum, au gasit un alt loc similar in paralel. Toate gandurile mele bune, de asemenea!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2015, ora 10:40

''Belicos'' ca belicos, da' recunosc ca in ultima vreme premierul român ma surprinde. In mod pozitiv, nu altfel !

Ignorand latenta incompatibilitate care mai erupe periodic intre presedinte si primul ministru, io i-as sfatui sa isi uneasca puterile in numele unui singur tel : Fericirea si continuitatea STATULUI SI A POPORULUI ROMÂN !

Cred in UNITATE si in PACE si le voi propovadui cate zile imi va permite Domnul meu Dumnezeu !

Continui sa ma exprim ca un simplu om, cetatean român prin excelenta si prin voia lui Dumnezeu, APOLITIC ! Adica NEUTRU ! Adica independent de vreun partid politic !

Sa avem cu totii o zi frumoasa , binecuvantati de Dumnezeu !

Nihil sine Deo !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 14:15

Dragi romani, daca aveti probleme de orice fel (gospodaresti, de administrare a firmei, datorii, in familie, etc) nu ezitati sa apelati la presedintele tarii!!! El le rezolva pe toate!!! De aceea l-ati votat, sa va rezolve problemele personale!!!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 14:31

zauuu, ia sa vad : o cafea stie s-o faca si s-o ofere , ca parc' as bea una in cadru prezidential, la Cotroceni , mai ales c'am vazut o canapea pe care se poate dormi rasturnat intr-un abandon total ?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 14:47

De la: gabigabi2, la data 2015-10-28 14:31:00zauuu, ia sa vad : o cafea stie s-o faca si s-o ofere , ca parc' as bea una in cadru prezidential, la Cotroceni , mai ales c'am vazut o canapea pe care se poate dormi rasturnat intr-un abandon total ?

Românii cumpãrã zilnic otravã cu 1 leu. ªtiþi ce conține cafeaua instant de la automat?
www.activenews.ro/prima-pagina/Romanii-cumpara-zilnic-otrava-cu-...
UPDATE: Se pare cã articolul a stârnit numeroase controverse. Pentru cei care nu au citit cu atenþie, este vorba despre aparatele automate care folosesc cafea solubilã (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua mãcinatã din boabe. În articol chiar se RECOMANDÃ aparatele care folosesc boabe de cafea!

Cofeina provenitã din boabele de cafea mãcinate proaspãt ºi fierte va ieºi din corp în douã ore dupã consum. Aceeaºi cantitate de cofeinã din cafeaua solubilã iese din corp în 10 ore.

Pentru mulþi dintre noi, cafeaua nu mai e ce a fost. Mereu pe fugã, grãbiþi, ne mulþumim cu comoditatea: bagi o bancnotã, ºi gata cafeaua!

Cafeaua de la automat conþine mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea mãcinate. Organismul nu este pregãtit sã digere avalanºa de chimicale ºi face eforturi în acest sens. În timp, afecteazã pe rând, ficatul, rinchii ºi imunitatea.

Producãtorii cafelei instant de la automate au fost obligaþi recent sã afiºeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Aºa am aflat cã populara cafea cu lapte (caffe latte) conþine apã, zahãr, pudrã de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactozã), cafea solubilã (3,3%) ºi urme de soia. Aceleaºi substanþe se regãsesc ºi espresso machiatto. În capuccino apar ºi alte ingrediente, printre care un agent de îngroºare (carboximetilcelulozã) din care se face hârtia!

Un espresso de la automat conþine 100 mg de cofeinã, jumãtate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseºte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau douã cafele de la automat într-o zi depãºesc rapid maximumul de cofeinã admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

De preferat ar fi sã cãutaþi maºinile care macinã boabele pe loc sau sã vã faceþi singuri cafeaua, la ibric, din boabe mãcinate.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 14:54

Un român are un depozit de 4.000 de lei la bancã. Ce SURPRIZÃ îi pregãteºte Guvernul anul viitor
jirlau.blogspot.ro/
ªi asta pentru cã în codul fiscal valabil anul viitor se menþin prevederile pentru care guvernul a acordat amnistie fiscalã în cazul impozitelor pentru „cuponari”. Astfel, de exemplu, în cazul unei persoane care are un depozit la bancã în valoare de 4.000 de lei, cu o dobândã de 3% ºi nu are alte venituri, aceasta va câºtiga, aferent anului 2015, din dobândã o sumã de circa 100 de lei net, dar va trebui sã plãteascã la stat contribuþia de asigurãri sociale de sãnãtate (CASS) de 712 de lei. Astfel cã va rãmâne cu un minus de 612 lei. „O sã ajungem, iar la amnistie. Cã de unde sã plãteºti dacã nu ai câºtigat?”, a comentat avocatul fiscal Gabriel Biriº.
Persoanele care nu obþin venituri din salarii, dar obþin venituri din dobânzi bancare sau din dividende vor fi obligate ºi anul viitor, ca ºi anul acesta, sã plãteascã contribuþii de asigurãri sociale de sãnãtate (CASS) calculate la o baza lunarã minimã de nivelul salariului minim brut pe þarã, care în 2016 este preconizat sã ajungã la 1.200 de lei brut.
Gabriel Biriº, avocat specializat în fiscalitate, este de pãrere cã autoritãþile ar putea sã fie nevoite anul viitor sã dea din nou o amnistie fiscalã aºa cum au procedat ºi în aceastã varã, dupã ce în presã au apãrut tot mai multe cazuri de persoane cãrora Fiscul le-a trimis înºtiinþãri cã au de plãtit CASS de 450-550 de lei pentru "venituri din investiþii" de câþiva lei.
Biriº a criticat faptul cã autoritãþile nu au renunþat la baza minimã de calcul a CASS, care este salariul minim.
„Am trimis, am sugerat un amendament când s-a rediscutat (Codul Fiscal). Le-am spus sã ridice problema, cã altfel ce facem, ajungem iar la amnistie? O sã ajungem, iar la amnistie. Cã de unde sã plãteºti dacã nu ai câºtigat? (…) Culmea este cã acelaºi guvern s-a izbit de problemã. Asta este o prostie venitã de la cei de la Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate care în mintea lor încã mai considerã cã ei trebuie sã aibã bazã minimã de calcul. O sã mai dea o amnistie ºi încã o amnistie ºi uite aºa, ca sã avem de unde veni”, a comentat pentru gândul avocatul Gabriel Biriº.
Au uitat guvernanþii cã în varã au trebuit sã dea o lege pentru "amnistierea" de la plata sumelor cerute de Fisc pentru venituri din dobânzi ºi dividende? Au fost cazuri când pentru un venit de 8 lei s-a emis decizie de impunere de 468 lei, aminteºte Biriº.
În varã Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede, printre altele, anularea contribuþiei de asigurãri sociale de sãnãtate stabilitã prin decizie de impunere emisã ºi comunicatã contribuabilului, datoratã de persoanele pentru care baza lunarã de calcul a contribuþiei de asigurãri sociale de sãnãtate este mai micã decât salariul de bazã minim brut pe þarã aferentã perioadelor fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 ºi 31 decembrie 2014 ºi neachitatã, prevederile fiind aplicabile ºi pentru anul fiscal 2015. Aceastã amnistie fiscalã a intrat în vigoare la sfârºitul lunii iulie.
Cu câþi bani mai rãmâne o persoanã fãrã alte venituri dupã ce plãteºte CASS la un depozit bancar
De altfel, în Codul Fiscal din 2016, regimul fiscal aferent veniturilor din investiþii financiare - dobânzi, dividende - este similar cu cel din prezent.
Luãm cazul unei persoane care are un depozit la bancã în valoare de 4.000 de lei, cu o dobândã de 3% ºi nu are alte venituri. Persoana va câºtiga, aferent anului 2015, din dobândã o sumã de circa 100 de lei net, dar va trebui sã plãteascã la stat contribuþia de asigurãri sociale de sãnãtate (CASS) de 712 de lei. Astfel cã va rãmâne cu un minus de 612 lei.
La fel se va întâmpla ºi pentru 2016, pentru cã ºi Codul Fiscal care intrã în vigoare anul viitor pãstreazã prevederea cã persoanele fãrã alte venituri, care obþin venituri din investiþii - în cazul nostru din dobânzi bancare - vor plãti un impozit de 16% pe venit ºi CASS de 5,5% . De menþionat cã nici pentru anul 2016, baza lunarã de calcul a CASS nu poate fi mai micã decât un salariu minim brut pe þarã – 1.050 lei în prezent, ºi va ajunge la 1.200 lei în 2016 - , dacã venitul pentru care se calculeazã contribuþia este singurul venit realizat.
Astfel, dacã dobânzile ar fi singurul venit, ar intra în baza de calcul a CASS, dar nu plãtitorul venitului – banca - reþine contribuþia, ci statul va emite decizie de impunere, ne-a explicat conf univ dr Cristian Rapcencu.
Contribuþia de asigurãri sociale de sãnãtate se aplicã, conform prevederilor Codului Fiscal, persoanelor care pe lângã veniturile din dobânzi, nu obþin ºi alte venituri de tipul: salarii, ºomaj, pensii, activitãþi independente, agriculturã, silviculturã, piscicultura, ajutoare sociale acordate potrivit legii 416/2001, indemnizaþii de creºtere copil, de incapacitate temporarã de muncã drept urmare a unui accident de muncã sau boli profesionale, asocieri fãrã personalitate juridicã.
„Este important de reþinut cã o persoanã care obþine exclusiv venituri din dobânzi ºi drepturi de autor, va datora contribuþia la asigurãri sociale de sãnãtate pentru veniturile respective”, a explicat pentru gândul Andreea Steinhart, partner la Contexpert.
Începând cu 2010, impozitul pe venit aplicat veniturilor din dobânzi atât pentru depozitele la vedere/conturi curente, cât ºi pentru cele la termen, se reþin în cota de 16% de cãtre plãtitorii de astfel de venituri (în general bãncile). Virarea impozitului se face lunar, pânã pe data de 25 a lunii urmãtoare înregistrãrii în cont/rãscumpãrãrii/plãþii dobânzii.
Conform art. 176 din Noul Cod Fiscal, persoanele fizice care realizeazã venituri din dobânzi, datoreazã contribuþia de asigurãri sociale de sãnãtate la totalul veniturilor brute din dobânzi, realizate în cursul anului fiscal precedent, raportat la cele 12 luni ale anului.
Steinhart spune cã, potrivit art. 178 din Noul Cod Fiscal pentru anul 2016, persoanele fizice care obþin venituri din dobânzi vor plãti contribuþia de sãnãtate conform deciziei de impunere anualã comunicatã de organul fiscal competent, în anul urmãtor celui în care au fost realizate veniturile. Pentru anul 2016, baza lunara de calcul a contribuþiei nu poate fi mai micã decât un salariu minim brut pe þarã, dacã venitul pentru care se calculeazã contribuþia este singurul realizat. Sumele rezultate de platã pe baza deciziei de impunere trebuie achitate în termen de 60 de zile de la data comunicãrii deciziei.
Vã prezentãm un calcul concret, pentru un depozit de 4.000 de lei, calcul realizat cu sprijinul Contexpert.
Pentru un depozit de 4.000 de lei constituit cu o dobândã anualã de 3%, în situaþia în care persoana fizicã nu obþine în perioada respectivã ºi alte venituri, atât pentru anul acesta cât ºi pentru 2016, impozitele ºi contribuþiile datorate vor fi:
- 16% impozit pe venit, reþinut lunar de bancã
Venit brut dobânda lunar 4.000 lei * 3%/12 = 10 lei
Impozit pe venit reþinut lunar 10 * 16% = 1,6 lei
Venit brut din dobânzi anual 120 lei
Impozit pe dobânzi aferent an 19,2 lei
Venit net din dobânzi anual 100,8 lei
- 5,5% contribuþia pentru asigurãri sociale de sãnãtate
Venitul brut din dobânzi lunar fiind mai mic decât salariul minim brut pe þarã lunar, calculul contribuþiei de sãnãtate se va efectua la nivelul salariului minim brut pe þarã, care este în prezent 1050 lei (în 2016 va fi actualizat ºi va ajunge la 1.200 lei)
CASS lunarã – 1.050 lei * 5,5% = 57,75 lei
CASS aferentã an – 693 lei
Total impozite ºi contribuþii de platã/an pentru depozitul de 4.000 de lei: 19,2 + 693= 712 lei. La aceastã sumã se pot adãuga eventual ºi diverse comisioane ale bãncilor la momentul retragerii dobânzilor.
Din 2017, pentru câºtigurile din dobânzi oricine va datora CASS, nu doar persoanele fãrã alte venituri
Din 2017 apare o modificare. Va fi plãtit CASS pentru veniturile din dobânzi bancare chiar dacã persoana respectivã are ºi alte venituri, precum cele din salarii, pensii, chirii, PFA la care plãteºte de asemenea CASS, ne-a explicat lector univ. dr. Cristian Rapcencu.
De la 1 ianuarie 2017, pentru persoanele fizice care realizeazã venituri din dobânzi, baza lunarã de calcul al CASS reprezintã totalul veniturilor brute din dobânzi, realizate în cursul anului fiscal precedent, raportat la cele 12 luni ale anului, ºi nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câºtigul salarial mediu brut în vigoare în anul pentru care se stabileºte contribuþia.
Practic, din 2017, pentru dobânzi se va datora obligatoriu CASS, chiar dacã persoana obþine venituri de naturã salarialã, din activitãþi independente (PFA) sau din chirii.
“Ai dobânzi de 1.000 lei într-un an, banca va reþine 16 lei (impozitul pe venit) ºi atât. Iar când ANAF va emite decizia de impunere pe anul respectiv, va calcula CASS de 5,5% din venitul brut de 1.000 lei
ºi va comunica persoanei, care va avea 60 de zile la dispoziþie sã plateascã”, a explicat lector univ. dr. Cristian Rapcencu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 15:14

mie-mi pare a fi o falsa problema, intrucit daca ai un depozit la banca de 4000 lei , inseamna ca ai UN VENIT totusi, de undeva si atunci, du-te nene si plateste-ti CASS din mina, luna de luna sau, la 6 luni ca sa nu fi in culpa ! ...da' parca-i vreo 42 lei / luna si ptr. 12 luni nu se aduna 712 lei....ma rog, stie el nea Biris asta cum o fi facut socoteala de i-a iesit asa !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 15:21

De la: Fl_Orion999, la data 2015-10-28 14:47:29
De la: gabigabi2, la data 2015-10-28 14:31:00zauuu, ia sa vad : o cafea stie s-o faca si s-o ofere , ca parc' as bea una in cadru prezidential, la Cotroceni , mai ales c'am vazut o canapea pe care se poate dormi rasturnat intr-un abandon total ?

Românii cumpãrã zilnic otravã cu 1 leu. ªtiþi ce conține cafeaua instant de la automat?
www.activenews.ro/prima-pagina/Romanii-cumpara-zilnic-otrava-cu-...
UPDATE: Se pare cã articolul a stârnit numeroase controverse. Pentru cei care nu au citit cu atenþie, este vorba despre aparatele automate care folosesc cafea solubilã (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua mãcinatã din boabe. În articol chiar se RECOMANDÃ aparatele care folosesc boabe de cafea!

Cofeina provenitã din boabele de cafea mãcinate proaspãt ºi fierte va ieºi din corp în douã ore dupã consum. Aceeaºi cantitate de cofeinã din cafeaua solubilã iese din corp în 10 ore.

Pentru mulþi dintre noi, cafeaua nu mai e ce a fost. Mereu pe fugã, grãbiþi, ne mulþumim cu comoditatea: bagi o bancnotã, ºi gata cafeaua!

Cafeaua de la automat conþine mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea mãcinate. Organismul nu este pregãtit sã digere avalanºa de chimicale ºi face eforturi în acest sens. În timp, afecteazã pe rând, ficatul, rinchii ºi imunitatea.

Producãtorii cafelei instant de la automate au fost obligaþi recent sã afiºeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Aºa am aflat cã populara cafea cu lapte (caffe latte) conþine apã, zahãr, pudrã de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactozã), cafea solubilã (3,3%) ºi urme de soia. Aceleaºi substanþe se regãsesc ºi espresso machiatto. În capuccino apar ºi alte ingrediente, printre care un agent de îngroºare (carboximetilcelulozã) din care se face hârtia!

Un espresso de la automat conþine 100 mg de cofeinã, jumãtate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseºte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau douã cafele de la automat într-o zi depãºesc rapid maximumul de cofeinã admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

De preferat ar fi sã cãutaþi maºinile care macinã boabele pe loc sau sã vã faceþi singuri cafeaua, la ibric, din boabe mãcinate.

aha ! moi, Florine, da' i buna la gust a naibii cafeaua aia ....chiar mai buna decit asta de mi-o macin eu acasa si scrie pe punga mocca sau arabica 100% !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 15:37

De la: Fl_Orion999, la data 2015-10-28 14:15:52Dragi romani, daca aveti probleme de orice fel (gospodaresti, de administrare a firmei, datorii, in familie, etc) nu ezitati sa apelati la presedintele tarii!!! El le rezolva pe toate!!! De aceea l-ati votat, sa va rezolve problemele personale!!!

Ce ne poti spune despre noi, astia ce nu l-am votat ?

Vrei sa iti spun io?

Ei bine, iti spun: Fiecare om este creatia lui Dumnezeu. Niciun om nu substituie un alt om!

Aceasta implica personalizarea oricarei probleme indiferent de natura sa. Personalizare nu e sinonim cu nationalizare!

O zi fainasi tie, Orion!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 15:39

Fratilor, m-ati convins! Credeti ca voi reusi sa cultiv arborele de cafea in curte ?

Sau mai bine ne lasam de cafea? Ne ramane totusi cafeneaua drept loc de poveste, n'asha ?

Va imbratisez cu drag! Numa' bine!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2015, ora 16:26

De la: Musetel, la data 2015-10-28 15:37:16
De la: Fl_Orion999, la data 2015-10-28 14:15:52Dragi romani, daca aveti probleme de orice fel (gospodaresti, de administrare a firmei, datorii, in familie, etc) nu ezitati sa apelati la presedintele tarii!!! El le rezolva pe toate!!! De aceea l-ati votat, sa va rezolve problemele personale!!!

Ce ne poti spune despre noi, astia ce nu l-am votat ?

Vrei sa iti spun io?

Ei bine, iti spun: Fiecare om este creatia lui Dumnezeu. Niciun om nu substituie un alt om!

Aceasta implica personalizarea oricarei probleme indiferent de natura sa. Personalizare nu e sinonim cu nationalizare!

O zi fainasi tie, Orion!

n-am inteles ce-ai vrut sa spui cu personalizarea si nationalizarea, sa mor io !

nu l-ai votat ca nu te-ai dus sau ca nu l-ai vrut ?

Pagini: << 2424 2425 2426 2427 2428 2429 2430 2431 2432 2433 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: