Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 17:08
eei, nu cred ca de maninci o data o portie de fasole batuta , cu sau fara chiftele, cirnaciori sau simpla ....cu castraveti acri, gogosari sau o salata de varza bine frecata cu un pic de sare si stoarsa ca sa-i iasa acel ceva ce produce unora disconfort, e moarte curata ! nu e si, dupa ultimile stiri , ca mereu se schimba ceva, e bine sa Nu stoarcem varza si sa-i lasam sucul care, zice- se ca functioneaza ca un pansament gastric, iar varza este o leguma minune si are atit de multe utilizari ! ....dar, dupa cite ai spus ca aia nu maninci, ailalta iti face rau, CE maninci pina la urma ? Numai spuneti... ca imi faceti pofta. Aste mancaruri ptr mine demult apuse... Mai mananc cate un pui de mic, dar de pofta. Daca exagerez si eu ma apuca ficatul sau fierea. Chiftelutele, varza si vinetele si tocatura, snitelele....cartofii prajiti, oule, maioneza, nici chiar piftia mai codimentata cu usturoi...Nici eu numai stiu, ce imi face bine sau rau. In special prajeala de orice fel. O sarmaluta, un dovlecel umplut sau un ardei umplut, mai merge. Dar odata.! De asemenea fara mazare si fasole... Supe , bors slab, de zarzavat, dres putin...cartofi fierti...bramza...salata rosii, fructe...Regim ce mai ! Basca bauturile! fara vin , bere...ca de celelalte ce sa mai zic? Ce vreti pacatele tineretii...!Sau cum spunea doctorul de ochi. > Stofa proasta! >
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 17:38
De la: Marin56, la data 2014-06-13 17:08:58 don Marin , daca va fac rau chiftelele prajite, faceti-le fierte....ca perisoarele , de ex . si se pot face cu smintina, marinate , cu marar din belsug si , cartofii : se curata, se taie-n 4-8 ,se ung cu ulei, sare, piper si boia si se dau la cuptor pe o Foaie de Copt ....sunt la fel de gustosi ca si cei prajiti , dar fara sa stea in atita ulei ....sau, fierti in coaja, curatati si doar trecuti prin ceaunul cu grasime, cit sa prinda o idee de culoare aurie .....varza : e extraordinar de buna fiarta, scursa si facut un sos cu iaurt si marar verde ....fasolea verde, la fel ! ...dar, fiecare si le stie pe ale lui si, daca e musai si musai, REGIM si gata ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 17:40
ei, da, buna ploaie : geamurile sunt iar spalate luna si balconul, la fel , iar teii astia infloriti exulta !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 17:48
Mersi pentru sfat! da fierte! Eu am renuțat la tigaia tradiționalã, din aluminiu, și am trecut la cea cocker sau cum îi mai zice. Și alte tigãi de la shop! fasolea verde , da ! e bunã, Cea uscatã nu !
Chiar mã și întreb: ”Oare de ce toate mi se întâmplã mie”? De ce s-a îmbolnãvit ficatul sau fierea mea ? Au devenit puturoase. Cã eu la viața mea nu îmi amintesc sã fi bãut, de sã cad prin șanțuri sau pe sub mese. În localuri sau cârciumi nu intram, excepție când eram mic, când îi mai fãceam ”piața” tatei pentru o dușcã. Tata avea însã antrenament. Eu nu ! Dupã moartea mamei a încercat și el sã mã mai scoatã la câte o terasã, pe la ” Dâmbovița” Era pe undeva pe strada Brãilei. Prin zona ”Potcoava de Aur”, de azi. Sau ” Mazepa” Mi-a dat atunci, vernut cu sifon. Dupã douã pahare m-a dus tata acasã. El era traz. Pentru el asta era un mizilic. Nici pânã în armatã nu am bãut. În armatã , dupã am fost repartizat la ”pompe” mai ”aveau grijã civilii” de mine, la câte ”una micã”, care se lãsa ”mare”. Sau mai profitam și eu de mesele festive, care erau stropite si cu câte o ”tarie” Aaaa! Uitai de ”banchet” Și acolo mai bãui, dar nu mult. Un kil de vin trei inși, si ãla stropit. Iar ceilalți doi, erau douã dame...Chiar si nea Fãnicã când vedea cã dupã douã pahare, mã lua somnul, îmi zicea: ” Poi tu mã Gringo, așa mã dezmerda el, tu n-ai antrenament!” Și m-a antrenat, în limita stomacului meu, care veghea. Dupã armatã, beam rar la câte o nuntã, sau altã petrecere din familie. Dar niciodatã sã vin pe trei cãrãri. Și atunci mã întreb iar; De unde toate astea? Poate o fi de vinã și lipsa antrenamentului. Mai știi? Corpul neînvãțat. Unii beau de nu stiu ce e cu ei, sau pe ce stradã i-a prins, și nu au nimic, iar alții dintr-un pahar gata! A doua zi îl ia cu salvarea, ca pe mine acu trei ani. La analizele de rutinã, doctorul îmi zice: ” tataie , matale ai bãut tare la viața ta!” mai lasã bãutura!” Ei poftim ! Eu și beutura! Și asta dupã ce era sã mã otrãvesc cu berea dintr-o sticlã ce fusese substanțe toxice, acid sau alte baze... Și înclin sã cred cã alimentația mi-a fãcut rãu , nu bãutura ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 17:50
De la: gabigabi2, la data 2014-06-13 16:47:18se aude de undeva de foarte sus Bum-bum-Bum.... mai vine o ploaie d'aia de era sa ma ascund si eu sub masa sau, doar ne face un dus ? Ce ploaie! A dat o grindina in Berceni!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 18:15
Aaa! Uitai de sãracul socru-miu! Episoadele cu el.Tocmai de el sã uit, care a avut grijã de mine și la propriu și la figurat. A avut grijã de mine , mai ceva ca un tatã! A încercat și el în opinia lui, sã-mi desâvârșeascã antrenamentul în privința bãuturii. De la logodnã, nuntã și apoi botez, el a fost de neînlocuit, în predarea artei bãutului. Când mã mai prindea liber sau în câte un concediu, mã chema la ei. Poi se putea sã lipsesc de la antrenament? De multe ori ca sã scap spuneam cã anul ãsat canci concediu. Nu prea mã credea, dar nici eu nu eram sigur cã l-am convins. Asa cã mai în silã , mai de voie sau de nevoie, mã conformam. El ”comnda” câte douî cãni de 2 litri, soacrã-mii, când o trimitea la beci, iar eu trebuia sã țin piept urgiei. Eu de abia terminam primul pahar , când el începea a doua canã. Cã dupã ce se termina, se ruga iar de ”chelnerițã”. iar daca aceasta refuza comanda, se ducea el cu m putea , sau cum mai putea, si nu se lãsa pânâ apãrea cu o nouã canã plinã. Vorba vine plinã! Cã fãcea dârã de la beci pân-n- casã. Si petrecerea începea iar. Când în sfârțit reușeam și eu cu chiu cu vai sã-mi termin paharul, socru-miu da gata și cana mare. Și bine-n țeles cã începea scandalul, iar eu mã retrãgeam. Ei dar dacã nu mai veneam eu la ei, venea muntele la Mahomed. Mã trezeam cu el pe la poartã. Și iar o luam de la început. Cã avea grijã , sã nu vinã la mine cu mâinele goale. Poi cum sã ne uscãm de sete. Cã cu ce aveam eu prin cãmarã sau frigider, sigur se usca de sete. Odatã s-a supãrat și ne-a scos în oraș la terase. Numai ca sã fiu prezent la antrenamente. Și acu ? Pe cine sã mai dau vina? Acum sã nu-mi spuneți și voi ca doctorul, cã am fost mare bețiv la vremea mea! Cã nu vã cred. dacã aș avea posibilitatea sã am mașina timpului, aș folosi-o mai mult ca sã o i-au de la început , sã vãd; dacã nu aș fi fãcut deloc antrenament, tot așa aș fi ajuns cu o mulțime de boli? Presupun cã nu aș fi schimbat prea mult viitorul!
Cineva mi-a spus; ” Cã bãutura e bunã , dar sã te ți-i de ea! iar soacrã-mea spunea: ” Cã tu sã conduci bãutura , nu ea pe tine.”! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 18:16
La noi e ca la ecuator! Dimineațã frige soarele, iar la prânz plouã gospodãrește. Dar si cerul a fost si este variabil.
|
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 18:43
De la: Black_Friday_, la data 2014-06-13 17:50:10De la: gabigabi2, la data 2014-06-13 16:47:18se aude de undeva de foarte sus Bum-bum-Bum.... mai vine o ploaie d'aia de era sa ma ascund si eu sub masa sau, doar ne face un dus ? zauuu ? nu, prin Militari , nu , dar era atit de deasa ca nu se mai vedea blocul de peste drum si, parca scotea fum, asa-i de incins e asfaltul, blocul...nu stiu ce sa zic ! oricum , dupa ce s-a potolit - ca n-a durat prea mult, am scos si eu capul pe balcon si ce vazui ? unu' a iesit de la magazinul de la parter cu ceva pachete-n brate, printre care si un pahar maricel cu iaurt, smintina, ceva ...n-are unde sa le puna ca sa -si deschida masina si -si pune paharul pe capota te-ai prins ce-a urmat, da ? exact ca-n filmele cu aiuriti : uita de iaurtul ala , pleaca , paharu' zboara , se sparge si se rostogoleste improscind totul in jurul lui si ala, habar n-a avut de vitejia facuta
|
|
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 19:11
De la: gabigabi2, la data 2014-06-13 18:43:51De la: Black_Friday_, la data 2014-06-13 17:50:10De la: gabigabi2, la data 2014-06-13 16:47:18se aude de undeva de foarte sus Bum-bum-Bum.... mai vine o ploaie d'aia de era sa ma ascund si eu sub masa sau, doar ne face un dus ? M-am mirat cand ai zis ca la tine sunt florile arse de soare, pentru ca la mine, a facut nea Piedone stropitori automate pe toate spatiile verzi dintre blocuri si uda astea si dupa ce ploua, de balteste apa prin iarba. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 20:47
De la: Marin56, la data 2014-06-13 18:15:08 Nu e bun alcoolul, nea Marin, perturba simturile, trairile, imbolnaveste corpul, ia vieti, ucide fara ezitare! Io pe bune l-as interzice. In unele tari este interzisa vanzarea in magazine. Tari musulmane. Intr-una din ele am avut ocazia sa petrec o luna. E drept ca in cluburi si restaurante se servea. De i-ati fi vazut cum goleau sticlele de Jack Daniel's si le intorceau cu fundul in sus, semn ca e goala si mai cereau una! Si mai e drept ca noi, europeenii, nemusulmani, aveam dreptul sa achizitionam o data pe luna, pe baza de cartele. Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 21:00
@Doamna Gabi....ce man'c io?
Dimineata o cafea neagra cu lapte si/sau un pic de frisca. La pranz carne cu legume sau salate de cruditati. Fara varza, te-ai prins, fara ceapa, ba mai bag cate o ceapa verde din gradina. Seara supe limpezi, fara ingroseala tipic ardeleneasca cu smantanica si faina, aici le mai ingros si cu maïzena/tapioca, amidon de porumb, pentru ai mei. Dar piticul e mofturos ca ma-sa! Are cu cine semana, asa-i? In rest mananc fructe crude. Urasc compoturile. Mai bag cate un iaurt sau ceva lactat(branza, desert fara amidon modificat!!! da, da, da, astia baga amidon modificat pana si in lactate, atentie ce papati, inainte cititi etichetele, inclusiv smantana poate avea amidon!!!). Dar cum branza cere pita, o cam ocolesc. Carnea nu lipseste, doar sunt un zero negativ, ce mai? Carnea e baza!!!! Ador ciocolata, dar am grija, o prefer pe cea neagra 70% kko.... Mai trisez cu cate o bucatica de tortulet la ocazii, la o cafea neagra si maine sigur trisez cu mancarea, ca mergem in excursie si ai vazut tu snitele fara faina sau sandwich-uri fara paine? Tot vorbind de haleala, ma'c sa fac pulpele pané pe maine. Nea Marin mi-a soptit reteta, dupa ce uitai sa cer toate detaliile de la mama.... Si ce ca am stat o juma' de ora la telefon cu ea, doar o femeie ma poate intelege! Oki doki, io va urez week-end fain si numai bine si curat! Mai am soare , de vreti, acush il dirijez catre voi! Sa fiti iubiti! Sa fiu sigura ca beti cafea dimineata, rasnesc niste carte noire si o pun sub capac, musai in borcan de sticla, e o alta fixa de gospodina, mi-ti intelege voi! No gata! Pe cai!
Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 08:16
asaaaaa, cu mincarea am lamurit-o ,deci... biiine !
iete ce dimineata splendida ! sa va fie bine care pe unde sunteti !ahhhh, da' ce cafea buna a lasat Musetica asta merge, musai cu fo ? hai , 3 ca sa se umple bine plaminii despre alcool, him.... da' parca s-a mai pus intrebarea daca vinul e alcool sau nu si stiu ca tie-ti place !? dar, ca-n toate cele , MASURA e de baza si , cum se spune ? un pahar de vin e o doctorie, o sticla e otrava ! dar mai stiu ca , bind cu masura necesara, alcoolul DESCHIDE cai de comunicare cu Astralul de unde soseste Inspiratia si de aici apetenta actorilor, poetilor, pictorilor si scriitorilor ptr. el !Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 08:40
Buna dimineataaaa....ce buna dispozitie ai adus Gabita!
Am vrut sa intru aseara, dar m-a doborat vijelia, am iesit din metrou direct in grindina, am ajuns acasa ciuciulete cu bucati de gheata-n plete ...pana am intrat in normal m-a furat somnul. Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 14:52
De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 08:40:52Buna dimineataaaa....ce buna dispozitie ai adus Gabita! si pe aici ....pfiii, vorbesc de parca am fi in alt oras desi, intre mine si tine nu sunt decit vreo 20 -24 km si pe distanta asta se pot intimpla diverse si foarte diferite .... deci, zisei ca si pe aici a dat-o tare, dar nici chiar asa si mai adineaori iar se auzea pe undeva, in inaltul cerului , caleasca lui sfint Ilie hodorogind ....car' va sa zica nici p'acolo nu-i drumul ca-n palma !
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:04
Cica mai vine o vijelie, bine ca am ajuns acasa.
Mai sunt capsune in piata? ai fost zilele acestea? Tare mi-as face si eu macar doua borcane de gem. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:09
De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:04:45Cica mai vine o vijelie, bine ca am ajuns acasa. AM SENZATIA CA PLOILE ASTEA VOR INSUMA CITEVA SUTE DE LITRI*M2 MA DUC LA GRADINA SA VAD CIT A PLOUAT IERI. CEA DE ACUM CITEVA ZILE, VREO 50L/M2 Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:10
De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:04:45Cica mai vine o vijelie, bine ca am ajuns acasa. CAPSUNE SINT LA MINE IN GRADINA. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:13
De la: nastasemihail, la data 2014-06-14 15:10:27Norocosule! sa te invat sa faci gem?De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:04:45Cica mai vine o vijelie, bine ca am ajuns acasa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:14
De la: nastasemihail, la data 2014-06-14 15:09:54De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:04:45Cica mai vine o vijelie, bine ca am ajuns acasa. ? cum stii, ti-ai facut vreo unitate de masura? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:34
Am o cafea neagra mica,
Pentru dragul de Giovica Mihai da o capsunica, Gabi ceva mancarica! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:40
De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:34:25Am o cafea neagra mica, nu mai stiu despre capsune ....dar, mi-ai facut pofta de-o cafeluta si aduc niste limbute de ciocolata gasite pe la Kaufland...immmm si sunt bune-bune ! aaaa, dupa hodorogeala despre care tocmai ce spusei, am crezut ca iar se rupe cerul si da cu srapnele si, pic.......pic........pic.........n-a trecut nici de frunzisul teilor !
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:52
ai zis ceva de mincarica numa' ca sa rimeze cu Giovica sau vrei o idee de ce sa mai faci de mincare ?eu am facut si supa de pui cu galusti si o ulcica mica de ciorba, cu leustean ....are acum un parfum, de mori ce gust bun da la ciorba....si, pieptul l-am facut cu smintina si carnitura de cartofi natur ! placinta cu brinza.... am primit o reteta noua de coca , dar nu stiu de ce n-a iesit prea grozava....sa fi fost drojdia de bere de vina, ca o aveam de ceva vreme-n frigider ? e posibil !
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 15:59
La mine în piațã mai sunt cãpșune. Dar tot scumpe- 65R. În schimb a invadat cireșele. Eu am fãcut pentru prima datã dulceațã de cãpșuni, când eram la Babadag la Pompe. Tarlaua era în vale la 1Km de mine. Știu cã din douã kile de cãpșuni, mi-a ieșit un borcan si ceva de 800g. E ușor de fãcut. Le pui de cu searã, într-un castron de inox, dar nu neapãrat, cu zahãr și dimineața la foc.
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 16:01
De la: gabigabi2, la data 2014-06-14 15:52:27 Mi-ai luat mîncarea din gurã, cum se zice. Și eu tot asa ceva am facut. mai putin cu leusteanu. Iar cartofii fãrã smântânã. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 16:06
De la: Marin56, la data 2014-06-14 16:01:02De la: gabigabi2, la data 2014-06-14 15:52:27 poi, don Marine, ce fel de pui cu smintina e ala, daca n-are smintina ?...aaa, n-ai pus leustean la ciorba ? nu-i bai , ca merge si cu patrunjel si cu frunze de tzelina si merge si cu un amestec de marar si patrunjel, desi intrebarea aia cu : " ce te bagi ca mararu' n vorba" ? e valabila, dar nu chiar intotdeauna !Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 16:09
De la: gabigabi2, la data 2014-06-14 15:52:27 Vreau idee sa vad ce mai mananca lumea, ca eu oricum tot la peste ma opresc Apropo de coca, duminica trecuta am zis sa fac niste turtite fiindca nu voiam sa ies sa cumpar paine, si au iesit asa de gustoase ca m-am jurat sa nu mai fac. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 16:10
De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:14:25De la: nastasemihail, la data 2014-06-14 15:09:54De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:04:45Cica mai vine o vijelie, bine ca am ajuns acasa. Am o multimede recipiente pe acolo, si se vede cit a plouat. Nu aia e baza la apa. Am vreo 2 tone de apa. Nu am sursa de apa, si oricum aia de la retea are clor. Ma bate gindul sa cumpar recipiente mari de stocat apa, dar nu e clar ce fac astia cu terenul. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 16:10
De la: Marin56, la data 2014-06-14 15:59:13La mine în piațã mai sunt cãpșune. Dar tot scumpe- 65R. În schimb a invadat cireșele. Eu am fãcut pentru prima datã dulceațã de cãpșuni, când eram la Babadag la Pompe. Tarlaua era în vale la 1Km de mine. Știu cã din douã kile de cãpșuni, mi-a ieșit un borcan si ceva de 800g. E ușor de fãcut. Le pui de cu searã, într-un castron de inox, dar nu neapãrat, cu zahãr și dimineața la foc. Asa e, se face foarte usor, partea cea mai grea este spalatul. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 16:11
De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:13:20De la: nastasemihail, la data 2014-06-14 15:10:27Norocosule! sa te invat sa faci gem?De la: _Ingrid, la data 2014-06-14 15:04:45Cica mai vine o vijelie, bine ca am ajuns acasa. Nici o sansa, le manic inainte de a junge acasa. Sint putine. De la anul poate din ce in ce mai multe. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2014, ora 16:12
De la: gabigabi2, la data 2014-06-14 16:06:14De la: Marin56, la data 2014-06-14 16:01:02De la: gabigabi2, la data 2014-06-14 15:52:27 Ok! Am înțeles! Am luat la cunoștințã! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

da' sa vina, nene, ca tocmai ce coc niste vinete si abia ca se mai racoreste !
unu' a iesit de la magazinul de la parter cu ceva pachete-n brate, printre care si un pahar maricel cu iaurt, smintina, ceva ...n-are unde sa le puna ca sa -si deschida masina si -si pune paharul pe capota
te-ai prins ce-a urmat, da ?
exact ca-n filmele cu aiuriti : uita de iaurtul ala , pleaca , paharu' zboara , se sparge si se rostogoleste improscind totul in jurul lui si ala, habar n-a avut de vitejia facuta
Dimineata o cafea neagra cu lapte si/sau un pic de frisca. La pranz carne cu legume sau salate de cruditati. Fara varza, te-ai prins, fara ceapa, ba mai bag cate o ceapa verde din gradina. Seara supe limpezi, fara ingroseala tipic ardeleneasca cu smantanica si faina, aici le mai ingros si cu maïzena/tapioca, amidon de porumb, pentru ai mei. Dar piticul e mofturos ca ma-sa!
Are cu cine semana, asa-i?
si pe aici ....pfiii, vorbesc de parca am fi in alt oras desi, intre mine si tine nu sunt decit vreo 20 -24 km si pe distanta asta se pot intimpla diverse si foarte diferite .... deci, zisei ca si pe aici a dat-o tare, dar nici chiar asa si mai adineaori iar se auzea pe undeva, in inaltul cerului , caleasca lui sfint Ilie hodorogind ....car' va sa zica nici p'acolo nu-i drumul ca-n palma !
nu mai stiu despre capsune ....dar, mi-ai facut pofta de-o cafeluta si aduc niste limbute de ciocolata gasite pe la
placinta cu brinza....