Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:02
De la: hammerady1, la data 2013-12-24 12:00:21in mintea ta,,pentru ca nu intelegi sensul cum nici evrei nu l au inteles si il asteapta in continuare pe hristos,,,,cine e biserica ,,nooi,,nooi suntem mireasa mireluiDe la: 9am_750, la data 2013-12-24 11:57:45Cuvântul „mire”, care este utilizat de 16 ori în Noul Testament, se referã doar persoana lui Iisus. Acest titlu apare, în cea mai mare parte, în Evanghelii (de 15 ori), cu excepþia unei apariții în cartea Apocalipsei (18, 23). |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:05
În pasajul din Apocalipsã (18, 23), mireasa este Biserica, comunitatea celor rãscumpãrați. Pilda celor zece fecioare relateazã despre venirea Mirelui ºi despre prietenele miresei, care ies în întâmpinarea lui, dupã obiceiul iudaic, pentru a-l bineveni și a merge cu el la nuntã, dar nu se precizeazã unde este mireasa. Atât conexiunea, cât ºi termenii acestei parabole presupun cã ea este deja în casa Tatãlui, aºteptând acolo venirea Mirelui, în timp ce prietenele ei merg afarã sã-l întâlneascã, nu în speranþa de a deveni mirese ale lui, ci de a avea binecuvântarea de a merge cu El la nuntã.
Aceastã pildã, ca și pilda nunții fiului de împãrat, în care se vorbește de cei poftiți la nuntã, care au nevoie de o pregãtire pentru participarea la ospãț, sugereazã faptul cã intrarea la ospãțul nunții fiului este cele mai mare bine, iar excluderea de la acesta este cea mai mare durere. Așadar, dupã cum Apocalipsa mãrturisește despre visonul curat și luminos, care „sunt faptele cele drepte ale sfinþilor” (19, 8), cu care se înveșmânteazã mireasa Mielului, adicã Bisericã, pentru a-L întâmpina, așa și oaspeții poftiți la nuntã trebuie sã ia foarte în serios pregãtirea pentru nuntã, fie cã se numesc ei prieteni ai mirelui, slujitori ai mirelui, sau simpli nuntași, deoarece acela care va fi gãsit fãrã hainã potrivitã va fi aruncat „în întunericul cel mai din afarã, unde va fi plângerea și scrâșnirea dinților” (Matei 22, 13). Raporteaza abuz de limbaj |
|
KARP0V_ 1890 mesaje Membru din: 28/02/2013 |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:15
De la: 9am_750, la data 2013-12-24 11:57:45Cuvântul „mire”, care este utilizat de 16 ori în Noul Testament, se referã doar persoana lui Iisus. Acest titlu apare, în cea mai mare parte, în Evanghelii (de 15 ori), cu excepþia unei apariții în cartea Apocalipsei (18, 23). Ce este asa greu de inteles? Se observa clar din evanghelii ca isus nu agrea femeile. Nu avea nicio amanta si nici sotie. El agrea barbatii si de aceea si-a tras ca apostoli 12 barbati. Cred ca avea relatii cu ei si ca urmare e clar ca era homosexual. Si era mirele lor.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:16
"Avraam prin credinþã a locuit vremelnic în pãmântul fãgãduinþei, ca într-un pãmânt strãin, locuind în corturi cu Isaac ºi cu Iacov, cei dimpreunã moºtenitori ai aceleiaºi fãgãduinþe; cãci aºtepta cetatea cu temelii puternice al cãrei meºter ºi lucrãtor este Dumnezeu". Cetatea despre care vorbeºte Apostolul neamurilor este Biserica lui Dumnezeu, cãci ºi drepþii au aºteptat-o ºi se bucurã împreunã cu noi de venirea ei. Sfântul Pavel completeazã: "ªi toþi aceºtia, mãrturisiþi fiind prin credinþã, n-au primit fãgãduinþa pentru cã Dumnezeu rânduise pentru noi ceva mai bun, ca ei sã nu ia fãrã noi desãvârºirea"
|
Sol Invictus, Sãrbãtoarea Soarelui Festivitãþile din Imperiul Roman au marcat data de 25 decembrie ca cea în care se sãrbãtorea Soarele. Prima oarã când a fost sugeratã ideea cã sãrbãtoarea Crãciunului ar fi fost pusã pe 25 decembrie pentru a se sincroniza cu Sol Invictus a fost în secolul al XII-lea, de cãtre episcopul sirian Jacob Bar-Salibi. "Era un obicei pentru pãgâni sã sãrbãtoreascã pe 25 decembrie ziua Soarelui, unde aprindeau lumini ºi petreceau. Chiar ºi creºtinii luau parte la aceste sãrbãtori. Când ºefii Bisericii ºi-au dat seama cã enoriaºilor le place aceastã sãrbãtoare, au fãcut un consiliu ºi au decis sã sãrbãtoreascã naºterea lui Iisus la aceastã datã", scria Bar-Salibi.
QED Raporteaza abuz de limbaj |
|
De la: KARP0V_, la data 2013-12-24 12:15:25culcate ca si asa dormi pe tnDe la: 9am_750, la data 2013-12-24 11:57:45Cuvântul „mire”, care este utilizat de 16 ori în Noul Testament, se referã doar persoana lui Iisus. Acest titlu apare, în cea mai mare parte, în Evanghelii (de 15 ori), cu excepþia unei apariții în cartea Apocalipsei (18, 23).
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:18
Apostolul aratã cã aceºtia ar fi trebuit sã se bucure de fãgãduinþele lui Dumnezeu, sã vadã împlinit chipul legii celei vechi ºi sã vadã pe Mesia, dar pentru noi cei din urmã Dumnezeu a rânduit ca venirea Fiului lui Dumnezeu sã se facã în vremurile când drepþii Vechiului Testament erau de mult adormiþi, ca sã fim pãrtaºi desãvârºirii ºi harului împreunã cu ei. Mântuitorul va ferici pe cei care ascultã cuvintele Lui: "Dar fericiþi sunt ochii voºtri cã vãd ºi urechile voastre cã aud. Cãci adevãrat grãiesc vouã cã mulþi prooroci ºi drepþi au dorit sã vadã cele ce priviþi voi, ºi n-au vãzut, ºi sã audã cele ce auziþi voi, ºi n-au auzit". Sfântul Ioan Gurã de Aur spune referitor la aceste cuvinte: "Au dorit sã vadã, le spune Domnul, venirea Mea pe pãmânt, minunile acestea, glasul Meu ºi învãþãtura Mea! În aceste cuvinte Domnul nu pune pe apostolii sãi mai presus numai de neamul acesta al iudeilor, ci chiar mai presus de profeþi, de iudeii care au sãvârºit numai fapte bune; le spune cã sunt mai fericiþi decât profeþii. Pentru cã apostolii vãd nu numai cele ce iudeii n-au vãzut, ci chiar pe acelea pe care profeþii au dorit sã le vadã; aceia le-au vãzut numai prin credinþã, aceºtia însã, cu ochii trupului mult mai limpede. Aþi vãzut din nou cã Hristos uneºte Vechiul Testament cu Noul Testament, arãtând cã profeþii nu numai cã ºtiau cele ce aveau sã se petreacã în Noul Testament, ci ºi cã le doreau cu înfocare". Dar sã nu credem cã noi suntem mai presu de profeþi ºi drepþii Vechiului Testament pentru cã avem Bisericã ºi taine ºi Evanghelie ºi sãrbãtori pentru cã tot Sfântul Ioan Gurã de Aur elogiazã credinþa lui Avraam arãtând cã nimeni nu s-a asemãnat cu el nici în vechime, nici în vremurile Bisericii. "Aþi vãzut cãrunteþe viguroasã ºi bãtrâneþe înfloritoare? Aþi vãzut atlet viteaz luptând împotriva firii ºi a inimii? Aþi vãzut bãrbat la adânci bãtrâneþi mai tare ca diamantul? I-a slãbit tãria trupului, dar i s-a întãrit puterea credinþei. Aºa sunt faptele Bisericii. Slãbiciunea trupului nu vatãmã cu nimic tãria credinþei. Podoabã a Bisericii este cãrunteþea gârbovã unitã cu credinþa întraripatã. În Bisericã, când îmbãtrânesc cei care trãiesc în virtute, atunci sunt mai de folos. Nu se cautã tãria trupului, ci tãria credinþei. Aºa era ºi Avraam.
Slab la trup, dar tare în credinþã. Era bãtrân, dar la adânci bãtrâneþi lupta firea, ridicând mari trofee de biruinþã. Era bãtrân, dar mai tare ca fierul, mai puternic ca diamantul. Era cu pãrul alb, dar pãrul alb nu i-a fost piedicã. De aceea ºi Dumnezeu ºtiindu-i tãria, i se aratã ºi-i spune: "Ieºi din pãmântul tãu, din rudenia ta ºi din casa pãrintelui tãu…". A ascultat Avraam de cuvânt, deºi era acum bãtrân ºi slab la trup. Nu i-a spus "Unde sã plec eu, când sunt cu pãrul alb? Pentru o clipã s-a întristat, dar a plecat. Ca iubitor de locul naºterii sale, era neliniºtit la gândul plecãrii, dar ca un iubitor de Dumnezeu s-a plecat ºi a ascultat. Nu era neîncrezãtor, nici neliniºtit. Avea temei vrednic în credinþa glasului Celui care l-a chemat. Când firea nu mai putea, atunci harul dãruia. A primit rãsplatã mare pentru ascultarea sa, iar rãsplata fãrã sã o ºtie de mai înainte, cã dacã ar fi ºtiut-o, fapta sa nu ar fi avut nici un merit", spune Pãrintele Bisericii, Sfântul Ioan Gurã de Aur. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:20
De la: Black_Friday_, la data 2013-12-24 11:48:08De la: hammerady1, la data 2013-12-24 11:42:11De la: 9am_750, la data 2013-12-24 11:32:49De la: hammerady1, la data 2013-12-24 10:44:15De la: 9am_750, la data 2013-12-23 23:58:18De la: KARP0V_, la data 2013-12-23 23:11:20in mintea ta normal ca e secta a iudaismului daca ei nu au acceptat implinirea legii,,crestinismul nu i nici o secta ci e sfanta traditie de la adam si evaDe la: 9am_750, la data 2013-12-23 21:57:07De la: 9am121159, la data 2013-12-23 20:40:49 ..iar crestinii , cu mana intinsa la poarta iluziei vietii vesnice ! Sigur ca nu poti sa-ti dai arama pe fata taman in ziua de Craciun Poi asa-l pacalesti tu pe Dzeu ?
|
|
|
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:21
[Facerea 3:15] Duºmãnie voi pune între tine ºi între femeie, între sãmânþa ta ºi sãmânþa ei; aceasta îþi va zdrobi capul, iar tu îi vei înþepa cãlcâiul.
Implinirea [Galateni 4:4] Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu, a trimis pe Fiul Sãu, nãscut din femeie, nãscut sub Lege, … [Evrei 2:14] Deci, de vreme ce pruncii s-au fãcut pãrtaºi sângelui ºi trupului, în acelaºi fel ºi El S-a împãrtãºit de acestea, ca sã surpe prin moartea Sa pe cel ce are stãpânirea morþii, adicã pe diavolul, … [Evrei 2:15] ªi sã izbãveascã pe acei pe care frica morþii îi þinea în robie toatã viaþa. [Coloseni 1:13] El ne-a scos de sub puterea întunericului ºi ne-a strãmutat în împãrãþia Fiului iubirii Sale, … [Apocalipsa 20:10] ªi diavolul, care-i amãgise, a fost aruncat în iezerul de foc ºi de pucioasã, unde este ºi fiara ºi proorocul mincinos, ºi vor fi chinuiþi acolo, zi ºi noapte, în vecii vecilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:22
02. Urmasul lui Avraam: samanta in care toate neamurile vor fi binecuvantate
Profetia [Facerea 12:3] Binecuvânta-voi pe cei ce te vor binecuvânta, iar pe cei ce te vor blestema îi voi blestema; ºi se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pãmântului [Facerea 22:18] ªi se vor binecuvânta prin neamul tãu toate popoarele pãmântului, pentru cã ai ascultat glasul Meu. [Facerea 26:4] Voi înmulþi pe urmaºii tãi ca stelele cerului ºi voi da urmaºilor tãi toate þinuturile acestea; ºi se vor binecuvânta întru urmaºii tãi toate popoarele pãmântului, … Implinirea [Matei 1:1] Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. [Evrei 2:16] Cãci, într-adevãr, nu a luat firea îngerilor, ci sãmânþa lui Avraam a luat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:23
Urmasul lui Isaac
Profetia [Facerea 17:19] Iar Dumnezeu a rãspuns lui Avraam: “Adevãrat, însãºi Sarra, femeia ta, îþi va naºte un fiu ºi-i vei pune numele Isaac ºi Eu voi încheia cu el legãmântul Meu, legãmânt veºnic: sã-i fiu Dumnezeu lui ºi urmaºilor lui … . Implinirea [Luca 3:34] Fiul lui Iacov, fiul lui Isaac, fiul lui Avraam, fiul lui Tara, fiul lui Nahor, … Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:23
Urmasul lui Iacov
Profetia [Numerii 24:17] Îl vãd, dar acum încã nu este; îl privesc, dar nu de aproape; o stea rãsare din Iacov; un toiag se ridicã din Israel ºi va lovi pe cãpeteniile Moabului ºi pe toþi fiii lui Set îi va zdrobi. [Numerii 24:19] Din Iacov se va scula Cel ce va stãpâni cu putere ºi va pierde pe cei ce vor rãmâne în cetate. Implinirea [Matei 1:2] Avraam a nãscut pe Isaac; Isaac a nãscut pe Iacov; Iacov a nãscut pe Iuda ºi pe fraþii lui; … Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:24
Vine din tribul lui Iuda
Profetia [Facerea 49:10] Nu va lipsi sceptru din Iuda, nici toiag de cârmuitor din coapsele sale, pânã ce va veni împãciuitorul, Cãruia se vor supune popoarele. Implinirea [Luca 3:33] Fiul Aminadav, fiul lui Admin, fiul lui Arni, fiul lui Esrom, fiul lui Fares, fiul lui Iuda. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:24
Urmas pe tronul lui David
Profetia [Isaia 9:6] ªi mare va fi stãpânirea Lui ºi pacea Lui nu va avea hotar. Va împãrãþi pe tronul ºi peste împãrãþia lui David, ca s-o întãreascã ºi s-o întemeieze prin judecatã ºi prin dreptate, de acum ºi pânã-n veac. Râvna Domnului Savaot va face aceasta. Implinirea [Luca 1:32] Acesta va fi mare ºi Fiul Celui Preaînalt se va chema ºi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, pãrintele Sãu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:25
Uns si Vesnic
Profetia [Daniel 9:25] Sã ºtii ºi sã înþelegi cã de la ieºirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului ºi pânã la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt ºapte sãptãmâni ºi ºaizeci ºi douã de sãptãmâni; ºi din nou vor fi zidite pieþele ºi zidul din afarã, în vremuri de strâmtorare. [Psalmi 44:9] Iubit-ai dreptatea ºi ai urât fãrãdelegea; pentru aceasta Te-a uns pe Tine, Dumnezeul Tãu, cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe pãrtaºii Tãi. [Psalmi 44:10] Smirna ºi aloea îmbãlsãmeazã veºmintele Tale; [Psalmi 101:25] Nu mã lua la jumãtatea zilelor mele, cã anii Tãi, Doamne, sunt din neam în neam. [Psalmi 101:27] Acelea vor pieri, iar Tu vei rãmâne ºi toþi ca o hainã se vor învechi ºi ca un veºmânt îi vei schimba ºi se vor schimba. [Psalmi 101:28] Dar Tu acelaºi eºti ºi anii Tãi nu se vor împuþina. Implinirea [Luca 1:33] ªi va împãrãþi peste casa lui Iacov în veci ºi împãrãþia Lui nu va avea sfârºit. [Evrei 1:9] Iubit-ai dreptatea ºi ai urât fãrãdelegea; pentru aceea Te-a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul Tãu cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe pãrtaºii Tãi. [Evrei 1:12] ªi ca un pe un veºmânt le vei strânge ºi ca o hainã vor fi schimbate. Dar Tu acelaºi eºti ºi anii Tãi nu se vor sfârºi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:25
Nascut in Betleem
Profetia [Miheia 5:1] ªi tu, Betleeme Efrata, deºi eºti mic între miile lui Iuda, din tine va ieºi Stãpânitor peste Israel, iar obârºia Lui este dintru început, din zilele veºniciei. Implinirea [Luca 2:4] ªi s-a suit ºi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numeºte Betleem, pentru cã el era din casa ºi din neamul lui David. [Luca 2:5] Ca sã se înscrie împreunã cu Maria, cea logoditã cu el, care era însãrcinatã. [Luca 2:7] ªi a nãscut pe Fiul sãu, Cel Unul-Nãscut ºi L-a înfãºat ºi L-a culcat în iesle, cãci nu mai era loc de gãzduire pentru ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:26
Vremea Nasterii Lui
Profetia [Daniel 9:25] Sã ºtii ºi sã înþelegi cã de la ieºirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului ºi pânã la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt ºapte sãptãmâni ºi ºaizeci ºi douã de sãptãmâni; ºi din nou vor fi zidite pieþele ºi zidul din afarã, în vremuri de strâmtorare. Implinirea [Luca 2:1] În zilele acelea a ieºit poruncã de la Cezarul August sã se înscrie toatã lumea. [Luca 2:2] Aceastã înscriere s-a fãcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:26
Nascut din Fecioara
Profetia [Isaia 7:14] Pentru aceasta Domnul meu vã va da un semn: Iatã, Fecioara va lua în pântece ºi va naºte fiu ºi vor chema numele lui Emanuel. Implinirea [Luca 1:26] Iar în a ºasea lunã a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cãrei nume era Nazaret, … [Luca 1:27] Cãtre o fecioarã logoditã cu un bãrbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. [Luca 1:30] ªi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, cãci ai aflat har la Dumnezeu. [Luca 1:31] ªi iatã vei lua în pântece ºi vei naºte fiu ºi vei chema numele lui Iisus. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:28
Uciderea pruncilor
Profetia [Ieremia 31:15] Aºa zice Domnul: “Glas se aude în Rama, bocet ºi plângere amarã. Rahila îºi plânge copiii ºi nu vrea sã se mângâie de copiii sãi, pentru cã nu mai sunt”. Implinirea [Matei 2:16] Iar când Irod a vãzut cã a fost amãgit de magi, s-a mâniat foarte ºi, trimiþând a ucis pe toþi pruncii care erau în Betleem ºi în toate hotarele lui, de doi ani ºi mai jos, dupã timpul pe care îl aflase de la magi. [Matei 2:17] Atunci s-a împlinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: [Matei 2:18] “Glas în Rama s-a auzit, plângere ºi tânguire multã; Rahela îºi plânge copiii ºi nu voieºte sã fie mângâiatã pentru cã nu sunt”. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fuga in Egipt
Profetia [Osea 11:1] Când Israel era tânãr, Eu îl izbeam, ºi din Egipt am chemat pe fiul Meu. Implinirea [Matei 2:13] Dupã plecarea magilor, iatã îngerul Domnului se aratã în vis lui Iosif, zicând: Scoalã-te, ia Pruncul ºi pe mama Lui ºi fugi în Egipt ºi stai acolo pânã ce-þi voi spune, fiindcã Irod are sã caute Pruncul ca sã-L ucidã. [Matei 2:14] ªi sculându-se, a luat, noaptea, Pruncul ºi pe mama Lui ºi a plecat în Egipt. [Matei 2:15] ªi au stat acolo pânã la moartea lui Irod, ca sã se împlineascã cuvântul spus de Domnul, prin proorocul: “Din Egipt am chemat pe Fiul Meu”. Raporteaza abuz de limbaj |
|
I s-a pregatit calea
Profetia [Isaia 40:3] Un glas strigã: “În pustiu gãtiþi calea Domnului, drepte faceþi în loc neumblat cãrãrile Dumnezeului nostru. [Isaia 40:4] Toatã valea sã se umple ºi tot muntele ºi dealul sã se plece; ºi sã fie cele strâmbe, drepte ºi cele colþuroase, cãi netede. [Isaia 40:5] ªi se va arãta slava Domnului ºi tot trupul o va vedea cãci gura Domnului a grãit”. Implinirea [Luca 3:3] ªi a venit el în toatã împrejurimea Iordanului, propovãduind botezul pocãinþei, spre iertarea pãcatelor. [Luca 3:4] Precum este scris în cartea cuvintelor lui Isaia proorocul: “Este glasul celui ce strigã în pustie: Gãtiþi calea Domnului, drepte faceþi cãrãrile Lui. [Luca 3:5] Orice vale se va umple ºi orice munte ºi orice deal se va pleca; cãile cele strâmbe se vor face drepte ºi cele colþuroase, drumuri netede. [Luca 3:6] ªi toatã fãptura va vedea mântuirea lui Dumnezeu”. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:29
Are un Inaintemergator
Profetia [Maleahi 3:1] “Iatã, Eu trimit pe îngerul Meu ºi va gãti calea înaintea feþei Mele ºi va veni îndatã în templul Sãu Domnul pe Care Îl cãutaþi ºi Îngerul legãmântului pe Care voi Îl doriþi. Iatã, vine!”, zice Domnul Savaot. Implinirea [Luca 7:24] Iar, dupã ce trimiºii lui Ioan au plecat, El a început sã vorbeascã mulþimilor despre Ioan: Ce aþi ieºit sã priviþi, în pustie? Oare trestie clãtinatã de vânt? [Luca 7:25] Dar ce aþi ieºit sã vedeþi? Oare om îmbrãcat în haine moi? Iatã, cei ce poartã haine scumpe ºi petrec în desfãtare sunt în casele regilor. [Luca 7:26] Dar ce-aþi ieºit sã vedeþi? Oare prooroc? Da! Zic vouã: ºi mai mult decât un prooroc. [Luca 7:27] Acesta este cel despre care s-a scris: “Iatã trimit înaintea feþei Tale pe îngerul Meu care va gãti calea Ta, înaintea Ta”. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:29
Precedat de Ilie
Profetia [Maleahi 3:23] Iatã cã Eu vã trimit pe Ilie proorocul, înainte de a veni ziua Domnului cea mare ºi înfricoºãtoare; … Implinirea [Matei 11:13] Toþi proorocii ºi Legea au proorocit pânã la Ioan. [Matei 11:14] ªi dacã voiþi sã înþelegeþi, el este Ilie, cel ce va sã vinã. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:31
Numit Fiul lui Dumnezeu
Profetia [Iasaia 9:5] Cãci Prunc s-a nãscut nouã, un Fiu s-a dat nouã, a Cãrui stãpânire e pe umãrul Lui ºi se cheamã numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al pãcii, Pãrinte al veacului ce va sã fie. [Psalmi 2:7] Domnul a zis cãtre Mine: “Fiul Meu eºti Tu, Eu astãzi Te-am nãscut! … Implinirea [Matei 3:17] ªi iatã glas din ceruri zicând: “Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit”. Raporteaza abuz de limbaj |
|
De la: 9am_750, la data 2013-12-24 12:26:37Vremea Nasterii Lui Raporteaza abuz de limbaj |
|
Slujeste in Galileea
Profetia [Isaia 9:1] Poporul care locuia întru întuneric va vedea luminã mare ºi voi cei ce locuiaþi în latura umbrei morþii luminã va strãluci peste voi. [Isaia 9:2] Tu vei înmulþi poporul ºi vei spori bucuria lui. El se va veseli înaintea Ta, cum se bucurã oamenii în timpul seceriºului ºi se veselesc la împãrþirea prãzilor. Implinirea [Matei 4:12] ªi Iisus, auzind cã Ioan a fost întemniþat, a plecat în Galileea. [Matei 4:13] ªi pãrãsind Nazaretul, a venit de a locuit în Capernaum, lângã mare, în hotarele lui Zabulon ºi Neftali, … [Matei 4:14] Ca sã se împlineascã ce s-a zis prin Isaia proorocul care zice: [Matei 4:15] “Pãmântul lui Zabulon ºi pãmântul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor; [Matei 4:16] Poporul care stãtea în întuneric a vãzut luminã mare ºi celor ce ºedeau în latura ºi în umbra morþii luminã le-a rãsãrit“. 18. Ravna pentru Casa lui Dumnezeu Profetia [Psalmi 68:11] Cã râvna casei Tale m-a mâncat ºi ocãrile celor ce Te ocãrãsc pe Tine au cãzut asupra mea. Implinirea [Ioan 2:14] ªi a gãsit ºezând în templu pe cei ce vindeau boi ºi oi ºi porumbei ºi pe schimbãtorii de bani. [Ioan 2:15] ªi, fãcându-ªi un bici din ºtreanguri, i-a scos pe toþi afarã din templu, ºi oile ºi boii, ºi schimbãtorilor le-a vãrsat banii ºi le-a rãsturnat mesele. [Ioan 2:16] ªi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaþi acestea de aici. Nu faceþi casa Tatãlui Meu casã de negustorie. [Ioan 2:17] ªi ºi-au adus aminte ucenicii Lui cã este scris: “Râvna casei Tale mã mistuie”. 19. Vorbeste in pilde Profetia [Psalmi 77:2] Deschide-voi în pilde gura mea, spune-voi cele ce au fost dintru început, … [Isaia 6:9] ªi El a zis: “Du-te ºi spune poporului acestuia: Cu auzul veþi auzi ºi nu veþi înþelege ºi, uitându-vã, vã veþi uita, dar nu veþi vedea. [Isaia 6:10] Cã s-a învârtoºat inima poporului acestuia ºi cu urechile sale greu a auzit ºi ochii sãi i-a închis, ca nu cumva sã vadã cu ochii ºi cu urechile sã audã ºi cu inima sã înþeleagã ºi sã se întoarcã la Mine ºi sã-l vindec“. Implinirea [Matei 13:13] De aceea le vorbesc în pilde, cã, vãzând, nu vãd ºi, auzind, nu aud, nici nu înþeleg. [Matei 13:14] ªi se împlineºte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: “Cu urechile veþi auzi, dar nu veþi înþelege, ºi cu ochii vã veþi uita, dar nu veþi vedea“. [Matei 13:15] Cãci inima acestui popor s-a învârtoºat ºi cu urechile aude greu ºi ochii lui s-au închis, ca nu cumva sã vadã cu ochii ºi sã audã cu urechile ºi cu inima sã înþeleagã ºi sã se întoarcã, ºi Eu sã-i tãmãduiesc pe ei. [Matei 13:34] Toate acestea le-a vorbit Iisus mulþimilor în pilde, ºi fãrã pildã nu le grãia nimic, [Matei 13:35] Ca sã se împlineascã ce s-a spus prin proorocul care zice: “Deschide-voi în pilde gura Mea, spune-voi cele ascunse de la întemeierea lumii“. 20. Va tamadui inimile zdrobite Profetia [Isaia 61:1] Duhul Domnului este peste Mine, cã Domnul M-a uns sã binevestesc sãracilor, M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã propovãduiesc celor robiþi slobozire ºi celor prinºi în rãzboi libertate; [Isaia 61:2] Sã dau de ºtire un an de milostivire al Domnului ºi o zi de rãzbunare a Dumnezeului nostru; [Isaia 61:3] Sã mângâi pe cei întristaþi; celor ce jelesc Sionul, sã le pun pe cap cununã în loc de cenuºã, untdelemn de bucurie în loc de veºminte de doliu, slavã în loc de deznãdejde. Ei vor fi numiþi: stejari ai dreptãþii, sad al Domnului spre slãvirea Lui. Implinirea [Luca 4:18] “Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns sã binevestesc sãracilor; M-a trimis sã vindec pe cei zdrobiþi cu inima; sã propovãduiesc robilor dezrobirea ºi celor orbi vederea; sã slobozesc pe cei apãsaþi, [Luca 4:19] ªi sã vestesc anul plãcut Domnului”. [Luca 4:21] ªi El a început a zice cãtre ei: Astãzi s-a împlinit Scriptura aceasta în urechile voastre. 21. Respins de ai Sai (de evrei) Profetia [Isaia 53:3] Dispreþuit era ºi cel din urmã dintre oameni; om al durerilor ºi cunoscãtor al suferinþei, unul înaintea cãruia sã-þi acoperi faþa; dispreþuit ºi nebãgat în seamã. Implinirea [Ioan 1:11] Întru ale Sale a venit, dar ai Sãi nu L-au primit. [Luca 23:18] Dar ei, cu toþii, au strigat, zicând: Ia-L pe Acesta ºi elibereazã-ne pe Baraba, … 22. Va fi Profetul Profetia [Deuteronomul 18:15] Prooroc din mijlocul tãu ºi din fraþii tãi, ca ºi mine, îþi va ridica Domnul Dumnezeul tãu: pe Acela sã-L ascultaþi. [Deuteronomul 18:18] Eu le voi ridica Prooroc din mijlocul fraþilor lor, cum eºti tu, ºi voi pune cuvintele Mele în gura Lui ºi El le va grãi tot ce-I voi porunci Eu. Implinirea [Ioan 6:14] Iar oamenii vãzând minunea pe care a fãcut-o, ziceau: Acesta este într-adevãr Proorocul, Care va sã vinã în lume. [Ioan 7:40] Deci din mulþime, auzind cuvintele acestea, ziceau: Cu adevãrat, Acesta este Proorocul. [Luca 24:19] El le-a zis: Care? Iar ei I-au rãspuns: Cele despre Iisus Nazarineanul, Care era prooroc puternic în faptã ºi în cuvânt înaintea lui Dumnezeu ºi a întregului popor. [Fapte 3:20] Ca sã vinã de la faþa Domnului vremuri de uºurare ºi ca sã vã trimitã pe Cel mai dinainte vestit vouã, pe Iisus Hristos, [Fapte 3:21] Pe Care trebuie sã-L primeascã Cerul pânã la vremile stabilirii din nou a tuturor celor despre care a vorbit Dumnezeu prin gura sfinþilor Sãi prooroci din veac. 23. Preot dupa randuiala lui Melchisedec Profetia [Psalmi 109:4] Juratu-S-a Domnul ºi nu-I va pãrea rãu: “Tu eºti preot în veac, dupã rânduiala lui Melchisedec”. Implinirea [Evrei 5:5] Aºa ºi Hristos nu S-a preaslãvit pe Sine însuºi, ca sã Se facã arhiereu, ci Cel ce a grãit cãtre El: “Fiul Meu eºti Tu, Eu astãzi Te-am nãscut”. [Evrei 5:6] În alt loc se zice: “Tu eºti Preot în veac dupã rânduiala lui Melchisedec”. [Evrei 5:10] Iar de Dumnezeu a fost numit: Arhiereu dupã rânduiala lui Melchisedec. 24. Intrarea triumfala in Ierusalim Profetia [Zaharia 9:9] Bucurã-te foarte, fiica Sionului, veseleºte-te, fiica Ierusalimului, cãci iatã Împãratul tãu vine la tine drept ºi biruitor; smerit ºi cãlare pe asin, pe mânzul asinei. Implinirea [Marcu 11:7] ªi au adus mânzul la Iisus ºi ºi-au pus hainele pe el ºi Iisus a ºezut pe el. [Marcu 11:9] Iar cei ce mergeau înainte ºi cei ce veneau pe urmã strigau, zicând: Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului! [Marcu 11:11] ªi a intrat Iisus în Ierusalim ºi în templu ºi, privind toate în jur ºi vremea fiind spre searã, a ieºit spre Betania cu cei doisprezece. 25. Laudat de copii Profetia [Psalmi 8:2] Din gura pruncilor ºi a celor ce sug ai sãvârºit laudã, pentru vrãjmaºii Tãi, ca sã amuþeºti pe vrãjmaº ºi pe rãzbunãtor. Implinirea [Matei 21:15] ªi vãzând arhiereii ºi cãrturarii minunile pe care le fãcuse ºi pe copiii care strigau în templu ºi ziceau: Osana Fiului lui David, s-au mâniat, [Matei 15:16] ªi I-au zis: Auzi ce zic aceºtia? Iar Iisus le-a zis: Da. Au niciodatã n-aþi citit cã din gura copiilor ºi a celor ce sug Þi-ai pregãtit laudã? 26. Nu este crezut Profetia [Isaia 53:1] Cine va crede ceea ce noi am auzit ºi braþul Domnului cui se va descoperi? Implinirea [Ioan 12:37] ªi, deºi a fãcut atâtea minuni înaintea lor, ei tot nu credeau în El, … [Ioan 12:38] Ca sã se împlineascã cuvântul proorocului Isaia, pe care l-a zis: “Doamne, cine a crezut în ceea ce a auzit de la noi? ªi braþul Domnului cui s-a descoperit?“ 27. Tradat de un prieten Profetia [Psalmi 40:9] Chiar omul cu care eram în pace, în care am nãdãjduit, care a mâncat pâinea mea, a ridicat împotriva mea cãlcâiul. Implinirea [Marcu 14:10] Iar Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, s-a dus la arhierei ca sã li-L dea pe Iisus. [Marcu 14:20] Iar El le-a zis: Unul dintre cei doisprezece, care întinge cu Mine în blid. [Marcu 14:21] Cã Fiul Omului merge precum este scris despre El; dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul Omului. Bine era de omul acela dacã nu s-ar fi nãscut. 28. Vandut pe treizeci de arginti Profetia [Zaharia 11:12] ªi le-am zis: “Dacã socotiþi cu cale, daþi-Mi simbria, iar dacã nu, sã nu Mi-o plãtiþi. ªi Mi-au cântãrit simbria Mea treizeci de arginþi.” Implinirea [Matei 26:14] Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei, [Matei 26:15] A zis: Ce voiþi sã-mi daþi ºi eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginþi. 29. Acuzat de martori mincinosi Profetia [Psalmi 34:10] S-au sculat martori nedrepþi ºi de cele ce nu ºtiam m-au întrebat. Implinirea [Marcu 14:56] Cã mulþi mãrturiseau mincinos împotriva Lui, dar mãrturiile nu se potriveau. 30. Tacut in fata invinuirilor Profetia [Isaia 53: 7] Chinuit a fost, dar S-a supus ºi nu ºi-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus ºi ca o oaie fãrã de glas înaintea celor ce o tund, aºa nu ªi-a deschis gura Sa. Implinirea [Marcu 15:4] Iar Pilat L-a întrebat: Nu rãspunzi nimic? Iatã câte spun împotriva Ta. [Marcu 15:5] Dar Iisus nimic n-a mai rãspuns, încât Pilat se mira. 31. Scuipat si batut Profetia [Isaia 50:6] Spatele l-am dat spre bãtãi ºi obrajii mei spre pãlmuiri, ºi fata Mea nu am ferit-o de ruºinea scuipãrilor. Implinirea [Matei 26:67] ªi au scuipat în obrazul Lui, bãtându-L cu pumnii, iar unii Îi dãdeau palme, 32. Urat fara temei Profetia [Psalmi 34:11] Rãsplãtit-au mie rele pentru bune ºi au vlãguit sufletul meu. [Psalmi 34:18] Sã nu se bucure de. mine cei ce mã duºmãnesc pe nedrept, cei ce mã urãsc în zadar ºi fac semn cu ochii. Implinirea [Ioan 15:24] De nu aº fi fãcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a fãcut pãcat nu ar avea; dar acum M-au ºi vãzut ºi M-au urât ºi pe Mine ºi pe Tatãl Meu. [Ioan 15:25] Dar (aceasta), ca sã se împlineascã cuvântul cel scris în Legea lor: “M-au urât pe nedrept“. 33. Moare pentru mantuirea noastrã Profetia [Isaia 53:5] Dar El fusese strãpuns pentru pãcatele noastre ºi zdrobit pentru fãrãdelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastrã ºi prin rãnile Lui noi toþi ne-am vindecat. Implinirea [Romani 5:6] Cãci Hristos, încã fiind noi neputincioºi, la timpul hotãrât a murit pentru cei necredincioºi. [Romani 5:7] Cãci cu greu va muri cineva pentru un drept; dar pentru cel bun poate se hotãrãºte cineva sã moarã. [Romani 5:8] Dar Dumnezeu κi aratã dragostea Lui faþã de noi prin aceea cã, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încã pãcãtoºi. 34. Rastignit impreuna cu raufacatorii Profetia [Isaia 53:12] Pentru aceasta Îi voi da partea Sa printre cei mari ºi cu cei puternici va împãrþi prada, ca rãsplatã cã ªi-a dat sufletul Sãu spre moarte ºi cu cei fãcãtori de rele a fost numãrat. Cã El a purtat fãrãdelegile multora ºi pentru cei pãcãtoºi ªi-a dat viaþa. Implinirea [Marcu 15:27] ªi împreunã cu El au rãstignit doi tâlhari: unul de-a dreapta ºi altul de-a stânga Lui. [Marcu 15:28] ªi s-a împlinit Scriptura care zice: Cu cei fãrã de lege a fost socotit. 35. Strapunse mainile si picioarele Profetia [Zaharia 12:10] Atunci voi vãrsa peste casa lui David ºi peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire ºi de rugãciune, ºi îºi vor aþinti privirile înspre Mine, pe Care ei L-au strãpuns ºi vor face plângere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul nãscut ºi-L vor jeli ca pe cel întâi nãscut. [Psalmi 21:18] Strãpuns-au mâinile mele ºi picioarele mele. Implinirea [Ioan 20:20] ªi zicând acestea, le-a arãtat mâinile ºi coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, vãzând pe Domnul. [Ioan 20:25] Deci au zis lui ceilalþi ucenici: Am vãzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacã nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, ºi dacã nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, ºi dacã nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede. 36. Dispretuit, hulit si batjocorit Profetia [Psalmi 21:7] Toþi cei ce m-au vãzut m-au batjocorit, grãit-au cu buzele, clãtinat-au capul zicând: [Psalmi 21:8] “Nãdãjduit-a spre Domnul, izbãveascã-l pe el, mântuiascã-l pe el, cã-l voieºte pe el”. Implinirea [Luca 23:35] ªi sta poporul privind, iar cãpeteniile îºi bãteau joc de El, zicând: Pe alþii i-a mântuit; sã Se mântuiascã ºi pe Sine Însuºi, dacã El este Hristosul, alesul lui Dumnezeu. [Matei 27:39] Iar trecãtorii Îl huleau, clãtinându-ºi capetele, … 37. Este chinuit de sete Profetia [Psalmi 21:16] Uscatu-s-a ca un vas de lut tãria mea, ºi limba mea s-a lipit de cerul gurii mele ºi în þãrâna morþii m-ai coborât. Implinirea [Ioan 19:28] Dupã aceea, ºtiind Iisus cã toate s-au sãvârºit acum, ca sã se împlineascã Scriptura, a zis: Mi-e sete. 38. Ii este dat otet sa bea Profetia [Psalmi 68:25] ªi mi-au dat spre mâncarea mea fiere ºi în setea mea m-au adãpat cu oþet. Implinirea [Matei 27:34] I-au dat sã bea vin amestecat cu fiere; ºi, gustând, nu a voit sã bea. [Matei 27:48] ªi unul dintre ei, alergând îndatã ºi luând un burete, ºi umplându-l de oþet ºi punându-l într-o trestie, Îi da sã bea. 39. Ocarat Profetia [Psalmi 68:9] Cã pentru Tine am suferit ocarã, acoperit-a batjocura obrazul meu. Implinirea [Matei 27:44] În acelaºi chip Îl ocãrau ºi tâlharii cei împreunã-rãstigniþi cu El. [Romani 15:3] Cã ºi Hristos n-a cãutat plãcerea Sa, ci, precum este scris: “Ocãrile celor ce Te ocãrãsc pe Tine, au cãzut asupra Mea”. 40. Se roaga pentru dusmani Profetia [Psalmi 108:3] În loc sã mã iubeascã, mã cleveteau, iar eu mã rugam. Implinirea [Luca 23:34] Iar Iisus zicea: Pãrinte, iartã-le lor, cã nu ºtiu ce fac. … 41. S-au tras sorti pentru camasa Lui Profetia [Psalmi 21:20] Împãrþit-au hainele mele loruºi ºi pentru cãmaºa mea au aruncat sorþi. Implinirea [Marcu 15:24] ªi L-au rãstignit ºi au împãrþit între ei hainele Lui, aruncând sorþi pentru ele, care ce sã ia. [Ioan 19:23] Dupã ce au rãstignit pe Iisus, ostaºii au luat hainele Lui ºi le-au fãcut patru pãrþi, fiecãrui ostaº câte o parte, ºi cãmaºa. Dar cãmaºa era fãrã cusãturã, de sus þesutã în întregime. [Ioan 19:24] Deci au zis unii cãtre alþii: Sã n-o sfâºiem, ci sã aruncãm sorþii pentru ea, a cui sã fie; ca sã se împlineascã Scriptura care zice: “Împãrþit-au hainele Mele loruºi, ºi pentru cãmaºa Mea au aruncat sorþii“. Aºadar ostaºii acestea au fãcut. 42. Parasit de Dumnezeu Profetia [Psalmi 21:1] Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, ia aminte la mine, pentru ce m-ai pãrãsit? … Implinirea [Marcu 15:34] ªi la al nouãlea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se tãlmãceºte: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai pãrãsit? [Matei 27:46] Iar în ceasul al nouãlea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adicã: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai pãrãsit? 43. Nu va avea nici un os zdrobit Profetia [Psalmi 33:19] Domnul pãzeºte toate oasele lor, nici unul din ele nu se va zdrobi. Implinirea [Ioan 19:33] Dar venind la Iisus, dacã au vãzut cã deja murise, nu I-au zdrobit fluierele. [Ioan 19:36] Cãci s-au fãcut acestea, ca sã se împlineascã Scriptura: “Nu I se va zdrobi nici un os“. 44. Inmormantat laolalta cu cei bogati Profetia [Isaia 53:9] Mormântul Lui a fost pus lângã cei fãrã de lege ºi cu cei fãcãtori de rele, dupã moartea Lui, cu toate cã nu sãvârºise nici o nedreptate ºi nici înºelãciune nu fusese în gura Lui. Implinirea [Matei 27:57] Iar fãcându-se searã, a venit un om bogat din Arimateea, cu numele Iosif, care ºi el era un ucenic al lui Iisus. [Matei 27:58] Acesta, ducându-se la Pilat, a cerut trupul lui Iisus. Atunci Pilat a poruncit sã i se dea. [Matei 27:59] ªi Iosif, luând trupul, l-a înfãºurat în giulgiu curat de in, [Matei 27:60] ªi l-a pus în mormântul nou al sãu, pe care-l sãpase în stâncã, ºi, prãvãlind o piatrã mare la uºa mormântului, s-a dus. 45. Invie din morti Profetia [Psalmi 15:10] Cã nu vei lãsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tãu sã vadã stricãciunea. [Psalmi 48:14] Ca niºte oi în iad sunt puºi, moartea îi va paºte pe ei. [Psalmi 48:16] Dar Dumnezeu va izbãvi sufletul meu din mâna iadului, când mã va apuca. Implinirea [Marcu 16:6] Iar el le-a zis: Nu vã înspãimântaþi! Cãutaþi pe Iisus Nazarineanul, Cel rãstignit? A înviat! Nu este aici. Iatã locul unde L-au pus. [Marcu 16:7] Dar mergeþi ºi spuneþi ucenicilor Lui ºi lui Petru cã va merge în Galileea, mai înainte de voi; acolo îl veþi vedea, dupã cum v-a spus. [Fapte 2:31] Mai înainte vãzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: cã n-a fost lãsat în iad sufletul Lui ºi nici trupul Lui n-a vãzut putreziciunea. [Corinteni 15:4] ªi cã a fost îngropat ºi cã a înviat a treia zi, dupã Scripturi; 46. Se va inalta la dreapta lui Dumnezeu Profetia [Psalmi 109:1] Zis-a Domnul Domnului Meu: “ªezi de-a dreapta Mea, pânã ce voi pune pe vrãjmaºii Tãi aºternut picioarelor Tale”. Implinirea [Marcu 16:9] Deci Domnul Iisus, dupã ce a vorbit cu ei, S-a înãlþat la cer ºi a ºezut de-a dreapta lui Dumnezeu. [Marcu 14:62] Iar Iisus a zis: Eu sunt ºi veþi vedea pe Fiul Omului ºezând de-a dreapta Celui Atotputernic ºi venind pe norii cerului. [Coloseni 3:1] Aºadar, dacã aþi înviat împreunã cu Hristos, cãutaþi cele de sus, unde se aflã Hristos, ºezând de-a dreapta lui Dumnezeu; … [Efeseni 1:20] Pe aceasta, Dumnezeu a lucrat-o în Hristos, sculându-L din morþi ºi aºezându-L de-a dreapta Sa, în ceruri, … [Evrei 1:3] Care, fiind strãlucirea slavei ºi chipul fiinþei Lui ºi Care þine toate cu cuvântul puterii Sale, dupã ce a sãvârºit, prin El însuºi, curãþirea pãcatelor noastre, a ºezut de-a dreapta slavei, întru cele prea înalte, … [Evrei 8:1] Lucru de cãpetenie din cele spuse este cã avem astfel de Arhiereu care a ºezut de-a dreapta tronului slavei în ceruri, … [Evrei 10:12] Acesta dimpotrivã, aducând o singurã jertfã pentru pãcate, a ºezut în vecii vecilor, de-a dreapta lui Dumnezeu, … [Evrei 12:2] Cu ochii aþintiþi asupra lui Iisus, începãtorul ºi plinitorul credinþei, Care, pentru bucuria pusã înainte-I, a suferit crucea, n-a þinut seama de ocara ei ºi a ºezut de-a dreapta tronului lui Dumnezeu. [Fapte 7:55] Iar ªtefan, fiind plin de Duh Sfânt ºi privind la cer, a vãzut slava lui Dumnezeu ºi pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu. [Fapte 7:56] ªi a zis: Iatã, vãd cerurile deschise ºi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:43
De la: 9am_750, la data 2013-12-24 12:21:15 Sigur ca da , frica mortii te inrobeste intr-o religie care-ti promite ILUZII ! Tu nu vei fi liber niciodata , fricosule ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:46
De la: 9am_750, la data 2013-12-24 12:26:37Vremea Nasterii Lui Quirinius nu carmuia in Siria la acea data.....
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:48
De la: _2148_, la data 2013-12-24 12:43:38iar ai inteles din parti,,,frica mortii vesnice ,pacatul te tine in robie,,viata nu o ai de la tn,,nu te mai pacalii singura cu povestile din mintea taDe la: 9am_750, la data 2013-12-24 12:21:15 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:48
De la: 9am_750, la data 2013-12-24 12:26:56 Nascut din Fecioara Iosif era din neamul lui David, isus nu era din neamul lui David deoarece nu era fiul lui Iosif....era un bastard.....
|
|
|