back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tu cum vezi romania in 2010?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 >> Sari la pagina:

flxan

13 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:28

S.F.!!! Cu un Guvern de oameni onesti, capacitati la maximum pentru a adopta doar hotarari ideale. Cu un Presedinte inteligent si cooperant, deschis discutiilor impartiale cu tot spectrul politic..... Cu un parlament extraordinar, dispus sa adopte legislatia necesara, avand maximum de prezenta per sedinta si extraordinara capacitate de a solidariza pentru realizarea obiectivelor de interes national. Cu un popor dispus sa munceasca pe branci, fara pretentii de majorari salariale, constient ca doar asa tara va trece de criza economica si putem visa......

9am085204

1 mesaj
Oras: Drobeta Turnu Severin

Vad o Romanie care se trezeste dupa atata suferinta si incearca sa faca tot ce-i sta in putere pentru a salva - ce a mai ramas de salvat - pentru noi si pentru copii copiilor nostrii.

louis_alexandru

1 mesaj

Pentru mine nu s-a produs absolut nici o schimbare atita timp cit avem guvernul BOC 4 Ever si Presedintele Basescu 2. Singurul meu regret este ca mi-am varsat singele pentru aceasta tara la Revolutia din Decembrie '89(am primit doua gloante la Otopeni). Dar asa suntem noi romanii "speranta moare ultima" cred.... eu inca mai sper in ceva mai bun pentru noi si copii nostri....La multi ani 9AM !

9am146443

1 mesaj

Cum vad eu Romania in anul 2010? Sincer, as sari peste anul 2010 daca s-ar putea si as ajunge direct in anul 2011..... O vad intr-o ceata foarte deasa... cu multe greutati, scandaluri politice, economie - crestere 0, deci o vad foarte sumbra, cu foarte multi oameni fara locuri de munca, saracie mare. Va fi un an foarte greu din toate punctele de vedere! Nu-l vom uita foarte usor!

alys

1 mesaj

Exact la fel.

alina_schell

1 mesaj
Oras: Arad

Grea intrebare. Oare cum vad eu Romania in 2010?!!! Un lucru ii sigur....mai rau ca in 2009 nu va fi....Sunt sigura ca vom avea in 2010 o mica crestere din punct de vedere economic...Daca vom avea stabilitate politica vom avea si investitori straini dornici de a incepe o afacere in Romania....Asta cu conditia ca politicienii sa nu se mai certe ca orbii pentru ciolan...ca ne-am saturat sa ii vedem cum ei se cearta si noi murim de foame si suntem inglodati in datorii...Poate ca si romanii se vor gandi sa produca mai mult si sa importe mai putin...ca doar avem pamant ca sa producem (aici ma refer la agricultura)...mai ales ca U.E. ne sprijina cu bani pentru a putea sa ne incepem propriile afaceri....deci nu putem sa zicem ca nu avem bani ca sa demaram propria afacere....Cel mai sigur ii ca in 2010 piata imobiliara va fi intr-o continua cadere...deci, pentru castiguri sigure trebuie investit in agricultura...ca sa nu mai fim nevoiti sa importam carnea, legumele, fructele etc.(ex. rosii-Turcia)... Asta e parerea mea...dar ramane sa vedem cum se va prezenta Romania in 2010.

kanenaomy

1 mesaj

Cu romanul e... daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui! Asa ca,in timp ce romanii sunt hipnotizati de campania electorala, se trag sforile de catre grupurile financiare care se pregatesc sa cumpere activele majore ale tarii, in regim de solduri. Se intampla asta deoarece ca tara,noi nu mai producem nimic, pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam. Am avut un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca ne vom sapa singuri groapa. Mediul de afaceri privat, oamenii de afaceri, se lupta pentru supravietuire, si nu au lichiditati pentru a cumpara nimic. Au devenit preocupati de grija zilei de maine, si sub teama falimentului, si-au eliminat competitorii. Exact asta se intampla, ne eliminam din jocurile economice din propria noastra tara! Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar bancherii, blocheaza accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri. Avem o pasiune extrem de mare, sa ne consumam energiile fix in directiile care nu aduc avantaje, care ne ingroapa sansele la un viitor mai bun! Romania este, la statutul de tara total si , cel mai important, ireversibil dependenta , de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. In anii '90, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune. La 20 de ani, vom ajunge fix in aceeasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea noastra, si vom munci sa ne platim datoriile. Astfel incat, tinerii romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine. Credeti ca viziunea mea asupra Romaniei e putin cinica? Poate,dar cum naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor inca mai sper in revenirea economica a tarii si bunastarea romanilor.

nicoleta_turcea

1 mesaj

Desi optimismul ma caracterizeaza, anul 2010 va fi un an mai greu decat 2009. Instabilitatea de la sfarsitul anului 2009 va fi reflectata in special in jumatatea de inceput a anului 2010. Cu toate astea le vom trece pe toate mai impinsi de la spate de altii , mai pe fortele noastre........ Sa speram numai de bine

dorialexus

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Sper ca 2010 sa fie un an in care Romania sa faca mici pasi dar siguri spre o tara in care coruptia scade. Consider ca in momentu de fata e cea mai mare problema pe langa multe altele. Nu e normal sa nu poti face nimic fara sa dai bani. Sper sa se schimbe asta, si oamenii sa inteleaga ca exista si alte valori in afara de bani in viata asta.

david_laur

4 mesaje

Va fi o Romanie mai saraca financiar cu o populatie speriata si fara un ajutor real din partea statului , indatorata si fara scapare , fara un viitor sustenabil si realist , cu multe promisiuni desarte , cu un guvern de cirpaci , cu multe lupte politice si fara nici un rost pentru a distrage atentia populatiei de la problemele grave cu care ne confruntam , cu o televiziune axata in principal pe teme politice si nu pe cele economice , cu o agricultura de subzistenta , cu taxe si impozite mai mari , cu scumpiri in avalansa , cu un mediu de afaceri privat debusolat , cu un deficit intern in limitele date de guvern dar in realitate mai mare , cu locuri de munca mai putine si mai prost platite , cu o nervozitate crescuta a populatiei dar in acelasi timp si dezinteresata , cu miscari sociale de strada si greve , cu aceleasi afaceri dubioase si pline de minciuni ale guvernantilor , cu o justitie gen stat in stat aservita partial politicului , cu si mai multi generali cu lefuri grase , cu o securitate a statului aservita politic si nu in folosul cetateanului si al tarii , cu fraude de tot felul si la orice nivel , cu un aparat de stat subred si incapabil de a rezolva problemele cetatenilor si a tarii , cu un nivel ridicat al euro in raport cu moneda nationala , cu un risc investitional foarte ridicat , cu o inflatie care va creste in realitate dar care va fi tinuta in friu scriptic , cu un FMI care va incepe sa impuna conditii pe care o sa le respectam neconditionat , cu un derapaj economic in crestere , cu si mai multe firme in stare de insolventa , cu un buget sugrumat . In general cu multe nemultumiri la toate nivelurile si pe toate planurile dar cu o frintura de optimism , tipic romaneasca , care va duce viata si traiul zilnic al omului de rind intr-o bucla a timpului in care ne vom invirti prost si fara prea mult rost .

carmelita_veve

1 mesaj

2010 e un an nou. Pentru toti romanii vine cu sperante, fie ele legate de sanatate, bani, fericire, bucurii. Eu vad Romania in 2010 putin schimbata fata de 2009. Pentru unii va fi mai bine, pentru altii mai rau. Sunt oameni bolnavi care spera ca in 2010 sa fie mai sanatosi, sunt copii abandonati care in 2010 spera sa aiba o familie, sunt parinti care in 2010 spera sa aiba un copil, sunt batrani care isi doresc un trai decent, sunt tineri care isi doresc un loc de munca... si lista ar putea continua. Asta e realitatea si asta va fi Romania in 2010! Si eu sper ca in 2010 sa reusesc ce-mi propun si sa fiu sanatoasa si fericita! Sarbatori fericite tuturor!!!

9am153712

1 mesaj

Pentru tara noastra anul 2010 va fi un moment istoric in evolutia noastra post decembrista.Cred intr-o situatie economica foarte grea, ceea ce va duce la inchiderea multor agentii economici de baza ai economiei.

cristyenak

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:29

Eu cred/sper in mai bine.Ca fiecare roman, speram sa avem o tara civilizata(europeana). Si asa o vad, dar nu in 2010, ma gandesc ca in 5-10 ani chiar o sa prospere si o sa ajungem si noi la un minim de civilizatie, comparativa cu Europa moderna.

9am163066

1 mesaj

Vom fii in aceeasi criza politico-economica ca pana acuma,doar ca se vor face ceva artificii financiare.se vor aproba legi altele se vor abroga dar de facut ceva concret nu prea cred.Vor exista aceleasi polemici aceasi guvernanti aceasi moguli,aceleasi licitatii cu dedicatii,aceleasi grupuri de interese.noi restul sa muncim cat mai mult in ideea unei vieti mai bune.asa ca Romania ramane la fel sau chiar mai prost decat a fost...

Danutzag

2 mesaje

Intr-un an nu se poate schimba nimic, nu s-a realizat ceva in 20 de ani ce s-ar putea intampla in anul ce vine???Nimic bun, pentru ca nu s-a facut nimic pana acum din ce ar fi trebuit.......macar sa ramanem pe linia de plutire.E ffff greu sa ne revenim din situatia actuala, trebuie vointa multa......dar de unde

dumitrescun52

1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE

Din punct de vedere politic, in mare ca un balamuc. Din punct de vedere economic, cred ca cel putin in sistemul privat se va manifesta o oarecare imbunatatire avand in vedere urmatorii factori: oamenii implicati prin excelenta in activitatile economice private mai au si alte calitati spre deosebire de cei implicati politic (in acest ultim caz sarlatania parand a fi trasatura de baza); principalii parteneri economici deja au iesit din criza; prezenta in Romania in Romania a multinationalelor care vor opera intr-un climat global mai prietenos.

ncilmau

2 mesaje
Oras: Galati

in faimosul an 2010, fafi fabrici si uzine , vor fi tractoare si combine, vorfi recolte bogate, va fi un trai frumos, pentru ca hainele ne curg pe jos, pe masa nu prea ai ce pune , cu drag somam in prag de iarna, stam seara linga vatra si numaram bucatile de lemn ce ard in soba , gindindune ce bine e, si cit va tine iarna, caci lemnele-s pe terminate, si altele de unde?,la unii foamea bate-n prag , la altii nu-i problema, ca au stiut din timp ce fac, sa nu le bata foamea-n prag, iar noi muncim cu drag. va fi o crincena disputa din partea (psd)(pnl)cu tenta de opozitie , si punind bete in roate celor de la guvernare ,sa-i poata scoate din nou responsabili pentru criza existnta din in tara , fara a pune umarul alaturi de ceilalti a sa mai iesim la suprafata, cu scopul de asi pregati terenul pentru viitoarele alegeri si interesul propriu, venind falosi in fruntea tarii curati ca lacrima SI VICTORIOSI. propun o tara fara politicieni si fara conducatori, pentru ca si asa este un haos, sal nul mai complice mai tare. multumesc. nicu

viorica_perianu

1 mesaj

Imi place sa cred ca o sa fie bine.

draguescualina_2

1 mesaj

Eu nu am o imagine prea optimista,dar as vrea sa fie mai bine.Dar asta nu depinde de noi,cititorii.Romania va fi intr-o criza si mai ampla in 2010 fata de anul acesta.In politica certurile se vor tine lant,actualii politicieni nu vor renunta la mandria lor pentru oamenii de rand.Sincer,vad un haos general in toate domeniile si institutiile tarii. Si totusi sper sa ma insel.

gheorghedanaila

3 mesaje

Pentru 2010 Romania se va confrunta cu mari probleme de de ordin economic,social,chiar si politic.Criza economica se va accentua cu aparitia activelor tocsice bancare .Pe fondul acestor stari de fapt, pot apare tensiuni ,conflicte sociale...Sper intr-o perioada medie, societatea sa aiba forta si puterea a se autoregla ,politic moral,economic.Depinde de noi cei ce vom gasi forta ,puterea intelepciunea,decizia sa nu mai asteptam de la altii sa ea decizii in locul nostru, sa ne implicam,sa recladim din temelii societatea.Am schimbat un regim politic prin fapte,dar conceptiile au ramas perverse.

9am061966

1 mesaj

ROMANIA 2010-O TARA IN PLINA CRIZA CU OAMENI CURAJOSI SI DEMNI GATA SA INVINGA ORICE GREUTATI. -O TARA GREU GUVERNABILA DE CATRE CEI CE SUNT LA PUTERE SI CARE NU STIU CE SA FACA PENTRU BINELE POPULATIEI. -O TARA CU MAULTE FRAMANTARI SOCIALE-CU EFECTE NEGATIVE-DAR CARE PANA L A URMA SE VOR REZOLVA CU CEDAREA DIN PARTEA AMBELOR PARTI. -DORESC COLECTIVULUI DVS.UN CALDUROS *LA MULTI ANI!!!*

9am169517

1 mesaj

Mi-ar placea ca in noul an situatia din tara noastra sa se imbunatateasca, oamenii sa aiba locuri de munca stabile ,invatamantul sa-si stabileasca criteriile pe care se va forma si sa nu se mai schimbe de la un an la altul ,pensiile batranilor sa ajunga astfel incat oamenii in varsta sa poata trai decent dupa o viata de munca,spitalele sa trateze oamenii asa cum trebuie ,si economia sa intre pe un fagas cat de cat spre normalitate . Cu speranta ca toate aceste lucruri se vor lansa in 2010 inchei prin a va multumi pentru ca mi-ati cerut parerea,iar castigatorului ii doresc sa vina incarcat pozitiv din aceasta minivacanta,dar si mai fericit ca a vazut multe lucruri interesante pe care sper sa le impartaseasca celor dragi! va multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!

horhocalex

11 mesaje

O tara ce ne ofera nespus de multe lucruri, iar majoritatea dintre noi nu ii vor oferii nimic. Probabil cu multi oameni cevor devenii mai saraci. Cu o baricada impotriva drumul national 66, pentru ocrotirea si salvarea ultimei ZONE FORESTIERE INTACTE aflate la sud de Cercul Polar. Cu aceleasi discutii politice interminabile si cu oameni din societatea civila ce vor trage un semnal de alarma si poate vor si actiona cu privire la directia in care ne indreptam de f multi ani incoace.. Romania e o tara unica, suntem si vom fi mereu pe acest tinut si nu altul.

9am050958

1 mesaj

ROMANIA LUI 2010??????? DEZASTRU,DEZASTRU SI IAR DEZASTRU.NIMIC NU SE VA SCHIMBA ATATA TIMP CAT BASESCU SI CLANUL LUI DE BURGHEZI SI MAFIOTI ,VOR DETINE PUTEREA ABSOLUTA IN STAT .POT SA SI PARIEZ,CA PE DOMNUL BASESCU NU-L VA PRINDE A 2 -A JUMATATE A ANULUI.

9am167849

1 mesaj

O VAD IN CEATA CU GHEATA LA MAL SI SOARE CU DINTI !!!

hrisa

1 mesaj

Anul 2010 va un an negru pentru Romania si pentru noi toti. Crizei internationale care a cuprins si Romania, din anul 2010 ii se va adauga si criza politica nationala. Ne asteapta zile mai grele, dar romani au aratat de a lungul timpurilor ca sunt un popor inventiv si va gasi o cale pentru a trece mai usor aceasta perioda mai dificila.

bradleyadriana

1 mesaj

Romania anului 2010 va in opinia mea o tara cu un guvern stabil, cu o traiectorie economica ascendenta si cu perspective bune in domeniul aderarii la Euro.

9am067789

1 mesaj

suntem in urma cu 50 ani fata de tarile occidentale (benelux,germania,austria)nu o sa-i ajungem niciodata fiindca ei nu stau pe loc,iar noi nu facem nimic de a fi in rand cu ei!

nacuflorina

1 mesaj

hmmm....:-? depinde de noi toti.

Fosta membra 9am.ro

43 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:30

Romania in 2010 va fi saraca, datoare, trista , toti au furat ca-n codru si nimeni nu a luat masuri, mancarea va fi un lux pt.majoritatea populatiei, mersul la medic va fi un lux...multi vor ramane fara slujbe...doar taxele vor ramane si eventual se vor inmulti...Romania plange cu lacrimi de foc...nivelul de trai este mult sub limita admisa....cei care ne conduc ar trebui sa traiasca in locul nostru macar o luna...cu 600 ron pe luna si sa simta suferintele celor multi....grija zilei de maine....copii flamanzi,batrani bolnavi....asta e viitorul nostru...

Pagini: << 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tu cum vezi Romania in 2010?
Mergi la: