irina_yousif
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:26
In 2010 Romania cred ca va fi in stagnare. Sectorul privat se mentine cu aceeasi "profitabilitate", preturile de pe piata imobiliara scad in continuare, bugetarii vor avea de suferit, dar sistemul de creditare se va redresa usor, se va pune accent pe infrastructura si crearea de noi locuri de munca in unele sectoare, scad cheltuielile administrative ... Ar bloca revenirea din criza alte calamitati naturale, neintelegeri intre partidele aflate la guvernare, noi virusi sau intreruperi la electricitate, gaze, apa .... Speram sa nu!
|
|
|
cri_dumitru
1 mesaj
|
Eu vad o Romanie mai stabila. Numarul somerilor sa fie in descrestere. Usor, usor somerii sa isi gaseasca de lucru. Impozitul forfetar sa fie eliminat. Intreprindele mici si mijloci sa fie incurajate ca sa poata sa se dezvolte. Pretul gazului ar trebui sa mai scada un pic. Pensiile pensionarilor ar trebui sa mai creasca, mai ales celor care au pensii sub 10 mil. lei vechi. Si in rest sa avem cu totii o viata decenta.
|
elena_aldea05
1 mesaj
|
|
Daniela_matache
1 mesaj
|
Parerea mea..sincer..haos total ,credeti ca se poate indrepta ceva intr-un an (2010) ,tot ce s-a distrus in 20 ani ?(1989-2009) nimic nu mai functioneaza corect ,nimeni nu mai are constiinta in aceasta tara ,toti vor sa se imbogateasca ,sa fure si sa-si bata joc de ce-a mai ramas din aceasta tara ..pacat.Numarul somerilor va fii mai mare ,sanatatea este la pamant,economia la fel , ce sa mai zic de invatamant...
|
|
|
9am091187
1 mesaj
Oras: Iasi
|
In 2010 Romania va fi in continuare o tara in plina criza economica si financiara
|
silvassonia
1 mesaj
|
Romania anului 2010, as putea spune, ca nu va arata foarte diferit fata de Romania anului in curs, si anume: aceeasi guvernare, aceleasi persoane la putere si prin urmare perpetuarea unei conduceri bazate pe interese, in cadrul institutional aceleasi numiri in functie pe baza afilierii sau apartenentei politice, aceleasi nemultumiri ale bugetarilor ca urmare a nenumaratelor promisiuni din campania electorala, promisiuni care,dupa cum am mai vazut si in anii anteriori, nu au fost indeplinite( ex situatia profesorilor), un sistem sanitar national care va deveni din ce in ce mai "gol" din cauza plecarii tinerilor doctori in Vest, o situatie economica precara in care, desi criza si-a depasit apogeul, inca vor exista concedieri,someri, bugetari in concediu fara plata etc.Si anul 2010,sa nu uitam, va mai fi umbrit, ca si viitori zeci de ani, de o DATORIE de zeci de miliarde de euro(fata de banci, FMI ), datorie pe care pana si copiii copiilor nostri o vor avea de dus in spate.E o imagine sumbra, pesimista, dar in conditiile Romaniei de azi nu poti avea o alta viziune asupa Romaniei din 2010.
|
macko51
6 mesaje
Oras: Tg Mures
|
mai saraca ,mai corupta,mai bolnava,mai needucata doar atatea cred ca ajung doamne fereste de niste calamitati naturale sau furtune politice.
macko
|
|
|
9am049972
1 mesaj
|
Ma rog la Dumnezeu ca pentru Romania anul 2010 sa fie un an mai bun. Sa dea Dumnezeu intelepciune si constiinta celor ce ne conduc pentru a face ceva si pentru romani si pentru Romania.
|
|
|
9am133435
1 mesaj
|
Romania in anul 2010 va continua sa "parcurga" decaderea economica ,morala si sociala.Acestea vor fi concretizate prin cresterea somajului aproape de 8-10%,inghetarea salariilor care vor mai fi, si a pensiilor.Exodul masiv al romanilor spre vestul Europei ,iar cei care vor fi atinsi de sintagma "Sa traiti bine"sunt si vor fi cei care au trait foarte bine si pana acum, si anume cei care fac parte din comunitatea "baietilor destepti".Personal doresc,celor care traiesc in Romania in primul rand foarte multa sanatate ,deoarece este singura stare fiziologica care te ajuta sa treci peste ceea ce este si ce va fi in anii care vor urma.
|
9am112369
1 mesaj
|
dezastru financiar si politic,saracie,scandaluri in guvern etc.
|
9am137753
1 mesaj
|
Se spune ca, daca in noaptea dintre ani ninge atunci va fi belsug si bunastare in toate. Asa sper sa se intample iar anul 2010 sa fie mai bun ca 2009 si crizele economica si politica sa se sfarseasca.Cred ca anul 2010 va fi un an mai bun pentru Romania!
|
gabrielazs2000
1 mesaj
|
PAREREA MEA ESTE CA VA CONTINUA CRIZA ECONOMICA SI IN ANUL VIITOR SI DE ASEMENEA SI CIRCUL POLITIC.VORBA LUI BADEA TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOTI NERVII.
|
Dorulet38
1 mesaj
|
2010 va fi mai prost decat 2009, dar mai bun decat 2011. Se va vedea rezultatul greselilor politice si al jafului din ultimii 20 de ani. Din gresala in gresala spre "victoria" finala. Romani treziti-va pana nu e prea tarziu!
|
tanasedaniel
6 mesaje
|
BIATA ROMANIE VA FI ACEESI TARA TRADATA DE TOATA LUMEA CARE ARE CITE UN AVANTAJ PERSONAL DIN ACEASTA TRADARE ,SECATUITA DE AVERI SI DE PUTERI ,HAITUITA DIN TOATE PARTILE DE ASAZISII ALIATI SI PRIETENI PERVERSI.ROMANIA VA FI O TARA TOT MAI PLINA DE OAMENI NEVOIASI CARE ABIA OR SA MAI AIBA CE PUNE PE MASA,IMPOVARATI DE GRIJI SI DATORII DE TOT FELUL.VA FI CA UN VULCAN GATA SA ERUPA DIN CAUZA TENSIUNILOR SOCIALE PENTRU CA OAMENII S-AU SATURAT DE MINCIUNI SI DE A FI INSELATI DE TOATA LUMEA DE LA SEMENI PINA LA CEI PE CARE II PLATIM CU BANI GREI SA NE FURE FARA RUSINE.
|
Fosta membra 9am.ro
3 mesaje
|
Iubesc foarte mult Romania,ma informez si ma uit cu ingrijorare la tot ce se intampla in aceasta tara vinecuvantata de Dumnezeu!Din perspectiva mea ,cred ca mersul bun al tarii conteaza in mare masura de oamenii pe care ii avem la conducere,de intelepciunea lor si bineinteles de ajutorul de dinafara! Anul 2010 il vad ca un an de sacrificiu,un an greu dar spre final cred ca lucrurile se vor inbunatati si cu ajutorul lui Dumnezeu care iubeste acest popor vom iesi din aceasta criza care este nu numai la noi in tara ci este una mondiala!
|
9am139471
1 mesaj
|
eu sper si am incredere ca si in romania lucrurile vor prinde calea cea buna mai ales pentru tineri care vor sa-si faca o familie sa-si cumpere o casa.daca si politicienii in loc de certuri silupta pentu putere ar face mai mult pentru poporul acesta lucrurile sigur se vor indrepta.sarbatori linistite la toti.
|
strotaru
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Cu sinceritate spun ca nu sunt optimista.Viziunea macroeconomica lasa de dorit. Masurile de iesire din criza sunt inexistente. Asertivitatea inexistenta. Se discuta prea mult si se face prea putin.Responsabilitatea nu mai pare sa mai apese umerii nimanui. In conditiile in care ne gandim doar sa reducem cheltuieli indiferent cum, in loc sa ne relansam activitatile pentru a avea venituri, probabil ca anul care vine va fi un an de sacrificii pentru majoritatea populatiei, cu ceva miscari sindicale si cu multe dezamagiri. As dori din suflet sa nu am dreptate!
|
beatris_petrariu
7 mesaje
|
O tara in care cei bogati vor deveni si mai bogati iar cei saraci nu vor avea dupa ce bea apa. Sper din tot sufletul sa ma insel, si sa traim bine asa cum ni s-a promis de la inceput! S-aveti Sarbatori fericite!
|
tzatzamicu
1 mesaj
|
Avand in vedere ca vorbim despre Romania, nu prea vad solutii rapide care ne-ar putea scoate din criza economica nici in urmatorul an. Nu ne puem compara spre exemplu cu Germania, care a fost dintotdeauna o tara bine organizata si s-a vazut cu ochiul liber cat de repede s-au rezolvat problemele in plan economic si cat de usor au iesit din criza. Mi-as fi dorit ca si Romania sa aiba astfel de conducatori responsabili care ofera siguranta populatiei, insa dorinta mea nu cred ca se va indeplini in 2010 si nici in urmatorii ani, deoarece la noi s-a furat prea mult si suntem indatorati peste cap iar aceasta criza nu face decat sa ia amploare. Ganditi-va putin la impozitul forfetar care a distrus pana acum 130.000 de firme si cati oameni au ramas fara loc de munca din cauza acestei idei ''minunate''. Pai daca asta a fost una dintre solutiile de a iesii din criza nu vreau sa ma gandesc ce alte idei ''minunate'' le vor da prin cap politicienilor (care si asa nu au gandit prea mult) in 2010. Noi oamenii, am sperat si speram in continuare la o viata mai buna, dar cu acest mare dezinteres manifestat de ei, nu putem avea o viziune prea clara pentru iesirea din criza in 2010.
|
adraianalaura
1 mesaj
|
Raspunsul meu si banuiesc ca sunt in acelasi asentiment cu foarte multi romani este ca in Romania va fi mult mai greu, fara a putea face comparatie cu 2009 sau 2008 sau oricare alt an, dar cum noi romanii suntem niste increzatori nu putem decat sa speram ca vor veni si timpuri mai bune, sarbatori fericite voua celor de la comunitatea 9AM cat si tuturor romanilor.
|
sirocasus6
2 mesaje
Oras: Dej
|
Pentru majoritatea romanilor Romania in 2010 va fi gri spre cenusiu inchis cu influente cernite pe alocuri. Pentru putini va fi o tara a tuturor posibilitatilor.
|
bambina_bambyna
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:27
Poate ca acum dupa atatea probleme, acestea se vor rezolva si Romania va fi si ea printre tarile fruntase. Poate ca va fi asa sau poate ca nu, dar eu mi-as dori ca in 2010 sa fie un an cat mai bun un nou inceput, salariile si pensiile sa fie cat mai mari astfel incat sa ne permitem un trai bun, iar cei varstnici sa isi permita sa isi cumpere toate medicamentele,inclusiv alocatiile copiilor sa fie si ele marite. Traiesc cu speranta ca in anul 2010 vom depasi acest impas, chiar daca se aude tot felul de vorbe nu tocmai placute de tara noastra, totusi eu am incredere ca Romania este puternica si va iesi triumfatoare!
|
9am117025
2 mesaje
|
Vad Romania ca pe un animal ranit de un glonte si haituit de ciinii de vinatoare care trage sa moara.Va fi vai si amar de cei care au ramas in tara .
|
andreeaelenamoraru
1 mesaj
|
Romania dupa parerea mea va fi mai rau ca in 2009 ,mai multi someri,mai putine locuri de munca ,salarii la fel ,iar preturile cresc in continuu,va fi un mare dezastru.Va multumesc!
|
rokerul17
2 mesaje
|
Pe plan politic: certuri ---> neschimbat Pe plan Economic: Investitii din strainatate Financiar:Salarii taiate, concedii fara plata pt bugetari. In speranata ca exagerez, Adi Ciortan
|
9am061381
1 mesaj
|
Din pacate vad o ROMANIE macinata de probleme economice si sociale.
|
9am128759
1 mesaj
|
deosebit de distrusa,crizata fara lei in buzunare...o decadere fantastica a economiei.sper sa nu am dreptate dar circumstantele dau de inteles contrariul.anda
|
floriiuhas
1 mesaj
|
O tara trista. Debusolata de criza economica. Cu multi someri, inflatie, pensionari fara bucurii, copii tristi. O tara pitoreasca insa prost manageriata.
|
9am130858
1 mesaj
|
|
angimarin
1 mesaj
|
DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, ROMANIA SE VA RELANSA ECONOMIC, SAU CEL PUTIN ASTA IMI DORESC.SPER CA ACTUALUL GUVERN SA INVESTEASCA MAI MULT IN AGRICULTURA SI TURISM. SUNTEM O TARA FRUMOASA SI BOGATA. AVEM RESURSE PE CARE ALTE TARI NU LE AU. PACAT CA INCA NU AM INVATAT SA CULEGEM ROADELE DE UNDE TREBUIE. PANA ACUM AM CULES NUMAI FRUCTE PATATE DE O MENTALITATE BOLNAVA DE CORUPTIE SI DEZONESTI. SPER IN BINE .......
|
|
|