Info
x
Tu cum vezi romania in 2010?
Acest topic este inchis!
|
9am110081 3 mesaje Membru din: 8/08/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:34
Un singur lucru pot spune si cred ca nu gresesc deloc: nu o vad bine deloc...
|
|
loryboy1982 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Romania in 2010 depinde foarte mult de transele de la FMI. Pentru aceasta trebuie alcatuit rapid un guvern care sa uite de culorile politice de interesele personale si de orgolii. Daca Romania va primi banii de la UE se va iesi din criza si vor aparea locuri de munca pentru bugetarii care vor fi disponibilizati.
|
|
Dandana 7 mesaje Membru din: 1/12/2009 |
Sint o persoana pensionata medical, nerevizuibila , si fara drept de munca. Probabil ca, cineva in situatia mea ar trebui sa vada numai dezastre din toate punctele de vedere pentru Romania anului 2010. Dar, eu sint o persoana care are mare incredere in presedintele Basescu si in cei care vor alcatui guvernul Boc. Cred ca vor fi cei mai buni, cei mai capabili sa faca in asa fel incit sa iesim din criza si, usor, usor, sa ne infloreasca si surisul pe fata.
|
|
cri1978 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
foarte rau, nu s-a schimbat absolut nimic, nici guvernarea, nici starea economiei...
|
|
gabi_solomie 1 mesaj Membru din: 3/02/2009 |
pai, in 2010 eu vad o Romanie cu o economie prospera si infloritoare, a carei cetateni vor trai decent, vor deveni mai calzi, mai intelegatori, mai buni, mai UMANI si care isi vor petrece concediile prin strainataturi. Doamne ajuta.
|
|
9am060349 1 mesaj Membru din: 27/05/2009 |
Inceputul de an va fi caracterizat de scandalul pentru formarea guvernului . Sper sa inceapa mult trimbitata crestere economica, daca nu, vom avea parte de greve si scandaluri legate de pensii si salarii Cred ca a doua parte a anului va fi una linistita , iar tara asta cu atitea frumuseti sa - si gaseasca in sfirsit drumul cel bun. Va urez un Craciun fericit alaturi de cei dragi, iar anul nou care vine sa ne aduca linistea si fericirea pe care o dorim toti. La multi ani ! Doamne ajuta !
|
|
tibiungurean 3 mesaje Membru din: 5/07/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:35
Ca bine zice sufletul tau!.
|
|
9am047831 4 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Romania va plati din greu toate greselile facute de fosta guvernare "Boc" si toate ambitiile dictatoriale al presedintelui Basescu de a impune o politica proasta si de cea mai joasa speta; Metodele "basesciene" sunt tipic comunisto-securiste si ca atare pacat ca dupa 20 de ani de la sacrificiile umane facute la revolutie suntem tot acolo de unde credeam ca am plecat; de fapt nici n-am plecat Adrian Sulea - Timisoara
|
|
|
|
|
mes_nutzu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
In Romania,peste 75%dintre inventii sunt realizate de persoane fizice,care in loc sa fie sustinute,sunt sabotate de stat.Avind o experienta de peste 50 ani in industria mobilei, am cea mai mare inventie brevetata in constructia mobilei corp si am cheltuit peste 50000 euro pentru implementare,masini,scule,materii prime,etc,Fiind sabotat,ignorat, furat utilaje,blocat,etc am apelat la Guvern,Presedinte,Ministere,Justitie si din pacate am fost ignorat.Romania a ajuns piata de desfacere a produselor din vest.Romania va prospera numai in cazul cind va reusi sa valorifice inteligenta romaneasca. Inventia brevetata RO118560B,poate crea mii de noi locuri de munca si produse de circa trei miliarde euro anual,plus extraordinar de multe avantaje.Sunt convins ca politicienii trebuie sa aplice,nu sa cinte IMNUL NATIONAL.Cu stima ing C Nutzu
|
|
kaffaiorsi 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Cred ca o sa traim mai bine, dar nu o sa iesim din criza economica. Vom avea o crestere economica de 0,5-1 % si un guvern serios care stie sa guverneze. In rest trebuie sa fim bucurosi si optimisti.
|
|
9am043808 1 mesaj Membru din: 4/05/2009 |
Eu vad o Romanie mai putin frumoasa, geografic vorbind din lipsa de respect pentru mediu, mai putin bogata din cauza de datorii. O Romanie cu oameni mai tristi din cauza problemelor materiale, cu oameni mai stresati, putin mai urati fizic si moral. Sper sa ne redresam repede si sa redevenim oameni. Sper intr-o reconciliere si toleranta intre oameni. Doamne ajuta.
|
|
nic_po78 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Mult mai rau decat in 2009....
|
|
dorin_design 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
In primele doua luni preconizez o accentuare a inflatiei si o contractare a fortei de munca pe undeva la 7%,ceea ce v-a duce la in mod evident la multe anunturi de vanzari de masini second-hand -spre a nu plati taxa de poluare ,insa pretul se va mentine ridicat din pricina celor care doresc sa achizitioneze masini uzate pentru proiectul ,,rabla" (3 unitati vechi in schimbul deductiei mai mare la achizitionarea uneia noi).Cheltuielile romanilor de sarbatori(fara o viziune a bugetului pe termen indelungat) v-a induce implicit la o reducere a fortei de cumparare in urmatoarele luni si cum nu se vor adopta masuri economice echivalente cu cele din partea de vest a Europei,prin care sa introduca in circuitul de munca cat mai multe persoane , ne putem astepta la multe ,,nemultumiri" in strada. In acest sens ca recul FMI- nu vor acorda prea curand fondurile mult visate de fosta/actuala guvernare ce nu vede decat o solutie de moment ,si anume plata unor salarii si pensii din aceste sume,indatorand populatia fara a avea un scop bine stabilit.In loc sa fie tocate aceste fonduri ar fi mai bine sa regandeasca stategia si sa promoveze politici si programe ample de redresare si incurajare a domeniului economic privat si de stat prin parteneriate.Din nefericire se v-a merge pe directia satisfacerii nevoii actuale , iar sursa de finantare v-a fi tot de la FMI in locul bancilor locale, fondurile venind in constanta intarziere.Singurele care vor aduce ceva lumina in aceasta invalmaseala vor fii acele socetati care au o activitate economica corelata,coroborata si relationata cu cea din vest, fiind singurele care vor inregistra angajari majore in ultimul trimestru .
|
|
aleniad 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Mult mai rau decat in 2009 :(
|
|
dooolf 1 mesaj Membru din: 4/08/2009 |
in negru
|
|
barbu_miti 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Alexandria |
Din punctul meu de vedere va fi un an mai greu ca 2009 As dori sa sar peste acest an 2010 Dar oricum va fi cu sanatate trecem peste el
|
|
bugwald 1 mesaj Membru din: 24/08/2009 Oras: Arad |
Destul de dprimant cu sanse minime de revigorare din pacate. Ne mai trebuie inca 20 ani sa putem face un mic progres. Sper totusi intr-o alta generatie cu mai mult succes ca asta nu prea a avut pana in prezent.Dumnezeu sa ne trimita mai multe minti luminate in tara (prin nasterea unor spirite mai evoluate la noi in tara) Ca sa dea sperante romanilor si sa se lupte lumea sa ajunga la noi in tara pt a trai nu sa fuga toti de aicea cum se intampla in prezent.Dar poate visez prea frumos
|
|
inchizitor 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
ANUL 2010 IL VAD CA O SPERANTA,CA O LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI.TOTI NE DORIM CA ROMANIA ,IN 2010 SA NE OFERE TOT CE NU NE-A OFERIT IN ULTIMII ANI,LINISTEA SUFLETEASCA,SA NE ALUNGE TEAMA ZILEI URMATOARE.SPERAM CA TOT INTUNERICUL DE PANA ACUM...SA NE ADUCA O LUMINA MAI PUTERNICA.
|
|
filip_vladimir 3 mesaje Membru din: 25/11/2008 |
NASPHA RAU DE TOT!
|
|
miki_1976 2 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
SPER IN MAI BINE....SPER
|
|
antoanela_nicolau 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
In lumina proaspatului rezultat al alegerilor prezidentiale, precum si al nominalizarii primului ministru, raspunsul la intrebarea advs, este foarte simplu: va fi mult mai rau decat ne putem inchipui cu totii. Solutia: plecam cu totii la Viena, fiecare cum poate.
|
|
teodorb2000 1 mesaj Membru din: 15/06/2009 |
Buna Ziua, In opinia mea,Romania in 2010 se va zbate intre viata si moarte.Va fi o criza politica prelungita cu sanse mari de a ajunge la alegeri parlamentare anticipate.Economic va fi greu dar se va incerca o revigorare a industriei.
|
|
yryana37 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
raspuns spontan: plina de revolte, de oameni tristi, dezamagiti, si fara tineri, pentru ca vor pleca oriunde in alta parte. raspuns elaborat: fara politicieni corupti, cu adevaratii romani la conducere, care vor MUNCI alaturi de noi sa nu devenim rusinea Europei. Este oare posibil?
|
|
dromica 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
In 2010 ,clasa politica romaneasca ar trebui sa traga concluziile anului 2009. Si anume,alegerile prezidentiale au aratat ca populatia s-a divizat perfect pentru candidatii din turul final,de unde ar putea sa traga concluzia ca niciunul nu este foarte reprezentativ , ca a fost data o lectie pentru fiecare dintre ei, ca daca ar apare un al treilea candidat bun, cei doi ar trece frumos in randurile din spate. Daca 2009 a fost caracterizat de galagie politica fara rost,boicotari de guverne, aliante care au durat "cat sta trenul in gara" , manifestari ale partidelor si ale liderilor politici demne de " parodii de Buftea", atunci 2010 ar trebui sa arate asa: -clasa politica sa se concentreze pe interesele Romaniei, economice in primul rand; -statul sa se concentreze pe interesul cetatenilor; -statul sa sustina orice institutie care produce; -sa fie reduse consumurile (de orice fel) si sa fie incurajate la maximum exporturile; -orice institutie care are export sa beneficieze de conditii speciale ( de crestere a productiei); -sa fie sustinuta lupta impotriva coruptiei; -noi toti sa fim mai buni, mai toleranti si sa ne facem datoria fiecare cat mai bine, acolo unde suntem.
|
|
lily484y 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Din punctul meu de vedere, in anul 2010 nu va aduce schimbari in bine nici pe in plan social nici economic, nici politic. Romanii in general sunt obositi, dezamagiti, stresati, fara nicio perspectiva care sa le readuca optimismul si speranta in suflete. Lupta pentru existenta va ramane pentru majoritatea romanilor preocuparea care naste cosmaruri. Doar o minune ar putea face anul 2010 mai bun dar cine mai crede in minuni?
|
|
9am162996 1 mesaj Membru din: 27/10/2009 |
Buna dimineata si bine v-am regasit, pentru inceput as dori sa spun sa dea Dumnezeu un an cat mai bun. Vom intra in 2010, asta insemnand ca....si preturile v-or creste sau v-or scadea mai ales produselor lactate, carnurilor : de porc, vita ovine.Anul ce v-a venii speram sa nu fie asa de scumpe, si sa mai scada din pret mai ales la mancare si gaze naturale,curentul electric,facturilor de RCS/RDS-Digi Asta vrem noi romanii de la anul ce v-a urma. Anul 2010. Va multumim de cooperare Cu respecte : Domnul : Petrus Emanuel Mihai Romania Ileanda Salaj. Strada Avraam Iancu 32 Telefon 0260648807 E-Mail : [email protected] O zi buna ! Craciun Fericit si un an cat se poate de bun 2010 !
|
|
bogdan_ologu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Aceeasi Romanie ca si pana acum.Hotii, furturi, saracie.
|
|
9am160263 1 mesaj Membru din: 22/10/2009 |
daca reusim sa avem un guvern stabil si sa capatam macar pitina credibilitate avem sansa sa ne taram prin 2010 daca nu va fii un an foarte greu.oricum anul nu este unul bun pentru nimeni de pe glob.
|
|
luminita_stefan_2 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Cred ca in 2010 Romania nu va cunoaste inca redresarea economica tinand cont ca vom avea si depinde de guvernul "boculet", cea mai penibila chestie pe care am vazut-o vreodata. Oricum scumpirile vor ramane si chiar vor creste si mai mult, parerea mea ceea ce va duce la imposibilitatea de a ne mai procura alimente, nu mai zici de haine si alte utilitati, cu atat mai mult cu cat suntem si datori FMI-ului ceea ce e posibil sa ajungem in colaps economic. Prin urmare nu pot sa spune ca "vom trai bine", nici macar ca daca vom mai putea trai... Poate "teoria" asta suna cam prapastios,insa nu vad ca lucrurile in tara asta vor evolua in bine, deloc. Tot ce este la putere in tara asta sunt sa linseze, sa minta, sa fure (nu mai povestesc...) ,mint ei si cand jura pe Biblie....Dreptate n-o sa mai fie niciodata in tara asta, nu nemai vindecam sau daca ne revenim cat de cat , peste vreo 50 de ani ...., ramanem cu sechele de prostie multa. Eu nu inteleg deloc, absolut deloc de ce se vaita romanul cand de fapt il caracterizeaza pupincurismul, capul plecat, lenevia si comoditatea si mai ales prostia......De ce ne vaitam cand de fapt noi ne-am facut-o cu "mana noastra" ? e ca si cand ai facut un pacat mare si toata viata platesti daca nu te caiesti, esti mai pios si incerci sa faci ceva sa te schimbi....parerea mea este ca daca vrem sa schimbam ceva in tara asta, trebuie sa ne schimbam fiecare in noi insine, sa avem o alta mentalitate si cu atitudine, cu coloana cerebrala..Romanul e genul de specie care asteapta sa pice ceva, asteapta ceva de la Dumnezeu, asteapta minuni , insa minunile astea exista doar cu ajutorul nostru....
|
|
cambir2001 1 mesaj Membru din: 13/08/2008 Oras: Tecuci |
Buna ziua, sa fiu sincer pentru anul 2010, acest an dupa parerea mea va fi foarte sumbru, al naibi de rau,fiti atenti o sa ne para rau dupa anul 2009, sa dea dumnezeu sa gresesc, dar asta e parerea mea.
|
|
|
|