mirela_s2006
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:42
In Romania in 2010 va fi dezastru din cauza datoriilor internationale si a muritorilor de foame din cauza somajului care va creste.
|
|
|
julia_trim
1 mesaj
|
Aceeasi Romanie, cat timp este condusa de TOTI cei care sunt acum, incapibili sa treaca peste interesul personal si fara nici un respect fata de cultura, traditia si esenta romaneasca. Si apoi de unde respect, daca nici macar nu stiu care sunt acestea? Dar in acelasi timp, am speranta unor noi omuleti romani care in momentul asta se formeaza, oriunde ar fi ei (fiindca nu trebuie sa excludem pe cei care cu durere in suflet sunt in afara tarii pentru a castiga banii necesari sa isi intretina o familie in tara, sau care au plecat pentru a profesa o meserie in conditii decente, sau pentru a se forma si a studia la scoli si universitati care nu au transformat aceasta institutie in afacere si eliberare la minut de diplome). In primul rand, ca si romani, ar trebui sa stim ca noi facem diferenta si nu neaparat puterea care ne conduce: prin puterea exemplului, prin impartasirea unor experiente care pot ajuta ceilorlati, chiar prin sprijin acordat in masura in care se poate da, prin a nu fi INDIFERENTI; cati dintre noi nu am fost scarbiti de campania care tocmai a trecut si modul murdar in care s-au folosit de oamenii fie prea saraci, fie cu un nivel scazut de educatie, pentru a le cumpara voturile si cati dintre noi (si ma refer la cei care au capacitatea de a constientiza aceste lucruri) am ramas INDIFERENTI. As vrea sa zic TOTI, si imi cer iertare daca jignesc pe cineva.
|
florinela_i
1 mesaj
|
Deocamdata nu se intrevede nimic bun in anul viitor. Mai mult, cu dazamagire in suflet si fara mult pesimism, in loc sa se intrevada "luminita de la capatul tunelului" de mult promisa de distinsii nostrii conducatori se contureaza ("vezi viata politica") tot mai mult HAOSUL.Vor fi tot mai multi someri, adolescenti dezorientati, salarii tot mai mici, dar pensii tot mai multe si mai mari..... Deja imi pun intrebarea: - Ce-ti doresc eu tie, dulce ROMANIE? Ca sa pot raspunde, trebuie mai intai sa ma gandesc ce imi doresc mie si familiei mele si apoi prin extrapolare, sa doresc ROMANIEI. SPERANTA MOARE ULTIMA. DOAR CU EA AM MAI RAMAS DUPA 20 DE ANI.....
|
mariana_popa_65
1 mesaj
|
Romania in 2010? Imi e greu sa cred ca o vom duce mai bine decat in 2009. In fiecare an speram sa ne ocoleasca problemele financiare, sa simtim in buzunare ceva mai multa siguranta, sa avem locuri de munca ca sa dormim linistiti ca ne vom putea achita datoriile. Niciodata nu s-a intamplat asa. E din ce in ce mai greu, invatam sa ne multumim cu putinul pe care ni-l ofera viata si nu mai visam, nu mai facem proiecte de viitor. 2010 va fi un an cumplit de greu, vom astepta sa treaca, de parca nu de la noi ar trece timpul.....La multi ani celor care se multumesc cu atat de putin.....
|
|
|
alexandru_alecu
2 mesaje
Oras: Targoviste
|
Natura omului e sa creada ca tot timpul ca ii va fi mai bine, asa ca sper ca in anul ce vine macar cateva lucruri se vor schimba. Sabatori fericite!!!
|
filipov_alexandru
471 mesaje
|
Cel putin la fel de rau ca in 2009. Guvernul BOC 3 va fi responsabil de asta!!!
|
9am034862
1 mesaj
|
DEOARECE GINDESC INTOTDEAUNA POZITIV, CRED CA ROMANIA SE REDRESEAZA,SI CRED FOARTE MULT CA DL. PRESEDINTE AL TARII NOASTRE ISI VA TINE PROMISIUNILE FACUTE IN CAMPANIE.....
|
|
|
gigiift
1 mesaj
Oras: Tg Jiu
|
Parerea mea este ca Romania se indreapta cu pasi repezi spre colaps . In 2010 va trebui sa facem mai multe sacrificii pentru o amarata de vacanta.
|
|
|
rosarossanna
1 mesaj
|
Romania anului 2010 va fi o tara mai buna, daca si noi ramanii ne vom stradui sa fim mai buni, mai intelegatori, mai cinstiti, mai bine educati, mai rabdatori, mai civilizati, mai credinciosi in Dumnezeu, mai atenti si mai iubitori cu cei din jurul nostru, mai putin barfitori, mai muncitori si mai uniti.
|
calin_motrici
1 mesaj
|
Romania in 2010 va arata mai rau decat dupa revolutia don 1989. Va fi in continuare criza economica, oamenii isi vor pierde in continuare locurile de munca, leul o sa se deprecieze in continuare, unele banci o sa inceapa sa aibe probleme fiind afectate de neplata creditelor neperformante si multe alte probleme care vor urma. Noul an din pacate nu imi da sperante de mai bine.
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Va fi cu siguranta o perioada grea atat din punct de vedere economic, cat si politic. Imi doresc ca sistemul public sa devina mai eficient si mai competitiv, sa dispara numirile pe criterii politice din domenii precum :educatia, sanatatea sau administratia, iar oamenii sa fie numiti pe criteriul competentei. As vrea ca tinerii sa fie incurajati sa ramana, stiut fiind faptul ca imigrarea, este un proces dureros. Pe cand toate astea? Nu doresc ca Romania sa inceapa sa semene cu acea tara de acum cativa ani, cand jocurile de bingo, tarabele mizere si saracia erau branduri nationale. Sper ca nu ne vom intoarce acolo, ca vom depasi colapsul economic si ca tara asta va invata din greselile sale. In fond, 2010 nu suna deloc rau! Nora Negreanu
|
ovidiu_mocanu
1 mesaj
|
O tara care nu va reusi sa faca prea multi pasi catre iesirea din acest colaps, o tara care va fi o povara greu de suportat pentru cetatenii sai si toate acestea doar din cauza intereselor asa-zisilor politicieni, care mai mult ca oricand sunt innebuniti dupa o bucatica de putere pentru a putea sa-si ascunda cat mai adanc toate hotiile si fraudele pe care le-au facut din 1990 incoace... Daca am putea doar pentru o zi sa aplicam vechea Lege 18 de dinainte de Revolutie (?!) in mod cert tara noastra ar fi bogata si pentru noi, umilii cetateni de rand!
|
cris79marian
1 mesaj
Oras: Resita
|
Anul 2010 se anunt� a fi mult mai dificil pentru Rom�nia dec�t 2009, anul crizei financiare, insa nici sa nu ne asteptam sa revenim la confortul economic din anul trecut,deoarece din cauza supraindatorarii si "dezmatului" financiar din sectorul bugetar, Romania va trebui sa stranga puternic cureaua, iar cresterea economica va fi sub cea a tarilor din jur. Daca ar fi sa comparam economia romaneasca cu o masina, am putea spune ca se incadreaza fix la categoria Logan.Nu rivalizeaza cu limuzinele de lux germane sau franceze, nu este nici in postura Volgai sau Ladei care circula in Bulgaria, Albania si fostele tari iugoslave. E o masina cu un motor de import (creditul extern), cu un spatiu interior foarte mare si primitor (potentialul mare de investitie) si cu un portbagaj peste medie (un numar foarte mare de consumatori).O masina care isi facea pana acum treaba (crestere economica sustinuta), era ceruta la export mai ales pentru utilitatea ei (aduce profit fara prea mari costuri) si rula fara sa aiba nevoie de Asistenta Rutiera (FMI in cazul nostru). Odata cu aparitia crizei, ramasa fara benzina (banii strainilor), masina a inceput sa "gafaie", sa dea rateuri, iar in cele din urma a avut nevoie de ajutorul de urgenta (FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala) pentru a reusi sa ajunga macar in primul refugiu, ca sa nu incurce circulatia. La finele lui 2009, Romania, lipsita de un mecanic priceput (guvern), asteapta ca circulatia pe "autostrada profitului" sa se anime si astfel sa apara cineva care sa o remorcheze spre primul service.Potrivit unor experti mult asteptatul moment al revenirii pe "autostrada" cresterii va avea loc cel mai probabil in 2011, dupa ce in 2010, Romania va rula mai mult cu frana de mana trasa. Si asta pentru ca, de cand a iesit pe strada, romanii au impodobit-o cu zeci de briz-briz-uri (consum), cumparate pe credit, pentru care nota de plata va veni in 2010.
|
9am125102
1 mesaj
|
Romania in 2010 va fii mult mai rau pt noi oamenii de rand multi dintre noi vom ramane in somaj asa cum sunt si eu acum,adica multi vor ramane fara un loc de munca.
|
feliciapardos
1 mesaj
|
Romania 2010 va fi ca si anul asta ,ca anii din urma,nu stiu daca va fi vreodata bine .Sunt 20 ani de la revolutie si nu sa intamplat nimic.Poate da Dumnezeu sa fie bine macar pt copiii nostri in viitor.Va doresc SARBATORI FERICITE.
|
filip_mioara
2 mesaje
|
As fi vrut sa incep cu un ton pesimist,fiindca tot ce vad imprejur este astfel.Este perioada sarbatorilor de iarna ,dar agitatia de anul trecut s-a diminuat.Totusi, optimismul care ma caracterizeaza ,ma indeamna sa-mi imaginez o Romanie toleranta.La ce folos sa ne certam,sa ne imbulzim sau ,si mai rau,sa ne razboim?Daca ne asteapta vremuri mai grele trebuie sa ne inarmam cu rabdare,toleranta si calm.Cum sa gandim negativ?Este ca si cum as spune: da-mi in cap ,ca sa pot sa -ti dau si eu. Asa nu merge.....nu ai bani de vacanta?E bine si astfel.Faci o plimbare si te mai racoresti putin,doar suntem obisnuiti sa fim trimisi la plimbare.Tot raul spre bine cum spune romanul. Romania anului 2010 eset cea pe care o construim noi,cati punem umarul si o sprijinim,atatea rezultate vom avea.PUNCT
|
dafconsulting
1 mesaj
Oras: Calarasi
|
Buna ziua. Anul viitor din punctul meu de vedere va fi cu mult mai dificil ptr. romani, datorita instabilitatii politice si neavand absolut nici un plan concludent de iesire din criza econimica .Efectele crizei economice se vor resimti mai mult dupa concedierea in masa anuntata in randul bugetarilor si marirea taxelor si accizelor care va duce la marirea preturilor si automat va scadea nivelul de trai al romanilor. Cu un ajutor din partea comunitatii europene sunt sanse sa depasim aceasta criza dar acest rezultat nu se va intampla datorita guvernului nostru ci trendului ascendent din UE, care ne va trage inspre ei. Din punct de vedere al micilor intreprinzatori nr-ul firmelor care isi va inchide activitatea va fi mai mare. Singura posibilitate a romanilor de a scapa de ceea ce se intampla in ROMANIA este sa emigram cu totii, dar din pacate este foarte greu sa te integrezi in tarile comunitare datorita imaginii create de co-nationalii nostrii. Oricum sper la mai bine. SARBATORI FERICITE! Cu stima Florin Ducu
|
veroinfo
1 mesaj
Oras: Piatra Neamt
|
Pentru mine Romania reprezinta in primul rand oamenii, romanii. Desi in presa, la tv ne este prezentata o tara de criminali si hoti, de lenesi si smecheri, eu cred ca romanii sunt oameni valorosi, optimisti si muncitori deci Romania in 2010 are sanse sa fie, asa cum a fost mereu, tara mea, cu bune si rele dar cu siguranta este "acasa".
|
bucovineanucarmen
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:43
Cu mai multa credinta, asta ar fi cel mai important, pentru ca restul vor veni de la sine.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Mai rau ca in 2009 . Cu mai multa coruptie , mai mult oportunism politic si mai putin respect din partea institutiilor statului pentru cetatenii simpli si saraci .
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
9am034860
1 mesaj
Oras: Arad
|
In trimestrul 1 situatia nu se va modifica prea mult, in trimestrul 2 situatia economica se va imbunatatii. Pe o scara de la 1...la 10 la valoarea de "2" economic si de "3" -politic. M-as bucura daca pe trimestrul 3 aceste valori ar urca pe aceasta scara la "6", dar din pacate dupa mine aceste valori nu vor depasi valoarea de "4" . In trimestrul 4 s-ar putea ca aceste valori sa scada din nou catre valoarea de "2" sau "3"
|
9am111037
2 mesaje
|
In 2010: mai multi someri, salarii si pensii ca in 2009, si multe dispute "politice si de putere"
|
9am168636
1 mesaj
|
|
9am153738
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Buna ziua, echipei 9 Am! Pentru anul 2010, prevad o Romanie care se bazeaza pe dezvoltarea potentialului economic si social, o promovare a unei politici investitionale active si a unei rate de formare a capitalului fix. Va multumesc
|
andi_unguroiu
1 mesaj
|
Vom avea un an dificil. Economia nu se poate redresa brusc, dintr-o data, ci cu pasi marunti. Trebuie sa avem rabdare si incredere. Daca infrastructura, agricultura, invatamantul si sanatatea vor fi tratate ca principalele prioritati, Romania va avea de castigat si va iesi cu fruntea sus din haosul in care se afla.
|
gabryela_nicoara
1 mesaj
Oras: Barlad
|
ROMANIA IN ANUL 2010 In timpurile noastre este mai greu de spus cum vedem tara in viitor. Asta pentru ca in fiecare zi ne asteapta cate o "surpriza" mai placuta sau mai putin placuta( de cele mai multe ori) insa nimeni nu ne poate lua dreptul sa speram. Iar daca vorbim de speranta, mi-as dori ca in 2010 oamenii sa fie mai buni si mai intelegatori, inclusiv cei din scena politica care pe langa acest lucru ar trebui sa se trezeasca la realitate si sa vada ce se afla si in jurul lor; mi-as mai dori ca numarul somerilor din prezent sa scada macar la jumatate si copii sa fie ajutati sa isi continue studiile renuntand la abandonul scolar totodata micsorandu-se si numarul celor care nu merg la scoala. De criza nu va spun nimic , pentru ca tarisoara asta a stiut dintotdeuna ce inseamna criza, iar romanii sunt constienti ca nu e o noutate pentru noi acest lucru. Cam atat am avut de spus ... Sarbatori fericite si sa speram ca vom avea un an mai bun decat cel care tocmai sta sa se sfarseasca.
|
Fanica41
1 mesaj
Oras: Buzau
|
In 2010 situatia in Romania nu va diferi mult de cea din 2009. Eu prevad o usoara imbunatatire, dat fiind ca facem totusi parte din Uniunea Europeana. Nu ar fi bine nici pentru UE ca o tara membra sa nu fie ajutata la nevoie. Si va depinde si de prestatia guvernului...numai ca acesta sa se stabileasca si sa intre in functie.
|
TUDAN30
1 mesaj
|
O stare de dezastru economico-financiar, cu multe concedieri s-ar putea si greve.In concluzie un an 2010 foarte greu.
|
9am139340
1 mesaj
|
O Romanie agitata politic (in special in a doua jumatate a anului, cand prevad o noua criza politica, ce va putea duce la alegeri anticipate), cu mari si grave probleme sociale care se va "zbate" sa strabata situatia de criza in care se adanceste din ce in ce mai mult. Regret din suflet ca sunt atat de pesimist, dar astea sunt previziunile mele pentru 2010 (cat de mult sper sa ma insel ).
|
9am096781
2 mesaje
|
Romania anului 2010 va fi aceeasi cu Romania anului 2009 , cu infime schimbari facute de dl. Basescu pentru a-si sarbatori succesul alegerilor. Romania anului 2010 pe care mi-as dori sa o vad este una mai prospera, mai dinamica si cu mai mult respect de sine, cu dorinta arzatoare de a se ridica, de a-si constientiza valorile pe care le are si de a le exploata!
|
|
|