Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 23:42
De la: karpov, la data 2009-09-25 23:11:30Nene Opris ! hei ...daca vrei sa nu te mai simti asa de stresat si eu traiesc acelesi sentimente ca si tine si traiesc aceleasi realitati ....dar ce vrei sa ma spanzur ? daca fluier in casa mi se spunea de mic ca aduc ghinion ,ca chem draci ca mai stiu eu ce fac ....ti se pare rezonabil? numai acesta superstitie idioata mi se pare ceva ce ,pentru un om pragmatic ,e de neconceput. trecand dincolo de toate aceste nu pot sa nu remarc ca te cam duci dupa intuitie ,ceea ce nu e rau daca e urmata de un control riguros.imi miroase a evolutie nu e chiar o expresie reusita.... despre intentia creatorului asupra formei si nivelului intelectual ....numai Domnul stie ....cert este ca ar fi fost ceva foarte plictisitor mucosi sunt asa de simpatici uneori ....poate ca ne incearca sa vada daca ne place rahatul ....ne mai lasa o vreme apoi o sa spala cu noi pe jos ... sincer sa fiu cred ca un om care traieste in superstitii merita sa moara in ele ....la fel si cei care sunt superficiali ...am rude pe care le aud mereu " eu nu mai am mult si am sa mor "....e o expresie ce am intalnit-o mai la toate familiile cu bojorogi pe duca ....ce le-o place sa spuna asta nu stiu dar cert e ceva ce repeta din frica ca sa se asigure pe ei ca finalul exista , nu exista dubiu desi ei ar vrea o trecere in rai direct fara chinuri ....ce sa zic decat ca la auzul acestor vorbe simt nevoia sa ii trag una la ureche si sa ii realizez dorinta ....poate ca noi oamenii murim si pentru ca asa suntem invatati sa spunem si poate ca in marinimia sa creatorul ne indeplineste dorinta de moarte ....ii ceva sinistru in noi mereu cu ganduri negre , mereu vedem hoti in loc de oameni care au facut o alegere gresita , mereu radem de cel ce greseste in loc sa ne bucuram de un om care incearca sa inteleaga ...cele mai importante lucruri le luam in deradere :cinstea ,onoarea ,dreptatea ai ajuns simple alternative conforme cu telul urmarit ... ce sa mai scriu as vrea sa spun ca in alta parte a lumii e altfel ,dar nu e , sunt aceiasi oameni cu aceleasi apucaturi.... numai bine . |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 08:14
De la: Ic3, la data 2009-09-25 17:22:34De la: gabigabi, la data 2009-09-25 16:38:05De la: Ic3, la data 2009-09-25 15:43:33Numarul de someri din Romania va ajunge la 685.000 la finalul acestui an, in crestere cu 70% fata de decembrie 2008, estimeaza Comisia Nationala de Prognoza (CNP) in proiectia preliminara de toamna, ceea ce ar insemna un avans al numarului de someri cu peste 83.000 in ultimele patru luni din 2009. esti chiar culmea,gabriele ! tu-mi spui ca singura solutie este taierea popilor ....eu iti raspund ca FISCUL taie ilicitul si verificarea tuturor averilor,etc etc si eu nu vad ce se-ntimpla-n tara asta ? nu dragutule ,vad bine si de-as avea vreo putere I-AS TRAGE LA RASPUNDERE PE TOTI CEI CARE NE-AU CONDUS DIN ' 90 INCOACE ....dar nu asa,din vorbe ,ci le-as calcula cuantumul de DATORIE ce le revine ,in urma jafului national ....Miliardele alea de euroi datorati la FMI sunt ale lor : sa le plateasca ! TOTI ,fara discutie ! |
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 09:20
Nu spun...mentin afirmatia ca...Concedierea tuturor moacelor bisericesti din tara ar aduce un plus de siguranta..locurilor de munca celor care in momentul de fata asteapta sa fie dati afara din diferite considerente economice.Daca ar exista calea sa afli numarul proprietatilor si suma la care se ridica averea bisericii dupa 90, ai ramane inmarmurita..Cate revendicari au fost facute de catre biserica.Cate despagubiri au fost platite acesteia de la buget in urma asa ziselor exproprieri din vechea nomenclatura.Mii de repuneri in posesie..Zeci de mii de hectare de pamant,padure,lacuri..de care nu are nimeni habar...Pentru ca nu se vorbeste despre asta. Nu fiscul a taiat legea ilicitului..guvernul de dupa 90 a facut asta..sub fina obladuire Iliesciana..Iar ceilalti care au urmat acestora..de fapt aceasi baistruci..au dus jocul mai departe...Praful in ochi cu legea controlului averilor demnitarilor,aburelile facute publice referitor la masurile de monitorizare a averilor acestora ...ma fac sa vomit..Chestia interesanta este ca oricat de bogati ar fi..Au solutii de justificare adecvate.Gen matusa Tamara..In fine...asta e realitatea.. Respect..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 11:13
De la: Ic3, la data 2009-09-26 09:20:42 Astfel de atitudini antibisericesti ma amuza ...care sunt sansele sa existe Dumnezeu 50% nu ? pai si daca ai sanse asa ce ai de pierdut in ambele cauzuri ? daca nu exista Dumnezeu pierzi cam 60 de ani de destrabalari ( desi nu stiu daca te tine baierile inimii la atata hedonism ) ...daca exista Dumnezeu atunci ai o eternitate in fata sa intelegi probleme care pe tine acum te framanta ca de exemplu de ce Dumnezeu ingaduie durerea.... cat despre pamanturile bisericii ....eu cred ca nu ai fost la nici o manastire sa stai mai mult prin zona si sa vezi ce se intampla ....uita-te pe trinitas tv ca mai dau acolo cate-o manastire ... daca ar fi dupa mine as da tot pamantul bisericii....aia nu te insala daca il bagi in arenda ....aia nu te mint daca ii intrebi ceva ....ceea ce nu pot sa zic de arendasii zilelor noastre tot felul de panarame care se folosesc de faptul ca oamenii nu au bani ca sa munceasca pamantul si le dau ce vor ei drept uzufruct.... asa ca nu mai blestema si afurisi biserica caci daca nu ar fi ea ar fi cu mult mai multa nenorocire in tara caci oamneii din ziua de azi si-au pierdut masura si cauta mereu raspunsul PE CARE IL VOR . nu spun ca biserica e perfecta dar poate ca nici nu a fost facuta sa fie caci ea in sine e un proces de transformare ,omul pacatos isi intelege pacatele si incearca sa si le indrepte ... problemele bisericii noastre......una ar fi ca are prea putin apostolat in sensul de propovaduitori , de oameni care sa predice si SA CRITICE , sunt atat de putini si sunt destul de rau vazuti in sanul bisericii ca pe niste oameni dornici de preamarire si functii inalte...exista invidie si in sanul bisericii.... o alta problema e ca la teologie se strang fii de popi si de oameni care urmaresc banul si nu evlavia si cuvantul Domnului....criteriile de selectare a lor tin doar de texte invatate ceea ce e gresit ...un om care nu merge la biserica si nu arata ca e crestin nu are ce cauta la teologie...un om care nu arata ca a fost om bun su nu are peste 30 nu are ce cauta la teologie ,un om care are credite ,umbla in haine scumpe si merge prin baruri acela nu-i om de teologie ....sfintenia sa nu trebuie sa fie absoluta dar sa arate ca merge spre ea ...iar primele lucruri pe care trebuie sa le faca un student la teologie este sa renunte la viata sa dedinainte de a vrea sa devina preot.... sfintenia preotului este o chestiune ce azi e lasata la latitudinea enoriasului care de cele mai multe ori zice :" ii dau 500 000 de mii da-l dracu ca nu a dat cu sapa "....de aici pacatul enoriasului care nu intelege ca banii nu au folosinta la Domnul si ca se umple de pacate zicand asa si apoi pacatul preotului care o lasat ca enoriasul sa se gandeasca la bani in loc sa zica de la inceput ,din prima secunda a convorbirii dintre preot si enporias ca el nu ia bani si ca daca vrea sa faca o donatie uite aici ,cum si unde ... eu cunosc un preot care tot suna la noi la firma si spune asa patronului meu " sa imi dai cutare si cutare , mai am nevoie de asta cand mi le trimiti ?" asta ,patronu e mai asa de ajutor vorbeste diplomatic cu el dar dupa ce inchide telefonul il ia la ture si il injura de tot neamul lui ....de ce ? pt ca preotul respectiv e lacom vrea preamarire acolo unde ar trebui sa fie smerenie ....si sa nu uit de incercarea de a pune aceea catedrala a mantuirii neamului fix in buricul targului ....tot o chestie de preamarie si fuga dupa slavi desarte.... o alta problema a bisercii este ca ea se bazeaza inca pe bani ca fiind esentiali pe existenta ei ,preotii au salalrii si merg pe bani la tot ceea ce implica biserica in viata cotidiana....foarte gresit ....mi se pare doar mie ca a cere bani la mort e atat de scandalos incat eu as arunca cu cativa popi in aer ???? no ala ii mort si tu ceri bani sa il ingropi ?!! cat despre fisc ,ilicit,averi ,acestea sunt vorbe ....pe multi intereseaza mai mult ce tzatze are aia (si sa le vada ) decat ce legi isi mai trag parlamentarii....ati vazut voi la mitingurile politice ale vre-unui partid sa strige cineva de ce legea cutare e asa si ca se vrea altfel ? ....daca cineva ce nu e parte a mitingului s-ar opri si ar striga ceva de vre-o lege e luat drept partidul alilalt...e o lume funny , eu chiar am ajuns sa o inteleg in micimea ei ....cei de la radio guerrila aveau o vorba ,ce se vrea azi sunt "tzatze si buci ,lacrimi si muci"... numai bine. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 11:40
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-09-26 11:13:25vasilica,zi-le in continuare ca le zici bine,tine-o tot asa !RESPECT MAXIM !De la: Ic3, la data 2009-09-26 09:20:42
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
addan 127 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 14:11
De la: Opris_Vasile123, la data 2009-09-25 20:20:11De la: addan, la data 2009-09-25 17:07:32De la: Opris_Vasile123, la data 2009-09-24 22:26:09De la: addan, la data 2009-09-21 23:18:40... materia este realitatea obiectivă înconjurătoare pe care o percepem cu ajutorul organelor de simț ...asta o spunea "tatuca" Lenin in urma cu aproape 100 de ani...De ce oare ? Stia ca intr-o buna zi v-a fi "contrazis"...el fiind dusmanul de clasa al lui Dumnezeu... Multumesc pt. sprijinul acordat si de cuvintele incurajatoare desi consider totusi ca nu mi-ati raspuns la intrebarea de la final , cum sa spun ,a fost mai mult o fenta "a la Dobrin" decat un raspuns clar...intrebarea insa, era ! Acel experiment cu grauntele de grau (simplist dealtfel) arata ca ceea ce ne inconjoara nu este totuna, nu este doar fizica, exista si alte legi care ne ghideaza. Puteti sa le numiti si legi ale fizicii, eu le-as spune altfel...Sa vedem... Cum ati defini d-voastra mai exact, Duhul Sfant ? ...tot ca o forta electromagnetica ? Duhul Sfant este intradevar o forta pe care legile fizicii nu ar avea cum sa-l incadreze undeva, fiind peste puterea de intelegere a omului. Duhul Sfant este cel datator de viata , cel care in mod metaforic a insufletit lutul din Geneza. Fara doar si poate , fizica, chimia, stiintele exacte, ne ajuta sa intelegem mediul ambiant, dar dincolo de acesta mai exista si o alta dimensiune , greu de explorat. Albert Einstein a murit in timp ce calcula de zor la ecuatii care l-ar fi ajutat poate intr-un final ,sa uneasca legile fizicii cunoscute ... intruna singura. Nu a mai apucat insa... Ce ma face sa fiu mirat pe moment este usurinta cu care lasati impresia ca acele ecuatii le-ati fi rezolvat deja. O asemenea descoperire n-ar trebuie spusa lumii intregi ? Sigur , nimeni dintre toti cei care posteaza aici pe forum nu se lumineaza in modul acesta (foarte adevarat) , poate doar sa ne supradimensionam din cand in cand "eul", care se afla in fiecare din fiinta noastra. Nu stiu cata matematica ne cere Hristos, cate fizica sau chimie ne cere sa stim, sa ne intrebe cat sah sau go am jucat...ce stiu sigur, este ca FAPTELE vor fi cartea noastra de vizita la Dreapta Judecata. Constiinta este barometrul deciziilor noastre atunci cand avem de luat o hotarare, iar mintea daca nu o cernem prin sita inimii (Filocalia/Isihasmul) nu ar avea nici un folos. Intradevar, fiecare om a fost daruit cu ceva anume de la Dumnezeu ca o amprenta particulara ,si asta deoarece daca am fi fost toti creati la fel aratam astazi ca niste roboti. Ori, Dumnezeu tocmai asta a creat : Diversitatea si Liberul-arbitru , atat de blamate de cei care au postat pe aici... Daca incerci sa ii duci de manutza sa le arati ce ce au gresit , te ataca spunand ca daca nu esti prost , esti dogmatic sau bigot, exultand, apoi. La acest capitol pierdem toti , Credinta nu a fost niciodata inapoiata in vreo societate anume (ci s-a rapotat acelei societati), in schimb rautatea oamenilor ( cu stinta sau nestiinta) , cu siguranta au adus numai nenorociri si tragedii greu de sters din memoria colectiva. Sper ca toti oamenii de pe pamant sa gaseasca acel "ceva" care sa le aduca linistea necesara pt. ca inainte de toate suntem "noi insine", si sortiti greselii... ...cu acelasi respect netarmurit ! Doamne Ajuta !
777
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 09:55
stirileprotv.ro/video/preot-acuzat-ca-a-lasat-un-batran-de-80-de...
Un popa..ciorditor..acuzat de furt..La impins sa sparleasca... A cata porunca spune sa nu furi?
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 13:08
Crestinul modern nu judeca pe nimeni, nici macar pe sine. De aceea nici nu prea are ce sa-si reproseze. Lui ii place calea de mijloc, cea lumeasca nu cea duhovniceasca, care este cea mai sigura dealtfel pentru a nu-i trezi constiinta bine-nteles. Din Sfanta Scriptura intelege ce vrea si aude numai ce-i place. Astfel se minte singur si-si trage presul de sub picioare, iar bobul lui (de credinta) se preface in taciune, crezandu-se grau nedreptatit. Din Biserica ar scoate unele invataturi ce i se par prea invechite si la care nu le vede rostul pentru lumea actuala. Din sfintii parinti nu prea-i place sa faca pomenire, dar in schimb citeaza cu bucurie descoperirile stiintifice ale savantilor, de la Darwin incoace. Se faleste cu lucruri desarte si de nimic, dar cand trece prin fata bisericii ii este rusine sa-si faca cruce in timp ce este insotit de cineva cunoscut, iar daca mananca cu necunoscuti la masa, nici nu se gandeste sa multumeasca lui Dumnezeu in vreun fel. In rarele momente de mare insufletire el viseaza sa patimeasca pentru Dreapta Credinta si sa fie un mucenic al lui Hristos, dar nu este in stare macar de cele mai elementare nevointe: infranarea pantecelui de la imbuibare si a gurii de la vorba rea. Pentru aceasta isi doreste o mucenicie glorioasa, dar una care sa fie moderna ca si el. Eventual sa moara repede, fara prea multe dureri. Prefera intamplari duhovnicesti senzationale si nu s-ar da in laturi de la a primi vreo vedenie, pentru intarirea credintei sale. Crestinul modern are incredere in Dumnezeu, dar are incredere si in sine insusi, adica dumnezeul al mai mic, caruia ii slujeste mai tot timpul. El stie ca a reusit destule lucruri bune in viata, de aceea trebuie sa isi puna increderea in sine pentru un succes garantat, si nu doar in puterea nemarginita a lui Dumnezeu. De obicei, dupa o isprava duhovniceasca, sau cine stie ce capat de bine savarsit, care a fost intins din mana Domnului cu mare mila, crestinul modern se indulceste cu gandul ca mult bine a facut si ca va primi cununi deosebite pentru aceasta. De asemenea, cade usor la lauda si se aprinde iute la dojana. Insa cel mai bine il cunosti pe crestinul modern citindu-i prospectul cu ingrediente de pe ambalajul vietuirii: multumire si indreptatire de sine, comoditate, si mandrie cat cuprinde.
|
|
|
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 13:30
""Sataniștii consideră că Dumnezeul Bibliei este un Dumnezeu rău, nemilos, care a ucis oameni, de pildă, pe vremea potopului, a Sodomei și Gomorei, pe când Satana e Dumnezeul cel bun care n-a făcut rău niciodată nimănui."" Culmea , pana si Satana se mira de atrocitatile prezentate in biblie -asta ne duce cu gandul ca el nu s-ar preta la asa ceva -daca s-ar fi pretat aceste evenimente sigur ar fi fost prezentate in biblie sau ar fi ramas in istoria religiei -nu se stie nimic -vreun eveniment tragic din istoria lumii ,care sa contrabalanseze dezastrele provocate de mania lui dumnezeu ! De ce oare ? Eu sunt convins ca domnii crestini l-ar fi mediatizat insa e clar ca nu exista ! Dumnezeu isi doreste sa fie campion si in bine si in rau -e cam orgolios ! ...pe pielea noastra !
|
|
addan 127 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 14:33
De la: karpov, la data 2009-09-27 13:08:50 ...tinere, fi rezonabil ! Nu mai folosi [ Copy / Paste ] de pe alte pagini de Web , nu foloseste nimanui, nici macar tie, macar de le-ai aprofunda nitel acele pagini web... Pacat de handicapul tau, sincer te compatimesc si-ti doresc sa gasesti drumul cel bun. Timp ar mai fi, stiu ca tu cauti in continuare , ce pot sa-ti spun este ca peste ani vei fi exact opusul la ceea ce esti tu astazi...Dumnezeu te pune la incercare, asa este ! Pt. capetele mai luminate si "examenul" credintei este mai greu... Trag nadejdea ca vei reusi ! Sigur vei reusi !
777
|
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 15:40
De la: addan, la data 2009-09-27 14:33:53De la: karpov, la data 2009-09-27 13:08:50 "Doamne fereste " ! Cum poti sa doresti cuiva asa ceva ! Ignoranta nu-i foloseste nimanui ! |
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 20:16
@horus : ignoranta nu foloseste nimanui,intr-adevar si eu va doresc sa scapati de aceasta ignoranta in sens invers si sa deveniti intelepti !
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 21:21
A fi ignorant...inseamna sa fii indiferent si absent...
Nu este cazul nostru...
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 21:34
Noua ne pasa...Stii de ce spun asta?...Pentru ca noua chiar ne pasa...
Cea ce nu se vede la voi..asa zisii crest]ini...!
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 00:29
" Religia este comparabila cu o nevroza a copilariei " -Freud Religia este ca o boala ereditara sau mintala -trece de la o generatie la alta ! Copilul pana la varsta de 6 ani crede tot ce i se spune -de catre o persoana cu autoritate-religia este un produs al fricii-un rau care a fost necesar la un moment dat in istoria umanitatii -uneori insa a fost mai mult rau decat necesar . Timp de 1500 de ani religia a fost impusa cu forta iar apoi s-a perpetuat din inertie ,de la o generatie la alta ,deoarece omenirea a ramas cu o frica in subconstient chiar daca biserica nu mai foloseste metode de opresiune . DEX - Divinitate - fiinta imaginara cu insusiri supranaturale ,socotita drept carmuitoare a lumii ! Divinitatea este o nascocire despre care noi dintr-o prea mare ignoranta ,afirmam ,ca ne-ar fi creat pe noi. Religia organizata este o boala mintala,manipulativa ,care atenteaza la libertatea personala si care incalvca Constitutia Romaniei ! Art.29 ,punctul 1 ,din Constitutie, prevede clar ca libertatea credintelor religioase nu poate fi ingradita sub nici o forma - copii nu sunt lasati sa-si aleaga religia ,ea le este impusa inca de la nastere -incepand cu botezul si continuand cu indoctrinarea ,mai mult fortata ! Nenea Kant spunea ca religia fara constiinta morala nu este decat un cult superstitios -pai cati crestini mai au constiinta morala in prezent !?
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 14:33
Iti raspund eu...pentru ca asa zisii bisericosi nu au ce sa raspunda la o asemenea intrebare..
Nu au asa ceva...Ce e a aia si cu ce se haleste? Cum poti sa fii moral atata timp cat sustii o aberatie cum este religia mintind in numele unei divinitati?Pentru ca esti din start mincinos patologic...De boala minciunii sufera toate religiile iar de moralisti...Nu ducem lipsa...Sunt...pe toate drumurile... Ori ca sa sustii o aberatie...trebuie sa minti in numele ei...
|
|
WinstonSmith 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 16:14
Chiar daca o parte din acei savanti erau religiosi(nu toti cum preferi tu sa afirmi fara sa oferi nici cea mai mica dovadaca asa ar fi) descoperirile lor s-au facut in dauna a ceea ce credeau , nu pentru ca credeau. Stiinta e prin definitie atee. Ce inseamna asta? Inseamna ca in orice domeniu stiintific nu se apeleaza la supranatural, nu este nevoie de aceasta ipoteza. Un om de stiinta atunci cand se afla la lucru experimentand si testand este cat se poate de ateu. Orice interventie divina i-ar distruge teoria si probabil tot domeniul stiintific in care lucreaza.
Nu inteleg de ce acorzi cuvantului ateu un sens peiorativ. Si faci asta mai in toate postarile tale. Asta da dovada de o imbecilitate crasa. Tu esti ateu cu privire la restul religiilor. Noi mergem doar cu un zeu in plus. Cand vei intelege de ce respingi celelalte religii atunci vei intelege de ce eu o resping pe a ta. Dictaturile sec. XX pe care le prezinti nu sunt atrocitati din cauza faptului ca erau atee ci din cauza ca semanau prea mult cu religia. Inlocuiau conducatorul divin cu unul uman pe care trebuia sa il idolatrizezi si sa ii canti laude. Repet , a fi ateu inseamna a nu crede in divinitate si la o adica in supranatural. Nu inseamna ca vrei sa subjugi restul lumii sa gandeasca ca tine sau sa impui cu forta nimic. Vor fi atei comunisti , atei fascisti ,atei liberali , atei conservatori , adica comunismul nu este acelasi lucru cu ateismul. Nu exista nici o dovada pentru supranatural. Este doar o definitie in dictionar ce nu isi gaseste vreo reprezentare in lumea noastra. E doar un concept. Ceea ce inca nu are o explicatie nu se catalogheaza drept supranatural ci doar la lucruri pentru care inca nu exista o explicatie. A cataloga ceva ce nu stii la supranatural inseamna apel la ignoranta. Religiile lumii se bazeaza pe supranatural , deci ele se bazeaza pe ceva pentru care nu exista dovezi. |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 22:39
De la: gabigabi, la data 2009-09-27 20:16:18@horus : ignoranta nu foloseste nimanui,intr-adevar si eu va doresc sa scapati de aceasta ignoranta in sens invers si sa deveniti intelepti ! Apropo de ignoranta ! De ce se ardeau vrajitoarele pe rug ,de catre cine si...chiar existau vrajitoare sau minte biblia ?
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 10:31
De la: Ic3, la data 2009-09-26 09:20:42 cred gabriele ca tu nu sti ca atunci cind fetele se calugareau si vorbesc de domnite sau fiice de mari boieri, veneau la minastire cu Zestre mare - mare de tot ! si acele paminturi cu acareturile lor deveneau ale minastirii ....asa ca, cererea de restituire ale acelei averi,este la fel justificata ca si cererea ta,de ex. de a ti se restitui pamintul lasat de bunici si luat cu japca de comunisti ! da, asa-i : oricit de bogati ar fi,tot nu le ajunge .....dar tot cred ca diferenta dintre ce se etaleaza si ce se declara poate fi luata la ochi si impozitata macar ! |
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 10:34
De la: Horus, la data 2009-09-28 22:39:56De la: gabigabi, la data 2009-09-27 20:16:18@horus : ignoranta nu foloseste nimanui,intr-adevar si eu va doresc sa scapati de aceasta ignoranta in sens invers si sa deveniti intelepti ! de ce se ardeau oameni pe rug ? ptr. ca existau oameni la fel de intoleranti ,atunci, ca si tine acum ! |
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 11:02
De la: gabigabi, la data 2009-09-29 10:34:56De la: Horus, la data 2009-09-28 22:39:56De la: gabigabi, la data 2009-09-27 20:16:18@horus : ignoranta nu foloseste nimanui,intr-adevar si eu va doresc sa scapati de aceasta ignoranta in sens invers si sa deveniti intelepti ! Dumnezeul cel rău este dumnezeul cel mai util care a existat vreodată- iar nimic nu ne măgulește și nu ne susține mai mult decât a plasa izvorul josniciei noastre cât mai departe cu putință
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 11:22
De la: gabigabi, la data 2009-09-29 10:34:56De la: Horus, la data 2009-09-28 22:39:56De la: gabigabi, la data 2009-09-27 20:16:18@horus : ignoranta nu foloseste nimanui,intr-adevar si eu va doresc sa scapati de aceasta ignoranta in sens invers si sa deveniti intelepti ! Exod 22:18 18 Pe vrăjitoare să n-o lași să trăiască. Si iata un alt pasaj: Leviticus 20:6-7 6 Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morți și la ghicitori, ca să curvească după ei, Imi voi întoarce Fața împotriva omului aceluia, și-l voi nimici din mijlocul poporului lui. 7 Voi, să vă sfințiți, și să fiți sfinți, căci Eu sînt Domnul, Dumnezeul vostru. S-ar parea ca vina nu le apartine oamenilor ci lui dumnezeu ,asta in caz ca ce scrie in biblie este adevarat ! Eu sunt rea deoarece vreau sa impiedic crimele comandate de biblie si puse in aplicare de enoriasi sau excroci ? Nu e vinovat cel care le face , vinovat e cel care da comanda !
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 11:47
De la: gabigabi, la data 2009-09-29 10:34:56De la: Horus, la data 2009-09-28 22:39:56De la: gabigabi, la data 2009-09-27 20:16:18@horus : ignoranta nu foloseste nimanui,intr-adevar si eu va doresc sa scapati de aceasta ignoranta in sens invers si sa deveniti intelepti ! Desi prima bula papala care autoriza uciderea vrajitoarelor a fost data de papa Grigore IX inca de pe la 1200, multa vreme tintele Inchizitiei au ramas ereticii si evreii. Abia in anul 1484, papa Inocent VII emite o bula prin care se stipula ca vrajitoarele exista si trebuie reprimate fara mila. Ascultatori, inchizitorii si-au insusit directiva, aplicand-o cu un exces de zel care a produs milioane de victime, constituind un rusinos capitol din istoria Bisericii Catolice. Pai daca un papa s-a pretat la asa ceva eu de unde sa stiu cand ei,credinciosii,se vor apuca iar sa ucida ? Banuiesc ca nu vom fi anuntati inainte si in acest caz e bine sa prevenim aceste fapte oribile prin desfiintarea religiilor ! Au murit prea multi in numele religiei si daca aceasta organizatie permite ca in randurile ei sa se aciuieze asemenea specimene si nu este in stare sa prevada consecintele atunci aceasta organizatie trebuie sa dispara ! Oamenii daca vor sa fie credinciosi sa fie la ei acasa ,nu avem nevoie de biserici si ierarhi care sa ne consume banii de la buget . Eu una nu sunt de acord ca banii mei ,care merg sub forma de impozit la stat sa ajunga pe mana unora care maine - poimane imi dau in cap . Eu dau lunar la stat in jur de 15000 RON si nu vreau ca acesti bani sa fie risipiti prin plata unor salarii necuvenite ,constructii de biserici sau renovare de lacase de cult ! De ce sa ia patriarhul 7000 de lei lunar iar un medic sau un profesor sa ia salarii de mizerie ! Excrocheria se vede de la o posta deoarece pe de o parte te lauzi ca ai 18 milioane de credinciosi ai ortodoxiei iar pe de alta parte nu ai bani de salarii ! Sa dea crestinii bani de salarii pentru preoti ,sa vedem atunci daca intr-adevar oamenii sunt credinciosi ,daca agreeaza biserica si daca sunt cu adevarat atat de multi ! |
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 11:51
ai pus pct .pe I : biserica catolica si nu cea ortodoxa ! Inchizitie si alte asemenea mizerii n-au existat in lumea ortodoxa !
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 12:18
De la: gabigabi, la data 2009-09-29 11:51:40ai pus pct .pe I : biserica catolica si nu cea ortodoxa ! Inchizitie si alte asemenea mizerii n-au existat in lumea ortodoxa ! E ca si cum ai face o diferenta intre comunistii din rusia si cei din china sau dintre fascistii din germania si cei din italia ,toti crestinii se inchina la Iisus ,o organizatie care s-a dovedit criminala intr-un loc e criminala in ansamblul ei deoarece au la baza acelasi manual care te indeamna la crima -biblia ! Si la noi si in occident copiii sunt indoctrinati de mici desi acest lucru inseamna o infractiune ,niste infractori nu au dreptul sa fie tolerati ! Eu tin minte ca atunci cand eram la ora de religie simteam un stres ,ma deranjau aluziile cu privire la viata de apoi ,cu pedepsele lui dumnezeu sau cu amenintarea iadului ! Cand esti mic e bine sa fii lasat in pace ,sa nu afli despre moarte decat accidental ,sa nu ti se dea o religie cu forta de catre niste oameni care nu produc nimic ! Cum crezi ca m-am simtit eu pe la 10 ani cand am aflat ca dumnezeu e vinovat de atatea crime ? Am aflat despre vrajitoare arse pe rug ,despre cruciade ,despre inchizitie si am aflat ca dumnezeu si isus e posibil sa fi fie la fel de reali ca mos craciun . Daca studiezi istoria o sa afli ca si romanii au participat la cruciade si alte razboaie religioase ! Domnitorii nostri se luptau cu turcii ca aparatori ai crestinatatii ,eu sunt convinsa ca daca eram adepti ai islamului turcii ne lasau in pace si ca daca nu existau mai multe religii si noi am fi avut mai putine razboaie . Nu mai tine si tu partea unei echipe care a pierdut meciul ,e o echipa care a jucat incorect de-a lungul istoriei ! Asa cum legionarii pentru cateva crime au fost scosi in afara legii nu vad de ce religiile care sunt vinovate de milioane de crime nu ar fi pedepsite cu aceeasi moneda ! Tu pui problema ca vinovati sunt cei cativa exaltati care au inteles probabil gresit pasajele din biblie ,in acest caz de ce sa nu mergem pe aceeasi varianta si la legionari,comunisti sau fascisti ? Citeste si tu Carticica sefului de cuib care a stat la baza dezvoltarii miscarii legionare si o sa remarci faptul ca nu cuprinde nici un indemn la crima ,nici o pedeapsa cu moartea si nici un progrom ,nimic din ceea ce folosea ca metoda de exterminare in masa dumnezeul din vechiul testament .Mie mi-ar fi rusine sa fac parte dintr-o asemenea organizatie ! Dumnezeu ,cu mila !
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 17:41
bine zis @horus : Dumnezeu cu mila ! si spune-mi,te rog ,ai avut aceeasi reactie la ora de astronomie ,care-i total inutila ? sau istorie ,care-i o poveste masluita dupa vrerea celui care a comandat "memoriile" ?sau latina,care-i o limba moarta ? sau chiar matematica ,daca pe tine nu te intereseaza si te intereseaza limbile,de ex ? ce-am vrut sa spun cu asta ? ca studiem tot felul de materii la scoala ,aparent neinteresanta ,neimportante sau enervante ; pe unii nu-i intereseaza absolut de loc , pe altii putin sau foarte mult pe altii ! ca la virsta la care le afli pe toate astea,inca nu esti definitivat ca optiune si ele se "lipesc" de tine mai mult sau mai putin si, cind pe la 18-19 ani se cristalizeaza toate aceste informatii ,stii catre ce sa te orientezi .....asa se face ca din clasa mea si probabil si a ta ,au iesit 2 doctori,citiva profesori de diverse materii,un filozof cu hirtie la mina, un cinteret cunoscut,un primar de capitala si vreo 3 proiectanti ! ...si un Calugar ,desi pe vremea Comunismului RELIGIA ERA INTERZISA !
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 18:17
De la: gabigabi, la data 2009-09-29 17:41:28bine zis @horus : Dumnezeu cu mila ! si spune-mi,te rog ,ai avut aceeasi reactie la ora de astronomie ,care-i total inutila ? sau istorie ,care-i o poveste masluita dupa vrerea celui care a comandat "memoriile" ?sau latina,care-i o limba moarta ? sau chiar matematica ,daca pe tine nu te intereseaza si te intereseaza limbile,de ex ? ce-am vrut sa spun cu asta ? ca studiem tot felul de materii la scoala ,aparent neinteresanta ,neimportante sau enervante ; pe unii nu-i intereseaza absolut de loc , pe altii putin sau foarte mult pe altii ! ca la virsta la care le afli pe toate astea,inca nu esti definitivat ca optiune si ele se "lipesc" de tine mai mult sau mai putin si, cind pe la 18-19 ani se cristalizeaza toate aceste informatii ,stii catre ce sa te orientezi .....asa se face ca din clasa mea si probabil si a ta ,au iesit 2 doctori,citiva profesori de diverse materii,un filozof cu hirtie la mina, un cinteret cunoscut,un primar de capitala si vreo 3 proiectanti ! ...si un Calugar ,desi pe vremea Comunismului RELIGIA ERA INTERZISA ! Cum adica astronomia e total inutila ? Astronomia ,genetica ,fizica si chimia inseamna totul ! Inseamna trecutul ,prezentul si viitorul nostru ! Singura care este inutila este religia care nu ajuta cu nimic ,perpetueaza niste obiceiuri dintr-o epoca in care oamenii nu gandeau . E singura materie care reprezinta o organizatie malefica ,celelalte sunt de cultura generala si te ajuta la alegerea unui viitor personal .Nu vad la ce ma ajuta ca suntem obligati la scoala sa spunem tatal nostru la inceputul orei si la sfarsitul orei -e ca un imn al prostiei -asta inseamna crestinare fortata -nu cultura generala . Suntem la cheremul unor prosti care au pretentia ca stiu ce e bine pentru noi ! Nu isi dau seama ca exista elevi mai inteligenti decat profu ' de religie -elevi care stiu sa-si aleaga singuri drumul in viata ! E greu de suportat aceasta anomalie a sistemului de invatamant si chiar a celor din conducerea statului si a bisericii ! Am remarcat ,deoarece nu iti trebuie prea multa minte ,ca in politica sunt destui politicieni care se afla mult sub nivelul meu de cunoastere ,exista multi preoti care nu stiu ce stiu eu ... Cu toate acestea ,desi generatia mea ii depaseste cu mult ,ei incearca sa ne indoctrineze -e ca o modalitate de indobitocire in masa ! Si comunistii au incercat acest lucru ,s-a remarcat acest fapt la alegerile din 1990 cand 80 % din populatie l-a ales pe Iliescu ( o fi vreo coincidenta ca si cei declarati ca au ca religie " orto-doxul " sunt la fel ca procent ? )-si acum se incearca aducerea la matca ortodoxiei a celor 80 % insa se uita un lucru esential , la revolutie a fost nevoie de o mana de oameni pentru a rasturna un sistem si s-ar putea ca tot o mana de oameni din generatia mea sa reuseasca sa doboare acest dinozaur cu picioare de lut care se numeste religie ! Avem niste maturi anacronici si degenerati ,nu inteleg ca au gresit ,ei vor sa ne impuna valorile lor -nu isi dau seama ca ce stiu ei nu mai e valabil de 2000 de ani .
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 18:35
"unde dai si unde crapa", cam asa-i cu tine karpoave ! tu esti horus,de raspunzi in locul ei/el ...ca nici nu stiu de-i barbat or femeie ! EXACT - cum adica Astronomia e inutila ? EXACT ,karpov ! exact asa-i si cu Religia karpoave ! cum adica e inutila ? cum adica e inutil sa spui Tatal Nostru, timpitelul meu drag,cind asta echivaleaza cu sarutul dat de parintii tai, ca sa te apere cu dragostea lor,atunci cind pleci de acasa ?!
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 18:59
De la: gabigabi, la data 2009-09-29 18:35:32"unde dai si unde crapa", cam asa-i cu tine karpoave ! tu esti horus,de raspunzi in locul ei/el ...ca nici nu stiu de-i barbat or femeie ! EXACT - cum adica Astronomia e inutila ? EXACT ,karpov ! exact asa-i si cu Religia karpoave ! cum adica e inutila ? cum adica e inutil sa spui Tatal Nostru, timpitelul meu drag,cind asta echivaleaza cu sarutul dat de parintii tai, ca sa te apere cu dragostea lor,atunci cind pleci de acasa ?! CAHH !!! ASTA E PENTRU TATAL ... VOSTRU ! Nu am inteles ,nu am voie sa raspund in locul lui Horus !?? Poate ea are treaba si daca tot ma pricep si eu cat de cat imi bag nasul unde-mi fierbe oala ! Nu o sa-ti vina sa crezi ,dar am o premonitie ,de la anul s-ar putea sa nu se mai faca religia in scoli ! Se pregateste un mare proces impotriva lui Dumnezeu , va fi invocat sa se prezinte in instanta ca martor si nu se va putea fofila ! Nu se pune problema ca este un HOMELESS (adica fara un domiciliu stabil ) -el nu trebuie sa fie citat ca sa se prezinte in instanta deoarece EL stie tot ce se intampla si normal ca va sti ca are proces si va fi obligat sa se prezinte . Dupa parerea mea va fi destul de las si sigur nu se va prezenta in instanta si ca urmare a acestui fapt va fi judecat in lipsa . In urma judecarii se va aplica o pedeapsa ,in contumacie, cu privare de libertate sau cu domiciliu obligatoriu ...in ceruri ! Atunci se vor pune anumite probleme si i se va limita puterea lui discretionara ! Mai ai rabdare si tu si vei vedea ce bine este sa fii libera ! Vei striga tot timpul ...sunt libera -sunt libera -sunt libera !!! |
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 19:07
De la: karpov, la data 2009-09-29 18:59:30De la: gabigabi, la data 2009-09-29 18:35:32"unde dai si unde crapa", cam asa-i cu tine karpoave ! tu esti horus,de raspunzi in locul ei/el ...ca nici nu stiu de-i barbat or femeie ! EXACT - cum adica Astronomia e inutila ? EXACT ,karpov ! exact asa-i si cu Religia karpoave ! cum adica e inutila ? cum adica e inutil sa spui Tatal Nostru, timpitelul meu drag,cind asta echivaleaza cu sarutul dat de parintii tai, ca sa te apere cu dragostea lor,atunci cind pleci de acasa ?! bine ti-am zis "timpitelul meu drag " - libere -libera-libera am fost si pe vremea COMUNISMULUI ,ca si atunci era intrezisa religia,comunistule in gindire si simtire ! cit despre tu si horus,vad ca te mai intreaba si altii de sunteti totuna ca mereu raspunzi in numele lui ! |
|
|
|

or mai fi slujitori ai tuturor cultelor bisericesti?...
Uite criza....Uite banu oamenilor...Platiti popi sa se roage la ala...ca sa va dea locuri de munca si paine pe masa.....!
.Chestia cu prostitutia legalizata e ceva pozitiv...In acest mod se obtin beneficii enorme.. se aduc contributii majore bugetului de stat..Monitorizarea celor care vor sa practice aceasta nobila
meserie este ceva pozitiv..avand in vedere traficul cu carne vie care la noi a luat o amploare de neimaginat.Preferi sa le vezi pe strada si nesupravegheate?Asa se intampla astazi...Crezi ca e ceva bun?...Politia,Jandarmii,Pestii trag foloase de pe urma acestora...Sunt pline centurile tuturor oraselor din tara..
Nu este cazul nostru...