back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.

Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 13:23

Pe perioada crizei economice guvernul roman va asigura slujbe pentru someri. Ele vor fi oficiate joia si sambata de preoti, episcopi si mitropoliti.

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
9am066082

1 mesaj
Oras: Baia Mare

Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 13:30

Moastele sunt o afacere.si atat...........................sa nu spun inselatorie........

Raspunsuri: RELIGIA: Cititi biblia.........(pentru cultura generala)........dupa ce o cititi si vedeti cursul lucrurilor si a vietii (din antichitate si pana azi) COMPARATI ce ati cititi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pe urma combateti cu argumente.
SPOR LA CITIT SI MINTE LUMINATA.

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 21:23

Pai am citit biblia ,mi-au placut basmele din vechiul testament ,nu mi-au placut chestiile alea cu indemnurile la crima ale unuia pe nume dumnezeu ,nu mi-au placut crimele ,nici macar prima crima ! Ce aveau de impartit Cain si Abel ca vorba aia avea fiecare posibilitatea sa stapaneasca cateva continente , cine i-a pus ,ca la vremea aia nu cred ca exista ,poate deabia turna temeliile iadului ,ca doar nu avea clienti si nici nu avea informatia ca oamenii sunt sau vor fi pacatosi .
Prin citirea noului testament am aflat despre unul Iisus care cica avea aceleasi puteri ca mine
( HORUS ) sau ca varul meu MITHRA ! Basme ! Cum poti sa crezi ca cineva poate fi mai tare ca mine ! Dupa cateva evanghelii canonice si cateva apocrife (ca asa a vrut un nene sau altul din conducerea bisericii ),scribologii s-au impotmolit ! A disparut harul si nimeni nu a mai fost in stare sa inventeze nimic ! De fapt nu mai aveau ce ,totul de fapt s-a copiat din alte religii ! Crestinii nu au fost in stare nici macar sa-si imagineze o religie proprie ! Traiasca nenea MITHRA si Subsemnatul ca altfel nu aveati cui sa va inchinati !
HORUS sa va aiba in paza 1

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 00:57

De la: Horus, la data 2009-10-06 21:23:27

Pai am citit biblia ,mi-au placut basmele din vechiul testament ,nu mi-au placut chestiile alea cu indemnurile la crima ale unuia pe nume dumnezeu ,nu mi-au placut crimele ,nici macar prima crima ! Ce aveau de impartit Cain si Abel ca vorba aia avea fiecare posibilitatea sa stapaneasca cateva continente , cine i-a pus ,ca la vremea aia nu cred ca exista ,poate deabia turna temeliile iadului ,ca doar nu avea clienti si nici nu avea informatia ca oamenii sunt sau vor fi pacatosi .
Prin citirea noului testament am aflat despre unul Iisus care cica avea aceleasi puteri ca mine
( HORUS ) sau ca varul meu MITHRA ! Basme ! Cum poti sa crezi ca cineva poate fi mai tare ca mine ! Dupa cateva evanghelii canonice si cateva apocrife (ca asa a vrut un nene sau altul din conducerea bisericii ),scribologii s-au impotmolit ! A disparut harul si nimeni nu a mai fost in stare sa inventeze nimic ! De fapt nu mai aveau ce ,totul de fapt s-a copiat din alte religii ! Crestinii nu au fost in stare nici macar sa-si imagineze o religie proprie ! Traiasca nenea MITHRA si Subsemnatul ca altfel nu aveati cui sa va inchinati !

De ce sa ne gandim la Biblie sau la nu stiu ce s-ar putea intampla in 2012 ! Ca sa ne minunam la cat de complicat e universul e suficient sa ne gandim la viteza de revolutie a sistemului solar prin galaxia noastra -aceasta viteza este de 720.000 km / h sau de 220 de km /secunda !
Suntem o imensa nava ,ne deplasam prin spatiu si ...nu simtim nimic desi viteza e colosala ! Sa ne mai gandim si ca pamantul se mai misca cu o viteza destul de mare in jurul axei sale ,se mai misca si in jurul soarelui si ne mai miscam si cu tot cu galaxia ! Nu e suficient ca sa ne luam cu mainile de cap ? Problema e ca biblia nu pomeneste nimic despre aceste miscari ,in schimb alte nimicuri sunt prezentate ca niste evenimente iesite din comun !

OprisVasile

570 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 20:23

De la: karpov, la data 2009-10-07 00:57:18

De ce sa ne gandim la Biblie sau la nu stiu ce s-ar putea intampla in 2012 ! Ca sa ne minunam la cat de complicat e universul e suficient sa ne gandim la viteza de revolutie a sistemului solar prin galaxia noastra -aceasta viteza este de 720.000 km / h sau de 220 de km /secunda !
Suntem o imensa nava ,ne deplasam prin spatiu si ...nu simtim nimic desi viteza e colosala ! Sa ne mai gandim si ca pamantul se mai misca cu o viteza destul de mare in jurul axei sale ,se mai misca si in jurul soarelui si ne mai miscam si cu tot cu galaxia ! Nu e suficient ca sa ne luam cu mainile de cap ? Problema e ca biblia nu pomeneste nimic despre aceste miscari ,in schimb alte nimicuri sunt prezentate ca niste evenimente iesite din comun !

domnule care vorbesti dupa nume de zei.....
cat de veche e biblia ?
cat de importante au fost aceste carti care constituie Biblia in decursul istoriei umane ?
caror moravuri subscriu aceste carti ?
..
..
..
daca dv ati inteles alegoriile si sensul celor povestite in biblie ,desi ma indoiesc profund de aceasta , asta nu inseamna ca un tanar de 20 de ani nu poate sa o citeasca si sa incerce sa o INTELEAGA .... ceea ce dumneavoastra vehement refuzati , postanad tot felul de alegorii si trimiteri puerile la zei si zeite a caror origine obscura dv o cunoasteti ,se pare , mult mai bine decat ceilalti oameni de stiinta.

venita pe meleagurile noastre religia crestina , Cuvantul Domnului a intampinat rezistenta culturilor ctoniene ,solare,parasolare sau ce or mai fi fost pe aici dat fiind multitudinea etnica a zonei in care se afla acum Romania.

cei care au facut apostolat pe la noi au trebuit sa faca si compromisuri in special cand era vorba de zile de sarbatoare , cand era vorba de ritualuri....si multe altele pe care noi azi le luam de datini crestine dar sunt obiceiuri pagane camuflate ....

MESAJUL CRESTIN ramane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! esenta crestinismului e atat de simpla incat matematic si logic poate fi exprimata doar prin lema lui occam : pluralitas non est ponenda sine neccesitate adica pluralitatea nu ar trebui să fie postulată fără necesitate .....

simplitatea logica a crestinismului e dezarmanta , nu te obliga , nu te forteaza ,te tolereaza ,te protejeaza ( in comunitati crestine nu esti fortat sa faci lucruri contrare vointei tale)......chiar si pe unii ca horus care uita ca aceasta tara s-a crestinat si a avut domni crestini sub care Domnul a lucrat si a binecuvantat aceste locuri ....puteam fi albania puteam fi afganistan , puteam fi congo ....Domnul s-a miluit si ne-a dat pace ca pret pentru cei care au stat drepti in fata raului si pacatului ....amintirea lui Constantin Brancoveanu e vie in inima mea si in sufletul meu ...asa ar trebui sa fie si in sufletul tau altfel nu prea esti roman ...doar mimezi ....dar nu te speria Horusica sunt multi ca tine care nu mai stiu versurile astea simple si sfinte :

"Brancoveanu Constantin
Boier mare Domn crestin"

mare e vointa Domnului si asa cum se spune dragostea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu e mult mai prejos decat dragostea Domnului fata de cel mai mare pacatos ....

Domnul sa te aiba in paza si fie ca Duhul Sau Sfant sa-ti lumineze mintea si sa vezi dincolo de ura si bunatate sa fi asa cum erau unii parinti ai bisericii care din prea mult bine nu mai cunosteau raul .

amin

addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 20:58

De la: Opris_Vasile123, la data 2009-10-07 20:23:21
De la: karpov, la data 2009-10-07 00:57:18

domnule care vorbesti dupa nume de zei.....
cat de veche e biblia ?
cat de importante au fost aceste carti care constituie Biblia in decursul istoriei umane ?
caror moravuri subscriu aceste carti ?
..
..
..
daca dv ati inteles alegoriile si sensul celor povestite in biblie ,desi ma indoiesc profund de aceasta , asta nu inseamna ca un tanar de 20 de ani nu poate sa o citeasca si sa incerce sa o INTELEAGA .... ceea ce dumneavoastra vehement refuzati , postanad tot felul de alegorii si trimiteri puerile la zei si zeite a caror origine obscura dv o cunoasteti ,se pare , mult mai bine decat ceilalti oameni de stiinta.

venita pe meleagurile noastre religia crestina , Cuvantul Domnului a intampinat rezistenta culturilor ctoniene ,solare,parasolare sau ce or mai fi fost pe aici dat fiind multitudinea etnica a zonei in care se afla acum Romania.

cei care au facut apostolat pe la noi au trebuit sa faca si compromisuri in special cand era vorba de zile de sarbatoare , cand era vorba de ritualuri....si multe altele pe care noi azi le luam de datini crestine dar sunt obiceiuri pagane camuflate ....

MESAJUL CRESTIN ramane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! esenta crestinismului e atat de simpla incat matematic si logic poate fi exprimata doar prin lema lui occam : pluralitas non est ponenda sine neccesitate adica pluralitatea nu ar trebui să fie postulată fără necesitate .....

simplitatea logica a crestinismului e dezarmanta , nu te obliga , nu te forteaza ,te tolereaza ,te protejeaza ( in comunitati crestine nu esti fortat sa faci lucruri contrare vointei tale)......chiar si pe unii ca horus care uita ca aceasta tara s-a crestinat si a avut domni crestini sub care Domnul a lucrat si a binecuvantat aceste locuri ....puteam fi albania puteam fi afganistan , puteam fi congo ....Domnul s-a miluit si ne-a dat pace ca pret pentru cei care au stat drepti in fata raului si pacatului ....amintirea lui Constantin Brancoveanu e vie in inima mea si in sufletul meu ...asa ar trebui sa fie si in sufletul tau altfel nu prea esti roman ...doar mimezi ....dar nu te speria Horusica sunt multi ca tine care nu mai stiu versurile astea simple si sfinte :

"Brancoveanu Constantin
Boier mare Domn crestin"

mare e vointa Domnului si asa cum se spune dragostea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu e mult mai prejos decat dragostea Domnului fata de cel mai mare pacatos ....

Domnul sa te aiba in paza si fie ca Duhul Sau Sfant sa-ti lumineze mintea si sa vezi dincolo de ura si bunatate sa fi asa cum erau unii parinti ai bisericii care din prea mult bine nu mai cunosteau raul .

amin

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 21:17

Pt, cinstirea marelui domnitor roman , impreuna cu cei 4 fii au sai si cu sfetnicul lor, toti mucenici ai lui HRISTOS care nu au tagaduit viata si credinta crestina , desi aveau de ales intre viata si a fi dreptmaritori crestini...Cate exemple mai sunt astazi ? Putina luare aminte nu ar strica ....

...Când marele domnitor creștin al Țării Românești împlinea exact 60 de ani la 15 august 1714, sultanul Ahmed al III-lea a dorit să dea un spectacol unic în istorie în fața ambasadorilor marilor puteri europene: Franța, Anglia, Rusia, Imperiul Habsburgic. Era vădită cruzimea asasinilor precum și o Europă slăbănoagă în fața barbariei și a tiraniei păgânilor.

După cele mai crunte chinuri, din Joia Mare, 24 martie 1714, până la 15 august același an, după prădarea întregului avut și trădarea Cantacuzinilor porecliți Șeităneștii, rudele Brâncoveanului, marele domn, după cum scrie secretarul din Florența, Delchiaro, își îmbărbăta pruncii aduși ca mieii spre junghiere: „Fiii mei, fiți curajoși! Am pierdut tot ce-am avut în această lume, cel puțin să salvăm sufletele noastre și să ne spălăm păcatele cu sângele nostru!” Capetele mucenicilor au zburat de sub securea călăului și, după ce au fost târâți pe străzile Istanbulului, au fost aruncați în Bosfor. Mâini creștine au scos din apă trupurile și le-au îngropat la Mănăstirea din Insula Halki unde ctitorise marele martir Constantin Vodă Brâncoveanu.

Trădătorii au pierit rapid. Cel care a uneltit și a ajuns domn, Ștefan Cantacuzino, în 1716, (după 2 ani!) a avut aceeași soartă, fiind decapitat tot la Istanbul, iar Constantin Cantacuzino, marele intrigant și trădător, decapitat tot în 1716, iar capul golit de creier a fost umplut cu câlți. Când Constantin Brâncoveanu era dus la Istanbul cu toată casa, i-a spus vărului său Ștefan Cantacuzino, noul domn: „Dacă aceste nenorociri sunt de la Dumnezeu pentru păcatele mele, facă-Se voia Lui. Dacă sunt însă fructul răutății omenești, pentru pieirea mea, Dumnezeu să-i ierte pe vrăjmașii mei, dar păzească-se de mâna teribilă și răzbunătoare a Judecății divine!” După numai doi ani, Judecata Divină s-a făcut! Iar Sfinții Brâncoveni se bucură în Împărăția Luminii!

Astazi trupul marelui domnitor se afla la biserica Sfantul Gheorghe Nou din centrul Bucurestiului la exact km. zero, cati dintre noi astazi mai au aceste repere ?

777
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 21:47

Mai nea Opris ,ce ma fac eu cu Dvs. !

Credeam ca esti in carantina si ca te vindeci de microbul numit crestinism , dar mata cred ca de fapt ai fost in pelerinaj ca vad ca ai venit mai inversunat ,pe tema asta !
Am si eu un mesaj si o intrebare cat si o dilema :

Ce va face dumnezeu daca omul va deveni nemuritor ?

""Si, spune Ray Kurzweil, atunci când calculatoarele vor atinge puterea de procesare a creierului uman, vom avea posibilitatea de a ne suplimenta inteligenta personala recurgând la implanturi de chip-uri, sau, dupa cum vom prefera, va fi posibil sa procedam la un „uploading” al calculatorului în care sa depozitam întregul continut al mintii noastre. În câteva decenii, este parerea lui Kurzweil, fiinta umana va putea ajunge efectiv nemuritoare."""

Nu vom afla niciodata ce este un Dumnezeu, nici chiar daca ne-am afla intr-un stadiu superior al evolutiei noastre ! Un dumnezeu sau ceva asemanator ar fi ceva superior noua de cateva miliarde de ori ,cum crezi tu ca o asemenea forta ar fi interesata de noi ? E o aberatie ,acea forta care a dat nastere la acest univers ,al nostru, nu cred ca rationeaza ! La mijloc este altceva ,un alt tip de intelegere si comunicare ,de care noi nu suntem constienti !
Noi punem vorbele noastre in gura unei divinitati si faptele noastre sunt la fel cu acelea ale lui Dumnezeu ,de parca ar fi un dumnezeu al prostilor ,mai prost decat noi oamenii .
Informatia la nivel de materie cred ca circula altfel ,noi nu intelegem nimic si atunci ca sa credem ca intelegem inventam divinitatea !
O divinitate primitiva ,care este dupa chipul si asemanarea noastra ,traieste undeva prin ceruri ,se mai cearta din cand in cand cu ingerii pe care ii decade din drepturi si-i trimite la
mama ,acestia se privatizeaza si deschid un IAD de toata frumusetea !
Dumnezeu este un certaret care nu prea este ...usa de biserica !
Un mit macabru ca de fapt toate miturile ,iesite din creierele bolnave ale unor insi care la vremea aia aveau o scuza ,abia coborasera din copac !
Toate miturile sunt la fel ,se prezinta actiunile unei divinitati de parca o forta atat de puternica nu ar avea altceva de facut decat sa se joace de-a alba-neagra cu Moise . Scuze ,eu il respect mai mult ,nu am nevoie de el ,sa mediteze acolo in maretia lui si sa ne lase in pace cum ne-a lasat si pana acum si viata vesnica sa fie la fel ca cea de dinainte de a ne naste ! Ar fi super ! Si asa cred ca este si va fi ...in vecii vecilor ...Amin ( si cuvantul amin are o origine ciudata -studiaza )

Pacat de creierul pe care l-ai primit ,incearca sa-l folosesti altfel ,altii nu au acest noroc -poate daca erau ca tine ar fi evoluat altfel . Umanitatea se impotmoleste daca nu evolueaza ,ne imultim ca prostii si daca nu gasim alternative ,chiar si de a fugi de pe terra,s-ar putea ca raiul sa nu mai aiba clienti in viitor . Viitorul s-ar putea sa fie al altora deoarece noi traim pe principiul ...dupa noi potopul !
Ar trebui sa intelegi mai mult ,sa observi ca si natura vie si cea nevie se modifica permanent -sa observi ca si noi oamenii stim sa fabricam niste dispozitive de inimaginat ,suntem pe calea cea...dreapta ,in viitor vom fi niste mici dumnezei planetari !

Gandeste si nu ...mitiza !

addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:11

La inceputul sec.XX , un vizionar crestin indian pe numele sau Sundar Singh spunea despre vremurile care vor urma...cititi si comparati cele care sunt astazi dupa aproximativ 100 de ani...

>

...putina reflectie asupra unor lucruri deja existente nu ar strica nimanui , chiar si celor mai fanatici tagaduitori ai lui Dumnezeu...dar fiecare dupa credinta lui...cum se spune :
FIECE PASARE PRE LIMBA EI PIERE !

AMIN !
AMIN !
AMIN !

777
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:13

De la: Horus, la data 2009-10-07 21:47:18Mai nea Opris ,ce ma fac eu cu Dvs. !

Credeam ca esti in carantina si ca te vindeci de microbul numit crestinism , dar mata cred ca de fapt ai fost in pelerinaj ca vad ca ai venit mai inversunat ,pe tema asta !

""Si, spune Ray Kurzweil, atunci când calculatoarele vor atinge puterea de procesare a creierului uman, vom avea posibilitatea de a ne suplimenta inteligenta personala recurgând la implanturi de chip-uri, sau, dupa cum vom prefera, va fi posibil sa procedam la un „uploading” al calculatorului în care sa depozitam întregul continut al mintii noastre. În câteva decenii, este parerea lui Kurzweil, fiinta umana va putea ajunge efectiv nemuritoare."""

Nu vom afla niciodata ce este un Dumnezeu, nici chiar daca ne-am afla intr-un stadiu superior al evolutiei noastre ! Un dumnezeu sau ceva asemanator ar fi ceva superior noua de cateva miliarde de ori ,cum crezi tu ca o asemenea forta ar fi interesata de noi ? E o aberatie ,acea forta care a dat nastere la acest univers ,al nostru, nu cred ca rationeaza ! La mijloc este altceva ,un alt tip de intelegere si comunicare ,de care noi nu suntem constienti !
Noi punem vorbele noastre in gura unei divinitati si faptele noastre sunt la fel cu acelea ale lui Dumnezeu ,de parca ar fi un dumnezeu al prostilor ,mai prost decat noi oamenii .
Informatia la nivel de materie cred ca circula altfel ,noi nu intelegem nimic si atunci ca sa credem ca intelegem inventam divinitatea !
O divinitate primitiva ,care este dupa chipul si asemanarea noastra ,traieste undeva prin ceruri ,se mai cearta din cand in cand cu ingerii pe care ii decade din drepturi si-i trimite la
Un mit macabru ca de fapt toate miturile ,iesite din creierele bolnave ale unor insi care la vremea aia aveau o scuza ,abia coborasera din copac !
Toate miturile sunt la fel ,se prezinta actiunile unei divinitati de parca o forta atat de puternica nu ar avea altceva de facut decat sa se joace de-a alba-neagra cu Moise . Scuze ,eu il respect mai mult ,nu am nevoie de el ,sa mediteze acolo in maretia lui si sa ne lase in pace cum ne-a lasat si pana acum si viata vesnica sa fie la fel ca cea de dinainte de a ne naste ! Ar fi super ! Si asa cred ca este si va fi ...in vecii vecilor ...Amin ( si cuvantul amin are o origine ciudata -studiaza )

Pacat de creierul pe care l-ai primit ,incearca sa-l folosesti altfel ,altii nu au acest noroc -poate daca erau ca tine ar fi evoluat altfel . Umanitatea se impotmoleste daca nu evolueaza ,ne imultim ca prostii si daca nu gasim alternative ,chiar si de a fugi de pe terra,s-ar putea ca raiul sa nu mai aiba clienti in viitor . Viitorul s-ar putea sa fie al altora deoarece noi traim pe principiul ...dupa noi potopul !
Ar trebui sa intelegi mai mult ,sa observi ca si natura vie si cea nevie se modifica permanent -sa observi ca si noi oamenii stim sa fabricam niste dispozitive de inimaginat ,suntem pe calea cea...dreapta ,in viitor vom fi niste mici dumnezei planetari !

addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:13

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:15

Sundar Singh :
Acum, când fac cunoscute aceste profeții, dacă aș fi român de origine, probabil că aș putea fi învinuit de părtinire națională, iar dacă aș fi european din comunitatea latină, ar fi fără îndoială unele motive să fiu judecat într-un fel omenesc, cu patimă omenească; însă deoarece sunt un indian iluminat prin intermediul lui Iisus Cristos și ferm stabilit în credința creștină pot vorbi cu toată ușurința, încredințându-vă că acum nu fac altceva decât să exprim voia lui Dumnezeu.

În anii care vor veni și lunile ce vor veni, în țara trăirii voastre (România), scoarța pământului va lua foc, clima va suferi unele schimbări, cutremure simțitoare vor distruge multe dintre clădirile existente, uragane și vânturi puternice, terestre și maritime, vor nimici îndrăzneala oamenilor bazați numai pe așa-zisa putere a științei.

Ingeniozitatea omenească pusă în slujba răului va face cunoscute lumii cele mai groaznice crime și pământul va cunoaște cele mai cumplite boli ce vor apărea pentru a fi nimicită existența oamenilor răi sau perverși. În acele timpuri de mari schimbări, în alte locuri de pe pământ un sfert din omenire va dispărea fulgerător, iar după aceasta, la a doua încercare, din cei rămași în viață și îngroziți se vor suprima încă aproape un sfert, restul se vor orienta trup și suflet către Dumnezeu – de la cel aflat la sânul mamei și până la cel mai îndârjit tiran ce pășește pe scoarța pământului. Însă vă atrag atenția să nu socotiți după calendarul intereselor voastre meschine schimbările spirituale la nivelul lumii pământene, căci iată, după cum am văzut eu, aceste transformări vor veni peste voi și vă vor lua prin surprindere chiar dacă veți rămâne neclintiți în încăpățânarea voastră și nu veți ajunge să credeți în Dumnezeu.

Mulți oameni ce alcătuiesc popoarele Asiei se vor orienta către religia creștină aproape fulgerător, iar o mulțime de triburi sălbatice se vor creștina și datorită marii răspândiri a Bibliei, ea generalizându-se apoi la toate popoarele indiferent de limbă, de la Polul Nord și până la Polul Sud.

777
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:27

De la: addan, la data 2009-10-07 22:13:30

Foarte interesant ! Dar ca de obicei nu ai dreptate ! Eu obisnuiesc sa citesc printre randuri si am ajuns la alta concluzie ! Dumnezeu ,daca exista ,nu este atat de prost !

addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:38

De la: Horus, la data 2009-10-07 22:27:18

Foarte interesant ! Dar ca de obicei nu ai dreptate ! Eu obisnuiesc sa citesc printre randuri si am ajuns la alta concluzie ! Dumnezeu ,daca exista ,nu este atat de prost !

...despre framantarile umane acelasi Sundar Singh , spunea (tot acum mai bine de un secol)...ar fi bine sa reflectezi putin...te vizeaza in mod direct si pe tine... iata:

...Ateii vor începe să cerceteze scrierile sfinte și se vor preocupa să înțeleagă știința spiritului, căutând să descopere tot ceea ce este ascuns în om. Grație acestor cercetări, o nouă cotitură se va produce în viața unor pământeni. În multe locuri de pe pământ va lipsi hrana. Pentru ca toate aceste urgii să treacă mai repede sau să nu fie atât de cumplite, Dumnezeu mă inspiră să vă dau un singur sfat: popoare, oameni, uniți-vă întru desăvârșire, împăcați-vă cât mai bine, iertați-vă și cheltuiți cât mai mult din energiile rămase pentru a atinge eliberarea în Dumnezeu și fericirea veșnică...

777
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:59

De la: addan, la data 2009-10-07 22:38:33

...despre framantarile umane acelasi Sundar Singh , spunea (tot acum mai bine de un secol)...ar fi bine sa reflectezi putin...te vizeaza in mod direct si pe tine... iata:

...Ateii vor începe să cerceteze scrierile sfinte și se vor preocupa să înțeleagă știința spiritului, căutând să descopere tot ceea ce este ascuns în om. Grație acestor cercetări, o nouă cotitură se va produce în viața unor pământeni. În multe locuri de pe pământ va lipsi hrana. Pentru ca toate aceste urgii să treacă mai repede sau să nu fie atât de cumplite, Dumnezeu mă inspiră să vă dau un singur sfat: popoare, oameni, uniți-vă întru desăvârșire, împăcați-vă cât mai bine, iertați-vă și cheltuiți cât mai mult din energiile rămase pentru a atinge eliberarea în Dumnezeu și fericirea veșnică...

In afara de platitudini , acest Sundar Singh are ceva inteligent de spus?

addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 23:18

De la: The_Mole, la data 2009-10-07 22:59:30

...daca profetiile sale ar fi fost rezumate la ...sa zicem de exemplu niste ecuatii matematice cu siguranta ca si tu te-ai fi pierdut pe drum, insa...scrierile sale vizeaza revelatiile sale untr-un mod simplu, accesibil tuturor , nu-ti trebuie un IQ de 110 sa vezi ca cele prevestite in mare parte s-au petrecut si se petrec in continuare, lucruri care nu aveau acum o suta de ani nici cea mai mica certitudine ca se vor intampla...

777
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 23:47

De la: addan, la data 2009-10-07 23:18:38
De la: The_Mole, la data 2009-10-07 22:59:30

...daca profetiile sale ar fi fost rezumate la ...sa zicem de exemplu niste ecuatii matematice cu siguranta ca si tu te-ai fi pierdut pe drum, insa...scrierile sale vizeaza revelatiile sale untr-un mod simplu, accesibil tuturor , nu-ti trebuie un IQ de 110 sa vezi ca cele prevestite in mare parte s-au petrecut si se petrec in continuare, lucruri care nu aveau acum o suta de ani nici cea mai mica certitudine ca se vor intampla...

Mai nene ad-dan ,vrei sa te dau pe mana lui Karpov ? E vorba de ala cu logica elementara !
Daca ar fi dupa tine si Jules Verne ar intra in categoria asta si chiar in cea a sfintilor daca nu si a profetilor ! Asta a spus mai multe adevaruri ...viitoare decat toti profetii religiilor cunoscute ,luati la un loc ! De ce sa nu credem ca a avut revelatii si ca a primit informatiile de la o divinitate !
Cred ca cei care l-au citit erau niste oameni sanatosi ,ca daca era vreun crestin dus cu sorcova ar fi transformat opera lui Verne intr-o mare biblie ...apocrifa ! Vezi,cititorii unor asemenea carti au ceva scaun la cap si nu se gandesc sa-l vada altfel decat ceea ce este adica un vizionar ! Ai multe de invatat ,de recuperat si de inteles !
Lumea asta e greu de inteles si daca pornesti de la o premiza gresita afli niste adevaruri banale abia spre sfarsitul vietii . Eu zic sa incerci si alte variante ,poate tot Karpov te ajuta ,el e sahist si le are cu variantele .

addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 23:50

...Despre aceste profetii ,ar fi bine sa luam aminte la ceea ce spun Sfintii Parinti :

...ca mai de folos ii este omului sa-si vada pacatele sale decat sa stea de vorba cu ingerii. De ce oare? Deoarece diavolii priceputi in ale teologiei (numiti si arhiconi) au si ei cunostinte teologice, pot chiar lua chip de lumina, il pot indemna pe om sa se roage lui Dumnezeu, pot chiar aduce lauda lui Dumnezeu dar de forma, toate acestea pentru a-i insela pe oameni si a-i subordona lui. Ei nu sunt smeriti. Subordonarea fata de diavol este ca o hipnoza, o conditionare continua datorita pacatelor tale: nu vei mai face ce vrei tu ci ce vrea el. Asa se intampla si cu toti sectantii.

Oare care roman nu ar vrea ca Romaniei sa ii fie bine iar romanii sa prospere? Dar acest lucru se va face dupa voia lui Dumnezeu nu dupa voia oamenilor. Noi sa nu cadem in capcana manipulatorilor. Sa nu devenim mandri ca ei pentru ca vom avea soarta lor.

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 23:56

Asa cum elevilor carora li se vrea binele li se ingaduie sa treaca la o clasa mai mare doar dand teze si examene, la fel si cei iubiti de Dumnezeu trec prin perioade de liniste (in care sa poata invata) si apoi de incercare (in care sa le fie testata invatatura).

Noi vom da seama doar de noi nu de alții.

777
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 00:10

Asa cum elevilor carora li se vrea binele li se ingaduie sa treaca la o clasa mai mare doar dand teze,,

Addan de unde stii tu ca Horus nu are doctoratul .??..conform teoriei tale de mai sus .....si ca agnosticismul lui ...e sustinut de adevarata Divinitate .....iar tu esti de-abia cls a 2-a ....buchisesti silabisind ce citesti ...dar sa mai si intelegi ....ce spui tu.... alegoriile ,figurile de stil sau metaforele (talent literar nu gluma....pt asta chiar merita un premiu ceva ....la capitolul imaginatie -Povesti nemuritoare vb de Biblie...)
Eu una am depasit faza cu Povesti nemuritoare ,...( .si sincer acum) prin cl a 2-a eu cam credeam in mare parte ..tot ce citeam ....
Sa stii ca astia 90% sau cati s-au declarat crestini ....n-au evoluat ...intelectual ,spiritual mai mult de nivelul unui copil de 10 ani (mai prostut asa....)

addan

127 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 00:30

De la: alehin, la data 2009-10-08 00:10:49Asa cum elevilor carora li se vrea binele li se ingaduie sa treaca la o clasa mai mare doar dand teze,,

Addan de unde stii tu ca Horus nu are doctoratul .??..conform teoriei tale de mai sus .....si ca agnosticismul lui ...e sustinut de adevarata Divinitate .....iar tu esti de-abia cls a 2-a ....buchisesti silabisind ce citesti ...dar sa mai si intelegi ....ce spui tu.... alegoriile ,figurile de stil sau metaforele (talent literar nu gluma....pt asta chiar merita un premiu ceva ....la capitolul imaginatie -Povesti nemuritoare vb de Biblie...)
Eu una am depasit faza cu Povesti nemuritoare ,...( .si sincer acum) prin cl a 2-a eu cam credeam in mare parte ..tot ce citeam ....
Sa stii ca astia 90% sau cati s-au declarat crestini ....n-au evoluat ...intelectual ,spiritual mai mult de nivelul unui copil de 10 ani (mai prostut asa....)

Agnosticii NU SE PRONUNȚĂ asupra existenței lui Dumnezeu. Deci nu este cum ai afirmat tu că ar fi sustinut de adevarata Divinitate , ci aleg să nu se pronunțe. E o mare diferență iar tu ai făcut afirmații în necunoștință de cauză, as usual.

777
addan

127 mesaje

De la: alehin, la data 2009-10-08 00:10:49Asa cum elevilor carora li se vrea binele li se ingaduie sa treaca la o clasa mai mare doar dand teze,,

Agnosticii NU SE PRONUNȚĂ asupra existenței lui Dumnezeu. Deci nu este cum ai afirmat tu că ar fi sustinut de adevarata Divinitate , ci aleg să nu se pronunțe. E o mare diferență iar tu ai făcut afirmații în necunoștință de cauză, as usual.

777
addan

127 mesaje

777
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 01:01

Agnosticii NU SE PRONUNȚĂ asupra existenței lui Dumnezeu.

Da corect agnosticul nu crede in D-zeul cunoscut si este de parere ca nici nu poate fi CUNOSCUT -in sensul omenesc ,obisnuit ,rational ....avem niste parametrii fizici in limita carora actionam.....

Ceva sa existe si sa nu intelehgi tu ...si ceilalti crestini ...se poate ???? Crezi ca e posibil sa nu cunosti .....c.hiar....TOT...?????

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 01:03

Pt Addan:
...atoatestiitor (ca si ceilalti frati ...de suferinta.....)..,,.as usual.,,

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 01:09

De la: Horus, la data 2009-10-07 21:47:18Mai nea Opris ,ce ma fac eu cu Dvs. !

tu intrebi :Ce va face Dumnezeu daca omul va deveni nemuritor ?

pai defineste nemuritor .....ca din ce scri mai jos vad ca esti la zi cu tabloidele ...e din Cancan acest kurtzweil.....?

nemuritor precum Q din star trek ? adica entitate omnipotenta , constransa comportamental de un forum superior format din intelepti ai entitatii sale ? .....

nemurirea e ceva ce oamenii viseaza de mult si au reprezentari pentru ea in functie de momentul ales din istorie....ca un exemplu copios as remarca descrierea facuta de I.B.Deleanu in "Tiganiada" unde tiganii visau rauri de lapte cu maluri de mamaliga si carnati in loc de garduri......

acelasi lucru il faci si tu acum ...din fata unui calculaor devi nemuritor pentru ca iti "uploadezi " memoria .....mai Horica ....eu inteleg ca tu inca nu ai rezolvat marile antagonisme care APARENT le are crestinismul ....

mai scriai ca Dumnezeu omoara oameni ....si ca Iisus a venit sa aduca sabia iara nu pacea si deci e criminal ..... una la mana ca Dumnezeu si tu nu pot exista in acelasi spatiu ....nimeni nu a vazut fata Domnului si a trait ....deci ori esti mort ori o sa devi repede mort .....a doua la mana Iisus e mort , inaltat din aceasta lume deci ce sabie manuieste el sa omoare oameni ?.....GANDITI nu vorbiti ....spui ca ai citit biblia si scoti pe goarna chestii din astea atat de puerile ca de multe ori ma intreb de ce vb cu tine si de ce scriu pe aici ....

principala ta obiectie facuta crestinismului e antropomorfismul zeilor ce-l populeaza si propui tu in ateismul tau declarat (!!!!) un Dumnezeu mult prea inteligent ca sa se uite la noi .....pai sa iti zic ceva la multi nici nu se uita .....asta e .....e trist dar unii dintre noi sunt asemeni broastelor intinse pe plansa si care reactioneaza la stimuli .....sunt paralizati demult , sedati de cloroformul materialismului si al consumatorismului si reactioneaza doar senzual .....Domnului ii e de ajuns unul dintre astfel de broaste pentru a trage concluzii despre ce "specie " e saraca....

mai spui tu ca Domnul e mult mai inteligent si mult mai superior noua .....pai daca tu acuzi crestinismul ca fabuleaza atribuind tot felul de caracteristici Domnului .....tu de fapt spui acelasi lucru numai ca diferi in magnitudine ....superior noua de cateva miliarde .....sigur nu ai uitat cateva zerouri .....?
gandirea ta de fapt nu difera de un crestin CARUIA TREBUIA SA I SE DEA CEVA PALPABIL SI CEVA DE GANDIT PENTRU A MEDITA.......A MEDITA A MEDIAT A MEDITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GANDITI .... Biblia e data voua nu ca ceva ce trebuie sa luati cuvant cu cuvant ci sa intelegeti sensul lor dincolo de cuvinte ....

cand ti se spune sa iti tai mana daca pacatuieste gandul e sa tai tot ce aduce pacat , tot ce te impiedica sa devi crestin adeca GANDUL , VORBA , FAPTA .....TAIE GANDUL PACATOS SI NU O SA MAI VORBESTI SAU FAPTUIESTI PACATE .....

cand ti se spune ca am venit sa aduc sabia si sa despart pe mama de copilul ei asta inseamna ca unii vor muri decat sa renunte la viciile lor si ca vor fi copii care se vor bucura de mila Domnului spre deosebire de parintilor cazuti in pacat.....

mai spui ca Domnul e asa de inteligent incat ce l-ar interesa pe el de un om care e atat de slab si frivol ....

se vede ca nu esti parinte .....de unde si indemnul Domnului sa facem copii pentru ca numai in dragostea noastra fata de copii regasim infinit mai mic , dragostea Domnului,in dragostea mamei tale Horica draga sta o farama de Dumnezeu , e atat de mica dar atat de puternica incat daca ar fi materiala ar zguduii tot universul in forta ei ......

nu trebuie sa iti bati capul cu privire la atributele Domnului.....scapi din ochi ideea principala ....mantuirea ta care sta in mainile lui Dumnezeu ,prin lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos,daca sari peste anumite etape o sa iti fie greu ( nu imposibil ...Sutasu din Capernaum . Maria Egipteanca ..etc....) dar nu intelegi anumite etape ...sincer eu iti raspund tie pentru ca vad in tine o preocupare ( desi uneori ma sperii prin ce scrii ) asa cum Iisus a vazut in mitocanul Petru ( piatra ) un om care are valente spirituale .... sa nu sari peste biblie ....sincer daca esti asa inteligent ( si esti cu mici exceptii pe care eu le cred ca mici neatentii) fa urmatoarea mutare 100% castigatoare : mergi sau chiama la tine acasa penticostali, baptisti , preoti ,martori ai lui yehova ce vrei tu ( eu prefer martorii lui yehova ca astia prin miscarea initiala au incercat sa revina la practicile primilor crestini ) si discuta biblia cu ei ....o sa observi ca tot ceea ce tie ti se pare greu de admis sau neinteligibil o sa devina clar daca intrebi si oamenii te lamuresc pentru simplu motiv ca esenta crestinismului este aceiasi si la musulumani ,baptisti,penticostali,ortodocsi,catolici,protestanti....adevarul e unu gurile care il spun sunt insa multe si cu intonatii diferite si valente diferite .

am sa iti redau sub forma scurtata pariul lui pascal : daca Dumnezeu nu exista atunci eu am sa pierd 60,70,80 de ani de destrabalare si placere ....daca Dumnezeu exista atunci pierd o eternitate de fericire ....

alege ....

dupa ce scri tu Domnul e prea inteligent si nu il intereseaza rahatul asta de pamant si curand va sterge aceasta greseala imensa pe care a facut-o....

deci si pe tine ....conform logicii tale , noi nu avem sanse ...suntem prosti , lipsiti de interes in ochii Domnului si totusi tre sa pun o intrebare .....de ce suntem totusi aici ?!!!!!

eu cand gresesc recunosc si incerc sa refac repede greseala ....Domnul in perfectiunea fiintei sale ar putea sa greseasca ....?

raman deci cu dilema urmatoare : daca Domnul e super mega inteligent noi suntem o greseala ? ceva in logica ta nu se leaga la nivel elementar.....

mai e ceva ce ar trebui sa intelegi ( desi tu folosesti des chestia aasta ca pe un fel de sabie anticrestina) Domnul Dumnezeul acestei lumi este ( si am mai scris asta ) atemporal acestei lumi,El a creat aceasta lume si tot El o va opri din mers sau.... Dumnezeu este creatorul acestei lumi ( cel putin aici suntem de acord) si tot el o va nimici pentru a lua cu el pe cei vrednici de mai mult ....

sper sa tragi invataminte din ce am scris si sa intrebi acolo unde crezi ca am gresit , caci greseli am si Domnul s-o milostivi de mine si o sa ma lumineze prin puterea Sa....

Domnul sa te apere si sa te aiba in paza.

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 01:32

hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahaha

sti care au fost preocuparile celui mai mare fizician al tuturor timpurilor in ultimii sai ani de viata ?....Albert Einstein a incercat sa dovedeasca ca Dumnezeu exista incercand sa rezolve ecuatiile de camp ....daca si asta nu stia de el si avea mintea unui copil de 10 ani VREAU SI EU MINTEA LUI DE 10 ANI .....esti funny rau de tot ...femeile intotdeauna au un simt fin al umorului...

crezi ca daca eu seara cad in genunchi si spun Doamne Dumezeul meu miluieste pe robul tau , iarat-mi pacatele mele si lumineaza-mi calea , apara familia mea .....inseamna ca sunt prost ?

in primul rand ca ideea de prost ( care in origine e un cuvant slavon ce inseamna simplu, ce a fost denaturat ) e una total gresita si tine de necunostinta noastra si limita noastra de a ne intelege doar pe noi si a fi indiferenti la ceilalti.

nu pot si nu am sa numesc niciodata un om prost pentru ca omul acela la un moment s-ar putea sa aiba o sclipire de "prostie" si sa inventeze sau sa descopere ceva ....judec eu un om doar printr-o singura sau cateva actiuni condamnabile....?

cat despre confuzia noastra a crestinilor referitor la viata si ce ne inconjoara ....tu spui ca noi BUCHISIM....ma asta inseamna ca noi citim ,invatam sa citim spre deosebire de voi care doar emiteti pareri si fugiti de slova ca dracu de tamaie ....

Domnul sa te aiba in paza.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 02:59

Domnul sa te aiba in paza.,,....

Sa ma aiba in paza?!
Pai cum e cu liberul arbitru ??? ..poate doar sa ne supravegheze ,....asa ....stiti voi mai bine ca doar i-ati facut ,,tot traseul ,,lui D-zeu.....saracu ce s-o mai distra de ..ineptiile voastre ..
Chiar D-zeu o avea simtul umorului ??? eu cred ca da ......! daca nu erau oameni care sa-l imite in fel si chip si si care sa-si inchipuie tot felul de scenarii despre el ...cum si in ce fel ....cred ca era o mare plictiseala in UNIVERS ......planetele ..se invarteau totul mergea ceas ....monotonie ..dom'le....ce mai....!?

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 07:44

De la: alehin, la data 2009-10-08 02:59:49Domnul sa te aiba in paza.,,....

Sa ma aiba in paza?!
Pai cum e cu liberul arbitru ??? ..poate doar sa ne supravegheze ,....asa ....stiti voi mai bine ca doar i-ati facut ,,tot traseul ,,lui D-zeu.....saracu ce s-o mai distra de ..ineptiile voastre ..
Chiar D-zeu o avea simtul umorului ??? eu cred ca da ......! daca nu erau oameni care sa-l imite in fel si chip si si care sa-si inchipuie tot felul de scenarii despre el ...cum si in ce fel ....cred ca era o mare plictiseala in UNIVERS ......planetele ..se invarteau totul mergea ceas ....monotonie ..dom'le....ce mai....!?

Q.E.D.

addan

127 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 11:12

De la: Opris_Vasile123, la data 2009-10-08 07:44:22
De la: alehin, la data 2009-10-08 02:59:49Domnul sa te aiba in paza.,,....

Sa ma aiba in paza?!

Q.E.D.

777
Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism si motivatii impotriva religiei.Logica si Ratiune existentiala.
Mergi la: