Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 19:17
De la: gabigabi, la data 2009-09-29 19:07:02De la: karpov, la data 2009-09-29 18:59:30De la: gabigabi, la data 2009-09-29 18:35:32"unde dai si unde crapa", cam asa-i cu tine karpoave ! tu esti horus,de raspunzi in locul ei/el ...ca nici nu stiu de-i barbat or femeie ! EXACT - cum adica Astronomia e inutila ? EXACT ,karpov ! exact asa-i si cu Religia karpoave ! cum adica e inutila ? cum adica e inutil sa spui Tatal Nostru, timpitelul meu drag,cind asta echivaleaza cu sarutul dat de parintii tai, ca sa te apere cu dragostea lor,atunci cind pleci de acasa ?! Observ ,totusi,ca religia este o boala incurabila -avea dreptate un " clasic ", in viata ,de pe acest topic ! Cat despre horus nu am cum sa fiu ,totusi pot remarca un fapt -este destul de isteata pentru varsta ei si daca nu aveam o prietena mai ca mi-as fi dorit sa o cunosc -chiar daca e mai mare decat mine ! |
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 00:41
""" Sa tratam un pic Mithraismul, o alta religie aparuta inaintea crestinismului dar a carei disparitie s-a facut pe mana acestuia: Tot asa precum Moise loveste stanca cu toiagul si izvoraste apa, Mithra o sageteaza si apa tasneste. Ca si Ilie Tesviteanul, el se inalta la cer intr-un car de foc. La nasterea sa ca si la cea a lui Cristos, vin pastori sa-l adore. Simbolurile animalelor mithraice, leul, taurul si vulturul, se repeta la crestini ca simboluri ale evanghelistilor Marcu, Luca si loan. Soarele si Luna, care stau alaturi de Mithra pe basoreliefuri, apar in primele reprezentari iconografice ale rastignirii hristice. Eonul mithraic poarta cheile cerului, ca si apostolul Petru. Apoi ambele religii au comun botezul prin scufundare, aghiasma, descoperirea icoanelor din altar in sunetul clopotelului, nasterea zeului mantuitor la 25 decembrie, dogma nemuririi sufletului, invierea si judecata viitoare, existenta raiului in sferele superioare ale cerului si a iadului cu demoni in adancurile pamantului, o morala imperativa, precum si faptul ca credinciosii ambelor culte se numeau intre ei frati si se priveau ca atare. Ca si Cristos, Mithra era socotit mijlocitor intre credincios si divinitatea nevazuta; precum Mithra era socotit zeu al luminii, Hristos e numit lumina lumii.""" ""Aceste concordante sunt remarcate de timpuriu atat de necrestini cat si de crestini, care motivand ca mithraistii l-ar fi atzatzat pe imparatul Galeriu la o persecutie impotriva lor, incep atacurile contra adoratorilor lui Mithra, distrugandu-le locasurile cultice si arzandu-le cartile. In 377 de pilda, la Roma, prefectul Gracchus spre a face dovada de sinceritatea adeziunii sale la crestinism, inainte de a primi botezul, distruge o cripta cu toate obiectele sacre ale mithraeum-ului. Multi dintre preotii mithraisti, si-au aflat in atari imprejurari lacas de vesnicie in altarele subterane ale mithraeum-urilor lor in care liturghiasera o viata intreaga in cinstea celui care conform nadejdiilor, avea se apara la sfarsitul veacurilor spre invierea generala. Tipicul liturghiei crestine este o copie a oficierii mitraice (ca si botezul), aceasta avandu-si originea (in sens de introducere) in epoca apostolica (apostolic in sens stiintific, adica epoca predicatorilor ambulanti). Insasi impartasania isi are origini precrestine, suferind de-a lungul timpului modificari documentate, evoluand de la o agapa, adica un chef cu potol de-acasa (asa cum ne arata documentul crestin de la sfarsitul primului secol numit Didahia celor 12 apostoli) la un ritual unde preotul iti serveste un dumicat de paine si o gura de vin. Ea isi are originea in mitraism, aceasta existand insa si in cultul zeului Dionisos (omofagia) dar si la comunitatile orfice. Insa iudaismul cu al sau ospat pascal reprezinta sursa primara, intrucat initial impartasania se numea frangerea painii ca si ospatul pascal evreisc, preluand doar ulterior denumirea de impartasanie sau comuniune, sub influenta modelului orfic."" A avut grija nenea Constantin imparatul cu edictele lui ca tovarasii crestini sa ajunga la putere ! |
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 00:52
Evident, astăzi nimeni nu se întreabă dacă Mithra sau Horus au existat vreodată și asta doar pentru că religiile lor au murit. Dogma creștină a supraviețuit, fiind categoric o religie mai evoluată cu un caracter mai inclusivist, o morală mai sănătoasă decât a Vechiului Testament, de exemplu, și poate ceva dram de noroc, în special în primele secole. Însă toate acestea, nu o fac cu nimic mai adevărată decât religiile care au murit, și nu reprezintă nicio dovadă că personajul din centrul ei ar fi existat în carne și oase.
![]() Oricum, cu fundamentaliștii creștini este greu să porți o discuție reală pe teme de dovezi . În momentul în care argumentele tale vin dintr-o culegere antică de texte care se contrazic unele pe altele, scrise la 60-150 de ani de la evenimentele pe care chipurile le descriu, este greu să accepți că Pământul are mai mult de 6000 de ani vechime, că toate speciile de animale din ziua de azi au evoluat din ființe mai puțin complexe de-a lungul unui proces foarte lung, cu incremente foarte mici care au autointretinut câștiguri aparent infime în structura lor. Culmea este că...... oamenii foarte credincioși se laudă cu acest lucru nerealizand că noțiunea de credință reprezintă convingere în absența vreunei dovezi. Ceea ce face omul extrem de vulnerabil la iluzii. |
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 01:10
Acum il analizam pe HERU (Horus) , fiul lui AUSAR (Osiris). Detalii ale vietii sale sunt identice cu cele ale lui Iisus. "Fiul" lui Osiris , sau reincarnarea sa , Horus , imparte urmatoarele cu Iisus:
- Horus a fost nascut din fecioara/virgina Isis , pe 25 Decembrie intr-o pestera , nasterea sa fiind anuntata de o stea din Est si supravegheata de 3 magi/oameni intelepti. (steaua Sirius si cele 3 stele din centura Orion) (aici voi reveni cu un detaliu interesant la sf. primului post). - Tatal sau pamantean se numea SEB (JoSEPH). - Era un descendent regal. - La varsta de 12 ani , era invatator in Templu , a disparut din vazul lumii pentru 18 ani ... si a reaparut la varsta de 30 de ani. - Atunci a fost botezat in raul Eridanus (face referire la mediana Caii Lactee - cosmologie) sau Iarutana (Iordan) de catre "Anup Botezatorul" ("Ioan Botezatorul) , care a fost decapitat. - A avut 12 discipoli , 2 dintre care au fost "martori" si au fost numiti Anup si Aan (cei doi "Ioani). - Facea miracole , exorcizari de demoni si l-a ridicat pe EL-AZARUS ("EL-OSIRIS") din morti. (paralela cu Lazar si Iisus). - Horus mergea pe apa. - Epitetul sau personal era "IUSA" , "fiul in devenire" a lui "PTAH" , "TATAL". Era numit "Copilul Sfant". - A rostit o "Predica pe Munte" si urmasii sai au scris "Spusele lui Iusa". - Horus a fost transfigurat pe Munte. - A fost crucificat intre 2 hoti , ingropat pentru 3 zile intr-un mormant , si a reinviat. - Era "Calea , Adevarul si Lumina" , "Messiah" , "Fiul uns al lui Dumnezeu" , "Fiul Omului" , "Pastorul cel Bun" , "Mielul lui Dumnezeu" , "Cuvantul devenit Carne" , "Cuvantul Adevarului" etc. - Era "Pescarul" si a fost asociat cu Pestele (ICHTHYS) , Mielul si Leul. - A venit pentru a indeplini Legea. - Horus era numit "KRST" (limba egipteana , precum ebraica si araba ... nu are vocale) ... "Cel Uns". - Precum Iisus , "Horus trebuia sa conduca pentru 1000 de ani". Mai mult , inscrise acum 3500 de ani (1500 i.Hr.) pe peretii Templului din Luxor ... exista imagini legate de "Buna Vestire" , Conceptia Imaculata , Nasterea si Adorarea lui HERU , cu Thoth anuntando pe Fecioara AUSET (ISIS) ca va naste un copil; KNEPH este "Duhul Sfant" ... impregnando pe virgina si cei 3 magi care o asista aducand cadouri. |
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 03:13
Cum o sa fie religia raspunsul la problemele fundamentale ale omului, cind pentru oricine gindeste e clar scopul religiei... "'crede si nu cerceta"'.... Eu imi permit sa va dau un sfat : cercetati, cercetati, cercetati !!!. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 03:16
Adevarurile ultime si cele mai importante apar prin revelatii. Nu pot fi descrise in cuvinte.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 03:27
eu consider ca cea mai rusinoasa perioada din istoria omenirii este perioada religioasa. Din punctul meu de vedere, religia a aparut ca un raspus automat la intrebari a caror raspunsuri nu au fost aflate .(cine? de ce? cum?) Nu cred ca lipsa de raspuns la aceste intrebari trebuie sa ne aduca in stadiul in care ne inducem unii altora stari psihotice(deformari de perceptie ale realitatii, motiv de internare la spitalul 9). Informarea si dezinformarea au fost intotdeauna mijloace puternice de control psihic, insa niciodata atat de puternice ca atunci cand sunt combinate cu notiuni de misticism si cu ignoranta si teama oamenilor... Multi cred de frica, altii nu stiu in ce cred, insa toti am fost indoctrinati sa credem, furibund, in ceva, orice, ca sa ne satisfacem dorinta de cunoastere. Cum am mai spus, crezi nu pentru ca ai simtit vreo forma de prezenta divina, ci pentru ca ai fost invatzat sa crezi. Copiilor, inca de la cea mai frageda varsta, li se modifica personalitatea psihica, li se denatureaza perspectiva asupra lumii... parintii ne transforma in "bolnavi psihici", subjugati de o teama instinctiva. Multi de pe acest forum cred pentru ca religia le da un sentiment de bine, si, spun ei, i-a invatzat diferenta intre bine si rau. FALS. Copii crescuti laic pot fi la fel de "persoane bune/normale" ca si ceilalti. Bunul simt nu are nici o legatura cu ritualurile religioase. Crestinii astepata a 2-a venire a lui Isus. E ok, insa atunci cand cineva isi pierde fragilul echilibru psihic si zice ca L-a vazut, il internam pe viata la nebuni. Nu ar trebui sa facem aceelasi lucru cu oamenii care se auto-flageleaza, tin post negru, se duc o viata intreaga la biserica, isi indoctrineaza copii ? Intrebarea care se pune e: unde se termina misticiscul si unde incepe nebunia? Religia pune lumea in criza, pentru a crea o stare de anxietate si sentimente de vina. Pacatul originar este motivul pentru care noi trebuie sa refacem prin ritual un timp primordial, "illud tempus". Omul religios nu se vrea original, ci el tinde sa reproduca un univers mitic si atemporal. Pentru omul religios, lumea inconjuratoare nu are nici o valoare. Suna absurd, nu? Ei aflati ca asta se preda la orele de religie, acestea sunt fundamentele tuturor religiilor. |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 09:55
De la: karpov, la data 2009-10-01 03:13:09 da' chiar o tii de'a surda pe mormint ! MERGETI SI CERCETATI ! NU LASATI NIMIC NECERCETAT .....asta a fost indemnul dat de Isus,ucenicilor lui ! dar devreme ce voi asa vreti sa intelegeti ,ca asta-i limita voastra,o veti repeta intruna ca pe un argument decisiv,chiar daca-i fals ....dar asta nu va deranjeaza ! poti fi cit vrei tu de citit ;poti fi tu din nastere cit de despt poti fi, INTELEPCIUNEA apare abia atunci cind vei descoperi Arhetipul dupa care ai fost construit si ca lumea in care evoluam acum este trecatoare,ca si corpul tau de carne....ca tu esti cu mult mai mult decit acest ambalaj ! |
|
|
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 10:38
De la: gabigabi, la data 2009-10-01 09:55:10De la: karpov, la data 2009-10-01 03:13:09 "dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit" Genesa 3.17. "Frica Domnului este începutul științei;" Proverbele 1.7 "Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred in El. N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, și să fii găsit mincinos" Proverbele 30.5,6 "Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut" Ioan 20.29 "Luati seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia și cu o amăgire deșartă, după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Hristos" Coloseni 2.8
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 10:40
Adica, rationalizare nu exista, esenta credintei e tocmai asta, de a crede neconditionat - de ce? - e mai simplu sa dai vina pe vointa divina decat pe tine insuti, e mai simplu sa consideri ca "asa a vrut Dumnezeu" decat ca n-ai fost tu in stare, e mai simplu sa astepti sa vina Dumnezeu sa te ajute decat sa te ajuti singur; - e confortabil sa urmezi ritualuri. E drept ca ritualurile confera stabilitate si constanta, mergand pana la a conferi identitate (nu neaparat personala, cat sociala, culturala, familiala). Urmand ritualul vopsirii oalor, de exemplu, iti amintesti de cum facea bunica acelasi lucru, te identifici, continui, te simti mai aproape de vremurile bune, simti ca apartii unui lant; - e mai simplu sa nu gandesti, decat sa te intrebi si indoiesti; - ideile impregnate adanc in copilarie sunt foarte greu de dizlocat. Si, in plus, cine esti tu ca sa zici ca stramosii tai au urmat niste ritualuri idioate si fara noima, ca au fost limitati si ingusti, iar tu esti mai emancipat si mai destept decat ei? - te simti mai la adapost stiind ca cineva acolo sus te vegheaza, in loc sa te simti complet descoperit si supus hazardului; - nu stii in ce directie sa-ti canalizezi energia si sentimentele si consideri ca dedicandu-ti viata practicarii religiei conferi un sens existentei tale. De ce considerati ca Biblia e sfanta? Doar pentru ca a fost multa vreme cam singura tiparitura si a primit o aura - falsa - de ceva smecher si deosebit? Unde, in Bliblie, scrie ca trebuie sa vopsesti oua, sau ca trebuie sa impodobesti bradul, si multe alte prostii? De ce atata orbire? De ce nu va puneti putin problema ce e cu toate regulile astea fara rost? De ce nu vedeti cat paganism e in traditiile astea? De ce, daca cei care au produs Biblia au avut o viziune, religia nu e unitara? Aveti vreun argument viabil pentru toata aceasta sarada? Nu ma refer la existenta lui Dumnezeu, ci la tot acest circ al practicarii.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 12:22
Orice creștin adevărat știe următoarele lucruri simple: în casă trebuie să fie liniște iar copiii și femeia trebuie să asculte de capul familiei și să i se supună. Căci așa ne învață biblia: Omul este capul iar femeia și copiii îl urmează în liniște.
De aceea, fiecare bun creștin trebuie să aibă în casă, așa cum am mai spus-o de atâtea ori, ciomagul din lemn de nuc. Acesta este baza educației pentru persoane de orice vârstă, și nu o să obosesc niciodată subliniind acest mare adevăr. Folosit cum se cuvine împreună cu citate bine alese din Apocalipsa, acesta face minuni. Căci iată ce spune Apocalipsa despre bărbatul care nu are grijă de morala familiei sale: 20. Dar am împotriva ta faptul că lași pe femeia Izabela, care se zice pe sine proorocita, de învață și amăgește pe robii Mei, ca să facă desfrânări și să mănânce cele jertfite idolilor. 21. Și i-am dat timp să se pocăiască și nu voiește să se pocăiască de desfrânarea ei. 22. Iată, o arunc pe ea bolnavă la pat și pe cei ce se desfrânează cu ea, în mare strâmtorare, dacă nu se vor pocăi de faptele lor. 23. Și pe fiii ei cu moarte îi voi ucide și vor cunoaște toate Bisericile ca Eu sunt Cel care cercetez rănunchii și inimile și voi da vouă, fiecăruia, după faptele voastre. Înțelegem de aici ca femeia sloboda la gura nu este pe placul Domului, căci mintea ei numai la desfrânare stă. Ca să nu-i stea, trebuie să tacă smerită și să o ținem ocupată permanent. Savanții noștri creștini au inventat un dispozitiv[care purtat ca masca de gaze] pe care femeia îl poate purta atât în casă cât și în sfânta Biserică. Nu stați cu grijă ca în Biserică, de se va ruga, ruga ei nu va fi înțeleasă de Dumnezeu deoarece se vor auzi numai niște bălmăjeli fără înțeles. Tatăl Ceresc, in mare bunătatea lui, va ști că ea se roagă pentru sănătatea ta și a copiilor tai, creștinule. Căci o femeie tratată după învățăturile Sfintei Cărți nu se va gândi niciodată la altceva decât la Rai și Viața de Apoi.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 13:17
Chiar religia crestina este o intreprindere diabolica, si aceasta ne este dovedit de faptul de felul cum s-a nascut "Biserica Crestina" !
Tocmai prin uciderea adevaratilor crestini care nu au acceptat convertirea la noua religie a minciunii pe care Constantin cel Mare a dorit sa o impuna din interese personale! Vezi cazul episcopului Arianus care nu a fost de acord ca Omul Isus sa fie tratat drept Dumnezeu doar ptr faptul ca acest Constantin ca urmas (autodenumit) al acestuia sa dobandeasca prin aceasta puteri depline ... "Dumnezeiesti" (Idee urmata si de alti criminali ca el ...vezi Hitler Stalin Mao etc) Dupa moartea episcopului Primus , ,,,Constantin ... functia i-a fost transmisa urmatorilor "episcopus primus" adica . Papa de la Roma care astfel se revendica ca fiind loctiitoarea lui Dumnezeu pe pamant!!!!...cand ea este de fapt loctiitoarea crimninalului care a ucis pe crestinii adevarati! Ati mai auzit o asemenea gogomanie? Asta e cea mai mare sarlatanie din Istoria Omenirii! Iar Roma ... este Resedinta Curvei babylon ...mama desfrantelor si a religiei Babylioniene Apocalipsa 12,3 Apocalipsa 17,6-9 18 Apocalipsa 18, 24
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 13:20
Isus se prea poate sa fi fost casatorit si asta din mai multe motive: era religios deci trebuia sa faca multi copii, se practicau chiar si atunci casatoriile, numai niste incuiati la minte le'au interzis clericilor sa mai treaca pe la femei, Tatal nu i'a interzis sa faca love si la 33 sau cati ani avea cred ca e cam mult cerut unui barbat sa se abtina ;)
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:34
Consiliul Europei impotriva creationismului Pe 4 octombrie 2007 Consiliul Europei a adoptat o Rezolutie care condamna creationismul si cere statelor membre ale Uniunii Europene sa interzica predarea lui ca disciplina stiintifica in scoli. Cu toate ca Rezolutia e lunga, intinzandu-se pe 15 pagini cu scris marunt, in esenta ea denunta si eticheteaza creationismul ca o teorie pseudo-stiintifica, antistiintifica, un pericol pentru drepturile omului si democratie, o influenta negativa asupra copiilor, o teorie nebazata pe fapte obiective, si o teorie neconsistenta in argumentatie.
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:38
Astăzi am văzut un copil posedat, care cerea în lacrimi de la buna sa mama să-i cumpere jucării pokemon. Spun copil posedat pentru că un copil curat, ortodox, nu poate să-și dorească a se juca cu născocirile Satanei, că altfel nu pot să numesc niște făcături oribile care nu seamănă cu niciuna din animalele lăsate de bunul Dumnezeu pe pământ. Și nu mă refer aici la dinozauri, orice bun creștin știind că nu au existat niciodată și că scheletele lor au fost puse în pământ de Dumnezeu ca să ne testeze credința necurmata în El.
Așa că mi-am zis să vă învăț cum trebuie educat un copil care are tendința de a aluneca pe panta pierzaniei. În primul rând va spun că un copil care poate aluneca spre satanism e ușor de recunoscut. Vrea desene animate, reviste cu benzi desenate și cere să i se citească povești în loc de pasaje pline de înțelepciune din Biblie. Mai mult de atât, refuză să înțeleagă că spre deosebire de Dumnezeu, desenele animate și personajele din povești nu sunt nimic altceva decât născocirile unor minți posedate de Diavol. Cel mai bun leac pentru un asemenea copil îl găsim tot în Sfânta Scriptură. Preferabil cu coperți tari, îmbrăcată în piele de capră și colțare din metal. O deschizi si îi citești cu simțire câteva pasaje bine alese despre chinurile iadului. Firește, dacă se sperie și începe să plângă nu trebuie să te oprești. E semn că diavolul ascuns în el încearcă să-ți curme credința. Abia acum începe lupta! Leagă bine copilul și fă asupra lui semnul crucii de trei ori. Apoi stropește-l cu apă sfințită și strigă către el Piei, Satana! Dacă se opreste din plâns reia cititul. Dacă nu, e semn că Diavolul nu vrea să-ți părăsească pruncul, așa că trebuie să lupți altfel. După cum bine știe orice creștin adevărat, Necuratul se teme de cele sfinte și nu-i place lemnul de nuc. Un bun părinte are în casă o creangă groasă din lemn de nuc, special pentru aceste cazuri. Cranga trebuie învelită strâns în Calendarul Ortodox pe anul în curs. Se pune copilul legat și stropit cu apă sfințită cu capul pe Biblie și se bate la tălpi cu creanga de nuc. În același timp, se sperie Satana din el cu porunci în numele sfântului sau sfinților din ziua respectivă. De exempu,[luam la intamplare] dacă vrei să scoti dracii din copil pe data de 29 februarie, îndemnul trebuie strigat așa: Piei, Satana! Ți-o cere sfânta nouă muceniță Chirana preaînțeleapta, din Tesalonic, care în chinuri s-a săvârșit, la anul 1751! Îți poruncesc Nimfas și Evvul, care în pace s-au săvârșit. Dispari, Satana! În numele preacuviosului Varsos și a celor șase sfinți mucenici din Egipt îți poruncesc să părăsești acest copil, AMIN! Dacă toate cele de mai sus vor fi înfăptuite cu pricepere și dragoste de Dumnezeu, bestia care îți bântuie copilul va pleca pentru totdeauna și niciodată nu se va mai întoarce, iar copilul va rămâne vesnic bun și ascultător, cu frică de Dumnezeu, așa cum își dorește orice bun creștin.
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:38
Astăzi am văzut un copil posedat, care cerea în lacrimi de la buna sa mama să-i cumpere jucării pokemon. Spun copil posedat pentru că un copil curat, ortodox, nu poate să-și dorească a se juca cu născocirile Satanei, că altfel nu pot să numesc niște făcături oribile care nu seamănă cu niciuna din animalele lăsate de bunul Dumnezeu pe pământ. Și nu mă refer aici la dinozauri, orice bun creștin știind că nu au existat niciodată și că scheletele lor au fost puse în pământ de Dumnezeu ca să ne testeze credința necurmata în El.
Așa că mi-am zis să vă învăț cum trebuie educat un copil care are tendința de a aluneca pe panta pierzaniei. În primul rând va spun că un copil care poate aluneca spre satanism e ușor de recunoscut. Vrea desene animate, reviste cu benzi desenate și cere să i se citească povești în loc de pasaje pline de înțelepciune din Biblie. Mai mult de atât, refuză să înțeleagă că spre deosebire de Dumnezeu, desenele animate și personajele din povești nu sunt nimic altceva decât născocirile unor minți posedate de Diavol. Cel mai bun leac pentru un asemenea copil îl găsim tot în Sfânta Scriptură. Preferabil cu coperți tari, îmbrăcată în piele de capră și colțare din metal. O deschizi si îi citești cu simțire câteva pasaje bine alese despre chinurile iadului. Firește, dacă se sperie și începe să plângă nu trebuie să te oprești. E semn că diavolul ascuns în el încearcă să-ți curme credința. Abia acum începe lupta! Leagă bine copilul și fă asupra lui semnul crucii de trei ori. Apoi stropește-l cu apă sfințită și strigă către el Piei, Satana! Dacă se opreste din plâns reia cititul. Dacă nu, e semn că Diavolul nu vrea să-ți părăsească pruncul, așa că trebuie să lupți altfel. După cum bine știe orice creștin adevărat, Necuratul se teme de cele sfinte și nu-i place lemnul de nuc. Un bun părinte are în casă o creangă groasă din lemn de nuc, special pentru aceste cazuri. Cranga trebuie învelită strâns în Calendarul Ortodox pe anul în curs. Se pune copilul legat și stropit cu apă sfințită cu capul pe Biblie și se bate la tălpi cu creanga de nuc. În același timp, se sperie Satana din el cu porunci în numele sfântului sau sfinților din ziua respectivă. De exempu,[luam la intamplare] dacă vrei să scoti dracii din copil pe data de 29 februarie, îndemnul trebuie strigat așa: Piei, Satana! Ți-o cere sfânta nouă muceniță Chirana preaînțeleapta, din Tesalonic, care în chinuri s-a săvârșit, la anul 1751! Îți poruncesc Nimfas și Evvul, care în pace s-au săvârșit. Dispari, Satana! În numele preacuviosului Varsos și a celor șase sfinți mucenici din Egipt îți poruncesc să părăsești acest copil, AMIN! Dacă toate cele de mai sus vor fi înfăptuite cu pricepere și dragoste de Dumnezeu, bestia care îți bântuie copilul va pleca pentru totdeauna și niciodată nu se va mai întoarce, iar copilul va rămâne vesnic bun și ascultător, cu frică de Dumnezeu, așa cum își dorește orice bun creștin.
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:40
Dawkins chiar propune ideea ca educatia religioasa a copiilor e o forma de abuz infantil (child abuse) care trebuie eliminata
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:47
Sminteala moaștelor
Ca să vezi ce e prostia, omul pupă azi mumia și salvatul se renaște, ajutat de sfinte moaște. Omul cel evlavios, ortodoxul credincios, pupă moaștea și pe os, și pe cărniță, că-i nectar de garofiță. O poveste am aflat: Unul noaptea a intrat în capelă furișat. Cu iubire de Hristos săruta moaștea vârtos și pe față și pe dos. Că în ziua ce-a trecut timp prea mult nu a avut. Cu mulțimea împrejur a pupat doar un femur. O demonică sminteală. Cultul moaștelor e boală
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:48
Sminteala religiei în școli
De când cu legea la școală, vine ora de sminteală și de vorbărie goală. Zici Hristos în sus și-n jos ești elevul valoros. De-ndrăznești ca să gândești notă mică-o să primești, de rămâi un papagal zecele vin în val. Pe la moaște de vei trece o să mai primești un zece. Defilarea de prostie ne-a adus la ananghie. Și în grupuri dezbinați: Unii-s îngeri, alții draci. Creștinilor cu vieți eterne nu le plac idei mirene ci doar cele patogene. Ce vom face-apoi în viață cu a lui Isus povață? La munca ce sigur vine papagalul nu mai ține. A ajuns școala sminteală suntem mântuiți de boală!
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:49
Creștinul morbid
E sfârșit de săptămână la biserică se-adună să se roage sau să caște sau să pupe ceva moaște ortodocșii credincioși crezuți veșnic păcătoși închinare-și vor aduce către mortul de pe cruce. Stând așa să îi privim un nume să le găsim când se-nchină la Livid: Zici, creștin = morbid.
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:50
Problema moaștelor în România
De la Revoluția din decembrie 1989 încoace, în România se manifestă un fenomen unic în lume: țara importă moaște. Este paradoxal că activitatea este complet necenzurată. Cu alte cuvinte nu se știe public cu certitudine cine sunt acei oameni mumificați. Tabuul religios împiedică cercetări obiective asupra persoanelor mumificate declarate sfinte. Mărturia celor care aduc astfel de corpuri, sau bucăți din ele, în România este îndeajuns ca justificare în sistemul de legi. Ne întrebăm pe bună dreptate de ce, cei care renunță la moaște în favoarea așezămintelor religioase ortodoxe din România, fac aceasta? La ce preț monetar sunt procurate aceste achiziții? Tranzacțiile rămân secrete, credinciosul creștin ortodox neavând acces decât la pupatul moaștelor. În prezent în România s-au acumulat sute de moaște, revista Lumea credinței, anunță cu mândrie că iar au sosit moaște de pe undeva din lume, vestea dorind să fie o bucurie pentru creștinul ortodox. De ce renunță alții la moaște în favoarea românilor ortodocși? Este o întrebare care surprinde pe oricine nu numai pe credinciosul creștin ortodox. Oare acei oameni nu mai au nevoie de puterea sfântă a moaștelor? Sau au constat că nu sunt deloc sfinte? Sau poate că la un preț bun pot renunța, astfel că moaștele intră și ele în circuitul comercial ca orice bun de consum (sigur că aici nu este vorba de a le consuma, ci de a servi ca produse care îl aduc pe cel care le pupă mai aproape de mântuire). Aceste nedumeriri nasc câteva ipoteze plauzibile: 1. Dându-și seama ca bate un nou vânt al rațiunii, proprietarii moaștelor vor să scape de ele realizând grotescul și sminteala venerării unor cadavre. I-au găsit pe românii ortodocși singurii care să le accepte. 2. Proprietarii moaștelor vor dobândi beneficii bănești care îi satisfac, astfel că renunță la moaște din dorința de profit. 3. Proprietarii moaștelor știu că mai devreme sau mai târziu pot fi implicați juridic privind proveniența moaștelor. Analizele forensice pot dovedi falsul corpului mumificat. Mai mult, experții pot descoperi că acel corp de sfânt de fapt a aparținut unui om ucis undeva, neavând astfel nimic din sfințenia ce i se atribuie, ci fiind un rezultat al crimei cuiva. 4. Moaștele sunt folosite pentru a transporta droguri, scăpând de controlul vamal deoarece trec drept obiecte de cult. 5. Criminalii vor să scape de acele cadavre care pot fi dovada că au comis crime. România, ca țară predominant ortodoxă, prin regimul de cult al moaștelor, reprezintă protecția cea mai sigură ca acele crime să nu fie descoperite. Rațiunea ne îndemnă să credem că motivația altruistă de a renunța la moaște sfinte nu poate exista atîta timp cât proprietarii lor mai cred în puterile moaștelor. Moaștele sunt neprețuite pentru cel care crede în beneficiile lor de a-l apropia pe om de viața veșnică promisă de Iisus. În plus, prin venerarea lor, moaștele sunt o sursă sigură de venituri încasate de la cei care le pupă. Nu rămâne decăt să credem că beneficiile de a renunța la moaște, spre a le exporta României, întrec pe cele de a le păstra. Vremea nu este departe când statul român va lua măsuri ca moaștele așezămintelor ortodoxe să fie cercetate forensic și astfel să se afle vechimea acelor cadavre mumificate și poate chiar identitatea acelor oameni morți. Mitul inviolabilității moaștelor se va spulbera odată cu primele cercetări în această direcție. România a ajuns în prezent un dumping, locul unde se aduc mumiile sfinte ca bătaie de joc făcută acestui popor credul în păstorii lor ortodocși. Românilor ortodocși li se oferă cu nerușinare grotescul și sminteala venerării moaștelor, a cadavrele mumificate ale unor oameni spre mântuirea sufletelor lor. Nu poate fi un exemplu mai relevant de descompunere religioasă a unui crez care se hrănește spiritual din morbidul moaștelor.
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 20:57
aista-i topicul satanei,frati crestini,va implor,nu mai scrieti aberatii pe aici
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 22:09
Concepția etică conform căreia tot ce este util este și moral rezidă din conceptul fundamental al dreptului uman conform căreia trebuințele absolute ale ființei nu pot fi obturate prin norme sociale stabilite de o legislație partinică și care slujește interese de castă, clan, grup sau haită, formatate pe domenii de interes specific. SUFLETUL "Reprezintă cea de a doua structură a entității umane, situată între corpul fizic și cel spiritual. Se manifestă ca proiecție individualizată a spiritului, coordonat de conștiință este transgresat în planul energetic pe un câmp vibratoriu cuprins între valoarea de 4 și 60 herți (Hz) structurat perceptiv pe 4 paliere de frecvență: Delta 4 Hz; Teta 4 7 Hz; Alfa 7 14 Hz și Beta 14 60 Hz. Se manifestă prin reacții emoționale (IE) sub imperativul a trei forțe coordonatoare: senzație, sentiment, dorință și se exprimă prin reacții emoțional-volitive în comportament. Senzația se alimentează cu energie de tip PRANA, sentimentul cu energie de tipul FOHAT, iar dorința cu energie de tipul KUNDALINI. Emoția, ca produs al celor trei tipuri de forță, generează o energie de tipul MANA și este rezultatul raportului dintre senzație, sentiment și dorință și se măsoară în Unități de Conștiență (U.C.), raportate la o scală de la 1 la 100."
|
|
Fosta membra 9am.ro 1276 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Octombrie 2009, ora 10:38
Religiile sunt precum partidele politice;au cam acelasi slogan electoral:"Votati cu mine,ca s-o "mierlitzi" mai bine!"De moarte si pacate ne dezleaga doar conduita si modul nostru de a fi .Nimeni si nimic altceva.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 14:31
Religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau persoane.
Istoric vorbind, superstiția a fost întotdeauna credința celui de-o religie diferită de aceea a celui care o judecă. Astfel ereziile au fost considerate a fi superstiții, așa cum și religiile celorlalți au fost definite ca fiind superstiții. Se pare deci că și eticheta de superstiție face parte din mai numeroasa familie de manifestări ale antropocentrismului: o credință, o valoare sau o practică diferită de aceea specifică culturii în care ne-am născut este automat ( FARA o analiză temeinică adică) percepută ca ceva inferior, demn de dispreț și ridiculizare. DEX.-ul definește superstiția ca fiind "o prejudecată care decurge din credința în spirite bune și rele, în farmece și vrăji, în semne prevestitoare, în numere fatidice sau alte rămășițe ale animismului și ale magiei" În acest sens preotul, pontiful, adică cel care stabilește o punte între profan și sacru, pare urmașul direct al magicianului dotat cu darul lui unic de a comunica cu lumea misterioasă și sacră. Dar în principiu religia se opune în mod radical magiei: nu trebuie uitat că magicianul se vrea un tehnician. El crede că prin formulele și incantațiile lui poate acționa asupra lumii spiritelor și le poate îmblânzi și influența pe acestea din urmă. Magicianul este deci omul care crede că-l domină pe Dumnezeu, înlănțuindu-l. Este comprehensibil că din această cauză toate religiile au considerat magia ca fiind un sacrilegiu, în condițiile în care credința religioasă este înainte de toate un act de încredere în Dumnezeu. Departe de a supune forțele divine voinței lui, omul religios se înclină în fața voinței Domnului într-o atitudine de umilință și adorație
|
|
addan 127 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:02
... candva , un fost amic, ateu defel, se plimba prin padure minunandu-se si el de frumusetile naturii, meditand la acestea : ...ce copaci impresionanti! ... ce rauri pure, cristaline ! Ce animale frumoase! ...gandea acesta.
La un moment dat, in timp ce se relaxa, omul auzi in spatele lui zgomote ciudate. Cand se intoarse vede un urs ca-n povesti: mare, frumos, sanatos si cu pofta de mancare. Ingrozit, ateul o ia la fuga, insa ursul avea conditie fizica asa ca il urmeaza constiincios... Tipul era atat de ingrozit incat la un moment dat se impiedica si cade. Ursul il apucase deja de un picior asa ca omul, paralizat de frica, racneste : − Doamneeee !!!. In secunda urmatoare, timpul se opri din loc, ursul ingheta in pozitia in care se afla, padurea ramase neclintita si o lumina se revarsa din cer... Tipul, socat, auzi o voce: - Mi-ai negat existenta toata viata, le-ai explicat si altora ca sunt un mit, ai pus toata creatia Mea pe seama intamplarii cosmice... vrei acum sa te salvez ? Pot Eu sa te consider credincios, cu adevarat ? Ateul se uita fix in lumina si raspunse: − As fi ipocrit sa iti cer brusc sa ma consideri credincios, dar poate ai reusi intr-un fel sa devina ursul crestin? − Foarte bine, raspunse Vocea... Lumina disparu, zgomotul padurii reveni. Ursul il elibera din ghearele sale, isi impreuna labele din fata si spuse: − Doamne, binecuvinteaza aceste bucate... Amin !
777
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:19
De la: addan, la data 2009-10-04 03:02:35 ... candva , un fost amic, ateu defel, se plimba prin padure minunandu-se si el de frumusetile naturii, meditand la acestea : ...ce copaci impresionanti! ... ce rauri pure, cristaline ! Ce animale frumoase! ...gandea acesta.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 10:39
Inspirat de experientele avute de cand este europarlamentar, liderul PNG-CD Gigi Becali intentioneaza sa faca din Romania o tara fara droguri, prostitutie, sex-shopuri si sexy-cluburi, toate acestea in numele virtutilor crestine - credinta, nadejde, dragoste - care-i tin loc de program politic.?
pac pac Uite asa vom avea ocazia sa avem presedinte cioban...Ca europarlamentar asemeni avem... pac pac
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 10:41
De la: serena, la data 2009-10-02 10:38:29Religiile sunt precum partidele politice;au cam acelasi slogan electoral:"Votati cu mine,ca s-o "mierlitzi" mai bine!"De moarte si pacate ne dezleaga doar conduita si modul nostru de a fi .Nimeni si nimic altceva. Corrrrect dear...
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 12:58
In tren,un medic neurochirurg vorbind cu un cosmonaut :
Cosmonautul- Nu exista Dumnezeu ! Neurochirurgul-De ce spui asta ? C - Pai am zburat de atatea ori in cosmos si nu l-am vazut ! N -Nu fii asa sigur ! Si eu am facut atatea operatii pe creier si nu am vazut nici un gand !
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
|
|