Info
x
Basarabia vibreaza
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 14:50
Tineretul basarabiei nu crede in lacrimi !....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:05
SA FIE REVOLUTIE....FARA VARSARE DE SANGE.....LIBERTATE MOLDOVEI...
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:26
Proteste n Republica Moldova: Protestatarii de la Chiinu au intrat n Parlament - VEZI FOTO
www.realitatea.net/proteste-in-republica-moldova--protestatarii-... |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:53
De la: symy1, la data 2009-04-07 15:05:54SA FIE REVOLUTIE....FARA VARSARE DE SANGE.....LIBERTATE MOLDOVEI... Prea trziu, deja este un mort!!!! Sunt i eu foarte atent...s vd ce-o ieii din toat "nebunia" asta!!!!
Cnd toat lumea gndete la fel nseamn c nimeni nu gndete.
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:29
Pe Realitatea. Net se vorbeste despre 7-8 explozii, (detonari) ?????....c-ar fii avut loc !....
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:32
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:42
Bot de rn moldav
Esti Suflet din sufletul neamului meu Vibrezi ca o struna de veche vioara Poate esti vestea trimisa de Dumnezeu Pe care-o asteapta de secoli o Tara Ai strns la tine durere si doruri Ajunse la noi din stravechi generatii Le striga acum sa se-auda la ceruri Ca un singur popor strajuieste Carpatii! Te-apasa pe suflet cizma haina Otrava respiri din fum de zavoduri Si ti aud inima-n piept cum suspina Privind la hotar ferecatele poduri. Chemat-ai la tine durerile toate Sa le aduni. Si pe toate-n mormnturi le-ai duce, nchipuindu-ti ca poate Va fi mai bine peste-aceste pamnturi. Cercara dusmanii veniti din pustiuri S-astupe cu pumnii din Glasu-ti dogoarea Atunci cnd spuneai ca din Tara de Sus, Moldova e-a noastra, pna la Marea ! N-ai strns bucurii, pentru chin esti nascuta Tu, bot de tarna moldava. Mereu am n ochi icoana-ti de vnturi batuta. Esti suflet din sufletul neamului meu! de Jorj Radu (Leonidei Lari |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 21:50
marea greseala a partidului comunist din moldova e k nu a reusit sa-si atraga tinerii de partea lui....ideologiile totalitare de-a lungul timpului s-au bazat pe tineri.....si e normal....nu te poti duce la o populatie de 50-60 de ani cu un slogan de genul *voi sunteti viitorul acestei tari*...*prin voi va veni schimbarea*....*voi ve-ti crea o lume mai buna*....*avem nevoie de voi....credem in puterea voastra de a reusi*....
fara tineri un partid extremist (de extrema stanga sau dreapta ) e pierdut.... sunt convinsa k varsta electoratului partidului comunist din moldova e apropiata de a votantilor psd-ului din romania....si se vede din poza!!!...tinerii sunt scarbiti de un partid kr nu mai ofera absolut nimik!!! mare greseala din partea comunistilor....nu au urmat exemplul partidelor extremiste din trecut...si acum...suporta consecintele!!! sustin k basarabia trebuie sa se uneasca cu romania...si ma bucur k exista multi alti tineri kr gandesc k mine (romanism.net).... si partidul comunist din moldova trebuie sa pice...nu ar avea nicio sansa nici dak toti oamenii trecuti de 50 de ani l-ar sustine!!! |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 22:33
tiai c Romnia nu a fcut Republicii Moldova o ofert privind unificarea? (material aprut n ,,Timpul din Chiinu nr.71/martie 2003 i sptmnalul ardean ,,Occident nr.56/martie 2003)1. Prejudeci Una din prejudecile noastre este c moldovenii nu doresc unirea cu Romnia. Afirmm aceasta aa de des nct parc ar fi o axiom. Adevrul este c nici oficialii de la Chiinu i cu att mai mult cetenii Moldovei nu au respins o astfel de ofert din simplul fapt c aceasta nu a venit din partea Bucuretiului. n 1991 noi semnam tratate cu URSS garantndu-i grania pe Prut n timp ce basarabenii lucrau la destrmarea imperiului sovietic. Mai mult, moldovenii au respins la un referendum o ofert a Moscovei de pstrare a unui stat comun. Au aderat la CSI (care nu este un stat i nici o uniune cu astfel de atribuii) doar din motive economice i au respins colaborri n aceast structur pe paliere de politic extern i militar. 2. Strategii pguboase Autosuficiena, ignorana n ceea ce privete realitile din Moldova i arogana Bucuretiului l fac s mizeze pe repetarea lui martie 1918, an n care Basarabia a srit n braele Romniei necondiionat. Se uit ns c acest lucru se ntmpla n chiar mijlocul unui rzboi i a revoluiei bolevice. O ntreag armat rus ce dezertase de pe front se transformase n band de tlhari narmai ce terorizau satele i oraele basarabene i transnistriene. n aceste mprejurri Chiinul a cerut sprijin armatei romne pentru pstrarea ordinii, cum i Viena i-a cerut mai trziu lui Maniu. Doar aceste mprejurri au fcut ca unirea s se fac necondiionat. Anul 1918 nu se va mai repeta i Bucuretiul trebuie s priceap acest lucru i s purcead la a lucra la o ofert de unire atractiv pentru Moldova i care s dea moldovenilor sigurana c nu i vor pierde posturile n favoarea unei cohorte de funcionari i administraii trimise de peste Prut i c nu vor fi marginalizai pe motive c au slujit sub rui sau sub comuniti i nici c vor fi privii de sus ca o rud srac i care vorbete cu accent. O alt miz greit a Romniei este cea a unei uniri spirituale mai nti bazat pe cteva sute de studeni, un camion de cri i trei trupe care concerteaz pe an la Chiinu. Este ridicol c nici dup 13 ani de aplicare a acestei tactici nu se realizeaz c este pguboas i c prpastia se tot lrgete i pe timp ce trece moldovenii se obinuiesc c pot fi un stat viabil, iar perspectiva unirii se ndeprteaz. Se uit c Romnia a fost prezent la est de Prut doar dou decenii n ultimele dou secole, iar restul Rusia. Publicaii, spectacole i emisiuni radio-tv Rusia export n Moldova de zece ori mai multe dect noi, iar studenii care studiaz la Moscova nu sunt mai puini dect cei care studiaz la Bucureti. Aa c n timp se va petrece o integrare spiritual mai accentuat cu Rusia, ca s nu mai vorbim de cea economic. Se deprteaz nu doar Moldova de Romnia ci i Romnia de Moldova. Pe timp ce trece sunt tot mai puini romni n via dintre cei care au trit ntr-o ar comun cu basarabenii. Nici 1% din romni nu sunt n stare s numeasc trei localiti din R.Moldova, sau trei nume de ape de acolo, sau trei lideri politici basarabeni, sau trei sportivi de acolo sau trei oameni de cultur sau publicaii. Atunci la ce integrare spiritual se tot lucreaz de 13 ani? O a treia idee a unor superficiali intelectuali este c ne vom integra cu Moldova ntr-o Europ unit. Desigur c ne vom integra, ns va fi o integrare ca i cea romno-maghiar, romno-bulgar, ba mai slab dect acestea fiindc Moldova se va integra mai trziu. Va fi o integrare ca i cea romno-belarus. S fim serioi! Suntem datori fa de trecutul i viitorul acestui neam s vism la o cu totul altfel de integrare cu Moldova dect cu Ungaria i Belarus. ntr-o Europ unit dorim s mprtim aceleai valori economice i politice, dar nu se urmrete pieirea limbilor i culturilor. Frana mprtete aceleai valori cu Germania, dar lucreaz cu rvn pe trmul francofoniei i rspndirea culturii franceze. Pe cnd noi, cel puin aa cred, suntem datori s lucrm la a se vorbi aceeai limb pe ambele maluri ale Prutului. Integrarea n Europa este una i este indispensabil, dar unirea romnilor este altceva. n Europa sunt convins c voi avea nevoie de interpret fiindc nu voi putea nva 40 de limbi. Nu a dori ns s am nevoie de interpret n Basarabia. O amnare ns a unirii duce la o tot mai mare influen ruseasc n Moldova i la pericolul ca 4 milioane de poteniali romni s devin rui sau oricum altceva dect romni. 3. De ce doar o unire condiionat? a)n 1812 muli basarabeni au suferit din partea ruilor fiindc s-au manifestat mpotriva mpririi Moldovei. O parte au fugit la vest de Prut. cool.gifn 1917 pentru o seam de rani basarabeni revoluia bolevic a nsemnat acapararea unei buci de pmnt din proprietatea unui moier (de multe ori rus). Au fost i cazuri de basarabeni care au mbriat bolevismul i au crezut n el. c)n 1918 ranul a trebuit s renune la bucata de pmnt fiindc Romnia respecta proprietatea i a ntronat legea. Militanii bolevici basarabeni au fost nevoii s prseasc Basarabia, iar cei rmai au fost vnai. Cei care avuseser diferite responsabiliti sub ariti au avut de suferit de la mici icane pna la pierderea slujbei. S-a exagerat cu trimiterea plocon pe capul basarabenilor a unei armate de funcionari din regat i nc de calitate ndoielnic. A adus i mult gust amar 1918 unor basarabeni. d)n 1940 o mulime de basarabeni i-au prsit casele la venirea ruilor. Alii din cei rmai au suferit fiindc serviser sub steag romnesc. e)n 1941 la intrarea armatei romne muli basarabeni au fugit la rui fiindc le era team c vor fi acuzai c au colaborat cu ruii. Muli au ptimit i din cei rmai din partea autoritilor romne fiindc slujiser sub steag rusesc. Oamenii nu au putut s stea n grev un an sub rui i s nu accepte slujbe de la acetia. Mai ales c nu tiau c cedarea Basarabiei este sau nu vremelnic. f)n 1944 la in intrarea armatei sovietice muli basarabeni s-au refugiat n Romnia fiindc le era team c vor fi acuzai c au colaborat cu romnii i hitleritii. Muli au ptimit din cei rmai din partea autoritilor ruseti fiindc slujiser sub steag romnesc. Aa-i c e greu destinul de basarabean? Aa-i c e normal ca s nu doreasc schimbarea de stpni? Aa-i c e normal ca s ai cel puin emoii dac nu groaza c i vei pierde slujba sau n cel mai bun caz c vei suporta icane sub o nou stpnire fie ea ct de dorit n principiu? Aa-i c ai ezita s ceri cu nflcrare o alt stpnire dac ai incertitudini serioase c vei mai avea o slujb ca s le duci copiilor o pine? Dac noi ne-am comporta aa, basarabenii nu au voie s aib astfel de rezerve? Ei hrnesc copiii cu principii? Adevrul este c gndesc normal, adic aa cum am spus mai sus. i atunci este sigur c o unire necondiionat nu se va petrece niciodat din purul, omenescul i sfntul instinct de conservare n faa necunoscutului. O unire se va petrece doar dac vor exista garanii serioase din partea Romniei care s exclud drame personale. 4. Ce garanii va trebui s ofere Romnia basarabenilor? Mai mult ca sigur c va trebui s accepte o mare autonomie Moldovei, probabil bazat pe principii federative. Aceasta poate fi negociat ca fiind determinat n timp (50 ani). Armata i politica extern vor fi unificate imediat, dar i aici trebuie s se garanteze c ofierii i corpul diplomatic nu i vor pierde slujbele. Va trebui s se garanteze c administraia i aparatul funcionresc nu va fi nlocuit, redus sau pus sub efi trimii de pe Dmbovia peste Prut. Garantarea i recunoaterea pensiilor i tuturor facilitilor chiar dac n legislaia romn nu ar avea corespondent. Pstrarea chiar i a parlamentului i guvernului de la Chiinu ca parlament i guvern de ,,land i cu o mare autonomie. Va fi probabil nevoie de acceptarea ca Senatul s fie un for n care Moldova s dein jumtate din mandate (sau crearea unui alt asemenea for). Aici se vor negogia ritmul i prioritile n uniformizarea legislativ i instituional care se va desfura n cei 50 de ani. Garantarea drepturilor minoritilor unde Romnia a confirmat deja c este deschis. n politica fiscal va trebui garantat c nu se vor colecta bani cu scopul de a-i trece Prutul ci din contr Moldova va fi favorizat prin alocri de resurse pentru sincronizarea sistemului de nvmnt, cultur, religie, cale ferat ngust, autostrad. De aceea unificarea fiecrei instituii n parte trebuie fcut n timp ndelungat i prin negocieri nct s nu produc reduceri brutale de posturi sau responsabiliti. Romnia trebuie s promit acest lucru. 5. Avantajele pentru Romnia mplinirea unui ideal i a unei datorii fa de cei care n trecut s-au jertfit pentru aceast cauz, pentru noi care ne-am privi mai uor n oglind, dar i fa de urmaii notri. Incontestabil este o datorie fa de nite frai vndui sau pierdui totui cu asentimentul nostru de cteva ori doar n ultimul secol. Un spor de 4 milioane de romni i un teritoriu important nseamn un plus de vitalitate a neamului i de speran de dinuire a limbii. Un astfel de moment d o mare mobilizare a energiilor creatoare ale societii. nlesnirea contactelor Romniei cu minoritatea romn din regiunile ucrainene Cernui, Odesa i Transcarpatia cu care basarabenii au relaii privilegiate i mare influen. Cel puin sudul Basarabiei ar fi nconjurat de frontierele Romniei i ar gravita cultural i economic spre noi. Oportuniti nebnuite pe plan economic fiindc Moldova este racordat la cea mai mare potenial pia i la un spaiu cu cele mai mari resurse naturale care nseamn spaiul ex-sovietic, egalul ctorva continente. O astfel de reea o ar o construiete ntr-un secol, iar noi o putem primi deodat. mbogirea culturii i civilizaiei romneti cu tot bagajul de experiene acumulat i preluat de dou secole de racordare a elitelor i instituiilor basarabene la un vast spaiu cultural i material eurasiatic. La o populaie mai mare nseamn mandate n plus n parlamentul european i un rol mai mare al Romniei n Europa. 6. Ce se ntmpl dac Romnia face o astfel de ofert Chiinului, dar autoritile comuniste refuz s o supun unui referendum? Este spre binele cauzei unirii. Oricum n erodare ca orice guvernare ar da un motiv de contestare n plus. Urmtoarea guvernare o va supune aprobrii. 7. Ce se ntmpl dac o astfel de ofert va fi respins n urma unui referendum? n primul rnd se va da satisfacie romnilor crcotai care abia atunci vor avea motiv s afirme c moldovenii nu vor unirea. n al doilea rnd va rmne un segment mare de populaie i fore politice unioniste basarabene care vor avea n sfrit argumente n garaniile Romniei cum c Unirea nu va nsemna incertitudine pentru viitorul omului de rnd. Astzi aceste fore unioniste nu au dect un mesaj romantic i subire, nimic concret despre ce i se va ntmpla basarabeanului concret sub o eventual stpnire nou. Dup puini ani referendumul se va repeta. Electoratul ca orice electorat dezamgit ntotdeauna de ultima alegere, va balansa n acceptarea ofertei de unire cu Romnia. Aceast soluie este sigur i din pcate singura. 8. Cea mai mare temere a mea este c Bucuretiul nu se va grbi s fac oferta Obtuzitatea Bucuretiului nstare s refuze o relaie de tip federativ pe timp determinat de dragul statului unitar cu toate c nu provinciile actuale ale Romniei se vor supune federalizrii ci doar noua venit ntre frontierele noastre. O alt gogomnie ce se va debita va fi povestea cu periclitarea anselor de aderare la UE. n primul rnd c acum dou zile ne-a spus-o un oficial american c este firesc s ne urmrim interesul naional. n al doilea rnd cu nc 4 milioane de romni n plus sau n minus tot acolo sunt europenii i dac vor s ne admit o vor face sau nu cu ei sau fr ei. n al treilea rnd Europa asta urmrete i nu n secret ci n acte oficiale: spaiu mai mare european, pia mai mare. Asta o s i dm prin unirea cu Moldova. O alt posibil pist fals ar fi c Moldova are probleme cu Transnistria i cu retragerea armatei ruseti. Germania s-a unit ct bazele ruseti erau n RDG, acestea retrgndu-se n urmtorii ani. Noi nu vom ataca bazele ruseti. Acestea vor avea regim special aa cum au i acum n Moldova care le-a cerut plecarea i s-a semnat un grafic de retragere a lor n Rusia. Iar fa de minoriti avem o politic la fel de generoas ca i Chiinul. Orice ntrziere n a face oferta de unire va duce la scderea atractivitii Romniei peste Prut. Aceasta va fi diminuat serios dac azi mine Moldova va ncepe negocieri de aderare. Acum avem un as n plus pentru fraii notri: Romnia este pe drumul integrrii de care Moldova pare nc departe. Dac i Moldova va ncepe negocieri nu vom mai avea un argument n plus. Ba mai mult, ce ar fi, doamne ferete, ca Rusia s fac o astfel de ofert de uniune Moldovei. Nu bgm mna n foc c nu ar trece un astfel de referendum la un electorat nostalgic i care s-a obinuit sub oblduirea Rusiei i nc acum o Rusie democratic. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 22:38
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-07 21:50:31marea greseala a partidului comunist din moldova e k nu a reusit sa-si atraga tinerii de partea lui....ideologiile totalitare de-a lungul timpului s-au bazat pe tineri.....si e normal....nu te poti duce la o populatie de 50-60 de ani cu un slogan de genul *voi sunteti viitorul acestei tari*...*prin voi va veni schimbarea*....*voi ve-ti crea o lume mai buna*....*avem nevoie de voi....credem in puterea voastra de a reusi*.... Ioana, de ce s ne dorim o unire cu Basarabia? Doar pentru c n trecut a fcut parte din Romnia "dodoloa"? Basarabia este destul de srac....iar noi avem sracii notrii cu care de-abea ne descurcm....i mai lum i pe ia???!!!!
Cnd toat lumea gndete la fel nseamn c nimeni nu gndete.
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 22:43
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 22:38:07De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-07 21:50:31marea greseala a partidului comunist din moldova e k nu a reusit sa-si atraga tinerii de partea lui....ideologiile totalitare de-a lungul timpului s-au bazat pe tineri.....si e normal....nu te poti duce la o populatie de 50-60 de ani cu un slogan de genul *voi sunteti viitorul acestei tari*...*prin voi va veni schimbarea*....*voi ve-ti crea o lume mai buna*....*avem nevoie de voi....credem in puterea voastra de a reusi*.... dora...un stat cu o intindere mare si un numar mare de locuitori e un stat puternic!!!...are nevoie doar de timp pentru a se putea dezvolta ....poate la inceput va fii foarte greu....insa...cu timpul avantajele se vor vedea....poate nu vom apuk noi sa le vedem...dar in mod sigur le vor simti copiii nostri.... (ai vazut ce zice stefan cel mare...*moldova este a urmasilor,urmasilor vostri.....*) gandeste in perspectiva...inceark sa-ti dai seama cum s-ar dezvolta romania in urmatorii ani dak s-ar uni cu moldova.... |
|
Fosta membra 9am.ro 239 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:18
BRAVO TINERILOR IN DECEMBRIE 89 ERAM PE STRAZILE BUCURESTIULUI, LA TELEVIZIUNE, SALA PALATULUI..... TRAIASCA, TRAIASCA MOLDOVA, ARDEALUL SI TARA ROMANEASCA, DOAMNE AI GRIJA DE FRATII NOSTRII!! SA NE RUGAM PENTRU EI. |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:21
FELICITARI CELOR DE LA REALITATEA TV, B1 TV-NASU.
RUSINE TVR CARE NU A TRANSMIS NIMIC
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:30
adevarul e k....si partidele democratice au gresit...mult!!!!
s-au certat intre ele aiurea pe toata perioda campaniei electorale....s-au injurat....etc...ce sa mai....a fost circ!!! si pe acest fond comunistii au castigat iar alegerile(nu cred k au fost fraudate!!!).....partidele din opozitie s-au discreditat in fata electoratului..... insa...cum spuneam....partidul comunist a gresit prin faptul k a negliat tinerii.....si va suporta consecintele!!!! |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:32
JOS COMUNISTII
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:36
De la: tumaria, la data 2009-04-07 23:32:34JOS COMUNISTII de acord...jos comunistii...si unirea basarabiei cu romania.... ps:dar...decat sa fie basabia in continuare independenta si cu unul dintre partidele ei *democratice* la guvernare....mai bine comunism!!!! |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:43
NASU - RADU MORARU ANUNTA (PE SURSE)CA RUSII "L-AU LASAT DIN BRATE PE VORONIN"
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:44
PRIMAVARA LA CHISINAU
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:53
Este o rusine sa-si mai puna cineva intrebarea de ce sa se uneasca Moldova de azi cu Romania. Numai un tampit ar putea pune o astfel de intrebare. Moldova este teritoriu romanesc, a fost si v-a fi intodeauna indiferent cine-l asupreste. Chiar dacaa economic stau mai prost ca noi, sunt fratii nostri. Chiar daca acel pamant ar fi in paragina, nu suntem intregi fara el. Pentru ce au luptat stramosii nostri? Ca sa puna cineva o astfel de intrebare azi? Rusine sa le fie celor care dim motive mai mult sau mai putin economice nu doresc unirea Moldovei cu Romania, acestia sunt adevaratii tradatori de neam.
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 23:59
De la: click_cont, la data 2009-04-07 23:53:03Este o rusine sa-si mai puna cineva intrebarea de ce sa se uneasca Moldova de azi cu Romania. Numai un tampit ar putea pune o astfel de intrebare. Moldova este teritoriu romanesc, a fost si v-a fi intodeauna indiferent cine-l asupreste. Chiar dacaa economic stau mai prost ca noi, sunt fratii nostri. Chiar daca acel pamant ar fi in paragina, nu suntem intregi fara el. Pentru ce au luptat stramosii nostri? Ca sa puna cineva o astfel de intrebare azi? Rusine sa le fie celor care dim motive mai mult sau mai putin economice nu doresc unirea Moldovei cu Romania, acestia sunt adevaratii tradatori de neam. exagerezi...doar a intrebat cineva pe topicul asta ce avantaje am avea dak romania si basarabia s-ar uni....insa nimeni nu a spus k nu-si doreste asta.... cu totii ne dorim unire....si am precizat de ce..... si nu ar trebui sa ne gandim doar la basarabia.....ar trebui sa visam cu totii o ramanie cu granitele din perioada interbelik..... .....
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 00:04
...nu m-am referit la cineva anume de pe acest topic, si nu exagerez deloc. Informeaza-te mai bine. Acest forum nu este totul. Este doar un varf de ac.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 04:56
Bsescu, despre semnificaia Unirii de la 1859
Unirea de la 1859 reprezint o prim izbnd n procesul de constituire a statului naional, de recunoatere politic a voinei romnilor i a unitii de neam i de limb. Prin ea principiile generaiei de la 1848 au putut fi aplicate i consolidate, a spus preedintele Traian Bsescu n discursul su de la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la Unirea Moldovei cu ara Romneasc sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Potrivit efului statului, lecia cea mai nsemnat a acestei uniri pentru noi, cei de astzi, este cea oferit de curajul i determinarea de a crede ntr-un proiect care construiete naiunea modern i d sens istoriei romnilor. Aniversarea unirii de la 1859 ne amintete de aceste idealuri, ct i de responsabilitatea noastr de a aciona n interesul naiunii, de a exprima i de a realiza aspiraiile romnilor. Unirea principatelor romne, desvrit de Marea Unire de la 1918, pe care o celebrm n fiecare an cu prilejul Zilei Naionale, rmne pentru noi o victorie a spiritului naional, un model de viziune pentru devenirea modern a Romniei, a mai spus Bsescu.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 06:25
Sa vibram si noi alaturi de ei !
E momentul unei noi revolutii , a natiunii noastre . Putem sa protestam macar pe net si sa aratam intregii lumi faptele imperiului rus si ale instrumentelor sale - ,,cozile de topor '' gen Voronin si altii... Vlad(imir) Voronin ( Bujenita ) sa te loveasca blestemul moldoveanului - roman Eminescu : Cine a iubit strainii Manca-iar inima cainii... |
|
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 07:39
protest pe net?numai lasii protesteaza pe net,romanii adevarati pun mana pe mitraliera
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 07:49
Din nou , gratie acestor tineri patrioti , istoria ne ofera ocazia de a realiza unitatea nationala . Daca noi romanii vom fi uniti , vom fi solidari cu tinerii revolutionari de la Chisinau , vom avea sansa reintregirii Romaniei ., vom fi un popor mare , care va merita sa - si continue istoria . Daca vom pierde si acest moment datorita prostiei si nepasarii , vom ramane un popor mic , cu un viitor pus sub semnul intrebarii . Nu numai actuala Republica Moldova , este chemata la reintregirea cu tara , dar si Herta , Hotinul , Buceagul , Bucovina si Maramuresul de Nord . Interesele imbecilitatea si impotenta politicienilor , behaiturile cu ue si nato , trebuie sa inceteze ! Generatia noastra are datoria istorica de a trealiza reintregirea nationale . TRAIASCA ROMANIA MARE SI UNITA !
|
|
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 07:52
bai rotare,pune dracu mana pe arma si du-te la lupta numai manca rahat cu polonicu' despre vitejie
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 08:48
Mytcoreeeeee drag...tot respectul!
|
|
Fosta membra 9am.ro 130 mesaje Membru din: 11/12/2008 Oras: Constanta |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 09:42
De la: tumaria, la data 2009-04-07 23:18:32 Si pentru noi, ca sa ne desteptam odata. !!!!!!!!!!!!! |
|
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 09:42
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-04-08 07:49:01Din nou , gratie acestor tineri patrioti , istoria ne ofera ocazia de a realiza unitatea nationala . Daca noi romanii vom fi uniti , vom fi solidari cu tinerii revolutionari de la Chisinau , vom avea sansa reintregirii Romaniei ., vom fi un popor mare , care va merita sa - si continue istoria . Daca vom pierde si acest moment datorita prostiei si nepasarii , vom ramane un popor mic , cu un viitor pus sub semnul intrebarii . Nu numai actuala Republica Moldova , este chemata la reintregirea cu tara , dar si Herta , Hotinul , Buceagul , Bucovina si Maramuresul de Nord . Interesele imbecilitatea si impotenta politicienilor , behaiturile cu ue si nato , trebuie sa inceteze ! Generatia noastra are datoria istorica de a trealiza reintregirea nationale . TRAIASCA ROMANIA MARE SI UNITA ! Subscriu...... |
|
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 09:44
De la: click_cont, la data 2009-04-07 23:53:03Este o rusine sa-si mai puna cineva intrebarea de ce sa se uneasca Moldova de azi cu Romania. Numai un tampit ar putea pune o astfel de intrebare. Moldova este teritoriu romanesc, a fost si v-a fi intodeauna indiferent cine-l asupreste. Chiar dacaa economic stau mai prost ca noi, sunt fratii nostri. Chiar daca acel pamant ar fi in paragina, nu suntem intregi fara el. Pentru ce au luptat stramosii nostri? Ca sa puna cineva o astfel de intrebare azi? Rusine sa le fie celor care dim motive mai mult sau mai putin economice nu doresc unirea Moldovei cu Romania, acestia sunt adevaratii tradatori de neam. Intradevar..... Cateodata am impresia ca oamenii acestia ,care nu constientizeaza sacrilegiul adus astazi Romaniei , au trait pe alta planeta pana acum si sunt paraleli cu orice notiune istorica a acestui teritoriu. |
|
|
|

Sunt i eu foarte atent...s vd ce-o ieii din toat "nebunia" asta!!!!