back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basarabia vibreaza

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

130 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 09:46

De la: tumaria, la data 2009-04-07 23:21:02FELICITARI CELOR DE LA REALITATEA TV, B1 TV-NASU.
RUSINE TVR CARE NU A TRANSMIS NIMIC

Am impresia ca nu mai inteleg acesti termeni. De-ar fi dupa "unii" le-ar scoate si din DEX pentru a li se pierde urma si a fi considerate ca fiind niste chestii morale.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 13:01

TVR-u-i sub tarlic !....s-oricum cand e vorba sa transmita ceva , ceva-ul e-n ceata !...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 13:02

buna ...uitati ce aparut pe forumul facultatii mele.....

groups.yahoo.com/group/istorie2006/message/2017

(este grupul colegilor mei din anul 3).....
se spune k va fii si in seara asta un miting in fata teatrului national pentru sustinerea moldovenilor....
veniti si voi...ne vedem acolo!!!

numai bine tuturor!!!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 13:10

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-08 13:02:04buna ...uitati ce aparut pe forumul facultatii mele.....

se spune k va fii si in seara asta un miting in fata teatrului national pentru sustinerea moldovenilor....

numai bine tuturor!!!!

...cred c-ai vrut sa spui a romanilor de peste Prut !...clar , Joanna ?...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 13:20

De la: mytcor, la data 2009-04-08 13:10:56
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-08 13:02:04buna ...uitati ce aparut pe forumul facultatii mele.....

numai bine tuturor!!!!

...cred c-ai vrut sa spui a romanilor de peste Prut !...clar , Joanna ?...

desigur....

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:22

COMUNISMUL E PE CALE SA DISPARA INCET DAR SIGUR.
CAPITALISMUL NU DA REZULTATELE SCONTATE...
OARE CE URMEAZA...??GLOBALIZAREA...? SFIRSITUL CIVILIZATIEI ACESTEI LUMI MODERNE..?

DOAMNE ADU PACE SI BINECUVINTARE FRATILOR MEI DE DINCOLO...
BUCOVINA MEA...BASARABIA MEA....VA ASTEPT....FITI TARI.

Politicul romanesc a fost de toata jena...si de toata frica rusilor,au stat sub "fusta" partidelor din care fac parte... RUSINE...RUSINE...ati uitat cit am suferit noi sub acest regim..???????????

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:30

Spuneau azi la stiri ca au disparut tinerii(unii) din spitalele de urgenta din Chisinau, ca atunci cand s-au dus parintii sa-i caute nu i-au mai gasit.
Multi au fost arestati la domiciliie lor, au fost identificati din imaginile filmate si arestati.
Doamne ai grija de ei si parintii lor.

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:35

De la: tisor, la data 2009-04-08 15:22:57COMUNISMUL E PE CALE SA DISPARA INCET DAR SIGUR.
CAPITALISMUL NU DA REZULTATELE SCONTATE...
OARE CE URMEAZA...??GLOBALIZAREA...? SFIRSITUL CIVILIZATIEI ACESTEI LUMI MODERNE..?

DOAMNE ADU PACE SI BINECUVINTARE FRATILOR MEI DE DINCOLO...
BUCOVINA MEA...BASARABIA MEA....VA ASTEPT....FITI TARI.

Politicul romanesc a fost de toata jena...si de toata frica rusilor,au stat sub "fusta" partidelor din care fac parte... RUSINE...RUSINE...ati uitat cit am suferit noi sub acest regim..???????????

Frati in Domnul, rugati-va pentru tinerii care sunt pe strazi pentru asi cere drepturile, ei, cum am fost si noi ,vor libertate. Libertatea de a alege.
Capitalismul???Perfectiune???Unde???
Doar la Dumnezeu gasim perfectiunea.Fiecare va raspunde de alegerile facute dar e nevoie in primul rand de LIBERTATE.

www_rosk_marian0

45 mesaje
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:45

spuneti nu globalizari si imperialismului multi tineri dintre voi nu stiti ce e aia libertate ,probabil ca nu functioneaza comunismul in REPUBLICA MOLDOVA insa trebuie sa va intrebati de ce si ce fel de comunism aplica cei de acolo,probabil ca le place sa traiasca in marele imperiu AMERICAN DE NORD ,
care nu ne lasa sa respiram daca v-ati documenta ati vedea ca e o incercare de lovitura de stat si o manipulare venita de sus
JOS CAPITALISMUL ,IMPERIALISMUL,FASCISMUL
TREZITI-VA
VIVA CHE GUEVARA

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 16:32

Basarabia vibreaza ....

ASA SI?

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 16:34

Imnul golanilor liberi

Melodia-hit a primaverii lui 1990 a fost compusa in toaleta Facultatii de Geologie din Bucuresti, unde era mai multa liniste pentru "a face cantecele".

Cantecul care insoteste si astazi orice amintire legata de Fenomenul "Piata Universitatii", "Imnului golanilor", a fost compus de Cristi Paturca in cinci minute, in toaleta Facultatii de Geologie a Universitatii Bucuresti. Acolo, departe de vacarmul zecilor de mii de manifestanti, s-au nascut aproape toate melodiile Pietei.

"Sa faci muzica e ca si cand ai face dragoste"

"Mai bine haimana, decat tradator, / Mai bine huligan, decat dictator" Versurile se canta uneori singure, spune astazi Cristi Paturca, cel care a compus muzica "Imnului golanilor". "Uneori, sa faci muzica pentru niste versuri este ca si cand ai face dragoste. Vine de la sine. Asa a fost si in cazul acestui text, scris de o studenta, Laura Botolan", explica Paturca.

El avea atunci 24 de ani si, numai cat s-a uitat peste refren, l-a si cantat cu chitara. Era in toaleta Facultatii de Geologie a Universitatii, impreuna cu Laura Botolan, cu profesorul cunoscut sub numele de Dr. Barbi, cu Vali Sterian, cu Stelian Maria.

Ca sa intregeasca muzica pentru tot textul "Imnului" i-a luat vreo cinci minute, spune Cristi, "daca nu chiar trei". Fostul presedinte Emil Constantinescu era pe atunci prorectorul Universitatii Bucuresti si profesor la Catedra de Mineralogie a Facultatii de Geologie.

Isi aminteste foarte bine acele zile: "Sigur ca acolo s-au creat cantecele Pietei Universitatii. Eu eram atunci responsabil in locul rectorului Cristescu - era plecat din tara - si am aprobat accesul reprezentantilor protestatarilor la balconul Decanatului, de unde s-au tinut discursurile si s-au cantat melodiile".

Cand au cantat la microfonul din balconul universitatii "Imnul golanilor", multimea a intrat in delir, povesteste Dr. Barbi. Cristi Paturca este si acum coplesit de sentimentul pe care l-a avut atunci: "Cand vezi 20.000-30.000 de oameni care canta cu tine, te cuprinde un sentiment ciudat, foarte puternic Mi-am dat seama atunci ca, din balcon, lumea se vede altfel si cantam cu ochii inchisi de teama sa nu puna stapanire pe mine sentimentul de putere". Nu-i venea a crede ca lumea care pleca, seara, spre casa fredona "Mai bine mort, decat comunist"

"N-am sa scap de cantecul asta niciodata"

Dar nu "Imnul golanilor" a fost primul cantec care a facut sa vibreze Piata Universitatii in acea primavara, ci "Nu plecam acasa", scris de Stelian Maria in ziua de 24 aprilie, dupa prima interventie violenta a politistilor asupra manifestantilor adunati de doua zile in Piata. "Noi de-aicea nu plecam / Nu plecam acasa" au ramas si azi in memoria romanilor. Ba chiar, ca o ironie, a observat Dr. Barbi, "au inceput sa-l foloseasca si muncitorii de la IMGB cand fac greve", cei care i-au ajutat pe mineri sa tabaceasca spinarile protestatatilor in 13-15 iunie 1990.

Cam opt cantece au ramas, de atunci, bine cunoscute, dar au fost multe, unele compuse chiar ad-hoc. "Era o chestie inexplicabila atunci", simte Paturca. "Prea veneau repede melodiile, era prea usor". Dr. Barbi spune acelasi lucru despre versuri: "Se compunea foarte repede, erau dictate, parca, de sus. Lucram noaptea acasa, apoi ne adunam in toaleta de la Geologie, fiecare spunea ce mai facuse, si Paturca incerca melodia la chitara".

Timp de 50 de zile, inainte de 13 iunie, in Piata Universitatii s-a cantat mult. "Ne simteam bine unul langa altul acolo si ne bucuram ca suntem impreuna", retraieste Dr. Barbi bucuria din mai 1990. "Imnul golanilor" a lasat urme in memoria romanilor, iar Cristi Paturca resimte efectele succesului de atunci: "Eu n-am sa scap de cantecul asta nici dupa moarte. Am incercat sa mai cant altceva, dar nu, daca nu-l cant pe asta, degeaba!".

Artistii pietei

Dr. Barbi pe numele sau real Petre Constantin, era si este inca profesor de diplomatie si relatii internationale, preda in Bucuresti, la ASE si la Facultatea de Litere. In iunie 1990 avea 45 de ani.

Cristian Paturca este compozitor si interpret, da lectii de muzica folk - voce si chitara. A facut parte din Cenaclul Flacara pana in 1985, este membru in Cenaclul "Totusi iubirea". In 1990 avea 24 de ani.

Imnul golanilor

A fost odata ca-n povesti, a fost in Romania
O gasca mare de golani ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicand cu oamenii de bine
Veniti si neocomunisti si fara de rusine.

Refren:

Mai bine haimana, decat tradator
Mai bine huligan, decat dictator
Mai bine golan, decat activist
Mai bine mort, decat comunist.

Vrem libertate, nu comunism si nici schimbari de forma
Si de aceea securisti, sa nu ne puneti norma.
Noi nu vrem neocomunism nici neolibertate
Democratii originale si nici minciuni sfruntate.

Ne-ati intrebat ce vrem aici, dar stie toata tara
Noi sustinem punctul 8 de la Timisoara.
A cazut 473, ce tinea TVR
Legata in lanturile ei, dar tot degeaba e.

Alegeri fara comunisti, fara nomenclatura
Si nu va temeti de golani fara coloratura.
Din cei care-au murit aici, ne-am reintors naluci
Sa nu mai fie cum a fost, macelul de atunci.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:25

De la: maressalul_, la data 2009-04-08 16:32:07Basarabia vibreaza .... ASA SI?

Exista probleme care pe care nu trebuie sa le punem !!!!

Un exemplu este intrebarea ta dar mai am si alte exemple :

Ex 1.Demonstratiile de la Chisinau servesc la:

a) Inlatura comunismul din Basarabia .
b)Unesc Basarabia cu Romania .
c)Ii dau pretext lui Voronin sa snopeasca manifestantii,sa atace opozitia si sa intretina o fobie impotriva Romaniei care trimite "spioni" in patria lui draga .

Ex 2. Alegerile au fost trucate deoarece:
a)tinerii din Chisinau ,le fel ca cei din Piata Universitatii pe vremuri ,reprezinta o majoritate.
b)observatorii OSCE mint sau nu au fost atenti dar le aratam noi lor ca stim mai bine desi nu avem dovezi.
c)comunistii nu au voie sa iasa la alegeri decat la noi,in Moldova nu se poate asa ceva .

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:46

Vanea
Maressalul este comunist.....EI SI...!!!!!!!

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

77 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:52

stiati ca high security trimit misiuni nejustificate in moldova?
de ce?
poate e vreun destept printre voi?

Fosta membra 9am.ro

77 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:54

dormiti in continoare dar "Trezitiva" pt a bea apa.
pa

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:55

De la: maressalul_, la data 2009-04-08 16:32:07Basarabia vibreaza .... ASA SI?

. ASA S-ASA!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:58

De la: kn_gabi, la data 2009-04-08 17:52:26stiati ca high security trimit misiuni nejustificate in moldova?
de ce?
poate e vreun destept printre voi?

VREAU DOVADA , "desteptule"...ori te-ai imbatat cu apa rece ?...

Fosta membra 9am.ro

77 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:00

vrei sa ii acuz?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:03

De la: kn_gabi, la data 2009-04-08 18:00:09vrei sa ii acuz?

.... sa te SCUZI !....

Fosta membra 9am.ro

77 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:04

scuzama!ma trezesc si eu din cand in cand

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:08

De la: kn_gabi, la data 2009-04-08 18:04:57scuzama!ma trezesc si eu din cand in cand

S-accepta !...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:16

alte citeva exemple de de intrebari:
1- va aparea si la ei un emanat al Revolutiei ,votat cu 87%?
2- va exista si la ei chinuitoarea intrebare ,chiar si dupa 20 de ani : a fost revolutie sau lovitura de stat ?
3- ei au mineri care iubesc panselutele ?
4- democratia care se va naste,tot originala va fi? ca,deh,suntem frati intro simtire !

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 22:57

acum am venit de la mitingul organizat in capiltala in semn de solidaritate cu fratii nostri de peste prut....
mai stau putin si va povestesc apoi cum a fost.....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:02

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-08 22:57:28acum am venit de la mitingul organizat in capiltala in semn de solidaritate cu fratii nostri de peste prut....

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:06

Cum a fost???...GALSAVA???

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:07

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-08 22:57:28acum am venit de la mitingul organizat in capiltala in semn de solidaritate cu fratii nostri de peste prut....

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:21

Pacat ca nu o sa se rezolve mare lucru. Poate totusi o sa se schimbe ceva.
Ticalosii, au introdus vizele.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:29

poi...au existat si lucruri kr mi-au placut si lucruri kr nu mi-au placut....
incep cu cele placute...
1) o multime de tineri au venit pentru a-si manifesta solidaritatea cu fratii lor de peste prut.....au lasat totul la o parte timp de trei ore pentru a scanda *jos comunismul*
2) faptul k s-au cantat cantece patriotice....s-au scandat sloganuri anti comuniste....s-au ridicat steaguri tricolore....s-au aprins lumanari......s-a impartit protestarilor chiar si o rugaciune pentru fratii nostri (m-au pus si pe mine organizatorii sa impart rugaciuni si lumanari.... )

etc....

si...ce NU mi-a placut....
1)faptul k organizatorii si toti cei kr au vorbit la microfon nu au spus absolut nimik despre unire...nici nu au adus vorba de asa ceva...si....de cate ori strigau toti oamenii in cor UNIRE!!!!...se faceau k ploua...la microfon nu s-a strigat asa ceva.....(la un moment dat s-au spus mai mascat....UNITATE....insa nu e acelasi lucru cu...UNIRE!!!!)
2)faptul k s-au adus o multime de steaguri ale uniunii europene....au spus la microfon k si lor li se pare aiurea...dar k oricum uniunea europeana e mai buna decat comunismul....deci...asta a fost motivul pentru kr au venit acolo cu steagurile ei.....

dar....per total....a fost ok....ma mai duc si maine....va astept si pe voi....

vstella2004

1 mesaj
Oras: Tg Mures

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:40

Subscriu.
Pe el si pe toti ai lui ca prea ne-a sufocat cu "libertatea lui comunista"!
Cum spunea un mare profesor de istorie "Rusii au iubit atat de mult Basarabia ca au strans-o la piept pana i-a iesit sufletul". Acuma sa raspuda pentru TOT ce au facut: ani de suferinta, de teroare, de frica si manipulare.
UNIRE!

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:42

Sa ai grije de tine Joanna ..!!! Sa nu te rapeasca comunisti ...sau un basarabean oaches ...doar tu esti sarea si piperul forumului.!!!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Basarabia vibreaza
Mergi la: