back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Iepurasu' de paste

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 18:06

nu @vanea,nu pentru asta a venit ! dupa intelegerea mea ,a venit ca sa ne anunte ca timpul nostru cam expira si trebuie sa ne grabim ! ca nu mai avem timp de meditatii si posturi yoga .....cine a inteles ce trebuia inteles si a devenit un om Realizat ,bine ! pentru ceilalti mesajul mi se pare simplu : vrei sa scapi de roata vietii si obligatia de a te reintrupa iar si iar, Urmeaza-ma ! deschideti inima la ce spun, fa ce spun si te-ai eliberat ....adica Mintuit ! pace

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 18:07

Iepurasul lui Peste ?

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 18:22

De la: dark1secret, la data 2009-04-16 18:07:13Iepurasul lui Peste ?

Nu....e iepuroaica lui peshte prajit!!!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 18:42

tinind cont ca simbolul crestinatatii este Pestele,poti spune si asa !

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 18:56

De la: gabigabi, la data 2009-04-16 18:42:08tinind cont ca simbolul crestinatatii este Pestele,poti spune si asa !

...Gabi.....nu scapi nici o ocazie sa faci reclama dogmei religioase...este?!?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 19:39

Hi there.

Tisor, Symy, Maria ...unde sunteti ? SODOMA e la ea acasa.

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 19:54

Se presupune ca Iepurasul de Pasti isi are originea in credintele pre-cristiane ale fertilitatii. Iepurele, cel mai fertil animal, era vazut ca un simbol al renasterii intregii naturi in aceasta perioada a primaverii.
Prima aparitie a iepurasului ca simbol al Pastelui a avut loc in Germania, aparind mentionat in carti in jurul anului 1500. Primii iepurasi comestibili au fost facuti tot in Germania, la inceputul secolului 17, din aluat si zahar.
In America, traditia iepurasului de Pasti care aduce cadouri oua vopsite copiilor cuminti a fost adusa de emigrantii germani. Astfel, iepurasul de Pasti a fost alaturat lui Mos Craciun in inimile copiilor din lumea intreaga.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 19:57

@dark- in raspunsul catre @florin ,dat ceva mai sus,tocmai ca s-ar deduce ca am ceva cu toate Dogmele ;nu cred in ele !

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 19:58

Doresc cate un iepuras alb...tuturor celor care scriu aici...si au buna credintza!>> Fie ca sfintele sarbatori de pasti... sa va umple inima de bucuria sfanta a invierii!!!>>

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 20:02

De la: gabigabi, la data 2009-04-16 19:57:30@dark- in raspunsul catre @florin ,dat ceva mai sus,tocmai ca s-ar deduce ca am ceva cu toate Dogmele ;nu cred in ele !

Inteleg...Credintele altora sunt,pentru tine doar dogma, in timp ce a ta reprezinta purul adevar..Corect?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 08:05

nicidecum n-am vrut sa spun asta ,asa ca nu m-ai inteles ! pledoaria mea era pentru bucurie si pace si dragoste si respect fata de toti si toate,indiferent ca esti sau nu credincios .....mai mult sau mai putin practicant sau doar ocazional !

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 09:19

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.

Paste fericit tuturor !!

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 09:34

De la: gabita_azs_T, la data 2009-04-16 19:39:35

Hi there.

Tisor, Symy, Maria ...unde sunteti ? SODOMA e la ea acasa.

GABITZA...zic sa luam pina pe marti o pauza in cele religioase,ca cei ce serbeaza PASTELE,dupa credinta lor,sa aibe liniste spirituala ca sa gindeasca bine asupra acestui eveniment....
Eu nu pot sa le doresc decit....ca DUMNEZEU sa le lumineze mintile si sa priveasca spre JERTFA de pe cruce a LUI HRISTOS ca unicul mijloc de MINTUIRE.
PACE VOUA si familiilor voastre.

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 09:41

De la: dark1secret, la data 2009-04-16 20:02:26
De la: gabigabi, la data 2009-04-16 19:57:30@dark- in raspunsul catre @florin ,dat ceva mai sus,tocmai ca s-ar deduce ca am ceva cu toate Dogmele ;nu cred in ele !

Inteleg...Credintele altora sunt,pentru tine doar dogma, in timp ce a ta reprezinta purul adevar..Corect?

Dragii mei,nu fiti rautaciosi,in CER este loc pentru fiecare....doar sa doriti acest lucru...
Pentru a obtine CERUL..BIBLIA prezinta tot ce este necesar a face si crede....dar cu conditia de-a nu scoate si nici adauga nimic..

Ceea ce nu inteleg,este ca unele din VECHIUL TESTAMENT nu le credeti valabile iar altele le tineti cu sfintenie....apoi " comercialul" din multe biserici ce facem cu el..?

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 10:06

Pentru toti prietenii mei din lista mea, inclusiv si lui Maresal si Marcel (care nu sunt in lista mea) va doresc din tot sufletul meu, un PASTE FERICIT alaturi de toate fiintele dragi voua...si sa ne bucuram cu totii de marea iubire a lui Dumnezeu purtandu-l mereu in orice moment al vietii! Va iubesc pe toti si sa fiti cu adevarat fericiti!

opris_anna_maria

228 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 19:19

PASTE FERICIT TUTUROR FORUMISTILOR ! ! !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 13:58

"Pasărea rănită, transformată în iepuraș

O legendă veche spune că o pasăre și-a făcut cuibul într-un copac bătrân. Glasul îi era atât de frumos, încât până și vântul se oprea să o asculte. Toate viețuitoarele o iubeau, pentru că le încălzea sufletul cu trilurile ei. Într-o zi geroasă de iarnă, cântările au dispărut. Pasărea zăcea rănită, lângă trunchiul copacului, fără să știe cineva ce se întâmplase.

Vietățile pădurii au cerut atunci ajutorul lui Easter, zeița fertilității. Pentru a o salva de la moarte, zeița a transformat micuța pasăre într-un iepuraș, dar i-a lăsat puterea de a face ouă. Vremea a trecut și a venit primăvara, când toate viețuitoarele pădurii sărbătoreau și ziua zeiței.

Unele i-au adus drept ofrandă flori
parfumate, altele, cununi de frunze verzi. Darul cel mai frumos a fost, însă, cel adus de iepuraș: un coș plin cu ouă colorate, în semn de recunoștință pentru că îi salvase viața. Această legendă se mai păstrează vie
în rândurile comunității olandeze din Pennsylvania, unde copiii așteaptă de Paște iepurașul care face un cuib plin de ouă colorate. Din această legendă s-a născut și tradiția ca iepurașul să aducă daruri copiilor."

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 14:40

De la: tisor, la data 2009-04-17 09:41:11
De la: dark1secret, la data 2009-04-16 20:02:26

Dragii mei,nu fiti rautaciosi,in CER este loc pentru fiecare....doar sa doriti acest lucru...

Pentru a obtine CERUL..BIBLIA prezinta tot ce este necesar a face si crede....dar cu conditia de-a nu scoate si nici adauga nimic..

Ceea ce nu inteleg,este ca unele din VECHIUL TESTAMENT nu le credeti valabile iar altele le tineti cu sfintenie....apoi " comercialul" din multe biserici ce facem cu el..?

Pai, e greu sa nu fii rautacios cand vezi obtuzitatea religioasa in actiune..''..in CER este loc pentru fiecare''...sigur ca este loc.Universul este infinit,iar planeta noastra e doar o molecula in ''ciorba'' galactica in care se scalda sistemul nostru solar.. Problema e ca nu este usor sa ajungi acolo cu tehnologia de azi, si nu toata lumea crede in povestile cu doamne-doamne,iar cei care au o convingere oarecare incearca din rasputeri ,prin orice mijloace,sa ii convinga pe ceilalti ca gresesc,fara sa se intereseze de realitatea opusa lor.Fiecare cult religios in parte considera opiniile separate ca fiind dogma,iar ceea ce nu se incadreaza in tabloul propriu, ca fiind ''pacat''..Citind elucubratiile pseudo-religioase amestecate cu esoterism ieftin si repetate maniacal pe orice topic,la nesfarsit, nu poti sa nu te enervezi putin...

Daca citim cuvantul de inceput al topicului,gasim si sursa acestor tampenii extremist-religioase...

Vaneamarin descrie cat se poate de clar imaginea de ansamblu chiar de la inceputul articolului....In incercarea de a-i infrumuseta sarbatoarea nepoatei,a vrut sa faca un cuib pentru iepurasul de paste.Gest absolut superb,prin care arata ca este un om sensibil,care a vrut sa lase o amintire placuta in mintea copilului...Iepurasul de Paste (lu' Peste,cum ii spun eu in gluma ) este o traditie relativ recenta,importata intr-adevar din mediul anglo-saxon...De aici insa, pana la a transforma bucuria nevinovata pe care omul incerca sa o daruiasca copiilor intr-un ''pacat capital'', pedepsit cu ''iadul'' ,e cale lunga...Tipic pentru popi.

Ca de obicei,atunci cand actorii principali ai tragi-comediei religioase(preotii) descopera ca le este amenintat monopolul asupra creierelor si buzunarelor populatiei,reactioneaza cu amenintari si manipulari,folosindu-si arsenalul de intimidare implantat si dezvoltat tot de catre ei (pacat,iad,draci,laci )..

Apropo,stiati ca iadul a fost inventat relativ recent in istoria religioasa?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 15:19

tare mai esti intunecat si incrincenat,mai @dark ,dar nu pot spune ca n-ai -in mare -dreptate si tocmai de aceea am scris ceva si mai sus de raspunsul catre florin ca ma deranjeaza toate acele amenintari cu iadul,cu focul ghenei,etc.etc . dar daca esti un liber cugetator,asa cum dai de inteles ca-i fi nu se poate sa nu-ti pui niste niste intrebari si,de ai noroc,primesti s'un raspuns ; el insa te poate indrepta ori catre ateism,ori catre credinta....aia,libera de dogmele si ritualurile de orice fel ar fi ele ! si,ca sa inchei,daca-ti face placere,accepta de la mine urarea de Paste Fericit !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2009, ora 02:37

Paste fericit. Hristos a inviat.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 19 Aprilie 2009, ora 21:46

Mulți creștini își aduc aminte cu respect de învierea Domnului Hristos. Datele când se sărbătorește aceasta și obiceiurile asociate - ouă roșii, iepurași, etc. trimit la o schimbare care a avut loc în trecut. Sărbătoarea Primăverii și Cultul Fertilității vin din lumea necreștină.
Dar evenimentul învierii Domnului Hristos rămâne stâlpul central al credinței creștine. Maria și Iosif nu aveau cum să dovedească nașterea miraculoasă a Lui Isus. Învierea Lui din morți a adus această confirmare. El era Mântuitorul așteptat! Învierea autentifică lucrarea și învățăturile Lui. Ea sigilează făgăduința revenirii Sale. Credința în învierea Lui leagă inima omului păcătos și lovit de viață de Mântuitorul viu din cer.
Au mai fost întemeietori de religii pe lume. Toți au murit și au rămas în mormânt. Nu este acesta cazul cu Domnul Hristos.

Învierea din morți sfidează rațiunea. Nu pentru că ar fi irațională, ci pentru că explicația ei ne depășește. Dar mai sunt atâtea altele din această clasă. Cine poate să explice cum un pic de noroi, făcut din scuipat și praf din drum, poate vindeca orbirea? Poate logica să ne spună cum a apărut lumina la porunca: “Să fie lumin㔠a Creatorului? În afara domeniului religiei sunt atâtea în jur care ne depășesc capacitatea de Înțelegere. Cum se explică magnetismul din cosmos?

Sigur, a fi credincios nu este tot una cu a fi superstițios. Sigur, ne trebuie o credință inteligentă. Dar să punem la îndoială pe Dumneeu când am ajuns la marginile intelienței? Mai inteligent este să ne recunoaștem micimea față de mărimea Lui. Cine crede în creațiunea lui Dumnezeu nu are probleme cu credința în înviere. Ceea ce Cuvântul numește “puterea învierii Lui” este de fapt puterea lui Dumnezeu.

Scepticismul este la origine încercarea celui ce nu vrea să asculte de Dumnezeu de a se justifica. Scepticismul a pus sub semnul întrebării, pe rând, poruncile lui Dumnezeu și toate învățăturile Bibliei. De fapt, el ajunge să pună la îndoială pe Dumnezeu Însuși.Învierea Domnului nu face excepție. Ultimul (până în prezent) atac vine din partea a doi arheologi, care au descoperit în 1997 într-un mormânt din Ierusalim, un vas (“ossuary”) cu oseminte de adulți și de copii. Unul dintre ele ar fi marcat cu inscripția: “Jehoshua/Isus, fiul lui Iosif”. S-a afirmat că aceasta ar fi dovada că Isus nu a înviat și nu S-a înălțat la cer, ci că a întemeiat o familie aici, a murit și a fost îngropat ca oricare alt om. Arheologii recunosc că asemenea relicve sunt comune înmormântărilor dintre A.D. 30 și A.D. 70. și ambele nume, Isus și Iosif, erau frecvent folosite în perioada discutată.Mulți au purtat aceste nume.

Discuția aceasta însă interesează relativ puțin. Altele sunt argumentele de bază în favoarea învierii Domnului Hristos. Sute de martori L-au întâlnit pe Domnul după învierea Lui și nu s-au dat înapoi să-și dea viața pentru susținerea mărturiei lor. Cel mai puternic argument însă este cel concentrat în expresia “puterea învierii Lui”. La acest argument, scepticii nu mai au ce să spună.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 22:55

www.youtube.com/v/G5ZYL1BvXnI&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/G5ZYL1BvXnI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 10:19

Bine v-am regasit prieteni....e marti...asa am promis....gata pauza...
Am citit ce ati postat si ramin placut surprins ca o tot dati cu pareri " sfinte " despre iepuras si multe altele.
Iepurasul vine din paginism....cititi legendele Anglo-Saxone in care se spune ca zeita EOSTRE care oficia festivalul Pastelui,ar fi tinut in brate un iepuras,fiind animalul ei protjat....
Iepurasul este si un simbol al fertilitatii...astfel s-a strecurat intre simbolurile crestinatatii.

Oul...Vine din PERSIA care sarbatorea echinoctiul de primavara si, de fapt si inceputul unui an nou...oul devenind un simbol al renasterii (puiul) si al fertilitatii....
La crestini a fost introdus ca simbol asociat cu piatra tombala, care a inchis mormintul lui ISUS....
Din Evul Mediu se pastreaza coloratul lor...
La Roma paghina,in vechime, se ingropa un ou rosu ,ca simbol al fecunditatii...

Mielul ,a fost luat de la poporul evreu,...ei sarbatorind pastele( 1445 i.hr.) in cinstea iesirii din robia Egipteana dupa 400 de ani de robie...
Pastele sau Paschae(intrat la romini prin forma bizantino-latina)este luat de la evreii si inseamna ..TRECERE...ei trecind prin Marea Rosie..

Crucea..a fost luata de la romani,care era un mijloc de tortura foarte rusinos...si care datorita rastignirii lui ISUS HRISTOS..este introdusa ca semn al crestinismului................pina atunci fiind pestele..

In alte religiila Paste apare si ...fluturele.... facindu-se asociere cu noul si Invierea...(omida..reprezinta perioada cit Hristos a stat in mormint...apoi transformarea in pupa..perioada crucificarii.....iar fluture ..eliberator pentru viata si spirit sfint...

luminarea...simbolizeaza intoarcerea lui Hristos la viata.....indepartarea intunericului....

Ma intreb acum...cit e religie ..si...cit e comercial...
Avem nevoie de toate astea pentru a ajunge la HRISTOS....atitia intermediari..?
Nu vreau sa supar pe nimeni,dar e timpul sa ne trezim...SA NE TREZIM LA VIATA CARE O OFERA HRISTOS IN DAR.

Stiti cum as fi inteles eu Pastele...
Sa aduc in casa mea pe cel fara de adapost,sa dau mincarea mea din aceste zile celui ce duce lipsa de ea,sa dau o haina celui "gol",sa ma duc la cel bolnav,la cel batrin imobilizat,la cel inchis, la cel lipsit si sa-i spun ca si pe el il iubeste HRISTOS...sa stau de vorba cu cel singur....ETC.

Dar vai,..ce imi vad ochii ..si imi aud urechile..imediat dupa INVIERE....de ma apuca groaza si ma infioara incit cred ca s-au coborit toti diavolii pe pamint.......MANELE la maximum...BAUTURA din belsug....URLETE si ZBIERATURI..ca la nebuni......BATAI si VIOLURI.....INJURATURI si iar INJURATURI....MINCARE peste masura.....si ..si..

POSTUL a trecut....s-a dat LIBER.......................la ce?....

OARE ATIT E SI CU CREDINTA..? ( Nu e valabil pentru toti,caci sint si oameni deosebiti,foarte deosebiti,care au in inima lor INVIEREA)

Maranatha
tuturica_7

25 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 11:37

You are wellcome Tisor,

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 12:15

Prima Comunitate De Creștini Din Europa. - Watch more funny videos here
Prima Comunitate De Creștini Din Europa. - Watch more funny videos here

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 18:31

De la: tisor, la data 2009-04-21 10:19:12Bine v-am regasit prieteni....e marti...asa am promis....gata pauza...
Am citit ce ati postat si ramin placut surprins ca o tot dati cu pareri " sfinte " despre iepuras si multe altele.
Iepurasul vine din paginism....cititi legendele Anglo-Saxone in care se spune ca zeita EOSTRE care oficia festivalul Pastelui,ar fi tinut in brate un iepuras,fiind animalul ei protjat....
Iepurasul este si un simbol al fertilitatii...astfel s-a strecurat intre simbolurile crestinatatii.

Oul...Vine din PERSIA care sarbatorea echinoctiul de primavara si, de fapt si inceputul unui an nou...oul devenind un simbol al renasterii (puiul) si al fertilitatii....
La crestini a fost introdus ca simbol asociat cu piatra tombala, care a inchis mormintul lui ISUS....
Din Evul Mediu se pastreaza coloratul lor...
La Roma paghina,in vechime, se ingropa un ou rosu ,ca simbol al fecunditatii...

Mielul ,a fost luat de la poporul evreu,...ei sarbatorind pastele( 1445 i.hr.) in cinstea iesirii din robia Egipteana dupa 400 de ani de robie...
Pastele sau Paschae(intrat la romini prin forma bizantino-latina)este luat de la evreii si inseamna ..TRECERE...ei trecind prin Marea Rosie..

Crucea..a fost luata de la romani,care era un mijloc de tortura foarte rusinos...si care datorita rastignirii lui ISUS HRISTOS..este introdusa ca semn al crestinismului................pina atunci fiind pestele..

In alte religiila Paste apare si ...fluturele.... facindu-se asociere cu noul si Invierea...(omida..reprezinta perioada cit Hristos a stat in mormint...apoi transformarea in pupa..perioada crucificarii.....iar fluture ..eliberator pentru viata si spirit sfint...

luminarea...simbolizeaza intoarcerea lui Hristos la viata.....indepartarea intunericului....

Ma intreb acum...cit e religie ..si...cit e comercial...
Avem nevoie de toate astea pentru a ajunge la HRISTOS....atitia intermediari..?
Nu vreau sa supar pe nimeni,dar e timpul sa ne trezim...SA NE TREZIM LA VIATA CARE O OFERA HRISTOS IN DAR.

Stiti cum as fi inteles eu Pastele...
Sa aduc in casa mea pe cel fara de adapost,sa dau mincarea mea din aceste zile celui ce duce lipsa de ea,sa dau o haina celui "gol",sa ma duc la cel bolnav,la cel batrin imobilizat,la cel inchis, la cel lipsit si sa-i spun ca si pe el il iubeste HRISTOS...sa stau de vorba cu cel singur....ETC.

Dar vai,..ce imi vad ochii ..si imi aud urechile..imediat dupa INVIERE....de ma apuca groaza si ma infioara incit cred ca s-au coborit toti diavolii pe pamint.......MANELE la maximum...BAUTURA din belsug....URLETE si ZBIERATURI..ca la nebuni......BATAI si VIOLURI.....INJURATURI si iar INJURATURI....MINCARE peste masura.....si ..si..

POSTUL a trecut....s-a dat LIBER.......................la ce?....

OARE ATIT E SI CU CREDINTA..? ( Nu e valabil pentru toti,caci sint si oameni deosebiti,foarte deosebiti,care au in inima lor INVIEREA)

Ma intrebam ..oare..cit de constienti si de convinsi sint cei ce au astfel de practici..ca intradevar il slavesc pe DUMNEZEU..?
Sau ,mai grav...cit cunosc ei despre ADEVARATUL DUMNEZEU...care nu cere nimic din toate astea,amintite..mult mai sus,......El cere doar INIMA mea...asa rea cum este...ca s-o curete de toate spurcaciunile si S-O umple cu IUBIRE...multa IUBIRE............intii fata de Dumnezeu..si apoi fata de aproapele...
TREZITI_VA LA REALITATEA LUCRURILOR CURATE,PREZENTATE IN BIBLIE.

Maranatha
Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 01:05

De la: CAMELYA_, la data 2009-04-16 18:22:39

,vine iarasi iepurasul ,dar nu-mi place sacrificarea mieilor

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 01:24

De la: Ebony, la data 2010-03-14 01:05:15
De la: CAMELYA_, la data 2009-04-16 18:22:39

,vine iarasi iepurasul ,dar nu-mi place sacrificarea mieilor

Asa vrea dumnezeu !

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 19 Martie 2010, ora 13:28

E primavara....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2010, ora 07:56

De la: gabigabi, la data 2009-04-16 18:06:15nu @vanea,nu pentru asta a venit ! dupa intelegerea mea ,a venit ca sa ne anunte ca timpul nostru cam expira si trebuie sa ne grabim ! ca nu mai avem timp de meditatii si posturi yoga .....cine a inteles ce trebuia inteles si a devenit un om Realizat ,bine ! pentru ceilalti mesajul mi se pare simplu : vrei sa scapi de roata vietii si obligatia de a te reintrupa iar si iar, Urmeaza-ma ! deschideti inima la ce spun, fa ce spun si te-ai eliberat ....adica Mintuit ! pace
A avut nevoie sa treaca prin moarte clinica sa se vindece de o boala f grava, mortala. Asta a fost tot. Trebuia sa moara doar ptr un timp scurt, stiind ca urma sa i se sparga infectia ce o avea,. Acel sulitas roman l-a strapuns si i-a scos apa de la plamini. Cu ocazia asta a aratat ca si in corp poate fi invinsa moartea.
Dar noi oamenii am inteles aiurea mesajul. A fost mistificat, denaturat.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Iepurasu' de Paste
Mergi la: