back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Iepurasu' de paste

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 10:11

De la: , la data 2009-04-07 15:48:50
Biblia e scrisa pe intelesul tutror.Daca ai credinta este imposibil sa nu intelegi Biblia...

Si cum se explica faptul ca avem crestini ortodocsi ,catolici si protestanti cand toti au drept carte de baza Biblia ?....Una din aceste biserici are credinta iar celelalte nu ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 10:35

De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 15:31:13
Nu este mai simplu sa spun ca familia il iubeste si fiecare a vrut sa-i dea un cadou??

Aoleeeeuuuuuu,va rog eu mult nu faceti asta !!!!Farmecul asteptarii omuletilor astia mici,vorbitul la telefon cu Mosul (puneti un prieten bine instruit si cu o voce de tenor -trebuie sa realizeze bine acel celebru "ho ,ho ho "),cautatul Mosului folsind siteul NASA sau NORAD care il monitorizeaza permanent pe Mosul prin radarele lor ,camera web live a Mosului din satucul lui finlandez ,freamatul unui sufletel care asteapta o bucurie venita IN MOD MIRACULOS (asa cum de fapt ne vin de multe ori in viata dar nu mai recunoastem miracolele ),discutiile cu ceilalti copii,intrebarile minune despre "modul de operare" al Mosului sunt clipe pe care este pacat sa le luati unor copii .

Oricum,ma intristeaza ideea ca unii adulti refuza ideea unor bucurii miraculoase si le considera simplu minciuni(nu de dumneavoastra vorbesc ).Da,va cumparati cadourile dar ati primit in dar inteligenta ,priceperea,educatia(familiile de tigani rar au sansa asta) si alte calitati necesare(plus uneori ceva "noroc",desi ne placem sa credem ca tot ce realizam este doar meritul nostru) ca sa munciti si sa castigati acesti bani .Copiii inteleg mai bine si mai clar aceste lucruri ,accepta miracolele cu usurinta .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:00

de la vaneamarin,
Fotbalul nu imi place deloc ,in general sporturile nu imi plac LA TV ci cele facute in aer liber .In privinta manastirii nu ma trimite nimeni dar am fost acolo sa traiesc cateva luni in regim de manastire .Nu credinta era motivatia ,recunosc,ci curiozitatea. Mi-a placut cat am stat,chit ca (uf,mereu gasesc ceva de criticat )la unii calugari din pacate m-am lovit de un radicalism si o intoleranta care nu aveau ce sa caute acolo .In privinta Bibliei ce facem cu faptul ca fiecare o intelege cum poate si cum vrea ? .... .Ne mai trebuie si un manual de Dogmatica dar si pe acela il putem intelege gresit ...Sirul cartilor ar putea continua dar de lene ma opresc ,ideea era ca nu regulile ne ajuta ci altceva.

Hmm, referitor la Biblie...

stii care e problema ?

1. Nu incerca sa justifici interpretarea pe care tu o favorizezi/preferi ci, incearca sa ajungi la interpretarea care se potriveste cel mai bine textului.

2. Interpreteaza in mod inductiv un text. Aceasta insemnand a deduce adevaruri generale din fapte concrete, luand in considerare tot materialul biblic privitor la subiect.

3. Cauta sa ajungi la interpretarea care se potriveste cel mai bine exprimarii textului.

4. Bazeaza-ti interpretarea pe cele mai bune texte disponibile in greceste si evreieste.

5. Deriva interpretarea textului dintr-o atenta examinare a contextului imediat.

6. Nu cita surse savante, (1) afara din context, (2) pentru a sprijini interpretari care nu sunt confirmate de textul propriu-zis.

7. Interpreteaza profetiile si viziunile Scripturii in lumina propriilor lor revelatii si in conformitate cu invataturile explicite ale Bibliei.

8. Interpreteaza simplu expresiile simple, in afara de cazul in care contextul impune altceva.

9. Nu faceti ca o parte din Scriptura sa se contrazica cu o alta, ci interpretati fiecare parte in lumina propriilor ei revelatii si in contextul ei inainte de a incerca sa intelegeti legatura care exista intre aceste parti.

10. Interpreteaza realitatiile spirituale descrise de Biblie, avand intelegerea umila a faptului ca Dumnezeu este infinit mai mare decat finita noastra pricepere.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:03

Si eu am aceeasi problema.. cu Iepurasul, cu Mos Craciun....
Copilul meu intreaba de ce prietena lui a primit atat de putin de la Mos Craciun?? A fost foarte rea??? Prietena lui este un copil extraordinar!!! Cum sa-i explic inechitatea??

Am avut si eu problema asta cand am fost Mos pentru copilul unor prieteni la telefon .I-am explicat clar copilului adavarul si anume ca vreau ca el,cu jucaria lui sa se joace si cu prietenii care au jucarii mai putin frumoase ,sa le dea si lor jucaria lui .Astfel de copil bun mai primeste si la anu' jucarii,cei care insa pastreaza jucaria doar pentru ei si eventual mai si rad de alti copii ,poate nu vor mai primi nimic .In plus i-am spus ca am un sac plin cu jucarii si ca dau si eu ce apuc atunci in graba(am milioane de copii si un termen foarte scurt ) ,nu mereu reusesc sa cumpar ce vor ei (el dorea de altfel pistol cu alice din plastic dar parintii au considerat ca era prea periculos)...Nu este o inechitate ,in viata este clar ca unii au noroc mai mult decat altii,asta este "loteria" cadourilor si a vietii !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:16

De la: gabita_g7, la data 2009-04-08 11:00:09

stii care e problema ?

1. Nu incerca sa justifici interpretarea pe care tu o favorizezi/preferi ci, incearca sa ajungi la interpretarea care se potriveste cel mai bine textului.

2. Interpreteaza in mod inductiv un text. Aceasta insemnand a deduce adevaruri generale din fapte concrete, luand in considerare tot materialul biblic privitor la subiect.

3. Cauta sa ajungi la interpretarea care se potriveste cel mai bine exprimarii textului.

4. Bazeaza-ti interpretarea pe cele mai bune texte disponibile in greceste si evreieste.

5. Deriva interpretarea textului dintr-o atenta examinare a contextului imediat.

6. Nu cita surse savante, (1) afara din context, (2) pentru a sprijini interpretari care nu sunt confirmate de textul propriu-zis.

7. Interpreteaza profetiile si viziunile Scripturii in lumina propriilor lor revelatii si in conformitate cu invataturile explicite ale Bibliei.

8. Interpreteaza simplu expresiile simple, in afara de cazul in care contextul impune altceva.

9. Nu faceti ca o parte din Scriptura sa se contrazica cu o alta, ci interpretati fiecare parte in lumina propriilor ei revelatii si in contextul ei inainte de a incerca sa intelegeti legatura care exista intre aceste parti.

10. Interpreteaza realitatiile spirituale descrise de Biblie, avand intelegerea umila a faptului ca Dumnezeu este infinit mai mare decat finita noastra pricepere.

Repet intrebarea :cum se explica faptul ca avem crestini ortodocsi ,catolici si protestanti cand toti au drept carte de baza Biblia ?....

Dupa ce urmez cei zece pasi (pe unii ii consider corecti pe altii nu dar voi reveni pe aceste 10 idei) ce ajung ,un bun ortodox ,un bun catolic sau un bun protestant ?Fireste ,anticipez raspunsul ,voi ajuge un bun crestin .Vreau insa sa arat ca nu exista un adevar care sa nu poate fi inteles sau interpretat in diferite feluri iar adevarurile din Biblie nu fac exceptie din pacate .

Ca sa putem trece mai departe vreau si eu sa stiu de ce doar Biblia este importanta si nu si ...Coranul spre exmplu ?.Musulmanii nu se pot mantui si nu pot sa fie aproape de Dumnezeu ?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:34

Sunt multe de zis , si nu am timp acum.,oricum iti voi da raspunsul.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:44

De la: vaneamarin, la data 2009-04-08 11:16:15
Repet intrebarea :cum se explica faptul ca avem crestini ortodocsi ,catolici si protestanti cand toti au drept carte de baza Biblia ?....

Dupa ce urmez cei zece pasi (pe unii ii consider corecti pe altii nu dar voi reveni pe aceste 10 idei) ce ajung ,un bun ortodox ,un bun catolic sau un bun protestant ?Fireste ,anticipez raspunsul ,voi ajuge un bun crestin .Vreau insa sa arat ca nu exista un adevar care sa nu poate fi inteles sau interpretat in diferite feluri iar adevarurile din Biblie nu fac exceptie din pacate .

Ca sa putem trece mai departe vreau si eu sa stiu de ce doar Biblia este importanta si nu si ...Coranul spre exmplu ?.Musulmanii nu se pot mantui si nu pot sa fie aproape de Dumnezeu ?

Nu toata lumea are ca baza "numai" Biblia. Daca Biblia este tot ce stii despre Dumnezeu atunci ea devine idol. Biblia nu-L poate cuprinde pe Dumnezeu. Noi nu ne inchinam Bibliei ci lui Dumnezeu. Pentru Biserica Ortodoa Biblia este Traditia scrisa. Dar intarirea Bisericii nu este Biblia ci Duhul Sfant dat de Hristos apostolilor dupa invierea Sa. Incercarea de "interpretare" a Bibliei de fiecare in parte este iarasi ca si cum ai baga ata in ac orb fiind. Fara Duhul Sfant nu poti intelege Sfanta Scriptura iar rastalmacirile vor fi pe cat de spectaculoase pe atat de diferite de la om la om.

Ca sa-ti dau un exemplu, chiar daca primii crestini nu ar fi scris Biblia noi tot am fi fost crestini in acelasi fel prin credinta care se trasmite din generatie in generatie prin parinti si prin Sfanta Biserica de la apostoli si pana acum.

Atat Traditia orala cat si Traditia scrisa (Biblia, Vietile Sfintilor etc) sunt marturii ale crestinilor Bisericii primelor veacuri spre ajutorul si mantuirea noastra. Nici un apostol nu a crestinat neamurile cu Biblia in mana. Ea a fost scrisa spre ajutorul nostru si nu pentru al inlocui pe Dumnezeu cu o carte.

Biblia este importanta pentru un crestin pentru ca a fost scrisa de apostoli si de primii crestini sub umbrirea Duhului Sfant. Orice alta carte care nu a fost scrisa de Sfintii Parinti nu este de la Dumnezeu si nu invata calea spre mantuire, asadar dpdv al mantuirii nu este importanta.

Toate cele bune

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:10

Ai dreptate in tot ce ai scris .In citatul de mai jos insa,simt nevoia sa te intreb cine sunt acei Sfinti Parinti ?Sunt cei care au scris Biblia ,sunt apostolii si cei care au avut contact direct cu apostolii in acele vremuri,sunt preotii de la sinoadele ecumenice care se certau intre ei cat era ziua de lunga si se anatamizau reciproc ,sunt cei care au scris Filocaliile ,este parintele Steinhardt evreul acela care a scris o carte care dpdv al mantuirii mie imi pare utila,sunt papii de la Vatican,este si Ellen H.G White care a scris carti protestante sau sunt toti acestia ?!Cine sunt acei Sfinti Parinti care au dreptul sa scrie carti importante dpdv al mantuirii ?

De la: andu30, la data 2009-04-08 11:44:19
Orice alta carte care nu a fost scrisa de Sfintii Parinti nu este de la Dumnezeu si nu invata calea spre mantuire, asadar dpdv al mantuirii nu este importanta.
Toate cele bune

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:32

intrebari cu scherpsis !...o tulesc repejor ca se lasa cu raspunsuri . "ortooxi" si na-na-uri !..,

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:40

De la: vaneamarin, la data 2009-04-08 12:10:47Ai dreptate in tot ce ai scris .In citatul de mai jos insa,simt nevoia sa te intreb cine sunt acei Sfinti Parinti ?Sunt cei care au scris Biblia ,sunt apostolii si cei care au avut contact direct cu apostolii in acele vremuri,sunt preotii de la sinoadele ecumenice care se certau intre ei cat era ziua de lunga si se anatamizau reciproc ,sunt cei care au scris Filocaliile ,este parintele Steinhardt evreul acela care a scris o carte care dpdv al mantuirii mie imi pare utila,sunt papii de la Vatican,este si Ellen H.G White care a scris carti protestante sau sunt toti acestia ?!Cine sunt acei Sfinti Parinti care au dreptul sa scrie carti importante dpdv al mantuirii ?

De la: andu30, la data 2009-04-08 11:44:19
Orice alta carte care nu a fost scrisa de Sfintii Parinti nu este de la Dumnezeu si nu invata calea spre mantuire, asadar dpdv al mantuirii nu este importanta.
Toate cele bune

Sfinții Părinți sunt acei părinți teologi ai Creștinătății care au rămas în conștiința Bisericii, prin viața și scrierile lor, ca modele și izvoare de înțelepciune. De asemenea, limbajul liturgic al sinaxarelor îi numesc Sfinți Părinți, generic, pe ierarhii și teologii care au luat parte la Sinoadele Ecumenice.

Ai 2 Exemple de Sfinți Părinți:
- Sfântul Ioan Gură de Aur - a rămas în conștiința Bisericii mai ales ca un mare predicator (de unde și supranumele de "Gură de Aur"), tâlcuitor al Sfintei Scripturi, și teolog, dar și ca slujitor al Sfintei Liturghii și luptător pentru bunele moravuri în societate.
- Sfântul Teodor Studitul - a rămas în conștiința Bisericii ca mare teolog și apărător al sfintelor icoane.
Nu sunt Sfinți Părinți

Există teologi importanți în istoria creștinismului, care nu sunt însă considerați drept Sfinți Părinți de către Tradiția vie a Bisericii: Origen, Evagrie Ponticul, Eusebiu de Cezareea etc.

Împărțiri și distincții:
- Sfinții Părinți care i-au cunoscut și au fost ucenici ai Apostolilor se numesc Părinți apostolici.

- Uneori se vorbește de "Părinți greci" și "Părinții latini", ca unii care au scris și gândit în limbi diferite, ceea ce a determinat diferite nuanțe în teologia lor.

- O categorie oarecum aparte o reprezintă Părinții pustiei, sfinți monahi ale căror cuvinte ne-au fost transmise de Patericul egiptean. Câțiva dintre cei mai cunoscuți sunt: Antonie cel Mare, Pahomie cel Mare, Arsenie cel Mare, Pimen cel Mare, Ioan Colov.

- Un mic grup, format din trei Sfinți Părinți - Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Grigorie de Nyssa - sunt numiți de către teologii contemporani cu numele comun de Părinții capadocieni, pentru o anumită unitate a gândirii lor teologice.

Apostolii și autorii scrierilor Noului Testament nu sunt cuprinși de această sintagmă de "Sfinți Părinți".

Biserica mărturisește că Sfinții Părinți sunt "organe ale Duhului Sfânt", adică ne-au grăit nouă "cuvinte cu putere multă". Sfinții Părinți au nuanțat și explicitat învățătura Bisericii (una și aceeași de la începuturi, dar dezvoltată și explicitată în timp), au precizat-o și au apărat-o în fața ereziilor.

ro.orthodoxwiki.org/Sfinții_Părinți

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:41

De la: mytcor, la data 2009-04-08 12:32:12intrebari cu scherpsis !...o tulesc repejor ca se lasa cu raspunsuri . "ortooxi" si na-na-uri !..,

Pai o tulesc si eu ....Am incercat prea mult marea cu degetul si deja imi este teama de inec .

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:43

Pt. Iepuras !...si nu numai....

www.aquazone.ro/pictures/2173a4b727_medium_thumbnail.jpg">

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 13:52

De la: andu30, la data 2009-04-08 12:40:30
De asemenea, limbajul liturgic al sinaxarelor îi numesc Sfinți Părinți, generic, pe ierarhii și teologii care au luat parte la Sinoadele Ecumenice.

Biserica mărturisește că Sfinții Părinți sunt "organe ale Duhului Sfânt", adică ne-au grăit nouă "cuvinte cu putere multă". Sfinții Părinți au nuanțat și explicitat învățătura Bisericii (una și aceeași de la începuturi, dar dezvoltată și explicitată în timp), au precizat-o și au apărat-o în fața ereziilor.

ro.orthodoxwiki.org/Sfinții_Părinți[/quote]

Am inteles ce imi spui ,multumesc sincer pentru rabdarea si raspunsul documentat .Nu inteleg insa ce a fost cu sinodul II trulan spre exemplu .Acolo au fost Sfinti Parinti care au dat 102 canoane "prin care s-au adus diferite intregiri disciplinei si ritualului bisericesc ".Printre aceste "intregiri ale disciplinei" s-au numarat condamnarea celibatului preotilor si diaconilor care era introdusa in Biserica de Apus ,au interzis uzul de a manca branza ,lapte si oua in Postul Mare si au stabilut egalitatea scaunului de la Constantinopol cu cel din Roma .In mod ciudat Sfintii Parinti din apus nu recunosc hotararile dogmatice si canonice ale Sfintilor Parinti din Rasarit. .

Iar foarte ciudat este cazul lui Origen .Pai la sinodul V a fost declarat eretic de catre Sfintii Parinti .Desi insufletiti toti de Duhul Sfant, nu toti au semnat condamnarea lui Origen provocand o adevarata furtuna in Biserica.

Parerea mea este ca Sfintii Parinti sunt intr-adevar oamenii prin care actioneaza Duhul Sfant insa acesti oameni nu sunt in mod obligatoriu cei care au participat la Sinoadele Ecumenice, ci mai curand unii dintre "traitorii" care au scris Filocaliile .Pe scurt orice carte te poate ajuta la mantuire nu doar cele scrise de Sfintii Parinti .Nu stiu ca Silian Athonitul spre exemplu are carti extraordinare care pentru mine inseamna mult mai mult decat o banala condamnare a eraziei lui Arie spre exemplu .Stiu ca Sf Siluan Athonitul a fost canonizat acum aprox 20 ani si ca este acum sfant ,la fel ca ...Stefan cel Mare "care omora fara de giudetu" si la fel ca imparatul Constantin cel Mare care si-a ucis fiul si sotia .

Nu vreau sa intind discutia aceasta mai mult decat este cazul.Imi dau seama ca in esenta gandim identic insa imi dau seama si de deosebiri .Sincer,prefer sa ne axam pe asemanarile de gandire .

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 14:09

Popa Andu....plecaciune!!!...Cand pui de-un sinnod venim si noi sa vedem care are dreptate.Voi incercati sa MANIPULATI DUHUL LUI DUMNEZEU in favoarea voastra,""sfintii parinti"sunt tot oameni,pacatosi si fatarnici...Singurii care au avut putere au fost primii ucenici ai Domnului...pe parcursul anilor sau pierdut din invataturi,si cei mai grav sau adaugat NOI RITUALURI ....multe pagane.!!! .Din cauza aceasta Bisericile protestante NU RECUNOSC DECAT BIBLIA...!!!!

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 14:20

De la: vaneamarin, la data 2009-04-08 13:52:34
Parerea mea este ca Sfintii Parinti sunt intr-adevar oamenii prin care actioneaza Duhul Sfant insa acesti oameni nu sunt in mod obligatoriu cei care au participat la Sinoadele Ecumenice, ci mai curand unii dintre "traitorii" care au scris Filocaliile .Pe scurt orice carte te poate ajuta la mantuire nu doar cele scrise de Sfintii Parinti .Nu stiu ca Silian Athonitul spre exemplu are carti extraordinare care pentru mine inseamna mult mai mult decat o banala condamnare a eraziei lui Arie spre exemplu .Stiu ca Sf Siluan Athonitul a fost canonizat acum aprox 20 ani si ca este acum sfant ,la fel ca ...Stefan cel Mare "care omora fara de giudetu" si la fel ca imparatul Constantin cel Mare care si-a ucis fiul si sotia .

Nu vreau sa intind discutia aceasta mai mult decat este cazul.Imi dau seama ca in esenta gandim identic insa imi dau seama si de deosebiri .Sincer,prefer sa ne axam pe asemanarile de gandire .

Faptul ca ai citit din Filocalii imi da de inteles ca stii ce inseamna credinta unui Sfant. Si stii cat de mica este credinta noastra fata de credinta lor.

Disputele nu sunt neaparat ceva rau, atat timp cat lucrurile de baza raman. Sunt dispute si dispute pe teme mai mari si pe teme mai mici. Disputa era si intre Pavel si Petru la un moment dat. Disputele sunt omenesti dar Duhul Sfant ce vorbeste prin Sfintii Parinti este dumnezeiesc.

Noi traim si credem prin invatatura si marturiile Sfintii Parinti si Apostoli care prin Duhul Sfant au pus bazele Bisericii pe care nici portile iadului nu o vor darama..

Doamne ajuta

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 14:25

De la: vaneamarin, la data 2009-04-08 10:35:36
Nu este mai simplu sa spun ca familia il iubeste si fiecare a vrut sa-i dea un cadou??

Aoleeeeuuuuuu,va rog eu mult nu faceti asta !!!!Farmecul asteptarii omuletilor astia mici,vorbitul la telefon cu Mosul (puneti un prieten bine instruit si cu o voce de tenor -trebuie sa realizeze bine acel celebru "ho ,ho ho "),cautatul Mosului folsind siteul NASA sau NORAD care il monitorizeaza permanent pe Mosul prin radarele lor ,camera web live a Mosului din satucul lui finlandez ,freamatul unui sufletel care asteapta o bucurie venita IN MOD MIRACULOS (asa cum de fapt ne vin de multe ori in viata dar nu mai recunoastem miracolele ),discutiile cu ceilalti copii,intrebarile minune despre "modul de operare" al Mosului sunt clipe pe care este pacat sa le luati unor copii .

Oricum,ma intristeaza ideea ca unii adulti refuza ideea unor bucurii miraculoase si le considera simplu minciuni(nu de dumneavoastra vorbesc ).Da,va cumparati cadourile dar ati primit in dar inteligenta ,priceperea,educatia(familiile de tigani rar au sansa asta) si alte calitati necesare(plus uneori ceva "noroc",desi ne placem sa credem ca tot ce realizam este doar meritul nostru) ca sa munciti si sa castigati acesti bani .Copiii inteleg mai bine si mai clar aceste lucruri ,accepta miracolele cu usurinta .

Pai as vrea sa-l dau afara pe mosu' ala, dar nu pot,inca.
Dar ideea de a minti copilul ma deranjeaza f mult (plus a impodobi bradul noaptea, pe furis, a ascunde cadouri peste tot.. este totul prea conspirativ). Il mai primim pe mos craciun o vreme..
Daca tot s-a deschis discutia despre religie.. eu consider ca povestea cu Mos Craciun este despre increderea (sa-i spun chiar credinta? poate e prea mult) nestramutata in ceva.. si dezamagirea/ luminarea/aflarea adevarului cand copilul creste.. Asta este ce invata copilul cand creste: lucrurile acelea in care a crezut si pt care a avut "dovezi", au fost o minciuna!
Aceasta invatatura o va aplica apoi credintei in care a crescut!!
(Poate sunt extrema, dar da, cred ca ii oferim o lectie a minciunii.)

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 14:26

De la: vaneamarin, la data 2009-04-08 11:03:07
Si eu am aceeasi problema.. cu Iepurasul, cu Mos Craciun....
Copilul meu intreaba de ce prietena lui a primit atat de putin de la Mos Craciun?? A fost foarte rea??? Prietena lui este un copil extraordinar!!! Cum sa-i explic inechitatea??

Am avut si eu problema asta cand am fost Mos pentru copilul unor prieteni la telefon .I-am explicat clar copilului adavarul si anume ca vreau ca el,cu jucaria lui sa se joace si cu prietenii care au jucarii mai putin frumoase ,sa le dea si lor jucaria lui .Astfel de copil bun mai primeste si la anu' jucarii,cei care insa pastreaza jucaria doar pentru ei si eventual mai si rad de alti copii ,poate nu vor mai primi nimic .In plus i-am spus ca am un sac plin cu jucarii si ca dau si eu ce apuc atunci in graba(am milioane de copii si un termen foarte scurt ) ,nu mereu reusesc sa cumpar ce vor ei (el dorea de altfel pistol cu alice din plastic dar parintii au considerat ca era prea periculos)...Nu este o inechitate ,in viata este clar ca unii au noroc mai mult decat altii,asta este "loteria" cadourilor si a vietii !

Ideea e super!
Si eu incerc sa explic copiilor acelasi lucru: nu primim dupa merit.. ca nu cumva sa ajunga sa creada ca un om sarac merita putin

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 14:29

De la: vaneamarin, la data 2009-04-08 11:16:15
De la: gabita_g7, la data 2009-04-08 11:00:09

stii care e problema ?

Hmm, nu stiu de ca am impresia ca ai si raspunsuri la intrebarile astea..

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 14:33

De la: symy1, la data 2009-04-08 14:09:22Popa Andu....plecaciune!!!...Cand pui de-un sinnod venim si noi sa vedem care are dreptate.Voi incercati sa MANIPULATI DUHUL LUI DUMNEZEU in favoarea voastra,""sfintii parinti"sunt tot oameni,pacatosi si fatarnici...Singurii care au avut putere au fost primii ucenici ai Domnului...pe parcursul anilor sau pierdut din invataturi,si cei mai grav sau adaugat NOI RITUALURI ....multe pagane.!!! .Din cauza aceasta Bisericile protestante NU RECUNOSC DECAT BIBLIA...!!!!

Symy,

Nu te enerva fara rost. Citeste putin istoria Bisericii, mergi si vezi Catacombele de la Roma, intra in Biserici care au sute de ani sau mii de ani si vei vedea ca crestinismul nu s-a nascut ieri. Pana la noi au murit milioane de oameni sa tina credinta vie si neschimbata.

Afirmatia ta ca "s-au pierdut invataturi" de-a lungul timpului e total nefondata.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:11

De la: symy1, la data 2009-04-06 16:07:51Vanea
Nimeni nu te poate obliga,sau sfatui cum sa-ti educi copilul sau ce ar fi mai bun pentru el.!!!Sa nu uiti ca TU reprezinti un MODEL pentru el,deci aschia nu sare departe de trunchi(sa zic asa).
Problema este alta,VREI CU ADEVARAT SA FI UN BUN CRESTIN???...Sunt necesari niste schimbari in viata ta,in primul rand,renuntarea la niste obiceiuri "banale";bautura;injuraturile;scandaluri;..ect
Vrei sa fi "normal"....Nu te duce la Biserica,decat la Pasti si Craciun.....cumpara iepurasi de puf......vine Mos craciun....Mos Gerila.....Stai linistit Dumnezeu este departe,este ocupat cu recesiunea,cu probleme mult mai grave,eu nu am probleme totul e OK .....Pana intr-o zi cand apare necazul,lipsurile ...UNDE ESTI DOAMNE??? Noi avem un Dumnezeu VESNIC SI NON-STOP.....DAR TU ESTI NON-STOP IN LEGATURA CU EL????

VEDETI CIT DE USOR SATANA TE TRAGE PE LINIA MOARTA....
UNDE E ISUS.....daca e paste e ISUS si nu iepurasul.....oare copii nu trebuie educati conform invataturilor BIBLIEI..?
Nu vreau sa va jignesc....dar sintem blestemati sa nu VEDEM mai sus de DATINI si OBICEIURI...spre seninul cer oferit in DAR de DUMNEZEU...doar daca dorim acest lucru...
Dar eu doresc(si invat si copii) iepurasu,pe mos Craciun,pe Sf.Valentin...etc.
DOAMNE IARTA-NE NECREDINTEI NOASTRE.

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:33

De la: marinescuirina, la data 2009-04-08 14:25:09

Pai as vrea sa-l dau afara pe mosu' ala, dar nu pot,inca.

Dar ideea de a minti copilul ma deranjeaza f mult (plus a impodobi bradul noaptea, pe furis, a ascunde cadouri peste tot.. este totul prea conspirativ). Il mai primim pe mos craciun o vreme..

Daca tot s-a deschis discutia despre religie.. eu consider ca povestea cu Mos Craciun este despre increderea (sa-i spun chiar credinta? poate e prea mult) nestramutata in ceva.. si dezamagirea/ luminarea/aflarea adevarului cand copilul creste.. Asta este ce invata copilul cand creste: lucrurile acelea in care a crezut si pt care a avut "dovezi", au fost o minciuna!

Aceasta invatatura o va aplica apoi credintei in care a crescut!!

(Poate sunt extrema, dar da, cred ca ii oferim o lectie a minciunii.)

Eu bradul l-am facut mereu impreuna cu copilul si mereu am lasat fursecuri ,lapte si ciocolata pentru Mosul si renii sai .Fica mea a inteles acum cand stie "adevarul" ca de fapt noi,parintii ei, intr-un fel primim cadourile pe care la randul nostru le punem sub brad .Va intelege cu siguranta orice copil ca ,indiferent de faptul ca Mosul nu vine cu sania trasa de reni ,ca nu se imbraca in rosu ca la Hollywood ,de Nasterea Domnului(si evident nu doar atunci) noi primim si dam la randul nostru cadouri .Un copil ,pana la o anumita varsta ,nu poate intelege cat ii da Dumnezeu de mult direct sau prin parinti ,de la Mosul acela bun insa intelege imediat .Mosul este simplu,copilaresc,bun,vesel si iertator ca orice bunic, in timp ce Dumnezeu are reguli multe ,contabilitate la pacate ,prezenta la biserica unde trebuie sa stea cuminte foc copilul ca sa nu-l certe "credincioasele" nervoase .Nu este vina mea ca au copii aceste perceptii gresite formate de noi,de scoala,de societate,faptele sunt insa fapte si nu putem neglija realitatea si perceptia lor.Cu riscul de a fi ars pe rug de cei care sunt adeptii unui dogmatism rigid ,ficei mele i-am spus ca de fapt Mos Craciun este o inventie creata de adulti in scopul de a ajuta copii sa il inteleaga mai bine pe Dumnezeu .Nu este o minciuna a parintilor ci o lectie pentru copii despre ce face Dumnezeu cu noi ,ne lasa mereu cadouri disparand in mod miraculos , vesel si bucuros, asa cum il vad copii pe Mos Craciun.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:42

De la: tisor, la data 2009-04-08 15:11:20

Nu vreau sa va jignesc....dar sintem blestemati sa nu VEDEM mai sus de DATINI si OBICEIURI...spre seninul cer oferit in DAR de DUMNEZEU...doar daca dorim acest lucru...

Dar eu doresc(si invat si copii) iepurasu,pe mos Craciun,pe Sf.Valentin...etc.

DOAMNE IARTA-NE NECREDINTEI NOASTRE.

Tisor,dar de sarbatorile religioase nu trebuie sa simti bucurie ?Da,de Paste este ISUS si nu iepurasul,ai dreptate.Pune deci copilul sa se roage toata ziua de Paste si vezi daca se va apropia de Dumnezeu asa sau daca nu cumva va ajunge sa aiba frica si oroare de El .Hai sa fim seriosi ,nu este necredinta sa faci o bucurie inofensiva unui copil iar Dumnezeu sa ne ierte pentru alte chestii ,pentru asta nu se supara precis (ai cuvantu' meu ! )

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 19:55

Vanea
Si daca ma pacalesi???....Cum pacalesti copii???

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 20:08

De la: symy1, la data 2009-04-08 19:55:18Vanea
Si daca ma pacalesi???....Cum pacalesti copii???

Symy, nu spune ca la copiii tai nu vine mos craciun, ca nu te cred!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 20:21

de la vaneamarin,
Cum se explica faptul ca avem crestini ortodocsi ,catolici si protestanti cand toti au drept carte de baza Biblia ?....

exista un singur adevar si acela e Isus.Nu exista alt Mantuitor,Isus a murit pentru pacatele intregii omeniri.Ca sa intelegi de ce exista atatea religii si de ce crestinismul este atat de scindat ,trebuie sa faci o incursiune in Biblie, in istoria poporului evreu, in istoria lumii si atunci vei intelege.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 20:27

Ce draga Symy nu-ti place cumva mos craciunul?stiu ca n-au nici-o legatura cu Dumnezeu si isi au originea in paganism dar cu toate acestea imi plac, si chiar ma amuza. Why not ?
sper ca ai inteles ironia ?

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 21:05

Irina
Prefer sa iubesc un pacatos,sau dusman....fiinca e OM...dupa chipul lui Dumnezeu.....NU POT IUBI O HIMERA.... Sau un IDOL ....Noi suntem FERICITI DOAR CU ISUS

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 21:12

Pai ce, eu am zis ca-l iubesc pe mos craciun??
Te-am intrebat doar daca vine la copiii tai. Ca tu asta ai dat de inteles.. ca nu ar veni. Asa e?

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 21:12

Gabyta....Mosul lor e batran....batran....are multe cadouri....trecatoare.... Dar "Mosul" nostru....eMOSUL UNIVERSULUI....VESNIC TANAR.....CEL MAI BOGAT,IN DRAGOSTE SI VIATA VESNICA....Daca aceste cadouri nu-ti ajunge,esti un copil rau...!!!!

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 21:15

Irina....la noi nici popa nu vine...darminte mosu

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Iepurasu' de Paste
Mergi la: