back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 00:51

De la: radita09_telus_net, la data 2009-03-24 00:42:15
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-24 00:22:41Singura pilulă pe care eu personal știu că poate fi avortivă este Postinor. Atât!

Nu uitati! Fiecare medicament are si cel putin un efect secundar! De obicei, cancer!

Păi este cât se poate de simplu: Nu o folosii!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 00:56

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-24 00:46:06Marcel, este cât se poate de clar că nici o pilulă contraceptivă nu trebuie luată "din auzite". Fără un control medical riguros și un chestionar...nici un medic adevărat, care respectă medicina, nu îți recomandă să iei așa ceva.
Nu mai țin minte ce conțineau acele pilule....cert este că eu sângeram abundent...nu așa cum este normal, 4,5 zile, ci sângeram câtevă săptămâni încontinuu.
Am ajuns la cel mai bun medic din Cj și slavă domnului, am scăpat...am făcut tratament, dar foarte mult timp.
Nu este de joacă...a trebuit să renunț chiar și la fumat ca să nu mă trezesc cu "reacții adverse", cum ar fi tromboflebita...

... dora ... in domeniul medicamentelor NU EXISTA MEDIC BUN ... si lor le este prezentat prospectul medicamentului, care este aprobat de minister, ii citesc componentele si se orienteaza cum si unde il pot folosi ... uneori au parte de o prezentare ''personalizata'' doar pentru ei (stii genul amway si altele, din mina in mina) ... ei nu participa la teste, si nici nu stiu cum se fac si NICI NU II INTERESEAZA ... ei respecta MANUALUL (probabil ai auzit fraza asta) ... efectele negative nu sint vina lor ... pina apare urmatoarea ''generatie'', milioane de femei sint dereglate hormonal si se ''lipesc'' de diverse boli si nimeni(in afara de cine trebuie) nu observa efectele ... cind efectele devin prea evidente, apar alte ''pastile magice'' si tot asa ... e foarte periculos sa te joci cu uzina chimica care este corpul uman ... foarte periculos ... asta daca ne gindim doar la aspectul asta ...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 01:01

De la: homemarcel0, la data 2009-03-24 00:56:20
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-24 00:46:06Marcel, este cât se poate de clar că nici o pilulă contraceptivă nu trebuie luată "din auzite". Fără un control medical riguros și un chestionar...nici un medic adevărat, care respectă medicina, nu îți recomandă să iei așa ceva.
Nu mai țin minte ce conțineau acele pilule....cert este că eu sângeram abundent...nu așa cum este normal, 4,5 zile, ci sângeram câtevă săptămâni încontinuu.
Am ajuns la cel mai bun medic din Cj și slavă domnului, am scăpat...am făcut tratament, dar foarte mult timp.
Nu este de joacă...a trebuit să renunț chiar și la fumat ca să nu mă trezesc cu "reacții adverse", cum ar fi tromboflebita...

... dora ... in domeniul medicamentelor NU EXISTA MEDIC BUN ... si lor le este prezentat prospectul medicamentului, care este aprobat de minister, ii citesc componentele si se orienteaza cum si unde il pot folosi ... uneori au parte de o prezentare ''personalizata'' doar pentru ei (stii genul amway si altele, din mina in mina) ... ei nu participa la teste, si nici nu stiu cum se fac si NICI NU II INTERESEAZA ... ei respecta MANUALUL (probabil ai auzit fraza asta) ... efectele negative nu sint vina lor ... pina apare urmatoarea ''generatie'', milioane de femei sint dereglate hormonal si se ''lipesc'' de diverse boli si nimeni(in afara de cine trebuie) nu observa efectele ... cind efectele devin prea evidente, apar alte ''pastile magice'' si tot asa ... e foarte periculos sa te joci cu uzina chimica care este corpul uman ... foarte periculos ... asta daca ne gindim doar la aspectul asta ...

Ce să zic?! Eu nu sunt medic. Mie mi-au făcut bine....nu mă pot pronunța în alte cazuri.
Acum sunt bine, nu mai trebuie să iau nimic și funcționez normal. Asta e!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 01:03

Noapte bună vă doresc!!! Eu merg la nani.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 08:28

De la: mytcor, la data 2009-03-23 22:30:44Mai, nu ma pricep eu prea bine cum sta traba cu pilula, dar cred ca joanna dintr-un silogism a nascut, - ce spun eu nascut- a avortat un sofism de toata frumusetea !

2-0 pt. Adipopa !

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 08:31

De la: adipopa, la data 2009-03-23 23:52:28
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-23 23:42:24imi bag picioarele...adi...tu nu intelegi la ce fel de pastile ma refer?....iti dai seama k nu la aspirina....doar la cele denumite impropriu *contraceptive*

Tot despre aceste pastile vorbesc și eu. Hai să le spunem contraceptive orale.

P1: avortul este imoral
P2: toate contraceptivele orale provoacă avort
C: toate contraceptivele orale sunt imorale

Nu ai nevoie de alte premise. Argumentul este funcțional din punct de vedere logic. Dar P2 rămâne fals. Îți fac o listă imediat cu toate contraceptivele orale care nu provoacă avort. Așteaptă. (Nu este nici un ginecolog-obstretician pe forum?)

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 08:34

faileuuuuuuuuuuuuuu

dar ce a mai fost pe aici...mi-ar placea sa-l vad pe marcel facand un silogism de toata frumusetea.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 08:37

De la: maressalul, la data 2009-03-23 22:06:47Sunt foarte amuzat de postarile voastre .... silogismeeee??? oooo ... mare mi-a fost surprtinderea cand am vazut ca incercati sa ganditi LOGIC.

Initial am crezut ca v-ati ticnit... maine am timp sa analizez ma profund si eu ... asa ca ne auzim maine.

hai sa te vad cum te "ticnesti" si tu...pt a te analiza profund!
Si apoi sa rad in hohote

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 15:38

@AdiPopa έχουν αποσαφηνιστεί ορισμένα πράγματα :

Maressal, un mare adevar este ca nu stii gramatica!

Parerea ta ca sensul substantivului 'adevar' nu admite completari este falsa atât gramatical cât si filosofic

Αλήθεια ... αναγνωρίζουν. Αλλά είναι γραμματική στην αλλαγή ... και ήταν πάντα. Μήπως ως πάνω από 20 χρόνια, η μεγάλη τους επιστήμονες να συμφωνούν με αυτά που λέω.
Ωστόσο θα ήθελα να αναλύσουμε λίγο την ακόλουθη φράση: η οποία περιλαμβάνει στοιχεία της αργκό: "Τι είναι αυτό το καλό κορίτσι, να πάρω αυτή ...". Νομίζω ότι είναι παρατηρήσει ότι μετά από ένα κόμμα και δεν έχει λογική.
Είναι γραμματικά ορθή, αλλά δεν είχε γίνει για να κατανοήσουν τη φράση. Είναι η διαφορά μεταξύ γραμματικά σωστή και απαραίτητη. Και όταν λέτε ότι δεν είναι μόνο ό, τι είναι αναγκαίο ... είναι μεγαλύτερο λάθος από το να είναι ορθή γραμματικά.
Και αυτό είναι αυτό. Δεν είναι πλέον το αντικείμενο Βγάλε άλλη φορά. Και μάλιστα και τα δύο.

Premisa majora1, 2, 3, concluzia ...

Hai Adi ... las-o BALTA. Ce este acolo poate fi atacat in zeci de feluri ... Voi "astia" mai crestini aveti o problema cu BAZA deductiilor.
Trebuie sapat mai adanc ca sa poti afirma ceva cu SIGURANTA. Va dau un sfat ... exista doi cunatificatori : unul existential (EXISTA) si unul universal (ORICARE). Cititi despre ei.
Dupa asta trececi la pasul 2 : operatori logici : "SAU", "SI", "SAU ABSOLUT"(XOR). Dupa ce invatati ce inseamna termenii acestia ..puteti trece la pasul trei. Acolo puteti invata despre ce inseamna MULTIMEA VIDA, TOTALITATEA, DEDUCTIA.
Abia apoi puteti INCERCA locici si silogisme. Iar daca vreti sa duceti totul la exterm ...dupa ce exersati silogisme si logica elemntara puteti trece la INTELIGENTA ARTIFICIALA.

MA ABTIN, momentan , sa comentez ca cred ca ma apuca durerea de cap. Trei cuvinte daca citesc de oriunde din silogismele alea imi "explodeaxa" capul de "CONTRAEXEMPLE".
Totusi ..daca facem un top si consideram o scara de la 1...100 (100 fiind cel mai bine) silogismul lui AdiPopa nota 10 , iar ce au incercat Ioana si Mariuca nota 1.
Nu sunt surprins de Ioana ...doar are profil uman... dar macar putea , intuitiv, sa rexpecte niste chestii de baza.

Apropo ... nu stiu pe ce va certati ...pe ceva cu scoruri. Era 1-0 pt Adi (Adi vs Ioana) si pe baza silogismului dat de Ioana ea incerca sa egaleze (scorul)??? Daca e asa... Ioana poti sa consideri 2-0 si sa nu mai continui sa te faci de ras.

E ridicol si absurd sa incorporezi Biblia în conspiratia mondiala de care vorbesti tu.

Conspiratia mondiala va avea ca (un) rezultat decimarea omenirii.
Bilia (prin Apocalipsa) prevesteste (o) decimarea omenirii.

Biblia este o parte din conspiratia mondiala. (Nu este corect sa se deduca (din ce doua afirmatii) ca bilia = conspiratia mondiala )

Uite Adi ca nu este absurd... este chiar ADEVARAT.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 16:19

De la: maressalul, la data 2009-03-24 15:38:37@AdiPopa έχουν αποσαφηνιστεί ορισμένα πράγματα :

Parerea ta ca sensul substantivului 'adevar' nu admite completari este falsa atât gramatical cât si filosofic

Αλήθεια ... αναγνωρίζουν. Αλλά είναι γραμματική στην αλλαγή ... και ήταν πάντα. Μήπως ως πάνω από 20 χρόνια, η μεγάλη τους επιστήμονες να συμφωνούν με αυτά που λέω.
Ωστόσο θα ήθελα να αναλύσουμε λίγο την ακόλουθη φράση: η οποία περιλαμβάνει στοιχεία της αργκό: "Τι είναι αυτό το καλό κορίτσι, να πάρω αυτή ...". Νομίζω ότι είναι παρατηρήσει ότι μετά από ένα κόμμα και δεν έχει λογική.
Είναι γραμματικά ορθή, αλλά δεν είχε γίνει για να κατανοήσουν τη φράση. Είναι η διαφορά μεταξύ γραμματικά σωστή και απαραίτητη. Και όταν λέτε ότι δεν είναι μόνο ό, τι είναι αναγκαίο ... είναι μεγαλύτερο λάθος από το να είναι ορθή γραμματικά.
Και αυτό είναι αυτό. Δεν είναι πλέον το αντικείμενο Βγάλε άλλη φορά. Και μάλιστα και τα δύο.

Hai Adi ... las-o BALTA. Ce este acolo poate fi atacat in zeci de feluri ... Voi "astia" mai crestini aveti o problema cu BAZA deductiilor.
Trebuie sapat mai adanc ca sa poti afirma ceva cu SIGURANTA. Va dau un sfat ... exista doi cunatificatori : unul existential (EXISTA) si unul universal (ORICARE). Cititi despre ei.
Dupa asta trececi la pasul 2 : operatori logici : "SAU", "SI", "SAU ABSOLUT"(XOR). Dupa ce invatati ce inseamna termenii acestia ..puteti trece la pasul trei. Acolo puteti invata despre ce inseamna MULTIMEA VIDA, TOTALITATEA, DEDUCTIA.
Abia apoi puteti INCERCA locici si silogisme. Iar daca vreti sa duceti totul la exterm ...dupa ce exersati silogisme si logica elemntara puteti trece la INTELIGENTA ARTIFICIALA.

MA ABTIN, momentan , sa comentez ca cred ca ma apuca durerea de cap. Trei cuvinte daca citesc de oriunde din silogismele alea imi "explodeaxa" capul de "CONTRAEXEMPLE".
Totusi ..daca facem un top si consideram o scara de la 1...100 (100 fiind cel mai bine) silogismul lui AdiPopa nota 10 , iar ce au incercat Ioana si Mariuca nota 1.
Nu sunt surprins de Ioana ...doar are profil uman... dar macar putea , intuitiv, sa rexpecte niste chestii de baza.

Apropo ... nu stiu pe ce va certati ...pe ceva cu scoruri. Era 1-0 pt Adi (Adi vs Ioana) si pe baza silogismului dat de Ioana ea incerca sa egaleze (scorul)??? Daca e asa... Ioana poti sa consideri 2-0 si sa nu mai continui sa te faci de ras.

E ridicol si absurd sa incorporezi Biblia în conspiratia mondiala de care vorbesti tu.

Biblia este o parte din conspiratia mondiala. (Nu este corect sa se deduca (din ce doua afirmatii) ca bilia = conspiratia mondiala )

cine stie....poate ma apuc de fumat.....
maresale...ai sa-mi dai si mie o tigara?

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 16:56

De la: maressalul, la data 2009-03-24 15:38:37@AdiPopa έχουν αποσαφηνιστεί ορισμένα πράγματα :

Hai mai Maresale....m-ai dat gata!
Fiecare vrea sa-si apere silogismul sau!
asadar vin si va reamintesc...fiecare vrea sa vada asa cum ii pofteste inima... in raport cu ce-i dicteaza si mintea incarcata cu tot felul de cunostinte si experiente traite

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 17:16

Ioana, fumatul dăunează grav sănătății!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 17:43

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-24 17:16:46Ioana, fumatul dăunează grav sănătății!!!!

dora ....ai vazut solidaritatea masculina?
imediat sar sa se apere intre ei....
mai lipseste mytcor din ecuatie.....(dar ma astept sa apara si el din clipa in clipa)....
poi...in cazul asta...nu-mi ramane decat sa-mi alin tristetea ....cu o tigara....

(poate si o bere...red*s)

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 17:47

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-24 17:43:34
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-24 17:16:46Ioana, fumatul dăunează grav sănătății!!!!

mai lipseste mytcor din ecuatie.....(dar ma astept sa apara si el din clipa in clipa)....
poi...in cazul asta...nu-mi ramane decat sa-mi alin tristetea ....cu o tigara....

...Păi nu merită să-ți otrăvești plămânii pentru atât!!! Lasă, că tu o să crești mare și poți ajunge mai inteligentă ca ei...ca oricare...dar ei nu se mai pot întoarce cu mintea pe care o au acum la vârsta ta!!! Ei fac asta pentru că sunt invidioși

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 17:52

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-24 17:47:17
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-24 17:43:34

...Păi nu merită să-ți otrăvești plămânii pentru atât!!! Lasă, că tu o să crești mare și poți ajunge mai inteligentă ca ei...ca oricare...dar ei nu se mai pot întoarce cu mintea pe care o au acum la vârsta ta!!! Ei fac asta pentru că sunt invidioși

are si varsta de 20 de ani farmecul ei.....trebuie sa recunosc!!!

o sa ma bucur in continuare de ea....

o sa vina si desteptaciunea....mai tarziu.....

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 18:32

De la: adipopa, la data 2009-03-22 19:25:03Bine, Ioana. Mai încerc o dată, ceva mai ordonat, silogistic - de la o premisă majoră, plus două premise minore, la o concluzie în final.

Premisa majoră 1:
Sunt de acord că e ridicol și absurd să incorporezi Biblia în conspirația mondială de care vorbești tu. Am spus lucrul acesta în postarea anterioară.

Premisa minoră 2:
Sunt însă persoane care folosesc ESL pentru a arăta că Biblia are cunoștință și prezice conspirația mondială de care vorbești tu (i.e., Ossama, Bush, 9/11, avioane, etc.).

Premisa minoră 3:
Sunt de asemenea persoane care folosesc împăturirea unei anumite bancnote de $20 pentru a arăta că Rezervele Federale aveau cunoștință și preziceau conspirația mondială de care vorbești tu (i.e., Pentagon, WTC).

Concluzia
Rezultă că, pentru a respecta legea non-contradicției (dat fiind premisa majoră 1), nici ESL nici împăturirea bancnotei de $20 nu pot susține teoria conspirației mondiale.

Încerc să vorbesc ca un logician în lunga și binecunoscuta tradiție aristoteliană. Arată-mi ce e greșit sau care premisă din cele de mai sus ar putea fi atacată și de ce.

Adi, faptul ca esti de acord ca este ridicol si absurd sa incorporezi biblia in conspiratia mondiala, nu inseamna si ca ea nu poate fi incorporata! Este doar o parere subiectiva despre ceva ce ar putea fi, de ce nu, obiectiv.

Asa ca o concluzie mai aproape de "logica" ar fi fost "sunt de acord ca este ridicol si absurd" sa folosesti bacnota de 20 de dolari sau esl pentru a demonstra ca exista o conspiratie mondiala.

Acum insa, va trebui sa iti amintesc ca o parere subiectiva despre realitate, nu va face ca realitatea sa inceteze sa existe. Tu singur spuneai ca suferinta poate fi si absurda, asta neinsemnand ca suferinta nu exista. De asemenea, de exemplu, multora fumatul li se pare un gest ridicol, dar pentru multi fumatori el nu este ridicol.

P1.Teoria conspiratiei este o teorie;
P2. o teorie este stiintifica daca se poate demonstra ca este gresita. Concluzia este ca...?

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:26

De la: maressalul, la data 2009-03-24 15:38:37Αλήθεια ... αναγνωρίζουν. Αλλά είναι γραμματική στην αλλαγή ... και ήταν πάντα. Μήπως ως πάνω από 20 χρόνια, η μεγάλη τους επιστήμονες να συμφωνούν με αυτά που λέω...

Maressal, am arătat deja că substantivul 'adevăr' admite completări, că există posibilitatea de a vorbi despre un adevăr relativ, obiectiv, absolut...sau despre un adevăr crud, dureros, gol-goluț...sau despre un adevăr matematic, istoric, filosofic - și că toate aceste completări sunt inteligibile și legitime atât în vorbirea curentă cât și în argumentația academică.

M-am îndoit de cunoștințele tale gramaticale numai în momentul în care ai negat gradele de intensificare ale adjectivului 'adevărat(ă)'. Paragraful tău de răspuns în limba greacă are prea multe greșeli de gramatică și sintaxă ca să fie inteligibil. Deși cred că am înțeles ideea (pe care cu siguranță o puteai scrie ceva mai bine în limba română), nu uita că există o mare diferență între koine și greaca modernă.

Pe de altă parte, înainte de a evalua silogismele noastre, ar trebui să faci un efort minim să vezi cum se construiesc, cum funcționează și ce greșeli ar trebui evitate (e.g., special-pleading, question-begging). Nu văd de ce introduci limbajul logic din programare în construcții logice de tip aristotelian.

Eu cred de fapt că silogismul Ioanei (în ultima variantă) este valabil din punct de vedere logic. Mai mult, din moment ce eu accept premisa majoră, l-aș considera un argument convingător.

Problema mea aseară a fost (și este în continuare) adevărul premisei minore. Nici acum nu știu dacă este adevărată sau nu. Părerile medicilor sunt împărțite – majoritatea negând premisa Ioanei (i.e., toate contraceptivele orale sunt avortive). Însă mă deranjează minoritatea specialiștilor care susține totuși ideea - și nu cred că putem stabili adevărul unei propoziții pe baza procentajului de susținere al acesteia.

Prefer să amân o judecată de valoare decât să greșesc.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:29

Funnymoon, premisa majoră sugerează numai că incorporarea Bibliei în teoria conspirației mondiale este ridicolă și absurdă. Aceste proprietăți sunt într-adevăr subiective și nu exclud posibilitatea ca unii să facă tocmai acest lucru – chiar dacă este ridicol și absurd.

Ușița aceasta permite practic premisa medie (P2) în care se spune că unii incorporează Biblia în teoria conspirației cu ajutorul metodei ESL. Pentru cineva care contestă premisa medie (P2), tot ce trebuie să fac este să arăt că folosirea metordei ESL pentru acest scop este ridicolă și absurd㠖 și pot.

Totodată, așa cum îi spuneam Ioanei, analogia dintre ESL și îndoirea bancnotei este limitată (pentru a fi eficientă). Spuneam că ESL nu se deosebește în esență de împăturirea bancnotei de $20 - ambele fiind niște metodologii sau tehnici menite să re-combine elemente complet nevinovate într-o manieră absolut vinovată, mergând de la concluzie spre premisă și nu invers.

Observația mea era relativ simplă: pentru cineva care crede că împăturirea bancnotei de $20 oferă un indiciu privind implicarea Rezervelor Federale în evenimentul 9/11, pentru această persoană deci, ar fi la fel de ușor să creadă și că metoda ESL oferă un indiciu privind implicarea Bibliei în teoria conspirației (deși metoda ESL a fost discreditată).

Dacă silogismul are valoare de adevăr, atunci ambele credințe sunt ridicole și absurde.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:31

Bună-seara Adi!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:33

buna seara adi!

ps:vezi k ti-am lasat un mesaj pe topicul despre avort...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:34

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-24 20:33:14buna seara adi!

Bună. Merci. Voi citi mai târziu. Ies în oraș, dar revin (cred).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:35

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-24 20:31:31Bună-seara Adi!

Bună, Dora. Ieri nu am intenționat nici un reproș!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:36

De la: adipopa, la data 2009-03-24 20:34:57
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-24 20:33:14buna seara adi!

Bună. Merci. Voi citi mai târziu. Ies în oraș, dar revin (cred).

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 21:29

Buna seara ...oameni buni...cum mai stati la capitloul silogisme?

Azi m-am amuzat copios...la serviciu, citindu-va

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 21:32

De la: mari_uka, la data 2009-03-24 21:29:03Buna seara ...oameni buni...cum mai stati la capitloul silogisme?

Azi m-am amuzat copios...la serviciu, citindu-va

km greu.....
risc sa mi-o iau iar .....
mai am o speranta pana vine din oras....si posteaza lista aia!!!

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 21:34

Adi, intr-adevar concluzia la care se putea ajunge era, asa cum ti-am scris si in mesajul anterior: " e absurd si ridicol sa folosesti ca argument pentru o conspiratie mondiala metoda ESL si impaturirea bancnotei de 20 de dolari" , doar ca tu propusesesi alta concluzie; te citez:
Concluzia
"Rezultă că, pentru a respecta legea non-contradicției (dat fiind premisa majoră 1), nici ESL nici împăturirea bancnotei de $20 nu pot susține teoria conspirației mondiale."

Ai spus ca poti recunoaste cand gresesti. A fost sau nu o greseala concluzia propusa in silogismul tau?

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 21:37

Va mai spun..fiecare crede cu tarie in silogismele personale!
Pana si asta este ceva relativ...nu e nimic absolut!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 21:38

Eu la concluzia aceasta am ajuns!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 21:39

ROG A FI TRADUS ACEST TEXT!
SA POT PRICEPE SI EU CEVA DE AICI!
Dar as prefera sa o faca Maresal

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 21:42

De la: mari_uka, la data 2009-03-24 21:37:46Va mai spun..fiecare crede cu tarie in silogismele personale!
Pana si asta este ceva relativ...nu e nimic absolut!

Ba este ... "adevarul" lui AdiPopa.

Pagini: << 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: