Iosif
41 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 01:47
PENTRU AGRICULTURA ESTE NEVOIE DE "AUR SI NOROI" CA DE NU VAI DE NOI
PUNE MANA LA MUNCA SI VEI PRIMI RASPLATIRI DIN AGRICULTURA
|
|
|
gbispas
688 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 14:07
EU
|
tanasedaniel
6 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 18:01
STIMATI PRIETENI .
AM CITIT CITEVA COMENTARII DE-ALE VOASTRE SI AM OBSERVAT CA VOI NU FACETI ALTCEVA DECIT SA VA IMPUNGETI PE ACEST FORUM.
SA STITI CA AGRICULTURA ESTE UN DOMENIU FOARTE IMPORTANT CARE TREBUIE TRATAT CU FOARTE MULTA SERIOZITATE. EU PERSONAL EXPLOATEZ APROXIMATIV 90 DE HA.DE TEREN ARABIL IN ZONA BARAGANULUI SI VA SPUN CA MESERIA DE AGRICULTOR NU ESTE CHIAR ATIT DE SIMPLA PE CIT PARE.NE LOVIM DE TOT FELUL DE PIEDICI ,DE LA CELE NATURALE ,LA CELE FINANCIARE.DACA AR FI O PIATA SI O CONCURENTA CORECTA NU S-AR VAITA NIMENI SI NICI NU AM AVEA NEVOIE DE VREO SUBVENTIE DE UNDEVA.DAR ATITA TIMP CIT SUNTEM SABOTATI DIN TOATE PARTILE.SUNTEM OBLIGATI SA NE MILOGIM SI NOI PENTRU CITE UN BANUT CIT DE MIC.STATUL CARE AR TREBUI SA FIE GARANTUL SI OCROTITORUL CETATEANULUI ROMAN.NU FACE DECIT SA NE ADUCA IN SAPA DE LEMN.NE-A MINTIT IN PRIMAVARA CA NE DA BANI DE INGRASAMINTE,NU NEA MAI DAT.NEA MINTIT CA NE DA 70% DIN SUBVENTIA EUROPEANA IN OCTOMBRIE,NU NE-A DAT.DIN ACEASTA CAUZA MULTE SOCIETATI VOR DA FALIMENT PENTRU CA SUNT OAMENI CARE S-AU IMPRUMUTAT TOCMAI IN BAZA ACESTOR SUBVENTII SI ACUM AU AJUNS IN INCAPACITATE DE PLATA.
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 18:57
Lui "tanasedaniel" :
Sunt intru-totul de acord cu dumneata ! Cei care traiesc doar din "agricultura" ... vor avea de "tras" foarte mult iarna asta.
|
|
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 14:08
De la: tanasedaniel, la data 2009-11-16 18:01:10 STIMATI PRIETENI .
AM CITIT CITEVA COMENTARII DE-ALE VOASTRE SI AM OBSERVAT CA VOI NU FACETI ALTCEVA DECIT SA VA IMPUNGETI PE ACEST FORUM.
SA STITI CA AGRICULTURA ESTE UN DOMENIU FOARTE IMPORTANT CARE TREBUIE TRATAT CU FOARTE MULTA SERIOZITATE. EU PERSONAL EXPLOATEZ APROXIMATIV 90 DE HA.DE TEREN ARABIL IN ZONA BARAGANULUI SI VA SPUN CA MESERIA DE AGRICULTOR NU ESTE CHIAR ATIT DE SIMPLA PE CIT PARE.NE LOVIM DE TOT FELUL DE PIEDICI ,DE LA CELE NATURALE ,LA CELE FINANCIARE.DACA AR FI O PIATA SI O CONCURENTA CORECTA NU S-AR VAITA NIMENI SI NICI NU AM AVEA NEVOIE DE VREO SUBVENTIE DE UNDEVA.DAR ATITA TIMP CIT SUNTEM SABOTATI DIN TOATE PARTILE.SUNTEM OBLIGATI SA NE MILOGIM SI NOI PENTRU CITE UN BANUT CIT DE MIC.STATUL CARE AR TREBUI SA FIE GARANTUL SI OCROTITORUL CETATEANULUI ROMAN.NU FACE DECIT SA NE ADUCA IN SAPA DE LEMN.NE-A MINTIT IN PRIMAVARA CA NE DA BANI DE INGRASAMINTE,NU NEA MAI DAT.NEA MINTIT CA NE DA 70% DIN SUBVENTIA EUROPEANA IN OCTOMBRIE,NU NE-A DAT.DIN ACEASTA CAUZA MULTE SOCIETATI VOR DA FALIMENT PENTRU CA SUNT OAMENI CARE S-AU IMPRUMUTAT TOCMAI IN BAZA ACESTOR SUBVENTII SI ACUM AU AJUNS IN INCAPACITATE DE PLATA.
Draga prietene9chiar ca te consider prieten,daca lucrezi in agricultura,asa cum spui)
Sunt in mare de acord cu tine,insa nu uita ca ai primit celelalte subventii,asa cum ai primit anii trecuti(spre ex cei o suta de euro pe hectar.....).Stiu,e foarte putin,insa guvernul ar trebui sa dea mult mai mult in acest sector,intr-adevar.Spun ca sunt in mare de acord cu tine,pentru ca la chestia cu piata nu prea sunt.Piata de desfacere ne-o facem noi,cei ce producem si eventual vindem.In Olanda,spre exemplu(am eu un defect iau exemplul celor mai buni,pt ca raportandu-ne la ei,poate devenim si noi buni),fermierii singuri si-au amenajat piete si implicit desfacere.Nu le-a facilitat guvernul acest aspect.Poate fi o idee si sa facem si noi la fel.Sa ne unim mai multi(eu am alt profil agricol-horticultura) dar sa stii ca si noi la fel facem.Noi insa nu suntem asa multi, cum sunteti voi astia,ce obtineti culturi in camp,dar asta e doar in avantajul vostru.
MULTA BAFTA!
EU
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 12:39
EU
|
tanasedaniel
6 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 17:43
SA STII CA SI EU AM INCEPUT CU LEGUMICULTURA .AM FORAT FINTINI IN CIMP SI CULTIVAM CITE UN HECTAR DOUA DE GRADINA ,CARTOFI ,CITE 3-4 HA DE PEPENI,DAR AM FOST OBLIGAT SA RENUNT DIN CAUZA LIPSEI DE FORTA DE MUNCA SI DIN CAUZA CA NU MAI AVEAM CUI VINDE MARFA.REFERITOR LA CE SPUNEAI TU DESPRE FERMIERII OLANDEZI,NOI NU O SA NE COMPARAM NICI O DATA CU NIMENI DIN U.E.PENTRU CA IN TIMP CE NOI ABIA VEDEM 100 DE EURO PE HA SUBVENTIE EI AU 400-500 DE EURO SI PRETURILE LA CEREALE SUNT ACELEASI CA SA NU MAI VORBIM DE PRETURILE CU CARE CUMPARA EI PESTICIDELE SI MOTORINA.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 17:55
...mey vad ca la patinaj artistic nici drea qu nu va-ntrece, dar la patinaj viteza ?..hai, luati startu' !...
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 14:35
De la: gbispas, la data 2009-11-17 14:08:18De la: tanasedaniel, la data 2009-11-16 18:01:10 STIMATI PRIETENI .
Draga prietene9chiar ca te consider prieten,daca lucrezi in agricultura,asa cum spui)
Sunt in mare de acord cu tine,insa nu uita ca ai primit celelalte subventii,asa cum ai primit anii trecuti(spre ex cei o suta de euro pe hectar.....).Stiu,e foarte putin,insa guvernul ar trebui sa dea mult mai mult in acest sector,intr-adevar.Spun ca sunt in mare de acord cu tine,pentru ca la chestia cu piata nu prea sunt.Piata de desfacere ne-o facem noi,cei ce producem si eventual vindem.In Olanda,spre exemplu(am eu un defect iau exemplul celor mai buni,pt ca raportandu-ne la ei,poate devenim si noi buni),fermierii singuri si-au amenajat piete si implicit desfacere.Nu le-a facilitat guvernul acest aspect.Poate fi o idee si sa facem si noi la fel.Sa ne unim mai multi(eu am alt profil agricol-horticultura) dar sa stii ca si noi la fel facem.Noi insa nu suntem asa multi, cum sunteti voi astia,ce obtineti culturi in camp,dar asta e doar in avantajul vostru.
MULTA BAFTA!  PROLETARI DIN TOATE JUDETELE UNITIVA
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 10:08
De la: 9am045616, la data 2009-11-20 14:35:20De la: gbispas, la data 2009-11-17 14:08:18De la: tanasedaniel, la data 2009-11-16 18:01:10 STIMATI PRIETENI .
MULTA BAFTA! PROLETARI DIN TOATE JUDETELE UNITIVA
 PICA PARA MALAIATA,IN GURA LUI NATAFLEATA!
EU
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 10:08
EU
|
vermeshh
7 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 00:10
Prea multe discutii, sunt si idei bune...sunt si rele, coate date, reclame peste tot...problemele fiecaruia. Mai oameni, eu stiu cateva si bune: de la mancare pleaca totul, romanul e prea mistocar sa fie profesionist, e prea istet sa lupte in masa pt un scop anume, e prea lenes sa reinventeze ceva ce considera el mort, e prea betiv ca sa mai bage bani si in agricultura.....dar eu ma oftic. Nu ma vait de bani, de oameni, de preturi, pe mine ma omoara natura cand mi-e lumea mai draga, dar am o vorba..iti moare rosia si cartoful, tot ai gaina, prumbul, pruna..adica nu-ti mor toate odata. Ma deranjeaza faptul ca importam atat de mult si prost, dar nu se va schimba prea curand....suntem o forta mica in europa ca sa decidem noi. Eu zic, de parca as zice de vreo 600 de ani intr-una : fiecare sa se gospodareaca la el acasa, micile comunitati is cheia succesurilor, in rest....sa se jupoaie intre ei intermediarii, prin bucuresti ( ca acolo zace prostia si instabilitatea ) si prin alte centre mari din tara. Gospodariti-va voi insiva, nu mai sperati la stat sau la UE. TOTI ITI DAU DAR ITI IAU MAI MULT....SE NUMESTE BUSSINES SI TRAIM INTR-O ERA FINANCIARA.
bafta!
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 09:52
De la: vermeshh, la data 2009-11-22 00:10:05Prea multe discutii, sunt si idei bune...sunt si rele, coate date, reclame peste tot...problemele fiecaruia. Mai oameni, eu stiu cateva si bune: de la mancare pleaca totul, romanul e prea mistocar sa fie profesionist, e prea istet sa lupte in masa pt un scop anume, e prea lenes sa reinventeze ceva ce considera el mort, e prea betiv ca sa mai bage bani si in agricultura.....dar eu ma oftic. Nu ma vait de bani, de oameni, de preturi, pe mine ma omoara natura cand mi-e lumea mai draga, dar am o vorba..iti moare rosia si cartoful, tot ai gaina, prumbul, pruna..adica nu-ti mor toate odata. Ma deranjeaza faptul ca importam atat de mult si prost, dar nu se va schimba prea curand....suntem o forta mica in europa ca sa decidem noi. Eu zic, de parca as zice de vreo 600 de ani intr-una : fiecare sa se gospodareaca la el acasa, micile comunitati is cheia succesurilor, in rest....sa se jupoaie intre ei intermediarii, prin bucuresti ( ca acolo zace prostia si instabilitatea ) si prin alte centre mari din tara. Gospodariti-va voi insiva, nu mai sperati la stat sau la UE. TOTI ITI DAU DAR ITI IAU MAI MULT....SE NUMESTE BUSSINES SI TRAIM INTR-O ERA FINANCIARA.
bafta!
Ai grija ca si tie o sa ti se spuna de catre cei neavizati chestia cu proletarii.Ca in viziunea lor asta inseamna uniunile,asocierile,.....Papagali necopti.
EU
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 09:52
EU
|
vermeshh
7 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 14:33
Grija am numai cand sunt racit...in rest, oamenii is oameni, is peste tot..prea multi ca sa existe o samanta buna, sa mai ajunga si la mine. Pot spune ce vor, sa sara cat mai multi...macar de ar iesi ceva bun din discutiile astea....pana atunci ma tot uit la o rosie imortata cumparata prin octombrie...nu s-a schimbat deloc, as putea s-o pun in vitrina.
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 19:36
De la: vermeshh, la data 2009-11-22 14:33:15Grija am numai cand sunt racit...in rest, oamenii is oameni, is peste tot..prea multi ca sa existe o samanta buna, sa mai ajunga si la mine. Pot spune ce vor, sa sara cat mai multi...macar de ar iesi ceva bun din discutiile astea....pana atunci ma tot uit la o rosie imortata cumparata prin octombrie...nu s-a schimbat deloc, as putea s-o pun in vitrina.
Pai,fii atent sa nu racesti,atunci,sa nu te ia grija:)):)) Glumesc:)
Mai bine tai rosia aia,sa nu fie din plastic.In mod normal nici cele de sera nu tin asa mult.
EU
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:52
EU
|
21goot
103 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2009, ora 21:41
sa vedem in turul doi cum va merge agricultura daca iese PSD inapoi la sapa
ok bafta base
cristal
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:48
De la: 21goot, la data 2009-11-25 21:41:28sa vedem in turul doi cum va merge agricultura daca iese PSD inapoi la sapa
ok bafta base SI UITE ASA MERGEM INAINTE ....CA INAINTE ERA MAI BINE
|
9am096416
278 mesaje
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:57
De ce credti ca daca va castiga Geoana se vor incolona regimente de tineri cu sapa pe umar si vor ajuta la dezvoltatea agriculturii.FALS. Sau va ploua la comanda lui geoana ,sau banii datii de la UE vor ajunge in agricultura investiti .Are grija cei ca si Dinescu sa raporteze ce vor iar banii in buzunarele lor vor intra pt. alte interese .lasti vraja.
M
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 19:36
Mintea romanului cea de pe urma !
|
antonica
3 mesaje
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 12:11
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 15:48
EU
|
antonica
3 mesaje
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2009, ora 21:30
Agricultura, zootehnia... sunt hobby-uri... din pacate... m-am saturat de cati bani si cata munca am investit cu profit ... nexam.. ma gandesc doar ca bietele animale nu au nici o vina... si-mi duc crucea mai departe...
|
andrei68andrei
52 mesaje
|
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 19:59
Da,sunt hobby-uri daca nu stii sa le faci afacere.
|
Fosta membra 9am.ro
11272 mesaje
|
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 03:40
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
Fosta membra 9am.ro
11272 mesaje
|
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 03:41
De la: antonica, la data 2009-11-30 21:30:15Agricultura, zootehnia... sunt hobby-uri... din pacate... m-am saturat de cati bani si cata munca am investit cu profit ... nexam.. ma gandesc doar ca bietele animale nu au nici o vina... si-mi duc crucea mai departe... taie-le si papa-le
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
Fosta membra 9am.ro
11272 mesaje
|
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 03:42
Albert Einstein
|
gbispas
688 mesaje
|
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 18:36
EU
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 01:39
De cind urmaresc topicul asta nu am citit aproape nici un comentariu pe tema. Eu nu ma pricep, dar as vrea sa vad discutii pe teama asta de catre cei care profeseaza in domeniu. Sau ei nu au timp.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|