Info
x
Cele zece porunci
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 14:27
"Te credeam mai intelept !!!" - acest tip de limbaj te descalifica din start pentru o discutie civilizata .
Ar fi frumos si mai ales crestineste daca ai putea sa lasi jignirile la o parte intr-o discutie . Insa poate asta e masura intelepciunii tale spre deosebire de cea pe care ma acuzi ca nu o posed . In alta ordine de idei nu ai raspuns la intrebare . Pe cand biserica Ortodoxa este continuatorea Bisericii primare intemeiata de Sfintii Apostoli in ziua pogorarii Sfantului Duh , deci cu insasi autoritatea dumnezeiasca , "Biserica " baptista e inventia unora care fara a avea porunca de la Dumnezeu au mai infiintat o grupare religioasa dupa cum i-a taiat pe ei capul . Alta problema pe care o ai / aveti voi sectantii e ca nu stiti decat sa loviti in Biserica Ortodoxa , in loc sa ve expuneti "credinta" voastra . Asa ca acest tip de "discurs" mie imi provoaca greata . Sunteti patetici . Nu stiti altceva decat sa afisati un prozelitism agresiv , bazat pe defaimarea fara baza a adevaratei biserici . Admit ca unii din slujitorii bisericii sunt imorali , dar tu cum esti daca te referi numai la aceia ? Care judeci trupul lui Hristos dupa cateva madulare putrede ale lui ? Daca ai ochi sa vezi numai putreziciunea , tu insuti esti ... ? In cazul in care nu ai citit tot Noul Testament iti sugerez sa citesti si versetele in care apostolii boteaza pe cineva crestin cu "toata casa " lui/ei . Asta inseamna toata familia , in care aproape sigur erau si copii .
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 13:58
Domnule "Tutenes'
Traim intr-o lume mult avansata din toate punctele de vedere (mai putin moral)Scriptura spune ca cunostiinta va creste si asa si este.Prin batiscafe,mezoscafe se exploreaza marile si oceanele,prin sateliti,nave cosmice spatiul cosmic.. internetul samd..�. .Omul isi doreste mult,foarte mult,totul daca se poate. Prin neascultarea de Dumnezeu primii oameni Adam si Eva,protoparintii nostri,au murit spiritual apoi au si decedat. Au mancat din pomul cunostiintei binelui si raului. Ca si urmasi ai lor.noi azi avem o vasta cunostiinta,dar lipsiti de slava Lui Dumnezeu. Ce este de facut pentru a primi iarasi viata adevarata care este din Dumnezeu? Caci cunostiinta ca si toate bunurile noastre se vor pierde candva.De fapt ce este cel mai important pentru om? Dumnezeu este cel mai important. Trebuie sa ne Intoarcem la Dumnezeu prin credinta noasatra in Hristos.Am facut noi lucrul acesta? Tinem noi minte acea zi,cand am intors spatele pacatului,lumii cu poftele ei si L-am primit pe Hristos? Daca nu vom fi nascuti din nou,nu vom vedea si nu vom intra in imparatia Lui Dumnezeu. �i m�na Domnului era cu ei �i era mare num�rul celor care au crezut �i s-au �ntors la Domnul. Deci, precum a�i primit pe Hristos Iisus, Domnul, a�a s� umbla�i �ntru El. Iat�, stau la u�� �i bat; de va auzi cineva glasul Meu �i va deschide u�a, voi intra la el �i voi cina cu el �i el cu Mine.( extras: Faptele Apostolilor 11,21.Coloseni 2,6. Apocalipsa 3,20 traducere ortodoxa)Daca am face aceasta intoarcere cu totii,cred ca relatiile intre noi oamenii s-ar imbunatati enorm. Cred ca � dialogul� nostru decurge greoi din cauza faptului ca nu i-am dat toata inima Domnului,nu ne-am intors la EL,la Dumnezeu din toata inima noastra. 1 Ati spus: O sectanta de pe forumul acesta avea pretentia ca stie despre relatia mea cu Dumnezeu ( anume ca e una subreda) , numai dupa unele comentarii ale mele de pe forum. Cred ca lipsa de comunicare reala (duhovniceasca) duce la asa situatii. Insa se poate relua de la capat totul,intr-un dialog civilizat,cald,de respect reciproc si egalitate. Nu cunosc amanunte,nu ma pot baga. Ati spus: In orice caz , despre sectanti nici nu trebuie stiutre prea multe , CLAR nu au nici o treba cu Dumnezeu .Va inselati!Am cunoscut personal cativa �sectanti� aproape de apusul vietii lor si am vazut o nadejde vie la ei.Aveau credinta,stiau ca dupa decesul lor se vor intalni cu Mantuitorul. Sper ca realizati faptul ca in general omul in pragul mortii nu se joaca cu cuvintele. Parte din acesti oameni pe care dvs ai numiti sectanti,dea lungul istoriei au suferit pentru credinta lor in Dumnezeu,in Hristos. Au murit ca martiri pentru-ca pur si simplu detineau o frantuta din Cuvant,vesteau oamenilor pocainta,evanghelia,pe Hristos cel rastignit. Mai sufereau pentru-ca nu gandeau la fel din punct de vedere religios cu conationalii lor,sau mai marii religiosi ai vremii lor.Va spun ceva. NU ESTE IMPORTANT CEA CE SPUN EU DESPRE DVS SAU DESPRE MINE,CI IMPORTANT ESTE CEA CE SPUNE DUMNEZEU DESPRE NOI CA SI DESPRE TOATA LUMEA. Un exemplu:Incercati dvs personal sa faceti voia Lui Dumnezeu din toata inima (asa cum este aratata in SF Scriptura) si atunci o sa vedeti impotrivire,dispret,ura de la cei din jur. De obicei cei din familie sunt primii care se ridica impotriva noastra.Iar la un moment dat lumea va va face SECTANT.Atunci veti privi totul cu alti ochi. Oricine va m�rturisi pentru Mine �naintea oamenilor, m�rturisi-voi �i Eu pentru el �naintea Tat�lui Meu, Care este �n ceruri. Nu socoti�i c� am venit s� aduc pace pe p�m�nt; n-am venit s� aduc pace, ci sabie. C�ci am venit s� despart pe fiu de tat�l s�u, pe fiic� de mama sa, pe nor� de soacra sa. �i du�manii omului (vor fi) casnicii lui. Cel ce iube�te pe tat� ori pe mam� mai mult dec�t pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iube�te pe fiu ori pe fiic� mai mult dec�t pe Mine nu este vrednic de Mine. �i cel ce nu-�i ia crucea �i nu-Mi urmeaz� Mie nu este vrednic de Mine. Sf�nta Evanghelie dup� Matei CAPITOLUL10 BIBLIA ORTODOXA Vreau sa precizez ca aceste cuvinte extrase din evanghelie sunt valabile pentru orce om, familie,indiferent de confesiunea religioasa mai mult sau mai putin.(sunt oameni mai blinzi, cu inima mai aleasa si acolo lucrurile vor decurge mai pasnic,mai linistit in momentul in care unul din membri familiei se intoarce la Dumnezeu asa cum am aratat la inceputul postarii. Ati spus: Desi scriptura vorbeste cat se poate de explicit despre Biserica lui Hristos ca nu va fi biruita , sectantii ( lupii in piele de oaie , proorocii mincinosi veniti sa-i amageasca si pe cei alesi�.. Sunteti strain de cauza:Daca acesti oameni cauta sa placa Lui Dumnezeu si nu oamenilor NU inseamna ca sunt lupi in piele de oaie..Lupii in piele de oaie,proorocii mincinosi,ca si toti lucratorii celui rau,ne sunt descoperiti de Dumnezeu in Biblie. Am redat in postarea trecuta semnele dupa care ai cunoastem din epistola a doua a lui Petru capitolul 2 in traducere Sinodala Ortodoxa. O mai repet inca o data: -t�g�duind chiar pe St�p�nul (adica pe Dumnezeu) - �i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare - �i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate - dispre�uiesc domnia cereasc� - �ndr�zne�i, �ng�mfa�i, ei nu se cutremur� s� huleasc� m�ririle (din cer), - Ei �n�i�i fiind nedrep�i - socotind o pl�cere desf�tarea de fiecare zi - Av�nd ochii plini de pofta desfr�n�rii �i fiind nes��io�i de p�cat - inima lor e deprins� la l�comie �i sunt fiii blestemului. RASPUNDETI-VA singur fac sectantii aceste lucruri aratate de Petru mai sus? -P�r�sind calea cea dreapt�, au r�t�cit �i au apucat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata nedrept��ii - C�ci rostind vorbe trufa�e �i de�arte, ei momesc �ntru poftele trupului. ATI SCRIS: Desi scriptura vorbeste cat se poate de explicit despre Biserica lui Hristos ca nu va fi biruita , sectantii ( lupii in piele de oaie , proorocii mincinosi veniti sa-i amageasca si pe cei alesi Mt . 24 , 24 ) propovaduiesc care mai de care ca ei sunt biserica , desi au trecut�Daca citim capitolul 24 din Matei observam usor ca va inselati iarasi: C�ci mul�i vor veni �n numele Meu, zic�nd: Eu sunt Hristos, �i pe mul�i �i vor am�gi. Atunci v� vor da pe voi spre asuprire �i v� vor ucide �i ve�i fi ur��i de toate neamurile pentru numele Meu. Atunci, de v� va zice cineva: Iat�, Mesia este aici sau dincolo, s� nu-l crede�i. C�ci se vor ridica hristo�i mincino�i �i prooroci mincino�i �i vor da semne mari �i chiar minuni, ca s� am�geasc�, de va fi cu putin��, �i pe cei ale�i. Iat�, v-am spus de mai �nainte Deci, de v� vor zice vou�: Iat� este �n pustie, s� nu ie�i�i; iat� este �n c�m�ri, s� nu crede�i.(extras din Biblia ortodoxa,Matei 24:5,9,23,24,24,26.) Deci Domnul nostru,Mantuitorul invata (vorbeste si evreilor credinciosi),atentioneaza in acest capitol 24 din Matei asupra unor lucruri f importante.Este vorba de revenirea Sa,vegherea credinciosului in asteptarea venirii Sale printr-o viata sfanta,curata placuta Lui Dumnezeu,diferite evenimente mari��dar si despre lucratori ai celui Rau:Hristosi mincinosi,prooroci mincinosi care vor veni in numele adevaratului Hristos. Si In dragostea SA mare Mantuitorul ne arata in acest capitol SEMNELE care Demasca pe Hristosii mincinosi,proorocii mincinosi. CE SEMNE NE SUNT ARATATE? - zic�nd: Eu sunt Hristos, �i pe mul�i �i vor am�gi. - C�ci se vor ridica hristo�i mincino�i �i prooroci mincino�i �i vor da semne mari �i chiar minuni, ca s� am�geasc�, de va fi cu putin��, �i pe cei ale�i. - v� vor zice vou�: Iat� este �n pustie, s� nu ie�i�i; iat� este �n c�m�ri, s� nu crede�i. Va intreb: �sectantii�pe care ai cunoasteti sustin sau au spus?:�Eu sunt Hristos facand minuni,semne. Sau au zis �sectantii� ca Hristos este in pustie sau in camari? Va raspund eu ca NU. Deci informati-va bine mai intai,cititi Biblia,credeti ce scrie in ea ,impliniti va sfatuiesc. Ati scris: desi au trecut 16 secole de la Hristos pana la infiintarea sectelor prozelitiste care isi desfasoara activitatea in Romania ( primele care au luat fiinta ) . Imi permit sa intreb doar printr-o perspectiva sau doua:Tiparul era inventat. Biblia sau parti ale ei erau la indemana obstii intr-un limbaj pe intelesul cator mai multi locuitori ai acestori meleaguri asa cum doreste Dumnezeu? Stim de exemplu ca apostolul Pavel a spus la un moment dat ca epistolele lui trebuiesc citite de TOTI oamenii�se stia carte in popor?(la vecinii nostri din rasarit cu cateva secole in urma au fost niste misionari nemti care ai invata carte si studia impreuna cu localnicii Biblia.Nu este ceva mai mult decat laudabiil?).Abia din sec 20,deceniu 3 a inceput sa se simta si la noi o abundenta de Biblii. Atentie! Pavel spune ca toti trebuiau sa citeasca nu doar mirenii.Oameni ca Iosif Trifa,printre altii (fondatotul Oaste Domnului) a lucrat mult pentru Dumnezeu,pentru neamul nostru romanesc. Eu vad ceva normal ca toti oamenii sa poata avea aces la Cuvantul Lui Dumnezeu.Se stie printre altele ca impactul romanilor cu Bilia a fost unul extrem de benefic. ATI SCRIS : la infiintarea sectelor prozelitiste care isi desfasoara activitatea in Romania ( primele care au luat fiinta ) . Cu a cui autoritate si de cine au fost infiintate ? Adica de ce n-ar fi fost cu autoritatea Lui Dumnezeu? Caci omul se simtea pacatos cu pacatele neiertate, auzea evangelia,o primea (credea),se boteza si-si schimba viata dupa voia Domnului devenind o faptura noua.Nu este remarcabil? ATI SCRIS: A trimis Hristos apostoli ? Evident nu . Daca nu i-a trimis el inseamna ca i-a trimis celalalt , " omul nelegiuirii, fiul pierz�rii, Potrivnicul, care se �nal�� mai presus de tot ce se nume�te Dumnezeu" ( 2 Tesaloniceni 2,3-4) De unde stiti cu atata certitudine ca forma aceasta de crestinism care a venit la noi nu a fost trimisa de Hristos prin ucenici ai Lui care proveneau in timo de la cei 12? Cine cunoaste totul?Doar Dumnezeu! -fiul pierzarii,Potrivnicul,care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu(2 Tesaloniceni 2,2-3-4) Va sfatuiesc ceva:printre altele: cand cititi un pasaj din Scriptura, studiati intodeauna IN CONTEXT:Vedeti versetul respectiv in lumina intregului capitol.Apoi intregul capitol citit studiat in lumina celorlalte 65 de carti canonice ale Bibliei.Daca veti proceda asa cred ca veti intelege corect un verset,sau mai multe versete citite. Aici in 2 Tesaloniceni2,3-4,vorbeste de niste vremuri de pe urma,unde sunt aratate mai multe evenimente�� Domnule va spun cu mana pe inima ca nu este vorba de �sectantii� din Romania� De unde stiu? Simplu. �Sectantii� din Romania se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu? Categoric NU. Aici este vorba de altceva:un fiu al pierzarii ,de un Potrivnic. Va rog sa fiti atent ca vorbeste de o categorie anume de oameni care se ghidau dupa Cel Rau si nu dupa Dumnezeu! �i de am�giri nelegiuite, pentru fiii pierz�rii, fiindc� ei n-au primit iubirea adev�rului, ca ei s� se m�ntuiasc�. �i de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de am�gire, ca ei s� cread� minciuni, Ca s� fie os�ndi�i to�i cei ce n-au crezut adev�rul, ci le-a pl�cut nedreptatea. ( extras din Biblia Ortodoxa 2 Tesaloniceni 2,10,11,12.) � Sectantii � de la noi sustin,fac amagiri� nelegiuite? NU CRED. Nu au primit lumina adevarului ca sa se mantuiasca? DE CE NU? Cui trimite Dumnezeu o lucrare de ratacire? Raspuns:Celor ce n-au crezut adevarul,ci le-a placut nedreptatea. Deci toti care practica asemenea lucruri rele sunt vizati aici si nu in bloc trebuiesc considerati oameni din orce confesiune religioasa doar prin faptul ca nu gandesc ca noi sau nu sunt dintre ai nostri. ATI SCRIS: care urmareste cu orice chip divizarea si sfaramitarea Bisericii , Trupul Lui Hristos , pentru ca pe bucatele sa il poata ingiti si controla mai usor . Divide et impera va spune ceva ? Cred ca atunci cand omul traieste in pacat este CONTROLAT de diavolul si nu Divide et impera. Oare noi oamenii suntem masini,roboti ca sa gandim toti la fel?Eu prin Biserica( Eclesia) inteleg, totalitatea oamenilor credinciosi in Dumnezeu in Hristos,din toate timpurile,din tot spatiul geografic,barbati, femei,copii,batrani,din toate clasele sociale,din toate rasele care au pacatele iertate de sangele de la Golgota a Domnului Hristos. Credeti ca in bloc numai o anumita confesiune crestina,Biserica reprezinta adevarata Biserica? Daca citim cu atentie Noul Testament,vedem mai multe locuri de adunare a Bisericii. Credeti chiar ca toti crestinii primului secol credeau in totalitate toti toate lucrurile religioase la fel? Nu cred. In general erau de acord intre ei asupra multor lucruri dar nu cred ca in toate chiar.Doua exemple: A�adar, c��i suntem des�v�r�i�i aceasta s� g�ndim; �i dac� g�ndi�i ceva �n alt fel, Dumnezeu v� va descoperi �i aceea. Dar de acolo unde am ajuns, s� urm�m acela�i dreptar, s� g�ndim la fel. (extras din traducerea ortodoxa Filipeni 3,15,16. Sa observam ca Pavel lasa filipenilor loc si de o alta parere nu cum facem noi astazi cand uneori consideram ca doar noi posedam adevarul. Primi�i-l pe cel slab �n credin�� f�r� s�-i judeca�i g�ndurile Unul crede s� m�n�nce de toate; cel slab �ns� m�n�nc� legume. Cel ce m�n�nc� s� nu dispre�uiasc� pe cel ce nu m�n�nc�; iar cel ce nu m�n�nc� s� nu os�ndeasc� pe cel ce m�n�nc�, fiindc� Dumnezeu l-a primit Cine e�ti tu, ca s� judeci pe sluga altuia? Pentru st�p�nul s�u st� sau cade. Dar va sta, c�ci Domnul are putere ca s�-l fac� s� stea. Unul deosebe�te o zi de alta, iar altul judec� toate zilele la fel. Fiecare s� fie deplin �ncredin�at �n mintea lui. Cel ce �ine ziua, o �ine pentru Domnul; �i cel ce nu �ine ziua, nu o �ine pentru Domnul. �i cel ce m�n�nc� pentru Domnul m�n�nc�, c�ci mul�ume�te lui Dumnezeu; �i cel ce nu m�n�nc� pentru Domnul nu m�n�nc�, �i mul�ume�te lui Dumnezeu. (extras din Biblia Ortodoxa,Romani 14,1-6. Nu se observa diversitatea in pareri? ATI SPUS: Eu pot afirma cu certitudine doar ca esti sectant , deoare un ortodox ar da citatele din Scriptura ( Biblia) ortodoxa . Nu am postat mult. Insa atunci cand am facuto,printre altele am tinut cont: -Cand am considerat un text biblic mai explicit intr-o anume traducere l-am folosit -Am tinut si cont de faptul ca pe forum sunt crestini de mai multe confesiuni si am folosit acele traduceri -Nu ati fost atent.In postarile pe care vi le-am adresat m-am folosit de traducerea Bibliei Ortodoxe. ATI SPUS: Daca esti un om care tine la dreptate ai curajul sa iti asumi identitatea confesionala sub umbrela careia comentezi aici pe forum ( si n-ar fi rau si in general as spune eu Daca as face ce mia-ti cere as complica si mai mult lucrurile caci �dialogul nostru� s-ar complica. Ma iertati va rog dar va consider un om cu prejudecati. ATI SPUS; Bisericile ortodoxe orientale nu sunt catusi de putin ortodoxe , sunt schismatice Daca se intampla cumva ca si orientalii sa zica de noi la fel. Chestiunea mi se pare complicata. ATI SCRIS: Ortodocsii domnule sunt aceia care recunosc toate cele 7 sinoade ecumenice ( a toata lumea) si pe cele locale - nu le enumar caci sunt prea multe. Va rog mult sa no luati ca si cum as dori sa va contrazic.Dar fiindca ati luat vorba de cele 7 Sinoade poate stiti sa ma lamuriti cu ceva,caci eu nu inteleg: Azi suntem in sec 21. Biblia se gaseste in general pe tot pamantul,inclusiv pe NET.Sinoadele au fost hotarate in mileniul 1.Dupa terminarea ultimului Sinod cel al 7 lea sa luat o hotarare pe baza a ceva neprins,nescris in Biblie (nu am gasit scris). Despre faptul ca sfintii decedati,mijlocesc pentru noi crestinii de pe pamant??? ATI SCRIS: "Dupa care criterii deosebim invatatorii mincinosi,proorocii mincinosi,oamenii mincinosi care se dau drept oamenii ai Lui Dumnezeu?Ce spunu Biblia up? Dupa a ace-I deosebim?: Dupa roadele lor domnule!" Da domnule , rodul sectantilor este DEZBINAREA , ca au reusit sa imparta oamenii in mii de grupuri , ori Hristos se roaga Tatalui ca ucenicii lui sa fie una Ioan, Cap. 17 IMI PARE RAU dar intre parerea dvs s Cuvantului Lui Dumnezeu eu voi alege Cuvantul Lui Dumnezeu adica Biblia pentru deosebirea invatatorilor mincinosi,proorocilor mincinosi,oamenilor mincinosi:Uitati-va,revedeti mai Sus unde am aratat roadele dupa care Insusi Dumnezeu face deosebirea.(2 Petru.Ev Matei 24.2 Tes 2) ATI SCRIS: . �i Eu nu mai sunt �n lume, iar ei �n lume sunt �i Eu vin la Tine. P�rinte Sfinte, p�ze�te-i �n numele T�u, �n care Mi i-ai dat, ca s� fie una precum suntem �i Noi. 21. Ca to�i s� fie una, dup� cum Tu, P�rinte, �ntru Mine �i Eu �ntru Tine, a�a �i ace�tia �n Noi s� fie una, ca lumea s� cread� c� Tu M-ai trimis. Astea sunt roadele sectantilor , dezbinarea si eresurile ( invataturile gresite) . Vom putea noi ca crestini sa fim una cum este Fiul ce Tatal? In relatia LOR cred ca exista o desavarsire ,o perfectiune in toate:dragoste,putere,cunoastere,unitate,infinitate..smd..duse la infinit. Esta vorba despre Dumnezeu Pe cand noi oamenii suntem asa cum suntem. Eu inteleg ca atunci cand Hristos sa rugat ca noi crestinii sa fim una a dorit aceasta. Dar putem noi oare sa agungem atat de desavarsiti aici pe pamant incat sa fim una? Sau sa fim una este un planl,un scop aL Lui Dumnezeu si al nostru ca si crestini?Este de dorit dar reusim? Un scurt exemplu privind CUNOSTIINTA Dvs calatoriti cu trenul pe o distanta mai lunga in compartiment cu un coreligionar.Evidend discutati religie. Credeti ca IN TOATE lucrurile veti cadea deacord? Eu n-as crede. Dar cand vom fi la fel? Pavel ne raspunde : Dragostea nu cade niciodat�. C�t despre proorocii - se vor desfiin�a; darul limbilor va �nceta; �tiin�a se va sf�r�i; Pentru c� �n parte cunoa�tem �i �n parte proorocim. Dar c�nd va veni ceea ce e des�v�r�it, atunci ceea ce este �n parte se va desfiin�a. C�nd eram copil, vorbeam ca un copil, sim�eam ca un copil; judecam ca un copil; dar c�nd m-am f�cut b�rbat, am lep�dat cele ale copilului. C�ci vedem acum ca prin oglind�, �n ghicitur�, iar atunci, fa�� c�tre fa��; acum cunosc �n parte, dar atunci voi cunoa�te pe deplin, precum am fost cunoscut �i eu. (Epistola �nt�ia c�tre Corinteni a Sf�ntului Apostol Pavel Capitolul 13 BIBLIA ORTODOXA.Cand va reveni Hristos vom fi intradevar una! ATI SCRIS: Atentie , s-ar putea sa nu vezi padurea din cauza copacilor ! E tipic sectelor ca retorica lor , argumentul suprem pe care-l invoca e decaderea morala a credinciosilor Bisericii Ortodoxa , in paralel cu curatia morala a sectantilor Ma confundati!Unde am scris? ,comentat asa ceva? Consider ca pe acest forum discutam pareri,ne informam dar nu judecam. Nu este treba noastra sa judecam: ATI SCRIS:: . Sunt extrem de sceptic fata de cei care au o parere buna despre ei , asa cum incerci sa imi spui tu ca sectantii au o viata morala corespunzatoare . E o vorba din batrani cu lauda de sine care numai a bine nu miroase . Nu am o parere despre mine mai buna decat despre altii. .De unde ati mai scoso. Incercam doar sa spun sa �sectantii� nu sunt mai rai decat altii. ATI SCRIS: Dar pentru a demonstra enorma fatarnicie a sectantilor , inchei cu un verset din Scripturi , diametral opus fata de atitudinea sectanta de a se considera buni si morali si de a se indreptati pe ei insisi : Luca 18,19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce M� nume�ti bun? Nimeni nu este bun, dec�t unul Dumnezeu. Am o rugaminte pe viitor la dvs daca se poate:Cand ne raspundem sa comentam doar la cea ce a scris celalalt si nu la ceva ce NA SCRIS.Si daca se poate sa �discutam� despre un numar de subiecte mai restrans. www.youtube.com/watch?v=Juy7fHPvotY Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 14:25
Sunteti strain de cauza:Daca acesti oameni cauta sa placa Lui Dumnezeu si nu oamenilor NU inseamna ca sunt lupi in piele de oaie..Lupii in piele de oaie,proorocii mincinosi,ca si toti lucratorii celui rau,ne sunt descoperiti de Dumnezeu in Biblie. Am redat in postarea trecuta semnele dupa care ai cunoastem din epistola a doua a lui Petru capitolul 2 in traducere Sinodala Ortodoxa. O mai repet inca o data:
-t�g�duind chiar pe St�p�nul (adica pe Dumnezeu) - �i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare - �i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate - dispre�uiesc domnia cereasc� - �ndr�zne�i, �ng�mfa�i, ei nu se cutremur� s� huleasc� m�ririle (din cer), - Ei �n�i�i fiind nedrep�i - socotind o pl�cere desf�tarea de fiecare zi - Av�nd ochii plini de pofta desfr�n�rii �i fiind nes��io�i de p�cat - inima lor e deprins� la l�comie �i sunt fiii blestemului. RASPUNDETI-VA singur fac sectantii aceste lucruri aratate de Petru mai sus? Da Domnule , le fac cu varf si-ndesat ! Cand primesc ajutoare din afara se bat pe ele , dupa ce in prealabil pastorii si-au oprit partea leului ! "ATI SCRIS: Dar pentru a demonstra enorma fatarnicie a sectantilor , inchei cu un verset din Scripturi , diametral opus fata de atitudinea sectanta de a se considera buni si morali si de a se indreptati pe ei insisi : Luca 18,19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce M� nume�ti bun? Nimeni nu este bun, dec�t unul Dumnezeu. Am o rugaminte pe viitor la dvs daca se poate:Cand ne raspundem sa comentam doar la cea ce a scris celalalt si nu la ceva ce NA SCRIS. " Nu sustii tu ca toti cei pe care ii numesti crestini si pe care ii socotesti in corpore biserica lui Hristos sunt buni , morali si ortodocsii se fac vinovati de faptele reprobabile pe care le-am reluat mai sus ? Sau sensul pe care il dai propozitiei "RASPUNDETI-VA singur fac sectantii aceste lucruri aratate de Petru mai sus?" e altul ??? Sa observam ca Pavel lasa filipenilor loc si de o alta parere nu cum facem noi astazi cand uneori consideram ca doar noi posedam adevarul. Primi�i-l pe cel slab �n credin�� f�r� s�-i judeca�i g�ndurile Unul crede s� m�n�nce de toate; cel slab �ns� m�n�nc� legume. Cel ce m�n�nc� s� nu dispre�uiasc� pe cel ce nu m�n�nc�; iar cel ce nu m�n�nc� s� nu os�ndeasc� pe cel ce m�n�nc�, fiindc� Dumnezeu l-a primit Cine e�ti tu, ca s� judeci pe sluga altuia? Pentru st�p�nul s�u st� sau cade. Dar va sta, c�ci Domnul are putere ca s�-l fac� s� stea. Unul deosebe�te o zi de alta, iar altul judec� toate zilele la fel. Fiecare s� fie deplin �ncredin�at �n mintea lui. Cel ce �ine ziua, o �ine pentru Domnul; �i cel ce nu �ine ziua, nu o �ine pentru Domnul. �i cel ce m�n�nc� pentru Domnul m�n�nc�, c�ci mul�ume�te lui Dumnezeu; �i cel ce nu m�n�nc� pentru Domnul nu m�n�nc�, �i mul�ume�te lui Dumnezeu. (extras din Biblia Ortodoxa,Romani 14,1-6. Nu se observa diversitatea in pareri? Da , este diversitate in pareri dar cu urmatorul sens - cel care tine credinta cea adevarata , nu trebuie sa-l judece pe fratele sau care este mai slab sau mai ravnitor decat el . De exemplu , un ortodox care posteste negru o zi pe saptamana nu trebuie sa-l judece pe cel care nu poate -din neputinta fizica de exemplu - sa faca acelasi lucru . In nici un caz nu se refera versetele la credinte diferite , sau vei sustine acum ca apostolii predicau diferit invatatura Domnului ??? Sensul e ca cel care e mai neputincios fizic sau mai slab in credinta ( dar avand aceeasi credinta) sa nu fie judecat de ceilalti . Ma mir ca nu ai observat asta . De altminteri , din cauze obiective credinta oamenilor nu poate fi egala , din simplul motiv ca Dumnezeu ne-a creat diferiti , cu abilitati fizice si sufletesti diferite ; astfel ar fi aberant sa judecam dupa standardele proprii masura la care se ridica credinta altora . "De obicei cei din familie sunt primii care se ridica impotriva noastra.Iar la un moment dat lumea va va face SECTANT.Atunci veti privi totul cu alti ochi." - uite ca sectant nu ma catalogat nimeni . Habotnic - da , dar sectant nu . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 16:09
De la: tutenes, la data 2010-06-21 14:27:34"Te credeam mai intelept !!!" - acest tip de limbaj te descalifica din start pentru o discutie civilizata .Si Biserica Catolica zice ca doar ei sunt Biserica adevarata.!!!!!Eu zic sa ramanem la Biblie;Cuvantul lui Dumnezeu.Deci Sta scris;,Daca marturisesti deci cu GURATA pe ISUS ca Domn,si daca CREZI in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mantuit.!!...Eu te intreb;Cum marturiseste un BEBELUS??????...cum CREDE UN BEBELUS????....Bor a adaugat un ''nas''care marturiseste in locul lui....Dar la JUDECATA VINE NASU?????sa-i marturiseasca pacatele??? Iar la remarca ta cu cei din casa lui Corneliu...NU STA IN PICIOARE..!!!!!In casa erau oameni maturi care au AUZIT CUVANTUL...SI AU CREZUT!!!!UN COPIL INTELEGE CUVANTUL????Poate cei ortodoxi Imi pare rau...ca ti cu dintii de o religie care s-a indepartat de la CREDINTA.!!!Duminica sunt la Biserica si seara in birt ...si injura pe Dumnezeu.!!!! Uita-te in jurul tau...ce vezi????citeste ziare,uita-te la tv,la politicieni....90% SUNT ORTODOXI PE BANDA RULANTA.....L-au uitat pe Dumnezeu,din cauza asta se intampla atatea lucruri in tara asta....preafericitule CRESTINE.!!!!!Deschide ochii... FAPTELE VORBESC,ati spune ceva asta???
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 18:33
De la: symy1, la data 2010-06-22 16:09:46De la: tutenes, la data 2010-06-21 14:27:34"Te credeam mai intelept !!!" - acest tip de limbaj te descalifica din start pentru o discutie civilizata .Si Biserica Catolica zice ca doar ei sunt Biserica adevarata.!!!!!Eu zic sa ramanem la Biblie;Cuvantul lui Dumnezeu.Deci Sta scris;,Daca marturisesti deci cu GURATA pe ISUS ca Domn,si daca CREZI in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mantuit.!!...Eu te intreb;Cum marturiseste un BEBELUS??????...cum CREDE UN BEBELUS????....Bor a adaugat un ''nas''care marturiseste in locul lui....Dar la JUDECATA VINE NASU?????sa-i marturiseasca pacatele??? Uite fiindca ai facut referire la Corneliu , iti voi spune ca nu cunosti suficient Biblia . De fapt ma refeream la urmatoarele versete : "Am botezat �i casa lui �tefana; afar� de ace�tia nu �tiu s� mai fi botezat pe altcineva. " ; " �i o femeie, cu numele Lidia, v�nz�toare de porfir�, din cetatea Tiatirelor, tem�toare de Dumnezeu, asculta. Acesteia Dumnezeu i-a deschis inima ca s� ia aminte la cele gr�ite de Pavel. Iar dup� ce s-a botezat �i ea �i casa ei, ne-a rugat, zic�nd: De m-a�i socotit c� sunt credincioas� Domnului, intr�nd �n casa mea, r�m�ne�i. �i ne-a f�cut s� r�m�nem. " ; "�i sco��ndu-i afar� (dup� ce pe ceilal�i i-a z�vor�t la loc), le-a zis: Domnilor, ce trebuie s� fac ca s� m� m�ntuiesc? Iar ei au zis: Crede �n Domnul Iisus �i te vei m�ntui tu �i casa ta. �i i-au gr�it lui cuv�ntul lui Dumnezeu �i tuturor celor din casa lui. �i el, lu�ndu-i la sine, �n acel ceas al nop�ii, a sp�lat r�nile lor �i s-a botezat el �i to�i ai lui �ndat�." ; "Dar Crispus, mai-marele sinagogii, a crezut �n Domnul, �mpreun� cu toat� casa sa; �i mul�i dintre corinteni, auzind, credeau �i se botezau. " . Nu le-am dat numerotarea , poate cautandu-le vei avea ocazia sa aprofundezi Biblia . In rest , mistourile ieftine si jignirile arata clar in care duh esti . Ca si pana acum nu stii decat sa judeci paiul din ochiul aproapelui ; probabil vei pretinde ca voi baptistii si alti sectanti sunteti fara de pacat .
|
|
Fosta membra 9am.ro 1293 mesaje Membru din: 22/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 18:42
sa traiesti nea capuccino,tot cu caii verzi pe peretii forumului umbli ???
Daca nu sunt la branza,cautati-ma la oua
Florin Petre Preda------Tot ceea ce se afirma fara dovezi,poate fii respins fara dovezi-Christopher Hitchens-----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 19:23
De la: tutenes, la data 2010-06-22 18:33:35De la: symy1, la data 2010-06-22 16:09:46De la: tutenes, la data 2010-06-21 14:27:34"Te credeam mai intelept !!!" - acest tip de limbaj te descalifica din start pentru o discutie civilizata .Si Biserica Catolica zice ca doar ei sunt Biserica adevarata.!!!!!Eu zic sa ramanem la Biblie;Cuvantul lui Dumnezeu.Deci Sta scris;,Daca marturisesti deci cu GURATA pe ISUS ca Domn,si daca CREZI in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mantuit.!!...Eu te intreb;Cum marturiseste un BEBELUS??????...cum CREDE UN BEBELUS????....Bor a adaugat un ''nas''care marturiseste in locul lui....Dar la JUDECATA VINE NASU?????sa-i marturiseasca pacatele??? Tutenes...esti mai rau ca Fariseii !!!!Tu sa-mi raspunzi la ce te-am intrebat.CUM CRED BEBELUSII CUVANTUL ,SAU CUM CRED EI IN INIMA LOR DACA NU-L INTELEG?????Sau citesti Sf.Scriptura cu ochelari speciali Daca mai intrebat ceva (ne uitam pe mesaje)ti-am raspuns...astept acelasi lucru !!!!Daca nu doresti.....Pace tie crestine
|
|
Postat pe: 23 Iunie 2010, ora 12:34
Domnule �Tutenes�
ATI SCRIS: Da Domnule , le fac cu varf si-ndesat ! Cand primesc ajutoare din afara se bat pe ele , dupa ce in prealabil pastorii si-au oprit partea leului ! C�t despre str�ngerea de ajutoare pentru sfin�i, precum am r�nduit pentru Bisericile Galatiei, a�a s� face�i �i voi. Epistola �nt�ia c�tre Corinteni a Sf�ntului Apostol Pavel 16,1. Pro-Neoprotestantii din Occident si nu numai,incercand sa urmeze si acest indemn al apostolului Pavel,au venit cu ajutoare in tara noastra.Au fost ajutati astfel nu doar fratii lor de credinta ci si ortodocsii.(ortodocsii din Occident ar fi putut proceda la fel) Aici nu va contrazic ce spuneti dar intreb? preotii ca si onoriasii cum au procedat atunci cand le-au venit masini cu ajutoare? Se stie bine cum stau lucrurile atunci cand se dau ajutoare.Cand sa gresit este bine ca prin pocainta sa se recunoasca greseala,sa fie o iertare generala apoi cu totii pe verticala sa se ceara iertarea de la Dumnezeu pentru-ca s-au facut multe rani care ar trebui vindecate intradevar.Daca nu avem o relatie reala cu Dumnezeu atunci putem fi morti spiritual,cea ce este f grav.Pana la urma sa nu uitam ca Mantuitorul a spus:Multi chemati putini alesi.Biserica SA va fi,luata,aleasa, dintr-o adunare crestina,nu dintr-o adunare politica,sportiva.. Dar noi nu discutam aici despre starea de moralitate a unei grupari religioase sau a alteia ci despre:Hristosi mincinosi,prooroci mincinosi,invatatori mincinosi,lucratori ai celui Rau.. Domnule asta inseamna in primul rand oameni formatori de conceptii,idei religioase,lideri oameni care pretind ca au primit de la Dumnezeu:porunci,mesaje,invataturi pt oameni�. In cazul acesta nu poate fi vorba de niste oameni simpli care n-au mai vazut pana atunci (sau des) ajutoare sau alte daruri (din toate confesiunile religioase) Aici este vorba cred de oameni dedicati intunericului,voluntar sau involuntar. Am citit intr-o carte mai veche unde niste calugari ortodocsi spuneau despre �sectanti� ca sunt in slujba celui rau pentru-ca nu fac semnul crucii. Dvs spuneti ca �sectantii� sunt de la cel Rau pentru-ca aduc dezbinarea. Sa zicem ca peste 50 de ani un coreligionar de-al dvs va zice ca �sectantii� n-au icoane,nu folosec clopotul,sau cine mai stie ce si ca de aceasta sunt de la cel rau. Domnule toate acestea ca si altele sunt doar pareri omenesti,care se pot schimba de la o generatie la alta.Nu cred ca trebuie sa punem pret pe parerile omenesti Trebuie in schimb sa punem pret pe cea ce scrie in Biblie.Printre altele Biblia nu poate gresi si nu este partinitoare ca noi oamenii. O parte din semnela dupa care deosebim lucratorii celui rau aratate de Biblie sunt redate mai sus pe forum.Puteti sa le cititi,recititi. Este problema dvs daca intradevar cautati imparatia Lui Dumnezeu sau nu. ATI SCRIS: : Dar pentru a demonstra enorma fatarnicie a sectantilor , inchei cu un verset din Scripturi , diametral opus fata de atitudinea sectanta de a se considera buni si morali si de a se indreptati pe ei insisi : Luca 18,19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce M� nume�ti bun? Nimeni nu este bun, dec�t unul Dumnezeu De acord,cand stau asa lucrurile (cu totii gresim). Am mai putea adauga aici si povestirea Domnului : Doi oameni s-au suit la templu, ca s� se roage: unul fariseu �i cel�lalt vame� Fariseul, st�nd, a�a se ruga �n sine: Dumnezeule, ��i mul�umesc c� nu sunt ca ceilal�i oameni, r�pitori, nedrep�i, adulteri, sau ca �i acest vame�. Postesc de dou� ori pe s�pt�m�n�, dau zeciuial� din toate c�te c�tig. Iar vame�ul, departe st�nd, nu voia nici ochii s�-�i ridice c�tre cer, ci-�i b�tea pieptul, zic�nd: Dumnezeule, fii milostiv mie, p�c�tosului. Zic vou� c� acesta s-a cobor�t mai �ndreptat la casa sa, dec�t acela. Fiindc� oricine se �nal�� pe sine se va smeri, iar cel ce se smere�te pe sine se va �n�l�a. Sf�nta Evanghelie dup� Luca 18,10-14.Biblia ortodoxa Ati scris: De exemplu , un ortodox care posteste negru o zi pe saptamana nu trebuie sa-l judece pe cel care nu poate -din neputinta fizica de exemplu - sa faca acelasi lucru. Nu vreau sa comentez aceasta fraza deoarece Dumnezeu,in Biblie n-A hotarat,poruncit posturi in care unele mancaruri sa se manance si altele nu.Eu unul nu am gasit scris. ATI SCRIS: In nici un caz nu se refera versetele la credinte diferite , sau vei sustine acum ca apostolii predicau diferit invatatura Domnului ??? Sensul e ca cel care e mai neputincios fizic sau mai slab in credinta ( dar avand aceeasi credinta) sa nu fie judecat de ceilalti . Ma mir ca nu ai observat asta . Exista o singura credinta (in Hristos). Dar pot fi mai multe pareri asupra unor lucruri.Deexemplu toti credeau in Dumnezeu,dar unele invataturi erau o hrana tare pentru unii credinciosi mai slabi: C�ci voi, care de mult� vreme s-ar fi cuvenit s� fi�i �nv���tori, ave�i iar�i trebuin�� ca cineva s� v� �nve�e cele dint�i �nceputuri ale cuvintelor lui Dumnezeu �i a�i ajuns s� ave�i nevoie de lapte, nu de hran� tare. Epistola c�tre Evrei a Sf�ntului Apostol Pavel 5,12. fel, Dumnezeu v� va descoperi �i A�adar, c��i suntem des�v�r�i�i aceasta s� g�ndim; �i dac� g�ndi�i ceva �n alt aceea. Dar de acolo unde am ajuns, s� urm�m acela�i dreptar, s� g�ndim la fel. (extras din traducerea ortodoxa Filipeni 3,15,16. Sa observam ca Pavel lasa filipenilor loc si de o alta parere nu cum facem noi astazi cand uneori consideram ca doar noi posedam adevarul. Primi�i-l pe cel slab �n credin�� f�r� s�-i judeca�i g�ndurile Unul crede s� m�n�nce de toate; cel slab �ns� m�n�nc� legume. Cel ce m�n�nc� s� nu dispre�uiasc� pe cel ce nu m�n�nc�; iar cel ce nu m�n�nc� s� nu os�ndeasc� pe cel ce m�n�nc�, fiindc� Dumnezeu l-a primit Cine e�ti tu, ca s� judeci pe sluga altuia? Pentru st�p�nul s�u st� sau cade. Dar va sta, c�ci Domnul are putere ca s�-l fac� s� stea. Unul deosebe�te o zi de alta, iar altul judec� toate zilele la fel. Fiecare s� fie deplin �ncredin�at �n mintea lui. Cel ce �ine ziua, o �ine pentru Domnul; �i cel ce nu �ine ziua, nu o �ine pentru Domnul. �i cel ce m�n�nc� pentru Domnul m�n�nc�, c�ci mul�ume�te lui Dumnezeu; �i cel ce nu m�n�nc� pentru Domnul nu m�n�nc�, �i mul�ume�te lui Dumnezeu. (extras din Biblia Ortodoxa,Romani 14,1-6. Nu se observa diversitatea in pareri? Dar o singura credinta salvatoare in Dumnezeu Mantuitorul nostru Hristos. B. ATI SCRIS; De altminteri , din cauze obiective credinta oamenilor nu poate fi egala , din simplul motiv ca Dumnezeu ne-a creat diferiti , cu abilitati fizice si sufletesti diferite ; astfel ar fi aberant sa judecam dupa standardele proprii masura la care se ridica credinta altora . Nu trebuie sa judecam. Corect. Trebuie sa stim in plus ca odata ce ne-am intors La Dumnezeu asa cum o cere EL,incepem sa ne schimbam.Nasterea din nou facuta de Duhul Sfant asupra noastra ca act dar si ca un proces tine pe tot parcursul vietii noastre. Hristos ne cheama: Veni�i la Mine to�i cei osteni�i �i �mpov�ra�i �i Eu v� voi odihni pe voi. Prin urmare, credin�a este din auzire, iar auzirea prin cuv�ntul lui Hristos. �i m�na Domnului era cu ei �i era mare num�rul celor care au crezut �i s-au �ntors la Domnul. C�ci ei �n�i�i istorisesc despre noi cum am fost primi�i la voi �i cum v-a�i �ntors la Dumnezeu, de la idoli, ca s� sluji�i Dumnezeului celui viu �i adev�rat. Iat�, stau la u�� �i bat; de va auzi cineva glasul Meu �i va deschide u�a, voi intra la el �i voi cina cu el �i el cu Mine. , Extras din:Mat 11,28.Rom 10,17.1 Tes 1,3.Apoc 3,20. Dca ne intoarcem la Dumnezeu,avem iertarea Lui,Pacea SA,mangaierea Sa,nadejdea in toate pe care le-a pregatit pentru noi in imparatia SA� ATI SCRIS: "De obicei cei din familie sunt primii care se ridica impotriva noastra.Iar la un moment dat lumea va va face SECTANT.Atunci veti privi totul cu alti ochi." - uite ca sectant nu ma catalogat nimeni . Habotnic - da , dar sectant nu . V-am spus ca lumea va va face sectant (casnicii dvs va vor fi impotrivitori Matei 10,36,37,38.) din momentul in care va intoarceti LA Dumnezeu.Aceasta inseamna s-AL iubiti cu toata inima,tot sufletul,tot cugetul. Impliniti ce va cere Dumnezeu. Cum?Am aratat f pe scurt un pic mai sus la :B ATI SCRIS. Ca sectant nu va catalogat nimeni ati spus. Dar eu va intreb? Dumnevoastra v-ati intors la Dunnezeu? Tineti minte ziua acea minunata? Abia dupa acea incep necazurile,caci: Nu socoti�i c� am venit s� aduc pace pe p�m�nt; n-am venit s� aduc pace, ci sabie. C�ci am venit s� despart pe fiu de tat�l s�u, pe fiic� de mama sa, pe nor� de soacra sa. �i du�manii omului (vor fi) casnicii lui. Cel ce iube�te pe tat� ori pe mam� mai mult dec�t pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iube�te pe fiu ori pe fiic� mai mult dec�t pe Mine nu este vrednic de Mine. �i cel ce nu-�i ia crucea �i nu-Mi urmeaz� Mie nu este vrednic de Mine. Sf�nta Evanghelie dup� Matei capitolul 10,34-38.Biblia Ortodoxa Va doresc (si tuturor de pe forum),familiilor,celor dragi sa intrati si sa intram cu totii pe portile noului Ierusalim. �i am v�zut cer nou �i p�m�nt nou. C�ci cerul cel dint�i �i p�m�ntul cel dint�i au trecut; �i marea nu mai este. �i am v�zut cetatea sf�nt�, noul Ierusalim, pogor�ndu-se din cer de la Dumnezeu, g�tit� ca o mireas�, �mpodobit� pentru mirele ei. �i am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iat�, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii �i El va s�l�lui cu ei �i ei vor fi poporul Lui �i �nsu�i Dumnezeu va fi cu ei. �i va �terge orice lacrim� din ochii lor �i moarte nu va mai fi; nici pl�ngere, nici strig�t, nici durere nu vor mai fi, c�ci cele dint�i au trecut. �i Cel ce �edea pe tron a gr�it: Iat�, noi le facem pe toate. �i a zis: Scrie, fiindc� aceste cuvinte sunt vrednice de crezare �i adev�rate. iar mi-a zis: F�cutu-s-a! Eu sunt Alfa �i Omega, �nceputul �i sf�r�itul. Celui ce �nseteaz� �i voi da s� bea, �n dar, din izvorul apei vie�ii Cel ce va birui va mo�teni acestea �i-i voi fi lui Dumnezeu �i el �mi va fi Mie fiu Iar partea celor frico�i �i necredincio�i �i spurca�i �i uciga�i �i desfr�na�i �i fermec�tori �i �nchin�tori de idoli �i a tuturor celor mincino�i este �n iezerul care arde, cu foc �i cu pucioas�, care este moartea a doua. �i a venit unul din cei �apte �ngeri, care aveau cele �apte cupe pline cu cele din urm� �apte pedepse, �i a gr�it c�tre mine zic�nd: Vino s�-�i ar�t pe mireasa, femeia Mielului. �i m-a dus pe mine, �n duh, �ntr-un munte mare �i �nalt �i mi-a ar�tat cetatea cea sf�nt�, Ierusalimul, pogor�ndu-se din cer, de la Dumnezeu, Av�nd slava lui Dumnezeu. Lumina ei era asemenea cu cea a pietrei de mare pre�, ca piatra de iaspis, limpede cum e cristalul. �i avea zid mare �i �nalt �i avea dou�sprezece por�i, iar la por�i dou�sprezece �ngeri �i nume scrise deasupra, care sunt numele celor dou�sprezece semin�ii ale fiilor lui Israel. Spre r�s�rit trei por�i �i spre miaz�noapte trei por�i �i spre miaz�zi trei por�i �i spre apus trei por�i. Iar zidul cet��ii avea dou�sprezece pietre de temelie �i �n ele dou�sprezece nume, ale celor dou�sprezece apostoli ai Mielului. �i cel ce vorbea cu mine avea pentru m�surat o trestie de aur, ca s� m�soare cetatea �i por�ile ei �i zidul ei. �i cetatea este �n patru col�uri �i lungimea ei este tot at�ta c�t �i l��imea. �i a m�surat cetatea cu trestia: dou�sprezece mii de stadii. Lungimea �i l�rgimea �i �n�l�imea ei sunt deopotriv�. �i a m�surat �i zidul ei: o sut� patruzeci �i patru de co�i, dup� m�sura omeneasc�, care este �i a �ngerului. �i zid�ria zidului ei este de iaspis, iar cetatea este din aur curat, ca sticla cea curat� Temeliile zidului cet��ii sunt �mpodobite cu tot felul de pietre scumpe: �nt�ia piatr� de temelie este de iaspis, a doua din safir, a treia din halcedon, a patra de smarald, A cincea de sardonix, a �asea de sardiu, a �aptea de hrisolit, a opta de beril, a noua de topaz, a zecea de hrisopras, a unsprezecea de iachint, a dou�sprezecea de ametist. Iar cele dou�sprezece por�i sunt dou�sprezece m�rg�ritare; fiecare din por�i este dintr-un m�rg�ritar. �i pia�a cet��ii este de aur curat, �i str�vezie ca sticla. �i templu n-am v�zut �n ea, pentru c� Domnul Dumnezeu, Atot�iitorul, �i Mielul este templul ei. �i cetatea nu are trebuin�� de soare, nici de lun�, ca s� o lumineze, c�ci slava lui Dumnezeu a luminat-o �i f�clia ei este Mielul Apocalipsa Sf�ntului Ioan Teologul Biblia Ortodoxa Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 23 Iunie 2010, ora 14:19
De la: symy1, la data 2010-06-22 19:23:25De la: tutenes, la data 2010-06-22 18:33:35De la: symy1, la data 2010-06-22 16:09:46De la: tutenes, la data 2010-06-21 14:27:34"Te credeam mai intelept !!!" - acest tip de limbaj te descalifica din start pentru o discutie civilizata .Si Biserica Catolica zice ca doar ei sunt Biserica adevarata.!!!!!Eu zic sa ramanem la Biblie;Cuvantul lui Dumnezeu.Deci Sta scris;,Daca marturisesti deci cu GURATA pe ISUS ca Domn,si daca CREZI in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mantuit.!!...Eu te intreb;Cum marturiseste un BEBELUS??????...cum CREDE UN BEBELUS????....Bor a adaugat un ''nas''care marturiseste in locul lui....Dar la JUDECATA VINE NASU?????sa-i marturiseasca pacatele??? Daca sunt mai rau ca fariseii eu unul nu stiu , am nadejde la Hristos ca ma va milui si pe mine . Dar poate imi spui si mie ca parere ai tu , daca un copil moare inainte de a fi botezat , il mantuie Dumnezeu sau nu ?
|
|
Postat pe: 23 Iunie 2010, ora 14:25
Ion
Intre ce cred eu si ce crezi tu e diferenta de la cer la pamant . Nu stiu daca polemica noastra mai are rostul de a fi continuata , mai ales ca sunteti in avantaj. Imi cunosti apartenenta mea la Biserica Ortodoxa pe cand eu nu cunosc de ce confesiune apartii . Totusi as vrea un raspuns , Noul Ierusalim in percepi in planul fizic ? Iisus va intemeia aici pe pamant o imparatie la a doua venire a sa ? As aprecia si o asumare fireasca si normala , ba chiar barbateasca a apartenentei la o anumita confesiune . Pe sleau , spune domnule de cine apartii ! Sau iti e rusine cu asta ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Iunie 2010, ora 21:38
De la: tutenes, la data 2010-06-23 14:19:50Sti ca nu pot face afirmatii de la mine,deci trage tu concluziile.Sta scris;,Caci barbatul necredincios este SFINTIT prin nevasta CREDINCIOASA si nevasta necredincioas este SFINTITA prin fratele;Alminterea COPII VOSTRII ar fi NECURATI,pe cand acum sunt SFINTI.'''1Corinteni7vs.14...Poti sa citesti si tu celelalte versete,dar eu am vrut sa arat ca COPII unui CRESTIN....SUNT SFINTI,adica FARA DE PACAT...!!!Problema daca esti tu ca parinte un ADEVARAT CRESTIN....nu doar cu numele si cu stramosii tai !!!!De la: symy1, la data 2010-06-22 19:23:25De la: tutenes, la data 2010-06-22 18:33:35De la: symy1, la data 2010-06-22 16:09:46De la: tutenes, la data 2010-06-21 14:27:34"Te credeam mai intelept !!!" - acest tip de limbaj te descalifica din start pentru o discutie civilizata .Si Biserica Catolica zice ca doar ei sunt Biserica adevarata.!!!!!Eu zic sa ramanem la Biblie;Cuvantul lui Dumnezeu.Deci Sta scris;,Daca marturisesti deci cu GURATA pe ISUS ca Domn,si daca CREZI in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mantuit.!!...Eu te intreb;Cum marturiseste un BEBELUS??????...cum CREDE UN BEBELUS????....Bor a adaugat un ''nas''care marturiseste in locul lui....Dar la JUDECATA VINE NASU?????sa-i marturiseasca pacatele???
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 15/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Iunie 2010, ora 22:07
De la: tutenes, la data 2010-06-18 17:05:58De la: ingrid_si_atat, la data 2010-06-18 16:53:32cred ca pentru femei sunt doar 9 porunci. scrie sa nu ravnesti la nevasta aproapelui tau, invers nu tin minte sa fi citit. Eu am o carte de rugaciuni unde Cele zece porunci ale lui Dumnezeu sunt: 1- Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de mine; sa nu-ti faci chip cioplit ca sa te inchini lui. 2- Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in zadar. 3- Adu-ti aminte sa sfintesti ziua Domnului. 4- Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti mult pe pamant. 5- Sa nu ucizi! 6- Sa nu faci fapte necurate. 7- Sa nu furi. 8- Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau. 9- Sa nu poftesti femeia aproapelui tau. 10- Sa nu poftesti casa aproapelui tau si nici un lucru ce este al lui. Sunt explicate detaliat fiecare porunca in parte. Faptul ca nu se pomeneste ca nici femeia nu are voie sa pofteasca la aproapele ei nu inseamna ca are deslegare ci ca se credea ca numai barbatii poftesc si ca femeile, bietele, sperau numai sa pofteasca la ele! Raporteaza abuz de limbaj
Vorbeste-mi numai cand crezi ca ai dreptate ca sa-mi dau seama cand minti. Galina
|
|
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 09:30
De exemplu un calandar religios de perete, o carte de rugaciuni poate sa difere de la o generatie la alta. Dar Biblia ramane neschimbata. Ie�irea - a doua carte a lui Moise Biblia Ortodoxa.
Capitolul 20 1. Atunci a rostit Domnul �naintea lui Moise toate cuvintele acestea �i a zis: 2. "Eu sunt Domnul Dumnezeul t�u, Care te-a scos din p�m�ntul Egiptului �i din casa robiei. 3. S� nu ai al�i dumnezei afar� de Mine! 4. S� nu-�i faci chip cioplit �i nici un fel de asem�nare a nici unui lucru din c�te sunt �n cer, sus, �i din c�te sunt pe p�m�nt, jos, �i din c�te sunt �n apele de sub p�m�nt! 5. S� nu te �nchini lor, nici s� le sluje�ti, c� Eu, Domnul Dumnezeul t�u, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina p�rin�ilor ce M� ur�sc pe Mine, p�n� la al treilea �i al patrulea neam, 6. �i M� milostivesc p�n� la al miilea neam c�tre cei ce M� iubesc �i p�zesc poruncile Mele. 7. S� nu iei numele Domnului Dumnezeului t�u �n de�ert, c� nu va l�sa Domnul nepedepsit pe cel ce ia �n de�ert numele Lui. 8. Adu-�i aminte de ziua odihnei, ca s� o sfin�e�ti. 9. Lucreaz� �ase zile �i-�i f� �n acelea toate treburile tale, 10. Iar ziua a �aptea este odihna Domnului Dumnezeului t�u: s� nu faci �n acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul t�u, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul t�u, nici asinul t�u, nici orice dobitoc al t�u, nici str�inul care r�m�ne la tine, 12. Cinste�te pe tat�l t�u �i pe mama ta, ca s�-�i fie bine �i s� tr�ie�ti ani mul�i pe p�m�ntul pe care Domnul Dumnezeul t�u �i-l va da �ie. 13. S� nu ucizi! 14. S� nu fii desfr�nat! 15. S� nu furi! 16. S� nu m�rturise�ti str�mb �mpotriva aproapelui t�u! 17. S� nu dore�ti casa aproapelui t�u; s� nu dore�ti femeia aproapelui t�u, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui �i nici unul din dobitoacele lui �i nimic din c�te are aproapele t�u!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 10:49
De la: symy1, la data 2010-06-23 21:38:59De la: tutenes, la data 2010-06-23 14:19:50Sti ca nu pot face afirmatii de la mine,deci trage tu concluziile.Sta scris;,Caci barbatul necredincios este SFINTIT prin nevasta CREDINCIOASA si nevasta necredincioas este SFINTITA prin fratele;Alminterea COPII VOSTRII ar fi NECURATI,pe cand acum sunt SFINTI.'''1Corinteni7vs.14...Poti sa citesti si tu celelalte versete,dar eu am vrut sa arat ca COPII unui CRESTIN....SUNT SFINTI,adica FARA DE PACAT...!!!Problema daca esti tu ca parinte un ADEVARAT CRESTIN....nu doar cu numele si cu stramosii tai !!!!De la: symy1, la data 2010-06-22 19:23:25De la: tutenes, la data 2010-06-22 18:33:35De la: symy1, la data 2010-06-22 16:09:46De la: tutenes, la data 2010-06-21 14:27:34"Te credeam mai intelept !!!" - acest tip de limbaj te descalifica din start pentru o discutie civilizata .Si Biserica Catolica zice ca doar ei sunt Biserica adevarata.!!!!!Eu zic sa ramanem la Biblie;Cuvantul lui Dumnezeu.Deci Sta scris;,Daca marturisesti deci cu GURATA pe ISUS ca Domn,si daca CREZI in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mantuit.!!...Eu te intreb;Cum marturiseste un BEBELUS??????...cum CREDE UN BEBELUS????....Bor a adaugat un ''nas''care marturiseste in locul lui....Dar la JUDECATA VINE NASU?????sa-i marturiseasca pacatele??? Pasajul respectiv din corinteni , nu vorbeste despre botez . "CUM CRED BEBELUSII CUVANTUL ,SAU CUM CRED EI IN INIMA LOR DACA NU-L INTELEG?????Sau citesti Sf.Scriptura cu ochelari speciali" poate o citesc eu cu ochelari speciali , insa se pare ca tu o citesti neluand in considerare unele versete cat se poate de lamuritoare ! Poate vei citi si pasajul urmator pentru a vedea cat se paote de clar cum pot sa-l marturiseasca copii pe Iisus : Matei 21 15. �i v�z�nd arhiereii �i c�rturarii minunile pe care le f�cuse �i pe copiii care strigau �n templu �i ziceau: Osana Fiului lui David, s-au m�niat, 16. �i I-au zis: Auzi ce zic ace�tia? Iar Iisus le-a zis: Da. Au niciodat� n-a�i citit c� din gura copiilor �i a celor ce sug �i-ai preg�tit laud�? Au n-ai citit niciodata asta ? Sau : Lasati copii sa vina la mine si nu-i opriti ca a unora ca acestia e imparatia cerurilor ? Ai aici raspunsul la intrebarea cum pot copii sa-l marturiseasca pe Dumnezeu . Si daca adaugi si versetul in care se spune clar ca cine va crede si se va boteza se va mantui , ai foarte clar conturata ideea conform careia botezul este neaparat necesar mantuirii (inclusiv a copiilor) !!! "Problema daca esti tu ca parinte un ADEVARAT CRESTIN....nu doar cu numele si cu stramosii tai !!!!"- Asta o va judeca Dumnezeu , nu tu !
|
|
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 11:06
Matei 21;Domnul ISUS se refera la puritatea sufletelor copiilor....adica un cuget nevinovat !!!! Intreaba un pshiholog de la ce varsta INGELEGE UN COPIL ???...Imi pare rau dar aberezi...Ramai in plata Domnului !!!!Ma retrag ,deoarece Sta scris;Matei 7.vs6....
|
|
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 13:10
De la: symy1, la data 2010-06-24 11:06:01 Scrie foarte foarte clar " copiii care strigau �n templu �i ziceau: Osana Fiului lui David" - tu afirmi ca acestia nu intelegeau ce spuneau ? Nu esti decat impotriva cuvantului lui Dumnezeu . Nu faci altceva decat sa hulesti Duhul Sfant care a pus in inimile copiilor sa strige asa ! Si mai lasa-ma cu psihologii ca nu scrie nimic in Biblie de psihologi ! In schimb scriu apostolii despre stiintele mincinoase si duhul mincinos al lumii . Mai citeste si urmatoarele versete care vorbesc clar de prunci - sinonim bebelusi , asta ca sa aflii ca tainele lui Dumnezeu lucreaza mult dincolo de intelegerea umana : Evrei 2 13. �i iar�i: "Eu voi fi �ncrez�tor �n El"; �i iar�i: "Iat� Eu �i pruncii pe care Mi i-a dat Dumnezeu". 14. Deci, de vreme ce pruncii s-au f�cut p�rta�i s�ngelui �i trupului, �n acela�i fel �i El S-a �mp�rt�it de acestea, ca s� surpe prin moartea Sa pe cel ce are st�p�nirea mor�ii, adic� pe diavolul, 15. �i s� izb�veasc� pe acei pe care frica mor�ii �i �inea �n robie toat� via�a. Ca o ultima intrebare , as vrea totusi sa-mi spui , care este varsta minima la care voi botezati ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 14:20
De la: tutenes, la data 2010-06-24 13:10:37De la: symy1, la data 2010-06-24 11:06:01 Ti-am trimis un mesaj privat....Domnul sa te binecuvanteze...crestine
|
|
Postat pe: 24 Iunie 2010, ora 18:32
De la: tutenes, la data 2010-06-24 13:10:37De la: symy1, la data 2010-06-24 11:06:01 Fiindca tot vorbeai de psihologi uite aici un articol care merita citit : www.dailymail.co.uk/news/article-1275574/Babies-know-difference-... Si mai citeste si urmatoarele versete , in care Ioan Botezatorul chiar nenascut fiind se bucura la auzul vocii Sfintei Maria : Luca 1 ,44. C� iat�, cum veni la urechile mele glasul salut�rii tale, pruncul a s�ltat de bucurie �n p�ntecele meu. Si as putea sa iti dau multe citate si din Vechiul Testament . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 19:46
De la: tutenes, la data 2010-06-23 14:25:49Ion Ati spus :�Intre ce cred eu si ce crezi tu e diferenta de la cer la pamant �. Sincer va spun,imi pare rau pt dvs nu stiu daca ma credeti sau nu. ATI SPUS:� pe cand eu nu cunosc de ce confesiune apartii �V-am raspuns deja:Sunteti un om cu prejudecati. Daca v-as raspunde la intrbare dialogul s-ar complexa in mod sigur si n-as dori asa ceva. In general eu caut sa simplific lucrurile nu sa le complic. ATI SPUS� Totusi as vrea un raspuns , Noul Ierusalim in percepi in planul fizic ? Iisus va intemeia aici pe pamant o imparatie la a doua venire a sa ?� Nu primeaza cum percepem cred. Primeaza ca noi sa fim candva in Noul Ierusalim! Unii oameni intrebau de imparatia lui Israel: Iar ei, adun�ndu-se, �l �ntrebau, zic�nd: Doamne, oare, �n acest timp vei a�eza Tu, la loc, �mp�r��ia lui Israel? El a zis c�tre ei: Nu este al vostru a �ti anii sau vremile pe care Tat�l le-a pus �n st�p�nirea Sa, Faptele Sfin�ilor Apostoli cap 1,6,7.Biblia Ortodoxa. Bl�ndul P�stor de Traian Dorz Odat� L-am v�zut trec�nd Cu turma pe P�storul bl�nd, Mergea cu d�nsa la izvor, Bl�ndul P�stor, bl�ndul P�stor! Pe-o oaie ce c�zuse jos A ridicat-o El frumos, �i-a dus-o-n bra�e iubitor, Bl�ndul P�stor, Bl�ndul P�stor! Iar mai t�rziu L-am �nt�lnit, De cuie �i de spini r�nit, Ca s�-�i deschid, ai tot b�tut S� intri si la mine! Dar lumea-mi spuse s� nu viu, C� via�a Ta-i amar�, Am vreme colo, mai t�rziu... Si Te-am l�sat afar�! Iar ast�zi, singur m�-nfior De-a mele fapte rele, Isuse, �i Te-a�tept cu dor �n noaptea vie�ii mele! Mai vino iar, Isuse bl�nd, Mai bate iar o dat�! Te-a�tept cu sufletul pl�ng�nd... �i u�a-i descuiat�! Slava Dumnezeului Prea Sfant. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 21:24
De la: ion00, la data 2010-06-25 19:46:48De la: tutenes, la data 2010-06-23 14:25:49Ion Ca de obicei denaturezi . Nu te-am intrebat cand vor fi acele vremuri , ci cum vezi tu Noul Ierusalim . Sper ca stii totusi si versetele in care Iisus ne indeamna sa veghem la semnele vremurilor dupa care vom sti ca este aproape ... Si as mai vrea sa precizez ca raspunsul pe care l-ai dat la exemplul meu in care pastorii sectelor care primeau ajutoare din afara , este mai mult decat patetic . Pai bine domnule , nu condamnai tu lacomia apeland la versetele din Biblie ? Eu iti indic fapte reprobabile si tu in loc sa condamni aceste atitudini cauti sa le justifici ? Eu daca as fi vazut un preot ortodox ca procedeaza asa i-as fi spus cateva de la obraz ; tu cauti sa ii scuzi pe unii ca acestia . Una e domnule sa strangi ajutoare poentru comunitatile cu lipsuri , e un gest nobil si crestinesc . Insa atunci cand pastorii care au masini si case luxoasa isi opresc partea leului , aruncand in scarba ramasitele celorlalti membrii , ramasite pe care acestia se ingramadesc ( ca sa folosesc un eufemism) sa si le insuseasca , nu te supara , dar pe langa grotescul situatiei arata foarte bine iubirea de arginti care dupa cum spune dumnezeiescul Pavel este radacina tuturor relelor . In asa o situatie eu as pleca scarbit ; cu certitudine harul lui Dumnezeu nu se intalneste acolo , iar tu le cauti scuze ??? Dialogul evident nu poate continua daca nu vei raspunde la intrebarile mele anterioare . Nu asa fi insistat daca nu te-ai fi legat de moralitatea ortodocsilor , pe care nu esti tu in masura sa o judeci , caci cu ce masura judeci cu aceea ti se va judeca . De fapt m-am saturat de placa asta pe care o pun toti sectantii ca ortodocsii sunt rai , imorali , si in prozelitismul lor sectar nu stiu decat sa critice Biserica Ortodoxa si nu vorbesc mai deloc despre ce cred ei . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 08:05
De la: dana_gabriela, la data 2010-06-23 22:07:37De la: tutenes, la data 2010-06-18 17:05:58De la: ingrid_si_atat, la data 2010-06-18 16:53:32cred ca pentru femei sunt doar 9 porunci. scrie sa nu ravnesti la nevasta aproapelui tau, invers nu tin minte sa fi citit. Draga Dana, ceea ce ai tu ca porunci in acea carticica de rugaciuni...sint MODIFICATE cu intentie de anumite Biserici tocmai pentru a se scuza de practicile religioase care le au si nu sint CONFORM Biblie...Cred ca ai acasa o Biblie.....citeste la EXODUL 20, cu versetele 1-18...si vei gasi ADEVARATELE PORUNCI..... Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
|
|
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 08:14
AM lipsit INTENTIONAT o perioada mai lunga de pe acest forum,si observa ca in cele SPIRITUALE a ramas o continua "BALACEALA" plina de acuzatii reciproce.
Nu asta asteapta Dumnezeu de la noi...Matei,24,14 As vrea sa observati ca gindirea noastra este " trunchiata" datorita trairii noastre pacatoase....Mat 24,12 Astazi 26 iunie 2010.....VA DORESC UN SABAT FERICIT TUTUROR... Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 08:20
De la: tilsor, la data 2010-06-26 08:14:40AM lipsit INTENTIONAT o perioada mai lunga de pe acest forum,si observa ca in cele SPIRITUALE a ramas o continua "BALACEALA" plina de acuzatii reciproce. Tuturor ..mozaicilor? Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 21:14
Dumnezeu Tatal cel vesnic este creatorul,Izvorul,Sustinatorul,si Stapanul intregi lumi create.El este drept si sfant,milos si indurator,incet la manie,plin de bunatate si credinciosie.Calitatile si capacitatile manifestate in Fiul si Duhul Sfant,sunt,deasemenea,manifestari ale Tatalui.
Dumnezeu Fiul cel vesnic S-a intrupat in Isus Hristos.Prin El au fost create toate lucrurile,prin El se face cunoscut caracterul lui Dumnezeu,se aduce la indeplinire salvarea omenirii si lumea este judecata.De-a pururi Dumnezeu adevarat,El a devenit,de asemenea,om adevarat,Isus Hristos.El a fost conceput de Duhul Sfant si nascut din fecioara Maria.El a trait si a fost ispitit ca orice fiinta umana,dar a exemplificat in viata Lui,in mod desavarsit,neprihanirea si iubirea lui Dumnezeu.Prin minunile Sale,a manifestat puterea lui Dumnezeu si a fost recunoscut ca fiind Mesia,Cel fagaduit de Dumnezeu.De buna voie a suferit si a murit pe cruce pentru pacatele noastre si in locul nostru si a fost inviat din morti,S-a inaltat la cer,ca sa slujeasca in Sancturul ceresc in favoarea noastra.El va reveni in slava pentru a aduce eliberarea finala a poporului Sau si restaurarea tuturor lucrurilor Amin. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1293 mesaje Membru din: 22/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 21:45
De la: 9am121159, la data 2010-06-26 21:14:53Dumnezeu Tatal cel vesnic este creatorul,Izvorul,Sustinatorul,si Stapanul intregi lumi create.El este drept si sfant,milos si indurator,incet la manie,plin de bunatate si credinciosie.Calitatile si capacitatile manifestate in Fiul si Duhul Sfant,sunt,deasemenea,manifestari ale Tatalui. in poza de la avatar sunteti domnia voastra,distinsa doamna ??? Raporteaza abuz de limbaj
Daca nu sunt la branza,cautati-ma la oua
Florin Petre Preda------Tot ceea ce se afirma fara dovezi,poate fii respins fara dovezi-Christopher Hitchens-----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita
|
|
Postat pe: 27 Iunie 2010, ora 09:55
De la: 9am121159, la data 2010-06-26 21:14:53Dumnezeu Tatal cel vesnic este creatorul,Izvorul,Sustinatorul,si Stapanul intregi lumi create.El este drept si sfant,milos si indurator,incet la manie,plin de bunatate si credinciosie.Calitatile si capacitatile manifestate in Fiul si Duhul Sfant,sunt,deasemenea,manifestari ale Tatalui. Sint de acord cu comentariul d-voastra,..dar subiectul era CELE 10 PORUNCI.... Sinteti de acord ca sint si azi inca VALABILE....sau nu????...cele date de DUMNEZEU....nu cele modificate de sfintii " smecheri"...care si-au " tras" avantajele INCHINARII spre ei....si nu le-a directionat spre Dumnezeu.... Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
|
|
Postat pe: 27 Iunie 2010, ora 10:08
De la: Ingrid, la data 2010-06-26 08:20:11De la: tilsor, la data 2010-06-26 08:14:40AM lipsit INTENTIONAT o perioada mai lunga de pe acest forum,si observa ca in cele SPIRITUALE a ramas o continua "BALACEALA" plina de acuzatii reciproce. Nu , draga, ci tuturor celor care RESPECTA VOIA lui Dumnezeu conform CERINTII SALE din Biblie. Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Iunie 2010, ora 15:53
De la: tilsor, la data 2009-02-17 19:45:41Haideti sa incepem un subiect de la care,de fapt, putem fundamenta toate celelalte discutii ale noastre.azi nu lucram la stapin...nu primim porunci!!!...sintem pe cont propriu!!! cred ca nu te-ai suparat?
Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 27 Iunie 2010, ora 19:01
IATA faptele sectantilor , celor care se bat cu pumnii in piept ca sunt port drapelul moralitatii :
www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/154171/Socant-Un-preot-di...
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 15/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Iunie 2010, ora 19:22
Draga Dana, ceea ce ai tu ca porunci in acea carticica de rugaciuni...sint MODIFICATE cu intentie de anumite Biserici tocmai pentru a se scuza de practicile religioase care le au si nu sint CONFORM Biblie...Cred ca ai acasa o Biblie.....citeste la EXODUL 20, cu versetele 1-18...si vei gasi ADEVARATELE PORUNCI.....
Domnule Tilisor, daca mai citesc mult in biblie ma departez si mai mult de "Cele zece porunci" nu ca nerespectare ci pur si simplu ca intelegere. Sa ma explic: Daca eu respect cele zece porunci din catehismul meu, ma cred un om normal care face tot ce poate pentru a fi eu insami, dar a respecta ceea ce scrie in Exodul 20 (versetele mult mai multe decat cele indicate), ma departez de Dumnezeu pentru ca acolo El vine, sta de vorba, porunceste, Moise isi aduna poporul, se urca pe munte dupa ce il insemneaza, etc.! Cum pot sa cred ca adresandu-se poporului lui Izrael ma afecteaza pe mine? Daca in timpuri stravechi Dumnezeu isi permitea sa viziteze numai un popor, acum cand religia crestina s-a raspandit in toata lumea, nu ar fi cazul sa ne mai onoreze cu vreo vizita? Macar in tinuturile unde oamenii nu prea mai cred in El. Eu sunt botezata catolica dar cred numai intr-un Dumnezeu al meu caruia nu-i cer nimic decat il simt prieten si atunci cand gresesc si trag consecintele nu-mi permit sa zic : "M-a pedepsit". Cel mai mult zic eu, tine de constiinta fiecaruia de a face sau nu rau aproapelui sau, de a respecta parintii, etc. pana la cele zece puncte. Mai e ceva: Cand Dumnezeu vorbea cu Moise, cine consemna convorbirea? In ce limba discutau? Nu cumva era un Dumnezeu numai al poporului Izrael? Eu pun intrebari retorice pentru ca nu astept ca cineva sa vina si sa ma lamureasca sau chiar sa ma certe.
Raporteaza abuz de limbaj
Vorbeste-mi numai cand crezi ca ai dreptate ca sa-mi dau seama cand minti. Galina
|
|
|
|

Uita-te in jurul tau...ce vezi????citeste ziare,uita-te la tv,la politicieni....90% SUNT ORTODOXI PE BANDA RULANTA.....L-au uitat pe Dumnezeu,din cauza asta se intampla atatea lucruri in tara asta....preafericitule CRESTINE.!!!!!Deschide ochii...
FAPTELE VORBESC,ati spune ceva asta???