back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cele zece porunci

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

720 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 03:44

De la: tutenes, la data 2010-06-06 22:04:14
De la: KARP0V, la data 2010-06-06 21:34:52
De la: tutenes, la data 2010-06-06 20:58:48
De la: KARP0V, la data 2010-06-05 23:04:58
De la: tutenes, la data 2010-06-05 20:43:33
De la: CR0N0S, la data 2010-06-05 15:29:23
De la: tutenes, la data 2010-06-05 14:29:17@ KARP0V
poate vei intelege candva ca un dialog se bazeaza si pe darea unor raspunsuri celuilalt !
Asa cum ma asteptam , habar nu stii de istorie , te iei dupa legende , cu istoria nu ai treaba .
In al doilea rand , ia spune , tu esti botezat ?
Daca da , dupa conceptia ta inseamna ca practic nu ai cum sa fii ateu !
Si stiind ca esti botezat , inseamna ca toata polologhia ta nu are nici o baza si te contrazici singur .
La fel de grav e ca nu ai respect pentru adevar si nu incerci sa il cauti .
Si cred ca nici taria de a recunoaste atunci cand gresesti nu o ai .

Dupa umilele mele cunostinte ,botezul trebuie acceptat de catre cel care il primeste ! Daca botezul este la cateva luni dupa nastere atunci da-mi voie sa spun ca e cam lovit de nulitate absoluta ! Mai citeste a lu' matale ceva biblie ,ceva istorie si ceva cod civil ,dupa aia o sa remarci ca discernamantul vine ceva mai tarziu ! Asa ca eu cred ca mister KARPOV are dreptate ! Dumnezeu este un mit ,isus este istorie iar rligia ...o alegorie ! A visa cu ochii deschisi si a crede in ceva ce nu exista intra sub alta incidenta !

Cunostintele tale in aceasta chestiune nu sunt umile ci sunt nule .

Ai dreptate ! Trebuie sa credem in isus ,in dumnezeu,in biblie ,in mos craciun ,in alba ca zapada ,in capra cu trei iezi ,in zana maseluta...tot ce este scris este adevarat ... toate crimele bisericii trebuie acceptate ...trebuie sa credem fara dovezi ,sa credem fara sa cercetam .....

Lasa gargara asta de trei bani si raspunde , esti botezat sau nu ?

""Dintr-un anume punct de vedere "etic" botezul seamana cu o incalcare a drepturilor omului acolo unde le este permis parintilor sa-si supuna copiii la o educatie religioasa , uneori impotriva vointei lor""

""Daca Hristos a fost zamislit din Duhul Sfant si nu prin impreunare trupeasca el s-a nascut fara de pacat , atunci pt ce a fost scaldat , botezat .. "" ? S-a simtit cu musca pe caciula?

""Daca parintilor le este dat acest drept de a hotara ca pana la varsta majoratului sa apartinem unui anume cult? Ce se va intampla cu cei mici atunci cand parintii sunt adeptii unui anume cult satanic"?

Eu am parinti inteligenti...au discernamant si nu sunt usor de manipulat....te las pe tine sa ghicesti daca m-au botezat.....

Eu nu obisnuiesc sa ghicesc , insa faptul ca eviti sa raspunzi imi sugereaza ca ai ceva de ascuns .
Este pe aici pe forum o utilizatoare noriinmunti care pretinde ca esti finul ei .

Stai bine cu "memoriile" ......finul poate fi de mai multe feluri....nu doar de botez......crestinule .....

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 12:32

cele 10 porunci:
Sa se tae salariile
sa se taie pensiile
sa se inchida scolile
sa se inchida spitalele
sa se demobilizeze armata
sa se inchida usile la politia
sa se conserve pamantul arabil
sa se interzica crestera animalelor de toate tipurile
sa se opreasca natalitatea
sa se distribue cate un cartus pentru fieecare roman

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 14:02

Deci pana la urma nu spui nimic .
Asa cum faci de obicei .

Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

720 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 14:43

De la: tutenes, la data 2010-06-07 14:02:18Deci pana la urma nu spui nimic .
Asa cum faci de obicei .

procedeaza ca dumnezeul tau ....da legi scrise ...diferenta e ca le da pe internet...el poate fi verificat...exista...dumnezeul tau e ipotetic...s-ar putea sa nu existe...de fapt mai mult ca sigur...nu pot sa-mi inchipui un dumnezeu criminal....

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 08:23

De la: KARP0V, la data 2010-06-07 14:43:55
De la: tutenes, la data 2010-06-07 14:02:18Deci pana la urma nu spui nimic .
Asa cum faci de obicei .

procedeaza ca dumnezeul tau ....da legi scrise ...diferenta e ca le da pe internet...el poate fi verificat...exista...dumnezeul tau e ipotetic...s-ar putea sa nu existe...de fapt mai mult ca sigur...nu pot sa-mi inchipui un dumnezeu criminal....

A zecea porunca era ,,sa se distribue cate un caretus pentru fiecare Roman''de tigari !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 09:35

De la: tutenes, la data 2010-05-17 16:58:53
De la: ion00, la data 2010-05-17 13:24:45
De la: tilsor, la data 2010-05-16 11:25:55
De la: ion00, la data 2010-05-08 21:51:09"Numai absurditati si rataciri v-au bagat in cap sectele alea pe care le frecventati "

Sa nu fim atat de duri! Se stie ca intodeauna ce a aparut nou in orce societate,la inceput a fost privit cu suspiciune,respingere,ura,chiar violenta.Totul depindea de nivelul de cultura,civilizatie,toleranta,ingaduinta...a sincretismului respectiv.

Din pacate azi folosim printre alte cuvinte:RATACIRI.SECTANTI. Nu mi se pare normal de loc acest fapt.De ce? Isus Domnul pentru invatatura SA a fost acuzat ca duce poporul in ratacire:

Noroadele vorbeau mult �n �oapt� despre El. Unii ziceau: �Este un om bun.� Al�ii ziceau: �Nu, ci duce norodul �n r�t�cire.� Ioan 7,12
Apostolii primului secoli ca si ceilalti crestini au imbratisat o religie noua oarecum diferita fata de cea a parintilor,a neamului lor. Dupa mentalitatea noastra de azi acesti apostoli si crestini au fost SECTANTI. Si totusi au procedat normal,bine, corect.Au avut dreptate in cea ce au facut si au suferit din partea obstii. Azi istoria nu se repeta? Unde-i toleranta?

1. Fra�ii mei, s� nu fi�i mul�i �nv���tori, c�ci �ti�i c� vom primi o judecat� mai aspr�.

2. To�i gre�im �n multe feluri. Dac� nu gre�e�te cineva �n vorbire, este un om des�v�r�it, �i poate s�-�i �in� �n fr�u tot trupul.

3. De pild�, dac� punem cailor fr�ul �n gur�, ca s� ne asculte, le c�rmuim tot trupul.

4. Iat�, �i cor�biile, c�t de mari sunt, �i, m�car c� sunt m�nate de v�nturi iu�i, totu�i sunt c�rmuite de o c�rm� foarte mic�, dup� gustul c�rmaciului.

5. Tot a�a �i limba, este un mic m�dular, �i se f�le�te cu lucruri mari. Iat�, un foc mic ce p�dure mare aprinde!

6. Limba este �i ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre m�dularele noastre, care �ntineaz� tot trupul �i aprinde roata vie�ii, c�nd este aprins� de focul gheenei.

7. Toate soiurile de fiare, de p�s�ri, de t�r�toare, de vie�uitoare de mare se �mbl�nzesc, �i au fost �mbl�nzite de neamul omenesc,

8. dar limba nici un om n-o poate �mbl�nzi. Ea este un r�u, care nu se poate �nfr�na, este plin� de o otrav� de moarte.

9. Cu ea binecuv�nt�m pe Domnul, �i Tat�l nostru, �i tot cu ea blestem�m pe oameni care sunt f�cu�i dup� asem�narea lui Dumnezeu.

10. Din aceea�i gur� iese �i binecuv�ntarea �i blestemul! Nu trebuie s� fie a�a, fra�ii mei!

11. Oare din aceea�i v�n� a izvorului ��ne�te �i ap� dulce �i ap� amar�?

12. Fra�ii mei, poate oare un smochin s� fac� m�sline, sau o vi�� s� fac� smochine? Nici apa s�rat� nu poate da ap� dulce.

13. Cine dintre voi este �n�elept �i priceput? S�-�i arate, prin purtarea lui bun�, faptele f�cute cu bl�nde�ea �n�elepciunii!

14. Dar dac� ave�i �n inima voastr� pizm� amar� �i un duh de ceart�, s� nu v� l�uda�i �i s� nu min�i�i �mpotriva adev�rului.

15. �n�elepciunea aceasta nu vine de sus, ci este p�m�nteasc�, fireasc� (Grece�te: sufleteasc�.), dr�ceasc�.

16. C�ci acolo unde este pizm� �i duh de ceart�, este tulburare �i tot felul de fapte rele.

17. �n�elepciunea care vine de sus, este, �nt�i, curat�, apoi pa�nic�, bl�nd�, u�or de �nduplecat, plin� de �ndurare �i de roade bune, f�r� p�rtinire, nef��arnic�.

18. �i roada neprih�nirii este sem�nat� �n pace pentru cei ce fac pace.

nu inteleg la care secte faci aluzie...?????OARE NU CREZI CA SI BISERICILE sustin multe EREZII?????

Pe data de 26 04 ora 22,50 2010, doamna "121159" a postat ceva despre egalitatea unor porunci din Decalog.. Pe data de 7 mai ,ora 13,46 -2010 ,domnul "Tutenes" i-a raspuns prea dur.prin cuvintele de la urma.
Am incercat ce fapt sa-l sfatuiesc ca nu este bine acest fapt si ca din punct de vedere teologic sectele nu sunt vazute precum viziunea domniei sale . Biblia arata cu totul altfel lucrurile. Atat lui cat si dvs va doresc numai bine.

"Sa nu fim atat de duri! Se stie ca intodeauna ce a aparut nou in orce societate,la inceput a fost privit cu suspiciune,respingere,ura,chiar violenta.Totul depindea de nivelul de cultura,civilizatie,toleranta,ingaduinta...a sincretismului respectiv." Dar de cand a spune adevarul inseamna a fi dur ?
Aici incerci sa acreditezi ideea ca trebuie sa ne obisnuim cu sectele deoarece le respingem din cauza inculturii noastre ?
Domnule , romanii sunt crestini de 200 de ani , atunci nu aparusera multitudinea de "biserici" - sectele care sa ne "lumineze" cu invataturile lor ratacite .
Vrei sa iti dau exemple in care Domnul Iisus si apostolii folosesc cuvinte dure , mult mai dure decat cele folosite de mine ?
Pui de naparci iti spune ceva ?
Lupi in piele de oaie ?
Astia sunt aceia aparuti in zilele noastre care vor sa exporte in tara noastra unde crestinismul e bimilenar un "crestinism" caldicel si imbracat in haina roz de peste ocean ! Un crestinism care ignora crucea si in care edeptii sunt considera automat mantuiti numai fiindca l-au imbratisat ?
Sau ce crezi tu , a fost crestinmul in intuneric dupa perioada apostolilor pana in secolul 16 cand au aparut primele secte ? Asta e parerea ta si a celorlalti sectanti ?
A lasat Iisus lumea in intuneric , fara posibilitatea de mantuire , desi El a spus foarte clar ca "pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui !" ? Si in alta parte a promis ucenicilor "Iata eu sunt cu voi pana la sfarsitul vremurilor " !
Ochi aveti dar nu vedeti !

"Din pacate azi folosim printre alte cuvinte:RATACIRI.SECTANTI. Nu mi se pare normal de loc acest fapt.De ce? Isus Domnul pentru invatatura SA a fost acuzat ca duce poporul in ratacire:

Noroadele vorbeau mult �n �oapt� despre El. Unii ziceau: �Este un om bun.� Al�ii ziceau: �Nu, ci duce norodul �n r�t�cire.� Ioan 7,12" - paralela pe care incerci sa o trasezi intre Domnul Iisus si sectanti , e pur si simplu nerealista si aberanta !
"
"Apostolii primului secoli ca si ceilalti crestini au imbratisat o religie noua oarecum diferita fata de cea a parintilor,a neamului lor. Dupa mentalitatea noastra de azi acesti apostoli si crestini au fost SECTANTI. Si totusi au procedat normal,bine, corect.Au avut dreptate in cea ce au facut si au suferit din partea obstii. Azi istoria nu se repeta? Unde-i toleranta?"
Iar incerci sa tragi o paralela cu totul fortata .
Evreii poate ii considera sectanti , fiindca s-au desprins din sinagoga , despre care Iisus a spus printre altele ca e sinagoga lui satan , insa crestinii ii considera intemeietorii Bisericii lui Hristos !
Nu confunda sinagoga evreilor cu trupul lui Hristos !
Istoria nu se repeta nicidecum , cunosti tu alti apostoli in afara de cei din Scriptura ?
Toleranta este urmatoarea , nu va persecuteaza nimeni din cate imi dau eu seama . Nu am auzit inca vreo stire ca v-ar fi maltratat cineva din cauza credintei voastre .
La randul meu , nu as atinge cu un deget pe cineva de alta credinta , insa adevarul trebuie spus . Si asa cum este el , desi uneori aveti impresia ca e dur .
Cat despre versetele pe care le-ai atasat in mesaj , esenta lor se rezuma la a nu judeca pe aproapele tau pentru pacatele lui si a nu cauta cearta . Insa nemarturisirea adevarului se cheama lepadare , asa cum s-a lepadat Petru .
Uite aici se spune clar ca : Este un Domn, o credin��, un botez, Efeseni , 4,5 . Nu Un Domn , sute de credinte si tot atatea botezuri , intelegi ?
Mediteaza la urmatoarele :

Fapte 20 , 29. C�ci eu �tiu aceasta, c� dup� plecarea mea vor intra, �ntre voi, lupi �ngrozitori, care nu vor cru�a turma.
30. �i dintre voi �n�iv� se vor ridica b�rba�i, gr�ind �nv���turi r�st�lm�cite, ca s� trag� pe ucenici dup� ei.

2 Petru 2,1. Dar au fost �n popor �i prooroci mincino�i, dup� cum �i �ntre voi vor fi �nv���tori mincino�i, care vor strecura eresuri pierz�toare �i, t�g�duind chiar pe St�p�nul Care i-a r�scump�rat, �i vor aduce lor grabnic� pieire;
2. �i mul�i se vor lua dup� �nv���turile lor r�t�cite �i, din pricina lor, calea adev�rului va fi hulit�;

1 Timotei 4,1. Dar Duhul gr�ie�te l�murit c�, �n vremurile cele de apoi, unii se vor dep�rta de la credin��, lu�nd aminte la duhurile cele �n�el�toare �i la �nv���turile demonilor,
2. Prin f���rnicia unor mincino�i, care sunt �nfiera�i �n cugetul lor.

Fapte 20,29. C�ci eu �tiu aceasta, c� dup� plecarea mea vor intra, �ntre voi, lupi �ngrozitori, care nu vor cru�a turma.

Matei 7,15. Feri�i-v� de proorocii mincino�i, care vin la voi �n haine de oi, iar pe din�untru sunt lupi r�pitori.
Ia exemplu din aceste versete daca poti si condamna invataturile mincinoase , eresurile , ca sa nu fii socotit cu ele .

"Capitolul 1"

Ati scris �Dar de cand a spune adevarul inseamna a fi dur�? Cand v-am spus ca ati fost dur,m-am referit la ultima fraza a dvs adresata doamnei �121159� din 7 mai ora 13:46 cand ati incheiat cu cuvintele: �Numai absurbitati si rataciri v-au bagat in cap sectele alea pe care le fregventati� De unde stiti ca este asa? De cate ori ati vizitat aceste �secte�? Sau mai stiti cate ceva din carti sau prin alte cai indirecte,dar nu printr-o informare la fata locului. Odata un barbat sustinea ca stie cam totul despre o anume grupare religiosa din localitatea noastra.Si a fost intrbat de cineva daca a fost vreodata acolo la acea grupare,si a spus ca nu a fost.Nu este trist si penibil totodata?

A spune adevarul (daca este adevar) nu inseamna ca suntem duri. Aici suntem deacord.
Nu am vrut sa spun sa noi romanii suntem inculti.Am vrut sa arat ca in sincretismul nostru in cultura noastra romaneasca exista forma aceasta de respingere la cea ce este nou ca si la alte natiuni de fapt.Imi pare rau insa ca uneori oameni de credinte diferite de noastra aici in Romania au suferit.( SUNT UN PACIFIST CONVINS.)

Adevarat este faptul ca au venit si ca vin evanghelisti dar noi nu trebuie sa fim pregatiti ca si crestini de 2000 de ani printre altele prin cunoasterea Sfintelor Sripturi?
Crezul nostru ca si neam nu are ca si baza Scripturile? De ce eu ca si ceilalti romani sa nu cunoastem Scripturile si atunci cand strainul de peste ocean vine cu invataturile sale gresite (printre cele bune) si straine neamului meu sa-i arat ce este scris in Scripturi si a-l refuz politicos?
Dar pentru aceasta inseamna ca din timp noi ca romani trebuie sa fim interesati de CITIREA BIBLIEI? Nu ar trebui sa ne incurajam unii pe altii la aceasta?
Dupa dvs toti care nu va sunt coreligionari sunt pui de naparci si lupi in piele de oaie?

Nu inteleg:Ce inseamna pt dvs ignorarea crucii?

Ati spus:�in care edeptii sunt considera automat mantuiti numai fiindca l-au imbratisat�?

Depinde. Daca un anume crestin occidental ar spune ca credinta in dogma lui,sau in el mantuieste si imi iarta pacatela nu as crede ca are dreptate si ma-s feri personal de el.
Daca in schimb imi spune ca prin har prin credinta in Hristos Domnul atunci cred ca vorbeste corect,deoarece Biblia sustine aceasta:

C�ci �n har sunte�i m�ntui�i, prin credin��, �i aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu.
Nu din fapte, ca s� nu se laude nimeni

El ne-a m�ntuit, nu din faptele cele �ntru dreptate, s�v�r�ite de noi, ci dup� a Lui �ndurare, prin baia na�terii celei de a doua �i prin �nnoirea Duhului Sf�nt,

El ne-a m�ntuit �i ne-a chemat cu chemare sf�nt�, nu dup� faptele noastre, ci dup� a Sa hot�r�re �i dup� harul ce ne-a fost dat �n Hristos Iisus, mai �nainte de �nceputul veacurilor, (extras din :Efes 2: 8,9. Tit3:5. 2 Timotei1:9.(traducere ortodoxa)

M-ati intrebat, ati spus: �sau ce crezi tu,a fost crestinismul in intuneric dupa perioada apostolilor pana in secolul 16 cand au aparut primele secte?�
Domnule,informati-va singur din cat mai multe surse:In anul 1934 in Bucuresti a aparut o carte scrisa de N V Pantea :Legea stramoseasca,vazuta si descrisa de istoricii romani cei mai de seama si de profesorii de la facultatile de teologie ortodoxa.
In cazul cand nu o puteti obtine aceasta carte,putei gasi parti din ea in alta carte: Credinta Adevarata de Iosif Ton,incepand cu pagina 24.

In orce zona a Pamantului cred ca orce om care aude Evanghelia,o crede,o primeste,traeste dupa invataturile ei (extrase din Biblie),va fi marginalisat de semeni,dispretuit sau chiar va suferi.Aceasta pentruca in general oamenii au alte valori,criterii,conceptii de viata�.,decat cele aratate de Dumnezeu in Biblie. In Biblie scrie despre o cale larga pe care multi o strabat si care se ghideaza dupa:pofta ochilor,pofta firii pamantesti,laudarosenia vietii�
Cand insa cineva va incerca sa fie diferit (calea ingusta) fata de acest fel de viata va suferi:�De altfel, to�i cei ce voiesc s� tr�iasc� cu evlavie �n Hristos Isus, vor fi prigoni�i�. (2 Timotei 3;12).

Ati spus �cunosti tu alti apostoli afara de cei din Scriptura�? Iarasi nu inteleg ce ati vrut sa spuneti.

M-ati facut sectant. Ma cunoasteti?Stiti din ce Biserica fac parte? Daca nu sunt coreligionar cu dvs atunci inseamna ca sunt sectant? Dvs stiti,credeti ca ati inteles correct sensul de sectant? Daca ma anevoiesc sa fiu ortodox? Sunt un om care tin la dreptate. Ce usor va indepartati de oamenii care vor binele!

Ati spus:
Uite aici se spune clar ca : Este un Domn, o credin��, un botez, Efeseni , 4,5 . Nu Un Domn , sute de credinte si tot atatea botezuri , intelegi ?

Dar si la noi in rasarit sunt divizari. Nu trebuie sa fim realisti?
-Bisericile ortodoxe de rit bizantin sec 4
-Bisericile ortodoxe de rit oriental sec 5
-bisericile ortodoxe de rit slavon sec au aparut dupa caderea Constantinopolului si s-a facut
Unirea cu Moscova.

Ati scris; Fapte 20 , 29. C�ci eu �tiu aceasta, c� dup� plecarea mea vor intra, �ntre voi, lupi �ngrozitori, care nu vor cru�a turma.
30. �i dintre voi �n�iv� se vor ridica b�rba�i, gr�ind �nv���turi r�st�lm�cite, ca s� trag� pe ucenici dup� ei.

2 Petru 2,1. Dar au fost �n popor �i prooroci mincino�i, dup� cum �i �ntre voi vor fi �nv���tori mincino�i, care vor strecura eresuri pierz�toare �i, t�g�duind chiar pe St�p�nul Care i-a r�scump�rat, �i vor aduce lor grabnic� pieire;
2. �i mul�i se vor lua dup� �nv���turile lor r�t�cite �i, din pricina lor, calea adev�rului va fi hulit�;

1 Timotei 4,1. Dar Duhul gr�ie�te l�murit c�, �n vremurile cele de apoi, unii se vor dep�rta de la credin��, lu�nd aminte la duhurile cele �n�el�toare �i la �nv���turile demonilor,
2. Prin f���rnicia unor mincino�i, care sunt �nfiera�i �n cugetul lor.

Fapte 20,29. C�ci eu �tiu aceasta, c� dup� plecarea mea vor intra, �ntre voi, lupi �ngrozitori, care nu vor cru�a turma.

Matei 7,15. Feri�i-v� de proorocii mincino�i, care vin la voi �n haine de oi, iar pe din�untru sunt lupi r�pitori.
Ia exemplu din aceste versete daca poti si condamna invataturile mincinoase , eresurile , ca sa nu fii socotit cu ele .

Dupa care criterii deosebim invatatorii mincinosi,proorocii mincinosi,oamenii mincinosi care se dau drept oamenii ai Lui Dumnezeu?Ce spunu Biblia ? Dupa ace-I deosebim?:
Dupa roadele lor domnule!

-Dar au fost �n popor �i prooroci mincino�i, dup� cum �i �ntre voi vor fi �nv���tori mincino�i, care vor strecura eresuri pierz�toare �i, t�g�duind chiar pe St�p�nul Care i-a r�scump�rat, �i vor aduce lor grabnic� pieire;

�i mul�i se vor lua dup� �nv���turile lor r�t�cite �i, din pricina lor, calea adev�rului va fi hulit�

�i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare, ei v� vor momi pe voi. Dar os�nda lor, de mult preg�tit�, nu z�bove�te �i pierzarea lor nu dormiteaz�

�i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate �i dispre�uiesc domnia cereasc�. �ndr�zne�i, �ng�mfa�i, ei nu se cutremur� s� huleasc� m�ririle (din cer),

Ei �n�i�i fiind nedrep�i �i vor lua plata nedrept��ii, socotind o pl�cere desf�tarea de fiecare zi; ei sunt pete �i ocar�, f�c�ndu-�i pl�cere, �n r�t�cirile lor, s� osp�teze cu voi la mesele voastre;

Av�nd ochii plini de pofta desfr�n�rii �i fiind nes��io�i de p�cat, ei am�gesc sufletele cele nestatornice; inima lor e deprins� la l�comie �i sunt fiii blestemului.

P�r�sind calea cea dreapt�, au r�t�cit �i au apucat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata nedrept��ii

C�ci rostind vorbe trufa�e �i de�arte, ei momesc �ntru poftele trupului, cu desfr�n�ri, pe cei care de abia au sc�pat de cei ce vie�uiesc �n r�t�cire.

A doua epistol� Soborniceasc� a Sf�ntului Apostol Petru Biblia Ortodox�
Capitolul 2:1,2,3,10,13,14,15,18.

Deci, semnele dupa care deosebim oamenii Lui Dumnezeu de cei ai celui rau,din acest text al lui Petru sunt:(pe scurt)
CAPITOLUL 2

-t�g�duind chiar pe St�p�nul (adica pe Dumnezeu)
- �i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare
- �i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate
- dispre�uiesc domnia cereasc�
- �ndr�zne�i, �ng�mfa�i, ei nu se cutremur� s� huleasc� m�ririle (din cer),
- Ei �n�i�i fiind nedrep�i
- socotind o pl�cere desf�tarea de fiecare zi
- Av�nd ochii plini de pofta desfr�n�rii �i fiind nes��io�i de p�cat
- inima lor e deprins� la l�comie �i sunt fiii blestemului.

-P�r�sind calea cea dreapt�, au r�t�cit �i au apucat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata nedrept��ii
- C�ci rostind vorbe trufa�e �i de�arte, ei momesc �ntru poftele trupului,

CAPITOLUL 3

Va consider om de onoare domnule!
Judecati va rog! �Sectantii� pe care ai cunoasteti,sau cei de pe forum au o viata atat de decazuta moral incat sa faca faptele cuprinse in �lista� din capitolul 2 ? Fac ei asa ceva? Nu cred.Trebuie sa iubim adevarul.caci Hristos este Calea,Adevarul si Viata.

Nu trebuie sa fim atenti?: Cu respect.
laurentiudumitru.ro/blog/2008/05/29/ecumenismul-necrestin-al-vat...

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 21:49

Un raspuns scurt deocamdata - in orice caz nu esti ortodox .
Cred ca esti protestant sau mai degraba neoprotestant - deci sectant .
Tot ce este in afara ortodoxiei este in afara Bisericii Lui Hristos .
Voi reveni cand voi avea timp cu un raspuns mai pe larg .

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:19

"Odata un barbat sustinea ca stie cam totul despre o anume grupare religiosa din localitatea noastra.Si a fost intrbat de cineva daca a fost vreodata acolo la acea grupare,si a spus ca nu a fost.Nu este trist si penibil totodata? "
O sectanta de pe forumul acesta avea pretentia ca stie despre relatia mea cu Dumnezeu ( anume ca e una subreda) , numai dupa unele comentarii ale mele de pe forum ...
In orice caz , despre sectanti nici nu trebuie stiutre prea multe , CLAR nu au nici o treba cu Dumnezeu .
Desi scriptura vorbeste cat se poate de explicit despre Biserica lui Hristos ca nu va fi biruita , sectantii ( lupii in piele de oaie , proorocii mincinosi veniti sa-i amageasca si pe cei alesi Mt . 24 , 24 ) propovaduiesc care mai de care ca ei sunt biserica , desi au trecut 16 secole de la Hristos pana la infiintarea sectelor prozelitiste care isi desfasoara activitatea in Romania ( primele care au luat fiinta ) .
Cu a cui autoritate si de cine au fost infiintate ?
A trimis Hristos apostoli ? Evident nu . Daca nu i-a trimis el inseamna ca i-a trimis celalalt , " omul nelegiuirii, fiul pierz�rii, Potrivnicul, care se �nal�� mai presus de tot ce se nume�te Dumnezeu" ( 2 Tesaloniceni 2, 3-4 ) , care urmareste cu orice chip divizarea si sfaramitarea Bisericii , Trupul Lui Hristos , pentru ca pe bucatele sa il poata ingiti si controla mai usor .
Divide et impera va spune ceva ?
Daca nu poate va spune ceva Matei 12 , 25. Cunosc�nd g�ndurile lor, Iisus le-a zis: Orice �mp�r��ie care se dezbin� �n sine se pustie�te, orice cetate sau cas� care se dezbin� �n sine nu va d�inui.
"M-ati facut sectant. Ma cunoasteti?Stiti din ce Biserica fac parte? Daca nu sunt coreligionar cu dvs atunci inseamna ca sunt sectant? Dvs stiti,credeti ca ati inteles correct sensul de sectant? Daca ma anevoiesc sa fiu ortodox? Sunt un om care tin la dreptate. Ce usor va indepartati de oamenii care vor binele! " Multe intrebari , dar la daca as raspunde eu la ele as specula ; nu imi place sa ma scald in ape tulburi , nu imi place si nu imi sta in caracter sa ma pronunt despre lucruri pe care nu le cunosc ; de aceea te invit sa raspunzi tu la ele .
Eu pot afirma cu certitudine doar ca esti sectant , deoare un ortodox ar da citatele din Scriptura ( Biblia) ortodoxa .
Daca esti un om care tine la dreptate ai curajul sa iti asumi identitatea confesionala sub umbrela careia comentezi aici pe forum ( si n-ar fi rau si in general as spune eu ) .
"Dar si la noi in rasarit sunt divizari. Nu trebuie sa fim realisti?
-Bisericile ortodoxe de rit bizantin sec 4
-Bisericile ortodoxe de rit oriental sec 5
-bisericile ortodoxe de rit slavon sec au aparut dupa caderea Constantinopolului si s-a facut
Unirea cu Moscova."
Bisericile ortodoxe orientale nu sunt catusi de putin ortodoxe , sunt schismatice .
Ortodocsii domnule sunt aceia care recunosc toate cele 7 sinoade ecumenice ( a toata lumea) si pe cele locale - nu le enumar caci sunt prea multe .
Apoi domnule , nu luati ca referinta istoria profana a lui Ion Aurel Pop despre "biserici" .
Ortodoxia este un singur trup , unit , la baza uniunii sale stand comuniunea euharistica - cu alte cuvinte coimpartasirea cu trupul si sangele Lui Hristos - conf. Epistola �nt�ia c�tre Corinteni a Sf�ntului Apostol Pavel Cap. 11

24. �i, mul�umind, a fr�nt �i a zis: Lua�i, m�nca�i; acesta este trupul Meu care se fr�nge pentru voi. Aceasta s� face�i spre pomenirea Mea.

25. Asemenea �i paharul dup� Cin�, zic�nd: Acest pahar este Legea cea nou� �ntru s�ngele Meu. Aceasta s� face�i ori de c�te ori ve�i bea, spre pomenirea Mea.

Ritualul liturgic desi difera putin de la o biserica nationala la alta este foarte asemanator iar Liturghia este identica .

E drept ca unele "biserici "se autointituleaza ortodoxe , insa asta nu inseamna ca si sunt .

"Dupa care criterii deosebim invatatorii mincinosi,proorocii mincinosi,oamenii mincinosi care se dau drept oamenii ai Lui Dumnezeu?Ce spunu Biblia ? Dupa ace-I deosebim?:
Dupa roadele lor domnule!"
Da domnule , rodul sectantilor este DEZBINAREA , ca au reusit sa imparta oamenii in mii de grupuri , ori Hristos se roaga Tatalui ca ucenicii lui sa fie una Ioan, Cap. 17

11. �i Eu nu mai sunt �n lume, iar ei �n lume sunt �i Eu vin la Tine. P�rinte Sfinte, p�ze�te-i �n numele T�u, �n care Mi i-ai dat, ca s� fie una precum suntem �i Noi.

21. Ca to�i s� fie una, dup� cum Tu, P�rinte, �ntru Mine �i Eu �ntru Tine, a�a �i ace�tia �n Noi s� fie una, ca lumea s� cread� c� Tu M-ai trimis.
Astea sunt roadele sectantilor , dezbinarea si eresurile ( invataturile gresite) .

"Va consider om de onoare domnule!
Judecati va rog! �Sectantii� pe care ai cunoasteti,sau cei de pe forum au o viata atat de decazuta moral incat sa faca faptele cuprinse in �lista� din capitolul 2 ? Fac ei asa ceva? Nu cred.Trebuie sa iubim adevarul.caci Hristos este Calea,Adevarul si Viata.
Interesanta propunere faceti domnule , insa total nesincera si cu totul lipsita de obiectivitate ...
Adica propui ca dupa faptele reprobabile comise de unii clerici si credinciosi ortodocsi sa-i judecam pe ceilalti care nu au nici o legatura cu lista pe care o propui ?
Sau contesti cumva ca in Biserica Ortodoxa nu sunt credinciosi si clerici cu viata curata si toti sunt o adunatura de imorali ?
Atentie , s-ar putea sa nu vezi padurea din cauza copacilor !
E tipic sectelor ca retorica lor , argumentul suprem pe care-l invoca e decaderea morala a credinciosilor Bisericii Ortodoxa , in paralel cu curatia morala a sectantilor ...
Ei bine , probabil si tu esti genul care ia de bun tot ce vede la TV !
Cand e cate un caz care pune in lumina negativa Biserica Ortodoxa se reped toate televiziunile , insa cauzelor bune si oamenilor extraordinari din ortodoxie nu le face nimeni reclama ; insa ei exista , as putea sa iti dau nenumarate exemple .
Dar daca vei cauta fara resentimente le vei gasi si singur .
In incheiere iti mai spun ceva . Sunt extrem de sceptic fata de cei care au o parere buna despre ei , asa cum incerci sa imi spui tu ca sectantii au o viata morala corespunzatoare .
E o vorba din batrani cu lauda de sine care numai a bine nu miroase .
Dar pentru a demonstra enorma fatarnicie a sectantilor , inchei cu un verset din Scripturi , diametral opus fata de atitudinea sectanta de a se considera buni si morali si de a se indreptati pe ei insisi :
Luca 18,19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce M� nume�ti bun? Nimeni nu este bun, dec�t unul Dumnezeu.

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:21

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:21

Nu contest ca printre sectanti exista oameni animati de intentii bune , insa nu sunt pe calea cea buna .
Reveniti la biserica intemeiata de apostoli prin porunca Domnului Iisus !

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:22

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:23

De la: tutenes, la data 2010-06-11 20:21:34Nu contest ca printre sectanti exista oameni animati de intentii bune , insa nu sunt pe calea cea buna .
Cine ati da dreptul sa judeci pe aproapele tau???....Esti Stapanul meu???

symy-apocalipsa.blogspot.ro
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:24

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:28

De la: symy1, la data 2010-06-11 20:23:52
De la: tutenes, la data 2010-06-11 20:21:34Nu contest ca printre sectanti exista oameni animati de intentii bune , insa nu sunt pe calea cea buna .

Interesant ca percepi adevarul ca pe o judecata !
de judecat te va judeca Hristos . Poate vei putea face distinctia intre judecate si exprimarea unei pareri in ceea ce priveste "credinta" ta .

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:30

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:31

De la: tutenes, la data 2010-06-11 20:28:59

de judecat te va judeca Hristos . Poate vei putea face distinctia intre judecate si exprimarea unei pareri in ceea ce priveste "credinta" ta .
Daca ma ''judeci''prin prisma Bibliei....accept !!!Dar si eu voi face acelasi lucru cu tine..

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:31

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:41

De la: symy1, la data 2010-06-11 20:31:10

Daca ma ''judeci''prin prisma Bibliei....accept !!!Dar si eu voi face acelasi lucru cu tine..

Inca o data , poti face distinctie intre judecata si a-mi spune parerea pe sleau , deschis si corect despre credinta ta ?

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 21:09

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 21:30

De la: tutenes, la data 2010-06-11 20:41:42

Inca o data , poti face distinctie intre judecata si a-mi spune parerea pe sleau , deschis si corect despre credinta ta ?
Bineinteles...doar nu mi-e rusine de credinta mea !!!Intreaba....si vei afla....cere si ti se va da....bate si ti se va deschide.

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 21:56

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2010, ora 16:44

De la: symy1, la data 2010-06-11 21:30:29

Bineinteles...doar nu mi-e rusine de credinta mea !!!Intreaba....si vei afla....cere si ti se va da....bate si ti se va deschide.

Atunci spune de ce secta apartii !

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 10:40

De la: tutenes, la data 2010-06-12 16:44:00

Nu apartin nici unei secte....apartin Biserici Baptiste !!!!Sau Biserica Domnului Hristos se numeste..Ortodoxa???!!!! In Iparatia lui Dumnezeu nu vei gasi ortodocxi....doar CRESTINI... Deci continuam daca am lamurit problema.Deoarece s-a deschis sezonul de pescuit,sunt mai mult plecat,dar voi cauta mesajele tale!Dumnezeu sa te binecuvanteze...CRESTINE.

CR0N0S

1163 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 11:35

Cine este in avatar ? Mos Craciun ?

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 16:30

De la: symy1, la data 2010-06-18 10:40:44

Nu apartin nici unei secte....apartin Biserici Baptiste !!!!Sau Biserica Domnului Hristos se numeste..Ortodoxa???!!!! In Iparatia lui Dumnezeu nu vei gasi ortodocxi....doar CRESTINI... Deci continuam daca am lamurit problema.Deoarece s-a deschis sezonul de pescuit,sunt mai mult plecat,dar voi cauta mesajele tale!Dumnezeu sa te binecuvanteze...CRESTINE.

Cine si cand a intemeiat "Biserica " baptista ?

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 16:41

"Codul lui Hammurabi, cu toata probabilitatea, a fost publicat la inceputul domniei lui. Cele 282 paragrafe sapate in piatra imbratiseaza aproape tot dreptul public si privat in vigoare la babiloneni pe vremea lui Hammurabi. Inainte de aparitia acestui cod, existau Codurile Lipit-Istar din Isin, Bilalam de Ia Esnunna si Ur-namu din Ur. "

* Dac� cineva acuz� pe altcineva, f�r� s� poat� aduce vreo dovad�, acuzatorul va fi omor�t.

* Dac� cineva acuz� pe altcineva, �i poate dovedi vina acestuia, el va fi r�spl�tit cu bani.

* Dac� un judec�tor ia o decizie �ntr-un caz, iar apoi se dovede�te c� a gre�it, va fi pus s� pl�teasc� de dou�sprezece ori c�t a impus el acuzatului, �i nu i se va permite s� mai judece.

* Dac� cineva fur� pe fiul altcuiva, va fi omor�t.

* Dac� cineva g�se�te un sclav evadat �i �l returneaz� proprietarului, acesta va trebui s� pl�teasc� doi �ekeli.

* Dac� un ho� este descoperit �n timp ce fur�, va fi omor�t.

* Dac� cineva nu are suficient� grij� de un baraj, �i barajul cedeaz�, el va fi v�ndut, iar banii ob�inu�i vor �nlocui recolta pierdut� �n timpul inund�rii culturilor.

* hammurabi stela1Dac� cineva inund� culturile unui vecin, �i va pl�ti pierderea.

* Dac� cineva �i las� gr�dina �n seama unui gr�dinar, iar acesta �i face treaba bine timp de patru ani, �n al cincilea an proprietarul e obligat s� ia parte la gr�din�rit.

* Dac� gr�dinarul nu �i-a f�cut treaba bine, iar plantele sufer�, el va pl�ti pierderea �n func�ie de produc�ia vecinului.

* Dac� cineva are o datorie, �i nu poate pl�ti, el se poate vinde pe sine, pe so�ia sa, pe fiul s�u �i pe fiica sa s� munceasc�; dup� trei ani ei vor fi elibera�i.

* Dac� un om dator �i pl�te�te datoria cu un sclav, iar sclavul este suficient de bun, nu pot exista obiec�ii.

* Dac� cineva se c�s�tore�te cu o femeie, dar nu are niciun fel de rela�ii cu aceasta, nu se consider� c�s�torie.

* Dac� o so�ie are rela�ii cu un alt b�rbat, am�ndoi vor fi lega�i �i arunca�i �n ap�, dar so�ia poate fi iertat� de so�ul ei �i d�ruit� regelui ca sclav�.

* Dac� un b�rbat folose�te violen�a asupra so�iei altui b�rbat pentru a se culca cu ea, el va fi omor�t, iar femeia considerat� f�r� vin�.

* Dac� un b�rbat este capturat �n r�zboi, iar femeia p�r�se�te casa, de�i este m�ncare suficient�, ea va fi aruncat� �n ap�.

* Dac� un b�r�bat este capturat �n r�zboi, �i nu exist� m�ncare, femeia este f�r� vin� dac� p�r�se�te casa.

* Dac� un so� p�r�se�te casa, so�ia pleac� �n alt� cas�, iar so�ul se re�ntoarce, so�ia nu este obligat� s� se re�ntoarc�.

* Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie care a dat na�tere copiilor s�i, o parte din p�m�nt �i din bani trebuie cedat� ei de so�. C�nd copiii cresc, ea se poate rec�s�tori.

* Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie cu care nu a avut copii, �i va da �napoi zestrea �i banii pe care i-a adus din casa tat�lui ei.

* Hammurabi stelaDac� un b�rbat adopt� un fiu, iar acesta cre�te �n casa p�rin�ilor adoptivi, p�rin�ii naturali nu pot cere �ntoarcerea acestuia.

Dac� cineva love�te pe altcineva de rang mai �nalt, va fi biciuit �n public de �aizeci de ori.

* Dac� cineva love�te pe altcineva de acela�i rang, va pl�ti o mina de aur.

* Dac� un sclav love�te un om liber, �i vor fi t�iate urechile.

* Dac� un b�rbat love�te o femeie �ns�rcinat�, iar aceasta pierde sarcina, el �i va pl�ti zece �ekeli.

* Dac� un constructor construie�te o cas�, �i o construie�te bine, proprietarul va pl�ti doi �ekeli pentru fiecare suprafa�� a casei.

* Dac�, �ns�, nu reu�e�te, �i casa se pr�bu�e�te, ucig�ndu-l pe proprietar, constructorul va fi omor�t.

* Dac� fiul proprietarului va fi omor�t, fiul constructorului va fi ucis.

ingrid_si_atat

13 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 16:53

cred ca pentru femei sunt doar 9 porunci. scrie sa nu ravnesti la nevasta aproapelui tau, invers nu tin minte sa fi citit.

htloqkhetemptomonstrosesquipedalio

240 mesaje
Oras: Campia Turzii

Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 17:01

De la: ingrid_si_atat, la data 2010-06-18 16:53:32cred ca pentru femei sunt doar 9 porunci. scrie sa nu ravnesti la nevasta aproapelui tau, invers nu tin minte sa fi citit.

si atat

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 17:05

De la: ingrid_si_atat, la data 2010-06-18 16:53:32cred ca pentru femei sunt doar 9 porunci. scrie sa nu ravnesti la nevasta aproapelui tau, invers nu tin minte sa fi citit.

De fapt porunca e sanu ravnesti nimic ce apartine aproapelui !

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 10:46

De la: tutenes, la data 2010-06-18 16:30:27
De la: symy1, la data 2010-06-18 10:40:44

Cine si cand a intemeiat "Biserica " baptista ?
Tu crezi ca BOR se poate mandri cu anii cei are in credinta crestina ??Te credeam mai intelept !!!BOR a devenit o Biserica ''PE BANDA RULANTA''...fara a respecta Cuvantul lui Dumnezeu...se bazeaza pe Traditii si pe oameni.Si-au facut o religie dupa placul inimi lor.Singuri crestini care au ramas in CREDINTA sunt cei din OASTEA DOMNULUI,pe care eu ai respect !!!Ca sa nu fac afirmatii dupa ureche citeste;Epistola catre Romani cap10,vs.9-10...;''Daca MARTURISESTI ,deci cu GURA TA pe ISUS CA DOMN...!!!!!Spune-mi tu Tutenes CUM MARTURISESTE UN BEBELUS !!!!! Sau la vs 10 Sta scris;CACI PRIN CREDINTA DIN INIMA.SE CAPATA NEPRIHANIREA...''''.Cum are un BEBELUS CREDINTA IN INIMA???????????? Te rog in Numele Domnului Isus sa-mi raspunzi SINCER!!!!din inima ta de CRESTIN...!!!!Pe cine sa cred pe cei din cartile Traditiei sau CUVANTUL LUI DUMNEZEU??? Domnul sa te binecuvanteze...CRESTINE !

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CELE ZECE PORUNCI
Mergi la: