Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 13:39
De la: tisor, la data 2009-11-13 21:06:26De la: tisor, la data 2009-11-12 22:01:12De la: tutenes, la data 2009-11-11 18:43:35De la: tuturica_7, la data 2009-11-10 18:37:50 ,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
Unde ai gasit tu in Biblie ca dumnica e o zi sfanta pe care trebuie sa o serbam asa DUPA MINTEA TA ?
Tu oare n-ai mai auzit de Noul Legamant prin Isus Hristos, in care nu mai sunt valabile jertfele ,pt.ca INSUSI HRISTOS SA DAT CA JERTFA PT.PACATELE OMENIRI?aha, tu vrei sa spui ca daca jertfele nu mai sunt valabile atunci nici SABATUL nu mai e ?
Tu trebuie sa te documentezi ,in primul rand sa vezi care legi s-au desfiintat...NICIDECUM CELE 10 PORUNCI.
O sa citesc mai multa istorie,lucru pe care de asemenea vi-l recomand calduros !!!
Draga Tutenes,tuturica ti-a scris niste realitati Biblice corecte,pe care ar trebui sa le verifici.
Cind vorbesti de "traditie" nu mai vorbesti de Biblie.ci de anumite reguli impuse de oameni.
Dumnezeu nu este Dumnezeul evreilor, ci Dumnezeul TUTUROR oamenilor(creatiunea Sa) care asculta de Cuvintul Sau si de poruncile Sale.
Te rog sa-mi spui deschis......azi mai sint valabile poruncile lui Dumnezeu.....asa cum le gasim in Biblie.......................................sau nu??????????????
Inca mai astept, draga TUTENES, un raspuns...la intrebarea ridicata mai sus.
Tocmai din aceasta cauza exista atita confuzie in comentarii- nu se cunoaste si nu se pazeste cuvintul BIBLIEI.
Va doresc un SABAT FERICIT
Draga Tisor,zilele acetea am fost un pic cam ocupat;sotia mea a nascut un baietel si am stat mai mult pe la spital .
In ce priveste raspunsul,nu stiu daca are vreun sens sa il dau,deoarece in discutiile cu tine referitor la alte probleme ti-am argumentat logic,rational si istoric si nu ti-ai schimbat opinia catusi deputin .
Poate ma insel insa am impresia ca nu faci parte din cei care cauta si spun adevarul,oricat de incomod ar fi el,ci mai degraba din cei care vor sa-si impuna parereapersonala ca fiind adevarul .
De aceea nu stiu daca are sens sa raspund pe aceasta tema fiindca tu ai tras deja unele concluzii,si chiar daca as veni cu argumente istorice si Biblice,tot nu ti-ai modifica parerile .
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 09:33
De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:39:08De la: tisor, la data 2009-11-13 21:06:26De la: tisor, la data 2009-11-12 22:01:12De la: tutenes, la data 2009-11-11 18:43:35De la: tuturica_7, la data 2009-11-10 18:37:50 ,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
Unde ai gasit tu in Biblie ca dumnica e o zi sfanta pe care trebuie sa o serbam asa DUPA MINTEA TA ?
Tu oare n-ai mai auzit de Noul Legamant prin Isus Hristos, in care nu mai sunt valabile jertfele ,pt.ca INSUSI HRISTOS SA DAT CA JERTFA PT.PACATELE OMENIRI?aha, tu vrei sa spui ca daca jertfele nu mai sunt valabile atunci nici SABATUL nu mai e ?
Tu trebuie sa te documentezi ,in primul rand sa vezi care legi s-au desfiintat...NICIDECUM CELE 10 PORUNCI.
O sa citesc mai multa istorie,lucru pe care de asemenea vi-l recomand calduros !!!
Draga Tutenes,tuturica ti-a scris niste realitati Biblice corecte,pe care ar trebui sa le verifici.
Cind vorbesti de "traditie" nu mai vorbesti de Biblie.ci de anumite reguli impuse de oameni.
Dumnezeu nu este Dumnezeul evreilor, ci Dumnezeul TUTUROR oamenilor(creatiunea Sa) care asculta de Cuvintul Sau si de poruncile Sale.
Te rog sa-mi spui deschis......azi mai sint valabile poruncile lui Dumnezeu.....asa cum le gasim in Biblie.......................................sau nu??????????????
Tocmai din aceasta cauza exista atita confuzie in comentarii- nu se cunoaste si nu se pazeste cuvintul BIBLIEI.
Draga Tisor,zilele acetea am fost un pic cam ocupat;sotia mea a nascut un baietel si am stat mai mult pe la spital .
In ce priveste raspunsul,nu stiu daca are vreun sens sa il dau,deoarece in discutiile cu tine referitor la alte probleme ti-am argumentat logic,rational si istoric si nu ti-ai schimbat opinia catusi deputin .
Poate ma insel insa am impresia ca nu faci parte din cei care cauta si spun adevarul,oricat de incomod ar fi el,ci mai degraba din cei care vor sa-si impuna parereapersonala ca fiind adevarul .
De aceea nu stiu daca are sens sa raspund pe aceasta tema fiindca tu ai tras deja unele concluzii,si chiar daca as veni cu argumente istorice si Biblice,tot nu ti-ai modifica parerile .
Draga Tutenes,doresc sotiei tale refacere grabnica,multa sanatate,: iar celui mic multa sanatate,sa creasca in bucuria familiei pe care o ai si ,sa va aduca multa fericire.
Draga,referitor la parerile mele....nu vreau sa mi le modifice nimeni,nici eu nu doresc sa le modific cuiva.....ci doresc ca,calauzit de DUHUL Domnului sa cresc in cunostinta despre IUBIREA LUI, pe care deocamdata o gasesc in BIBLIE.
Sa ai parte de multa bucurie.
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 12:51
De la: tisor, la data 2009-11-15 09:33:00De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:39:08De la: tisor, la data 2009-11-13 21:06:26De la: tisor, la data 2009-11-12 22:01:12De la: tutenes, la data 2009-11-11 18:43:35De la: tuturica_7, la data 2009-11-10 18:37:50 ,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
Draga Tutenes,doresc sotiei tale refacere grabnica,multa sanatate,: iar celui mic multa sanatate,sa creasca in bucuria familiei pe care o ai si ,sa va aduca multa fericire.
Draga,referitor la parerile mele....nu vreau sa mi le modifice nimeni,nici eu nu doresc sa le modific cuiva.....ci doresc ca,calauzit de DUHUL Domnului sa cresc in cunostinta despre IUBIREA LUI, pe care deocamdata o gasesc in BIBLIE.
Sa ai parte de multa bucurie.
Referitor la parerile mele,eu le schimb daca ajung la concluzia ca nu sunt corecte si adevarate .
Multumesc pentru urari !
|
gaBytA
3 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 21:23
De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:39:08De la: tisor, la data 2009-11-13 21:06:26De la: tisor, la data 2009-11-12 22:01:12De la: tutenes, la data 2009-11-11 18:43:35De la: tuturica_7, la data 2009-11-10 18:37:50 ,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
|
|
|
gaBytA
3 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 21:48
...tutenes,
nu ai argumentat nimic logic,rational si istoric...asta o spui tu .
Dupa parerea ta ce inseamna adevarul? si care este adevarul?
Vad ca pe tisor l-ai catalogat deja ca facand parte din cei care nu spun adevarul si care cauta sa-si impuna parerile personale(desi ti-a dat destule dovezi si argumente biblice si istorice etc).
Parerea mea este ca de fapt pe tine nici nu te intereseaza ADEVARUL oricate dovezi si texte Biblice ti-ar fi demonstrate .
Bineinteles ca tisor nu si-ar schimba parerile si credinta lui in urma unor pareri ale tale care nu au nici cea mai mica legatura cu ADEVARUL ABSOLUT.
Inainte de a deschide Biblia s-o citesti ROAGA-TE lui Dumnezeu sa-ti lumineze mintea s-o poti intelege sa poti face distinctia intre :1. ADEVAR SI MINCIUNA
2. LUMINA SI INTUNERIC
3. BINE SI RAU .
|
alehin
2584 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 22:37
Tutenes ...sa-ti traiasca baietelul ...sa fie sanatos ..frumos, inteligent...si sa va aduca numai bucurii ..!
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 18:33
De la: tisor, la data 2009-11-14 13:18:27Spunea un prieten,ca noi cei ce credem in Biblie si porunci sintem,cam, fara RATIUNE
Draga,as vrea sa-mi demonstreze cineva RATIUNEA lui fara DUMNEZEU....
Si astazi sintem numiti un popor BARBAR,de mai toate tarile lumii,pentru ca ne-am omorit si conducatorii, doar ca unii sa poata pune mina pe STAPINIREA ACESTEI TARI.
Eu ma inchin in DUH si ADEVAR...DOMNULUI,si pazesc si poruncile SALE.
Cind ADEVARUL frige,nimeni nu-si baga "mina"!!!!
Maranatha
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 18:33
De la: tisor, la data 2009-11-14 13:18:27Spunea un prieten,ca noi cei ce credem in Biblie si porunci sintem,cam, fara RATIUNE
Draga,as vrea sa-mi demonstreze cineva RATIUNEA lui fara DUMNEZEU....
Si astazi sintem numiti un popor BARBAR,de mai toate tarile lumii,pentru ca ne-am omorit si conducatorii, doar ca unii sa poata pune mina pe STAPINIREA ACESTEI TARI.
Eu ma inchin in DUH si ADEVAR...DOMNULUI,si pazesc si poruncile SALE.
Cind ADEVARUL frige,nimeni nu-si baga "mina"!!!!
Maranatha
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 19:42
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 20:00
De la: gaBytA, la data 2009-11-15 21:48:52
...tutenes,
Vad ca pe tisor l-ai catalogat deja ca facand parte din cei care nu spun adevarul si care cauta sa-si impuna parerile personale(desi ti-a dat destule dovezi si argumente biblice si istorice etc).
Parerea mea este ca de fapt pe tine nici nu te intereseaza ADEVARUL oricate dovezi si texte Biblice ti-ar fi demonstrate .
Bineinteles ca tisor nu si-ar schimba parerile si credinta lui in urma unor pareri ale tale care nu au nici cea mai mica legatura cu ADEVARUL ABSOLUT.
Inainte de a deschide Biblia s-o citesti ROAGA-TE lui Dumnezeu sa-ti lumineze mintea s-o poti intelege sa poti face distinctia intre :1. ADEVAR SI MINCIUNA
2. LUMINA SI INTUNERIC
3. BINE SI RAU .
Draga gaBytA, cu tisor am discutat pe mai multe topicuri,nu numai aici .
Din punctul meu de vedere consider ca am adus argumente in discutia mea cu el .
Poate nu ai observat,dar inainte de "a-l cataloga" pe tisor am adaugat "poate ma insel".
Ca sa iti raspund cu privire la intrebarea despre adevar-Adevarul este Iisus Hristos.
Sau cum spunea Petre Tutea :"C�nd m� g�ndesc la Hristos, la Predica de pe Munte �i la cele patru Critici ale lui
Kant, pe care eu le citesc acum ca pe Informa�ia Bucure�tiului...; le am aici, �n bibliotec�. Dac� g�si�i un
adev�r la Kant, nu-mi mai da�i mie bun� ziua niciodat�. La revedere!" ; "Luther are dreptate
c�nd spune c� �n afar� de Biblie nu exist� nici un adev�r."
Inca ceva - Tisor a afirmat la un moment dat ca nu isi va schimba parerile in nici un caz .
Sa inteleg ca e atotstiutor ?
Discutam printre altele si pe teme istorice .
Eu sunt un biet ignorant care pe zi ce trece aflu mai multe .
Si de regula nu discut cu oameni care au pretentia ca le stiu pe toate - consider ca sunt povatuitori orbi orbilor .
Inca ceva- eu consider ca Adevarul trebuie si trait nu nunai cunoscut .
In rest,sa stii ca inainte sa citesc din Biblie ma rog la Dumnezeu .
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 20:15
Cel mai mare p�cat al oamenilor
e frica, spaima de-a privi �n fa�� �-a
recunoa�te adev�rul. El e crud, acest
adev�r, dar numai el folose�te.
Mihai Eminescu
|
GaByza
3 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 20:18
De la: tutenes, la data 2009-11-16 20:00:59De la: gaBytA, la data 2009-11-15 21:48:52
...tutenes,
2. LUMINA SI INTUNERIC
3. BINE SI RAU .
Draga gaBytA, cu tisor am discutat pe mai multe topicuri,nu numai aici .
Din punctul meu de vedere consider ca am adus argumente in discutia mea cu el .
Poate nu ai observat,dar inainte de "a-l cataloga" pe tisor am adaugat "poate ma insel".
Ca sa iti raspund cu privire la intrebarea despre adevar-Adevarul este Iisus Hristos.
Sau cum spunea Petre Tutea :"C�nd m� g�ndesc la Hristos, la Predica de pe Munte �i la cele patru Critici ale lui
Kant, pe care eu le citesc acum ca pe Informa�ia Bucure�tiului...; le am aici, �n bibliotec�. Dac� g�si�i un
adev�r la Kant, nu-mi mai da�i mie bun� ziua niciodat�. La revedere!" ; "Luther are dreptate
c�nd spune c� �n afar� de Biblie nu exist� nici un adev�r."
Inca ceva - Tisor a afirmat la un moment dat ca nu isi va schimba parerile in nici un caz .
Sa inteleg ca e atotstiutor ?
Discutam printre altele si pe teme istorice .
Eu sunt un biet ignorant care pe zi ce trece aflu mai multe .
Si de regula nu discut cu oameni care au pretentia ca le stiu pe toate - consider ca sunt povatuitori orbi orbilor .
Inca ceva- eu consider ca Adevarul trebuie si trait nu nunai cunoscut .
In rest,sa stii ca inainte sa citesc din Biblie ma rog la Dumnezeu .
|
GaByza
3 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 20:33
...bine ai spus aici ca ADEVARUL ESTE ISUS HRISTOS...deci daca EL este adevarul ,atunci care adevar a trait EL si ce credinta a avut EL? scus-mi.
1.a serbat cumva duminica ca zi de odihna ?
2.se inchina cumva la icoane sau numai Tatalui ?
3.tinea cumva traditiile paganesti ?
4.calca cumva cele 10 porunci lasa-te de Dumnezeu prin Moise ?etc, etc, etc .
Ce-ar fi sa cercetezi mai bine viata lui Isus sa vezi cum traia EL si ce credinta avea EL ?si te asigur eu ca vei descoperi un contrast izbitor intre ceea ce tu crezi si ceea ce El credea si traia .
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 21:56
De la: GaByza, la data 2009-11-16 20:33:57 ...bine ai spus aici ca ADEVARUL ESTE ISUS HRISTOS...deci daca EL este adevarul ,atunci care adevar a trait EL si ce credinta a avut EL? scus-mi.
1.a serbat cumva duminica ca zi de odihna ?
2.se inchina cumva la icoane sau numai Tatalui ?
3.tinea cumva traditiile paganesti ?
4.calca cumva cele 10 porunci lasa-te de Dumnezeu prin Moise ?etc, etc, etc .
Ce-ar fi sa cercetezi mai bine viata lui Isus sa vezi cum traia EL si ce credinta avea EL ?si te asigur eu ca vei descoperi un contrast izbitor intre ceea ce tu crezi si ceea ce El credea si traia .
Ioan 5,18. Deci pentru aceasta c�utau mai mult iudeii s�-L omoare, nu numai pentru c� DEZLEGA (atentie !!!) s�mb�ta, ci �i pentru c� zicea c� Dumnezeu este Tat�l S�u, f�c�ndu-Se pe Sine deopotriv� cu Dumnezeu.
|
Fosta membra 9am.ro
314 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 11:17
"Interviu cu Dumnezeu de Octavian Paler
mai 7, 2007 in High concepts
- Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci� zise Dumnezeu.
- Daca ai timp� i-am raspuns. Dumnezeu a z�mbit.
- Timpul meu este eternitatea� Ce �ntrebari ai vrea sa-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a raspuns:
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca� iar apoi t�njesc iar sa fie copii.
Ca �si pierd sanatatea pentru a face bani� iar apoi �si pierd banii pentru a-si recapata sanatatea.
Faptul ca se g�ndesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul.
Ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat m�na si am stat tacuti un timp.
Apoi am �ntrebat:
- Ca parinte, care ar fi c�teva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le �nvete copiii tai?
- Sa �nvete ca dureaza doar c�teva secunde sa deschida rani profunde �n inima celor pe care �i iubesc� si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece.
Sa �nvete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin.
Sa �nvete ca exista oameni care �i iubesc dar pur si simplu �nca nu stiu sa-si exprime sentimentele.
Sa �nvete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada �n mod diferit.
Sa �nvete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei �nsisi.
- Multumesc pentru timpul acordat� am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
Dumnezeu m-a privit z�mbind si a spus:
- Doar faptul ca sunt aici, �ntotdeauna. "
DUMNEZEU ne-a dat citeva porunci, incalcarea lor doar EL o pedepseste, insa ma tot intreb cit intelegem noi, fiecare in parte ce inseamna cu adevarat aceste porunci.
Prima este sa-l iubim pe DUMNEZEU mai presus de orice. Pina unde duce intelegerea fiecaruia ce inseamna acel "ORICE". Cum simtim acea iubire fata de EL? Cind iubim ceva, iubim pentru ca ne satisface o dorinta a noastra. Al iubii pe DUMNEZEU , inseamna a renunta la satisfacerea tuturor dorintelor noastre? Sau EL nu cere asa ceva, ci cere ca sentimentele noastre de iubire sa ne invadeze spiritul, iubind neconditionat, adica nu numai satisfacerea propriilor noastre dorinte. Asta inseamna sa-l iubim si atunci cind propiile nostre dorinti nu sint satisfacute, ca IOV? Cum sa inteleg eu fraza - "Ia-ti crucea ta si vino dupa mine" Care este crucea fiecaruia? Ne este destinat la nastere o cruce pe care trebuie sa o purtam iar noua ne e dat doar libertatea de a alege daca "cu crucea in spate "il urmam sau nu pe DUMNEZEU? Din ce este formata acesta cruce? Poate fi inteligenta o cruce?, sau bogatia, sau boala trupeasca, etc? Daca e asa eu zic ca inteligenta si bogatia e cea mai grea cruce, sa-l urmezi pe DUMNEZEU. De aici deriva si a doua porunca: Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti. Pot eu sa-l iubesc daca nu inteleg ca si el are crucea lui ? Eu cred ca de aici vin toate pacatele noastre. Daca sint bogat ,ma mindresc fata de cel sarac, daca sint sarac rivnesc la bogatia celuilalt, daca sint inteligent ma mindresc fata de cel prost, daca sint prost nu recunosc inteligenta celuilalt, etc . Ingustimea spiritului cred ca dauneaza relatiilor intre oameni, iubirea neconditionata e aleea ce duce spre intelepciune si implicit spre DUMNEZEU. Dar citi din noi putem sa avem un spirit deschis, prea putin preocupat doar de propria persoana, receptiv la nevoile celor din jur. Cred ca doar sfintii cunosc adevarata fericire pe care DUMNEZEU la nastere ne-a daruit-o, ca cea mai mare bogatie a spiritului. Noi, ceilalti cred ca am acoperit-o cu propriile probleme , vesnic nerezolvate de a ne satisface capriciile .
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 18:21
De la: 9am064173, la data 2009-11-17 11:17:00"Interviu cu Dumnezeu de Octavian Paler
mai 7, 2007 in High concepts
- Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci� zise Dumnezeu.
- Daca ai timp� i-am raspuns. Dumnezeu a z�mbit.
- Timpul meu este eternitatea� Ce �ntrebari ai vrea sa-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a raspuns:
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca� iar apoi t�njesc iar sa fie copii.
Ca �si pierd sanatatea pentru a face bani� iar apoi �si pierd banii pentru a-si recapata sanatatea.
Faptul ca se g�ndesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul.
Ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat m�na si am stat tacuti un timp.
Apoi am �ntrebat:
- Ca parinte, care ar fi c�teva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le �nvete copiii tai?
- Sa �nvete ca dureaza doar c�teva secunde sa deschida rani profunde �n inima celor pe care �i iubesc� si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece.
Sa �nvete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin.
Sa �nvete ca exista oameni care �i iubesc dar pur si simplu �nca nu stiu sa-si exprime sentimentele.
Sa �nvete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada �n mod diferit.
Sa �nvete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei �nsisi.
- Multumesc pentru timpul acordat� am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
Dumnezeu m-a privit z�mbind si a spus:
- Doar faptul ca sunt aici, �ntotdeauna. "
DUMNEZEU ne-a dat citeva porunci, incalcarea lor doar EL o pedepseste, insa ma tot intreb cit intelegem noi, fiecare in parte ce inseamna cu adevarat aceste porunci.
Prima este sa-l iubim pe DUMNEZEU mai presus de orice. Pina unde duce intelegerea fiecaruia ce inseamna acel "ORICE". Cum simtim acea iubire fata de EL? Cind iubim ceva, iubim pentru ca ne satisface o dorinta a noastra. Al iubii pe DUMNEZEU , inseamna a renunta la satisfacerea tuturor dorintelor noastre? Sau EL nu cere asa ceva, ci cere ca sentimentele noastre de iubire sa ne invadeze spiritul, iubind neconditionat, adica nu numai satisfacerea propriilor noastre dorinte. Asta inseamna sa-l iubim si atunci cind propiile nostre dorinti nu sint satisfacute, ca IOV? Cum sa inteleg eu fraza - "Ia-ti crucea ta si vino dupa mine" Care este crucea fiecaruia? Ne este destinat la nastere o cruce pe care trebuie sa o purtam iar noua ne e dat doar libertatea de a alege daca "cu crucea in spate "il urmam sau nu pe DUMNEZEU? Din ce este formata acesta cruce? Poate fi inteligenta o cruce?, sau bogatia, sau boala trupeasca, etc? Daca e asa eu zic ca inteligenta si bogatia e cea mai grea cruce, sa-l urmezi pe DUMNEZEU. De aici deriva si a doua porunca: Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti. Pot eu sa-l iubesc daca nu inteleg ca si el are crucea lui ? Eu cred ca de aici vin toate pacatele noastre. Daca sint bogat ,ma mindresc fata de cel sarac, daca sint sarac rivnesc la bogatia celuilalt, daca sint inteligent ma mindresc fata de cel prost, daca sint prost nu recunosc inteligenta celuilalt, etc . Ingustimea spiritului cred ca dauneaza relatiilor intre oameni, iubirea neconditionata e aleea ce duce spre intelepciune si implicit spre DUMNEZEU. Dar citi din noi putem sa avem un spirit deschis, prea putin preocupat doar de propria persoana, receptiv la nevoile celor din jur. Cred ca doar sfintii cunosc adevarata fericire pe care DUMNEZEU la nastere ne-a daruit-o, ca cea mai mare bogatie a spiritului. Noi, ceilalti cred ca am acoperit-o cu propriile probleme , vesnic nerezolvate de a ne satisface capriciile .
Atat pe Dumnezeu cat si pe aproapele nostru trebuie sa-i iubim NECONDITIONAT !
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 19:37
Datorita principiului de "infailibilitate" fariseii au schimbat legea lui Dumnezeu aratind oamenilor propria lor neprihanire( falsa inaintea lui Dumnezeu-dar valabila in ochii lor) ingradind in litera legii SABATUL....
Hristos,a venit,si a dezlegat SABATUL de ingradirea fariseilor......NU SCHIMBINDUL IN DUMINICA....
Dezlegarea s-a facut la anumite fapte de facere de bine,pe care fariseii le condamnau,dar ei foloseau alti oameni care le faceau lucrarile lor in SABAT.
Cele 10 porunci ramint valabile si de neschimbat....
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 21:58
Am uitat sa adaug la comentariul de mai sus si citeva versete din Biblie...... MATEI, 7 ,21-24
ESTE CUVINTUL LUI DUMNEZEU PRIN FIUL SAU ISUS HRISTOS,IN ACELE VERSETE
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 20:04
Intrebari pentru cei care tin sabatul - e in regula sa munceasca medici si asistente in spitale de sabat ?
Dar pompierii ? Dar personalul de la inspectoratul de situatii de urgenta ?
Dar politia ? Sau e pacat sa lucreze ?
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 20:46
De la: tutenes, la data 2009-11-18 20:04:34Intrebari pentru cei care tin sabatul - e in regula sa munceasca medici si asistente in spitale de sabat ?
Draga Tutenes,am zis ca nu-ti mai raspund postarilor tale,ca sa nu crezi ca sint un psihopat care are ceva cu totii care sint de alta parere,dar vreau sa dau un raspuns celor care vor sa stie ce fac cei ce tin SABATUL in astfel de situatii.
Draga Tutenes,considera ca raspunsul nu e pentru tine....ci pentru ceilalti..
Sa nu crezi ca am ceva cu tine,de aceea iti doresc tot binele si multa PACE.
Fariseii au facut din LEGEA lui Dumnezeu o LEGE rigida,dura,lipsita de dragoste,imposibila.
In momentul in care Hristos si-a inceput lucrarea Sa pe pamint,a explicat ca LEGEA SA e tocmai DRAGOSTEA lui Dumnezeu pentru cel ce crede in El,de aceea El vine si zice ca a slobozit SABATUL,de incarcatura negativa cu care a fost incarcat deFarisei.
Cred ca va aduceti aminte ca ucenicii au fost judecati de farisei ca au smuls spice de griu in Sabat, ca au vindecat in Sabat, chiar Isus a vindecat si a fost judecat de ei......
Ei bine Hristos vine si prezinta SABATUL intr-o alta lumina( decit cea intunecata si rigida la care l-au adus fariseii) , in cea in care a fost creat.
SABATUL este ziua in care DUMNEZEU a hotarit sa se intilneasca cu creatura Sa - OMUL, intr-o alta " atmosfera" decit cea zilnica, in care omul sa poata avea o legatura speciala cu Creatorul sau,..o legatura spirituala deosebita, o legatura sentimentala deosebita,o legatura materiala deosebita, o legatura conlucrativa deosebita...etc.
Dumnezeu nu a ingradit SABATUL, ci l-a dezlegat de intelesul gresit al fariseilor....
Datorita dragostei lui Dumnezeu aratate mie,aceasta zi ma face( si nu numai aceasta-ci si in celelalte) sa arat celorlalti apartenenta mea de DUMNEZEU.
Intrebarile referitoare la a fi sau nu corect de a face anumite lucrari in SABAT ( cum si prezinti mai sus)..vreau sa iti spun ca in nici o situatie de mai sus nu este pacat...( daca as fi fost fariseu---as fi raspuns ca este mare pacat).
Ar putea copilul tau sa astepte sa se nasca dupa SABAT...?
Ar putea casa ta sa arda mai incet pina dupa SABAT....ca sa pot intervenii?
Ar putea sotia ta sa fie jefuita in SABAT si eu sa nu intervin ca sint politist doar in 6 zile?
Ai putea amina o apenticita perforata pina dupa SABAT?
Ai apela la mine sa te duc cu masina la spital ca-ti naste sotia ,si eu sa spun ca dupa SABAT?
Ei, vezi, tocmai aicea Dumnezeu a dezlegat SABATUL,aratind ca DRAGOSTEA noastra trebuie sa treaca de prejudecati in cazuri de extrema urgenta.....
In cazurile in care se poate amina ajutorul fara sa afecteze cealalta parte,se face specificarea necesara si, dupa SABAT se ofera sprijinul.
Sint multe de discutat in aceasta privinta,chiar foarte multe,dar cine este interesat poate intreba.
Dumnezeu ne-a dat dragostea Sa,nu pentru a o tine pentru noi,ci de a o impartasi si celorlalti....
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 20:46
De la: tutenes, la data 2009-11-18 20:04:34Intrebari pentru cei care tin sabatul - e in regula sa munceasca medici si asistente in spitale de sabat ?
Draga Tutenes,am zis ca nu-ti mai raspund postarilor tale,ca sa nu crezi ca sint un psihopat care are ceva cu totii care sint de alta parere,dar vreau sa dau un raspuns celor care vor sa stie ce fac cei ce tin SABATUL in astfel de situatii.
Draga Tutenes,considera ca raspunsul nu e pentru tine....ci pentru ceilalti..
Sa nu crezi ca am ceva cu tine,de aceea iti doresc tot binele si multa PACE.
Fariseii au facut din LEGEA lui Dumnezeu o LEGE rigida,dura,lipsita de dragoste,imposibila.
In momentul in care Hristos si-a inceput lucrarea Sa pe pamint,a explicat ca LEGEA SA e tocmai DRAGOSTEA lui Dumnezeu pentru cel ce crede in El,de aceea El vine si zice ca a slobozit SABATUL,de incarcatura negativa cu care a fost incarcat deFarisei.
Cred ca va aduceti aminte ca ucenicii au fost judecati de farisei ca au smuls spice de griu in Sabat, ca au vindecat in Sabat, chiar Isus a vindecat si a fost judecat de ei......
Ei bine Hristos vine si prezinta SABATUL intr-o alta lumina( decit cea intunecata si rigida la care l-au adus fariseii) , in cea in care a fost creat.
SABATUL este ziua in care DUMNEZEU a hotarit sa se intilneasca cu creatura Sa - OMUL, intr-o alta " atmosfera" decit cea zilnica, in care omul sa poata avea o legatura speciala cu Creatorul sau,..o legatura spirituala deosebita, o legatura sentimentala deosebita,o legatura materiala deosebita, o legatura conlucrativa deosebita...etc.
Dumnezeu nu a ingradit SABATUL, ci l-a dezlegat de intelesul gresit al fariseilor....
Datorita dragostei lui Dumnezeu aratate mie,aceasta zi ma face( si nu numai aceasta-ci si in celelalte) sa arat celorlalti apartenenta mea de DUMNEZEU.
Intrebarile referitoare la a fi sau nu corect de a face anumite lucrari in SABAT ( cum si prezinti mai sus)..vreau sa iti spun ca in nici o situatie de mai sus nu este pacat...( daca as fi fost fariseu---as fi raspuns ca este mare pacat).
Ar putea copilul tau sa astepte sa se nasca dupa SABAT...?
Ar putea casa ta sa arda mai incet pina dupa SABAT....ca sa pot intervenii?
Ar putea sotia ta sa fie jefuita in SABAT si eu sa nu intervin ca sint politist doar in 6 zile?
Ai putea amina o apenticita perforata pina dupa SABAT?
Ai apela la mine sa te duc cu masina la spital ca-ti naste sotia ,si eu sa spun ca dupa SABAT?
Ei, vezi, tocmai aicea Dumnezeu a dezlegat SABATUL,aratind ca DRAGOSTEA noastra trebuie sa treaca de prejudecati in cazuri de extrema urgenta.....
In cazurile in care se poate amina ajutorul fara sa afecteze cealalta parte,se face specificarea necesara si, dupa SABAT se ofera sprijinul.
Sint multe de discutat in aceasta privinta,chiar foarte multe,dar cine este interesat poate intreba.
Dumnezeu ne-a dat dragostea Sa,nu pentru a o tine pentru noi,ci de a o impartasi si celorlalti....
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 09:56
Ei bine,conceptia celor care tin sabatul , ca Dumnezeu a lasat lumea in ratacire mai bine de 1800 de ani , pana cand au aparut cei care au inceput sa ne invete ca e gresit sa nu tinem sabatul e aberanta !
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 20:17
De la: tutenes, la data 2009-11-19 09:56:26Ei bine,conceptia celor care tin sabatul , ca Dumnezeu a lasat lumea in ratacire mai bine de 1800 de ani , pana cand au aparut cei care au inceput sa ne invete ca e gresit sa nu tinem sabatul e aberanta !
Dumnezeu nu a lasat OMENIREA niciodata in ratacire, ci a intervenit de fiecare data cind "poporul SAu" se indeparta de PORUNCILE SALE .......,prin proroci,profeti,pedepse,chiar interventia Sa directa, si cea mai relevanta ....prin FIUL SAU HRISTOS.....
SABATUL s-a serbat dintodeauna,conform BIBLIEI, de cei ce au considerat BIBLIA, cartea insuflata de DUHUL SFINT.
CEEA CE AI POSTAT MAI SUS NU STIU DE UNDE AI SCOS_O......!!!!!!!!!!
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 20:24
De la: tilsor, la data 2009-11-19 20:17:00De la: tutenes, la data 2009-11-19 09:56:26Ei bine,conceptia celor care tin sabatul , ca Dumnezeu a lasat lumea in ratacire mai bine de 1800 de ani , pana cand au aparut cei care au inceput sa ne invete ca e gresit sa nu tinem sabatul e aberanta !
Dumnezeu nu a lasat OMENIREA niciodata in ratacire, ci a intervenit de fiecare data cind "poporul SAu" se indeparta de PORUNCILE SALE .......,prin proroci,profeti,pedepse,chiar interventia Sa directa, si cea mai relevanta ....prin FIUL SAU HRISTOS.....
SABATUL s-a serbat dintodeauna,conform BIBLIEI, de cei ce au considerat BIBLIA, cartea insuflata de DUHUL SFINT.
CEEA CE AI POSTAT MAI SUS NU STIU DE UNDE AI SCOS_O......!!!!!!!!!!
Ma bucur ca ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu a lasat lumea in ratacire inainte de a aparea adventistii si ceilalti care tin sabatul !!!
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 09:31
Cele 10 sint de fapt vreo 100-200...iar cele mai importante, care ne dor...nici nu au fost spuse.
De exemplu sa nu bei apa dupa fructe...sau sa nu fugaresti un animal mai mare ca tine...fie el si om.
Sau sa nu folosesti bomba atomica daca nu ai instructiuni la ea....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
Oras: Deva
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 10:36
Tutenes, tilsor, oare de ce va certati pe desertaciuni? Ca eu interpretez bine, ca eu interpretez bine, ca Isus a zis, ca Dumnezeu a zis,.... Oare asta este scopul omenirii pe pamant? Sa se certe? pe baza amprentei lasate de oameni asupra omenirii de-a lungul veacurilor? Atunci hai sa ne certam ca grecii antici au spus ca Olimp este casa lui Zeus sau nu,... ca egiptenii credeau in Horus, sau Ra, sau nu credeau.... etc. Cand de fapt este unanim acceptat de omenire ca exista Divinitatea . acesta este punctul comun. in rest, doar diferente de conceptie, in functie de puterea de intelegere a omului la un moment dat. Doar pentru ca ne-am nascut in acest veac dominat de crestinism asta inseamna adevarul absolut? Daca am lua un crestin de astazi si un credincios de acum 10.000 ani si i-am pune alaturi ar izbugni cearta? Care din ei detine adevarul? adevarul sta in fiecare. Adevarul este Dumnezeu si el se afla in toti si in toate.
Crestinii spun Biblia este credinta, musulmanii spun Coranul este credinta, Hindusii spun Mahabharata este credinta, budistii la fel, si de fapt toti sunt oameni, toti sunt unul, toti traiesc sub acelasi cer, toti au aceeasi origine umana, toti au o credinta, si toti sunt trecatori pe acest pamant. De fapt mesajul tuturor este acelasi: sa fim buni, sa facem bine si sa ne iubim, asa cum ``CEL SUPREM`` este adevarul absolut.
CEL SUPERM, ......unii il numesc UNICUL, altii il numesc DUMNEZEU, altii il numesc BUDHA, altii il numesc ALAH, ... asta conteaza? cum il numim noi oamenii? Conteaza ce facem in trecerea noastra pe acest pamant, conteaza daca suntem buni sau rai, conteaza daca facem bine sau nu. Care este scopul nostru pe acest pamant? de ce am fost creati? Sa ne batem in dogme, sa ne batem in credinte? Sa ne mandrim care mai de care ca am descoperit adevarul? Adevarat e ce spun eu.... adevarat e ce spu eu..... cu cat descoperi mai multe cu atat vezi ca mai ai multe de descoperit. Ca de fapt nu iti ajunge viata ca sa descoperi tot adevarul.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 14:17
De la: dobrin7m, la data 2009-11-20 10:36:11Tutenes, tilsor, oare de ce va certati pe desertaciuni? Ca eu interpretez bine, ca eu interpretez bine, ca Isus a zis, ca Dumnezeu a zis,.... Oare asta este scopul omenirii pe pamant? Sa se certe? pe baza amprentei lasate de oameni asupra omenirii de-a lungul veacurilor? Atunci hai sa ne certam ca grecii antici au spus ca Olimp este casa lui Zeus sau nu,... ca egiptenii credeau in Horus, sau Ra, sau nu credeau.... etc. Cand de fapt este unanim acceptat de omenire ca exista Divinitatea . acesta este punctul comun. in rest, doar diferente de conceptie, in functie de puterea de intelegere a omului la un moment dat. Doar pentru ca ne-am nascut in acest veac dominat de crestinism asta inseamna adevarul absolut? Daca am lua un crestin de astazi si un credincios de acum 10.000 ani si i-am pune alaturi ar izbugni cearta? Care din ei detine adevarul? adevarul sta in fiecare. Adevarul este Dumnezeu si el se afla in toti si in toate.
Crestinii spun Biblia este credinta, musulmanii spun Coranul este credinta, Hindusii spun Mahabharata este credinta, budistii la fel, si de fapt toti sunt oameni, toti sunt unul, toti traiesc sub acelasi cer, toti au aceeasi origine umana, toti au o credinta, si toti sunt trecatori pe acest pamant. De fapt mesajul tuturor este acelasi: sa fim buni, sa facem bine si sa ne iubim, asa cum ``CEL SUPREM`` este adevarul absolut.
CEL SUPERM, ......unii il numesc UNICUL, altii il numesc DUMNEZEU, altii il numesc BUDHA, altii il numesc ALAH, ... asta conteaza? cum il numim noi oamenii? Conteaza ce facem in trecerea noastra pe acest pamant, conteaza daca suntem buni sau rai, conteaza daca facem bine sau nu. Care este scopul nostru pe acest pamant? de ce am fost creati? Sa ne batem in dogme, sa ne batem in credinte? Sa ne mandrim care mai de care ca am descoperit adevarul? Adevarat e ce spun eu.... adevarat e ce spu eu..... cu cat descoperi mai multe cu atat vezi ca mai ai multe de descoperit. Ca de fapt nu iti ajunge viata ca sa descoperi tot adevarul.
E punctul tau de vedere pe care nu-l impartasesc .
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 14:23
De la: tutenes, la data 2009-11-20 14:17:41De la: dobrin7m, la data 2009-11-20 10:36:11Tutenes, tilsor, oare de ce va certati pe desertaciuni? Ca eu interpretez bine, ca eu interpretez bine, ca Isus a zis, ca Dumnezeu a zis,.... Oare asta este scopul omenirii pe pamant? Sa se certe? pe baza amprentei lasate de oameni asupra omenirii de-a lungul veacurilor? Atunci hai sa ne certam ca grecii antici au spus ca Olimp este casa lui Zeus sau nu,... ca egiptenii credeau in Horus, sau Ra, sau nu credeau.... etc. Cand de fapt este unanim acceptat de omenire ca exista Divinitatea . acesta este punctul comun. in rest, doar diferente de conceptie, in functie de puterea de intelegere a omului la un moment dat. Doar pentru ca ne-am nascut in acest veac dominat de crestinism asta inseamna adevarul absolut? Daca am lua un crestin de astazi si un credincios de acum 10.000 ani si i-am pune alaturi ar izbugni cearta? Care din ei detine adevarul? adevarul sta in fiecare. Adevarul este Dumnezeu si el se afla in toti si in toate.
E punctul tau de vedere pe care nu-l impartasesc .
Doar atat ai de spus?
Este cinstit sa dam la o parte milioanele de oameni care au trait pe pamant inaintea aparitiei crestinismului si care la randul lor au crezut in divinitate? Sunt oare ei mai prosti ca noi? Ori suntem noi prea mandrii de sine ca noi stim totul?
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 14:26
Este cinstit sa dam la o parte milioanele de oameni care traiesc astazi alaturi de noi, si care cred in divinitate nefiind crestini? Sunt ei mai altfel decat noi? Toti suntem la fel, toti avem aceleasi simtaminte si deci toti credem in divinitate. Acesta este exact si concret dovedit. Restul variatiuni pe tema credintei in functie de interese diverse.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 14:30
De la: dobrin7m, la data 2009-11-20 14:26:21Este cinstit sa dam la o parte milioanele de oameni care traiesc astazi alaturi de noi, si care cred in divinitate nefiind crestini? Sunt ei mai altfel decat noi? Toti suntem la fel, toti avem aceleasi simtaminte si deci toti credem in divinitate. Acesta este exact si concret dovedit. Restul variatiuni pe tema credintei in functie de interese diverse.
Revelatia se produce cand si cum vrea Dumnezeu , nu cum vor oamenii !
|
|
|